好耐無約朋友出街食野喇 !!今次特登約去一間大家都想試既新開cafe:: Lagom Kaffe原來係旺角桔梗既姊妹店 ~ 之前試過桔梗覺得唔錯~ 所以都有少少期望 : P呢度近觀塘海濱公園~ 食完去散下步 係一件賞心樂事 ~ : )下午3:30黎到 估唔到都仲好多人等位 !!我地大約等左20分鐘左右 ~~不過好多蛋糕款都已經賣晒 T^T 下次要早d黎先得...食物有all day breakfast, 三文治類, 意粉類, 沙律, 炸物, 蛋糕同包餅類淨係蛋糕已經好多款 !! 堅想試晒佢地p.s. 呢度係用QR code自助落單, 有埋wifi, 幾貼心 而且食物都唔需要等太耐店面真係好大好闊落 !! 座位亦都舒適~ 空間感真係好緊要 !室內已經好大, 佢地仲有埋室外area 比好多植物包圍成間cafe比人既感覺真係好free : )牛肉.培根.烤肉醬三文治 $98三文治算幾厚身同幾大件 ~ 多士濕潤 邊位帶點煙韌 ~每一啖都佈滿烤肉醬同牛肉, 好惹味 !!煙肉包住半熟蛋 ~ 整體味道同口感都好豐富呢拌碟有沙律 ~ 可以減膩炸魚薯條 $88炸魚原來係一件件細細咁上~ 食用時幾方便,
好耐無約朋友出街食野喇 !!
下午3:30黎到 估唔到都仲好多人等位 !!
我地大約等左20分鐘左右 ~~
不過好多蛋糕款都已經賣晒 T^T 下次要早d黎先得...
淨係蛋糕已經好多款 !! 堅想試晒佢地
室內已經好大, 佢地仲有埋室外area 比好多植物包圍
成間cafe比人既感覺真係好free : )
牛肉.培根.烤肉醬三文治 $98
三文治算幾厚身同幾大件 ~ 多士濕潤 邊位帶點煙韌 ~
每一啖都佈滿烤肉醬同牛肉, 好惹味 !!
煙肉包住半熟蛋 ~ 整體味道同口感都好豐富呢
拌碟有沙律 ~ 可以減膩
炸魚薯條 $88
炸魚原來係一件件細細咁上~ 食用時幾方便, 不過魚肉味道唔太出
沾埋中間微辣既醬汁會香d同好味d ~
薯條好食啊, 炸得香脆 剛剛好!
沙律配麻醬 仲有南瓜塊, 幾有心思 ~
巴斯克抹茶芝士蛋糕 $52
我超鐘意 !!! <3 推介必試啊 !!!
抹茶味夠香濃 但唔澀 ~~ 芝士蛋糕本體好軟滑
配埋面頭既抹茶cream一齊食 個口感係最正 !! 如果就咁食件蛋糕 就略嫌實在太濕喇
蛋糕外圍有少少burnt既皮 好正 !!
(左)玉桂蘋果燕麥奶搖 $48
玉桂味比蘋果味出, 飲落有蘋果蓉, 幾清新 ! 飲晒成杯都唔覺漏

(右)多明尼加朱古力奶 $48
唔會過甜 !! 反而飲到既係濃郁可可味 !! 真心覺得不錯 !

整體黎講 呢度既食物質素幾高, 款式亦好吸引人
蛋糕同飲品都超多款, 加上環境好舒服, 好岩同朋友黎食野吹水 ~
價錢方面 我覺得比起唔少新開cafe 呢度算係超值 !! 而且份量合理 唔會食完好似無食咁 XD
所以覺得呢間絕對值得回頭 !
2021-01-24