登登登登,早前係ig見朋友share左間好正既餐廳,裝潢有氣派,又有live show助陣,就book左同朋友撐枱腳黎relax當然要食得嘆啲呢到嘅二人set餐份量比起出面係超級足,而且款式亦都有係更多有前菜、有沙律、有小食、兩份主菜,仲有是日甜品單係甜品都有三款俾你揀,飲品唔需要加錢就已經可以轉做特色飲料我哋就揀咗一杯 BlueBerry Yogurt同埋Strawberry Yogurt因為友人唔食生蠔,所以就叫左九龍城鳳尾蝦(但前菜唔洗加錢就有4隻生蠔真係好抵)鳳尾蝦present得好靚地以酒杯上,蝦晶瑩通透,簡單點上醬汁,已能吃其鮮意大利布袋芝士雜錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅熟成 蛋黃及松子仁呢個沙律既名稱好複雜,亦係比平常沙律來得更多配料暖墨西哥餅好脆好香,超讚沙律菜係超新鮮,卜卜脆帶甜味鹽酥雞翼配九層塔蛋黃醬2人餐既小食,比左足足6隻雞翼而且雞翼外皮炸得鬆脆,肉汁保持到配上九層塔亦感覺無咁膩牛燒汁意大利腸肉貓耳朵粉配莧菜意大利腸肉並唔係一片片、而係肉粒,口感同肉粒都好類似,但味道同肉味更濃貓耳朵很有嚼口,很是喜歡加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥及蘋果乾蔥甜辣醬保濕豬鞍的水份是頗足的,但單

黎relax當然要食得嘆啲
有前菜、有沙律、有小食、兩份主菜,仲有是日甜品

意大利布袋芝士雜錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅熟成 蛋黃及松子仁

呢個沙律既名稱好複雜,亦係比平常沙律來得更多配料
暖墨西哥餅好脆好香,超讚
沙律菜係超新鮮,卜卜脆帶甜味

鹽酥雞翼配九層塔蛋黃醬

2人餐既小食,比左足足6隻雞翼
而且雞翼外皮炸得鬆脆,肉汁保持到
配上九層塔亦感覺無咁膩

牛燒汁意大利腸肉貓耳朵粉配莧菜

貓耳朵很有嚼口,很是喜歡

加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥及蘋果乾蔥甜辣醬

保濕豬鞍的水份是頗足的,但單吃味道較單一,點上略帶微辣的醬汁就變得很不錯
有點刺激,又品嚐到豬鞍的質感和肉味

是日甜品有三重朱古力、檸檬芝士或野莓蛋糕選擇

我與友人各選了三重朱古力和野莓蛋糕

三重朱古力的味道確很香濃,尤其係外層既榛子朱古力醬
野莓蛋糕上野莓果醬比起三重朱古力就Fresh很多
但兩者的蛋糕也是非常鬆軟、濕潤,質素令人驚喜
2019-12-16 58 瀏覽
聖誕來臨之際,大家想好了要去哪慶祝了嗎?選餐廳除了要有美食外,氣氛也相當重要,如再有Live music表現就更是一個加分位🎤小編今次為大家介紹的餐廳,能一次滿足你們3個願望✨現在餐廳推出了應節聖誕期間限定甜品,大家別忘拜訪喔!另外不得不說當晚Live Band - Mukzi 表現相當高水準,每首都是他們的自創歌曲,主音實力超凡,喜歡他演繹民謠曲中又帶點藍調的節奏🌟【黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵】HKD148黑松露濃釅鮮香,與奶酪和雞蛋是最佳拍檔,醬汁十分creamy濃郁,野菌亦放得十分大方,好吃極了。【美國USDA prime牛腹肉配墨西哥餅及士拉差蛋黃醬】HKD288這道菜完美地榮登我當晚最愛👍🏻熱騰騰的墨哥餅皮包著牛腹肉吃,口感絕妙,牛腹肉肉質非常非常的嫩滑,牛味濃郁又帶點甜味。記得要加上蛋黃醬吃,味道更為昇華😋【鐵板灸燒氈酒魷魚】HKD148魷魚新鮮爽口彈牙,帶點微辣和蒜香味,略嫌吃不到酒香,但整體還是蠻不錯。【Lost Stars Christmas Tree】HKD168聖誕樹的造型相當討好🎄是由不同大小的星形曲奇疊成🍪⭐️旁邊的草莓雪糕順滑香濃,十分適合情侶分享。【We Fo

【黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵】HKD148

【鐵板灸燒氈酒魷魚】HKD148

【We Found Love】HKD98
是杯以檸檬,荔枝和vodka調成的雞尾酒,甜甜酸酸,易入口,完全不沾酒的朋友也一定會喜歡。
2019-12-15 73 瀏覽
這晚來到了位於利奧坊的lost stars livehouse bar and eatery,餐廳裝修典雅,星期二至日每晚8時還有不同音樂人帶來的Iive music show,氣氛一流。用餐這天就有Mukzi和他的brand的演出,十分精彩。我們點了限定的二人套餐,有海鮮頭盤、沙律、小食、Pasta、主菜頭、甜品和餐飲,非常豐富。頭盤選擇了Cocktail鳳尾蝦,大隻鳳尾蝦配帶辣的Cocktail汁,十分醒胃。沙律方面有蕃茄水牛芝士雜菜沙律,醬汁酸酸甜甜非常開胃。小食的鹽酥雞翼,配上有九層塔獨特香味的蛋黃醬,外皮炸得十分鬆脆,內裡仍保持鮮嫩。Pasta選了牛燒汁意大利腸貓耳朵粉,貓耳朵粉煮得煙韌有口感。主菜點了加拿大保濕嫩豬鞍,火候剛剛好,肉質嫩滑,抵讚。配上蘋果乾葱甜辣醬,非常有新意。是日甜品有檸檬和雜莓芝士餅。飲品方面則分別點了藍莓和士多啤梨yogurt。邊欣賞音樂邊用餐,十分寫意。..LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖..

沙律方面有蕃茄水牛芝士雜菜沙律,醬汁酸酸甜甜非常開胃。

邊欣賞音樂邊用餐,十分寫意。

大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

• 加拿大保濕嫩豬鞍
2019-12-15 46 瀏覽
係ㄧ間環境好好嘅音樂餐廳,很適合渡過聖誕節🎄好嘅原因係因為不只食物係佢嘅重點,音樂都係。樂隊表演嘅時候,餐廳都暫停點餐服務,客人亦只可以係側門進去,完全感受到餐廳到音樂表演嘅重視。食物方面都唔錯,生蠔鮮甜,牛腹肉肉質鮮嫩,再加上聖誕甜品,渡過左一個滿足嘅晚上🥰
係ㄧ間環境好好嘅音樂餐廳,很適合渡過聖誕節🎄

2019-12-13 49 瀏覽
老公話好耐冇同我出去拍拖浪漫下,諗起之前係度食過LUNCH感覺唔錯,記得夜晚有LIVE BAND於是就趁放假黎浪漫一下~果然夜晚餐廳入面既氣氛更加舒服同浪漫~每檯都點左小蠟燭~呢晚我地叫左個二人set,都幾豐富幾多野食~九龍城鳳尾蝦Cocktail Shrimp既presentation,望落已經胃口大開。食落口鳳尾蝦夠哂彈牙,食得出係新鮮既味道~點埋酸酸甜甜既醬汁非常開胃!意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律 配暖墨西哥餅熟成蛋黃及松子仁一上檯就被一大件意大利布袋芝士吸引住,第一次食呢種芝士,係一款奶味濃既cream cheese,拆散佢撈落沙律菜度食為呢度salad加添好多分數!再將布袋芝士配埋暖墨西哥餅一齊食,又係另一種口味~九龍城雞翼雞翼以原個煎pan奉上,睇到個樣已經流哂口水~外表金黃炸得脆卜卜,咬落去外脆內軟,雞肉好嫩滑又有肉汁,熱辣辣非常惹味!香草青醬雞肉貓耳朵粉第一次食貓耳朵粉,煙煙韌韌既口感非常討喜~青醬好香香草味,配埋雞肉,成個combination 勁夾!美國USDA prime 牛腹肉 佐曖墨西哥餅 配士扣差蛋兼醬及阿根廷青醬老公想食牛所以加錢叫左呢個,好彩冇失望~美國U

九龍城鳳尾蝦

意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律 配暖墨西哥餅熟成蛋黃及松子仁

九龍城雞翼

香草青醬雞肉貓耳朵粉

老公想食牛所以加錢叫左呢個,好彩冇失望~美國USDA prime 牛腹肉切件上方便食,煎既熟成度剛剛好,口感唔韌又容易咬開~值得推介!

是日甜品

是日甜品有幾款揀,我地就揀左三重朱古力蛋糕同野莓芝士蛋糕,前者朱古力味濃,仲有d朱古力餅碎增加口感~我超大愛!而後者酸酸甜甜食落唔滯~唔好甜品既男士都會喜歡!

La vie en rose+ Home brand draught beer

飲品叫左La vie en rose同Home brand draught beer。La vie en rose用好靚既雲石杯裝住~入落有淡淡既玫瑰花清香,感覺自己氣質都提昇埋~XD因為係茶包既關係,可以叫waiter refill d水,咁又可以有一杯清新既花茶飲~Home brand draught beer老公都大讚,我試左d,飲到淡淡既水果味,同啤酒味好balance,絕對值得一試~

要提一提大家live band進行表演期間係以20mins作間場,表演20分鐘會有一個BREAK,表演期間食物暫停奉上,亦暫時落order~等客人可以靜靜欣賞表演~

成晚一路享受live show又要美食美酒~真係超級滿足!

香港地要聽住歌嚟食飯嘅地方真係唔多,仲要係現場歌手🎹🎤近距離接觸,呢間餐廳係好值得推薦🥰每晚有不同歌手表演,而且環境舒適浪漫💕,今次已經唔係第一次來,氣氛越來越好👍🏻把歌談心,與至愛共進晚餐,未食先醉🍷二人晚餐Menu,每位$458,連埋加一應該五百大元一位,可以好悠閑咁聽住歌來晚餐,絕對係超值,呢個餐有幾度菜,有不同選擇,仲可以揀紅酒或者白酒,設計得好貼心😍無論情人知己,抑或朋友聚會,又或者單身一族,都有不同座位組合提供,尤其是鍾意把酒談歡的人士更適合👍🏻前菜生蠔🦪、沙律🥗,廚師精選生蠔四隻,已經有兩款,即叫即開,特別新鮮,分別來自美國和法國,海水味濃郁,入口鮮甜無比,與白酒特別匹配😍意大利布袋芝士什錦鮮疏沙律配暖墨西哥餅熟成蛋黃及松子仁,開胃醒神,薄薄的墨西哥餅,香脆可口,有焦香的味道,個人很喜歡🥰小食鹽酥雞翼配九層塔蛋黃醬,味濃而不涸,有六隻,可以大飽口福😬黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵,食材精挑細選,上枱嘅時候,黑松露香氣四溢,零舍不同,而且份量不少,配上野菌,有爽口感覺,好味😋法式油封去骨雞髀🍗配焦糖化奶油芥末汁,皮脆肉嫩,芥末汁特別惹味,雞肉味好突出,可以用刀叉品嚐🤗每晚不同甜品
把歌談心,與至愛共進晚餐,未食先醉🍷
每晚不同甜品供應,特別Sweets ,嘆埋不同花茶解膩,一個非常溫馨浪漫的晚上,不經不覺已經三個小時,絕對是物超所值,非常喜歡的一間餐廳😍
2019-12-11 3252 瀏覽
放假晚上,黎到我HEA LIST之選。今次係第一次黎DINNER,專登黎聽埋LIVE MUSIC。ORDER DINNER SET FOR 2,都已經非常豐富。KOWLOON CITY PRAWN COCKTAIL係一個蝦杯,中間係甜甜辣辣醬汁,沾沾醬,新鮮爽口,唔錯。BURRATA SEREVED WITH MIXED GREEN SALAD, WARM TORTILLA, PINE NUTS & HOUSE CURED EGG YOLKS,個名好長~好好食呀,多種新鮮爽脆沙律菜就唔在講,加入松子仁增加口感,自製蛋黃醬稀杰度足以掛喺每塊菜,而且相當好味。布袋芝士淡淡的好香奶味,剛好同咸咸嘅墨西哥餅非常夾!再黎係KOWLOON CITY CHICKEN WINGS,伴上類似BUFFALO WINGS醬汁,熱辣辣程度係放3分鐘都仲會辣親個咀。主菜之一係PESTO ORECCHIETTE WITH CHICKEN,其他餐廳少有嘅貓耳朵粉,PASTA一種。的骰可愛嘅PASTA形狀,有嚼勁;均勻掛汁, 好似我鍾意羅勒醬就實鍾意食呢個粉~主菜之二有雞、牛或豬,每種配上不同煮法。我呢個懶人就揀左法

KOWLOON CITY PRAWN COCKTAIL
KOWLOON CITY CHICKEN WINGS

CONFIT  STUFFED  FRENCHED  CHICKEN
主菜之二有雞、牛或豬,每種配上不同煮法。我呢個懶人就揀左法式油封去骨雞腿,有少少炒豆角同小粟米伴碟,少少薯蓉。連個薯蓉都好食,香滑惹味兼唔滯胃。
DESSERT
LA  VIE  EN  ROSE,  BEEEEE  CALM
是日甜品有3款,我地揀左雙重朱古力蛋糕,外型高雅。伴碟嘅BERRIES中和甜度,脆餅碎增加蛋糕口感同層次,我同老公都覺得同我地嘅花茶好夾!無錯,餐飲選擇之一係花茶,堅正!
呢度樓底好高,燈光昏暗但視野廣闊清晰。大家都好有MUSIC MANNER,表演嘅時候唔會喧嘩唔會出出入入或者落ORDER。每20分鐘表演完會有20分鐘BREAK,令到個SHOW同用餐體驗好平衡,服務好好,我覺得係少有嘅高質餐廳。
KOWLOON CITY PRAWN COCKTAIL
KOWLOON CITY CHICKEN WINGS
DESSERT
2019-12-10 93 瀏覽
想同朋友食餐好既,我地今日去左一間有live music 既餐廳。呢間餐廳每晚都有live music,有唔同既人表演,一晚有三節20分鐘既performance,一邊嘆住燭光晚餐,一邊聽音樂,好有feel。呢個雙人套餐總共有5道菜,再加甜品同飲品,食物好高質素。頭一道前菜揀左生蠔,有美國同法國既生蠔,好fresh!加錢要左呢個北海道帶子刺身,精緻又好味!呢個法國熱融蜂蜜芝士好cheesy,勁邪惡!香草青醬雞肉猫耳朵粉好creamy同惹味!法式酒封雞腿夠哂大份!仲帶甜品!

呢個雙人套餐總共有5道菜,再加甜品同飲品,食物好高質素。
頭一道前菜揀左生蠔,有美國同法國既生蠔,好fresh!
加錢要左呢個北海道帶子刺身,精緻又好味!
呢個法國熱融蜂蜜芝士好cheesy,勁邪惡!
香草青醬雞肉猫耳朵粉好creamy同惹味!
法式酒封雞腿夠哂大份!
仲帶甜品
  • 法國熱融蜂蜜芝士配法式麵包
2019-12-10 69 瀏覽
就到聖誕了 感覺一整個月都沉醉在假日的味道心血來潮想搵間餐廳有live band music 聽但香港既選擇唔多 終於揀左呢間去食氣氛好好 同我想像既一模一樣枱上放上燭台 更有情調八點開始會有三節表演 各二十分鐘 中間會有二十分鐘休息好鍾意佢地在表演期間唔會落單 做到尊重表演者我叫既係二人套餐前菜生蠔十分驚喜 兩款都清甜飽滿而不腥貓耳朵粉的味道也不錯 不會煮得過久 飲品有好多選擇 甚至有cocktail 配上live band music岩岩好🍹可惜吃了幾款菜品都是重口味的 有點點膩甜品叫了個芝士蛋糕 剛好舒緩一下餐廳招待了個聖誕樹造型的餅乾甜品十分喜歡這裏 各方面的水準都唔錯
就到聖誕了 感覺一整個月都沉醉在假日的味道

十分喜歡這裏 各方面的水準都唔錯
用餐優惠
試食活動
2019-11-27 265 瀏覽
一開始知道呢間餐廳係有朋友食完介紹,加上見open rice book位同埋如果係hsbc staff都有discount 難得約咗朋友食飯 就諗住試下呢間咁有feel 嘅餐廳啦佢嘅賣點係每晚都會邀請唔同嘅本地band/singer嚟表演3個sessions每節20分鐘 sessions 之間亦會有20分鐘break, 留意返係每節開始咗就唔可以再點餐 佢8點開始第一節 所以最遲入座嘅時間係7:30pm雖然呢到距離奧運/旺角地鐵站都唔係好遠 但都建議早少少到同一早book定枱咁先可以坐到靚位欣賞表演食物質素嚟算係唔錯,但每樣份量都唔係特別多,我哋四個人食都叫咗6樣嘢食、每人一杯酒先夠飽先嚟嘅呢個蟹肉蝦肉牛油果薄餅真係全晚最有驚喜嘅菜,夠fresh 蟹肉同蝦肉好夾,墨西哥醬又有少少辣令個味道出啲一流之後嚟嘅黑松露鴨肝薯球就一般般,味道唔差 但性價比唔係好高牛腹肉要$288但份量真係太太太少雖然知道係靚牛 味道都唔錯 但相對個份量同價錢就真係唔會再考慮了而冇咗呢份雞髀肉我哋食咁多都未必會陪飽所以以main dish黎講呢碟係到算係幾抵 雞肉好嫩好香 伴碟嘅薯蓉都做得相當出色仲有第一次食有真

一流
蟹肉及蝦肉墨西哥式薄餅

之後嚟嘅黑松露鴨肝薯球就一般般,味道唔差 但性價比唔係好高
黑松露鴨肝薯球

牛腹肉要$288但份量真係太太太少
美國牛腹肉

而冇咗呢份雞髀肉我哋食咁多都未必會陪飽

法式油封去骨釀雞腿

仲有第一次食有真蒜蓉喺面嘅薯條 而且岩鹽嘅咸味唔會太重 成個薯條嘅配搭都好match 用嚟食住睇表演係好適合

法國鴨油喜馬拉雅岩鹽蒜蓉薯條

而呢個pasta嘅菇味都意想不到咁重 煮得咁香,加上芝士唔會太膩,都係樣唔錯嘅菜式
馬爹那本菇忌廉車打芝士幼扁麵

我哋叫咗4杯酒 呢到嘅Cocktail 名好靚同好有特色 嚟到一定要試下

Moon  river

蟹肉及蝦肉墨西哥式薄餅
黑松露鴨肝薯球
馬爹那本菇忌廉車打芝士幼扁麵
2019-11-27 121 瀏覽
朋友介紹下既呢個live band house,老實講呢次係第一次黎live band既餐廳食野,成個live band場面都控制得好好,好有調理👍🏻今晚演出既係一個獨立音樂人,佢唱既歌曲風都偏向柔軟,絕對有洗滌心靈既作用😂至於餐廳既安排都好重要,live band由8點鐘開始,一共三節每次20分鐘,餐廳希望每節既演出時間客人都可以專心欣賞表演,同部分live band店做到好似background music既感覺好唔同🤔當然每節演出期間都唔容許客人落order,兩個出入口都有員工看守,只可以係歌與歌中間開放比客人(去廁所),對演出者有極大既專重👍🏻👍🏻👍🏻同時令客人專心聽音樂去放鬆一下心情都非常之好🤤氣氛絕對適合情侶黎拍拖🤭講番野食啦,食物總括黎講都算中上,不過份量就少左d我同朋友round 1唔夠食仲叫左round 2🤫小食首先有薯波同埋薯條,薯波比我想像中既普通,醬汁較少所以影響唔大,純粹食落香口薯蓉飽滿🤔至於薯條就比我想像中既好食,同埋份量都比我想像中要多,蒜蓉份量絕對唔馬夫,基本上每條都食到濃厚既蒜香味🤤🤤主食首先就有呢個牛腹肉墨西哥餅,入量真係令人失望,一共得5份,牛腹都
黑松露鴨肝薯球  配  濃縮紅酒乾蔥蛋黃醬
法國鴨油喜馬拉雅岩鹽蒜蓉薯條
主食首先就有呢個牛腹肉墨西哥餅,入量真係令人失望,一共得5份,牛腹都算厚切肉汁都多,但配上墨西哥薄餅確係一種損失,薄餅既麥味覆蓋左牛既鮮味,加埋醬汁確係浪費左塊肉☹️同埋份量真係過份的少
美國USDA  PRIME  牛腹肉
意粉就叫左呢個菇扁意粉,睇落普通但估唔到佢菇既香味實屬驚艷,啖啖都充斥著菇香,不過最大問題在於過份油膩🤫
馬爹那本菇忌廉車打芝士幼扁面
呢個Pizza絕對係推介之選😍墨西哥餅嘅餅皮,牛油果醬取代傳統番茄醬,配上蝦肉蟹肉同海量芝士,咁豐富既配搭食落反而冇平時pizza既滯既感覺,加上配上墨西哥蛋黃醬,食落類似芥末既味道,將成件事昇華到另一個境界😍諗番起都流口水🤤
蟹肉及蟹肉墨西哥式薄餅  配 燒墨西哥辣椒蛋黃醬  及  康堤芝士
最後一個都係份量最大既一個,烤去骨雞腿,去骨雞腿最大嘅優勢就係啖啖都係肉,呢舊雞腿大概用咗紅燒嘅煮法,表皮香脆之餘肉汁更加豐富,配上松露醬令味道更豐富👍🏻份量多之餘食完係勁滯😂
Cocktail  -  Try
野飲自己就叫左杯cocktail,名叫Try😛主要成份係菠蘿汁,藍梅,檸檬汁,飲落有好豐富打碎左既果肉,淡淡既酒精味甜甜地都幾易入口,新手們都可以試下👍🏻👍🏻
2019-11-26
馬爹那本菇忌廉車打芝士幼扁面
Cocktail  -  Try
2019-11-24 152 瀏覽
今天午餐和同事到大角咀試新野,餐廳位於利奧坊地下,樓底很高,感覺寛落,餐廳設有不同的特色座位,下午有lunch set, 週末有afternoon tea set, 晚上還有live band ,餐廳設有大電視播放。我們㸃了不同的lunch set 試試,很可惜想吃的牛肉漢堡沽清,今天餐湯是薯仔蓉湯,加上黑胡椒,味道不錯。我們點了一客慢煮牛肩肉配炙燒荷蘭汁沙律脆脆薯粒,牛肩肉上有一層像芝士的醬汁幾特別,燒香的牛肩肉沒我想像的很硬,可以接受,很濃的牛味,外層香脆但內層仍留有很多肉汁,還有配上脆脆的薯仔粒及沙律,另一個餐是西班牙伊比利黑毛豬配三榖米飯,我們加上点点海鹽吃黑毛豬味道很出色。總括餐廳的環境、裝飾、氣氛,食物及服務也很滿意。希望下次可以試試牛肉漢堡,或安排晚餐可以感受一下live band 氣氛。

餐湯
菲式燴西班牙伊比利黑毛豬配三穀米飯
慢煮澳洲牛肩肉配炙燒荷蘭汁沙律及香脆薯粒
菲式燴西班牙伊比利黑毛豬配三穀米飯
慢煮澳洲牛肩肉配炙燒荷蘭汁沙律及香脆薯粒
2019-11-23 85 瀏覽
大角咀利得街這一間 Lost Star 其實係一間微型演奏吧,sell 環境和食物賣相一流。這店的裝修金碧輝煌,非常有格調,還有一個 stage 去 promote 音樂表演者。在食物設計也很有心思,每一道的菜名和飲品長到冇朋友。幫襯了好幾次,都覺得他們有所進步。這一次由於訂了位,先來紅海餐湯,鮮茄味幾香濃。由於每1分套餐的名字都非常長,到最後選了這一份簡稱為芝士和牛漢堡薯條餐。價錢不算便宜,大概$120有多,牛肉都算有交代,肉質結實,牛味香濃,食得好滋味。這一杯是什麼菊花、雲呢拿味,是加了雲呢拿油的香味的菊花茶。之前也見識過好幾分特色套餐,每一份都帶有 fusion 味道。慢燉牛肋條貓耳朵粉:這一份貓耳朵吃得很爽,不錯的選擇。油封倉魚配三穀米飯:這份以為是豉油蒸倉魚,原來是以日式方法來炮製倉魚,創意真是無限。味道就見仁見智啦。厚切雞扒時羅青瓜蛋黃醬三文治:個名長到冇朋友的三文治包,非常有氣勢,價錢更加不菲。值得留意的是,這店每晚都會有音樂表演者來開個人Mini concert,氣氛很優雅。如果夜晚諗住約朋友來吹水,就不用了。因為表演時間不能傾計,不能order。這一間餐廳向音樂全店致

這一次由於訂了位,先來紅海餐湯,鮮茄味幾香濃。

這一杯是什麼菊花、雲呢拿味,是加了雲呢拿油的香味的菊花茶。

慢燉牛肋條貓耳朵粉:這一份貓耳朵吃得很爽,不錯的選擇。

慢燉牛肋條貓耳朵粉

油封倉魚配三穀米飯

厚切雞扒 時羅青瓜蛋黃醬三文治

值得留意的是,這店每晚都會有音樂表演者來開個人Mini concert,氣氛很優雅。如果夜晚諗住約朋友來吹水,就不用了。因為表演時間不能傾計,不能order。這一間餐廳向音樂全店致敬。

慢燉牛肋條貓耳朵粉
2019-11-21 104 瀏覽
今次來到一間酒吧餐廳 叫住飲品等朋友到齊 先來他們自家手工啤 然後就係小編老尷地跟侍應點的’how long will I love you’ 入口先甜後帶點微酸 味道主要來自菠蘿和覆盆子嘅雞尾酒 裡面仲有水果籽 隨機一咬爆發嘅酸味 感覺刺激又有點虐心🙊.太肚餓之際偷偷地叫咗個小食 黑松露鴨肝薯球 除咗炸皮做得好 薯蓉粉糯飽滿 口感滿分 朋友到咗之後就放肆點菜喇🤣 (1)法國鴨油岩鹽蒜蓉薯條🍟 新鮮炸起薯條挺身好好咬 真係食唔停 不要問係咪真係鴨油 我唔識分呀😂 (2)然後就到小編至愛嘅生蠔 按時令的試咗美國蠔同蘇格蘭蠔 前者海水味較重 後者金屬味較重 非常creamy 總有一款啱你口味🤤.因為第一次食🐮烤牛骨髓 所以覺得好特別 聽說骨髓內含有大量骨膠原喔 首先挖出搽上法式面包 再加入少少salsa 可以減輕油膩感👍🏻 再來就係美國牛腹肉佐暖墨西哥餅🥙 喜歡蛋黃醬同青醬嘅配搭 可惜嘅係牛腹肉太過韌了 我地四個人咬到牙骹軟😂.最後壓軸點咗九龍城雞翼🍖 加埋個甜酸辣醬 係好食過老麥成條街嘅脆辣雞翼 媽呀好好食呀🥰.小編覺得呢度嘅小食同酒類都值得一試🤤覺得好適合情侶或者想relax嘅大家 因
小編覺得呢度嘅小食同酒類都值得一試🤤覺得好適合情侶或者想relax嘅大家 因為呢度特別之處就係有現場live聽 好喜歡今次嘅vocalist 把聲同唱嘅歌都係我杯茶 仲要大家都中意陳綺貞☺️ 來過一次之後就會知道呢度點解叫lost stars了 希望有緣再見 再大力支持😌
  • 九龍城雞翼
  • 黑松露鴨肝薯球
2019-11-20 110 瀏覽
朋友為我興生,上網揾到呢間西餐廳,我唔熟悉呢區,之前有食過幾間唔錯食肆,包括有茶餐廳、酒店丶街市食檔丶甜品店等。估唔到呢區有間裝修咁型丶有live band丶氣氛丶食物飲品都唔錯嘅西餐廳。我哋四位叫咗五款食物:1. 九龍城雞翼 — 香口但不太特別2. 蟹蝦肉牛油果沙律墨西哥餅 — 墨西哥餅薄脆,配上份量好多嘅蟹肉丶蝦肉及牛油果,好特別同好味3. 鐵板釀製肉腸 — 咸咗啲4. 加拿大保濕嫩豬鞍 — 實如其名,肉很嫩,點醬或唔點醬都一樣好食5. 馬爹那本菇忌廉車打芝士幼扁麵 — 煮幼扁麵嘅時間拿捏得很好,軟硬適中,配上芝士和本菇鹹鹹香香好惹味6. 餐廳為我生日預備嘅祝福 — 好有驚喜,吹完蠟燭,侍應會點火,讓朱古力內心溶化,與雪糕一齊食,唔太甜,幾好味7. 士多啤梨乳酪 — 非酒精飲品嘅不錯選擇8. 藍莓乳酪 — 非酒精飲品嘅不錯選擇

我哋四位叫咗五款食物:
1. 九龍城雞翼 — 香口但不太特別