2021-02-08 138 瀏覽
觀塘呢個地方雖然又逼又多廢氣,但真係好多好野食又多樓上舖買下野🤣 想坐舒服啲都有大量cafe可以揀☕️ lagom呢間位置好開揚好光猛,係度食野好舒服🍽-🍳All day breakfast ($128)🐥奶油花雕酒燉雞意粉 ($98)🍓莓莓乳酪燕麥奶搖 ($48)🥭芒果燕麥奶搖 ($48)🍰雲尼拿芝士蛋糕 ($52)-想講呢杯燕麥奶搖其實係milkshake但用燕麥奶原來仲正!同鮮果味好夾,而且好滑好香☺️ 主菜賣相都好靚,雙蛋配司華力腸加埋煙肉,係好夠飽😆 意粉忌廉味比較重,冇咩酒味,意粉口感幾好!

🍳All day breakfast ($128)
🐥奶油花雕酒燉雞意粉 ($98)
🍓莓莓乳酪燕麥奶搖 ($48)
🥭芒果燕麥奶搖 ($48)
🍰雲尼拿芝士蛋糕 ($52)
2021-02-07 4255 瀏覽
知道桔梗開咗姊妹店 就即刻bookmark 定想黎! 加上我係觀塘翻工 就更加近 方便直接堂食lunch/ tea😍 首先一定要大讚呢度嘅設計 餐廳地方寬敞 燈火通明 樓底高 仲有個打通露天嘅天台 陽光☀️射入嚟 被人溫暖精神舒服嘅感覺 所以坐喺度一個下午慢慢傾偈 好舒服自在! 食物水準都唔錯 朋友同我都好滿意😊 All Day Breakfast🍳 $128 十分豐富,有齊太陽蛋、腸仔、煙肉、炒雜菌和沙律,最特別係有自家烘焙嘅麵包,同出面一般嘅麵包比香軟好多😚台北燉牛肉意大利粉 $98 一排薄薄嘅嘅牛肉片 放係意粉中間 成個意粉都浸滿香濃帶少少麻辣嘅牛肉汁 牛肉七成熟 好嫩口 好特別嘅台式mix 西式嘅fusion 😋 Dirty☕️ $42 咖啡味濃郁,溝埋凍鮮奶令到整體感覺好香滑。咖啡棕色配上鮮奶白色撞埋一齊,視覺效果一流😍草莓乳酪燕麥奶搖 $48 口感清新而且仲有草莓粒 飲唔到燕麥味 可能比濃味嘅乳酪同埋草莓遮蓋左 好岩我食完香濃嘅台式燉牛肉 之後再飲中和翻個味道😛 感覺就好似飲咗成杯新鮮炸嘅草莓汁! 巴斯克濃抹茶芝士蛋糕🍰 $52蛋糕鬆軟,每啖有淡淡嘅芝士味,再配上有少少苦澀嘅濃

食物水準都唔錯 朋友同我都好滿意😊

Dirty☕️ $42

草莓乳酪燕麥奶搖 $48

草莓乳酪燕麥奶搖

巴斯克濃抹茶芝士蛋糕🍰 $52
蛋糕鬆軟,每啖有淡淡嘅芝士味,再配上有少少苦澀嘅濃抹茶cream,令到蛋糕整體唔會太膩!
濃抹茶芝士蛋糕

2021-01-30
台式燉牛肉
草莓乳酪燕麥奶搖
濃抹茶芝士蛋糕
  • All  daybreakfast
2021-02-07 100 瀏覽
諗住食完lunch就去觀塘海濱,知道桔梗副線新開左係附近,所以即刻黎試下😁點左 All Day Breakfast + 奶油花雕酒燉雞意粉+Black CoffeeAll Day Breakfast整體都幾好,配菜沙律味道唔錯👍個意粉好味道,雞件有d酒香又好入味😋環境都舒服,唔迫,唯一扣分位係我冇事前問清楚,原來佢地係冇bb椅,搞到我全程都要抱住個仔一齊食🙃

個意粉好味道,雞件有d酒香又好入味😋

2021-02-05
2021-02-06 102 瀏覽
[𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 𝟓𝟐𝐇𝐊𝐃]Personally think that the earl grey flavour could be richer🥺Texture of the cake was soft and creamy 😊[𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐂𝐡𝐢𝐟𝐟𝐨𝐧 𝐂𝐚𝐤𝐞 𝟒𝟎𝐇𝐊𝐃]A bit disappointed with their chiffon cake as it was extremely DRY in my opinion... 😢 HOWEVER, the matcha cream was very rich and dense☺️ Having it with the cake will definitely increase some moisture 💦 Shop is very spacious and spacing between tables are adequate. Most important part is that there is NO TIME LIMIT ⏳and very work friendly! 📃Wo
[𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 𝟓𝟐𝐇𝐊𝐃]

[𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐂𝐡𝐢𝐟𝐟𝐨𝐧 𝐂𝐚𝐤𝐞 𝟒𝟎𝐇𝐊𝐃]

Shop is very spacious and spacing between tables are adequate. Most important part is that there is NO TIME LIMIT ⏳and very work friendly! 📃Would visit again for the savoury dishes😋

✏️ 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞 💭
👅 𝐓𝐚𝐬𝐭𝐞: 👅👅👅
💲 𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 💲💲💲
🍽 𝐒𝐡𝐨𝐩: 🍽🍽🍽🍽
🐣 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥: 🐣🐣🐣🐥
🔃 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭: 𝐘𝐞𝐬

2021-02-06 87 瀏覽
係觀塘區,除咗apm,其實行遠少少近觀塘碼頭果邊,工業區得黎都有好野食,比我地發現咗呢度有間新開嘅Kaffe,食西式野,啱晒我哋!雖然今日係weekend過咗中午都要排一陣隊。好,坐低睇下有咩好食先。台北燉牛肉,望落去係牛肉意粉,但食落味道好驚喜,有少少台式麻辣加肉燥嘅感覺,但配上意粉又好夾,完全將中西菜fusion 到位。All day breakfast,腸同蛋煎得好靚,個菇炒得好香,而麵包就跟咗肉桂sauce,加埋新鮮沙律菜,all day 都啱食。Dirty,白上一片啡,首先飲一啖,感覺下咖啡既香,之後再攪勻,再飲一下咖啡既層次。伯爵茶芝士蛋糕,好濃郁好香嘅茶味,再加埋堅厚挺實嘅芝士,食完追住食。

雖然今日係weekend過咗中午都要排一陣隊。
好,坐低睇下有咩好食先。

3K
2021-02-05 3139 瀏覽
是日放早,便到公司附近的樂感嘆下,平日的下午茶時段不多人,不用等位就可入座。觀塘店比牛頭角店更大,仲有室外空間添,呢個天氣坐室外都幾舒服,不過有人在室外拍攝就不打攪啦。揀好位就預備點餐,每張枱都有水同QR CODE,自行落單好方便。點了一份炸魚薯條,香口野最啱食,又方便share呢。炸魚好嫩滑,靚魚柳黎喎完全無腥味,而且炸粉不厚抵讚。附上一大堆薯條同沙律菜,仲有個勁好味嘅沙律汁,感覺似千島醬但帶辣味,酸酸辣辣又有少少甜味好正!另外仲點左豬肉蘋果楓糖三文治,賣相好靚喎。甜甜地嘅豬肉片,豬味勁濃郁,咬落有啲爽爽地嘅,原來夾左蘋果片係豬肉同麵包中間,勁多肉都唔會膩。中間有煙肉卷住溫泉蛋,生蛋汁好正呀~加上塊包煙煙韌韌咁,真係好好味!橫掂都係黎嘆嘅,又點少得甜品,點左巴斯克伯爵茶芝士蛋糕。芝士蛋糕本身已經好正,又綿又滑同烘得香脆的外層,而加再加上一層厚厚的伯爵茶忌廉,簡直讓人欲罷不能,好想encore多一件呀~最後係本來作為前菜無花果包,原來即點即烘製作需時。上枱時熱辣辣香噴噴,好吸引喎。個包質感厚實,入面有甜甜地嘅無花果肉,塗上半瀜牛油真係無敵正,靚麵包配靚咖啡,一流。飲品點了凍純粹拿鐵鮮奶
點了一份炸魚薯條,香口野最啱食,又方便share呢。
另外仲點左豬肉蘋果楓糖三文治,賣相好靚喎。
橫掂都係黎嘆嘅,又點少得甜品,點左巴斯克伯爵茶芝士蛋糕。
最後係本來作為前菜無花果包,原來即點即烘製作需時。
上枱時熱辣辣香噴噴,好吸引喎。
飲品點了凍純粹拿鐵鮮奶咖啡&熱平白咖啡,咖啡係好飲嘅,但略微細杯左啲,比起食物似乎偏貴了點。
渡過左一個休閒下午,兩個人呢個價屬抵食。
2021-02-03
2021-02-04 189 瀏覽
新年之前帶大家嚟到休閒人氣嘅餐廳就係位於觀塘區嘅LAGOM🤎一去到已經大排長龍 環境好舒服好舒適呢度主要嘅係All Day Menu我哋首先要咗個All Day Breakfast 🍳 ($128)呢一個全日早餐都好豐富 應有嘅都有煎蛋 磨菇 同煙肉 配上鬆軟麵包最特別係佢嘅香腸 原來係辣味嚟㗎😋配上火箭菜 食得飽之餘唔會太油膩✌🏻另外仲有三文治或者意粉可以選擇🤔我哋就要咗奶油花雕酒燉雞意粉($98)呢個配搭睇嚟好新穎 食落去真係幾好味奶油同意粉本身就好夾 加上有少少花雕酒味嘅雞令到成個味道更加豐富 推薦🐣配上兩杯OAT MILK SHAKE ($48)🍓🍓口感好creamy 但感覺用麥奶健康好多😛-裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)唔信我嘅可以自己去試試😂
新年之前帶大家嚟到休閒人氣嘅餐廳
煎蛋 磨菇 同煙肉 配上鬆軟麵包
最特別係佢嘅香腸 原來係辣味嚟㗎😋
配上火箭菜 食得飽之餘唔會太油膩✌🏻
另外仲有三文治或者意粉可以選擇🤔
我哋就要咗奶油花雕酒燉雞意粉($98)
呢個配搭睇嚟好新穎 食落去真係幾好味
奶油同意粉本身就好夾 加上有少少花雕酒味嘅雞
令到成個味道更加豐富 推薦🐣
配上兩杯OAT MILK SHAKE ($48)🍓🍓
口感好creamy 但感覺用麥奶健康好多😛
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
唔信我嘅可以自己去試試😂
奶油花雕酒燉雞
ALL  DAY  BREAKFAST
OAT  MILK  SHAKE
奶油花雕酒燉雞
ALL  DAY  BREAKFAST
OAT  MILK  SHAKE
2021-02-02 183 瀏覽
最近牛頭角同觀塘都開咗呢間餐廳,打卡度一流,環境好舒服,餐廳仲有一半位置係室外,可以飲杯酒chill下!All Day Breakfast,份量十足,一份全日早餐已經包左煎雙蛋、沙律、南瓜、雜菌等,仲有自家烘焙嘅麵包,好chewy,幾好食!豬肉蘋果楓糖三文治,豬肉用上楓糖烹煮,食落甜甜地,加埋蘋果夠爽口,一齊食口感幾豐富,麵包煙韌。下次可以試吓芒果雞肉大醬三文治。Rasberry yogurt oat milkshake,雖然唔係好飲得出燕麥奶,不過酸莓加乳酪嘅組合夠晒開胃,但飲品來講就細杯左啲。Matcha latte,綠茶味可以再濃啲!

Matcha latte,綠茶味可以再濃啲!
2021-02-01 2949 瀏覽
最近Weekend都好慢活,因為疫情底下,冇得一大班人食飯,冇得睇戲冇得做gym冇得唱K。放假嘅日子過得好清閒😂做得最多嘅反而係cafe hopping☕️近日留意到觀塘碼頭附近有間新開嘅大型cafe。每逢週末,四圍嘅cafe都人頭湧湧,呢到勝在環境夠大,座位夠多,可以快啲入座!甜品櫃😍下次外賣去觀塘海濱野餐都唔錯!⭐️全日早餐 $128賣相一流,而且好足料😍有太陽蛋、炒雜菌、新鮮沙律菜、辣香腸、煙肉、酸種麵包。沙律菜新鮮清甜,配上清新蘋果片令人更開胃!微微煎過嘅煙肉,油香四溢🤤辣香腸個人認為只係微辣,啖啖肉,正!炒雜菌份量都唔少,仲有啲芝士粉喺面,令整體更惹味!酸種麵包煙煙韌韌,而且麥味香濃👍🏻⭐️豬肉・蘋果・楓糖三文治 $88賣相同樣吸引😍煙肉圈住隻流心蛋🤤酸種麵包上鋪滿蘋果片同豬肉,加上楓糖漿,味道清甜不膩。⭐️巴斯克伯爵茶芝士蛋糕 $52巴斯克蛋糕鬆軟綿密,伯爵茶cream好清新,啖啖伯爵茶嘅清香,同芝士蛋糕味道好夾。⭐️煙肉 ‧ 迷迭香 ‧ 芝士 Scone $25Scone質感鬆化,外層略帶焦香,但裡面仍能保持微微濕潤,令整體唔會太乾。煙肉 ‧ 迷迭香 ‧ 芝士呢個鹹食口味的確唔錯!

甜品櫃😍下次外賣去觀塘海濱野餐都唔錯!

⭐️全日早餐 $128

⭐️豬肉・蘋果・楓糖三文治 $88

⭐️巴斯克伯爵茶芝士蛋糕 $52

⭐️煙肉 ‧ 迷迭香 ‧ 芝士 Scone $25
煙肉 ‧ 迷迭香 ‧ 芝士呢個鹹食口味的確唔錯!煙肉芝士香濃惹味,配上迷迭香嘅香草氣息,好啱我口味!

⭐️Flat White $34
奶味啡味平衡,啡味濃而不酸,入口順滑。

⭐️值得留意嘅係,呢到有室內外座位,仲係Pet-Friendly❤️
午餐
2021-01-31 323 瀏覽
趁平日晏晝去試吓,本身都聽聞貴,無午餐set, 分開叫,但都想試吓!餐廳有室內室外座位 但估唔到室內座位不算多 反而室外座位較寬闊 🤔如果天氣好 坐室外應該感覺唔錯!唔知會唔會聞到下面餐廳油煙味呢?🤣🤣🤣🤣叫了奶油花雕酒燉雞意粉及咖啡(Dirty)-餐牌寫打咭必點意粉忌廉配 濃濃酒香的雞 都很夾!比想像中好!也不會太膩!杯咖啡 雖然都好飲 又滑 但個杯 真係唔太靚囉😒😒 差啲影都唔想影!一人午餐要$154 真係唔會經常吃 如果我自己 不會專登再嚟吃 除非有加新菜式 因為食品不多選擇!呢度似係同人飲咖啡 食下午茶嘅地方多啲

叫了奶油花雕酒燉雞意粉及咖啡(Dirty)-餐牌寫打咭必點

意粉忌廉配 濃濃酒香的雞 都很夾!比想像中好!也不會太膩!

呢度似係同人飲咖啡 食下午茶嘅地方多啲
奶油花雕酒燉雞意粉
2021-01-26
奶油花雕酒燉雞意粉
2021-01-31 163 瀏覽
難得放假,想搵緊靚靚又坐得舒服的cafe同朋友黎chill下,聽講觀塘開咗新分店,即刻黎試下!我同朋友因為坐左好耐,total叫左3杯野飲!朋友叫左呢個鮮薑梳打非常fresh,酒味不濃,個個都啱飲!我就貪得意,叫左杯波納香料鮮奶,佢有種獨特香氣,係香港少d飲到,幾特別,又唔會好飽好濟的感覺。之後因為傾到口乾,又叫左杯咖啡!呢杯叫dirty,佢寫到明話for打卡xd幾搞笑,所以試試佢,我後尾上網serach,原來佢係將Espresso撞凍鮮奶,然後咖啡的顏色會同奶白色的奶相互融合,就會有靚靚效果!我地叫左一款咸兩款甜,咸叫左炸魚薯條。幾中意佢旁邊都有沙律菜食,感覺健康d!佢個炸魚炸漿唔錯,唔會太厚,夠脆。不過佢的魚肉就比較滑,感覺同我食開個種炸魚肉有d唔同,如果中意嫩滑口感,你應該會好中意!薯條就新鮮炸起,外脆內軟,唔錯!至於甜,我地叫左抹茶芝士蛋糕同埋伯爵茶戚風蛋糕。呢個抹茶芝士蛋糕我幾中意佢抹茶味濃郁,佢上面層抹茶cream又滑又濃,加上焦香,係幾正!抹茶控一定要試下!而呢個伯爵茶戚風蛋糕就係比較偏硬,不過佢個cream淡淡地,食左都唔會好飽濟。呢度好好的地方係唔會趕人走,真係可以係

我同朋友因為坐左好耐,total叫左3杯野飲!
朋友叫左呢個鮮薑梳打非常fresh,酒味不濃,個個都啱飲!

我地叫左一款咸兩款甜,咸叫左炸魚薯條。

呢度好好的地方係唔會趕人走,真係可以係到傾吹一個下午,特別係疫情下唔想周圍行,呢度就係係唔錯的選擇。
2021-01-30 170 瀏覽
今日約左好姊妹食tea我地黎左呢間新店一入門口就係cake櫃同當日pastry 場內既地方好大,空間感十足睇完meun就可以用手機掃QR code落單食tea唔少得食scone當日有三款口味既scone:蕃茄芝士煙肉、冧酒提子同抹茶葵花籽我地三款要囇,每款scone都會配上不同口味既輕忌廉好欣賞呢度既忌廉打得好滑好輕,甜度不高,配上scone同食,十分夾搭食完scone都係有點意猶未盡,所以我地後加兩件cheese cake共享有cake有scone又點會少左drinkssss呢好姊妹唔好啡,點上凍特飲我就以一杯香滑既dirty完結今日既tea
今日約左好姊妹食tea

我地黎左呢間新店

一入門口就係cake櫃同當日pastry

場內既地方好大,空間感十足

睇完meun就可以用手機掃QR code落單

食tea唔少得食scone

當日有三款口味既scone:
蕃茄芝士煙肉、冧酒提子同抹茶葵花籽

我地三款要囇,每款scone都會配上不同口味既輕忌廉

有cake有scone又點會少左drinkssss呢

好姊妹唔好啡,點上凍特飲

我就以一杯香滑既dirty完結今日既tea
2021-01-28 125 瀏覽
我第一次喺OpenRice寫食評,因為我好希望店主或者餐廳負責人可以睇到以下comment,我真心希望貴店可以改善 唔好辜負大家對黃店嘅期望話說我本來一早save低呢間餐廳嘅IG諗住放假嘅時候過嚟食晏又係黃又可以坐外面。咁點知今晚收工晏咗8pm 去到觀塘另外一間黃店想買外賣佢地岩岩收咗廚房,咁就諗住即刻轉去lagom kaffle買外賣,因為記得佢IG寫係做埋晚餐,都開得幾晏咁。其實去之前唔肯定佢會唔會關左,所以去途中打去個電話想confirm一下,但係個電話話未有登記。咁好啦諗住個page and OpenRice 都寫營業中,咁就照去啦。我同朋友去到餐廳當時係8:20pm,見到門口圍封哂,都估到應該關咗。咁都想了解下真實係開到幾點。我見到近門口咖啡機有個帶眼鏡嘅男員工係到唔記得整緊咖啡定係洗緊咖啡機,我大概係問佢呢度關幾點,佢答全部餐廳都夜晚六點收工。我撈load 咗一陣問佢係咪指緊同桔梗相關嘅餐廳都係六點收工,然後佢用譏諷嘅口吻答全部而家餐廳都係六點之後收工喎⋯⋯然後指下隻錶。我再表明我只係想買外賣,佢話:呢度冇做外賣。🤷🏽🤷🏽咁都算,我再同佢講,頭先我打過電話嚟想confirm

我再表明我只係想買外賣,佢話:呢度冇做外賣。🤷🏽🤷🏽咁都算,我再同佢講,頭先我打過電話嚟想confirm下你哋餐廳係咪仲開緊,但係個電話唔通,我想睇吓我有冇打錯。然後佢好輕佻咁話:係呀個電話未ready!

我當刻聽佢咁講我就冇癮走咗,但我越諗越嬲,明明我係跟住你哋唔同page寫嘅時間專登上嚟買外賣但係點解要俾你哋嘅員工用咁嘅語氣對待⋯我唔認為顧客永遠是對的但我自問我都好有禮貌去問果位員工問題,所以真係好不解。

之前見到旺角桔梗暫時停業諗住撐下佢嘅兄弟餐廳所以專登save定,依家真係可以慳返。 我真係第一次寫食評甚至係投訴餐廳但係估唔到係一間黃店。
(事件發生於:2021年1月27日 8:20pm)
2021-01-27
2021-01-27 251 瀏覽
近年政府推廣活化工廈,很多不同的食肆,都出現在工廠區內,可能由於租金比較便宜,都不缺乏高質的食肆進入區內。這間食肆分開室內和室外,室外用餐還可以選擇水煙享用。經典蕃茄肉醬意粉$88,用上了新鮮蕃茄製成的茄蕃汁,雖然沒有蕃茄醬的濃味,不過味道清甜,果然是經典的蕃茄肉醬意粉。台北燉牛肉意粉$98,看到這個名稱出現在一間西式的咖啡店內,有點好奇,便點了一個嘗試。牛肉意粉帶點麻辣的味道,令人胃口大開,真的要讚一讚這間咖啡店內的食物,中為西使用。煙肉、迷迭香、芝士司康餅$25,入口鬆化,帶點迷迭香和煙肉的鹹香味,本來在想點多一個,想不到已經賣完了,真是有點可惜。冧酒提子司康餅$27,雖然冧酒的味道不算太濃,不過點些自家製的醬汁,味道層次感豐富。

這間食肆分開室內和室外,室外用餐還可以選擇水煙享用。

好耐無約朋友出街食野喇 !!今次特登約去一間大家都想試既新開cafe:: Lagom Kaffe原來係旺角桔梗既姊妹店 ~ 之前試過桔梗覺得唔錯~ 所以都有少少期望 : P呢度近觀塘海濱公園~ 食完去散下步 係一件賞心樂事 ~ : )下午3:30黎到 估唔到都仲好多人等位 !!我地大約等左20分鐘左右 ~~不過好多蛋糕款都已經賣晒 T^T 下次要早d黎先得...食物有all day breakfast, 三文治類, 意粉類, 沙律, 炸物, 蛋糕同包餅類淨係蛋糕已經好多款 !! 堅想試晒佢地p.s. 呢度係用QR code自助落單, 有埋wifi, 幾貼心 而且食物都唔需要等太耐店面真係好大好闊落 !! 座位亦都舒適~ 空間感真係好緊要 !室內已經好大, 佢地仲有埋室外area 比好多植物包圍成間cafe比人既感覺真係好free : )牛肉.培根.烤肉醬三文治 $98三文治算幾厚身同幾大件 ~ 多士濕潤 邊位帶點煙韌 ~每一啖都佈滿烤肉醬同牛肉, 好惹味 !!煙肉包住半熟蛋 ~ 整體味道同口感都好豐富呢拌碟有沙律 ~ 可以減膩炸魚薯條 $88炸魚原來係一件件細細咁上~ 食用時幾方便,
好耐無約朋友出街食野喇 !!
下午3:30黎到 估唔到都仲好多人等位 !!
我地大約等左20分鐘左右 ~~
不過好多蛋糕款都已經賣晒 T^T 下次要早d黎先得...
淨係蛋糕已經好多款 !! 堅想試晒佢地
室內已經好大, 佢地仲有埋室外area 比好多植物包圍
成間cafe比人既感覺真係好free : )
牛肉.培根.烤肉醬三文治 $98
三文治算幾厚身同幾大件 ~ 多士濕潤 邊位帶點煙韌 ~
每一啖都佈滿烤肉醬同牛肉, 好惹味 !!
煙肉包住半熟蛋 ~ 整體味道同口感都好豐富呢
拌碟有沙律 ~ 可以減膩
炸魚薯條 $88
炸魚原來係一件件細細咁上~ 食用時幾方便, 不過魚肉味道唔太出
沾埋中間微辣既醬汁會香d同好味d ~
薯條好食啊, 炸得香脆 剛剛好!
沙律配麻醬 仲有南瓜塊, 幾有心思 ~
巴斯克抹茶芝士蛋糕 $52
我超鐘意 !!! <3 推介必試啊 !!!
抹茶味夠香濃 但唔澀 ~~ 芝士蛋糕本體好軟滑
配埋面頭既抹茶cream一齊食 個口感係最正 !! 如果就咁食件蛋糕 就略嫌實在太濕喇
蛋糕外圍有少少burnt既皮 好正 !!
(左)玉桂蘋果燕麥奶搖 $48
玉桂味比蘋果味出, 飲落有蘋果蓉, 幾清新 ! 飲晒成杯都唔覺漏

(右)多明尼加朱古力奶 $48
唔會過甜 !! 反而飲到既係濃郁可可味 !! 真心覺得不錯 !

整體黎講 呢度既食物質素幾高, 款式亦好吸引人
蛋糕同飲品都超多款, 加上環境好舒服, 好岩同朋友黎食野吹水 ~
價錢方面 我覺得比起唔少新開cafe 呢度算係超值 !! 而且份量合理 唔會食完好似無食咁 XD
所以覺得呢間絕對值得回頭 !
2021-01-24
20 分鐘 (堂食)