2021-08-20 146 瀏覽
「LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY」係一間菜式新穎又有情調嘅西餐🎷🎻.蟹肉薯仔湯🥣薯仔濃郁creamy🥔仲有一絲絲蟹肉🦀.香烤雞肉凱撒沙律配烘脆麵包(半份)🥗份量都幾大,烤雞肉好香🐔但乾咗少少🥺加埋脆卜卜嘅麵包粒🍞.Lost Stars精選小食拼盤🍽有手工白啤酒漿炸牛油果條🥑蜜糖布利乳酪🍯墨西哥香料烤虎蝦串🇲🇽魷魚串🦑同單骨棒棒雞🐓炸牛油果炸完質感都幾得意😍棒棒雞酥香😋仲有幾款自家製醬汁可以點😬.Lost Stars素肉配自家製洋蔥蒜鹽玉米片佐酸忌廉、牛油果醬及蕃茄沙沙🌽玉米片佈滿芝士🧀蕃茄素肉、洋蔥🧅橄欖🫒本身已經好好味🤤不過同其他配料可以有更多配搭👍🏻.燒加拿大JBS Prime西冷配香芹牛油汁輕煮蘑菇及珍珠薯佐蘿辣根醬🥩西冷粉嫩肉味重💗香芹牛油汁特別🧈蘑菇好juicy🍄.開心果及酸奶油香烤日本鹿兒島茶美豚肉眼扒伴蜜糖芥末子醬輕煮法國栗子及珍珠洋蔥🐖豚肉眼扒煎到啱啱好熟🔥望落唔多肉汁,但入口肉香突出,好有咬口😆仲會有肉汁爆出😱面頭嘅酸奶油🤍香脆腰果、開心果同肉眼好夾🥜底下嘅栗子🌰青蘋果都好食🍏.傳說義大利巧克力及榛子雪糕伴野莓乾果及堅果🍨巧克力雪糕
蟹肉薯仔湯🥣薯仔濃郁creamy🥔仲有一絲絲蟹肉🦀
傳說義大利巧克力及榛子雪糕伴野莓乾果及堅果🍨巧克力雪糕濃郁軟滑🍫加上外層可可粉唔會過甜☺️榛子雪糕被巧克力雪糕包住😜但都唔會被搶走咗味道😉 野莓乾果酸甜,有士多啤梨朱古力脆米🍓🫐
蘋果玫瑰紅茶🍎玫瑰味香濃🌹帶淡淡蘋果甜味
  • 餐湯
Free Flow Summer Sparkle Promotion🥂🥂 🍾💫..悄悄告訴你。。係大角咀一間滿有情調既西餐廳🍽,真的別錯過喔。環境大而寬敞、氣氛休閒而有情調、服務貼心有禮貌,食物質素有一定水準,趁住Weekend 來吃個Brunch Chill 一下吧。7至8月期間💫 Lost Stars Livehouse 仲有新Free Flow Summer Sparkle Promotion🥂🥂 $198 /Per Person (2hours) 真係可以同朋友係週末Brunch 之餘🍽,瘋狂聊天暢聚呢。ll $88Lingujne w/ Roasted U.S. Organic Chicken ll $108Ciabatta Sandwich w/ Pan-fried Kagosgimall $138Classic British Fish & Chips ll +$58Classic Caesar Salad w/ Roasted Chicken & Croutons (1/2 Portion)ll +$78Buffalo Wings (5 pcs)ll +$28ll +$

l[風乾香腸烤雞胸扁意粉]l $88

l[茶美豚肉眼芒果酸巴塔三明治]l $108

l[英式炸魚薯條]l $138
Classic British Fish & Chips

l[香烤雞肉凱撒沙律 配烘脆麵包條 (半份)]l +$58

l[水牛城雞翼 (5件)]l +$78
Buffalo Wings (5 pcs)

l[冷泡咖啡 Cold Brew Coffee]l +$28
l[玫瑰牛奶咖啡 Coffee Rose Latte]l +$28
l[French Earl Grey Lemonade]l +$78

意粉🍝 用上Breast, Air Dried Sausage, Mushroom & Olive in Napoli Anchovy Sauce, 醬汁夠 食落每條麵條滿有蕃茄味。三文治🥪 配搭清新:Pork Loin, Mango in Sriracha Mayonnaise w/ French Fries, 加上芒果酸中帶香甜,令整體油膩感減低更好吃。Fish & Chips🐟 有質素、肉質厚而新鮮有彈性,粉漿亦夠薄脆呢。

前菜小食,Caesar Salad🥗 一貫我愛吃。沙律菜夠fresh 加上烘脆Croutons 增加口感脆卜卜。而Buffalo Wings🐥 味道十分入味,惹味非常。

Coffee☕️ 香濃又打卡able。而Mocktail🍹 / Cocktail🍸 同樣賣相靚靚而易入口。Weekend 不能錯過既Free Flow Summer Sparkle🥂🍾 同樣很精彩喔❤️。趁住Weekend 拉埋朋友來一齊 Chill 一下 Free Flow 一下吧。
×××[LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY]×××
©大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
2021-08-19 102 瀏覽
LOST STAR精選小食拼盤拼盤入面有好多款唔同小食 炸物脆口,裹住薄薄一層炸粉,唔會太油膩有炸雞搥🍗&炸牛油果🥑第一次食炸牛油果,十分香口,咬落外脆內軟好香,不油膩熱氣,好似食緊炸薯條另外有炭燒魷魚串,海蝦,炭燒味十足仲有一大舊蜜糖布利乳酪🧀️ 同埋仲有三款秘製醬汁,為呢個拼盤帶來份外嘅滋味嗌咗個Dinner Set✨除咗跟餐送一碗餐湯同埋無酒精飲品之外,仲可以用優惠價換小食或者半價甜品🍰是日餐湯 好creamy 同埋食到啖啖蟹肉絲香煎三文魚配Mozzarella 芝士三文魚煎得啱啱好帶少少粉橙色上邊配mozzarella cheese 鹹鹹地,煙煙韌韌,配上車厘茄 下邊有蘆筍同埋薯蓉 薯蓉好creamyHappy呢杯嘢飲落有驚喜,感覺好清新用咗青瓜,西柚,荔枝同Tonic water調製飲落以青瓜味為主🥒之後慢慢有淡淡荔枝同西柚味加埋tonic water變成有汽嘅mocktail喜歡試新野嘅朋友可以嘗試!黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬薯條炸得香脆不油膩,黑松露味好突出蟹蝦肉牛油果沙律墨西哥餅🥑🥑墨西哥餅上面有滿滿嘅蟹肉同康提芝士碎,餅底薄薄脆脆,另外仲有牛油果醬味道有少少辣,
LOST STAR精選小食拼盤

拼盤入面有好多款唔同小食
炸物脆口,裹住薄薄一層炸粉,唔會太油膩
炸雞搥🍗&炸牛油果🥑
第一次食炸牛油果,十分香口,
咬落外脆內軟好香,不油膩熱氣,好似食緊炸薯條
另外有炭燒魷魚串,海蝦,炭燒味十足

仲有一大舊蜜糖布利乳酪
🧀️ 同埋仲有三款秘製醬汁,為呢個拼盤帶來份外嘅滋味

嗌咗個Dinner Set✨

是日餐湯 好creamy 同埋食到啖啖蟹肉絲

香煎三文魚配Mozzarella 芝士

三文魚煎得啱啱好
帶少少粉橙色
下邊有蘆筍同埋薯蓉 薯蓉好creamy

Happy

呢杯嘢飲落有驚喜,感覺好清新
用咗青瓜,西柚,荔枝同Tonic water調製
飲落以青瓜味為主🥒
之後慢慢有淡淡荔枝同西柚味
加埋tonic water變成有汽嘅mocktail
喜歡試新野嘅朋友可以嘗試!

黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬
薯條炸得香脆不油膩,黑松露味好突出

蟹蝦肉牛油果沙律墨西哥餅🥑🥑

墨西哥餅上面有滿滿嘅蟹肉同康提芝士碎,
餅底薄薄脆脆,另外仲有牛油果醬
味道有少少辣,但可以接受同值得一試

炙燒松葉蟹膏意大利飯

上面有澳洲海膽,好鮮甜,淡淡海水味!又唔腥
仲有大大粒北海道刺身帶子,鮮甜爽口
Risotto 有淡淡的蟹膏香味 香濃得來唔會太膩

最後甜品叫咗tiramisu

一大杯tiramisu

上面鋪滿可可粉
食落覺得好creamy~
有士多啤梨脆脆,藍莓同士多啤梨伴碟,幾好食

值得一題,餐廳嘅環境氣氛好好,即使嗰日冇live Band show,都會播住音樂,感覺好舒服
2021-08-19 120 瀏覽
友人推薦下特意約家姐去到大角咀一間好格調嘅音樂酒吧chill下~✨餐廳裝修十分高檔,大部份枱都裝飾了幾枝盛放的紅玫瑰,個人覺得呢度好適合同愛人慶祝,價錢略貴,食物質素可以,都幾多客人,好食先多人食嘛!特別一讚係有五星酒店嘅服務質素,男侍應們隔住口罩都覺得佢地靚仔😂😂😂(唔好除口罩),講野好溫柔,又會主動加水加茶,見到隔離枱個湯想加啲黑椒都係靚仔親自幫你加🤤🤤🤤高質高質!!其實價錢真係略貴嘅,但真係服務同環境搭救,小提示,唔係每張枱都有花,book枱時記得request!!每日都有兩款dinner set,都ok啦,每星期都會轉款,保持新鮮感~✨✤──是週晚餐──✤✨烤黑松露三黃雞$288~三黃雞烤的很香,足半隻雞,不肥膩,就算雞胸部份都好嫩滑,有啲摩利菌汁,日本南瓜同蜜糖蕃薯做伴碟。✨跟餐有湯同飲品~是日餐湯為忌廉湯,夠濃夠杰,好多煙三文魚!~餐飲叫左Cup tea,Bee Calm (洋甘菊、蜜糖、雲尼拿),茶杯好靚靚,仲可以加水。✨跟餐可以半價叫甜品~最後揀左是日甜品,雲尼拿雪糕朱古力泡芙,原價要$88,都值嘅,因為都幾好食,沾滿朱古力嘅泡芙入面係雲尼嗱雪糕,隔離又有啲沾左酸甜士多

✤──是週晚餐──✤

✨烤黑松露三黃雞$288

✨跟餐有湯同飲品

~是日餐湯為忌廉湯,夠濃夠杰,好多煙三文魚!

✨跟餐可以半價叫甜品

~最後揀左是日甜品,雲尼拿雪糕朱古力泡芙,原價要$88,都值嘅,因為都幾好食,沾滿朱古力嘅泡芙入面係雲尼嗱雪糕,隔離又有啲沾左酸甜士多啤梨醬嘅脆脆米,同雪糕泡芙好夾,甜品控表示想encore🤤🤤🤤。

✤──散叫──✤

黑松露牛肝菌意大利飯 $248

~大大隻牛肝菌,多菇多菌蓋住了黑松露味,意大利飯偏硬身有口感,很掛汁,略咸。
2021-08-16 125 瀏覽
經過見到呢間餐廳裝修不錯,環境有氣氛。裡面坐位舒服,仲見有live band setting ,不過而家因疫情暫時唔開。叫咗叢林風味烤乳豬,皮脆肉嫩十分出色。另叫咗澳洲霜降M5和牛腹扒賣相不錯,啖啖新鮮牛肉,非常juicy。配菜有南瓜和蕃薯,感覺健康。晚餐已包餐湯跟飲品,可加錢配其他小食或轉紅洒/白酒。餐廳環境十分之舒適,可慢慢飲酒食嘢,好relax。

叫咗叢林風味烤乳豬,皮脆肉嫩十分出色。

另叫咗澳洲霜降M5和牛腹扒

晚餐已包餐湯跟飲品,可加錢配其他小食或轉紅洒/白酒。

餐廳環境十分之舒適,可慢慢飲酒食嘢,好relax。
2021-08-15 139 瀏覽
約咗兩個朋友食飯佢哋話去 LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY我好少去 livehouse bar睇吓正唔正先.地方大 樓底高枱櫈都坐得好舒服我見特定日子先有show睇.西班牙風乾火腿拼盤 ($388)有唔同嘅火腿 唔會死咸鵝肝醬配麵包乳酪芝士適合用嚟送酒.日本刺身帶子雙色麵 ($248)帶子新鮮配明太子忌廉汁 好match.澳洲霜降M5和牛腹扒 (dinner set $378)真係食唔出係M5以為係普通一塊牛扒.最好食係黑松露薯條同個甜品tiramisu.
約咗兩個朋友食飯
我好少去 livehouse bar
睇吓正唔正先
地方大 樓底高
枱櫈都坐得好舒服
我見特定日子先有show睇

西班牙風乾火腿拼盤 ($388)
有唔同嘅火腿 唔會死咸
鵝肝醬配麵包
乳酪芝士
適合用嚟送酒

日本刺身帶子雙色麵 ($248)
帶子新鮮
配明太子忌廉汁 好match

澳洲霜降M5和牛腹扒 (dinner set $378)
真係食唔出係M5
以為係普通一塊牛扒

最好食係黑松露薯條同個甜品tiramisu
2021-08-13 150 瀏覽
同家姊慶生的生日飯局,點可以求其是但架😊,佢一向鐘情食西餐,一於約佢去大角嘴的#Lost star Livehouse Bar, 喜歡餐廳的環境有氣氛,裝修夠型格之外,食物質數都非常之唔錯。晚餐跟餐湯,夠晒熱同creamy。🥩澳洲霜降M5和牛腹扒熟度剛剛好,食落口感柔軟,牛肉味好濃,充滿肉汁,上菜時牛扒已切開,方便食用。加上配菜的日本南瓜🎃和蜜糖薯,滋味無窮。🐷叢林風味烤乳豬賣相出色,烤得香但又不覺油膩,皮香脆肉滑嫩,乳豬有微香嘅烤肉味。家姊很喜歡😘。🥘松葉蟹膏意大利飯配海膽刺身帶子,帶子大大隻的,咸香的海膽跟蟹膏很可口,Creamy的意大飯內有菇菌爽口又香, 2人分享,份量剛剛好。晚餐包餐湯跟飲品,加$58可轉🍷紅酒,一於chile番晚🤭。店員服務到位,很不錯👍。家姐都話一定會再到此一遊。
氣氛,裝修夠型格之外,食物質數都非常之唔錯。

晚餐跟餐湯,夠晒熱同creamy。

🥩澳洲霜降M5和牛腹扒

🐷叢林風味烤乳豬

店員服務到位,很不錯👍。
家姐都話一定會再到此一遊。
2021-08-12
慶祝紀念
生日
2021-08-12 120 瀏覽
🍴大角咀高質Live band house 「𝑳𝑶𝑺𝑻 𝑺𝑻𝑨𝑹𝑺 𝑳𝑰V𝑬𝑯𝑶𝑼𝑺𝑬 𝑩𝑨𝑹 & 𝑬𝑨𝑻𝑬𝑹𝒀」“𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐈𝐬 𝐚 𝐇𝐚𝐛𝐢𝐭”第一次黎到#loststarlivehouse一望到到個門口同餐廳裝潢,已經對佢好有好感。餐廳善用落地大玻璃採光,令到室內非常光猛。場中有一個大既live band stage,再配合優雅既西式設計,令到整件事都好有氣質,係一種輕鬆既浪漫🌹🥐一份高質既#AllDayBreakfast 除左食材要豐富之外,擺盤一定要精美先會吸引到人。每次一覺得肚餓,就會好想黎一個ABD滿足貪心的小狗想食好多野既慾望。薯餅又夠厚,牛扒又夠嫩滑,加埋魚子醬炒蛋,我好滿意!🍗另外仲有秘魯風味烤春雞伴薑黃野米飯,份量剛好,烤雞同薑黃飯好夾。一定會再到訪….🥰#loststarlivehouse 逢星期五、六、日為你送上本地好聲音。📮 大角咀利得街11號奧利坊一期地下506號鋪🕰 Tue to Sun: 12:00-22:00 Mon: ❌📞 23376728
🍴大角咀高質Live band house

“𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐈𝐬 𝐚 𝐇𝐚𝐛𝐢𝐭”
第一次黎到#loststarlivehouse

一定會再到訪….🥰

📮 大角咀利得街11號奧利坊一期地下506號鋪
🕰 Tue to Sun: 12:00-22:00
Mon: ❌
📞 23376728
  • All  Day  Breakfast
2021-08-11 129 瀏覽
💡Hit❗️大角咀✨有格調西餐廳#黃店 ⬇️《LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY 》⭐️⭐️係呢區算係別樹一格既餐廳,睇到呢個店名,不期然會諗起*lost stars* 呢首歌😂,果然餐廳同呢首歌一樣咁好氣氛!💕仲會有[ live band 🎶] 聽‼️ 不過撞正呢日冇得欣賞🥲。👁‍🗨其實試呢2款主菜唔算特別出色 😶(個價位既關係會有要求啲)。btw佢啲menu既款式多同口味配搭幾獨特,感覺到有花心思,有好多款都好吸引人😻,有機會都想試吓其他! 🔮火山石燒澳洲霜降M5和牛腹扒🐂 $388-肉味濃,油脂分布較少,肉質比較厚實有嚼口,不過唔會韌既!(睇個名以為會係入口即融個種🤪)。伴菜南瓜薯仔etc 煎得好香,質地會比較爽口。 🔮 黑松露烤農家鮮三黃雞🐥 $278-唔知係咪用呢啲農家走地雞既關係,肉質唔夠嫩比較硬實(唔岩我口味),黑松露味又唔算好濃烈,雞份量唔夠多🤫。 🔮 埃及風沙單骨棒棒雞 🍖 $148-配自家製清邁辣醬,呢個小食好食!好香口,似食避風塘雞翼,呢個形狀啖啖肉又脆。
💡Hit❗️大角咀✨有格調西餐廳#黃店 ⬇️

🔮火山石燒澳洲霜降M5和牛腹扒🐂 $388

🔮 黑松露烤農家鮮三黃雞🐥 $278

🔮 埃及風沙單骨棒棒雞 🍖 $148
2021-08-11 104 瀏覽
💛良心店🌟Lost Stars Bar & Eatery🌟出品一向高質,除左有Lunch, ☕Tea 及🍰Dessert Set外,星期六日仲有Brunch Menu,就算放假訓到晏一晏,一樣有好嘢食!😍 最近Lost Stars 仲推出咗 🥂Free Flow Summer Sparkle Promotion 每位$198 (2 hours), 真係夠晒Chill! 🥰💗Lost Star All Day Breakfast $148材料份量豐富,選料及製法好出色!🤩內含魚子醬牛乳滑蛋🍳、燒牛肉🥩及珍珠洋蔥🧅、香烤蘋果🍎及馬鈴薯🥔、英式焗豆、田園沙律🥗、法式奶油焗薯🥔、迷你牛角包🥐! 全部都高質美味,非常滿足!😘🥩堡雲酥牛柳 $168厚身嘅牛柳烤至7成熟,肉質軟腍,牛味濃香!🥰啲薯蓉好幼滑,仲索晒牛柳嘅肉汁,正!💛🍰巴斯克焦香芝士蛋糕 $78口感鬆軟而且芝味濃厚🧀,而且仲有少少焦香,好味!🤗☕Latte拉花靚,奶泡滑溜,咖啡味香濃!💕

🥩堡雲酥牛柳 $168

🍰巴斯克焦香芝士蛋糕 $78

口感鬆軟而且芝味濃厚🧀,而且仲有少少焦香,好味!🤗

☕Latte

拉花靚,奶泡滑溜,咖啡味香濃!💕
見到呢間西餐廳感覺幾吸引 好浪漫BG music正 好chill 地方又寬敞 食物仲好有質素假日仲會有live band performance 快D Bookmark-因為份量唔多 我地2個人食左3個main + 小食(好可惜果晚無Beef Wellington) Dinner Set 1: 開心果及酸奶油|香烤日本鹿兒島美豚肉眼扒 ($288_Dinner Set 2: 煎北海道帶子|澳洲海膽|炙燒松業蟹膏甲羅燒意大利飯 ($358)散叫Main : 自家製杜松子鴨油慢煮法國鴨腿 ($358)-套餐配有餐湯+飲品 飲品方面 我地2個都+$58要左紅酒同白酒套餐加配: 黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 ($118 > $88)套餐加配: Tiramisu ($148 > $74)-餐湯係薯仔煙肉忌廉湯好濃郁 好creamy 好香 好飲-黑松露薯條配巴馬臣芝士豆乳醬薯條勁熱 好香脆 醬汁係parmesan cheese同埋豆乳好香濃  但芝士味出D 整體好食-慢煮法國鴨腿外皮烤得香脆乾濕平均 鴨油味香 肉質鮮嫩 好食值得一試😍😍-香烤日本鹿兒島美豚肉眼扒配左蜜糖芥茉子
見到呢間西餐廳感覺幾吸引 好浪漫
因為份量唔多 我地2個人食左3個main + 小食
(好可惜果晚無Beef Wellington)
套餐配有餐湯+飲品
飲品方面 我地2個都+$58要左紅酒同白酒

套餐加配: Tiramisu ($148 > $74)
餐湯係薯仔煙肉忌廉湯

乾濕平均 鴨油味香 肉質鮮嫩 好食
值得一試😍😍
香烤日本鹿兒島美豚肉眼扒

配左蜜糖芥茉子醬輕煮法國栗子🌰及珍珠洋蔥🧅
好嫩 好好食 酸奶油味淡 整體味道相對其他就清淡D~
但都好食!栗子好特別!
意大利飯嘅海膽同蟹膏好正!!

飯粒過硬左DD 但味道係好食
 不過份量偏少!
手工啤酒 Lost Stars Bottle Beer  ($92)

柑橘味幾清新 唔算好突出 330ml 少貴
最後黎到甜品 Tiramisu入口好嫩滑

芝士味出 食落唔膩
整體水平都不錯!
-LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
2021-08-05
2021-08-06 136 瀏覽
**啲相比較模,一開始唔記得咗影啲食物相,亦都唔諗住寫食評,但覺得呢間野實在太物非所值,又咁多好評...,所以想用返非打手身份寫番。環境:一開始抱住食環境、聽音樂、食好西既諗法過黎呢間餐廳,諗住同朋友慶祝生日。一入到黎係有真係靚既,光暗理想,亦都加分既。鍾意呢度嘅環境,呢度既價算係食環境、聽音樂多過食食物。食物:對於塊牛扒極度失望,塊牛扒嘅價錢,基本上係普通西餐到食,都一定好食過呢度。上到嚟凍哂不特止,塊野又難食。最後我哋都冇食晒塊扒,因為真係完全唔掂🥲 黑松露雞係好食,應該算係最值嗰個。還好啦,普普通通,唔太值個價個蛋糕都幾好食如果真係想食環境又食到好西嘅話,建議搵返傳統嘅西餐。外國人比較多既鋪。至少抵過呢道又好食過呢道。聽音樂就.. 感覺又唔係一定要喺呢度聽嘅~

環境:

鍾意呢度嘅環境,呢度既價算係食環境、聽音樂多過食食物。

食物:

黑松露雞係好食,應該算係最值嗰個。

還好啦,普普通通,唔太值個價

個蛋糕都幾好食

慶祝紀念
生日
2021-08-06 1269 瀏覽
座落大角咀的一隅,位置略為偏遠,但卻很有清吧格調,偶爾還有live band演唱呢環境:感覺乾淨企理,在暗暗的燈光中,有格調的清吧燈飾更顯突出服務:有高級西餐廳的水準,配得上其名號食物:Week 4 set menu前菜:餐湯是薯仔湯,加入了培根作點綴,感覺好像在吃薯蓉一樣主菜:香煎帶子海膽意大利飯$358口感一流,爽韌的意大利飯配上半熟的帆立貝,生海膽,由於飯內加入甲羅燒,令其海鮮味更濃,飯+蟹膏更香,不俗的搭配鹿兒島茶美豚肉眼扒$288 這肉眼以肉香見稱,乾身而不韌,味道香而不油,加入開心果及鮮奶油作點綴,creamy 得很!配上高甜度的蜜糖芥茉煮法國栗子,健康!無酒精雞尾酒 餐+$58Made of gold就是一杯巧克力奶加上兩顆棉花糖啦,creamy又不會太甜,剛好French earl grey VIC Lemonade甜甜的earl grey 茶加上檸檬梳打,簡單的配搭,卻提胃非常甜品(跟餐半價)提拉米蘇 $74 =半價Creamy的提拉米蘇不會太濕,口感一流,蛋糕底剛好不會太厚,加上放置一旁的士多啤梨藍莓跟脆脆,口感多重,一流!檸檬雪糕伴野莓堅果及乾果$84 =半價外層

環境:
感覺乾淨企理,在暗暗的燈光中,有格調的清吧燈飾更顯突出

服務:
有高級西餐廳的水準,配得上其名號

食物:
Week 4 set menu

前菜:
餐湯是薯仔湯,加入了培根作點綴,感覺好像在吃薯蓉一樣

主菜:
香煎帶子海膽意大利飯$358

鹿兒島茶美豚肉眼扒$288

無酒精雞尾酒 餐+$58
Made of gold

French earl grey VIC Lemonade

甜品(跟餐半價)
提拉米蘇 $74 =半價

檸檬雪糕伴野莓堅果及乾果$84 =半價
外層爽脆裡面非常creamy,帶酸的雪糕加上微甜的堅果口感爽脆之餘,亦不會太過膩,很是出色

小食拼盤$268
內含我覺得最正的啤酒炸牛油果,口感極端creamy ;蜜糖布利乳酪以蜜糖的甜味蓋過乳酪的重口味; 單骨棒棒雞配甘筍辣醬最正, 微辣又帶些刺激; 虎蝦串和魷魚串則跟酸甜的千島醬相襯

豐富的拼盤內含五種小食三個醬料,有着相當多的組合
1K
一年前第一次拜訪過呢間餐廳,記得係一次非常令人陶醉嘅用餐感受。餐廳嘅光線柔和,裝修同佈置都非常有心思,而侍應嘅服飾亦睇得出有悉心嘅打扮。一年後再次用另一個心情嚟到,雖然都相隔多時但感覺完全冇變。可惜當晚冇Performance Artist, 如果唔係一定可以一飽口福之餘仲可以聽到一啲比較indie嘅音樂。同朋友享受係呢股慢活放鬆嘅情調下,雖然只係Weekdays, 但都已經拋低哂工作嘅壓力同生活嘅煩囂。Lost Stars 嘅晚市套餐都轉得幾密,所以見佢地有新嘅餐牌當然要試試啦。蟹肉薯仔忌廉湯好難得會有餐廳都會注重餐湯嘅質素!真蟹肉海水味嘅口感,配上Blend得岩岩好嘅薯蓉肉,加上忌廉嘅比例校得好平衡,Creamy嘅口感令人一啖接一啖好快就清哂。香烤雞肉凱撒沙律一個比較light 嘅 Starter,烤雞肉油份唔多勝在夠哂香口同健康,凱撒沙律正常發揮。呢個沙律好在就算用咗醬汁都唔會話太多好似水浸咁,抵讚!叢林風味烤乳豬西餐廳食乳豬真係第一次試。可惜乳豬偏肥,油膩感太強,好在配上嘅醬汁係以西式做法,果香味重平衡返乳豬嘅油膩感。奶酪烤挪威三文魚柳各式各樣嘅魚扒中我最愛就係三文魚,見到晚餐

蟹肉薯仔忌廉湯

香烤雞肉凱撒沙律

叢林風味烤乳豬

奶酪烤挪威三文魚柳
各式各樣嘅魚扒中我最愛就係三文魚,見到晚餐有就當然要試試啦!不論係味道,配菜同擺盤都令我非常滿意嘅一道菜。焗車厘茄加上水牛芝士嘅Topping, 出色嘅薯蓉加上焗得剛剛好嘅露荀,外圍再加上香味十足嘅黑松露醬,令到三文魚嘅味道昇華到去另一個層次感。而且三文魚焗嘅火候掌握得恰到好處,唔會令三文魚扒嘅感覺「鞋口」起渣,呢方面絕對要俾返個大大嘅Credit俾主廚。

Beeeee Calm tea
跟餐嘅餐茶係用好靚嘅茶杯套裝呈上貴族感十足,令人想慢慢去細味。Beeeee Calm係洋甘菊嘅花茶,零咖啡因清香得嚟唔會話好膩,而且呢款茶係香港本土品牌 「Or Tea?」嘅產品,當然要大大力咁撐啦。

後記:
以餐廳嘅佈局、環境同埋食物質素,睇得出Lost Stars係想將一個令人難忘嘅用餐享受俾到顧客。最難忘餐廳嘅角落處有一個好搶眼嘅燈飾裝置係寫住 ‘When Words Fail, Music Speaks’,不禁令人沉醉喺live show嘅氣氛當中。又令我不禁想像,如果呢個世界冇咗音樂,究竟我地嘅生活係會點呢?
2021-08-02 1289 瀏覽
有同事介紹lost star 餐廳好有情調氣氛好有feel,所以book左黎同老公chill下。餐廳入面個live band stage,主要逢星期五六晚會開live,而平日就會播下英文歌,環境情調浪漫💕。叫左杯餐廳 signature 既mocktail - made of gold, 係用伯爵溝朱古力😆伯爵味雖然唔會太濃,但同朱古力溝埋真係有種fresh既感覺,又唔會太甜太膩,杯上掛左兩粒輕輕燒過既棉花糖,好飲得黎又岩哂打卡。烤法國金文畢芝士配麥盧卡蜂蜜配法式麵包聽個名都知佢咩料😂 呢盤芝士超邪惡,芝士外層有一層白色表皮,芝士質感細膩而味道濃郁,半溶既芝士配上蜜糖既香甜,膩感減低,用麵包蘸來吃非常滋味。不過建議俾多少少麵包🙈唔係會浪費左盤芝士。為左唔浪費芝士。我老公即刻話叫個黑松露薯條。哈哈, 芝士加埋個黑松露薯條非常match。大家叫蜜糖芝士麵包時可以拼埋薯條一齊食, 禁就唔洗浪費又可以雙重滋味!朋友推介黑松露烤農家鮮三黃雞,外面啲皮烤到金黃,皮同肉中間夾著黑松露蔬菜薯蓉,勁有心思既菜式。 雞皮脆入面嫩滑流露出淡淡黑松露香,非常惹味。伴碟仲有白蘆筍同野菌,好好食。果然出色!燒美國

烤法國金文畢芝士配麥盧卡蜂蜜配法式麵包
不過建議俾多少少麵包🙈唔係會浪費左盤芝士。

燒美國SRF極黑和牛臂蓋扒
建議五成熟。呢度好細心黎到前已經切開, 粉嫩嘅紅色,完全無overcooked👍🏻 和牛扒富有肉汁,牛味好香濃,加上新鮮既配菜,令我地食得滋味非常。

傳統意大利朱古力及榛子雪糕伴野莓乾果
朱古力榛子味道濃郁,雪糕軟滑。連埋下層既野莓乾果一齊食非常match!