週末有不能錯過的live brand 演出,絕對值回票價!餐廳環境時尚華麗,氣氛浪漫,而不失型格。唯一不足之處是食物質素比以往退步了。法式熱融蜂蜜芝士 配 法式麵包水準之作,半融化狀態的芝士加上微甜的蜂蜜,加上脆卜卜的麵包。入口即化,同時嚐到甜和咸的味道,既有趣又邪惡的味道。黑松露薯條 配 黑松露巴馬臣芝士豆乳醬薯條不及以往香脆,但醬汁保持到水準,濃厚的黑松露香氣和芝士味。黑松露烤農家鮮三黃雞 佐黑松露雞油三黃雞的肉汁還算嫩滑和充滿肉汁,但賣相就一般。上枱時溫度有點不足。傳統義大意巧克力 及棒子雪糕 伴白朱古力薄脆 及 野莓整個甜品都是甜到漏的朱古力為主角,有點太膩。

法式熱融蜂蜜芝士 配 法式麵包

黑松露薯條 配 黑松露巴馬臣芝士豆乳醬

黑松露烤農家鮮三黃雞 佐黑松露雞油

傳統義大意巧克力 及棒子雪糕 伴白朱古力薄脆 及 野莓

整個甜品都是甜到漏的朱古力為主角,有點太膩。

2021-07-25 156 瀏覽
下午茶時間去到,本身以為餐廳得個靚字,淨係可以去打咭,但入入到去坐底、食野,真係覺得自己低估左佢。首先待應哥哥們都非常有禮貌同細心,個個都有打扮,入到去連埋個環境都係賞心悅目嘅。下午茶時間叫左兩個甜品下午茶set,一個cheesecake,一個scone,兩杯咖啡。所有野都賣相好靚,cheesecake味道中上,不算太驚喜。Scones就真係出乎意料好味。平時好怕啲scones黎到又乾又凍。呢個一拎起手係熱辣辣,咬落外皮仲脆脆地,入面乾濕程度剛剛好,又有cream又有雪糕同果醬配襯非常好

非常好

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY📍大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟紀念日唔知點慶祝?呢度有間餐廳想推薦比大家,男朋友們快d mark低,女朋友們快d save低sd比男朋友!🤪男朋友知道我鍾意食威靈頓牛扒,所以專登搵咗呢一間交通方便、位置優越嘅西餐廳同我去食,環境好好,好有藝術氣息之餘仲樓底好高,一入去成個人都會覺得好relax☺️好chill呀餐牌選擇好多,我哋都睇到眼花撩亂,經過討論之後我哋就揀咗下面嗰幾道菜,再另外+2杯嘢飲同埋揀咗個甜品share😋小食:German Pork Knuckle with Grilled Vegetables in Honey Mustard Sauce迷你德國咸豬手配燒蔬菜佐蜜糖芥末子醬 HKD218 我係鹹豬手嘅忠實粉絲啊!所以一見到呢個就即刻話要叫要叫!🤣🤣雖然話係迷你size,但係一拎上嚟我都嚇親,點解可以咁大舊嘅,一個細食嘅女仔,我估已經飽咗,好在我夠大食😂😂鹹豬手嘅皮外面好硬脆,裏面嘅肉就好結實彈牙,食落去味道都唔錯,再加埋一啲蜜糖芥末
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
📍大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

小食:

迷你德國咸豬手配燒蔬菜佐蜜糖芥末子醬

鹹豬手嘅皮外面好硬脆,裏面嘅肉就好結實彈牙,食落去味道都唔錯,再加埋一啲蜜糖芥末醬,即刻想開返場球賽嚟睇🤪

Lost Stars精選小食拼盤 HKD268
Lost Stars Snacks Platter
(手工白啤酒漿炸牛油果條、自家製金文芝士球、自家製蟹餅、單骨棒棒雞)
(Fried Avocado Fries with White Beer Batter,Home-made Camembert Cheese Bal,Crab Cake,Bon Bon Chicken Wings)
Lost Stars精選小食拼盤

呢個小食拼盤好大堆頭大製作,而且唔係出面普通嘅料子,佢係唔會有炸薯條fish and chips嗰d,全部都feel到餐廳非常用心咁樣去研發菜式,我就最鍾意手工白啤酒漿炸牛油果條❤️牛油果成熟嘅程度啱啱好,而且外面係手工白啤酒漿,食落去有浸淡淡的麥味,好特別,喺出面其他地方一定唔會食到😬

另外我都想推薦呢一個自家製金文芝士球,聽個名好似冇乜特別咁,但係你睇吓圖片,就會見到呢一個芝士球嘅外圍包覆住嘅係一層granola😍

食落去係外面有微微嘅甜味,以入面就有金文畢芝士嘅鹹香襯托住,加上入口層次非常豐富,成件事簡直係享受!

Main:

火山石燒澳洲霜降M5和牛腹扒伴牛油汁輕煮蔬菜佐意大利鮮香芹醬 HKD388
Char-grilled Australia M5 Wagyu Flank with Fried Seasonal Vegetables in Fresh Parsley Dressing

我係牛魔王就全世界都知嫁啦,點可以錯過一個火山石燒澳洲霜降M5和牛腹扒呢?

澳洲霜降M5和牛紋路非常之靚,驟眼睇落去已經見到啲雪花,食落去更加係入口即溶,唔呃大家,一入口我已經「唔~」咗一聲🤪好嘅食物必須要讚嘆!

加上佢係用火山石燒,牛扒上面微微焦嘅部份食落去都非常之香口,只係落少少海鹽去調味已經好足夠去凸顯呢一舊食材到底有幾靚🤤

一片牛,一片Fresh Parsley夾住食,牛嘅香味會更加明顯哦~~

威靈頓牛柳配法式伯那西醬佐意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油(2人用)HKD788
Beef Weilington In Bearnaise Sauce,Fresh Parsiey&Mixed Extra Virgin Olive Oil&Balsamic Vinegar
威靈頓牛柳配法式伯那西醬佐意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油

威靈頓牛柳必須半日前預訂,大家記得早少少打電話去留貨啊!
終於嚟到我哋嘅主角喇,一上枱我已經即刻心心眼😍呢一個橫切面,呢一個粉紅色,真係引死人呀!😭💕
威靈頓牛柳配法式伯那西醬佐意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油

Beef Wellington除咗舊牛柳之外,精華所在都係塊酥皮同埋入面嘅菇菌醬,而Lost Star兩樣嘢都處理得非常之好,所以成件事加起上嚟係令人驚嘆❗️結論係一!定!要!食!

而且配菜都毫不馬虎,800蚊唔洗真係抵食~so far 係我喺香港食過最出色嘅Beef Wellington呢👍🏻

意大利傳統提拉米蘇 Tiramisu HKD138
意大利傳統提拉米蘇 Tiramisu

我一坐底已經嘈要食tiramisu😂😂好正仲有得畫碟🤤寫翻個“Happy 4th Anniversary♡︎“充滿儀式感👩‍❤️‍💋‍👨

Mascarpone cheese 係一種意式軟芝士,質地柔軟,介乎Cream Cheese跟忌廉中間,呢個tiramisu打得好滑,奶香濃郁,加上espresso 咖啡香突出,兩者完美結合,表面薄薄一層微苦可可粉更是畫龍點精,唔該我要多十杯!XDDD
意大利傳統提拉米蘇 Tiramisu

順帶一提點咗2杯cocktail,食飯慶祝點可以冇得cheers😏
How Long Will I Love You HKD148
Margarita HKD98

聽名都知一定要叫呢杯How long will I love you啦🥰答案係?Forever❤️
How Long Will I Love You

How Long Will I Love You 係由新鮮菠蘿和覆盆子組成,infuse左earl grey同檸檬汁,特別之處係酒base用咗比較乾身嘅Dolin Rosso,飲落去有d似smoothie😂

Margarita 就係用Olmeca白龍舌蘭酒同君度橙酒做base,另外還有少許檸檬汁及白糖,杯緣亦有少量海鹽及青檸,偏甜少少,女士啱飲,層次方面How Long Will I Love You略勝一籌☺️💖
Margarita

最後大家記得一定要喺九點之前食完同埋飲完所有晚餐,因為九點餐廳會開始有liveband表演,由於政府嘅政策,我哋係唔可以一到食嘢或者飲嘢咁樣睇表演㗎!

我們手牽手黏在一起看live music,好浪漫呢~~🥰

食到超飽好滿足嘅一餐,下次再食過先🥰

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
2021-06-27
慶祝紀念
紀念日
Lost Stars精選小食拼盤
Margarita
  • 威靈頓牛柳
2021-07-24 155 瀏覽
朋友生日,一心想黎試晚餐!可惜星期六晚很快已full! 星期五晚還有位太好了。職員細心之前已致電給我解釋需留訂金每位$100和用餐時間等。環境優雅,職員服務態度很好,坐低後會向你介紹今日菜單。與友人一起每人點了一杯飲品、兩個main course 和兩個小食。食物好味,牛奶芝士很滑,職員冇介紹錯👍🏻8:30結賬後,便開始收拾9:00準時欣賞節目。 全場安靜欣賞live band演出 , 表演歌手水準不錯,聽出耳油👏🏻👏🏻氣氛很好👍🏻
氣氛很好👍🏻
2021-07-23
餐廳:LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)地址:大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖最近見到LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY 7月開始逢星期二至四晚推出全新晚市套餐,除咗送一碗餐湯同埋無酒精飲品之外,仲可以用優惠價換小食或者甜品🍰,咁樣去食晚飯真喺抵食好多🤪菜色充滿中西日元素,有唔同新穎嘅食材做各式各樣嘅配搭,相信每一道菜都喺獨一無二😎✝️Lost Stars精選小食拼盤 $268呢個拼盤有手工白啤酒漿炸牛油果條、成舊上嘅蜜糖布利乳酪🧀️、墨西哥香料烤虎蝦串、魷魚串同單骨棒棒雞。炸牛油果條都喺第一次試🥑,估唔到香脆得嚟脆炸咗又幾好食😍;魷魚爽口惹味🦑,烤得好香,調味控制得唔錯👍;棒棒雞更加酥香吸引,仲有幾款自製嘅醬汁比你蘸,真喺一個晚餐嘅好開始✝️自家製杜松子鴨油慢煮法國鴨腿 $358慢煮嘅法國油封鴨腿鴨皮比油炸嘅仲炸得香脆,食落有啲似脆豬嘅感覺,而鴨腿肉比燉煮嘅仲要軟腍同嫩口,鴨脂香濃而不膩,兩者脆同嫩嘅強烈對比顯出大廚功架👍,另外仲有用無花果、蜜柑、橄欖、合桃,同加咗米蘭18個月黑醋整嘅沙律🥗,配埋鴨腿一齊
地址:大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

✝️Lost Stars精選小食拼盤 $268
呢個拼盤有手工白啤酒漿炸牛油果條、
魷魚爽口惹味🦑,烤得好香,調味控制得唔錯👍;

✝️自家製杜松子鴨油慢煮法國鴨腿 $358
而鴨腿肉比燉煮嘅仲要軟腍同嫩口,鴨脂香濃而不膩,兩者脆同嫩嘅強烈對比顯出大廚功架👍,另外仲有用無花果、蜜柑、橄欖、合桃,同加咗米蘭18個月黑醋整嘅沙律🥗,配埋鴨腿一齊食大大減低油膩感覺,賣相都靚啲🤩

✝️開心果及酸奶油香烤日本鹿兒島茶美豚肉眼扒 $288
豚肉眼扒熟成比例接近完美,雖然唔多肉汁,
但肉香突出,加上面頭嘅酸奶油、香脆腰果同開心果,仲有底下用咗蜜糖芥茉子醬輕輕煮過嘅珍珠洋蔥同法國栗子🌰,多重口感同味道組合夠創意又夠好食,真喺令人食唔停口

✝️法式焦糖燉蛋配愛爾蘭奶油利口酒及雪糕 $118
平時食焦糖燉蛋除咗會留意焦糖面整成成點之外仲有蛋香夠唔夠出、蛋夠唔夠滑,其他一向都無咩特別,不過呢到愛爾蘭奶油利口酒嘅脆餅同牛奶雪糕🍨,三樣撈埋一齊食令燉蛋嘅香味提升,食落涼冰冰而且層次口感大大昇華,咁嘅combination真係值得一讚👍

✝️VIC Garden - French Earl Grey Lemonade $98
獨創嘅VIC Garden,用澳洲玫瑰花茶葉,加入冷製釀造方法,製成呢杯無酒精雞尾酒🍹,飲落清香好fruity,有陣陣玫瑰花香🌹,不過伯爵茶味就若隱若現唔太出

✝️Happy $98
Happy用咗荔枝、青瓜、西柚同Tonic water調製,飲落以青瓜清甜為主🥒,後而飄出淡淡荔枝甜香同西柚嘅酸甜,加埋tonic water變成有汽嘅mocktail,配埋呢餐晚餐真喺一流😆
2021-07-20
10 分鐘 (堂食)
2021-07-21 122 瀏覽
呢日weekend就同朋友去嘆個靚brunch。呢間餐廳既環境好好,聽住優美既音樂,再嘆個all day breakfast,真係好chill啊!食物既選擇好多。我地點左Lost Stars All Day Breakfast,呢個all day breakfast 既質素好高,有炒得好嫩既滑蛋、酥脆既牛角包、香煎牛扒、薯餅等等,超豐富。另外仲有黑松露溫泉蛋扁意粉,扁意粉煮到好creamy,黑松露味好濃郁,配埋流心既溫泉蛋,perfect!點左cocktail,都好高質!
食物既選擇好多。

點左cocktail,都好高質!
一直想搵間有音樂聽既餐廳食飯,覺得好有feel又其係慶祝節日或者同朋友聚會,之後就搵到尼間超人氣餐廳超full booking!同埋尼間餐廳超有感覺超靚🥺仲要服務態度都好好!同埋Lost Stars 真係好尊重本地歌手,真係好貼心為左製造一個更優質觀賞環境,表演期間會暫停點餐服務,等大家可以專心欣賞音樂。(記住要提前1-2個星期Book位)-👅:芝士白菌手工闊條麵$198滿滿既勁邪惡芝士,味道濃厚。同埋好重既蕃茄味,好開胃。佢既闊條麵都整到好有咬口。-👅:燒美國安格斯肉眼$328我地就點左7成熟,但就比我地想像中細,同埋肉質無想像中好🥺不過勝在好多肉汁同埋好juicy🤩淡淡肉!-👅:黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬$118佢既薯條炸到好幼口同埋十分脆口,有陣陣黑松露味道,再配佢既醬, 鹹香味十足。
👅:芝士白菌手工闊條麵$198
👅:燒美國安格斯肉眼$328
👅:黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬$118
2021-07-12 125 瀏覽
餐廳好寬敞, 坐得好舒適, 店員服務亦好好! 室內環境設計好有氣氛同有格調, 適合同親友聚餐🍴~ //香烤雞肉凱撒沙律🥗//裡面有生菜🥬、雞肉、蕃茄粒、芝士粉、麵包粒//水牛城雞翼//醬汁包着整隻雞翼, 醬汁夠多, 酸酸辣辣, 十分惹味!//煙三文魚班尼迪酸種麵包//酸種麵包口感香脆, 煙三文魚配水煮蛋, 上面淋上特別調配嘅蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬, 醬汁好creamy, 令人開胃! //英式炸魚薯條//會附上他他醬及茄汁 炸魚即叫即炸, 炸得香脆, 魚肉厚身, 炸後仍然保留到魚肉嘅肉汁, 唔乾身。//甜品 - 朱古力心太軟配雪糕//焗至微脆, 心太軟有濃郁嘅朱古力味, 甜度剛好, 配上雲呢拿雪糕, 好好味😋!

//香烤雞肉凱撒沙律🥗//
裡面有生菜🥬、雞肉、蕃茄粒、芝士粉、麵包粒

//水牛城雞翼//
醬汁包着整隻雞翼, 醬汁夠多, 酸酸辣辣, 十分惹味!

//煙三文魚班尼迪酸種麵包//

//英式炸魚薯條//
會附上他他醬及茄汁

//甜品 - 朱古力心太軟配雪糕//
2021-07-11
  • 朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕
// 𝙏𝙤𝙥-𝙣𝙤𝙩𝙘𝙝 𝙋𝙧𝙤𝙫𝙚𝙣𝙘𝙖𝙡 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙏𝙚𝙣𝙙𝙚𝙧𝙡𝙤𝙞𝙣 🔝 //-Lost track on the number of visits to Lost Stars, and as they never cease to impress me with their luscious eats and the comforting ambience, it seems to be impossible to not stop by and to put myself in pure contentment.🤞🏻😛-☞ 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲 𝐒𝐩𝐢𝐧𝐚𝐜𝐡 & 𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐫𝐨𝐯𝐞𝐧𝐜𝐚𝐥 𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐌𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨𝐞𝐬 𝐢𝐧 𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫 𝐏𝐨𝐫𝐭 𝐖𝐢𝐧𝐞 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 - 𝐇𝐊$𝟏𝟔𝟖Roasted with garlic and olive oil, the Provencal beef tenderloin was given a burst of juiciness and tenderness to
Roasted with garlic and olive oil, the Provencal beef tenderloin was given a burst of juiciness and tenderness to savor, garnished with savory spinach and mushroom, and accompanied by a lovely portion of buttery mashed potatoes surrounded in port wine sauce that tasted with a slight hint of sweetness.🍴
☞ 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐅𝐢𝐥𝐥𝐞𝐭 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 & 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨𝐞𝐬, 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐇𝐚𝐫𝐢𝐜𝐨𝐭𝐬 𝐕𝐞𝐫𝐭𝐬 & 𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐌𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨𝐞𝐬 - 𝐇𝐊$𝟏𝟑𝟖
Another roasted dish yet splendidly scrumptious to delight in, the melted mozzarella on top made a great enhancement to the Salmon fillet with layers of flavors while the grilled haricots verts on the bottom balanced out the slight greasiness of the mildly flavored salmon.🙌🏻
☞ 𝐍𝐚𝐩𝐨𝐥𝐞𝐭𝐚𝐧𝐚 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐌𝐞𝐚𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐒𝐭𝐞𝐰 (𝟒 𝐩𝐜𝐬) - 𝐇𝐊$𝟖𝟖
Temptingly presented in a pan and served with soft ciabatta, the chicken meatballs were meaty and succulent; cooked in Neapolitan sauce made with tomatoes, garlic, onions, and herbs.🍅
☞ 𝐁𝐚𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐧𝐭 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 - 𝐇𝐊$𝟕𝟖
Tasted identical to a caramelized cheesecake with a lip-smacking exterior of molasses flavor, incredibly smooth, creamy, and rich in vanilla flavor.💯
// 𝟏𝟎% 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐠𝐞 🔝 //
Creamy Spinach & Mushroom Roasted Provencal Tenderloin with Mashed Potatoes in Green Pepper Port Wine Sauce 堡雲酥牛柳
Roasted Salmon Fillet with Mozzarella Cheese & Tomatoes, Grilled Haricots Verts & Homemade Mashed Potatoes 香烤三文魚柳
Napoletana Style Meatball Chicken Stew (4 pcs) 拿坡里風味雞肉丸 (4粒)
Soup of the Day - Potato & Bacon Soup 煙肉薯仔湯
Basque Burnt Cheesecake 巴斯克焦香芝士蛋糕
Chardonnay
午餐
Chardonnay
  • Roasted Salmon Fillet with Mozzarella Cheese & Tomatoes
  • Grilled Haricots Verts & Homemade Mashed Potatoes 香烤三文魚柳
其實好耐之前同朋友都嚟過呢間餐廳不過係食夜晚,嗰時夜晚因為有live Band所以特登過嚟。咁我哋今次就過嚟食晏就lunch set 都算幾抵,仲可以加小食沙律,點單之前我仲問過啲職員,問佢地跟餐嘅嘢食份量會唔會縮小,因為我驚佢個心太軟變細左,但佢話同散叫一樣無縮水。咁餐飲我就叫咗一杯凍latte有朋友就嗌左一杯Mocha latte黑松露薯條係跟餐+$48,呢個真係好抵,大大份薯條,而且超級香脆🥰 再配埋個黑松露巴馬臣芝士豆乳醬,勁好味!必叫咁我哋跟餐淨係加咗一份餐湯,當日係蘑菇湯,其實都會想像中大份,而且飲落去都濃郁菇味🤗咁主菜我嗌左香烤三文魚柳,賣相好靚都好吸引而且佢個三文魚都多汁,唔會烤到乾身!個底仲有好多薯蓉,一定夠飽。而我朋友就叫咗堡雲酥牛柳,5成熟同樣賣相都係好靚仔佢個肉質勁嫩,好軟身,入口即溶既款!佢呢份既薯仔感覺比我個份再多。甜品我哋跟餐 就叫咗一份心太軟雖然佢個賣相唔算太吸引,但係一切開就見到啲朱古力溶就開心💛 都唔錯🤗

咁我哋今次就過嚟食晏就

咁餐飲我就叫咗一杯凍latte

有朋友就嗌左一杯Mocha latte

咁主菜我嗌左香烤三文魚柳,賣相好靚都好吸引

而我朋友就叫咗堡雲酥牛柳,5成熟
同樣賣相都係好靚仔

甜品我哋跟餐 就叫咗一份心太軟

2021-07-08 120 瀏覽
呢間餐廳每逢週末都有live band performance。平日都好適合情侶約會fine dining👩‍❤️‍💋‍👨。🍴Montellano 36個月伊比利100%純種橡果級黑毛豬風乾火腿 配 蜜糖布利乳酪 及有機車厘茄水欖拼盤 $328風乾火腿肥美甘香,肉味濃厚。Brie cheese本身味道較淡,加上蜂蜜同開心果碎後香味濃郁而且層次豐富。🍴意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律 配 暖墨西哥餅 熟成蛋黃 及 松子仁 $168蔬菜新鮮爽脆,最重要係配上Burrata cheese。芝士軟滑多汁,奶味濃郁,令沙律菜變得風味十足。🍴威靈頓牛柳 配 法式伯那西醬 佐 意大利鮮香芹 及 甜醋初榨橄欖油 $788 酥皮乾身而且口感酥脆。蘑菇醬香滑亦有香濃菇菌味,質地唔會太稀。牛柳顏色粉嫩而且軟滑多汁。溫和香滑嘅Bearnaise sauce去牛柳食相當合適。🍴法式焦糖燉蛋 配 愛爾蘭奶油利口酒 及 雪糕 $118焦糖燉蛋口感香滑,雲呢拿味道較重。焦糖燒得均勻,夠薄夠脆。

🍴法式焦糖燉蛋 配 愛爾蘭奶油利口酒 及 雪糕 $118
焦糖燉蛋口感香滑,雲呢拿味道較重。焦糖燒得均勻,夠薄夠脆。

2021-07-07 116 瀏覽
✨LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY 唔係第一次嚟啦,之前同過朋友及家人嚟過,覺得好正。首先餐廳好有氣氛,而且食物美味,留下深刻嘅印象😍,今次就帶女女來食晚餐🍽️🍴晚市套餐餐牌每個星期都唔同,今次我哋揀咗黑松露烤農家鮮三黃雞($278)。🐣套餐嘅價錢係同散嗌一樣,不過就送一客是日餐湯忌廉蘑菇湯,同埋一杯無酒精飲品。🐔🐔三黃雞肉質好juicy, 非常肥美,配烤蔬菜 食得十分滿足🤤😋🍽️刁草牛油香煎澳洲深海盲曹魚柳$248 魚柳煎得外皮香脆,肉質嫩滑。喜歡熱帶風味莎莎,芒果粒粒好fresh,如果莎莎份量再多D就更好。因為嗌咗晚餐set,可以半價享用甜品,好抵💯💯揀咗焦糖燉蛋(折後$59),份量好多,用飯碗裝㗎😂 側邊有啲雜莓脆脆,配焦糖燉蛋食,口感更上一層樓🤤

🍽️刁草牛油香煎澳洲深海盲曹魚柳$248

因為嗌咗晚餐set,可以半價享用甜品,好抵💯💯

2021-07-06
2021-07-07 1313 瀏覽
自從Covid侵襲,都好少去大角咀行近日終於開始清「0」,帶埋媽咪黎呢間歎下啡,食下Tea最緊要係無論環境,服務,食物質素都好有水準係真正嘅歎Tea之地🙆‍♀️.©香烤三文魚柳 $138擺盤真係好吸睛😍底層係薯蓉,中層係厚肉而無骨嘅三文魚頂層有三粒蕃茄仔做點䮕💕三文魚烤得恰到好處既能鎖住魚柳水份肉質更係Keep得鮮美細嫩👍連魚皮都帶有微微香脆口感添!薯蓉口感綿密吸收哂魚香精華吾洗加任調味料,已經好夠味😘.©泡椒虎蝦扁意粉 $98以鮮蕃茄做主打所製成既蕃茄醬汁沾滿條條意粉🥰入口彈牙之餘,微酸而開胃不過辛辣味並吾係好重🙈而大虎蝦啖啖肉且爽口彈牙👍.©黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 $48嗌左Lunch Set,只需加$48就有一份!首先,真係要讚下呢個黑松露薯條🤣吾會炸得過火,條條薯條都係脆卜卜,內裡又好薯而且已經撇清哂多餘嘅油添😍吾洗加調味料或海鹽,已經好香口😋配埋黑松露巴馬臣芝士豆乳醬,更富層次感💕.©Soup of the day $12是日餐湯係磨菇忌廉湯入口軟綿幼滑,磨菇味好突出仲食到粒粒磨菇蓉架😋.©玫瑰牛奶咖啡 $28。泡沫咖啡 $12本身Lunch set已free 左9
自從Covid侵襲,都好少去大角咀行
近日終於開始清「0」,帶埋媽咪黎呢間歎下啡,食下Tea
最緊要係無論環境,服務,食物質素都好有水準
係真正嘅歎Tea之地🙆‍♀️