2021-07-21 35 瀏覽
因為無得book,如果想食記得遇多少少時間排隊放心!有好靚既waiting area 等位都等得開心啲😃 可以順便望下雪櫃有咩甜品🙈 不過記得想食先落 因為不設後上 餐廳有free wifi,可以連定,坐低用qr code落單 餐前既麵包有兩款,全部都超脆我地叫左蕃茄醬西班牙海港炒青口,個包點蕃茄醬又幾夾🤣 青口超級多,好似有廿隻,蕃茄醬入面有啲肉粒好好食,蕃茄醬可以就咁食都得🤭波特菇松露酒漬藍莓奶油燉飯好特別既菇,塊塊都好大塊,中意食菇既朋友記得mark低 個飯入面有啲秀珍菇,面頭有流心蛋,成個飯都有好濃郁既松露味,藍莓有啲酸 呢個配搭好新鮮日落後貝莉絲的誘惑呢杯係觀塘限定,好靚!面個層係baileys 入面係expresso 同chocolate🤤 topping係Earl grey同rose 必點!茉莉花戚風蛋糕好少見呢個味道,食落好得意,第一啖唔覺有茶味,但食多啖奶蓋茶味開始慢慢散發出後 好若即若離既感覺其實想食basque cheesecake 不過驚好飽 所以下次啦!
因為無得book,如果想食記得遇多少少時間排隊

餐前既麵包有兩款,全部都超脆

我地叫左蕃茄醬西班牙海港炒青口,個包點蕃茄醬又幾夾🤣

波特菇松露酒漬藍莓奶油燉飯
好特別既菇,塊塊都好大塊,中意食菇既朋友記得mark低

日落後貝莉絲的誘惑
呢杯係觀塘限定,好靚!面個層係baileys

茉莉花戚風蛋糕
好若即若離既感覺
2021-07-20 60 瀏覽
人氣台灣過江龍餐廳桔梗既姊妹店 Lagom Kaffe 樂感繼牛頭角開業後,現已開埋觀塘分店,weekend去開觀塘工廈行街就可以食喇! 佢地每間分店都有各自特色既裝修,而露天大花園就絕對係觀塘分店既特色,有酒吧同水煙區,環境舒適得黎非常適合放鬆下同打卡呢我地可以scan qr code 落單,好方便,落單一陣就有店員送上餐廳自家製餐前麵包-意大利香草麵包及酸種麵包,口感同味道都幾高質。我地另外點左個煙肉迷迭香芝士scone share食,都幾鬆,有少少煙肉碎乾同迷迭香調味,清清地都唔錯。餐廳有大量有酒精/無酒精飲品款式可以選擇,我地呢晚就想飲得健康,就叫左日日燕麥(草莓香蕉)及芒果燕麥奶搖,佢地甜度適中,果味都香濃,又解渴,夏天飲就最好不過。之前係桔梗食過炸雞翼覺得好好味,今次黎到樂感就點左炸雞翼佐明太子香吉士酸辣醬,都一樣出色。佢既炸皮非常之薄而脆,裡面釀左少少糯米,都幾特別,配合埋個醬就更加風味十足,提昇左雞翼既好味程度!台灣風味牛肉千層麵(辛)份量都算多,有數個層次,一層麵一層牛肉碎夾雜著,要慢慢品嚐出辣味,係比較惹味既一個主菜由於點餐點得太豐富,呢晚我地已經食唔落甜品...

日日燕麥(草莓香蕉); 芒果燕麥奶搖

餐廳有大量有酒精/無酒精飲品款式可以選擇,我地呢晚就想飲得健康,就叫左日日燕麥(草莓香蕉)芒果燕麥奶搖,佢地甜度適中,果味都香濃,又解渴,夏天飲就最好不過。

台灣風味牛肉千層麵(辛)

由於點餐點得太豐富,呢晚我地已經食唔落甜品... 惟有待下次再食

2021-07-04
2021-07-20 39 瀏覽
第一次來Lagom Kaffee 觀塘分店、地方倘大、空間感十足、落地大玻璃外設有戶外用餐區、可以曬曬太陽喝東西。午餐時份要等一會才有位,點了奶油花雕酒燉雞意粉$98、、奶滑的白汁伴上花雕酒 味道更有層次、比想像中搭配、也是一個比較特別中西合壁的fusion菜。悶熱的天氣下沒什麼胃口、這個經典蕃茄肉醬意粉 $88 酸酸甜甜剛合好味、肉醬也很夠多。草莓乳骼燕麥奶搖 $48 燕麥奶味道未算太突出、但草莓乳骼清新香甜、健康有益。維多利亞時代的伯爵茶 $48 好美的名字、味道跟平常的伯爵茶沒有太多分別、冰凍的Earl grey 搭上奶油燉雞意粉挺解膩。身為焙茶蛋糕的粉絲、這個焙茶戚風蛋糕 $40 質感軟綿、上面焙茶奶油忌廉軟滑帶茶香、不算太甜。

2021-07-19 117 瀏覽
同朋友食生日飯 朋友揀左呢間店係OpenRice 見啲相睇落環境唔錯 啲野食都好似幾好食咁 所以就book左位去食先講野食份量算大 3個女仔 叫左4樣野食食 結果食唔曬中間一個小插曲 份沙律食左少少 突然見到有粒昆蟲爬爬下 雖然同佢地職員講左 都有即刻換份新嘅 但係都會有小小陰影重點黎啦 生日飯 當然會有蛋糕係蛋糕店拎左蛋糕到餐廳嘅時間係15分鐘左右 一到餐廳就比左個蛋糕比餐廳幫我地雪住食完野就叫左職員可以上蛋糕 一開始見到佢係門口個野飲櫃拎個蛋糕出黎係水吧到開 我就繼續同朋友傾計冇再望啦 傾傾下計 職員突然原袋蛋糕拎比我地(連埋冰袋)同問左我地要唔要叉同碟 我地答左要因為果日餐廳話有工程所以要提早關門 我地就諗住快啲食完快啲走 唔好阻住佢地點知一打開個蛋糕 係完全變曬型 當下比蛋糕我地果位職員 完全咩都冇講 咁我就同朋友打開曬個蛋糕 等佢地拎餐具比我地 點知等左好耐都冇拎比我地 期間都有好多職員路過 完全冇人理我地然後我地再問另一位職員拎餐具比我地先至拎到食蛋糕嘅時候 發蛋糕係唔凍 cream 都係溶溶地 完全影響曬 即係佢地雪櫃完全唔夠凍去雪住個蛋糕一間會收切餅費嘅餐廳 咁樣對客人
同朋友食生日飯 朋友揀左呢間店

先講野食

份量算大 3個女仔 叫左4樣野食食 結果食唔曬

中間一個小插曲

重點黎啦

生日飯 當然會有蛋糕

然後我地再問另一位職員拎餐具比我地先至拎

一間會收切餅費嘅餐廳 咁樣對客人嘅蛋糕 佢都幾厲害

帶得蛋糕去雪 都一定係特別日子 個蛋糕都一定係重點 比佢咁搞 真係唔會再去

最後 直至我地離開餐廳 都冇任何一個人同我地講對唔住 真係好嬲

總結
食物質素普通
對客人嘅質素好差
地點遠
個人意見 唔會再去
2021-07-15
慶祝紀念
生日
近排天天下大雨,人的心情亦有如黑黑的天色一樣,實在需要一杯像樣的咖啡打打氣。下雨天戶外座位關閉,室內雖然樓底很高,空間感十足,不過人聲顯得鼎沸。餐廳以輕食及咖啡為主,輕食有意粉、三文治、鬆餅、果撻及芝士蛋糕。台北燉牛肉意粉 嫩紅色的牛肉片賣相很佳,入口鮮甜嫩滑。意粉醬汁帶點麻辣味道,拌上意粉開胃醒神。台式鹹豬肉蒜芯意粉(番茄醬汁)另一意粉台式鹹豬肉蒜芯亦很有fusion味道,拌上番茄醬汁,味道酸甜,同樣入口不俗。焙茶巴斯克芝士蛋糕來到樂感,不嚐甜品真的說不過去。焙茶巴斯克芝士蛋糕口感鬆軟中帶結實,外皮帶有點點焦香味,焙茶味道淡淡的,與芝士味道很夾。京都抹茶鮮奶京都抹茶粉用鮮奶冲調,質感幼滑溫醇,有明顯抹茶味但未至於太濃,甜度適中。 加倍濃情加倍濃情即是Cappuccino,咖啡味比較香濃之餘又不會太苦澀,配上拉花,慢慢品嚐,對抗低落心情。

台北燉牛肉意粉

台式鹹豬肉蒜芯意粉(番茄醬汁)

焙茶巴斯克芝士蛋糕

京都抹茶鮮奶

加倍濃情

2021-06-26
2021-07-16 393 瀏覽
週末約咗朋友見面,都係揀去cafe食野傾下計。之前都知呢間cafe人氣好高,12點去到仲可以直接入座,大概到1點鐘左右就見到已經坐滿。睇完menu就可以直接網上落單,操作好方便。台北燉牛肉意粉 $98一上枱見到外形上唔係咁吸引,期望都唔太高。食落反而覺得好好味,完全想像唔到中西結合嘅煮法可以咁夾,醬汁仲帶有少許麻辣味。牛肉分量都唔少,而且仲有啲牛肉碎可以撈埋一齊食。奶油花雕酒燉雞意粉 $98呢個意粉偏軟身,而且比較多汁,味道較為偏淡。雞件好嫩滑,食落會有淡淡嘅酒香味。炸魚薯條 $88炸魚薯條分量唔少,炸魚只有薄薄一層炸粉,薯條點埋辣辣嘅千島醬食,都幾惹味。莓莓乳酪燕麥奶搖 $48燕麥奶搖都幾特別,味道酸酸甜甜,表面會有埋士多啤梨做點綴。總括嚟講,環境舒服,食物都好食。只不過食完店員即刻收盤就會有啲心理負擔,感覺要即刻交枱。

台北燉牛肉意粉 $98

奶油花雕酒燉雞意粉 $98
奶油花雕酒燉雞意粉

炸魚薯條 $88

莓莓乳酪燕麥奶搖 $48
燕麥奶搖都幾特別,味道酸酸甜甜,表面會有埋士多啤梨做點綴。
莓莓乳酪燕麥奶搖
2021-04-24
2021-07-15 52 瀏覽
#fridayla_kwuntung⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀自從養咗狗仔之後🐶每個禮拜都會搵唔同既餐廳試而好食既Cafe/餐廳一般都唔帶得狗仔⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀今次呢間樂感就唔同㊙️野食味道幾好之餘,仲歡迎寵物光臨雖然唔係可以放佢周圍跑個種🤣但難得可以唔入袋,出黎呼吸下新鮮空氣狗仔已經好開心,好Happy咁主人就自然開心啦😆😆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣台北燉牛肉意粉💲98 (推介👍)💭係店家既招牌菜色💭果然係超級惹味🔥💭醬汁係麻麻辣辣💭個麻味會令人忍唔住即刻接著食下一啖🤩💭牛肉都相當嫩滑🐂💭不過佢地既意粉比較粗身💭比較似港式意粉💭相對會容易掛汁💕💭但唔中意食淋意粉既會麻麻地💭不過醬汁太正所以救到🤣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣嫩煎干貝松露q忌廉意粉💲108💭味道比較普通~💭因為意粉粗身加埋呢個醬會有d飽滯💭值得一讚既係個干貝處理得好好👍💭煎的時間剛剛好 咬開可以見到一絲絲😍💭keep到鮮味 好juicy🥰⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fridayla_kwuntung
自從養咗狗仔之後🐶
每個禮拜都會搵唔同既餐廳試
而好食既Cafe/餐廳一般都唔帶得狗仔
今次呢間樂感就唔同㊙️
野食味道幾好之餘,仲歡迎寵物光臨
雖然唔係可以放佢周圍跑個種🤣
但難得可以唔入袋,出黎呼吸下新鮮空氣
狗仔已經好開心,好Happy
咁主人就自然開心啦😆😆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘快人快語💘💘💘
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣台北燉牛肉意粉💲98 (推介👍)
💭係店家既招牌菜色
💭相對會容易掛汁💕
💭但唔中意食淋意粉既會麻麻地
💭不過醬汁太正所以救到🤣
2⃣嫩煎干貝松露q忌廉意粉💲108
💭味道比較普通~
💭因為意粉粗身加埋呢個醬會有d飽滯
🔘牛頭角都有分店ga😍
⠀⠀⠀⠀⠀
◤ Lagom Kaffe 樂感◥ ⠀ ⠀
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🗺∶ 觀塘偉業街180號Two Harbour Square1樓
🍟Food:🔥🔥🔥🔥
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#fridayla_pet
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #afternoontea #hkrestaurant #寵物友善餐廳 #dogfriendlyhk #牛頭角美食 #觀塘美食 #觀塘 #觀塘必食 #觀塘咖啡 #觀塘cafe #香港 #香港美食 #香港cafe
2021-07-15 48 瀏覽
呢日黎到觀塘覓食,見呢間樂感大熱都想黎試試佢! 我地好彩早左少少,咁岩outdoor仲有位我地就坐左去outdoor,如果唔坐outdoor就唔知要等到幾時~ 坐左入去冇耐outdoor d位都fill埋,出面仲有人等緊~~我哋叫咗千層麵、藜麥沙律、煙肉芝士scone、牛角包、抹茶戚風蛋糕、hojicha cheesecake ~ 真係好滿足!千層麵勁多芝士,但係製作需時要等一等佢先至會出到黎,但係佢係超級熱因為即整~食落勁cheesy 同埋份量都好多!一定要同人share因為太邪惡haha藜麥沙律超正,菜勁新鮮,藜麥卜卜脆!仲有好多蔬果,例如係紅菜頭、南瓜等等!味道超夾!正!煙肉芝士scone同埋牛角包,呢兩樣就稍為失色啲,因為佢冇翻熱,所以食落都係凍既~但係抹茶戚風蛋糕同埋hojicha cheesecake 就勁正! 超香cheese味,同埋戚風蛋糕夠哂鬆化,例外抹茶醬夠哂香濃!

嫩煎干貝忌廉意粉(松露醬汁)Price:$108📌意粉上面仲有啲芝士碎,成個意粉好creamy,忌廉味好重😍再加上意粉有松露同煎干貝嘅香味,食嘅時候好有層次感🥰干貝有3粒,煎得非常香,干貝肉好嫩滑😋配料仲有大量嘅蘑菇😉食完仲有啲醬汁,小妹唔好哂咗,用埋嚟點薯條食都好夾!夏季香橙烤豬肉沙拉Price:$88📌沙律出奇地好食,香燈又甜好開胃😝食沙律嗰陣食到烤豬肉嘅油香☺️烤豬肉半肥瘦比例好好,又唔會有好重嘅油膩感🥰炸魚薯條Price:$88📌炸魚薯條熱辣辣,炸魚有至少6舊,外皮好薄,一咬落去就感覺外脆內軟,魚肉超級嫩🥳再點埋附上嘅特製他他醬,比正常帶少少辣味,好特別,又惹味👍🏻👍🏻薯條都炸得好脆😎
嫩煎干貝忌廉意粉(松露醬汁)
Price:$108

食完仲有啲醬汁,小妹唔好哂咗,用埋嚟點薯條食都好夾!

夏季香橙烤豬肉沙拉
Price:$88

Price:$88

2021-07-14 45 瀏覽
星期六梗係要搵間 cafe hea 下,但我今日要番工...隻佬話不如試下官塘果間 Lagom,牛頭角果間食過,都真係要上食埋官塘睇下有咩差別。突然落大雨 ... 叫隻佬不如上去等下位,入坐等我。我黎到呢道覺得位好似冇牛頭角咁多,但反而呢道舒服過牛頭角。佢既位置好闊落,好舒服 ! 睇個 menu 都有少少唔同牛頭角鋪,就係呢道原來冇窩夫 ...首先我地叫左個豚肉沙律,佢個橙汁同醋唔太夾,苦味帶左出黎。但菜同豬肉都好食。仲有我地一直好鍾意既,台北燉牛肉意粉。佢個麻辣醬都真係好出色,呢個係我地每次黎都真係必點,牛肉同意粉既份量都唔少,呢個都真係大愛 ~呢杯係芒果燕麥奶搖,好涼快!我呢杯好得意,好似利賓立,好開胃黎到 Lagom 冇理由唔叫甜品,概然冇窩夫,我選左個我好想試既芝士蛋糕。呢個係焙茶巴斯克芝士蛋糕,入口茶味勁濃!好驚喜!下次呢個我要訂原個🥰
突然落大雨 ... 叫隻佬不如上去等下位,入坐等我。

呢道原來冇窩夫 ...

呢個都真係大愛 ~

呢杯係芒果燕麥奶搖,好涼快!

我呢杯好得意,好似利賓立,好開胃

2021-07-14 44 瀏覽
近排LAGOM 係IG 好HIT! 終於搵左日放假又好天去左觀塘食個BRUNCH!雖然地店有D偏, 但入到去都幾多人, 因為地方好闊落, 採光十足, 環境令人好舒暢, 好似去左台中CAFE咁~叫左2款咸食1個甜品, 燉牛肉意粉有d估唔到咁好食!!佢既肉醬係帶麻香, 有d中式麻辣味, 好上癮, 而且意粉好掛汁, 好好食!烤雞三文治, 本身以為係sourdough, 原來唔係, 不過法包好脆, 入面好好咬, 上面既烤雞有d印度風味, 配埋洋蔥同蘋果幾fresh!甜品櫃入面有好多款蛋糕/tiramisu/撻等等, 選擇困難症既我揀左白桃烏龍撻, 好靚呀!!食得出有白桃&烏龍茶味, 2樣野都唔會太搶, 有茶香之餘又好FRESH, 推介推介!!!另外呢到既SCONE係唔會幫大家翻熱, 所以我拎左番屋企食

叫左2款咸食1個甜品, 燉牛肉意粉有d估唔到咁好食!!

另外呢到既SCONE係唔會幫大家翻熱, 所以我拎左番屋企食

2021-07-09 83 瀏覽
觀塘呢間人氣餐廳Lagom Kaffe 想試好耐,餐廳裝修風格同食物款式都十分特別!餐廳樓底好高,空間感十足,令人感到相當舒適。而且餐廳有戶外座位,可以帶寵物嚟,用餐當日都見到幾隻狗狗🐶 麵包盤餐前麵包每人兩片,伴有香草牛油台灣風味牛肉千層麵好特別嘅餐點,台式mix西式嘅配搭! 食第一啖已經感覺到有麻辣嘅感覺,食多幾啖feel到條脷都有啲麻痺,唔食得辣嘅朋友可能頂唔順!但我就覺得好過癮喇🤣 加上芝士份量好多下,所以食哂都幾飽滯!干貝與松露忌廉醬汁燉飯賣相吸引,帶子有三大粒,煎到好香口!燉飯口感唔錯,保持到口感,松露忌廉汁味道濃郁嘅,面頭伴有流心蛋撈飯好好食~莓莓乳酪燕麥奶搖酸酸地嘅草莓味,好濃郁,好rich嘅口感,feel到好足料整體來講食物偏濃味,啱晒重口味人士,款式又夠特別,仲要可以帶埋寵物,狗主們又可以多個選擇喇

麵包盤
餐前麵包每人兩片,伴有香草牛油

台灣風味牛肉千層麵

干貝與松露忌廉醬汁燉飯

莓莓乳酪燕麥奶搖
酸酸地嘅草莓味,好濃郁,好rich嘅口感,feel到好足料

2021-07-09 7049 瀏覽
位於觀塘的樂感,是一間佔地8700呎的台式文青咖啡店。地方之大,城中罕見。店內長期滿座,到底是有什麼魅力呢?品牌其實是台灣過江龍 桔梗 的姊妹店,兩間店都人氣高企,深得年輕人熱烈歡迎哦~ 餐廳樓底高,裝潢以藍色和橙色為主調。設有室外和室內用餐區,加上有多面落地大玻璃,自然光的透入,不但令環境更加開揚,亦令人感覺超舒適呀! 食物方面,有咖啡店必備的吐司、意粉、漢堡、蛋糕和甜品等等。客人只需用手機落單,就有服務員把餐點送上啦~ 烤雞三文治佐蘋果芝士鷹嘴豆泥 $98烤雞三文治比我想像中還要大份,烤雞切片,相當腍嫩,質素不俗。配上蘋果芝士後,鹹甜夾擊,酸種麵包煙靭可口,配搭起來很不錯呢~ 嫩煎干貝忌廉松露意粉 $108 又大又厚的嫩煎帆立貝,賣相非常吸引呀! 肉厚彈牙的帆立貝,跟想像中一樣的那麼好吃,超值得推介! 惟意粉份量不多,有點不夠滿足啦,哈哈。 焙茶巴斯克芝士蛋糕 $52 一次過品嚐到抹茶和焙茶甜品,實在是很幸福呢~ 巴斯克芝士蛋糕的焙茶味超濃,有意想不到的驚喜呀。抹茶提拉米蘇 $55 店家提供多款甜品,有提拉米蘇、芝士蛋糕、水果撻和戚風蛋糕。抹茶提拉米蘇非常鬆軟,味道濃一點更好。
位於觀塘的樂感

品牌其實是台灣過江龍 桔梗 的姊妹店
,兩間店都人氣高企,深得年輕人熱烈歡迎哦~

烤雞三文治佐蘋果芝士鷹嘴豆泥 $98

嫩煎干貝忌廉松露意粉 $108

焙茶巴斯克芝士蛋糕 $52

抹茶提拉米蘇 $55

2021-07-03
2021-07-09 46 瀏覽
呢間cafe係旺角黃店桔梗嘅姐妹品牌,知道佢喺觀塘開咗分店,一於去支持下!(●’◡’●)ノCafe空間寬躺,有落地大玻璃,仲有特大露天後花園及戶外座位,環境輕鬆寫意,感覺好Cozy,最特別係有露天酒吧及供應Shisha。.干貝黑松露忌廉醬汁燉飯 $148 🍄🍚帶子都幾大粒及厚身,兩面煎得焦香內裡柔軟,熟度啱啱好。燉飯用咗Risotto,飯粒微硬有嚼勁,忌廉醬汁creamy帶黑松露香氣。.台灣風味牛肉千層麵 $148 🐮🧀見到呢個組合幾特別,所以叫嚟試吓!面層嘅芝士烤焗過香味濃郁,下面一層層闊麵鋪上免治牛肉及芝士,牛肉帶麻辣味道,富有台灣風味,幾有新鮮感。.餐前麵包盤 🍞晚市會送餐前麵包,有自家製香草麵包及酸種麵包,口感軟熟,搽埋香草牛油更好味。.抹茶戚風蛋糕 $40 🍰蛋糕鬆軟有空氣感,抹茶味幾突出,搭配嘅淡忌廉都加咗抹茶粉,打得亦非常幼滑輕盈。.總括而言:呢間Cafe仲係寵物友善餐廳,可以帶埋你哋嘅寵物一齊嚟嘆吓!佢哋嘅主食、甜品同飲品選擇幾多,其中有啲創意台式西餐,幾有特色,鍾意試新嘢嘅朋友可以試吓!

干貝黑松露忌廉醬汁燉飯 $148 🍄🍚

台灣風味牛肉千層麵 $148 🐮🧀

餐前麵包盤 🍞

抹茶戚風蛋糕 $40 🍰

2021-07-09 68 瀏覽
桔梗姐妹店繼牛頭角之後開到去觀塘,餐廳唔算近地鐵站,係接近觀塘海濱既一座新式商業大廈入邊。晚場6:30開始但係未夠6:30去到,餐廳已經排好長龍,唔少人仲帶埋狗狗🐶過嚟食飯。.台灣風味牛肉千層麵 Taipei Beef Stew Lasagna(Spicy) 💲148⭐️3.8/5原來晚市無我想試既台北燉牛肉意粉🥲,叫左牛肉千層麵補數。邪惡系列意粉味道不錯,但唔算有大驚喜,食落有點似Pizza Hut個千層肉醬闊麵🤣🤣。.花鵰雞風味奶油雞肉燉飯 Stew Chicken ,Yellow Wine Risotto 💲128⭐️3.8/5無期望下雞肉燉飯有少少驚喜,因為雞肉幾香花鵰味似食醉雞,有少少杞子香,屬較清淡口味之選。.Hot Cappuccino 升級(升級FRUITY豆) 💲39⭐️3.8/5以為係行打卡風cafe咖啡出品會差少少,估唔到咖啡都算ok! 可能因為加左5蚊雞升級隻咖啡豆,咖啡味幾香。.Berries Yogurt Oat Shake 💲48⭐️4/5成晚最滿意係呢杯莓莓乳酪燕麥奶搖🤤,初初仲怕太heavy,但燕麥唔太甜口感軟滑,美中不足係份量太少。.餐前麵包盤,份量唔算少。
Berries Yogurt Oat Shake 💲48
⭐️4/5
餐前麵包盤,份量唔算少。熱烘烘配蒜蓉牛油都唔錯有誠意。
🔸餐廳無Set基本上任何時間都係散叫,無試蛋糕,一主食一餐飲人均消費都要兩百靚,以cafe計唔算平。但勝在環境舒服,食品唔錯,訂定位可以一試。
不專業食評 nei.foodie
Berries Yogurt Oat Shake