2017-12-14 123 瀏覽
今日又係堅尼地城做嘢,心思思又想去”L’attitude “晚飯,嗰度啲食物擺設精緻而且價錢不太貴,經過間舖見到一舊舊雲好掛住佢杯奶昔,一於入去探下佢😉泰式生蝦刺身生蝦新鮮鮮甜夠大隻,點上少許辣汁非常惹味巴馬火腿配蜜瓜巴馬火腿鹹鮮有咬口夾在香甜蜜瓜食得好過癮法式龍蝦湯龍蝦湯味香濃厚身細滑法式香煎銀鱈魚銀鱈魚嫩滑無比,魚油在口腔久久未散,配上少許魚籽簡直是畫龍點睛,酸味味的醬汁零舍開胃黑松露海膽意大利麵黑松露醬汁掛在每條意大利麵上,意大利麵軟硬適中,海膽鮮甜入口即溶😋藍柑奶昔藍柑奶昔見到就興奮,可愛的棉花雲真係唔捨得破壞佢🤩軟綿綿的奶昔多多都唔夠飲百香果綠茶百香果綠茶賣相像啤酒😆味道清香不太甜陶氣蜜糖多士厚厚的多士外層脆卜卜,牛油蜜糖味濃郁,暖暖的一粒粒軟綿綿方磚夾上香滑雪糕,無得輸👍🏻🎉
L’attitude    -  menu

泰式生蝦刺身
生蝦新鮮鮮甜夠大隻,點上少許辣汁非常惹味

巴馬火腿鹹鮮有咬口夾在香甜蜜瓜食得好過癮

龍蝦湯味香濃厚身細滑

百香果綠茶賣相像啤酒😆味道清香不太甜

陶氣蜜糖多士

• 陶氣蜜糖多士
2017-12-13 105 瀏覽
今次受朋友邀請黎依道食lunch, 依道係地舖,入到黎好多公仔,有d似樓上cafe既感覺。一個set lunch價錢都只係大約$100,我地想食既明太子意粉重只係$68。明太子意粉有少少港化左,唔會太鹹但好岩我地口味☺️意粉口感好好呀,重有少少彈力架👍🏼另一個main我地叫左burger, 個burger好食呀,好Juicy,根據我地認真研究,佢落左BBQ 醬,所以好惹味😉我地傾得興起,重加左$28 upgrade jor個drink,Upgrade除左有special drink,重有雪糕食。杯朱古力好好味,濃郁得黎又唔會齋甜,有可可味。雪糕㨂左宇治金時,個綠茶味稍微太淡,但勝在個雪糕好滑。食完飯再食埋甜品都只係$120/head,抵呀!
今次受朋友邀請黎依道食lunch,
依道係地舖,入到黎好多公仔,
有d似樓上cafe既感覺。

一個set lunch價錢都只係大約$100,
我地想食既明太子意粉重只係$68。
明太子意粉有少少港化左,
唔會太鹹但好岩我地口味☺️
意粉口感好好呀,重有少少彈力架👍🏼

另一個main我地叫左burger,
個burger好食呀,好Juicy,
根據我地認真研究,
佢落左BBQ 醬,
所以好惹味😉

我地傾得興起,
重加左$28 upgrade jor個drink,
Upgrade除左有special drink,
重有雪糕食。
杯朱古力好好味,
濃郁得黎又唔會齋甜,
有可可味。

雪糕㨂左宇治金時,
個綠茶味稍微太淡,
但勝在個雪糕好滑。

食完飯再食埋甜品都只係$120/head,
抵呀!
2017-11-30
  • 明太子炸軟殼蟹忌廉汁意大利麵
2017-12-11 159 瀏覽
住西環的朋友拚命推薦L'attitude,特意前來試試。這是個一見到就會從心底裡飄出粉紅泡泡的地方,我沒有太愛卡通公仔,但很喜歡天花上的盞盞雲燈,不停想著我也要放一盞在家。點了個小食拼盤,有薯條、炸軟殼蟹和雞翼,配上茄汁、牛油果醬和沙津醬。雞翼是燒烤醬口味的,味道不會太甜太鹹,很剛好。炸軟殼蟹炸得延乾身的,灑上檸檬汁配沙津醬最夾。薯條是粗薯,放涼一點沾上牛油果醬會更突出薯與牛油果的香氣。肉眼排要了五成熟,沒有太多的調味,吃到的是肉本來的味道,牛肉不騷,肉質很軟,很不錯。令人驚喜的是伴菜的薯角,表面很脆,帶有牛油香味,令人一塊接一塊。帶子明太子意粉比我想像中更好味,濃濃的明太子忌廉汁滲出芝士的奶香,醬汁很多,足夠掛滿每一條麵條。帶子煎得非常嫩!仍是彈牙的可見用料很新鮮!叫了兩杯星空特飲,LA和DUBAI,LA是蜂蜜檸檬味,DUBAI是柚子口味的,嘗起來不是柚子茶味卻是柚子酒的味道,很有趣。
住西環的朋友拚命推薦L'attitude,特意前來試試。
但很喜歡天花上的盞盞雲燈,不停想著我也要放一盞在家。
小食拼盤
雞翼是燒烤醬口味的,味道不會太甜太鹹,很剛好。
炸軟殼蟹炸得延乾身的,灑上檸檬汁配沙津醬最夾。
薯條是粗薯,放涼一點沾上牛油果醬會更突出薯與牛油果的香氣。
8安士美國特級肉眼排
Dubai
Los Angeles
叫了兩杯星空特飲,LA和DUBAI,
LA是蜂蜜檸檬味,
小食拼盤
8安士美國特級肉眼排
Dubai
Los Angeles
2017-12-10 63 瀏覽
環境佈置非常夢幻,很適合女生,沙發上擺設很多毛公仔!10分舒服!三色炸物拼盤,有薯條雞翼軟殼蟹,味道都不錯份量又充足!值得一試!跟住呢個帶子串燒非常特別,用火腿包實帶子,肉汁依然保留帶子意粉都非常鮮味,意粉充滿醬汁,非常可口牛扒肉質亦都非常紮實,很有牛味又不會過熟!大家可根據平時自己食幾多成熟叫返相應嘅熟度最後當然要叫招牌菜棉花糖啦見到個熊仔咁得意,開頭真係唔捨得食,但最後食落覺得味道都非常好影相一流

跟住呢個帶子串燒非常特別,用火腿包實帶子,肉汁依然保留

帶子意粉都非常鮮味,意粉充滿醬汁,非常可口

最後當然要叫招牌菜棉花糖啦

2017-12-07 230 瀏覽
中環上班,西環食飯絕對是很高的選擇;地鐵可達、價錢合理、選擇很多。之前在IG偶然見到L'attitude 的post,有粉紅色的夢幻意粉,又有小熊小兔玩偶陪伴食飯,足以將我俘虜。法國生蠔+白酒 (Happy Hour - $108)Happy Hour 時段到八點,生蠔優惠$108六隻+白酒一杯。價錢實惠,可以低價一過生蠔癮。一百元六隻生蠔,期望當然不會過高。其中兩隻生蠔的比較細隻,肉質較削;但整體而言生蠔新鮮。蟹膏帶子海膽拌飯 $168這個拌飯的擺碟十分精緻,以蟹蓋作點綴。蟹膏、帶子、海膽的組合非常吸引,是筆者最愛的海產類。海膽大件肉厚,味道鮮甜帶海水味;邪惡指數爆燈的蟹膏份量很多,但不夠香口。帶子大粒肉厚,味道鮮甜。卡邦尼溫泉蛋扁意粉(夢幻版) $108粉紅色的意粉還是第一次遇到,果然有夢幻的感覺,影相厄like絕對無問題。粉紅色的意粉爽口彈牙,口感不錯;溫泉蛋的流心流很高。但以卡邦尼意粉來說,略嫌芝士味不足,醬汁亦頗濕。

法國生蠔+白酒 (Happy Hour - $108)
法國生蠔+白酒

蟹膏帶子海膽拌飯 $168
蟹膏帶子海膽拌飯

卡邦尼溫泉蛋扁意粉(夢幻版) $108
2017-11-30
蟹膏帶子海膽拌飯
2017-12-03 60 瀏覽
這間餐廳可愛有趣,從牆身、裝修和佈置都有不少表情有趣的公仔,像置身於童話世界。海膽蟹肉牛油果芒果他他($98)這道頭盤的賣相非常精美,牛油果和芒果的味道意想不到的合拍,芒果的酸甜令人非常開胃。再加上蟹肉和海膽,將鮮味迅速提升,層次感豐富,非常好味!黑松露海膽意大利麵($188)黑松露的香味非常突出,加上爽口的菇菌和軟滑的忌廉汁,味道不錯!再加上新鮮海膽,有畫龍點睛之舉!熊貓牛奶軟雪糕($46)熊貓的造型非常可愛,用棉花糖和朱古力就可以做到這麼可愛的熊貓造型,非常有創意!熊貓底下是軟滑的牛奶雪糕,再加上Oreo餅乾粒。

海膽蟹肉牛油果芒果他他($98)

黑松露海膽意大利麵($188)

熊貓牛奶軟雪糕($46)

2017-09-27
  • 海膽蟹肉牛油梨芒果他他
  • Panda Attack
2017-12-02 48 瀏覽
近幾年西環新開咗好多特色餐廳,Lattitude位置非常就腳,係正堅尼地城站出口附近地方算大,坐得好舒服二人餐,由前菜到甜品都好豐富,一次過可以試晒各種特色食物可惜同桌跟我都比較細食就決定散嗌,而menu亦非常多選擇我就點咗個軟殼蟹明太子忌廉意粉,喜歡明太子嘅絕對唔會失望,有超足份量嘅醬料,每啖都可以食到濃濃嘅明太子,又唔過咸 軟殼蟹炸得好香脆,咬落唔會成口油同桌就叫左份燒雞牛油果三文治,完全無諗過份量咁豐富,有埋沙律菜同薯條 餡料非常豐富,雞肉嘅肉質嫩滑,調味適中,配菜非常新鮮,生菜咬落好爽脆,加埋牛油果醬非常惹味另外,我地仲點左份小食併盤,有燒烤雞翼,炸軟殼蟹同薯條仲有3款醬料配食薯條,用牛油味醬點薯條都係第一次咁食,又幾夾最令我驚喜係呢杯星空特飲,真實睇比圖更靚

地方算大,坐得好舒服

二人餐,由前菜到甜品都好豐富,一次過可以試晒各種特色食物

可惜同桌跟我都比較細食就決定散嗌,而menu亦非常多選擇

軟殼蟹炸得好香脆,咬落唔會成口油

另外,我地仲點左份小食併盤,有燒烤雞翼,炸軟殼蟹同薯條

最令我驚喜係呢杯星空特飲,真實睇比圖更靚

2017-11-28 87 瀏覽
這間韓式cafe 來到簡直是驚喜, 入面有巨型大大隻既熊仔Remi, 兔仔Tokki, 黃色的小puyooma, 天花吊住雲, 咁可愛的嘅裝飾, 放工嚟到煩惱一掃而空, 未食野已先開心。除了有卡通 人物之外, 原來食物都好好味。 happy hour有生蠔6隻/4隻及一杯白酒,生蠔清爽鮮甜,椅上仲有毛公仔一齊陪食嘢, 童心出曬來。軟殼蟹蟹籽漢堡 , 未見過咁份量十足嘅漢堡 , 牛肉成吋厚,  而且嫩又新鮮, 脆炸的軟殼蟹在上面, 一個漢堡, 有兩種不同口感。就連漢堡包嘅麵包額外烘過, 店員仲會幫我們切開兩份, 十分細心 。放咗工約埋同事嚟, 換下輕鬆心情, 是很好的享受。離地鐵站只有幾步路, 價錢又不算貴, 帶女朋友嚟,肯定開心死。#下次真係要嚟試下棉花糖
這間韓式cafe 來到簡直是驚喜
, 入面有巨型大大隻既熊仔Remi

除了有卡通 人物之外, 原來食物都好好味。

店員仲會幫我們切開兩份, 十分細心 。
放咗工約埋同事嚟, 換下輕鬆心情, 是很好的享受。
#下次真係要嚟試下棉花糖
2017-11-22 1242 瀏覽
之前總覺得主題cafe, 或者有一大堆公仔可愛佈置既餐廳主要都係for 打卡影相. 陪朋友/姐姐姨甥去語幾次呢類型餐廳就更深信不疑. 原本今次同fd 黎L’attitude 之前對食物無抱太大期望, 估唔到幾有驚喜, 打破左我bias巨型大熊熊/啡色兔兔?餐廳唔少佢既decoration, 仲有毛公仔係sofa 坐枱陪客😆不過個人更喜歡吊係餐廳上方一舊舊雲, 好溫馨舒服感覺.menu 選擇好多, 類似廣泛, 由西式pasta, pizza, bjrger, 扒, 至日式火鍋都有明太子炸軟殼蟹忌廉汁意大利粉 $138一直都鍾意食明太子意大利粉同軟殼蟹, 呢個意粉簡直係一次過滿足晒兩個願望😋 忌廉汁好creamy, 放耐左都唔會變杰👍意粉煮得彈牙, 份量亦夠多. 軟殼蟹炸得好鬆脆唔油膩, 食落好有蟹的鮮味🖒唯一可改進嘅係明太子的味道重返就完美了溫泉蛋三文魚籽黑松露漢堡 $128比起pasta 更驚喜, 係我最近食過好出色burger.溫泉蛋其實煮得剛好, 係我刻意吉穿下緩緩流下金黃蛋液, beef patty 厚身, 牛肉味幾濃郁, 而且煮得剛好仍帶有肉汁. 中間夾有cripsy baco

不過個人更喜歡吊係餐廳上方一舊舊雲, 好溫馨舒服感覺.

明太子炸軟殼蟹忌廉汁意大利粉 $138

溫泉蛋三文魚籽黑松露漢堡 $128
比起pasta 更驚喜, 係我最近食過好出色burger.

溫泉蛋其實煮得剛好, 係我刻意吉穿下緩緩流下金黃蛋液, beef patty 厚身, 牛肉味幾濃郁, 而且煮得剛好仍帶有肉汁. 中間夾有cripsy bacon, caramalized onion. 再加上黑松露既香, 魚籽鮮味微咸, 最後用左略帶微甜BBQ sauce, 把所有味道和諧融合一齊, 真係好食. 係會想再次encore 味道. 若要雞蛋裏挑骨頭, 只能講一邊fries 可以更香脆, 同salad 多d dressing 更好.

其實平時唔太好酒, 但happy hour 時間cocktail 又幾抵. 問左店員酒精濃度唔算高, 就share左杯試試.
remi $56, 用左Baileys, Frangelico, chocolate, milk. chocolate soft serve.
加上choc icecream, 除左令入口更幼滑, 亦令chocolate flavor 濃度加倍. 香濃chocolate中略帶baileys 酒香, 大愛

比起cocktail ,更似係杯飲得既dessert. 飲完remi 好喜歡佢地choc icecream, 另order多個choc dessert

夢幻熱氣球朱古力軟雪糕 $52
一上枱即刻少女心爆發, 又得影又有得食😍粉紅棉花糖好夢幻, 點影都咁靚, 影到佢開始溶先肯停😂朱古力軟雪糕又香濃又滑, 食得出係真材實料的朱古力雪糕🖒同朋友分享最啱, 食晒都無罪惡感

最後order 既布優麻可麗餅 $68 就相對比較失望. 雖然外型好靚, 但berries & banana 比想像中少. 反而主要係cream, 一邊牛奶雪糕亦有點偏甜

overall 環境舒服, 食物味道都比expected 更好, esp burger &杯remi. 下次可以再試下其他

• Remi
  • 溫泉蛋三文魚籽黑松露漢堡
2017-11-20 95 瀏覽
堅尼地城站開通咗咁耐都未去過,剛有朋友生完BB正住呢區,可以探B加行吓了解吓呢個地方。一個住宅林立嘅社區,原來都有唔少食市,見有間門面精緻嘅餐廳,就入去試吓啦。呢間餐廳樓底好高,完全無壓迫感,又有自然光透入餐廳內,氣氛唔錯,仲有卡位,一間好適合傾計/談心嘅餐廳。因為係下午茶時間(15:00~18:00),我哋就叫咗“Afternoon High Tea Set",呢個Set首先賣相一流,直頭係酒店級嘅水平,成個銀色大雀籠上枱,而佢入面嘅食物,仲好多元化,仲有三款唔同組合嘅Set可供選擇。今次就叫咗生蠔Set,首層有4隻肥美嘅“法國新鮮生蠔”,一睇就知好新鮮,蠔身脹脹的,配上檸檬汁,鮮甜多汁,蠔味濃郁。仲有“明太子飄香涼拌烏冬”,明太子新鮮,拌上麻醬汁,加上滑溜無比嘅烏冬,好好味。而第二層,中間有“牛油果蝦肉沙律”,沙律內除咗有牛油果,仲配有少量嘅沙律菜,而蝦肉嘅數量都好多,呢個沙律有好高嘅營養價值,牛油果有豐富嘅維生素,仲要抗衰老,姐妹High Tea 又點少得佢呢!仲有“鵝肝多士黑醋汁配三文魚籽”,個多士焗到脆脆但又唔會乾身,仲吸曬鵝肝嘅油香,而鵝肝煎得皮脆肉嫩,入口即溶,拌上生菜黑

Afternoon High Tea Set

法國新鮮生蠔、明太子飄香涼拌烏冬

仲有“鵝肝多士黑醋汁配三文魚籽”,個多士焗到脆脆但又唔會乾身,仲吸曬鵝肝嘅油香,而鵝肝煎得皮脆肉嫩,入口即溶,拌上生菜黑醋汁,中和一點鵝肝嘅油膩,而精粹在於三文魚籽,成個配搭真係天衣無縫。

“牛油果蟹籽芝麻反卷”呢個初時睇賣相,覺得好普通,但呢個配搭係有化學嘅作用,牛油果加蟹柳再加上蟹籽,本來無什麼太特別,但原來外面加上黑白芝麻,令整個反卷生色不少,食時配上日本芥辣同豉油,真係好味到暈。
第二層最後一樣介紹嘅係“法式馬卡龍”,呢兩粒仔馬卡龍絕對不能少看,一粒係橙香味,一入口脆脆嘅外殼,包著內裏滿滿橙香嘅內層,老老實實,一粒真係唔能夠滿足到我,而另一粒係有椰香味嘅內層,一樣好好味!

鵝肝多士黑醋汁配三文魚籽、法式馬卡龍、牛油果蝦肉沙律和牛油果蟹籽芝麻反卷

第三層呢就有“脆炸軟殼蟹”,軟殼蟹炸得恰到好,唔會太乾,而“重慶麻辣炸雞翼”入口有麻辣嘅香麻味,但唔會太辣,搶去雞嘅味道,值得一讚。“日式煎餃子”煎得外皮微脆,而內裏仍然保留住鮮味嘅肉汁。

脆炸軟殼蟹、重慶麻辣炸雞翼、日式煎餃子

餐飲方面我哋加錢升級咗特選飲品,每杯加15蚊,一杯係“茉莉綠茶”一壺上,花茶能緩和緊張的情緒,同有抗氧化功效,飲完一壺即刻後生曬。另一杯飲品要“焦糖瑪奇朵”咖啡,滲出濃濃焦香嘅焦糖味,同香濃嘅咖啡混起來,分外提神。

茉莉綠茶

焦糖瑪奇朵”咖啡

最後我哋加多一個Tea Set“滋味小吃拼盤”選三款小食,薯條、炸軟殼蟹、雞翼,仲可以配手工啤酒或飲品一杯,薯條係粗身大薯條,炸到脆脆的,但仍有濃濃嘅薯味,而軟殼蟹同High Tea Set裏面嘅一樣,做得好出色。雞翼就唔同了,炸完面頭放上醬汁,同麻辣雞翼相比,真的分不出高下。

滋味小吃拼盤

而最特別嘅係跟Tea Set嘅手工啤酒,原來有多款選擇的,有日本和比利時出產,我選擇咗比利時甜玫瑰手工啤,粉紅色嘅招紙,配上一個高身雙層透明玻璃啤酒杯,一倒出啤酒,驚喜就嚟喇,D啤酒係粉紅色,好浪漫啊!滿滿嘅氣泡充斥著整個杯,不斷上升著。味道方面,無一般啤酒的苦澀味,有一點點玫瑰香,但唔會有假香精味,而佢嘅酒精含量只係4.3%,下午茶飲佢都唔會飲醉。

比利時甜玫瑰手工啤

服務方面,服務員親切有禮,好細心介紹食物,呢個又係一大加分位。

2017-11-02
滋味小吃拼盤
比利時甜玫瑰手工啤
  • AfternoonHighTeaSet
2017-11-20 50 瀏覽
細說一顆少女心,今日收工扯左男朋友去一家主題公仔餐廳食晚飯。見到佈置得十分可愛的熊熊和小兔子,不禁重拾童真的一面。生蠔半打108還送了白酒呢男友本來就打算要吃蠔呀,至抵精明眼的我,發現餐廳正在做推廣,那當然不錯過,一點就要了半打,因為好便宜,倒有驚喜,雖然不太大但肉質肥美。他的温泉旦卡邦尼意粉98份量大的即煮扁意粉,用料十足三文魚籽好點睛,彈牙味道做得要好,下次來都一定再點呀。我的煙薰鵝肝漢堡158面包烘到脆一脆,鵝肝被煎封得入口即溶,有煎香既大塊肉肉加煙肉同生菜蕃茄tim☺️妹我忍不住大啖大啖吃哎🙈大口大口的咬上每一層。至於薯條呢?怕生瘡仔就交了給好細食既男朋友。食後感:自家創作的公仔餐廳,岀品挺快,食物確比想像來得要好,而且近地鐵,很方便呀。

見到佈置得十分可愛的熊熊和小兔子,不禁重拾童真的一面。

生蠔半打108還送了白酒呢

他的温泉旦卡邦尼意粉98

我的煙薰鵝肝漢堡158

2017-11-20 53 瀏覽
Very nice cozy restaurant with relaxed atmosphere. The overall impression was pretty good. Food was rich and interesting in the taste. I would prefer milk tea sweeter and was just a little but confused because the udon and guacamole. For me it missed that kick.
2017-11-19
2017-11-17 811 瀏覽
簡簡單單又一天,純粹只想與好友見面,聊聊天,這就是我的生活。L'attitude到處充滿可愛的熊仔,兔仔造型公仔,這裡總會令我們快樂起來,也融入當中。朋友說水果壽司很特別,不如點來試試。水果壽司除了擁有亮麗的外表外,粒粒分明的爽口壽司飯搭上芒果,火龍果,奇異果的輕甜,讓人吃進時會不自覺的嘴角上揚。黑松露海膽意大利麵送上桌後,我整個人興奮得快跳起來,因為黑松露味真的很棒,這肥美的海膽,看起來多麼的可口。意粉彈牙極致,充滿黑松露的醬汁,吃進嘴裡很鮮美,海膽,蘑菇都融入意粉中,在嘴中綻放。原來薄餅可以很清新的,加勒比海海鮮薄餅皮薄脆無比,吃起來檸檬的酸酸,菠蘿的甜甜,吃完之後整個胃口大開,蜆肉,魷魚圈,蝦肉滑嫩且有彈性,驚喜度十足。L'attitude的奶昔有一個特點,就是有團棉花糖雲團在奶昔之上,灑上幾顆酸微微的山渣粒。朋友用手撕開棉花糖雲團,手都黏黏的,為何她不像我用飲管捲呀捲,把棉花糖捲左飲管上?撕開棉花糖後,就會發現一球香甜的雲呢拿雪糕在奶昔表面,一杯奶昔有著多重滋味的交疊。朋友的抹茶奶昔有著抹茶的香韻,口感柔滑,風味迷人,難以忘懷。曲奇忌廉奶昔不是很甜,冰冰綿綿入口即化,大部份甜味

曲奇忌廉奶昔不是很甜,冰冰綿綿入口即化,大部份甜味源自曲奇,滑順不膩,非常美味,奶昔越喝越迷人,越吸越上癮。

2K
2017-11-16 624 瀏覽
放咗工之後約咗班大學同學一齊出嚟追究,知道西環及非Cafe特別多,所以今晚大家一齊去咗西環搵食。 無意中俾我哋發現到呢間以熊仔為主題嘅Cafe相當吸引,環境非常舒服,四周擺滿了熊仔的圖案和公仔。 Menu選擇較多,而且款式比一般的特別得多。 個女仔最啱點份小食大家一齊分享下! 🍱小食拼盤($88) 🍟薯條、🍗雞翼、🦀軟殼蟹 薯條有三種醬汁, 分別是茄汁、沙律醬和牛油果醬。小食拼盤份量你預期中大得多,薯條揸到卜卜趣,軟殼蟹味道酥香,雞翼肉質夠滑。 串燒帶子($45) 🐄8安士美國特級肉眼扒🍴($198) 🥔薯蓉、🌽粟米、法邊豆、🍅車厘茄 肉眼扒真係足8安士架,肉質唔會好韌,又帶軟腍口感,牛味香濃突出。 旁邊半碟的有西蘭花、椰菜花、蕃茄、蘿蔔等等,顏色非常豐富。 🐚明太子帶子意大利麵🍝($158) 意大利麵配上明太子非常match !想不到這個配搭非常美味呢!明太子醬均勻心在每一條意粉上,濃稠美味,意粉掛汁力非常高,明太子脆卜請,好過癮!配埋兩大隻鮮甜美味的帶子非常吸引! 🐼熊貓軟雪糕—朱古力🍫($50) 熊貓造型的甜

Menu選擇較多,而且款式比一般的特別得多。

個女仔最啱點份小食大家一齊分享下!

🍱小食拼盤($88)

🍟薯條、🍗雞翼、🦀軟殼蟹

串燒帶子($45)

🐄8安士美國特級肉眼扒🍴($198)

🥔薯蓉、🌽粟米、法邊豆、🍅車厘茄

旁邊半碟的有西蘭花、椰菜花、蕃茄、蘿蔔等等,顏色非常豐富。

🐚明太子帶子意大利麵🍝($158)

🐼熊貓軟雪糕—朱古力🍫($50)

熊貓造型的甜品杯非常吸睛呢!

用棉花糖切成了一個熊貓的造型,底下配上朱古力雪糕在混合Oreo脆脆,這個配搭非常好吃呢!

📌店名:L‘attitude

📍地址:西環堅尼地城卑路乍街68號Imperial Kennedy地下2號鋪
2017-11-15
2017-11-15 59 瀏覽
又是無飯煮婦的一晚,今晚躲個懶,在街上吃過晚飯才回家。今晚選擇到這家以韓式可愛公仔做主題的餐廳,店子不算大,大概有二十多個,氣氛很Warm,店裡還放置了以可愛熊熊的大型公仔作裝飾,為顧們增添了一個"呃like"的拍照點。 先點一個泡菜卡邦尼意粉($108),泡菜的酸辣度剛好,和卡邦尼的味道很夾,並減低了那份膩感,意粉為小妹至愛的Linguine,有咬勁,I Love it!。 另點了一客鵝肝漢堡($158),飽經烘過,香脆鬆軟,漢堡牛肉肉味濃夠多汁,加上邪惡的鵝肝,那份油甘香,不是一般食物能夠取代,旁邊的薯條肥美,還有兩款形狀以供選擇,波浪形及直條形均出色。 因我倆都比較大食的關係,再追加了一個蛋奄列意粉,薄薄的蛋奄列,香滑味美,包著意粉,意粉的醬汁則有點似卡邦尼,味道保持水準。 這裡的食物不單止賣相佳,味道還有水準!可以再來!

這裡的食物不單止賣相佳,味道還有水準!可以再來!
2017-11-14