💛Bookmark咗呢間好耐! 終於去啦✨環境好大好靚 夜晚會有liveband! 氣氛應該好好~不過dinner menu偏貴 所以今次lunch去~雖然冇liveband 不過用膳體驗都幾好! Lunch menu幾抵食😋 fusion西餐 每款都幾有特色*呢間甜品可以免費寫字&+蠟燭~ 又一慶祝之選🥳-🎂【甜酸炮仗三文魚柳扁意粉】$118呢個意粉個味幾正!甜甜酸酸 仲辣辣哋 幾野味(*辣過水牛城炸雞三文魚就正常發揮 魚油可以更香-🍔【水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條】$98好特別嘅配搭 將水牛城雞放入漢堡✨呢個組合又唔錯 水牛城雞幾滑 唔太辣 加埋菠蘿好開胃😋-🍫【朱古力心太軟+雲尼拿雪糕】+$48朱古力心太軟好味~ 流心效果好好 朱古力味好濃加埋雪糕 冰火交融正~🥳甜品可以免費寫字+蠟燭🎂-🌹【Rose Latte】+$28咖啡杯碟超靚呀!玫瑰味幾香 咖啡味香但較淡-☕️【Latte】+$12-✨推薦指數:8/10💰人均消費:$167⏳等候時間:0mins (booked)
💛

Bookmark咗呢間好耐! 終於去啦✨
環境好大好靚 夜晚會有liveband! 氣氛應該好好~
不過dinner menu偏貴 所以今次lunch去~
雖然冇liveband 不過用膳體驗都幾好!

*呢間甜品可以免費寫字&+蠟燭~ 又一慶祝之選🥳

呢個組合又唔錯 水牛城雞幾滑 唔太辣
加埋菠蘿好開胃😋

🍫【朱古力心太軟+雲尼拿雪糕】+$48
朱古力心太軟好味~ 流心效果好好 朱古力味好濃
加埋雪糕 冰火交融正~
🥳甜品可以免費寫字+蠟燭🎂

🌹【Rose Latte】+$28
咖啡杯碟超靚呀!玫瑰味幾香 咖啡味香但較淡

☕️【Latte】+$12

✨推薦指數:8/10
💰人均消費:$167
⏳等候時間:0mins (booked)
2021-11-05 262 瀏覽
🥑牛油果班尼迪蛋酸種麵包 $88兩塊麵包烘到超香脆 邊位似薯片牛油果份量慷慨 熟度啱啱好 軟綿香甜可惜係兩隻班尼迪蛋都過熟 變咗溏心蛋荷蘭醬檸檬味出味道偏酸撒咗啲紅椒粉更惹味!🍔水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條 $98漢堡包鬆軟 炸雞厚肉但唔算大塊水牛城醬完全唔辣 反而偏酸 感覺唔太正宗。薯條幼身 熱辣辣脆卜卜 唔會太油膩下午餐廳會播放音樂 估計夜晚會有live band表演🎵
牛油果班尼迪蛋酸種麵包
🥑牛油果班尼迪蛋酸種麵包 $88
兩塊麵包烘到超香脆 邊位似薯片
牛油果份量慷慨 熟度啱啱好 軟綿香甜
可惜係兩隻班尼迪蛋都過熟 變咗溏心蛋
荷蘭醬檸檬味出味道偏酸
撒咗啲紅椒粉更惹味!

水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條
🍔水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條 $98
漢堡包鬆軟 炸雞厚肉但唔算大塊
水牛城醬完全唔辣 反而偏酸 感覺唔太正宗。
薯條幼身 熱辣辣脆卜卜 唔會太油膩

下午餐廳會播放音樂 估計夜晚會有live band表演🎵

2021-10-24
慶祝紀念
生日
牛油果班尼迪蛋酸種麵包
水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條
2021-11-04 186 瀏覽
星期日同朋友食Tea吹埋蠟燭好開心🎂🥳Lost Stars Livehouse 有新Free Flow Sparkle Promotion,每人$198 任飲two hours🥂🥂食Weekend Brunch又鍾意飲酒可以試下我就唔係好飲得,所以同朋友一人一杯sparkling wine就算啦,好飲易入口👍🏻飲野就梗係要d snacks啦Truffle fries一定係我既選擇跟餐只係加$48,好抵又好食呀!主食就揀左Croissant同pasta Croissant好好食呀,餡料就少左d。意粉質地都唔錯,份量合理。甜品心太軟保持到水準!
星期日同朋友食Tea吹埋蠟燭好開心🎂🥳

食Weekend Brunch又鍾意飲酒可以試下

飲野就梗係要d snacks啦
Truffle fries一定係我既選擇
跟餐只係加$48,好抵又好食呀!

主食就揀左Croissant同pasta
Croissant好好食呀,餡料就少左d。
意粉質地都唔錯,份量合理。

甜品心太軟保持到水準!
2021-11-02 195 瀏覽
見放假就約朋友黎到大角咀既西餐廳食lunch~~雖然未有live band表演,但餐廳都有播柔和既背景音樂,好有mood❤️❤️menu都有好多選擇,全部都好吸引!!一於就點左幾款主食、小食同朋友share啦😋😋🥩香烤新西蘭肉眼扒(8oz) $168✨上枱既時候已經聞到好香,流哂口水🤤🤤order左5成熟啱啱好!呢款牛扒脂肪比較少,但肉質細緻,好嫩口~~而且牛味好濃,蘸少少醬油已經好好味👍🏻👍🏻伴碟有烤南瓜、甜薯,味道都唔錯,感覺好健康❤️❤️🍝黑松露溫泉蛋扁意粉 $108✨黑松露份量唔算好多,但都好香口!配料仲有炒香既雜菌、洋蔥粒~~扁意粉好有口感,唔會煮得過軟食落好creamy😋😋溫泉蛋好靚,一切開蛋漿流哂出黎好好食!!🍟黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 (+$48)✨粗薯條新鮮炸出黎,外脆內軟好香口!!黑松露香味好出,食既時候反而芝士味更濃郁😋😋份量都好多,我地最後都食哂🤣🤣🍗水牛城雞翼 (+$48)✨雞翼炸得好香脆!而且醃得好入味,醬汁調味得啱啱好,偏辣帶少少酸~~整體好惹味,推介👍🏻👍🏻 🍫朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕 (+$48)✨心太軟焗得好靚,打卡一流📸📸外層微微脆,一切開朱
見放假就約朋友黎到大角咀既西餐廳食lunch~~
menu都有好多選擇,全部都好吸引!!
一於就點左幾款主食、小食同朋友share啦😋😋

🥩香烤新西蘭肉眼扒(8oz) $168✨
上枱既時候已經聞到好香,流哂口水🤤🤤
而且牛味好濃,蘸少少醬油已經好好味👍🏻👍🏻
伴碟有烤南瓜、甜薯,味道都唔錯,感覺好健康❤️❤️

🍝黑松露溫泉蛋扁意粉 $108✨
扁意粉好有口感,唔會煮得過軟食落好creamy😋😋
溫泉蛋好靚,一切開蛋漿流哂出黎好好食!!

🍟黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 (+$48)✨
粗薯條新鮮炸出黎,外脆內軟好香口!!
黑松露香味好出,食既時候反而芝士味更濃郁😋😋
份量都好多,我地最後都食哂🤣🤣

🍗水牛城雞翼 (+$48)✨
整體好惹味,推介👍🏻👍🏻

🍫朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕 (+$48)✨
心太軟焗得好靚,打卡一流📸📸
外層微微脆,一切開朱古力流心流哂出來,暖笠笠!!
而且味道唔算好甜,配雪糕一齊食好正😍😍

🍵抹茶牛奶、玫瑰牛奶咖啡 (+$28)✨
兩杯特飲賣相都好靚~~
奶泡打得夠細夠滑,味道都唔錯❤️❤️

當時餐應做緊Free Flow Summer Sparkle推廣🥂🥂
每位$198可以享用兩小時,啱哂酒鬼😏😏
2021-10-29 213 瀏覽
之前已經在這裡品嚐過晚餐數次 這次特意假日來試試Brunch Menu 菜式比想像中豐富 亦有不少較輕食的選擇 餐廳裝修走華麗路線 樓底高有格調 沙發坐位寬敞舒適 適合假日與三五知己來渡過一個悠閒的下午💆🏻‍♀️.Egg Benedict賣相精緻 輕輕一篤水波蛋表面 金黃色蛋漿緩緩流出 麵包烘得脆身 煙燻三文魚帶鹹香 蛋黃醬加入蜂蜜和檸檬 甜甜酸酸相當開胃🍳另外一道香芒魚柳小米沙律擺盤相當精美 魚柳配上煙肉粒 磨菇 芒果 等 味道清新 是輕食之選🥗.雖然餐廳的地理位置較偏僻 但食物質素或是環境氣氛向來有口碑 這裡每逢星期五至日晚會有Live Band Show 在大角嘴可説是別樹一格的餐廳🥂
2021-10-26 228 瀏覽
最近去咗大角咀嘅音樂主題餐廳——Lost Stars Live House,夜晚會有live band表演,好有氣氛啱晒情侶💑拍拖嚟,但我哋夜晚唔得閒就Book咗中午嚟慶祝一下。.黑松露溫泉蛋扁意粉 $108星期一至日都有Lunch set,定時會更換菜單。黑松露溫泉蛋扁意粉長期都喺menu上面,睇嚟係高人氣嘅Main dish,上枱嘅時候聞到香噴噴,溫泉蛋完美,除咗普通菇菌,仲有啲牛肝菌增添香味。但黑松露嘅味道只係上枱時聞到,食落就唔係好覺,整體味道偏淡,普普通通。.蟹肉蘆筍意大利飯 $98Risotto keep到有口感,唔會太軟淋淋。味道就比較清,蘆筍都好多條,但蟹肉就唔係好覺,整體味道無乜特別,另外要一提嘅係蒜蓉嘅大細不一,有時會食到指甲邊咁大片嘅蒜蓉,見到咁大片嘅蒜蓉都好難唔撩出嚟🥴。.黑松露薯條 配 黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 +$48薯條份量幾多,新鮮炸起,但就唔好期待有好濃嘅黑松露味。芝士豆乳醬其實都係普通蛋黃醬上面放咗Pamasen Cheese,食唔岀有豆乳味,不過就無蛋黃醬咁油膩嘅,另外都係無黑松露味🤷🏻‍♀️。.朱古力心太軟蛋糕 配呍呢嗱雪糕 +$48最後就叫咗個心太
黑松露溫泉蛋扁意粉 $108
蟹肉蘆筍意大利飯 $98
黑松露薯條 配 黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 +$48
朱古力心太軟蛋糕 配呍呢嗱雪糕 +$48
最後就叫咗個心太軟蛋糕試吓,可能影咗幾張相先食,切開就唔係好流心,配埋雪糕🍦食就無咁甜膩,都係正常味道。
La vie en Rose (蘋果、玫瑰花、玫瑰果、紅茶) +$8
個杯同蛋糕個碟係一set,杯碟都好靚。本來以為叫花茶會有茶壺🫖可以自己砌茶,但咁樣都幾靚嘅。不過有個問題就係茶係餐前上,飲到最後都無侍應嚟過我哋張枱加過凍/熱水俾我哋…
服務方面,其實我哋本身有book到枱,侍應安排咗一張最近門口嘅枱俾我哋,近門口都算啦,但餐廳嘅receptionist個位就企喺我哋一米範圍內,成餐飯都食得好唔自在。而且餐廳中午時間都未去到全滿,會唔會係留一張最近門口嘅座位俾有book枱嘅客人坐呢?
最後👨🏽講咗句至理名言就係嚟得音樂主題餐廳,都係至在佢嘅音樂,唔係食物🥲。食物質素同服務就普普通通啦,如果大家想嚟嘅話,夜晚嚟有得聽Live music應該會比較有feel,嚟拍下拖都幾啱幾靚嘅。

2021-10-24 248 瀏覽
原來都有好一段時間冇嚟過大角咀食嘢喇🤤逢星期五六日晚都會有live band演出,環境都幾寬敞幾舒服㗎😬·✨香烤新西蘭肉眼扒🥩(8oz)$168牛扒叫咗五成熟,塊牛望落好靚,切落都見幾鮮嫩咁,但食落冇想像中咁好食,比較多筋,唔夠腍,牛味亦都被醬汁掩蓋配菜就有啲甜薯同紅椒,甜薯又幾好食嘅🤣·✨黑松露溫泉蛋扁意粉🍳🍝 $108黑松露意粉來講呢個黑松露味唔算好強,溫泉蛋都做到流心,菇菌份量都幾多嘅可能因為醬汁唔多,味道唔算好濃,整體相對清淡😌·✨水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條🍔🍟 $98漢堡包本身都幾大個有烘過,如果有搽牛油或者多啲醬會好啲水牛城炸雞就比較細塊,味道正常,少少辣咁🌶薯條🍟可以再熱啲脆啲(如果有蛋黃醬提供就更好😅)·✨是日餐湯🥣 +$12蘑菇忌廉湯,賣相一般似麥皮,飲落就冇咩味😅·✨朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕🍨🍫 +$48是日之最😍!心太軟好有濃郁朱古力味,同一球雲呢拿雪糕係絕配👏🏻·✨Mocha☕️ +$28Mocha都飲得到朱古力嘅味道,好緊要架因為唔係個個餐廳都會飲到朱古力味,不過就苦咗少少🤏🏻·✨Matcha Latte🍵 +$28熱飲個杯係好靚😻抹茶顏色偏淡,飲落都係奶味偏重
✨香烤新西蘭肉眼扒🥩(8oz)$168
配菜就有啲甜薯同紅椒,甜薯又幾好食嘅🤣
✨黑松露溫泉蛋扁意粉🍳🍝 $108
可能因為醬汁唔多,味道唔算好濃,整體相對清淡😌
✨水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條🍔🍟 $98
漢堡包本身都幾大個有烘過,如果有搽牛油或者多啲醬會好啲
水牛城炸雞就比較細塊,味道正常,少少辣咁🌶
薯條🍟可以再熱啲脆啲(如果有蛋黃醬提供就更好😅)
✨是日餐湯🥣 +$12
蘑菇忌廉湯,賣相一般似麥皮,飲落就冇咩味😅
✨朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕🍨🍫 +$48
✨Mocha☕️ +$28
✨Matcha Latte🍵 +$28
熱飲個杯係好靚😻
抹茶顏色偏淡,飲落都係奶味偏重
2021-10-20 242 瀏覽
良心店Lost Stars Livehouse Bar & Eatery,晚市會有Live Show,午市同埋Brunch都一樣咁出色架!最近有新Free Flow Sparkle Promotion $198/Per Person/2hours,夠晒chill!Lost Stars All Day Breakfast $148包括魚子醬牛乳滑蛋、燒牛肉及珍珠洋蔥、香烤蘋果及馬鈴薯、英式焗豆、田園沙律、法式奶油焗薯迷你牛角包,份量豐富,相當滿足!香烤新西蘭肉眼扒 $168五成熟嘅肉眼扒軟嫩多汁!配菜係雙色蕃薯,都唔錯!水牛城雞翼 $78又香又辣夠酸又脆口,正!是日餐湯 +$12菇香濃厚嘅餐湯!Beeeee Calm +$8清甜之中帶著柔和嘅回甘!朱古力心太軟蛋糕配雲尼拿雪糕 +$48經典冰火甜品組合,每次嚟Lost Stars都必點!是日精選甜品 $58是日甜品係栗子蛋糕,Cream夠滑,蛋糕夠鬆軟,仲甜而不膩!玫瑰牛奶咖啡 +$28帶著玫瑰嘅清香,好睇又好飲!

香烤新西蘭肉眼扒 $168

五成熟嘅肉眼扒軟嫩多汁!配菜係雙色蕃薯,都唔錯!

水牛城雞翼 $78

又香又辣夠酸又脆口,正!

是日餐湯 +$12
菇香濃厚嘅餐湯!

Beeeee Calm +$8

清甜之中帶著柔和嘅回甘!

朱古力心太軟蛋糕配雲尼拿雪糕 +$48

經典冰火甜品組合,每次嚟Lost Stars都必點!

是日精選甜品 $58

玫瑰牛奶咖啡 +$28

帶著玫瑰嘅清香,好睇又好飲!
2021-10-18 197 瀏覽
數數手指已經嚟過五六次#LostStarsLiveHouse因為呢度嘅食物真係好有水準今日嚟試咗啲新嘢 呢個手打肉丸好鍾意!豬肉同雞肉mix 唔會太過實或者太鬆散仲有啲脆多士俾你沾番茄醬食黑松露薯條就係每次嚟到一定食!黑松露味香濃之餘另外個醬都係黑松露!主菜叫咗野菌溫泉蛋扁意粉同埋安格斯牛扒Lunch set好抵食 $108-168有交易最後仲試咗佢個#BasqueBurntCheesecake唔會太Heavy 口感夠light!整體係一定會再返嚟嘅黃店💛整體十分高質的黃店 一定會再訪💛
因為呢度嘅食物真係好有水準
今日嚟試咗啲新嘢 呢個手打肉丸好鍾意!
豬肉同雞肉mix 唔會太過實或者太鬆散
仲有啲脆多士俾你沾番茄醬食

黑松露薯條就係每次嚟到一定食!

黑松露味香濃之餘另外個醬都係黑松露!
主菜叫咗野菌溫泉蛋扁意粉同埋安格斯牛扒

Lunch set好抵食 $108-168有交易
最後仲試咗佢個#BasqueBurntCheesecake

唔會太Heavy 口感夠light!
整體係一定會再返嚟嘅黃店💛
整體十分高質的黃店 一定會再訪💛
2021-10-17
  • 黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬
  • 蕃茄肉丸
2021-10-17 203 瀏覽
經開附近便跟朋友食番個下午先,貪佢地方舒適好坐又清淨。叫午餐還可用優惠價加購湯、甜點同特色飲品!🫕加$12便有湯, 是日的湯係磨菇湯,將蘑菇打成細細粒,入口菇味好濃郁,好滑又creamy。🥙加$88有香烤雞肉凱撒沙律,新鮮嘅生菜,雞輕醃製且烤得微焦,麵包粒脆口,唔錯啊!🍲香芒魚柳配北非小米沙律,擺盤精美,魚柳味道帶點咸,配搭有炸過的煙肉粒、磨菇、清甜芒果等,食落清新唔會漏。🍝甜酸炮仗三文魚柳扁意粉,三文魚皮煎得香脆,食落啖啖肉,甜酸炮仗個味道甜、酸、辣都有,味道特別,扁意粉很掛汁令人食得好開胃。🍵加了$28叫了杯抹茶Latte,抹茶跟奶的比例剛好,很清新順滑,杯子都很美。☕老友加$12 叫了杯牛奶️咖啡。餐廳重有Free Flow Sparkle Promotion, 只需$198/Per Person/2hours🥂,啱晒同朋友吹水輕鬆一番啊😊。
經開附近便跟朋友食番個下午先,
貪佢地方舒適好坐又清淨。

叫午餐還可用優惠價加購湯、甜點同特色飲品!

好濃郁,好滑又creamy。

☕老友加$12 叫了杯牛奶️咖啡。

餐廳重有Free Flow Sparkle
2021-10-16
2021-10-11 200 瀏覽
*此餐廳收取加一服務費。烤黑松露三黃雞(套餐$288),雞皮薄脆,雞肉嫩滑多汁,表面鋪滿黑松露、野菌摩利菌汁,附有蘑菇、薯蓉、蕃薯、南瓜。Impossible素肉瀑布芝士蘑菇寬條麵($198),表面鋪滿瀑布芝士,味道咸香,寬條麵口感煙韌,容易掛汁,素肉味道接近肉食,內有番茄乾、車厘茄。餐湯(跟餐$0),,蘑菇忌廉湯,表面香草,內有大量蘑菇粒,好足料,味道淡香。VIC Garden Creations (Season)(跟餐$58),即係Self-Infused Rose Base Syrup+Fever-Tree Tonic/+Cold Brew Tea,我就揀咗French Earl Grey Lemonade,冰釀氣泡伯爵花茶,茶味濃厚,帶有花味清香。
*此餐廳收取加一服務費。

• Impossible素肉瀑布芝士蘑菇寬條麵
2K
一個人喺大角咀覓食,想食得好啲又坐得舒服啲,記起好耐之前嚟過呢間餐廳,呢晚諗住對自己好啲,就決定去食過番尋味😆叫咗 $168嘅「忌廉芝士輕煎虎蝦|提子|杏仁片 Tiger Prawn | White Wine Cream Sauce | Grapes | Almond」,同埋 $248嘅「香檳奶油汁 香煎比目魚柳 配蔬菜寛條麵 Pan Fried Halibut Fillet with Veggie Fettuccine in Creamy Champagne Sauce」😆「忌廉芝士輕煎虎蝦」嘅虎蝦🍤肉質結實;忌廉芝士汁 白雪雪,有淡淡嘅芝士香味🧀,又好輕身😋;仲落咗大量青提子 同埋少少 杏仁,出奇地清新好味😋。「香檳奶油汁香煎比目魚柳配蔬菜寛條麵」嘅 比目魚柳🐠鮮甜又香滑😋;寛條麵 其實係用紅蘿蔔🥕切成濶條,又係出奇地好味😋

2021-10-07 6352 瀏覽
今晚去咗大角咀食飯,去咗一間好decent、氣氛好好嘅餐廳。餐廳樓底高,坐位之間有充足空間,感覺好舒服。餐廳播住好好聽嘅音樂,成個人入到去感覺真係好放鬆。我哋入到去見到有個小小嘅舞台,原來指定日子呢度係有live music 表現!!!講返啲食物,set dinner 價錢好抵,不過就得兩個選擇。我哋訂咗威靈頓牛柳,再加兩個小食就夠食。法式熱熔蜂蜜芝士配Baguette好好味,半溶芝士加咗蜜糖之後冇咁膩,配香脆嘅Baguette真係好夾。我仲點咗杯白酒一路食一路飲,正呀🤤另外仲點左小食拼盤,有牛柳粒、炸牛油果、棒棒雞、火炙蕃茄仔同埋Brie Cheese,好豐富!主菜威靈頓牛柳好食!酥皮焗得金黃酥脆,切完都唔會甩皮甩骨,牛柳中間係粉紅色㗎,生熟度都算啱啱好;酥皮同埋牛柳中間夾咗一圈Parma ham、蘑菇茸同埋香滑鴨肝,菇菌味濃郁,口感同埋味道都好豐富。一份威靈頓牛柳份量都好多,真係要兩個人先食得晒!其實已經食到好飽😂 不過都忍唔住叫咗個甜品~ 焦糖燉蛋配雪糕🍦 食完真係好滿足呀!下次要約埋朋友來聽吓live music,一齊chill下😌

2021-10-06
2021-10-03 195 瀏覽
一行4人點了2個套餐加2道主菜1)巴馬火腿薯仔粉團。白汁底加蕃茄蓉,好新鮮嘅配搭,粉團有咬口,煎脆嘅巴馬火腿好香口,好味道!2)香煎魚柳配蔬菜面。魚柳唔記得係咪鱸魚,但佢煎得好香,亦好滑,一啲都唔鞋口。果蔬菜面係橙色嘅,友人和我都以為係胡蘿蔔整嘅面啦,點知一入口硬硬地嘅,原來係原片胡蘿蔔黎架,佢嘅形狀整到好似濶條面咁濶,真係比佢呃到,絕對適合生酮飲食嘅朋友!3)油封鴨(套餐)。鴨面尚算脆口,但肉質都係鞋鞋地,配嘅沙律有無花果,尚算新鮮。4)安格斯牛排(套餐)5成熟。上枱嘅時候都知不妙,因為塊牛排好薄,亦唔見焦燶嘅地方,一入口就覺一陣怪味,友人認為係因為一本身塊排唔靚,二啲脂肪未燒得夠透,當中嘅牛羶味未去得清。呢個餐無記錯應該近$400,呢個價錢應該唔只呢個級數。。。套餐還有湯/沙律,咖啡/茶,另可以半價加購甜品。甜品點了焦糖燉蛋同Tiramisu,味道還可以。當天係星期二,客人唔多,服務員態度唔錯唯積極性可加強,可主動啲幫我哋換碟同加水。好似7點定730前有happy hour 所以開了枝智利紅酒,ok!
一行4人點了2個套餐加2道主菜
巴馬火腿粉團子

,絕對適合生酮飲食嘅朋友!
煎魚配蔬菜面

油封鴨

安格斯牛排

套餐還有湯/沙律,咖啡/茶,另可以半價加購甜品甜品點了焦糖燉蛋同Tiramisu,味道還可以。

2021-09-14
巴馬火腿粉團子
煎魚配蔬菜面
哩間西餐廳bookmark咗好耐,終於夾到時間嚟打個卡📸餐廳一望埋去已經好有格調感😻 落地大玻璃配上黃色吊燈,份外高雅浪漫💕場中間有個live band stage🎙🎶 每個Weekend night都有live band sound演🎼🎤一邊嘆住美酒佳餚一邊沈醉喺音色中,夠哂chill~·🥐煙燻火腿火炙芝士牛角堡 HKD$68好鬆脆既牛角包😋 配上芝士火腿既完美組合🧀🥓 教人如何抗拒😚·🐓秘魯風味烤春雞伴薑黃野米飯 HKD$98估唔到兩者配搭咁夾 ! 春雞🐓鮮嫩軟滑,烤得生熟剛好。而薑黃飯好香🍚 帶點薑的微辣,且野米飯較一般白飯韌硬,粒粒分明好有口感😚·🍗水牛城雞翼 HKD$78每一隻雞中翼都怖滿水牛城醬汁🤩 微辣既醬汁十分惹味😋 啖啖肉好想自己食哂5隻😆·🧀巴斯克焦香芝士蛋糕 HK$78​芝士蛋糕口感來得豐盛😚 芝士濃郁綿密,蛋糕本身還帶點濕潤感,幾高質的👍·🍵Hot Matcha Latte (跟餐+$28)抹茶味道濃香甜膩,靚靚拉花頗吸睛👀·🌷Coffee Rose Latte (跟餐+$28)咖啡☕表面灑上玫瑰花瓣醉⚘ 美感十足😻·🌹La Vie En Rose 花茶
哩間西餐廳bookmark咗好耐,終於夾到時間嚟打個卡📸

一邊嘆住美酒佳餚一邊沈醉喺音色中,夠哂chill~
🥐煙燻火腿火炙芝士牛角堡 HKD$68

🐓秘魯風味烤春雞伴薑黃野米飯 HKD$98

估唔到兩者配搭咁夾 ! 春雞🐓鮮嫩軟滑,烤得生熟剛好。

🍗水牛城雞翼 HKD$78

🧀巴斯克焦香芝士蛋糕 HK$78​

🍵Hot Matcha Latte (跟餐+$28)

抹茶味道濃香甜膩,靚靚拉花頗吸睛👀
🌷Coffee Rose Latte (跟餐+$28)

咖啡☕表面灑上玫瑰花瓣醉⚘ 美感十足😻
🌹La Vie En Rose 花茶 (跟餐+$8)

蘋果🍎加上玫瑰🥀既紅茶,充滿香氣,飲後令人心曠神怡💕
2021-07-31