2018-06-10
暑假又到了,今日同好朋友黎到位於西環既lifetastic食下午茶💓我地成日捉住美食既尾巴,過左熱潮先黎食西瓜蛋糕😂店內既畫好可愛喔~🥞chef's special waffle with movenpick ice cream ($78)窩夫面頭好脆,配雪糕永遠係最佳配搭。🥑avocado lobster croissant ($78)牛角包唔會太油亦唔會太軟身,中間夾住份量好多既牛油果同龍蝦肉。🍵earl grey tea☕flat white ($+12)🍉watermelon strawberry cake ($62)一黎到已經鎖定目標,叫左一件西瓜蛋糕一齊share。蛋糕上有玫瑰花作點綴,整個蛋糕都好靚💖原本以為加西瓜味道會好奇怪,點知感覺幾新鮮味道唔錯。西瓜多汁鮮甜,連埋滑滑既cream一齊食幾match😆
窩夫面頭好脆,配雪糕永遠係最佳配搭。
🍵earl grey tea
☕flat white ($+12)