吃過很多frozen yogurt, 但味道也是較甜的水果味,感覺有點膠。而這間,它的原味最吸引我,不加任何醬料,乳酪味很重、很濃、很真!細滑度也好,不像雪糕般滑,也不像雪芭般較沙較硬,感覺是靠內裡的乳酸自然發酵而凝固,真實不虛報。 今次出了新口味,也值得一試,是真確的芒果味,絕非人工虛構的芒果精。淡淡的,來得很自然。本人認為不加醬,最能夠品嚐當中的軟滑、新鮮、真確的味道,要是OT 完,臨坐車回家前,來一啖,真的可一解繁忙工作帶來的屈結。

2017-11-25
吃貨小妹難得過海 進行港島區一天美食遊 當然要食足咁多餐 食返夠本去Time Square睇聖誕燈飾 經過呢間乳酪 $49就有大大杯 最平$19有交易(唔同平時果d計重量次次加完一輪生果配料都勁重勁貴)三個女仔叫左一杯大size乳酪同一杯七彩芭菲share芭菲勁吸引 可以揀3款生果 再加toppings同醬 $49堅抵我地揀左酸maymay既士多啤梨,藍莓同紅桑子 仲唔怕酸揀埋新鮮野莓果醬 有果肉架個果醬yummy乳酪就揀左芒果味 同樣可以揀3個toppings我地揀左色彩繽紛既朱古力豆 淨係睇賣相都賞心悅目甜品永遠都係女性既"補品"

(唔同平時果d計重量
次次加完一輪生果配料都勁重勁貴)
三個女仔叫左一杯大size乳酪同一杯七彩芭菲share

yummy
乳酪就揀左芒果味 同樣可以揀3個toppings
我地揀左色彩繽紛既朱古力豆 淨係睇賣相都賞心悅目
甜品永遠都係女性既"補品"
  • 七彩芭菲
2017-11-27 39 瀏覽
銅鑼灣飯後甜品選擇眾多我們選擇了久違了的乳酪雪糕食膩了刻板的甜湯今次就來一個突破llaollao是來自西班牙的品牌我點了七色芭菲sanum以原味乳酪作基底加上水果脆脆和醬料而成士多啤梨酸酸咪咪很清新再灑上甜甜的oero餅碎最後淋上熱情果醬一杯層次豐富的芭菲就完成囉另外一杯是芒果口味乳酪可選上三選配料增加口感焦糖葵花籽口感特別焦糖餅碎有脆脆的口感我覺得芒果口味乳酪更清新更突出西班牙的地中海風情幼滑的口感清新的味道是完美的飯後甜點選擇
銅鑼灣飯後甜品選擇眾多
Large Size Yogurt
2017-11-27
  • Large Size Yogurt
1K
吃完日本菜後,雖然已經飽飽的,但沒有甜品總覺得欠了些甚麼...所以就來到銅鑼灣 Times Square B2/F的llaollao.來一杯飯後甜品吧~因為想一次過試多些toppings,所以就選了有三款配料的Large size ($49),無需斷磅秤,不怕會大失預算。除了原味乳酪外,還有100%天然芒果新口味。配料方面,可選時令水果,各款醬汁和脆脆,略嫌選擇未夠多元化,竟然沒有我最愛的mochi和brownie 這杯選了士多啤梨、紅莓和焦糖餅乾醬,原來大杯確實很巨型,足夠給兩個人share,未食雪糕前都已經吃完晚飯,還要自己獨食一杯真是更加飽上加飽 XD兩款水果同樣夠新鮮,酸酸甜甜,卻又不會過於酸澀,配上像拖肥糖般的焦糖餅乾醬,散發焦糖香甜的香氣,後韻帶著焦糖微微的焦苦味。芒果乳酪味道清甜,稍嫌芒果味似乎不太重,但乳酪雪糕的質感有如軟雪糕般軟滑細膩,全無冰粒。另一杯就選了藍莓、焦糖餅乾和黑朱古力醬。粒粒藍莓形狀圓潤飽滿,証明是新鮮貨,香氣馥郁,酸甜可口。焦糖餅乾酥脆鬆化,更添豐富層次感,原味乳酪入口順滑,酸味不重,加上是由脫脂牛奶製成,低卡健康無負擔,減低吃甜品時的罪疚感,不過黑朱

除了原味乳酪外,還有100%天然芒果新口味。

士多啤梨、紅莓和焦糖餅乾醬配芒果乳酪

士多啤梨、紅莓和焦糖餅乾醬配芒果乳酪

芒果乳酪

藍莓、焦糖餅乾和黑朱古力醬配原味乳酪

焦糖餅乾酥脆鬆化,更添豐富層次感,原味乳酪入口順滑,酸味不重,加上是由脫脂牛奶製成,低卡健康無負擔,減低吃甜品時的罪疚感,不過黑朱古力醬的甜度稍為高了點,蓋過了本身的乳酪味,
藍莓、焦糖餅乾和黑朱古力醬配原味乳酪
2017-11-20
2017-11-21 127 瀏覽
小時候不吃雪糕也有另一番的選擇,便是乳酪。銅鑼灣區近期開了一間以100%天然乳酪為主。價格由$19至$49不等,有迷你杯至七色芭菲。除了原味之外更有期間限定,芒果口味乳酪100%天然。不是普通乳酪而已,客人可以混入不同配料及醬料。配料的種類繁多頗為特別包括Lotus 蕉糖餅乾、迷你曲奇、焦糖葵花籽、Oreo 餅碎、白朱古力餅乾、紅莓乾、白朱古力豆、巧克力球等等。醬料方面包括:軟硬朱古力醬、榛子白朱古力醬、Lotus焦糖餅乾醬、Nocilla 榛子醬、黑朱古力醬等等。與好人品嚐雙色芭菲$49,可以加入兩種配料及一款醬料。芒果味道濃郁而且份量頗多,加入配料及醬料增加無限口感,不過$49可以與人分享比較適合。港人喜愛甜食又愛試新菜,這個確實不錯之選。或許講求健康的你,可以一試100%純天然的乳酪作甜品。

2017-11-07
2017-11-14 18 瀏覽
前幾日行過銅鑼灣,因為仲有兩三粒鐘先食飯所以我就下街同埋食下啲小食咁,見到時代廣場嗰間賣乳酪雪糕既llaollao!成日都諗住減肥真係好耐冇食過乳酪雪糕啦!之後我同朋友就叫咗一杯乳酪雪糕食,我就叫左一個佢嘅招牌裝叫做七色芭菲杯,芭菲杯真係最抵食可以3款水果,2個配料同2款醬料,呢排仲有最新口味—芒果扭紋!芒果味真係唔會差得過原味!呢個芭菲杯既水果我就叫左香蕉、藍莓同芒果,醬料就簡左我最鐘意既lotus caramelized biscuit sauce!!!!呢個味道真係不得之了,亦都係LLAOLLAO跟其他YOGURT店優勝之處!!之後我仲加左D orea碎個D 增加口感 豐富更多
之後我同朋友就叫咗一杯乳酪雪糕食,
我就叫左一個佢嘅招牌裝叫做七色芭菲杯,
芭菲杯真係最抵食可以3款水果,
2個配料同2款醬料,
呢排仲有最新口味—芒果扭紋!
芒果味真係唔會差得過原味!

呢個芭菲杯既水果我就叫左香蕉、藍莓同芒果,
之後我仲加左D orea碎個D 增加口感 豐富更多

2017-11-04
2017-11-12 25 瀏覽
乳酪幾時都啱食,今日路過Times Square llaollao,見係frozen yoghurt wor...咁就買返杯食下先Sanum ($49)乳酪芭菲,有乳酪、3款生果(strawberry , blueberry, cranberry)、2款脆脆(Oreo, crunch)同1款醬料(fruit of forest,即係mixed berries sauce),超級多餡料!乳酪有三種味道,我揀左mixed flavour...(芒果加原味)自製左杯雜莓芒果mixed乳酪芭菲!味道酸酸地,醬汁都係酸,所以下次要揀朱古力醬,試下個分別先!large size yoghurt ($49) 配3款toppings原味乳酪加西瓜、cranberry同lacositos彩豆(即朱古力豆),呢杯冇咁酸,生果多到好豐富!

Sanum ($49)

2017-11-12 24 瀏覽
Happy friday約左friend去銅鑼灣行下街食下飯等位既時間經過fro yo店 見咁耐無食 決定同朋友一人一杯我地一次過試哂兩個口味:芒果同原味佢有大中細3個size揀 可以揀3個toppings佢啲toppings有勁多款 可以揀生果啦醬料啦又或者餅乾碎朱古力碎個啲我同朋友就試左紅莓 士多啤梨 oreo餅碎 葵瓜子碎 美碌朱古力波波我地見到生果有香蕉 其實好好奇 如果揀左 佢係咪會即刻開隻比我地不過最後都無叫到我自己都幾推介大家食芒果味同葵瓜子碎架芒果味幾甜幾清新架!
等位既時間經過fro yo店
見咁耐無食 決定同朋友一人一杯

我地一次過試哂兩個口味:芒果同原味
佢有大中細3個size揀 可以揀3個toppings

我地見到生果有香蕉 其實好好奇
如果揀左 佢係咪會即刻開隻比我地
不過最後都無叫到
我自己都幾推介大家食芒果味同葵瓜子碎架
芒果味幾甜幾清新架!
$50 (其他)
2017-11-03 12 瀏覽
我同男朋友都係新界人,平時好少去港島區食野,上星期咁岩約左朋友係灣仔食晚飯,食完之後既2人世界~就揀左搭叮叮落銅鑼灣喇~銅鑼灣都係商場居多,我地行下行下就去到TIMES SQUARE! 去到B2 個層,轉個彎竟然見到有間YOGURT 店WOR!!以前係屯門有好多間,個時好鍾意食,但慢慢執左好多,就無咩點食嚕,今次竟然見到,有殺錯無放過啦緊係!去到睇餐牌有普通杯裝既YOGURT 同SANUM 揀,我地唔知有咩分別,所以就問下店員喇~原來杯裝YOGURT係可以揀3種配料,而SANUM 即係芭菲,有2種脆脆+3款生果+一種醬,聽落好豐富啊! 所以我地就揀左SANUM喇!我就揀左MIX FLAVOR 既YOGURT,即係新出既芒果口味MIX原味~水果揀左紅莓,士多啤梨同藍莓,脆脆就揀左朱古力波波同OREO碎碎~店員好細心咁逐層舖上去! 完全無偷工減料,好大杯,見到都嚇親HAHA我呢杯就配左野莓醬,配YOGURT酸酸地! 好開胃啊停唔到口,果醬個口感好實在,食到莓架! 好厚身! 慢慢一 屠一屠食落去都幾過癮~新出既芒果口味好清新,FRESH 啊! 混合原味食又有另一種效果!男朋友就揀左全芒果味,

男朋友就揀左全芒果味,脆脆同我一樣,水果揀左士多啤梨,紅莓同菠蘿! 菠蘿竟然唔酸WOR~ 個醬揀左朱古力醬,朱古力同芒果YOGURT既配搭幾有趣,朱古力醬係YOGURT上面好快就凝固~ 男朋友就鍾意多D,我不嬲唔太好朱古力就麻麻HAHA!

但2杯既份量好多啊! 2個人食一杯可能岩岩好~$49蚊咁大杯,性價比好高啊!
2017-10-31 15 瀏覽
有時候有心癒,會很想吃雪糕和甜食,如果想要罪惡感小一點,感覺健康一點,我會選擇FORZEN YOGURT!還記得以前曾經瘋魔一時,到處都有店,幾年後仍保留的店自然有它的過人之處。 這裏有兩款,一種是以YOGURT為主打,量比較多,配料選擇較少,一種是YOGURT份量較小,但配料很多的SANUM,貪心的我當然會選擇可以同時品嚐多種配料的SANUM,再加上新出的限定芒果口味! 配料選擇太多一度令我很猶豫,我選了紅莓,菠羅,西瓜,還有朱古力脆餅和焦糖餅碎,而醬我更是選擇不到,最後讓店員為我推薦,焦糖醬。 大大的一杯,層次超多,焦糖更是加分,為微酸的的yogurt加了幾分甜味,水果新鮮,加上脆脆口感更是多元化,重點是這麼一大杯,其實非常足夠開心share! 同場加映老公的紅莓醬,但因為自己的那杯已經十分飽足,未能試他那杯

2017-10-31 17 瀏覽
星期日晚跟媽子撐完枱,準備經times坐地鐵回家,正好見到llaollao,都幾多人買,心思思想吃杯才回家!llaollao是外賣無座位的!Frozen Yogurt有大中小杯3個size,大杯3 toppings $49,中杯3 toppings $39,小杯1 topping $29。另外也有Sanum七色芭菲,本身我想跟媽媽share一杯Sanum,不過她說有點感冒,還是一人一杯!我們要了兩個L,一杯是芒果Yogurt ,另一杯是雙拼口味!我覺得這裡的生果選擇挺多的!哇!真的好大杯好大杯好大杯!乳酪質地杰身不易溶!酸度適中!吃這個絕對比雪糕健康得多!我們都不約而同地選了一款生果+兩款脆脆的組合!我這杯的組合是菠蘿、Oreo餅碎和Crunch巧克力球。媽媽的是原粒野莓、果麥朱古力和Crunch巧克力球。很喜歡Crunch巧克力球脆脆的口感,酸的yogurt配朱古力一定是對的!兩款水果都非常新鮮,菠蘿很甜!爽!
llaollao是外賣無座位的!

我覺得這裡的生果選擇挺多的!
哇!真的好大杯好大杯好大杯!
乳酪質地杰身不易溶!酸度適中!吃這個絕對比雪糕健康得多!
我們都不約而同地選了一款生果+兩款脆脆的組合!
我這杯的組合是菠蘿、Oreo餅碎和Crunch巧克力球。

媽媽的是原粒野莓、果麥朱古力和Crunch巧克力球。

兩款水果都非常新鮮,菠蘿很甜!

爽!
2017-10-29
2017-10-27 182 瀏覽
食飽飽散步時,經過時代廣場發現了乳酪店!女生一向有兩個胃,一個正餐,一個甜品🙈小妹腳步不由自主走近🙈Menu大大的放牆上!店員推介Sanum, 可以自選乳酪口味、3種水果、2種配料跟1種醬! ♥️♥️♥️店員說乳酪出了新芒果口味,不用另外加錢也可以選👍🏻乳酪分三種:原味,芒果扭紋跟芒果~面對那麼多配料!貪心的小妹當然要Sanum囉🙈🙈🙈小妹的Sanum♥️超超超大杯😱😱😱😱乳酪口味:芒果扭紋🍨水果:香蕉,藍梅,士多啤梨!配料:朱古力豆跟焦糖餅碎!醬汁:榛子醬🤤由於選了扭紋口味的乳酪,所以有著淡淡的芒果果,超香超refreshing!加上配上榛子醬,甜甜酸酸👍🏻👍🏻👍🏻吃了好一陣子,終於見到水果了!超多水果👍🏻一點也不兒戲了事!底部還有大量乳酪、朱古力豆跟焦糖餅碎🤤份量之多,真的叫小妹驚嘆😱杯裡都是滿滿水果跟配料!!!!性價比超超超高!由於未想過Sanum這麼大一杯,所以在小妹左選選右選選的時候,小妹男朋友已悄悄買了一個Large🤷🏻‍♀️Large yogurt,乳酪份量比Sanum多,有3種配料!同樣價錢,小妹覺得對三心兩意的人來說,Sanum性價比較高一點,因為可以左選選右選選,絕對滿足心靈
食飽飽散步時,經過時代廣場發現了乳酪店!
女生一向有兩個胃,一個正餐,一個甜品🙈
小妹腳步不由自主走近🙈
Menu大大的放牆上!

店員說乳酪出了新芒果口味,不用另外加錢也可以選👍🏻

乳酪分三種:原味,芒果扭紋跟芒果~

面對那麼多配料!
貪心的小妹當然要Sanum囉🙈🙈🙈

小妹的Sanum♥️
超超超大杯😱😱😱😱
乳酪口味:芒果扭紋🍨
水果:香蕉,藍梅,士多啤梨!
配料:朱古力豆跟焦糖餅碎!
醬汁:榛子醬🤤
Sanum  with  mixed  flavor

杯裡都是滿滿水果跟配料!!!!性價比超超超高!
Sanum  with  mixed  flavor

Large  size  with  mango  flavor

同樣價錢,小妹覺得對三心兩意的人來說,Sanum性價比較高一點,因為可以左選選右選選,絕對滿足心靈🙈🙈

Sanum  with  mixed  flavor
Sanum(3款水果+2款脆脆topings+自選醬)$49大杯到我差啲叫個店員停手 唔好再唧😱😱(大杯思樂冰size lol)💁💁揀咗原味+芒果扭紋froyo///藍莓+草莓+蔓越莓///黑麥朱古力+白朱古力餅碎///新出嘅Mocha醬💓💓Froyo酸甜平衡 質感似結實啲嘅軟雪糕 滑亦唔易溶👏三款莓都好大粒又甜 實屬難得呀😍😍有成10種以上嘅脆脆配料 實揀到鐘意嘅😚新出嘅Mocha帶脆粒 香又微苦咖啡 非常夾froyo 有驚喜😆😆食完一個堅飽😚CP值高呀💃💃💃
Froyo酸甜平衡 質感似結實啲嘅軟雪糕 滑亦唔易溶👏
三款莓都好大粒又甜 實屬難得呀😍😍
有成10種以上嘅脆脆配料 實揀到鐘意嘅😚
食完一個堅飽😚CP值高呀💃💃💃
2017-10-07 16 瀏覽
乘地鐵到銅鑼灣時代廣場的話很多時都會先經過這間乳酪外賣店。今天星期六經過又見人山人海,於是忍不住一試。有大、中、小三個size。看到Sanum ($49)又大杯又多料,於是點了兩杯。每杯可選三款果肉、二款脆脆、兩款醬料(朱古力類/果類)。而乳酪有芒果、原味和扭紋三款口味。這杯選擇了扭紋乳酪、紅梅乾、藍莓、士多啤梨、紅桑子、迷你曲奇及青蘋果醬。店員給材料壓得實實的,所以份量很足,有種值回票價的感覺。這杯的配搭味道全部帶酸,正合這種30度的天氣,令人開胃又醒神。另一款則味道帶甜,原味乳酪、趣多多朱古力曲奇、焦糖葵花籽、士多啤梨、藍莓和榛子醬。配搭頗多而份量又大,一杯兩份都實在夠分!

有大、中、小三個size。

而乳酪有芒果、原味和扭紋三款口味。

2017-10-07
2017-09-28 14 瀏覽
今天和男朋友晩飯後,來到全港最好吃的乳酪雪糕店吃甜品。我們一人選擇一杯Sanum,不料份量頗大,他只吃了一點點,我一共吃了兩杯呢。Sanum $49Sanum包括: 三種水果,二種脆脆,一種醬汁,一種乳酪。我選擇全新芒果囗味乳酪,加入芒果後,乳酪酸度慢底,更加甜蜜,容易入囗。脆脆選擇極多,我選擇白朱古力脆脆,和果麥脆脆,囗感豐富,脆香嚼勁,加入新推介的朱古力咖啡醬,美味到不行阿。....銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場地庫2樓B201號舖

Sanum $49

....