2018-07-31
早前見到有推介關於香港終於有喺澳洲Newtown好出名嘅士多啤梨西瓜蛋糕,所以決定來試食一次。首先叫咗三文魚籽意粉來試,第一眼覺得假如食物種類可以再豐富一啲就更好,因為意粉都幾大份,如果多D其他肉類、蕃茄、蘑菇可以更大就更滿足。值得一讚喺意粉煮得好滑好香口!友人叫咗杯Moccacino,味道濃烈,唔算太甜,亦有拉花。朋友滿意。最後就是重頭戲 Signature-Tastic 蛋糕,有大、小兩個size之分,大為$68,小為$58,聞名不如見面嘅澳洲西瓜蛋糕,味道果然驚為天人!!!😱😱😱 榴蓮同茘枝蛋糕味道都恰到好處。同場仲有自家親手製嘅檸檬菠蘿蛋捲,大大滿足 底下幾層為玫瑰花cream同西瓜肉。食落覺得同澳洲嘅味道都接近有9成相似,水果同玫瑰嘅甜味都好出。唯一美中不足就是嫌蛋糕嗰兩層不夠厚身同鬆軟,完全食唔出蛋糕嘅質感!整體來說店鋪環境舒適,食物質素同價錢可以接受。下一次再次光臨嘗試新嘅食品!