餐廳: Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2011-02-13 35 瀏覽
見到四圍D酒店加價得很利害, 所以提早慶祝情人節, 不過原來呢間, 14/2都一樣價錢, 原價$328, 佢仲見到我份OPENRICE, 俾左折我, 2位$60X埋單, 真係好抵.D服務都好NICE, 一入去已經送一杯酒, 紅/白/香檳, 我點左香檳, 不來唔好味, 隔離枱話紅酒好飲, 好易入口, 我選錯左!最緊要係D食物, 真係好多選擇, 除左基本魚生,生蠔. 佢仲有燒蠔(蒜蓉牛油), 燒帶子(鹽燒),燒鵝肝(干煎)...不過D鵝肝收埋, 行過左都唔知, 要叫佢燒, 佢先雪櫃取出燒, 燒到外面脆卜卜, 好好2味, 平時我唔太食, 覺得唔好味, 今次食落口, 有甘香感覺, 少少(穌)味, 先真係鵝肝. D熟食我係無睇晒, 已經飽到上心口 放棄左, 我見到人食羊腩煲, 燸米飯,咖喱牛腩, 泰式灸餅, 仲讚好食. 我就主攻海鮮, 佢加食物都好好.唔洗搶的,可能 灣仔區外國人幾多...最後叫奶茶, 不過無茶味, 應該飲咖啡最好, 不過我會失眠唔敢叫...
都有魚生, 普通都新鮮的
芝士CAKE 多件
意大利薄餅, 香脆好味, 又+鵝肝
意大利凍湯-買相好靚
日本元貝帶子, 鹽燒好正, 燒蠔, 焗薯+鵝肝
西冷-夠生, I LIKE IT +鵝肝, 正~
2011-02-12
情人節
西冷-夠生, I LIKE IT +鵝肝, 正~
日本元貝帶子, 鹽燒好正, 燒蠔, 焗薯+鵝肝
意大利凍湯-買相好靚
意大利薄餅, 香脆好味, 又+鵝肝
芝士CAKE 多件
都有魚生, 普通都新鮮的
2011-01-09 295 瀏覽
為了慶祝生日,揀了間不太貴但亦有生蠔食的自助餐,因為我和朋友都愛吃生蠔。冷盤有生蠔,雖然不太大隻,但夠新鮮。朋友吃了20隻,我亦不弱,吃了一打。除了有些少蠔殼要扣分外,味道鮮甜,加上不停refill,抵讚。其他冷盤有包括翡翠螺,我對螺敏感,沒有吃,但朋友說不錯。魚生有三文魚、鮑片和另一種不知名的魚,都算新鮮。燒牛肉太熟,有些鞋!甜品中的芝士蛋榚最好吃,芝士味又香又濃。燒帶子和燒羊架都幾好食,不過出得很慢,又要排隊,每次只限兩隻,所以不能盡情地吃。總括來說,這都是一個幾抵食的自助晚餐。

燒牛肉太熟,有些鞋!
甜品中的芝士蛋榚最好吃,芝士味又香又濃。

總括來說,這都是一個幾抵食的自助晚餐。
生蠔
生蠔
甜品
燒帶子
2010-10-26 34 瀏覽
有生蠔食既自助餐真係少之又少~幾經辛苦先搵到呢間~價錢抵之外位置亦方便~~食物方面~生蠔比較瘦~但唔算差~凍蝦SIZE正常~爽口~正~刺身有三文魚~鮑魚片~另一隻我冇食唔知咩魚~熱葷一般~冇特別~燒牛肉唔錯~唔勒~
2010-09-12
2010-10-19 38 瀏覽
因為之前有朋友介紹在這裡食蠔抵, 故與老公一試。場內很少客, 似是酒店的住客。首先試生蠔, 雖然瘦, 但勝在無人搶, 惟有食多幾隻補數。還有凍蝦、藍青口、翡翠螺等, 味道都不錯。沙律款式少。因為我少吃熱盤, 所以行了一圈, 也沒有被吸引, 但熱盤數量也不少。試了鐵板琵琶蝦, ok, 沒有什麼特別!羊肶好正, 肉質嫩, 但為免太飽, 只吃了一塊, 不錯!cake款式不少, 味道出乎意外的好, 特別是綠茶慕絲蛋糕、蘋果批及朱古力蛋糕, 但我老公嫌它濕了一些, 我就覺得ok。雪糕有Ben & Jerry's, 好似有幾款味道, 不過偏甜。要彈的是﹕無人負責整pancake, 卻有pancake機在, 浪費了! 咖啡唔掂! 芝士只得硬cheese一款。總括來說, 咁平的價錢, 有這樣的出品, 在香港地出現, 實在是珍寶!今次用了openrice的coupon有75折及任飲啤酒及汽水, 淨係食蠔、飲啤酒、食甜品, 已夠數。最抵讚係加一, 不是用原價加一, 而是用了折扣後的價錢加一, 超值!
首先試生蠔, 雖然瘦, 但勝在無人搶, 惟有食多幾隻補數。
還有凍蝦、藍青口、翡翠螺等, 味道都不錯。
試了鐵板琵琶蝦, ok, 沒有什麼特別!
羊肶好正, 肉質嫩, 但為免太飽, 只吃了一塊, 不錯!
2010-10-19
$237.6 (晚餐)
  • 羊肶
  • 綠茶慕絲蛋糕、蘋果批及朱古力蛋糕
D食物都幾新鮮, 燒鮑魚就第一次食,幾大隻,想食幾多都有得食,唔會話有限時間及有限隻數,都ok la, 芝士燒蠔, 大人and 小朋友都食左好多隻, 生蠔好好味,刺生and 壽司就唔係太多, 魚生好肥厚, 有鮑魚片, 吞拿魚, 叫做好過無, 熟食都ok, Ben & Jerry's Ice-Cream 都唔叉, 朱古力味好正, 芝士cake 都好有水準. 呢個價錢重用左openrice coupon, 真係好ok. sorry, 本人唔記得拍照, 請見諒.

sorry, 本人唔記得拍照
, 請見諒.
2010-09-10
生日
  • 芝士燒蠔
  • Ben & Jerry's 朱古力
  • 芝士cake
2010-08-16 55 瀏覽
10/8約同一班舊同事到世紀香港酒店食自助餐相聚, 未試過諗住試下, 帶同openrice coupon開開心心地到達. 一入去就見有鐡板鮑魚, 牛扒, 好吸引. 放低袋就即刻出動, 時間尚早不太多人. 第一輪已拎齊我地6個人既鮑魚, 牛扒等. 急不及待的我首先用叉叉隻鮑魚食..點知插唔入仲將周邊既鮑魚給彈開了. 再嘗試吉隻鮑魚, 但~都係吉唔入. 唯有用手拎再用刀叉享受, 但刀亦很難才將鮑魚切開, 入口亦難以咀嚼. 味道還很不新鮮, 最後全部鮑魚都放棄左. 多麽的不願. 食完失望的鮑魚後, 品嚐普遍都有的蝦. 哎, 又是失敗之作. 蝦肉實而無味, 連這最簡單的食物也不到水準.轉了個圈, 熱葷只得幾款, 冷盤有款有黑椒邊的, 有同事說己變味, 有酸叔味.... 轉食甜品, 但蛋糕也不太好. 雪糕還算可以.食過咁多次既自助餐, 只有這次我沒有抱著肚子走.今次係眾同事提議要在這裡寫食評, 希望佢地會有改善.

食過咁多次既自助餐, 只有這次我沒有抱著肚子走.

今次係眾同事提議要在這裡寫食評, 希望佢地會有改善.
2010-08-10
2010-08-11 61 瀏覽
遲了那麽多才寫食評, 因為今天寫開才發覺之前太忙而忘記寫來到第一時間吃生蠔, 比較瘦, 但不打緊, 多吃幾隻補數。刺身、海鮮都是大路貨式, 蝦較大隻好吃, 剌身有仿鮑魚片。有沙律, 有芝士, 有燒味, 有壽司熱盤有蒸魚、炒菜、咖喱雜菜、千層麵等大路中式食品, 老實說熱盤不太好吃, 每次我在這酒店吃buffet也吃一次起兩次止。即炒意粉及湯麵檔, 湯麵根本不用吃, 因為1,紫菜掉色(令湯變紫色), 2,肉丸無味道。即炒意粉,我較喜歡肉醬炒墨汁意粉(其實我唔知可否這樣選擇, 因厨師很cool,不會問你要什麽, 我企在他前面, 你眼望我眼一陣, 我才指着要肉醬和墨汁麵, 他聽後呆一呆才幫我炒, 我見枱上有些洋葱, 有茄汁及白汁等配料也沒有落給我)燒烤枱有厨師即焗pizza, 烤雞亦, 牛仔肉腸, 燒牛肉, 全都好好味, 以前有即炸薯條, 但現在沒有了。甜品最perfect! 先有Ben & Jerry 雪糕, 有四種口味, vanilla, strawberry, blueberry and chocolate. Strawberry and Blueberry 有果肉, Chocola
遲了那麽多才寫食評, 因為今天寫開才發覺之前太忙而忘記寫

來到第一時間吃生蠔, 比較瘦, 但不打緊, 多吃幾隻補數。
刺身、海鮮都是大路貨式, 蝦較大隻好吃, 剌身有仿鮑魚片。
有沙律, 有芝士, 有燒味, 有壽司

甜品最perfect! 先有Ben & Jerry 雪糕, 有四種口味, vanilla, strawberry, blueberry and chocolate. Strawberry and Blueberry 有果肉, Chocolate 有brownies, 非常好味! Buffet 包一杯茶或啡, 我最愛落雪糕代替糖及奶, 你想飲Mocca便用Chocolate ice-cream, 想果味便落Strawberry or blueberry.
這兒的Chocolate cake 都非常正, 應是超濃Chocolate Brownies. 我沒試過在buffet可以吃到Cova級數的Chocolate stuffs.

唯一失望是服務得3分, 收碟倒水速度慢, 而且可能很少客用OP優惠券, 在任飲方便要叫很多次不同waiter/waitress, 他們才幫我refill, 令我有點不好意思, 好像要專人服侍我們refill飲品, 真不覺得有其他客用coupon。
生蠔整體不算大隻, 但refill 快而多, 蝦真大隻!
即炒肉醬墨汁麵, 燒牛肉, 烤雞亦, 烤牛仔肉腸
Ben&Jerry 雪糕及各式好味蛋糕(尤其是朱古力又香且濃)
2010-06-03
生蠔整體不算大隻, 但refill 快而多, 蝦真大隻!
即炒肉醬墨汁麵, 燒牛肉, 烤雞亦, 烤牛仔肉腸
  • 烤雞亦
  • 牛仔肉腸
  • 燒牛肉
(非會員)
本來想食conrad或者marriott..但lunch full晒 book 唔到..想食生蠔但係excelsior 個d又無..打電話試下lee間點知竟然有! 即刻book左1:00 lunch..一放lunch break 即刻去!去到梗係試下d生蠔..唔係話好靚但都入得口..同埋佢係不斷refill...唔會有出到去發覺無晒個d 情況出現 我一食就食左10幾隻 其他海鮮基本野青口,蝦,魚生,煙三文魚個d都有, 仲有即製pasta同串燒! d 熟食都okay不過唔係試左好多因為掛住食生蠔 個即製pasta 就麻麻..我要左個白汁墨魚麵..一入口...超淡 我食左一啖就無食到..如果要食記住叫佢+多d汁! 之後食甜品..嘩..d 雪糕竟然係ben & jerrys!! 簡直令我喜出望外!!有幾款味揀..我就要左strawberry...好味呀!! 我隔離table個小朋友仲要一食就食左4杯..食完仲要出去再拎比阿媽叫佢唔好食咁多 飲品方面除左一杯餐茶外, 橙汁同凍檸茶係任飲..不過就要自己出去斟.寫到lee度可能你覺得d野食好普通..d蠔又唔係特別靚..有咩咁特別令我既第一次比左佢
我一食就食左10幾隻
我食左一啖就無食到..如果要食記住叫佢+多d汁!
個重點就係..個價錢竟然係$178 再有75折另加一!!*
仲係唔使任何優惠卷或信用卡本身已經有75折!真係抵到爛呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!咁既野食+質素加埋都係百頭鬆D! 係中環食個set lunch 都差唔多啦! 完全係物超所值!!
食多幾隻蠔或者食多幾杯雪糕已經"圍"左本啦! 點可以咁忍心唔讚下佢呢!!

希望佢繼續維持lee個水準同價錢, 咁我地就食得開心又比得開心啦!
2010-07-14
  • 生蠔
  • 雪糕
2010-07-08 64 瀏覽
突然同個fd興起去食buffet,打電話去訂位,8點到去到,果到得果幾枱客,冷清得很-v-去拎野食,刺身得幾款,熱食選擇吾多.(包1杯野飲)生蠔細隻又有d 苦.(我無食.我個fd講既`)龍蝦仔同青口ok.壽司賣相吾令,所以無試到`鐵板燒 :燒鮑魚無味但接受到, 燒蠔難食.牛扒幾好食,但個黑椒汁太辣-v-燒羊扒好食熱食 : 炒飯又乾又硬. 蒸魚炒菜果d不過不失拉`好多款咖喱,我無試`有個吾知咩雞湯幾好飲`生果方面 : 哈密瓜無味,菠蘿甜到溜.又無我最愛既西瓜反而我幾中意個chocolate噴泉`甜品 : 甜品款得好少`cheesecake好甜.布甸變水咁好難食!完全吾覺得值$300,吾會再去嚕.*
突然同個fd興起去食buffet,
打電話去訂位,8點到去到,果到得果幾枱客,冷清得很-v-
去拎野食,刺身得幾款,熱食選擇吾多.(包1杯野飲)
生蠔細隻又有d 苦.(我無食.我個fd講既`)
龍蝦仔同青口ok.
壽司賣相吾令,所以無試到`
鐵板燒 :
燒鮑魚無味但接受到, 燒蠔難食.
牛扒幾好食,但個黑椒汁太辣-v-
燒羊扒好食

熱食 :
炒飯又乾又硬.

蒸魚炒菜果d不過不失拉`
好多款咖喱,我無試`
有個吾知咩雞湯幾好飲`
生果方面 : 哈密瓜無味,菠蘿甜到溜.又無我最愛既西瓜
反而我幾中意個chocolate噴泉`
甜品 :
甜品款得好少`
cheesecake好甜.布甸變水咁好難食!

完全吾覺得值$300,吾會再去嚕.*
1K
2010-06-23 37 瀏覽
就係因為頭X日報既 COUPON 而去, 本來係試另一間酒店, 但 FULL 晒所以先試呢度, 但... 就唔建議大家嚟試囉, 300蚊一個人, 真係可以去到第二度食D好味既嘢囉 !<服務>太少侍應, 最高紀錄有6隻碟响枱都無人收 <食物>鐵板燒 ~羊扒 - 好羶, 係極力推介鮑魚 - 雖然落咗黑椒調味, 但飽魚真係完全無味, 仲衰過罐頭鮑片蠔 - 蠔豉咁細粒, 都唔知食咗D乜另牛扒無試湯麵檔 ~ 無試燒牛肉 ~ OK刺身 ~ 三文魚 - OK肥美吞拿魚 - OK劍魚 - 無乜味鮑片 - 無試海鮮 ~生蠔 - 完全唔掂, 蠔豉咁細隻, 兼好多殼碎, 食咗5隻都中咗4隻龍蝦仔 - 好似有陣怪味, 食咗1隻都唔敢再食另蝦同青口無試湯 ~冬瓜粒湯 - 無乜料兼重味精南瓜湯 - OK熱盤 ~炸蝦 - 好厚粉炸魚 - OK蒸魚, 炒菜, 焗椰菜花, 鹽焗雞, 煎蝦, 炒飯, 咖喱雞, 咖喱素菜等等 無試冷盤 ~燒味4寶, 沙律, 火腿 無試甜品 ~BEN & JERRY 雪糕 (朱古力, 雲呢拿, 士多啤梨, 藍莓乳酪) - OK, 但唔明點解酒店用該品牌既雪糕紙

<服務>
太少侍應, 最高紀錄有6隻碟响枱都無人收
<食物>
鐵板燒 ~
羊扒 - 好羶, 係極力推介
蠔 - 蠔豉咁細粒, 都唔知食咗D乜
另牛扒無試
炸魚 - OK
冷盤 ~
燒味4寶, 沙律, 火腿 無試
甜品 ~
BEN & JERRY 雪糕 (朱古力, 雲呢拿, 士多啤梨, 藍莓乳酪) - OK, 但唔明點解酒店用該品牌既雪糕紙杯囉, 1杯只可裝2個球, 好唔環保
芝士蛋糕 - 太甜太漏
芒果布甸 - OK
奶凍, 蘋果批 無試
生果 ~
哈蜜瓜 - 完全無味
菠蘿 - 甜到漏
西瓜 無試

整體而言 : 食物質素好一般, 而貨式好平凡, 提不起食慾, 完全不值得一試

2人共消費 : $480 (75折後)
2010-06-22
懶得打,圖片最實際,總結係我老婆食得勁開心,我老婆食得開心,就係好餐廳,(因為佢勁俺尖) 鐵板燒自助晚餐 75 折優惠不特止,仲兼有任飲,真係武林盟主都無d咁既享受,不過如果食紅鮑魚,我就寧願食大蝦(貴d好食d)
2010-06-11
生蠔ok,要食第一批最好食
鵝肝好正,唔係肥一定食左佢
咖哩香,其他ok,不過湯唔掂
d牛同羊勁正,好食
可能d人去睇fifa,坐勁舒服
跟一杯野飲
  • 蠔(第一批)
  • 鵝肝
  • 意粉
2010-05-22 36 瀏覽
熱盤種類有好多蒸魚,咖哩雞飯,白切雞,鴨胸,羊架,燒牛肉,時蔬...鴨胸同羊架原汁原味好正..其他都OK不過燒牛肉就真係唔得,出面好韌,但入面仲好生..開放式廚房有麵檔,即炒意粉,燒蠔..即炒意粉好新鮮,熱辣辣,又夠惹味燒蠔咸左D,不過都ok凍盤種類比較少,還可以..沙律,魚生,壽司 (得三款..最普通個D),唯一好D既就係有煙三文魚(之前去另外一間食就冇)湯類有兩款花旗参煲雞,菠菜忌廉湯都麻麻地甜品方面有ben&jerry雪糕,朱古力噴泉,生果,芝士餅...都算多種類..不過冇乜點食過..專注左係熱盤度..整體..熱盤非常好
熱盤種類有好多
蒸魚,咖哩雞飯,白切雞,鴨胸,羊架,燒牛肉,時蔬...

鴨胸同羊架原汁原味好正..

其他都OK
不過燒牛肉就真係唔得,出面好韌,但入面仲好生..

開放式廚房有麵檔,即炒意粉,燒蠔..
即炒意粉好新鮮,熱辣辣,又夠惹味
燒蠔咸左D,不過都ok

凍盤種類比較少,還可以..
(之前去另外一間食就冇)

湯類有兩款
花旗参煲雞,菠菜忌廉湯
都麻麻地

甜品方面
不過冇乜點食過..專注左係熱盤度..

整體..熱盤非常好
炒意粉好正!!
2010-03-27
炒意粉好正!!
星期五…..太遲的booking…終於book到哩間…buffet!!!冷盤海鮮 = 青口、龍蝦仔、煙三文魚….無食! 皆因賣相不佳!! 只吃了生蠔….味道一般!!刺身 + 壽司 = 三文魚生肥美…. 鮑魚片(假果種) OK….其他…. 吞拿魚刺身、中華沙律、蟹柳壽司、腐皮壽司、賴尿蝦壽司…無食!熱葷 = 魚…蒸….牛...燴….豬….煙…雞…切….麵….撈….飯….炒及菜…烹!!!但其實全都無食! 總喜歡繞場一週!!鐵板燒 = 燒琵琶蝦….嘩好味&有口感!!! 無落醬油都有味!!!牛扒和羊扒都Good job la!!! 排隊咁耐都抵!!! 鐵板燒可喜嗱!!!燒生蠔….. 賣相好乾…. 無食!甜品 = Ben & Jerry’s OK la!!! 個Friend 話蛋糕、心太軟&朱古力噴泉一般啦!!個service 就極度一般, 舉手一分鐘; 揮手起碼分半鐘至有人理….埋單!!!!25% discount …..ok la!!!

只吃了生蠔….味道一般!!

刺身 + 壽司 = 三文魚生肥美
…. 鮑魚片(假果種) OK….

但其實全都無食! 總喜歡繞場一週!!

燒生蠔….. 賣相好乾…. 無食!

25% discount …..ok la!!!
燒琵琶蝦
燒琵琶蝦
燒牛扒
燒羊扒
2010-02-11 36 瀏覽
今日年廿八, 全家行完維園年宵, 晚上試吓自助餐, 全場滿座.有openrice優惠卷7折, 全家2大2細, 找數都是 約$660.-價錢不算貴. 一般自助要款色都有, 食完都算快補充食物.個人最喜愛是即場燒大蝦(有手板咁大) 及 燒生蠔.味道幾好 !但飲品每人只得一杯. (茶 或 咖啡), 飲品較少選擇.總結來講, 這價錢有這樣食物, 都算唔錯
今日年廿八, 全家行完維園年宵, 晚上試吓自助餐,

全場滿座.
價錢不算貴.

一般自助要款色都有, 食完都算快補充食物.
個人最喜愛是即場燒大蝦(有手板咁大) 及 燒生蠔.

味道幾好 !

但飲品每人只得一杯. (茶 或 咖啡), 飲品較少選擇.

總結來講, 這價錢有這樣食物, 都算唔錯
2010-02-11
團年飯
2010-01-06 51 瀏覽
12月14-20日, 係 Le Cafe 有個聖誕前奏, 趁有空和蝦子餅二人去食了個聖誕自助午餐.自助午餐12時才開始, 我們早到了十五分鐘, 看見侍應和廚師們還在打點一切, 入座後望望四周, 環境尚算不錯, 可能係聖誕前奏關係, 沒有很多的聖誕佈置, 只有一棵聖誕樹.來這裡吃午餐的多是上班一族, 我和蝦子餅在這裡變得很另類....開始了, 行了一轉, 款式也不少: 有12個熱盤、鉄板燒、湯麵、串燒、燒烤、沙律、壽司、生蠔、青口、蝦、甜品、生果、雪糕......等等.熱盤有鮮蝦帶子炒飯、紅酒燴牛尾、雜菜千層麵、蜜糖焗火腿等...我喜歡煙肉洋葱椰菜仔, 椰菜仔很入味. 香脆炸雞好脆口, 肉質夠嫩. 整個午餐, 吃了很多鉄板燒大蝦...大蝦好鮮甜..好惹味..鉄板燒牛釟也不錯, 好味道. 串燒較為遜色.壽司入口覺得有點硬硬的, 該不是新鮮製成的, 放冷凍柜太久了吧!在湯麵檔點了一碗淨丸, 淨丸味道普通.紅燒雞絲翅的材料不是很多, 但味道不錯. 很喜歡那個金筍忌廉湯, 又滑又香, 味道很好, 那個香草麵飽又是好味道, 香香的, 鹹鹹的, 好軟熟, 跟忌廉湯一起吃...一流.生蠔、青口和蝦一般

自助午餐12時才開始, 我們早到了十五分鐘, 看見侍應廚師們還在打點一切, 入座後望望四周, 環境尚算不錯, 可能係聖誕前奏關係, 沒有很多的聖誕佈置, 只有一棵聖誕樹.

在湯麵檔點了一碗淨丸, 淨丸味道普通.

生蠔、青口和蝦一般.

甜品也不是太出色, 生果蘸上朱古力噴泉的朱古力比蛋糕還來得好味, 朱古力雪糕加上碎片也是不錯的選擇.

我們一邊吃, 一邊會看到待應移動枱椅, 把大枱分拆成多張細枱, 始終2-4人的顧客比較多.

侍應不斷為我們添水, 清理枱上的碟子也很快.

餐飲的熱奶茶...不太好...

這個自助餐每位$208, 另加一.
紅燒雞絲翅
金筍忌廉湯很好喝, 旁邊那個飽又香又軟熟, 很好味!
生蠔、青口和蝦味道一般
鉄板燒大蝦很惹味.!
香脆炸雞、煙肉洋葱椰菜仔、鮮蝦帶子炒飯不錯啊!
壽司硬硬的....
在湯麵檔點了一碗什丸, 味道也是一般.
餐廳內只有一棵聖誕樹, 沒有其他的聖誕裝飾.
2009-12-15
聖誕節
紅燒雞絲翅
金筍忌廉湯很好喝, 旁邊那個飽又香又軟熟, 很好味!
鉄板燒大蝦很惹味.!
香脆炸雞、煙肉洋葱椰菜仔、鮮蝦帶子炒飯不錯啊!
餐廳內只有一棵聖誕樹, 沒有其他的聖誕裝飾.