2019-10-09 503 瀏覽
今日我哋去到尖沙咀中港城落船之後想嘆杯咖啡食個晚餐,於是見到呢一間主打特色咖啡,上面仲有3D卡通公仔,非常可愛,所以就選這間餐廳去吃首先我哋叫咗個雜錦海鮮薄餅 $158,呢個薄餅餡料非常多,有煙三文魚、海蝦、蕃茄、芝士等等,而且這個薄餅是薄餅底,而且店員會提供切薄餅的滑輪,想切大塊或者小塊都由自己決定然後叫了一個黑松露雜菌炒意粉$78同埋日式雞肉沙律$60黑松露意粉非常濃厚,黑松露味道香,配上雜菌,非常美味日式雞肉沙律的雞肉鋪滿沙律上面,雞肉嫩滑,沙律配菜非常多,有蕃茄、生菜、洋蔥等等最後當然是飲品,這裏的咖啡聽說非常出名,更有咖啡外賣,而今次選擇的是卡通立體咖啡,公仔更有少女最喜愛的肉桂狗和kitty,可以揀咖啡或者朱古力,唔飲咖啡嘅朋友都可以叫朱古力!認真體貼!

然後叫了一個黑松露雜菌炒意粉$78同埋日式雞肉沙律$60

黑松露意粉非常濃厚,黑松露味道香,配上雜菌,非常美味

• 3D咖啡
這次專程來到中港城的平台覓食,就是為了這個3D立體咖啡拉花😍Cafe座位不多,但環境寧靚舒適,裝修亦很有心思❤️✨ 煙三文魚凱撒沙律煙三文魚大大塊又鮮味😋羅馬生菜新鮮,炸麵包粒和煙肉碎香口好吃👍✨ 香辣蕃茄蝦肉扁意粉可能我們要求走辣的關係,意粉醬汁不算太濃,大蝦大大隻,簡單健康又美味的一道主菜😋✨ 芝士牛肉漢堡包配薯角芝士牛肉漢堡超足料😍店家還刻意把牛肉煮至半生熟,使肉質不會變乾👍薯角熱辣辣,外脆內軟~✨Cocktail - Ocean Secret餐廳負責人向我們推介他們最新推出的一款適合女仕的雞尾酒🍸主要用volka,菠蘿汁和蜜桃汁,味道清新😃杯緣亦加上糖粉,非常易入口👍✨3D立體拉花咖啡 ((可轉朱古力))😍😍😍我最期待的布甸狗拉花咖啡出現了~~好!可!愛!拉花很像真,把咖啡杯一轉,發現咖啡師連細節位都有注意到🙈看著看著真的捨不得喝呢~這間餐廳食物和飲品選擇多又有質素,服務一流,用餐後還可以到平台的望台看美麗的日落😌🌅完美的一個weekend night~

Cafe座位不多,但環境寧靚舒適,裝修亦很有心思❤️

✨ 煙三文魚凱撒沙律

✨ 香辣蕃茄蝦肉扁意粉

✨ 芝士牛肉漢堡包配薯角

✨Cocktail - Ocean Secret

✨3D立體拉花咖啡 ((可轉朱古力))

• 芝士牛肉漢堡包配薯角
  • 3D立體拉花咖啡
  • 煙三文魚凱撒沙律
  • 香辣蕃茄蝦肉扁意粉
  • Cocktail
2019-09-24 120 瀏覽
突然間咖啡癮起,還記得早幾年有一間風魔一時嘅3d咖啡拉花,好想返去再試一杯,但好可惜嗰間餐廳已經結業,但係好彩嘅係,響同一個地址有另外一間都係主打3d拉花嘅咖啡店,雖然唔知兩間有冇關係,但已經好想快啲再試下。咖啡店基本上用上全黑嘅設計,十分有格調及型格,基本上都好適合我哋呢啲文青去食飯。主菜價錢唔貴,100多就有交易,當然我哋今次嚟嘅重點唔係食飯啊,而係佢杯咖啡,由於女朋友嘛嘛啲咖啡,經過攝影推介後,就叫杯cocktail燒雞雜菜蕃茄汁意大利飯。意大利飯既汁都算足夠,番茄味亦都濃郁,雞肉都算淋身,算係一個穩陣嘅菜式。芝士牛肉漢堡配薯角。主菜方面我比較推薦呢個,薯角粗身啱啱炸起熱辣辣。漢堡嘅包身有心思,並唔係嘉頓麵包嘅貨色,拱得鬆軟。而漢堡包重點當然係漢堡扒上面,漢堡扒係厚切,而且肉汁豐富,咬落去好有滿足感。Ocean Secret呢杯Cocktail賣相都係好靚,落咗些少桃味,仲溝咗唔少Vodka。不過飲起嚟就都偏向果味,酒味唔太濃烈,十分適合女仔。Cafe Latte相信今次嘅重點都係呢杯咖啡喇啩。一上枱嘅時候大家都尖叫,竟然係樂天熊仔餅嘅樹熊仔,賣相當然毫無疑問咁靚啦,啱哂啲鍾意打

燒雞雜菜蕃茄汁意大利飯。

芝士牛肉漢堡配薯角。

Cafe Latte
相信今次嘅重點都係呢杯咖啡喇啩。一上枱嘅時候大家都尖叫,竟然係樂天熊仔餅嘅樹熊仔,賣相當然毫無疑問咁靚啦,啱哂啲鍾意打卡嘅朋友仔啦。哩只熊仔嘅奶泡都比較傑身,所以我都冇惗住飲呢隻熊仔,畢走左之後就飲下面啲咖啡,咖啡都係香濃細滑,十分唔錯。

總結,如果你係為咗影靚相,淨係一杯3d咖啡基本上已經可以比個正評,但如果你真係想嚟食下嘢,甚至乎飲下酒,哩度嘅雞尾酒同漢堡都可以滿足到你。
2019-09-23 77 瀏覽
週末,又是時候與男朋友去尖沙咀逛逛街,然後找個地方食個晚飯,放慢一下腳步。晚上其實並不肚餓,於是我們就想找個Coffee Cafe似的餐廳,飲杯野,又可以食,又可以慢慢坐。我倆就不太想去一些連鎖的Coffee Cafe,又嘈又逼,所以就特意上網找一下,就被我們發現到這間比較隱匿的Leo's Espresso Cafe Bar & Restaurant。Leo’s 位於尖沙咀中港城6座平台,基本上一上電梯轉個彎就到達。Cafe位置非常大,有室內和室外,天氣熱就當時要坐裡面,如果踏入冬天,相信坐外面亦會非常舒服。而且,Cafe裡面有著一些生日裝潢,這個場地,其實用來作慶祝亦非常不錯。餐廳的名字為Espresso Cafe Bar & Restaurant,從名字看來就推算出咖啡是必然首選。在Cafe門口已經看到有一個大招牌寫著3D Coffee,咖啡拉花拉公仔就試過,但3D咖啡又是什麼玩意呢? 加上餐廳名字是有Bar,即是有酒精類飲料,我又好奇地問一下,結果店員就告訴我這裡有一杯咖啡mix酒的飲品。嘩,那今晚就正合我們心意,食物不用點太多,反而想飲下野傾下計,一於就試試Leo的3D Cof
餐廳的名字為Espresso Cafe Bar & Restaurant,從名字看來就推算出咖啡是必然首選。在Cafe門口已經看到有一個大招牌寫著3D Coffee,咖啡拉花拉公仔就試過,但3D咖啡又是什麼玩意呢? 加上餐廳名字是有Bar,即是有酒精類飲料,我又好奇地問一下,結果店員就告訴我這裡有一杯咖啡mix酒的飲品。嘩,那今晚就正合我們心意,食物不用點太多,反而想飲下野傾下計,一於就試試Leo的3D Coffee加 ‘’咖啡酒’’。
⍢ 1.      3D Coffee (Cappuccino)
相信3D Coffee是這裡的招牌,3D公仔有多款選擇,我們就飲了一杯是布甸狗的。先評論一下外型,布甸狗做得非常神似,利用泡泡來塾造肥肥的身驅,布甸狗頭頂的帽子就用朱古力醬來作為Topping,不要忘記布甸狗的PatPat都做了出來。形狀做得出色,咖啡的味道亦不相佰仲,咖啡的底蘊是Cappuccino,泡泡的程度恰到好處,而咖啡的濃度及味道亦是非常易入口。這杯3D咖啡真是令人捨不得飲下。
3D Coffee
⍢ 2.      Coffee Liqueur (Latte)
這是我人生第一次飲到咖啡加酒,看起來平平無奇,但其實是含著酒精的。出奇地,咖啡與烈酒的味道非常配合,在品嚐Latte的咖啡味時,突然又有陣陣烈酒的嗆味,但兩者並不排斥。然而,其味道會令你非常著迷,愈來愈想飲。我唱完之後,不禁想問一句,究竟這杯Basil Latte會愈飲愈精神,還是像普通酒精一樣,飲後會有睡意呢?
Coffee Liqueur
⍢ 3.      燒雞雜菜蕃茄汁意大利飯
簡單來說,這個是Chicken Risotto。餐廳用上蕃茄來作為醬汁,配上燒雞切件,而意大利飯就做得比較乾身,米飯不會太稔軟。
燒雞雜菜蕃茄汁意大利飯
⍢ 4.      香燒白鱈魚柳配栗米牛油飯及雜菜伴香草羅勒忌廉汁
白鱈魚煎得很香口,不會過焦。但要提醒一點的是,魚柳最好趁熱食,否則裡面就會慢慢變得韌。
香燒白鱈魚柳配栗米牛油飯及雜菜伴香草羅勒忌廉汁
相信餐廳的老闆應該叫做Leo,想得出以3D Coffee和Coffee Liqueur 的肯定個人非常具創意力,而且對咖啡類亦很熟悉。如果想飲特別/手調咖啡的,我寧願去這裡亦比連鎖的來得更加好。
2019-09-22
3D Coffee
Coffee Liqueur
燒雞雜菜蕃茄汁意大利飯
香燒白鱈魚柳配栗米牛油飯及雜菜伴香草羅勒忌廉汁
  • Basil Latte
2019-09-18 73 瀏覽
今日同男朋友去中港城平台吹海風,睇完之後男朋友話遠唔想行返去海港城果邊食野,所以就喺平台度搵左間餐廳開餐。行到去Leo’s Espresso Café bar & restaurant 就已經比門口嘅3d拉花公仔咖啡吸引住,頭盤我地叫左凱撒沙律,沙律大大兜份量好多,上面煙三文魚大塊而且味道濃郁,夾埋濃味嘅脆煙肉粒同碎芝士撈埋沙律菜一齊食,超正,當然唔少得凱撒沙律一定有超香脆嘅香草麵包粒啦。跟住今晚嘅重點3D立體咖啡出場啦,立體拉花生動活潑,我真係係唔捨得飲呀而除左咖啡之外仲可以選擇朱古力做底,就算唔鐘意飲咖啡嘅朋友都唔駛驚香草羅勒醬雞肉意粉雞肉唔算嫩滑但相當入味,意粉份量好多,兩個人SHARE 岩岩好夏威夷薄餅薄脆底嘅PIZZA 係我嘅至愛,再簡埋我最愛嘅夏威夷料,無得輸呀

香草羅勒醬雞肉意粉

夏威夷薄餅
2019-09-14
2019-09-14 46 瀏覽
👶🏻兒時經常與家人去中港城,👧🏻長大後再重遊舊地,順便吃一頓晚餐🥣。去了這間餐廳用膳,草根姐妹享受咖啡☕️,草根爸爸就喝啤酒🍺👨🏻,一舉兩得。.📍煙三文魚凱撒沙律($80)Smoked Salmon Caesar Salad 🥗沙律爽脆,淋上大量沙律醬、濃味的脆煙肉粒🥓和芝士碎🧀,置頂還有3塊肥美油潤的三文魚🐟,味道不錯👍🏻。.📍美國西冷扒配雜菜及薯格伴香草牛油($188)U.S Sirloin Steak with Vegetable & Potato Lattice牛扒5成熟,切開顏色嫰紅吸引🥩,肉味濃郁,分量亦不算少。旁邊配有酥脆薯角🥔,香口惹味,加上蔬菜🥬,味道討好😋。.📍Latte ($34)📍Mocha ($36) Latte 奶味重🥛,Mocha不會過甜。.餐牌如下
煙三文魚凱撒沙律
📍煙三文魚凱撒沙律($80)
Smoked Salmon Caesar Salad
美國西冷扒配雜菜及薯格伴香草牛油
📍美國西冷扒配雜菜及薯格伴香草牛油($188)
📍Latte ($34)
📍Mocha ($36)
Latte 奶味重🥛,Mocha不會過甜。
餐牌如下
2019-09-14 76 瀏覽
3d 朱古力未入鋪前就係給3d咖啡的公仔吸引,原來除左咖啡都可以純要朱古力,咖啡師隨意整左hello咪咪的公仔,十分可愛令人不捨得破壞,而重點得朱古力,可可味很夠,唔落糖都夠味。 Ocean secret店員問我飲唔飲,酒精飲品,因為剛好研發一些新的cocktail,我當然說好,一杯如海洋顏色的美麗,味道上最特出的有波羅、桃、vodka,去到尾有乳酸飲品的味道,杯邊仲有少少糖,甜甜地很適合女士煙三文魚凱撒沙律大大兜既沙律,兩個人食完都有少少飽,煙三文魚都唔小器,大塊得黎又好多塊,小小煙燻味配清爽的沙律,而且凱撒沙律自己本身都已經好食南瓜汁雜菜意大利飯食素的人有福了,有多一個選擇,南瓜令意大利飯甜甜地,仲有大量雜菜爽口,幫助意大利飯無咁單調芝士牛肉煎蛋漢堡配薯格主角漢堡好大份,牛肉漢堡輕輕一切,肉汁流出黎,只有真材實料的手工漢堡,才可以有這種效果,簡單但各樣材料都係上盛,仲有薯格都要提提,因為炸得好脆但唔硬。

3d 朱古力

Ocean secret

南瓜汁雜菜意大利飯

芝士牛肉煎蛋漢堡配薯格

2019-09-14 13 瀏覽
尖沙咀有廚具用品開倉,看中了一些東西,於是放工就跟老公出去看看,買完東西後就去吃晚飯。老公知道這裏有一間不錯的咖啡餐廳,所以就帶我到這裏。這間咖啡餐廳環境不錯,吹簡約風,感覺很好,職員安排我們坐卡座。這裏餐牌選擇不少,老公發板點了沙律,意粉,薄餅,一杯朱古力及 Long Island。沙律是日式雞肉沙律,份量不少。雞入口很嫩,很夠味道,沙律菜新鮮爽口。沙律醬已經一早拌好,拌得很均勻。每吃一口都有麻醬的味道,很香,好味。意粉是香辣番茄蝦肉扁意粉,有五大隻蝦,賣相吸引。蝦肉結實,咬落有口感。扁意粉的硬度煮得剛剛好,爽口。 配菜還有一點點紅椒,青椒,黃椒及洋蔥。整體感覺是甜甜酸酸的,帶點辣,好食。薄餅是雙重芝士白菇薄餅,送來的時候已經覺得很大個,上面鋪滿芝士,覺得非常邪惡。薄餅底做得很好,是脆脆的。芝士焗得很香,白蘑菇入口一點也不乾,味道很好,就是本身的原味道,不錯。這間咖啡餐廳是做3D咖啡,我怕喝了咖啡睡不著,所以就點了一杯朱古力。這杯朱古力非常吸睛,是鬆弛熊公仔。鬆弛熊拉得非常細緻,不會馬虎,連公仔的腳印都有,得意可愛,真的不捨得飲。朱古力味道很濃,甜度剛好,我很喜歡。老公想喝酒,於是就

老公想喝酒,於是就點了一杯Long Island。老公說這杯酒真材實料,用新鮮檸檬搾汁,酒味濃濃,甜甜的,飲完有一點醉意,他覺得很好。
吃飽後,我還是回味剛才的3D鬆弛熊朱古力。這裡食物質素很好,不油膩,款式多,坐得舒適。估不到在酒店的平台上,有這間不錯的咖啡餐廳,立體咖啡更是打卡的地方,要推介給身邊的女生。
2019-09-12
2019-09-12 29 瀏覽
平日去中港城都係因為要搭船去澳門,估唔到一樓平台竟然有間Cafe,環境唔錯夜晚人流唔算多,去咗食晚餐,估唔到都唔錯。.📍香辣番茄蝦肉扁意粉($88)Spicy Prawn with Tomato Sauce Pasta 意粉煮得剛好🍝,配料有5隻爽口蝦仁🍤,不過醬汁不夠味,🔥單以辣味為主,🍅蕃茄味過淡,不夠突出,整體味道較單調。如果蕃茄味酸味可以更突出,會好吃得多。.📍雙重芝士白菌薄餅($138)Two Cheese Mushroom Pizza芝士pizza配料雖然只有芝士和香菌,不過蒜香味濃,芝士亦夠惹味🧀,pizza口感像厚身麵包🥯,說白的有點像一大塊蒜蓉包,不過真的不錯吃。.📍Flat White ($36)📍Asahi ($65/500ml)Flatwhite 聽說是餐廳最受歡迎的飲品☕️,咖啡香而濃。而爸爸點了一大杯Asashi,好滿足呢🍺❤️。
📍香辣番茄蝦肉扁意粉($88)

📍雙重芝士白菌薄餅($138)
Two Cheese Mushroom Pizza

📍Flat White ($36)

📍Asahi ($65/500ml)
餐廳:Leo's Espresso Cafe Bar & Restaurant (尖沙咀)地址:尖沙咀廣東道33號中港城第六座平台1號舖「我希望可以透過立體咖啡把快樂帶給不同的人!」誰想過一杯立體咖啡的背後,原來隱藏著一個改過自新的動人故事Leo是尖沙咀中港城第六座平台Leo’s Espresso Cafe Bar & Restaurant的老闆,除左是一個老闆和咖啡師之外,更加是一個曾經吸過毒十年的年青人因年輕時受人影響,染上毒癮,一吸毒便是十年,儘管多次嘗試戒毒,亦徒勞無功,後來因為影響工作和健康的關係,終於下定決心進入戒毒營,以3個月時間成功放下毒癮,開展咖啡快樂人生,亦慢慢成為了在香港少有的立體咖啡師傅,成為首席咖啡師後更曾獲得某德國品牌咖啡店的香港區最佳員工,實是人生轉捩點看著客人面對3D立體拉花咖啡都愛不釋手,更拍下無數照片,臉上亦展露出童真和快樂,Leo也開始尋找到人生意義,希望透過自己的立體拉花手藝把快樂帶給更多人今次有機會黎到Leo’s Espresso Cafe Bar & Restaurant食飯,前菜叫左一個煙三文魚凱撒沙律,三文魚新鮮嫩口,煙燻香若隱若現,仲有
地址:尖沙咀廣東道33號中港城第六座平台1號舖

今次有機會黎到Leo’s Espresso Cafe Bar & Restaurant食飯,前菜叫左一個煙三文魚凱撒沙律,三文魚新鮮嫩口,煙燻香若隱若現,仲有超香脆嘅烤麵包粒

什菌班尼迪蛋係十分推薦嘅食物之一,什菌味香吸引,未食都聞到佢地嘅香味,加上半熟蛋放係煎香左嘅麵包上面,形成鮮明嘅層次感,切開班尼迪蛋,蛋黃滲入麵包中心,食落口又係另一番風味

另外叫左一個忌廉海鮮意大利飯,以蜆、蝦、帶子、魷魚同雜菜加上忌廉汁煮食色香味俱全嘅意大利飯,飯嘅質感較平時食開嘅飽實得多,絕對唔係求其用我地香港人平時食開嘅白米黎煮

自家制窩夫配朱古力雪糕,雪糕有四款口味選擇,窩夫擺設亦精美吸引,窩夫蛋香濃郁得黎亦另附上榛子醬同糖漿,鍾意點食溝咩醬都得

今晚嘅重點當然係3D立體咖啡啦,唔單止可以揀自己鍾意嘅卡通人物或者動物,整出黎嘅立體拉花亦生動活潑,真係好岩打卡,同埋係唔捨得飲,因為真係好cute,立體飲品可以以朱古力同咖啡做底,而我同朋友就選擇左朱古力喇
2019-09-11
8 分鐘 (堂食)
  • 3D立體咖啡
2019-09-08 196 瀏覽
座落尖沙咀中港城的小店,這間cafe專賣咖啡跟cocktail,也有一些簡單的主食。位處偏僻,進入中港城後上長長的扶手電梯,再往左後方走就到先點一份前菜班尼狄蛋$88,水波蛋時間控制得好,半流心狀態又不易散,另外用上煙三文魚調味,咸香適中不會太過,些許醋酸相當提胃。之後一份西冷牛排$188,五分熟。但看似三分熟耶,越裡面就越生,幸好我們接受得到。話說回來,牛排肉質煙韌,肉汁完全沒有流失,這餐廳讓牛rest的處理的非常不俗。肉味也是香濃,脂肪量剛好,除了有少許筋位,這價位絕對值得試。等待很久的心太軟$78,意想不到竟然不是灌漿!味道甜中帶點澀,內餡夠濃不會稀,著實好出色。配薄荷雪糕,很少有,大多都配云尼拿的情況下,薄荷真的很過癮。Oceans secret(cocktail)藍色的海洋,原來是vodka 加菠蘿汁加peach, 味道很甜,但酒精味很濃,中級向的酒類。聽朋友說他的cappuccino的咖啡豆香也很夠,甚至是高手向的重澀味,泡沫足夠地多,是令人滿意的味道。

位處偏僻,進入中港城後上長長的扶手電梯,再往左後方走就到

Oceans secret(cocktail)

飲3D拉花咖啡飲上癮 今次介紹多間有3D拉花既西餐比大家😆 呢間就係尖沙咀中港城 環境比較大 有室外同室內位架😉我地今次就試左佢地既set dinner 煙肉芝士牛肉漢堡包配薯條同加拿大安格斯T骨扒配雜菜薯條伴香草牛油🤤 2份餐都勁足料 有沙律/雜菜同大量薯條 好豐富👅 煙肉芝士牛肉漢堡包牛肉好厚身 火侯控制得好好 咬落仲好juicy 😋 T骨扒上既香草牛油絕對係神來之筆 令牛肉更香更邪惡 牛質細嫩好味👍🏻食完主菜當然要介紹一下佢地既飲品啦 我地叫左一杯Cappuccino同一杯cocktail🍸 Cappuccino 上有一款公仔既3D拉花 我地今次既係布甸狗😍 拉得好似效果好好 咖啡味道亦好香濃 睇得又飲得👅 而我地揀既cocktail 叫ocean secret 有vodka 桃同菠蘿汁 飲落甜甜地 好岩女仔飲架🌟

加拿大安格斯T骨扒配雜菜薯條伴香草牛油

Ocean  secret
加拿大安格斯T骨扒配雜菜薯條伴香草牛油
Ocean  secret
1K
一向幾中意中港城平台d餐廳同coffee shop, 個度掛哂燈飾行出d又可以望下夜景望下海,食完飯睇景吹下風真係幾舒服。今日放假想輕鬆d, 上左黎leo’s espresso坐下飲杯咖啡, 入去就見到牆上掛左一幅幅既獎狀同証書, 亦有手沖咖啡可以飲到坐低店員就放低樽水比我地, 見到個樽幾靚上網查左查, 原來係韓國受歡迎既牌子黎喎, 專出果乾水, 應該特別挑選過先比客飲既, 而我地哩支就係純水黎既。Egg Benedict好中意食benedict原來依度有得食! 上面既溫泉蛋perfect, 切開蛋黃緩緩留出黎個下就係食benedict既重點之一煙三文魚唔太咸, 成個味道好夾煙肉芝士牛肉漢堡1個字:出色❗依個burger用左全麥包代替平時既漢堡包, 面頭有細細粒既燕麥。兩大塊煙肉鋪係牛肉面層, 煙肉既真理係要煎到個邊香香脆脆, 見到佢帶少少燶邊既時候就知依個漢堡有質素呀半溶芝士包住既漢堡扒又厚又juicy,咬一啖見到佢既肉汁必下必下咁真係好吸引仲有個亮點係酸瓜!! 中意有酸瓜既漢堡, 經典又好味另外既薯條都係即炸, 好香脆, 依份漢堡好高質3D咖啡依度既特色, 好得意既3d咖啡我見有

Egg Benedict
煙三文魚唔太咸, 成個味道好夾

煙肉芝士牛肉漢堡
仲有個亮點係酸瓜!! 中意有酸瓜既漢堡, 經典又好味
另外既薯條都係即炸, 好香脆, 依份漢堡好高質

3D咖啡
依度既特色, 好得意既3d咖啡
我見有布甸狗有貓等等, 落左單後等自己個杯諗住會係咩公仔個種期待都幾得意
黎到個下真係覺得好可愛, 岩岩睇下其他食評原來有好多款架仲有三眼仔!! 女仔同小朋友一定好中意!

Ocean Secret
另外叫左杯餐廳自己調製既cocktail, 顏色好靚見完3d咖啡再見埋依杯cocktail簡直少女心都出哂黎
中意佢杯邊位沾左d糖, 飲落甜甜的, 再會飲到dd菠蘿同桃既香味, 同時酒既味又唔會太濃, 好岩少女心飲呀

題外話, 依度唔止3d咖啡得意同cocktail靚, 一直係bar度做野個位咖啡師都幾高大有型
2019-08-31
今日Happy Friday過左中港城呢間餐廳食~位於平台位置,環境唔錯幾有氣氛!Menu選擇都幾多,pizza,pasta,all day breakfast等等都有~睇評價見egg benedict唔錯就叫左一份,另外再叫左個English breakfast。煙三文魚班尼迪蛋賣相勁吸引~荷蘭醬同水波蛋都做得好有水準。蛋黃一吉穿就有誘人既蛋汁流出黎,加埋煙三文魚既咸味同鮮味,放係ENGLISH MUFFIN上面~一啖咬落去口感豐富味道又多層次,對上一次食咁有水準既Egg benedict係大阪,估唔到係香港都食得到呢份滋味~推介!英式早餐材料好豐富,有豬肉豬、煙肉、炒蛋、多士、烤蕃茄、茄汁豆、薯餅同火腿~炒蛋夠滑有蛋味,有水準~成個餐份量幾多,一定夠飽。呢度另一個吸引之處就係佢地既飲品,有3D拉花勁可愛~我地就叫左一杯熱朱古力~仲可以揀要咩卡通人物拉花~另外叫左杯Cocktail。熱朱古力X布甸狗超級可愛~造型超似! 布甸狗胖胖的好梳乎浸緊浴咁款~前後都有畫細節位~好可愛!而熱朱古力亦夠濃,又睇得又飲得~正!Ocean Secret老闆推介自家創作既cocktail,藍色外型好靚,

煙三文魚班尼迪蛋

英式早餐

熱朱古力X布甸狗

Ocean Secret
老闆推介自家創作既cocktail,藍色外型好靚,杯邊有d糖,所以入口第一感覺帶甜,再真正飲一啖就會飲到vodka、檸檬味同少少peach既味道,雖然有vodka但味道唔會好嗆,好易入口,而且甜甜地女仔好岩飲!

2019-08-30 53 瀏覽
無意中發現中港城平台有一間Cafe,見到門口招牌有超可愛既立體拉花咖啡,而坐位可選擇室內或戶外。Set Dinner包頭盤餐湯、沙律、主菜及飲品,價錢只是百多元,在尖沙咀來說實在是相當實惠了。大蒜薯蓉湯成個湯有好濃郁薯仔味,好creamy。煙豬柳雜菜沙律煙肉芝士牛肉漢堡包配薯條大大份,牛肉漢堡呈半生熟,切開還有肉汁,薯條也蠻多,非常香脆。香煎盲鰽柳配牛油粟米飯盲鰽柳配上刁草忌廉汁,粟米飯有點像糯米飯的口感,很特別。重點推介3D咖啡,布丁狗同跳跳虎都超萌,看出咖啡師的心思,可愛到真係唔捨得飲!

大蒜薯蓉湯
成個湯有好濃郁薯仔味,好creamy。

煙豬柳雜菜沙律

香煎盲鰽柳配牛油粟米飯
盲鰽柳配上刁草忌廉汁,粟米飯有點像糯米飯的口感,很特別。