睇咗Open Rice comment 一心諗住嚟食 All Day Breakfast,入座先知原來 All Day Breakfast 係230pm 後先供應,好失望。食咗香蒜大蝦義大利粉同 朱古力焦糖香蕉班戟座位較狹窄食物服務一般咖啡 okAnyway no next time
食咗香蒜大蝦義大利粉同 朱古力焦糖香蕉班戟
座位較狹窄
食物服務一般
咖啡 ok
Anyway no next time

2019-11-10
2019-11-06 332 瀏覽
weekday 路過叫lunch set, 得3個餐選,選了大蝦意粉,個意粉同蝦是很普通,唔可以話好食,同屋企自己整差不多...但要等半小時先有得食。個餐話包野飲同small pan cake, 杯凍檸茶都等左成15分鐘先來(但其實店內d食客個個都食緊野)到我食完意粉,已坐低左成50分鐘,都未開始整個pan cake ,我同waiter 講要拿走,只回應話整緊,最後等唔到照埋單。個餐$108,凍飲加$3仲要加一服務費,$122埋單...一毫子都冇收少仲要黑面...今次真係完全中伏
2019-10-29 303 瀏覽
話說出開九龍城食完lunch,但又唔太飽就想搵甜品食。近年來都興pancake,可惜每次想食既時候都好多好多人排隊。今次難得黎到九龍城,剛好路過呢間cafe,本身比佢既裝修吸引住,用上粉色,比人舒服既感覺。剛好見到有pancake,而且又唔多人等位,咁就試下啦!咁我地就叫左綠茶紅豆pancake同hot chocolate向來都知食pancake,如果係即叫即整既話,都的確要等比較耐少少時間既。係未黎pancake前就飲住hot chocolate先~ 都正正常常不錯的!之後期待已久既綠茶紅豆pancake終於黎喇!pancake好鬆軼,cream亦都好滑。雖然等左好耐,不過唔洗一陣已經快速地食晒食唔停口呢!如果下次有機會再黎到九龍城,都會想再試下其他pancake
話說出開九龍城食完lunch,但又唔太飽就想搵甜品食。
剛好見到有pancake,而且又唔多人等位,咁就試下啦!

綠茶紅豆班戟

之後期待已久既綠茶紅豆pancake終於黎喇!
pancake好鬆軼,cream亦都好滑。
雖然等左好耐,不過唔洗一陣已經快速地食晒
食唔停口呢!

如果下次有機會再黎到九龍城,都會想再試下其他pancake
2019-10-26
30 分鐘 (堂食)
綠茶紅豆班戟
2019-10-27 274 瀏覽
早前睇完電視節目介紹呢間既法式吐司好好味甘,今日專程黎食,睇下係做戲定真係好食。今日係星期日,要留意佢星期六日同紅日設有最低消費。本身剩係想叫法式吐司,只能再叫個Layer's breakfast食。Layer's breakfast以班戟代替麵包,整體份量都夠一個人食。班戟雖然唔及日本餐廳, 但都唔係差,鬆軟有蛋味,唔係食空氣。重頭戲法式吐司堅係好食,屬於厚身吐司,好重蛋味,甜度適中,入口即溶,好似食緊布丁甘,果然係招牌,推介俾大家
法式吐司
2019-10-27
下午茶
法式吐司
2019-09-30 705 瀏覽
每一次來都要等半個鐘先整到出來,價錢又唔平,只係裝潢好靚,粉色系列,好fancy.梳乎厘鬆軟,但上次第一次食都無乜驚喜。咁点解要來第二次,真係因為呢一帶無乜食梳乎厘店舖,而呢間不過不失囉。
招牌梳乎厘
招牌梳乎厘
2019-09-29 409 瀏覽
又係同老公既嘅拍拖時間,今次我地就去左九龍城食甜品!LAYER’S Cafe & Pancakes整個門面及裝潢均以tiffany blue為主調,清新舒服。不過因為店鋪不大,所以只有幾張枱,略嫌擠迫,其他位置則為bar枱。呢度主打甜品係pancake,我就試咗佢嘅招牌款式,因為係即叫即做,所以要等15分鐘左右。Pancake非常鬆軟,蛋味香,感覺比較似疏乎里。不過如果一個人食嘅話我覺得太漏,同老公share就剛剛好啦!
又係同老公既嘅拍拖時間,今次我地就去左九龍城食甜品

係九龍城食晏食到悶經過見到有pancake食就試下新野點知一試就瀨野餐廳裝修係幾靚一個人關係要坐bar枱睇睇menu得三個餐揀1卡邦尼意粉2三文魚意粉3香蒜大蝦意粉因為鍾意食蝦見到有大蝦即刻揀左香蒜大蝦意粉食物黎到賣相唔錯試試個蝦 出事大蝦超難食 極唔新鮮一食入口霉到爛最後食齋意粉 冇食過啲蝦好陰公 午餐108一位仲要加一成舊水一個午餐 最後食齋意粉Pancake一般貨色 無特別 不試也可飲品叫左雲尼拿玫瑰花茶正常 但不會encore總結:不會再食
係九龍城食晏食到悶

正常 但不會encore

總結:不會再食

香蒜大蝦意粉
2019-09-23 317 瀏覽
今日有公眾活動喺商場入邊進行,所以提早一個鐘放工,近排少咗返九龍城食飯,冇辦法啦... 放工太攰,緊係想係公司附近食完野直接返屋企啦,聽日又放假,想食下啲甜品慰勞自己所以就去咗食pancake忌廉唔算軟滑,反而綠茶忌廉濃到有微微苦味,但岩我口味我係重口味㗎嘛~pancake 睇相好似好有空氣感,但只係幻覺,食完好飽肚太耐冇黎食嘢,竟然有意粉食,心裏仲諗緊好唔好食時,望吓周圍嘅人都係食緊意粉,咁就試吓啦~頭幾啖覺得麻麻地,再食下底果D,好食好多喎原來我冇將意粉同汁撈勻,汁比較杰身,味道夠,鹹味適中,都算唔錯啊~老細食完,成咀都係意粉汁,好好笑😂意粉餐餸嘅pancake,簡簡單單同忌廉一齊食,pancake好實在,冇軟林林嘅口感等我下次再去時,試埋其他意粉先
所以就去咗食pancake

忌廉唔算軟滑,反而綠茶忌廉濃到有微微苦味,但岩我口味
菠菜雞肉意粉

等我下次再去時,試埋其他意粉先
2019-09-22
2019-09-14 550 瀏覽
今日我地order咗意粉套餐,意粉食到一半個pancake就到咗,我同服務員話可唔可以一陣間先上,佢話唔得,整好咗。無奈之下,我地繼續食。但我覺得要比返啲意見老闆,所以同服務員講想同老闆傾下。老闆不斷喺前台煮食冇理會我,隔左20分鐘我走上前台同佢講,你而家方唔方便傾下。老闆包括一個上年紀老闆娘同埋一個四眼哥哥。佢哋態度好惡劣!老闆娘話如果想食完意粉先食pancake ,order時要講明。我真係好唔明白,甜品唔係食完正餐先上嘅咩?要特別要求?跟住佢話你可以拒絕唔要,我話我已經同服務員講咗,但被拒絕。跟住嗰個四眼哥哥就指住我話你坐返埋位,我地好忙!我真係好嬲,以後唔會去,俾咗$282食兩個lunch仲要受氣!🥵食物方便一般,但因為九龍城區冇食pancake嘅地方,所以我之前都有幫襯,但係服務咁差以後都唔會啦!

2019-08-27 319 瀏覽
came here on a saturday morning as I was around the neighborhood for some personal business. got a bar seat as I was alone to enjoy some personal time. I wanted to try their flurry pancakes so the lunch menu is the perfect solution which includes the main dish, a drink and a pancake.Ordered a cold caramel latte as it was a hot summers day.the spaghetti which I believe was cooked by the lady in the house was delicious.and finally why I came here for, their fluffy pancakes was yummy. if I come aga

and finally why I came here for, their fluffy pancakes was yummy. if I come again I would surely try their dessert menu.
for granting three of my wish this price certainly resonalble, will surly come again
2019-08-15 373 瀏覽
今日又想食日式疏乎厘pancake,第一時間想起九龍城的Layers, 事隔大約半年,再次光臨,依然咁好食。Lunch set ($108加一)好抵食,有pasta 、迷你pancake 同熱飲,pancake 仍然是輕飄飄、少少甜、完全唔肥的甜品。黑松露野菌意大利粉好夠松露香味香蒜芝士蘑菇牛脷意大利粉的牛脷夠諗值得一讚是老闆夠用心,open kitchen 見到幾個年青小伙子負責煮咖啡、pancake 、pasta, 老闆全程在旁指導,所以能保持水準。如果pasta 可以多些款式就更好。

黑松露野菌意大利粉好夠松露香味
黑松露雜菌意大利粉

香蒜芝士蘑菇牛脷意大利粉的牛脷夠諗
香蒜芝士蘑菇牛脷意大利粉

如果pasta 可以多些款式就更好。
Hazelnut  latte
Rose  latte
黑松露雜菌意大利粉
香蒜芝士蘑菇牛脷意大利粉
Hazelnut  latte
Rose  latte
2019-08-11 283 瀏覽
週末約左朋友去九龍城食厚pancake,好彩唔需要等太耐就可以入座。點左一份all day breakfast 🥞 同厚pancake配草莓🍓 All the breakfast 味道OK, 有包埋兩塊厚pancake。草莓pancake 味道唔錯,不過好快就食完。如果唔需要等位,都可以試下。
2019-08-11 177 瀏覽
是日都九龍城吃下午茶, 聞說這間餐廳的班戟十分好吃. 於是便在店外等了一會兒, 才有位置入內進食. 是次點了全日早餐, 因為全日早餐會有幾分班戟跟. 點了餐後其實還要等一會兒才有班戟送到. 全日早餐就普普通通. 反而在班戟上真的有驚喜.班戟軟綿綿, 有日本班戟的感覺.
班戟軟綿綿, 有日本班戟的感覺.
  • All  day  breakfast
2019-07-07 286 瀏覽
忙到死死下想搵間靚靚Cafe食個勁飽brunch,呢間Layer’s Cafe & Pancakes算係個唔錯既選擇。佢個All day breakfast 已經有埋佢既招牌厚厚Pancakes架啦!由於厚厚Pancakes會耐d先上到,記得落order時要講明分開上,即先上咸食,後上Pancakes。否則,要餓住等齊野先有得食之餘,等佢一齊上,食咸點先,Pancakes就會凍晒,無晒口感。咸點既腸仔值得贊下,口感好好,香口但唔咸唔濃味,正!甜點除左厚厚Pancakes,仲有款每日限量既法式toast,仲有quota既可以試埋,唔太甜,值得試,想試記得早d order,因為呢款係每日限量發售架!雖然佢叫自己做Cafe,但佢既飲品就真係麻麻地啦!

雖然佢叫自己做Cafe,但佢既飲品就真係麻麻地啦!
2019-06-10 349 瀏覽
同老公仔去九龍城食晚餐,餐廳既裝修好dreamy,係女孩子都鍾意既粉彩色系^o^首先飲左朱古力,味道好特別,係香蕉朱古力同薄荷朱古力,朱古力味好香,又唔會太甜同蓋過薄荷同香蕉味。加埋個拉花,真係未飲都甜哂^ - ^跟住就係主菜三文魚意粉同菠菜雞肉意粉,好creamy,好好味,份量剛剛好,抵讚(*^__^*)最後就係個甜品,pancake既蛋味好香,好soft好鬆軟,加埋個cream,好似食緊綿花糖咁sweet(o^^o)最值得讚既就係侍應既服務態度十分好客有禮貌,會主動留意客人既需要。我地去個陣仲未到晚餐時間,但服務員都先送上餐飲同埋俾我地order左先。對於我地肚餓一族泥講係一個貼心既舉動(^.^)整體泥講,呢間餐廳值得推介!以晚市泥講包餐飲、主食同甜品,套餐價都係$108一個人,係超值!!! 同老公講左下次一定要再幫襯,因為太好味啦!
同老公講左下次一定要再幫襯,因為太好味啦!
朱古力
煙三文魚意粉