2021-10-09
自從上次發現牛頭角都幾多特色餐廳之後,今日又去試新嘢--平時好少食嘅法國菜🤣平時叫我食法國菜我都會拒絕,因為又貴又唔啱我口味,不過朋友話呢間唔貴,百幾蚊就有個lunchSet,不妨一試。精選餐湯及沙律我哋要咗一款普通餐湯,另一款加18蚊轉龍蝦湯。龍蝦湯偏咸咗少少,不過好重龍蝦味,是日餐湯係紅菜頭湯,都幾鮮甜。香煎青衣魚柳配檸檬牛油時蔬汁,$150呢份魚柳配咗好多時蔬,比較健康,味道都比較清淡,適合健康人士,雖然冇主食,但都有唔少薯蓉。白酒煮青口配法包,$168青口係細隻嗰種法國藍青口,不過我覺得好味過平時食開大大隻嗰種,啲肉嫩d冇咁實,呢份個汁就偏咸,可以加啲汁去魚柳度平衡返🤣另外lunch set好似有包嘢飲,不過我哋唔知,埋咗單就走。估唔到工廈都可以食到法國菜,地方又夠大,枱與枱之間隔得比較遠,lunch time都幾多人,最好提前book定位。
Set,不妨一試。
精選餐湯及沙律
香煎青衣魚柳配檸檬牛油時蔬汁,$150