2024-10-28 268 瀏覽
今日去咗The one搵好野食,好鐘意食越南野既我見到間好似唔錯既越南餐廳就試下先,開放式設計,人多都唔會好嘈,服務都唔錯!椰青海鮮飯🥥:原隻椰青一黎到個賣相靚到要不停打卡先,海鮮飯真係一個大亮點!用椰青做碗,飯粒吸收咗椰汁嘅香甜,粒粒分明又帶有椰香味。裡面嘅海鮮新鮮,煮得岩岩好好,肉質鮮嫩,仲帶有海鮮嘅鮮味!真係食到停唔落口。😋依個勁鐘意LE VIET 越式小食拼盤🫔🥓🥩:呢個拼盤真係好有心思,包羅咗幾款越式小食,咁多樣一齊食就好過癮!包括春卷、炸蝦餅,越式粉卷,豬頸肉,每一樣都好有特色。春卷外脆內嫩,裡面包住新鮮,豬頸肉又係我至愛😍特別火車頭🐂🐄🐃:好足料既牛牛牛越式湯河,好多唔同既牛肉,生牛肉新鮮好有質感😌香芒糯米飯🥭:呢個香芒糯米飯甜甜地,米飯煮得剛好,黏黏嘅,搭配上新鮮嘅芒果片,味道超級清新!芒果嘅香甜同糯米飯嘅口感完美結合,每一口都令人感受到夏天嘅味道,真係好開心!

今天要介紹的餐廳係位於尖沙咀 The one 入面,係一間食越南菜嘅餐廳。餐廳裝修間簡樸,但坐落都幾闊落。餐廳最近推出優惠,部份招牌食物有折扣,經過附近嘅朋友可以過嚟試一試。椰青海鮮焗飯一個喺香港比較少見嘅菜式,用原個椰青裝着海鮮飯並在面頭淋上椰漿,令整個飯都充滿椰香味。海鮮飯的配料幾多,有海鮮、雜豆、提子乾、等。每啖飯都能吃到椰漿味道心同配菜,非常豐富。越南咖喱鮮牛腩鍋(配法包)咖喱用咗煲仔黎加熱,令咖喱汁更表香濃同更熱,另外配左兩塊印度薄餅可以點汁一齊食。而咖哩鍋裏面的牛腩同薯仔都炆得好軟腍。豬頸肉米紙卷 呢個豬頸肉米紙卷係一個健康又美味既前菜。豬頸肉搭配疏花絲用米紙包著,配料豐富,加埋酸甜汁一齊食食開胃牛油雞翼雞翼總共有5隻,雞翼上面有好多蒜蓉同埋有牛油令到香味超濃郁,加上雞翼整得香 脆,非常邪惡。Le Viet (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L402號舖

椰青海鮮焗飯

越南咖喱鮮牛腩鍋(配法包)

豬頸肉米紙卷

牛油雞翼

Le Viet (尖沙咀)
2024-10-24 216 瀏覽
喺尖沙咀The One呢間好有feel嘅越南菜餐廳🥢,環境坐得舒服,而且呢度好多越南嘅店員👍🏻,感覺成個體驗都好正宗!.🐥牛油雞翼($78)牛油嘅香味超濃郁!配合埋雞翼本身酥脆嘅炸皮,脆卜卜又夠油香💥,夠晒邪惡。.🍊柚子海鮮沙律($88)有子嘅味道酸甜清爽,令到成個沙律好fresh。沙律裏面仲加入咗好多款香草🌿,有滿滿嘅東南亞風情。.🌱椒絲炒通菜($74)通菜夠爽口,而且份量都幾多,啱晒share食。炒出嚟夠香口😋,仲帶有少少辣味。.🦐鮮蝦米紙卷($56)講到越南嘢,唔少得要食米紙卷!同樣裏面包咗好有東南亞風情嘅香草調味😝,再加埋蝦肉,感覺夠健康、夠清爽。.🍋‍🟩青檸梳打($29)青檸嘅味道酸爽,配埋梳打好清新,啱晒越南菜嘅風味。.🍋鹹檸梳打($29)鹹檸好夾梳打,飲落甜甜鹹鹹嘅味道好開胃。
🐥牛油雞翼($78)
🍊柚子海鮮沙律($88)
🌱椒絲炒通菜($74)
🦐鮮蝦米紙卷($56)
🍋‍🟩青檸梳打($29)
青檸嘅味道酸爽,配埋梳打好清新,啱晒越南菜嘅風味。
🍋鹹檸梳打($29)
鹹檸好夾梳打,飲落甜甜鹹鹹嘅味道好開胃。
2024-10-14
2024-10-23 186 瀏覽
哩間係the one 咁耐 我竟然第一次食,發覺價錢都幾抵,見到個限定小黃牛肉粉系列,同同事就入去食個lunchLunch set $72起包餐飲分別叫了生牛肉湯粉同手撕雞扎肉湯粉,因為我是河粉控,呢度個湯都好清香,充滿越南嘅味道。另外加$8就可以飲特飲,我就嗌咗杯椰汁紅豆冰。越式拼盤 $112有越南春卷、粉捲、蝦餅同豬頸肉,呢啲脆口小食 好好味,尤其個蝦餅啖啖肉,充滿蝦味,值得一叫呀!第一次體驗唔錯,下次lunch可以再食😛

Lunch set $72起包餐飲

越式拼盤 $112

第一次體驗唔錯,下次lunch可以再食😛
去The One找吃!這家 LE Viet 吃了2次 一定要去吃吃 是一間好高質的越南菜當然不可以不去吃啦!!.門面以開放式設計 空間感十足彩色招牌很吸引餐廳有全新推出 越南小黃牛肉粉系列 - 匙炳/吊龍/雪花牛我不會錯過~ 哈哈🍜越式吊龍湯粉 少見用上小黃牛作越式湯河牛肉生吊龍浸泡在湯底 已灼熟牛味很香濃 肉質依然很嫩 湯底很鮮甜 牛骨熬製而成 牛骨味重 好足料.🐷香茅豬頸肉撈檬豬頸肉必食 !! 燒得很香脆 帶少少焦 配酸酸甜甜檬粉汁+ 撈檬 好吃!.🍢串燒雞、牛、豬三串即烤串燒 很香肉味雞肉、牛肉和豬肉各有特色一定要配沙嗲醬 惹味無窮🤤.🧁🍰精選甜品拼盆焦糖燉蛋 香芒🥭糯米飯 越南綠豆拉椰糕 一次吃上3款甜品 🍮 款款都好吃!!!! 焦糖燉蛋口感很Creamy 非常濃郁 甜度也適宜拉椰糕 很好口感 香芒糯米飯 不可缺少! 🤣
去The One找吃!
這家 LE Viet 吃了2次
一定要去吃吃 是一間好高質的越南菜
當然不可以不去吃啦!!
門面以開放式設計 空間感十足

牛味很香濃 肉質依然很嫩
湯底很鮮甜 牛骨熬製而成 牛骨味重 好足料
🐷香茅豬頸肉撈檬
豬頸肉必食 !! 燒得很香脆 帶少少焦
配酸酸甜甜檬粉汁+ 撈檬 好吃!
🍢串燒雞、牛、豬三串
即烤串燒 很香肉味
雞肉、牛肉和豬肉各有特色
一定要配沙嗲醬 惹味無窮🤤
🧁🍰精選甜品拼盆
焦糖燉蛋 香芒🥭糯米飯 越南綠豆拉椰糕
一次吃上3款甜品 🍮 款款都好吃!!!!
焦糖燉蛋口感很Creamy 非常濃郁
甜度也適宜
拉椰糕 很好口感
香芒糯米飯 不可缺少! 🤣
限定小黃牛越式匙柄湯粉驚喜登場!第一次來尖沙咀 The ONE Le Viet,餐廳環境寬敞舒適,座位間距充足不過最吸引我的還是餐廳最近 新推出期間限定的越南菜 X 小黃牛肉粉系列,-Especially 係越式匙柄湯粉!湯底以牛骨熬製,加入了各款越式香料,喝起來濃郁鮮甜,帶有牛骨香香氣,而小黃牛的匙柄部位,肉質細膩柔嫩,脂肪較少,每一口都吃得出牛肉的鮮甜原味。粉也比一般的河粉更滑溜,吸滿了牛骨湯汁精華,享受享受!。-餐廳其他招牌菜式也很吸引越南咖喱牛腩配原條法包:  越南咖哩香濃惹味,牛腩炆得軟腍入味,配上外脆內軟的法包,滿足。-越式牛肉沙律牛肉份量不少, 沙律菜新鮮!-醬汁酸酸香香很醒胃,十分適合熱熱的天氣食。-想飽一點不妨order越式公司飯(雞翼,豬扒,扎肉):  雞翼烤得香脆,豬扒鬆軟多汁,扎肉彈牙,好好食~!Le Viet尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L402號舖
限定小黃牛越式匙柄湯粉驚喜登場!

第一次來尖沙咀 The ONE Le Viet,

餐廳環境寬敞舒適,座位間距充足
Especially 係越式匙柄湯粉!

湯底以牛骨熬製,加入了各款越式香料,喝起來濃郁鮮甜,

帶有牛骨香香氣,

而小黃牛的匙柄部位,肉質細膩柔嫩,脂肪較少,

每一口都吃得出牛肉的鮮甜原味。
粉也比一般的河粉更滑溜,吸滿了牛骨湯汁精華,享受享受!。
餐廳其他招牌菜式也很吸引

越南咖喱牛腩配原條法包:

越南咖哩香濃惹味,牛腩炆得軟腍入味,

配上外脆內軟的法包,滿足。
越式牛肉沙律

牛肉份量不少, 沙律菜新鮮!

醬汁酸酸香香很醒胃,十分適合熱熱的天氣食。
想飽一點不妨order越式公司飯(雞翼,豬扒,扎肉):

雞翼烤得香脆,

豬扒鬆軟多汁,扎肉彈牙,

好好食~!

Le Viet
2024-10-14 292 瀏覽
朋友鍾意食越南菜,決定睇戲之前嚟到尖沙咀嘅Le Viet,店內嘅環境舒適,座位闊落。餐牌仲有好多菜式可以選擇,最近仲新出咗越南菜 X 限定小黃牛肉粉系列 - 匙炳 /吊龍 /雪花,款款都好吸引呀!而且呢度嘅Set lunch包埋餐飲,都係 $69 起,好抵食呢!✨越式吊龍湯河平時打邊爐就見得多嘅吊龍,好少食越南河粉嘅時候見到😍 生牛肉放落熱湯滾完,肉質依然好嫩,加埋檸檬,味道份外清新。✨香茅燒豬頸肉撈檬呢度嘅豬頸肉燒得香脆惹味,帶有少少焦香,配上香茅嘅調味,味道鮮美開胃,撈檬仲份量十足呀!✨串燒雞、牛、豬三串 即烤嘅串燒一上菜就聞到好香既肉味,再加上沙嗲醬,串燒香口嫩滑,口感人回味無窮🤤✨焦糖燉蛋最後見到甜品,我哋都忍唔住獎勵自己~薄薄嘅一層焦糖,入口酥脆,配埋綿滑嘅燉蛋,又香又甜,甜度啱啱好~
✨越式吊龍湯河
✨香茅燒豬頸肉撈檬
串燒雞、牛、豬三串
✨串燒雞、牛、豬三串
焦糖燉蛋
✨焦糖燉蛋
午餐
串燒雞、牛、豬三串
焦糖燉蛋
2024-10-13 258 瀏覽
約左朋友收工去尖沙咀食晚飯,搵左呢間係The One 嘅越南餐廳。餐廳主打新派越菜,價錢抵食又足料,性價比高。最近仲推出小黃牛肉粉系列 ,有匙炳、吊龍、雪花,可以選擇不同部位嘅小黃牛。🌟 越式匙柄湯粉 $78用左越南小黃牛肉嘅匙柄,屬於肩腹肉的一部份,入口柔軟又超彈,牛味亦好濃郁。牛骨湯味道鮮甜唔會太咸,仲有蘿蔔、洋蔥、蔥花、金不換、辣椒、青檸汁調味🌟香茅豬頸肉湯粉 $83豬頸肉同湯粉分開上,豬頸肉用香茅醃過,烤到邊邊位好脆,入面就仲係幾軟腍,而且份量都好多。🌟煙三文魚米紙卷 $56米紙卷包左生菜、紅蘿蔔絲、粉絲、煙三文魚。呢個配搭又幾夾,蘸上味道酸酸的醬汁,食落好有層次同口感好豐富。🌟蝦餅 $83蝦餅炸到外層香脆,入口非常彈牙,食到蝦肉嘅鮮味,蘸上泰式辣醬更惹味😋🌟三色冰 $32 🍹🌟青檸🍋‍🟩梳打 $29🍹

🌟 越式匙柄湯粉 $78

🌟香茅豬頸肉湯粉 $83

🌟煙三文魚米紙卷 $56

🌟蝦餅 $83

🌟三色冰 $32 🍹
🌟青檸🍋‍🟩梳打 $29🍹
2024-10-08 316 瀏覽
今日約咗朋友去The One 食越南菜~佢哋有午市精選,價錢大概$7x-9x,喺呢個商場嚟講真係唔貴坐低見到佢哋有個新出嘅小黃牛肉粉系列,估唔到越南牛肉粉都有得揀匙柄、吊龍、雪花❄️越式湯粉非常吸引,有青檸🍋‍🟩蘿蔔同埋芽菜,咬落爽口,湯底又唔會太鹹越南咖喱牛腩鍋(配法包),waitress話原來可以改配飯或者薄餅,我就梗係揀白飯🥰🥰咖喱撈白飯一流,除咗牛腩之外,仲有好多炆到好腍嘅牛筋,加埋煎過嘅薯仔、洋蔥以及青椒紅椒,女仔一定食唔晒另外叫咗「雞牛豬串燒」+「串燒雞中翼」,特別欣賞雞中翼,表皮煎得非常香脆,加埋秘製醬汁~少少鹹少少辣👍豬牛雞串燒肉質Juicy ,特別鍾意食豬~有少少蜜汁嘅味道👅,加埋落咖喱飯好好食食完串燒,飲埋青檸梳打就完美!
今日約咗朋友去The One 食越南菜~

食完串燒,飲埋青檸梳打就完美!
2024-10-01 540 瀏覽
🐖 烤豬頸肉($98)豬頸肉份量頗多,而且肉質食落口唔乾,仲要豬頸肉帶有香脆嘅外邊,味道配埋泰式酸辣醬就啱啱好🧈 牛油雞翼($78)一上枱就已經聞到好香嘅蒜香味,雞翼上面都鋪左滿滿嘅蒜蓉,雞翼好入味,而且食落肉嫩唔油膩🍲 越式匙柄湯河($78)餐廳新推出咗限時發售嘅 「越南小黃牛肉粉系列」,我同朋友嗌左其中一款,匙柄原來係指連住肩胛骨的牛肉,肉質細嫩好滑,仲要牛肉嘅份量唔少;湯底濃郁,河粉好滑,芽菜好清甜爽脆🥥 超載椰青焗飯($118)佢係用原個椰青上枱,入面裝有焗飯,外面仲淋上滿滿嘅椰奶;第一次食到味道係甜嘅焗飯、好特別;焗飯食材份量十足,有蝦、蜆、魷魚,三色豆同提子乾;蝦肉爽口彈牙,魷魚有嚼勁;鍾意椰奶同海鮮嘅朋友唔可以錯過💚 綠豆冰($32)綠豆冰出邊比較少見,所以就試下;綠豆份量唔少,而且軟硬適中;椰汁濃淡適中🧉 三色冰($32)入面有大菜糕,綠豆同馬蹄,大菜糕口感比較似啫喱,馬蹄好爽口,加上香甜嘅椰汁,味道好飲之餘仲帶有唔同嘅嚼勁
🐖 烤豬頸肉($98)

🧈 牛油雞翼($78)

🍲 越式匙柄湯河($78)

🥥 超載椰青焗飯($118)

💚 綠豆冰($32)

🧉 三色冰($32)
烤豬頸肉
超載椰青焗飯
  • 三色冰
  • 綠豆冰
2024-09-28 344 瀏覽
係尖沙咀想食越南野第一時間就諗起𝚝𝚑𝚎 𝙾𝚗𝚎既𝙻𝚎 𝚅𝚒𝚎𝚝啦相信大家都唔陌生經想都會經過佢最近新出既小黃牛肉粉系列好吸引有𝟹款唔同既牛肉我今次揀左吊龍下次想試埋匙柄😋佢係限時供應架大家想試要快呀👍🏻另外佢個牛油雞翼超出色一上枱已經香噴噴剛剛炸好好好吃手撕雞撈檬也很不錯不想死板只叫生牛河的可試試喔🤍📋 𝚖𝚎𝚗𝚞☑ 越式吊龍湯粉☑ ⁠牛柳沙律☑ ⁠手撕雞撈檬☑ ⁠牛油雞翼☑ 鮮椰青椰果
係尖沙咀想食越南野

☑ ⁠牛油雞翼
☑ 鮮椰青椰果

• 牛油雞翼
2024-09-28 277 瀏覽
【尖沙咀•Le Viet】@ππππππππππππππππππππππππππππππ超高人氣越南料理煙三文魚米紙卷串燒雞牛豬三串特別火車頭粉香茅豬頸肉湯粉椰汁綠豆冰咸檸梳打煙三文魚米紙卷一道清爽可口的開胃菜。米紙的柔韌度與煙三文魚的細膩口感相得益彰,搭配新鮮的生菜、薄荷和香菜,讓整道菜品充滿了清新的香氣。串燒雞牛豬三串讓人垂涎欲滴,雞肉、牛肉和豬肉各有特色。雞肉多汁,經過香料腌制後,口味鮮美;牛肉則保留了肉質的鮮嫩,搭配微微的焦香;豬肉則帶有獨特的脂香,口感豐富。特別火車頭粉充滿濃郁風味的湯粉。湯底香濃,融合了多種香料和肉類,讓整體風味層次分明。粉條滑順,吸附了湯汁的精華,與肉類搭配時更加美味。香茅豬頸肉湯粉以香茅為主題,湯底清新且帶有淡淡的香氣。豬頸肉肥瘦適中,肉質鮮嫩,增添了湯粉的豐富口感。椰汁綠豆冰清涼消暑的甜品,椰汁的香甜與綠豆的滑順口感相互融合,口味清新不膩。咸檸梳打新穎的解渴選擇。咸檸的酸味與梳打水的清爽完美結合,帶來了獨特的風味。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 400✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #
【尖沙咀•Le Viet】@

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #Le Viet #web3尖沙咀
Le Viet
尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L402號舖
嬲… 星期五怕人多要等位,一早book咗枱7點半,準時仲要早咗到,但係都係排隊等到八點先入得去,餐廳根本冇預留位比訂咗枱嘅客人,真係唔知訂枱嚟做咩。如果唔係正值繁忙時間,全部週圍嘅餐廳都滿晒要等位,真係唔等走左。叫咗5樣野,菠蘿炒飯,豬頸肉炒金邊粉,小食拼盤,咖哩牛腩,米紙卷。嘢食唔係特別好食,正正常常合理水平嘅… 收費都係合理嘅,但真係唔係標青… 完全唔知點解咁多人排隊… 之前喺隔離餐廳食野見到咁多人排隊以為好好食,試下book枱食啦,點知原來係製造緊個假象,因為book咗枱都要人等半個鐘所以好似好多人排緊隊咁… 建議要等位嘅就算,直接放棄唔好等啦… 冇咩特別,未食飯就已經一肚氣,星期五約人要集體餓住排隊唔值得呀…
2024-09-27
30 分鐘 (堂食)
2024-09-27 2353 瀏覽
位於尖沙咀The One既 ,門面以開放式設計,睇起嚟感覺開揚,入去餐廳樓底極高,空間感十足,座位舒適。   看看餐牌先,有全新推出嘅[越南小黃牛肉粉系列 - 匙炳/吊龍/雪花牛]限時發售,見到咁吸引,我當然唔會錯過啦!越式匙柄湯粉      $78匙柄用嚟打邊爐就試過,與越式湯河都係首次,生嘅匙柄被熱辣辣嘅湯底輕輕灼熟,柔軟多汁,牛味特別香濃,食起嚟好嫩滑,湯底用咗大量牛骨熬製而成,牛骨味重,清甜唔口渴,河粉順滑,配合吸滿湯汁嘅白蘿蔔同爽口洋蔥,甘甜美味,份量都多,好足料。咖喱牛腩撈檬      $76大大碗既咖喱牛腩撈檬,份量十足。牛腩差唔多有8件,肥瘦適中,煮得都幾淋,亦有兩大件牛筋,軟身有咬口。咖喱汁微辣微甜,食起嚟香滑可口且有層次感,檬粉吸入咖喱汁,非常惹味。配搭軟淋既薯仔、洋蔥、青椒和辣椒,材料豐富,滋味滿足!香茅豬扒湯粉       $72依碗河粉食落同樣滑嘟嘟,吸湯都好出色,湯底清甜,香氣四溢,香茅豬扒外香內軟,肉質鮮嫩,香茅味突出,食完成碗好飽肚,有水準嘅越南粉。牛油雞翼        $78一上枱已經見到超多蒜蓉,賣相十分吸引!雞翼炸得非常香脆,內裡軟嫩,肉質唔乾好
位於尖沙咀The One既 [Le Viet],門面以開放式設計,睇起嚟感覺開揚,入去餐廳樓底極高,空間感十足,座位舒適。
越式匙柄湯粉      $78
越式匙柄湯粉
咖喱牛腩撈檬      $76
咖喱牛腩撈檬
香茅豬扒湯粉       $72
香茅豬扒湯粉
牛油雞翼        $78
一上枱已經見到超多蒜蓉,賣相十分吸引!雞翼炸得非常香脆,內裡軟嫩,肉質唔乾好juicy,食起上嚟好香口,牛油味突出,加埋蒜蓉味道就更惹味。
百香果綠茶        $36
天然果香嘅百香果加埋綠茶很配,鮮甜微酸,帶百香果籽,配搭香醇回甘嘅綠茶,清爽怡人!
百香果綠茶
每份午餐包一杯基本飲品,凍咖啡另加$5,特飲另加$8,飲品選擇都唔少。

椰汁綠豆冰     (+$8)  椰汁綠豆冰唔會過甜,綠豆細細粒,幽香清甜,口感細緻順滑,可以輕易用飲管吸到。凍檸檬茶,充滿清新果香味,既消滯又醒胃。
2024-09-26
午餐
越式匙柄湯粉
咖喱牛腩撈檬
香茅豬扒湯粉
百香果綠茶
  • 椰汁綠豆冰
2024-09-27 317 瀏覽
去完尖沙咀做facial,當然係附近尋找埋晚餐,E個肚仔喇!越南咖喱牛腩鍋(配法包)$108這個牛腩鍋必點!咖喱🍛又辣又濃,牛腩有勁多!咖喱再點埋法包,味蕾感受到濃濃的咖喱香味!特別火車頭 $88火車頭有牛九、牛柏葉、牛腩!牛腩超淋,而且比埋牛筋!無錯係牛筋呀!另外還配了檸檬汁、芽菜、檸檬汁,可以根據個人喜好加落碗麵度!🍺蜂蜜味手工啤$45這個品牌是金色三麥,只有香港才有的,開頭有有濃濃的麥香味道,到了喉嚨中有淡淡的蜂蜜🍯味,很多人一想到蜂蜜一定會很甜。但這個一點也不甜‼️沙爹3串🍢叫左啤酒,緊係叫埋串燒!串燒配啤酒一流,再加上濃香既沙爹味,口感豐富。焦糖燉蛋$40這間甜品超級抵食‼️ 焦糖脆卜卜,燉蛋很滑身仲要加左雲尼拿用作吊甜味,還有一點點的雲尼拿籽係當中,香而滑!📍地址:Le Viet (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L402號舖 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港 #香港生活 #我的美食日記 #美食日常 #美食探店 #探店 #人氣打卡餐廳 #香港美食推薦 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #越南菜 #越菜 #尖沙咀越菜 #真心推介 #LeViet #theOn

越南咖喱牛腩鍋(配法包)$108
特別火車頭 $88
🍺蜂蜜味手工啤$45
沙爹3串🍢
焦糖燉蛋$40
📍地址:
Le Viet (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L402號舖
#香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港 #香港生活 #我的美食日記 #美食日常 #美食探店 #探店 #人氣打卡餐廳 #香港美食推薦 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #越南菜 #越菜 #尖沙咀越菜 #真心推介 #LeViet #theOne #抵食泰越菜 #尖沙咀美食 #親民之選 #海南雞 #手撕雞 #特別火車頭