L'AMOUR

2021-05-20 43 瀏覽
今次很想分享一間別具格調,集酒吧與高尚食物於一身的法式餐廳,想像不到出現在太和住宅區附近。每次經過,餐廳的玻璃大門無論關与開總帶著一股攝人眼球的力量,必定令我望多兩眼,所以終忍不住入去一試。進入神秘大門,起初感覺地方較為狹窄及昏暗,但即時與巨型酒櫃牆身起了强列的對比,絕👍!再配上大吊燈及舒服的枱椅,頓時心情放鬆。由於朋友不太愛酒精飲品,只為她點了勁易入口的apple cider。而極愛周圍試cocktail 的我,點了一款Chi-Chi的飲品(友善的侍應有份推介🤗),不得不讚這杯充滿熱帶風味的cocktail , 嗜椰味及菠蘿的朋友不防一試,所調的甜度剛剛好,還帶有果肉,不錯👍如再完美一些,提議減少許冰塊,不致飲料因冰塊溶掉易變淡😬。食物點了較多人推介的慢煮西班牙黑毛豬鞍@焦糖蘋果,的確用了低溫慢煮方法,讓肉質仍能保持嫩軟包汁,個人較為貪心,如再調多個特別汁料,可再昇華另一層次😊朋友極愛自家製蟹餅, 蟹肉多調味豐富卻不失濃烈嘅蟹味,炸色恰到好處,未進食已覺香口。 特別欣賞碟邊的裝飾,確實錦上添花👏👏蒜片辣椒蟹肉扁意粉絕對是驚喜之作,絕對能打動不愛吃意粉的我,調味破格, 打破一般沉悶單調
蒜片辣椒蟹肉扁意粉絕對是驚喜之作,絕對能打動不愛吃意粉的我,調味破格, 打破一般沉悶單調的煮法。特別回味哪股清幽的麻辣香,不搶,絕對刺激味蕾。
貪吃的我獨叫了一客烤加拿大海膽多士,多士絕不欺場,烤得剛剛好,超級鬆脆,絕非硬脆,海膽都很新鮮🙆‍♀️
整體而言,欣賞他們用心製作每道菜式,店員服務 態度良好,感覺舒服。
2021-05-20
  • 蒜片辣椒蟹肉扁意粉
𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥食物色香味俱全 看得出廚師的用心定價略高 但裝潢高雅 食物精緻 適合慶祝活動🥰⁣—————————————————⁣🥗薯仔忌廉胡椒餐湯用料新鮮 口感和諧清新🐷慢煮西班牙黑毛豬鞍 x 焦糖蘋果 $398近期吃過最驚艷的豬肉!慢煮過後肉質緊致彈性 鎖得住肉汁與焦糖蘋果鹹甜配搭不錯🐮香煎北海道帶子黑松露薏米飯 $188飯粒口感很特別 比意大利米更有嚼勁黑松露與忌廉味道平衡 帶子新鮮 🍹Dream $118外型非常夢幻 入口偏甜 較適合不喜歡酒味太濃的女生🍺L’amour $98喝得出甘醇的麥香味道 摻雜了些許櫻桃甜味

𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥
食物色香味俱全 看得出廚師的用心
定價略高 但裝潢高雅 食物精緻
適合慶祝活動🥰
⁣—————————————————⁣
🥗薯仔忌廉胡椒餐湯
用料新鮮 口感和諧清新

🐷慢煮西班牙黑毛豬鞍 x 焦糖蘋果 $398
近期吃過最驚艷的豬肉!
慢煮過後肉質緊致彈性 鎖得住肉汁

慢煮西班牙黑毛豬鞍 x 焦糖蘋果
Dream
薯仔忌廉胡椒餐湯
L’amour
太和中心入邊尋覓一個浪漫嘅地方飲杯嘢🤩朋友同我講有一次佢行過太和🤨見到有一間舖頭門口有一部鋼琴😳係真係一部可以彈嘅鋼琴😳再望入裏面嘅裝修非常華麗好適合另一個浪漫🌹 Happy Hour✨💕佢哋嘅裝修唔講真係以為自己置身於酒店入邊飲嘢咁豪華!跟住佢成場嘅酒櫃簡直係花多眼亂😻🤗同埋佢哋嘅cocktail 都好有自己嘅特色!White sangria ($118)用白酒來做底嘅西班牙水果酒😎層次口感非常豐富而且唔會好大陣酒味🤗非常容易入口🥂🌹Rose ($118)粉紅少女心🌹夢幻泡泡喺上面!😻幻彩嘅顏色加埋下邊粉紅色少女心極濃嘅呢杯cocktail !慢慢飲落去會係有玫瑰味再加埋Gin嘅一杯🤗靚靚好飲🥰🌹既然有酒當然要有生蠔啦😳!日本生蠔($288/6隻)手掌咁大隻嘅六隻生蠔🦪肥美軟滑配酒一流😋香煎北海道帶子黑松露薏米飯($198)超重煤氣味嘅黑松露薏米飯配埋炒到甘甜嘅洋蔥加埋一齊食😻薏米飯口感都幾特別喎!好creamy😌環境氣氛都非常之好嘅🥳Happy 🥳Happy Hour 🥂🥂

太和中心入邊尋覓一個浪漫嘅地方飲杯嘢🤩

佢哋嘅裝修唔講真係以為自己置身於酒店入邊飲嘢咁豪華!

跟住佢成場嘅酒櫃簡直係花多眼亂😻🤗
同埋佢哋嘅cocktail 都好有自己嘅特色!

White sangria ($118)
用白酒來做底嘅西班牙水果酒😎
層次口感非常豐富而且唔會好大陣酒味🤗
非常容易入口🥂

🌹Rose ($118)

既然有酒當然要有生蠔啦😳!
日本生蠔($288/6隻)
手掌咁大隻嘅六隻生蠔🦪
肥美軟滑配酒一流😋

香煎北海道帶子黑松露薏米飯($198)
超重煤氣味嘅黑松露薏米飯配埋
炒到甘甜嘅洋蔥加埋一齊食😻薏米飯口感都幾特別喎!
好creamy😌

環境氣氛都非常之好嘅
🥳Happy 🥳Happy Hour 🥂🥂
2021-05-17 93 瀏覽
今次試下Fine Dining✨✨店內座位唔多 唔會坐得太近 環境都算幾舒服 今次嗌咗兩個主菜同飯兩杯酒仲有一個小食慢煮西班牙黑毛豬鞍· 焦糖蘋果 $258豬鞍好大份 因為慢煮嘅關係肉質一啲都唔鞋 而且好淋 仲有少少油脂 食落好滿足 煎得有少少焦香好香口😋🌟香煎北海道帶子黑松露薏米飯 $198兩粒帶子好大好飽滿煮得岩岩好黑松露味好出 因為有芝士同忌廉食好creamy 薏米飯幾特別 圓碌碌 煙煙韌韌烤加拿大海膽多士$68叫左一件嚟試下🤣海膽好大塊多士又烘得好脆 中意海膽就岩哂 Rosé $118好打卡able 好靚 不過好快就爆左 要快啲影相 好香既荔枝味 甜甜地😋✨Cinderella$98 🍹問左店員原來係用唔同果汁調 仲有少少酒精 味道好fresh 有啲似Fruit punch 都唔錯

今次嗌咗兩個主菜同飯兩杯酒仲有一個小食

• 慢煮西班牙黑毛豬鞍配焦糖蘋果
  • Rose
  • Cinderella
2021-05-17 39 瀏覽
已經很久沒有吃過法國菜🇫🇷的小編😢最近找到了一間在大埔的小店,主打法國菜和各式Cocktail~店內有打卡酒牆😍不同的烈酒放滿了牆壁,拍照一流🤣店外也放置了一部鋼琴,十分符合整個感覺~#巴馬火腿火箭菜果仁紅洋蔥水牛芝士沙律 $188使用了黑醋作為調味的沙律,味道不會太酸~芝士味道較濃郁,after taste會較長,紅洋蔥🧅十分爽口但不會太辣,作為重點的巴馬火腿不會太咸🥰味道小評分:😋😋😋😋/5#慢煮西班牙黑毛豬鞍配焦糖蘋果 $258必試黑毛豬鞍!肉質十分軟腍,肉汁仍然鎖在裏面🤤肉味十分香濃,而一旁的焦糖蘋果十分爽口,焦糖溶合在蘋果內,令人想一吃再吃😍而底部薯蓉頗香滑~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#Rose $119打卡一流的泡泡Cocktail🍸這杯酒以荔枝作為主調,有一點點氣泡效果~頂部的泡泡會帶有煙熏味~口感十分順口,酒味不會太濃味道小評分:😋😋😋😋😋/5#VodkaLime $83酒味較濃的Cocktail🍸青檸味偏苦一點,同時Vodka味道較重,不過感覺較清新味道小評分:😋😋😋😋/5🌟喜歡的話可以Like & Follow, 有你的支持是小編的動力🌟整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍

#巴馬火腿火箭菜果仁紅洋蔥水牛芝士沙律 $188

整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕/5
打卡指數:📸📸/5
L'AMOUR法國菜餐廳Mojito $89另外仲上左一小杯蜜糖,好fresh好飲。Little Creatures Pale Ale $79易入口既啤酒,清甜唔會好苦澀。Set Lunch $428前菜:蝶豆花木魚清湯 鯛魚刺身 上菜後,會按喜歡酸既程度,加上檸檬汁。湯好清甜,浸住左幾塊鯛魚刺身,口感軟淋,唔會腥,有魚既味道。餐湯:蘑菇湯蒜蓉包好香脆,好夠熱,配上濃既蘑菇湯,味道不錯。 主菜:法式西鰽鱸 椰菜花蓉 紅腰豆鰽鱸既皮煎得好金黃香脆,魚都好新鮮,底有椰菜花蓉,有香濃既奶油味,幾滑。Set Lunch $480前菜: 波特酒釀葡萄 法式鵝肝凍去皮既葡萄好新鮮清甜,鵝肝凍味道相當濃烈,所以一定要配葡萄食。 餐湯 :蘑菇湯 主菜: 傳統法式鵝肝牛柳牛柳叫左5成,都有牛味,唔會有過多血水流出,入面既肉都好軟淋多汁。 甜品:鮮果 蛋糕 雪糕2個唔同味道既馬卡龍,2隻味都幾特別,味道正常。10%服務費環境有格調,好適合休閒咁chill下,傾下計。大埔大埔太和路15號太和中心地下38號舖星期一至日11:00-23:00
L'AMOUR
法國菜餐廳

Mojito $89
另外仲上左一小杯蜜糖,好fresh好飲。
Little Creatures Pale Ale $79
易入口既啤酒,清甜唔會好苦澀。

Set Lunch $428
前菜:蝶豆花木魚清湯 鯛魚刺身
餐湯:蘑菇湯
蒜蓉包好香脆,好夠熱,配上濃既蘑菇湯,味道不錯。
主菜:法式西鰽鱸 椰菜花蓉 紅腰豆

Set Lunch $480
前菜: 波特酒釀葡萄 法式鵝肝凍
餐湯 :蘑菇湯
主菜: 傳統法式鵝肝牛柳

甜品:鮮果 蛋糕 雪糕
2個唔同味道既馬卡龍,2隻味都幾特別,味道正常。

10%服務費
環境有格調,好適合休閒咁chill下,傾下計。

大埔大埔太和路15號太和中心地下38號舖
星期一至日
11:00-23:00
2021-05-06
  • 傳統法式鵝肝牛柳
  • Mojito
2021-05-12 64 瀏覽
今日特意約咗朋友食西餐,朋友介紹咗大埔L'AMOUR,一入到黎見到有個好Grand既黃色酒櫃,而且樓頂上亦有個吊燈,裝修十分華麗,恍如置身外國餐廳。首先叫咗兩杯飲品,Bubble Bee係橙色嗰杯,飲落有啲橙味,而Blue Angel係藍色果杯,隻顏色好靚,而且仲有個氣泡係面,十分搶眼。跟住黎咗碟忌廉加拿大海膽意粉,碟邊邊有啲花做裝飾,碟中央有大大舊海膽係面,睇落好吸引,食落啲意粉好creamy,真係好好味。最後仲叫咗碟傳統法式鵝肝牛柳,鵝肝個面煎得好脆,入口即溶。而牛柳生熟度方面亦拿捏到恰當,食落啖啖充滿牛香味。鐘意食西餐既朋友真係要黎試吓。
鐘意食西餐既朋友真係要黎試吓。
2021-05-12 76 瀏覽
今日同沈大師傾,股票近日都好嚴重。但中期都有望上36,000點!追落後嘅可以,不妨一試身手!今日嚟到太和區,人哋話呢一間,非常之高級,仲有分子料理,咁我就試吓啦應該冇問題都係講下泊車先,附近都方便泊車嘅!菜式就唔使講大家自己睇非常之靚!食都好味放心!我最鍾意杯白酒,佢應該係落咗乾冰,佢嗰啲煙,漂出嚟浸浸白酒香,間唔中試吓,幾好!餐方面粟米湯好飲,主菜都唔錯。最重要我撩口都覺得好食!好過去五星級大酒店,洗4-5000仲要鬧爆,呢度真係唔錯又唔使去咁遠!甜品有個腸仔蛋係分子料理,試吓都幾神奇!唯一係街外有少少蚊嘅問題,如果諗到方法唔好俾佢入去裏邊,咁就完美!

都係講下泊車先,附近都方便泊車嘅!

菜式就唔使講大家自己睇非常之靚!食都好味放心!

甜品有個腸仔蛋係分子料理,試吓都幾神奇!

2021-05-11 73 瀏覽
訂左今日12:00,等到12:10仍未開門⋯⋯有一個應該係伙計都係門口等,話等緊負責開門嘅返⋯⋯另一位女士過左10分鐘終於返到,但貌不似廚師,如果真係食都唔知等到幾時,最後都係決定走為上著!
事緣因為母親節,想同媽媽係大埔區食餐好又吾想搭車出沙田/九龍。上網睇餐廳時見到e間餐廳,看似同中環fine dining 有得比,而且菜式賣相唔差,於是係OpenRice訂位。於是咁就係惡夢開始。餐廳星期日下午5點左右打電話confirm booking,再溫馨提示用餐時限係75分鐘。 我果下 ,我訂果間好似吾係快餐店/ 茶記,平時食個飯一般都90分鐘,點解要我咁急?餐廳員工都有補解釋如果時制到又食晒,吾會催促交枱。 但係我嗰下已經覺得唔合理,咁既價位有咁既制限?不過都book左啦我就算啦,okok咁。去到餐廳,得返最近大門口果張, 真係近到閂咗門口,座位同門口得返一個人打側身可以行過嘅空間。成餐飯最差係服務態度。 上面講到已經座得好迫,侍應仲要喺座位同門口間條行過上菜,明明旁邊有另一條走廊位出入都吾行。要我提佢地佢地都冇講吾好意思或者解釋點解要咁行。佢地吾會主動加水,比餐具或換餐具。例如上左小菜,係一個大碟三人份,再比三隻細碟你分。食完上湯,佢係吾會拎走細碟。之後係我見冇位叫佢拎走啲碟佢先拎。大佬,我有比2百蚊service charges. 咁既服務我點比得落?野食方面算啦,我只可

成餐飯最差係服務態度

野食方面算啦,我只可以講同一個價錢我可以去沙田18食餐豪既。 頂級牛肝菌濃湯係結到加得太多麵粉嗰種濃,蟹肉他他好多蟹殼
,海膽同生蠔我都唔食,不過個樣係吾錯既,生蠔好大隻。

龍蝦尾海鮮飯冇龍蝦味,龍蝦肉好軟身唔彈牙,煎帶子外面封煎得唔夠時間,個芯又比較生(明白太子比較難剪得好唔怪佢)。

威靈頓牛扒正正常常,不過不失。

barramundi fillet,個魚本身好彈口,吾錯既,可惜冇味,令食落去比較素和乾。

又返去75分鐘時限,根本Mission impossible
。我等左20分有先上到最後main course. 果時已經係用餐時間80分鐘。 餐廳既運作員工應該係最清楚,咁你都做唔到,點解你可以set咁嘅時限。 咁同趕客有咩分別呢?

到最後我只係想講,咁既價錢吾該比返相對既質素。我本來仲有一絲幻想大埔有真正嘅高級餐廳,可惜我錯啦。
2021-05-09
慶祝紀念
母親節
2021-05-09 56 瀏覽
大埔真係有好多好野食啊,由街頭小食到fine dining都有,今次出糧後就食好啲,同朋友黎左呢間餐廳食dinner。呢間餐廳環境好高級。我地點左兩個主菜,首先係呢個慢煮西班牙黑毛豬鞍,豬鞍燒到好香好惹味,配埋焦糖蘋果醬,酸酸甜甜,好開胃。另外點左忌廉加拿大海膽扁意粉,意粉煮到好creamy,海膽大大舊,好肥美,入口即溶!黎食呢啲美食當然要配埋美酒啦,打開個drink list,見到呢度有好多款既cocktail,我地分別點左dream同blue margarita,高質!
呢間餐廳環境好高級。
  • 慢煮西班牙黑毛豬鞍.焦糖蘋果
  • Dream
我明白今日母親節大家都忙,但3:38分打來用不客氣的說話告訴我我訂5點鐘的枱用餐時間是75分鐘,這實在過分。咖啡店都比這時間長吧。你們不是label了是fine dining的嗎?如你們客氣地說我的訂位今天真的安排不了我還理解,你們用這態度打來希望客人自己選擇不來真的太差。而且收線後還因你們打錯電話而再打給我?一個字,差👎🏼How can a french/fine dining restaurant called me less than 1.5 hrs before my booking (with impolite tone) saying my table needs to be returned after 75mins?

上次係大埔食左一間與種不同既西餐廳之後,令我好想係新界呢邊繼續發掘有情調又好味既餐廳。今次係太和翠和里發現左呢間係法國餐廳,裏面既裝修都好華麗😌餐廳內既中間位置掛咗了一盞水晶燈,再配合這裏的燈光,好適合嚟呢度慶祝周年紀念或生日,餐廳還會播放一些英文多歌,整體營造了很浪漫的感覺喔💖我係好鐘意酒既人,整餐飯面對住呢個酒櫃好開心🥳我地叫左1個set dinner 同忌廉加拿大海膽扁意粉🍝share 食😆之後一人叫左一杯cocktail 🍸🔸(𝕤𝕖𝕥 𝕕𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣)傳統法式鵝肝牛柳 - $480Set dinner有前菜、湯、主菜及甜品👉🏽前菜:波特酒釀葡萄配法式鵝肝凍叫既時候係有d怯怯地😂因為食過一間既鵝肝凍係好腥,呢個鵝肝凍is good good ar~~將鵝肝打成cream既質感好滑,再配用波特酒釀過的葡萄🍇,好夾而且酒味好重,喜歡🤤👉🏽餐湯:忌廉粟米湯 蒜蓉包好脆卜卜,點一點湯再食。忌廉粟米湯味道濃郁又creamy,入面有粟米粒。👉🏽主菜:法式鵝肝牛柳主菜有5款簡,每款價錢不同,我地叫左法式鵝肝牛柳🤤牛柳肉質粉嫩,煮成五成熟,保持牛柳既水份 。塊鵝肝同個牛柳係一樣咁大,鵝肝煎到香香的
今次係太和翠和里發現左呢間係法國餐廳,裏面既裝修都好華麗😌

我係好鐘意酒既人,整餐飯面對住呢個酒櫃好開心🥳

🔸(𝕤𝕖𝕥 𝕕𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣)傳統法式鵝肝牛柳 - $480
Set dinner有前菜、湯、主菜及甜品

👉🏽前菜:波特酒釀葡萄配法式鵝肝凍

👉🏽餐湯:忌廉粟米湯

👉🏽主菜:法式鵝肝牛柳
主菜有5款簡,每款價錢不同,我地叫左法式鵝肝牛柳🤤

牛柳肉質粉嫩,煮成五成熟,保持牛柳既水份 。塊鵝肝同個牛柳係一樣咁大,鵝肝煎到香香的,外脆內軟係口中溶化了😌 旁邊還有一粒好似煎堆既波波球,我切開左放埋鵝肝係上面口感更突出!

牛柳底下係有蘑菇和蘆筍鋪係底,吸曬牛肉嘅味道🤤食蘑菇和蘆筍都有牛既味道🤩正呀👍🏽

👉🏽甜品:鲜果,雪糕,蛋糕
食飽飽之後就係有甜品食☺️用了一個黑色的有碟,係擺設方面好有心思又戴點神秘。

🔸忌廉加拿大海膽扁意粉 $258
呢個扁意粉係我地散叫,面頭有好多片加拿大海膽係意粉上面,海膽每片都好肥厚,流口水啦🤤海膽和忌廉已溶合係意粉入面,好均勻!

這裏的氣氛好適合叫酒黎飲,想飲一d特別既飲品,就叫左2杯cocktails,呢2杯cocktails 拎黎打卡都係一流呀🤩

🔸𝔻𝕣𝕖𝕒𝕞 $118
𝔻𝕣𝕖𝕒𝕞係前面有泡泡果杯,好夢幻呀!無諗過杯𝔻𝕣𝕖𝕒𝕞都算勁大杯👍🏽甜甜的飲落不會太甜。
💡溫馨提示:想同杯𝔻𝕣𝕖𝕒𝕞影番張相記住要快呀!我影左3張相後,諗住叫朋友幫我影張相既時嘅就自動爆左lu🤣

🔸ℝ𝕒𝕚𝕟𝕓𝕠𝕨 $118
這杯Cocktail有3層顏色好繽紛,好夏日咁!面頭有塊檸檬乾🍋和菠蘿粒粒,飲落帶點酸酸甜甜

2021-05-06 34 瀏覽
一直知道大埔係美食嘅天地✨,而我呢啲對美食敏感嘅人梗係要入去覓食🥰。而通過朋友推介大埔係一個唔太起眼嘅地方有間隱世高級法國餐廳🇫🇷。朋友形容試過返尋味,我就迫不及待約咗朋友入大埔❣️一去到餐廳嗰名已經好吸引我,作為一個對法文有少少認識嘅人,L’AMOUR 係愛嘅意思❤️ 法國人真係好浪漫🌹 入到去環境非常有情調😍 裝修華麗裝潢 其中最引人矚目嘅係大堂中間懸掛嘅水晶燈,以整體酒紅色色調突顯出法國優雅嘅感覺✨雖然地方不大,但整體都舒適😌而餐牌選擇種類好多,我同朋友都揀咗好耐。最後我哋嗌左一共兩樣嘢陪兩杯酒🍸🤤 慢煮西班牙黑毛豬鞍•焦糖蘋果🍎依度嘅王牌菜式。 肉質非常嫩滑,非常易咬,非常juicy✨ 配菜南瓜蓉🎃 焦糖蘋果片🍎 而醬汁亦非常fresh🤤 令整體唔太油膩食完再想食🤪法式香料龍蝦海鮮薏米飯🦞呢個應該係我覺得最surprise嘅🤩 首先佢真係抌足本 龍蝦大大隻 爽口彈牙🤩 帶子都超級大粒 亦都好新鮮☺️ 第一次食法式薏米飯咬落非常之有口感 超級特別 另外佢仲配有龍蝦汁 令成個昇華 薏米米飯裏面亦有一啲菇 令整體更加香濃❤️我最推介依個😍Dream🍸 呢杯作為酒來講 冇乜酒精濃度非常甜 好

慢煮西班牙黑毛豬鞍•焦糖蘋果🍎

法式香料龍蝦海鮮薏米飯🦞

Dream🍸
呢杯作為酒來講 冇乜酒精濃度非常甜 好適合一啲初階飲酒嘅人🥰 依杯嘢飲亦都好適合打卡📸 望住上面嘅Bubble 非常夢幻💜

最後一杯Apple cider 🍺
不過不失😬

整體來講非常推介,亦好適合情侶黎依度拍下拖撐吓枱腳❤️ 而人均消費$200-$300
2021-05-06 1534 瀏覽
工作了一天,晚餐一定要好好讓自己放鬆一下。因此食物的質素,餐廳的氣氛都好重要。超高的樓底,華麗的裝橫,昏暗的燈光,輕鬆的背景音樂,廳中央的巨型水晶吊燈帶出整個氣派和焦點。餐枱擺設整齊,舒適的沙發櫈,座位寛敞,通道闊落,有賓至如歸的感覺。酒巴區域牆的酒品種類多,讓人目不暇給。愛酒如命大可以選擇在這里暢飲和暢談。今晚揸車前來,守法公民意識下,我便選擇了無酒精的Mocktails系列。PinkLady$118沒酒精飲品,上面個浮波好得意,受到地心吸力搖搖欲墜,大概3-4分鐘度,會自動爆破,散出淡淡煙霧,好夢幻的感覺。調勻後飲落甜甜地又帶少少果香。Bubble Bee$82同樣係Mocktails系列,沒帶酒精,有少少鮮橙味,甜度適中,冰涼清爽。法式西鰽鑪$258首先外觀上伴碟不馬虎,由椰菜蓉和紅腰豆襯托出華麗的感覺。鰽鑪乾煎之後吃落乾身有彈性,無鯹味,肉質嫩滑。有薯蓉墊底,好綿密柔軟。香煎北海道帶子黑松露薏米飯$198平時薏米粥便常見,薏米飯第一次食,薏米飯的體型肥胖較大粒,口感比較實正有嚼口,有排濕去水腫功效,是非常適合愛美女仕的超級食物。帶子煎至金黃,入口帶香味,彈牙爽口,同薏米飯好夾。

PinkLady$118

Bubble Bee$82

法式西鰽鑪$258

香煎北海道帶子黑松露薏米飯$198

慢煮西班牙黑毛豬鞍$258
厚切黑毛豬鞍,尺寸有巴掌大小,厚度約兩寸,外表煎至金黃色,帶點脆香。肉扒周邊特別嫩滑,中間肉脂分佈均勻,食落肉味香濃,肉質帶點爽,有彈性和肉汁夠豐富,不用沾任何醬料己經好入味。