今日山長水遠喺新界大西北坐車過嚟食🤤久仰大名嘅麻薯窩夫同埋盒子Tiramisu😞非常可惜地店員話由於人手不足嘅問題(😂)所以唔再做😭 所以我哋只好嗌咗個1 抹茶鮮奶(冇奶味冇抹茶味,2分)、2 黑松露忌廉帶子意粉(個汁唔錯,7.5分)🍝同埋3煙三文魚包😋(個包太韌,6分)🙈🙈🙈食物質素中規中矩😌 價錢略貴意粉啲汁好少 多番啲就好啦~食咗第一啖意粉有隻烏蠅飛咗落去 衛生扣分 不過店員有幫我哋即刻整過一份👍🏻場內咁啱個冷氣壞咗🥵 一邊食一邊出汗 食咗一個鐘急急腳走人🥺 去下場食返我哋想食嘅甜品
非常可惜地店員話由於人手不足嘅問題(😂)所以唔再做😭

所以我哋只好嗌咗個
1 抹茶鮮奶(冇奶味冇抹茶味,2分)、
2 黑松露忌廉帶子意粉(個汁唔錯,7.5分)🍝同埋
3煙三文魚包😋(個包太韌,6分)
🙈🙈🙈食物質素中規中矩😌 價錢
略貴

樂感無論是牛頭角還是觀塘的分店, 都比姊姊店桔梗面積更大, 在週末附近的工業大廈沒有人在工作的時候, 感覺比位於旺角的桔梗更為Relax, 因為周邊人潮相對更少. 食物方面兩間店舖的菜色差不多, 也和剛開張時沒太大分別, 所謂的台式和西式煮食風格之結合, 其實就是將在Cafe吃到的東西, 如意粉, 加些台式食材或醬料而成, 沒太多認真而吸引之處.奶油花鵰燉雞意粉就是當中的表表者, 花鵰味不濃, 酒香不突出, 雞肉自然不太有燉過的火候與問題, 白汁太稀, 不太能掛在意粉身上, 全場最接近花鵰燉鷄的元素, 也許就是意粉上邊的紅棗. 炸雞配泡菜和蛋黃醬是那裡來的台灣菜式, 說是韓國菜也許更適合. 炸雞外皮夠脆, 只是雞肉不夠多汁, 和意粉裡的雞一樣, 不太高質.甜品的巴斯克芝士蛋糕焦香夠的內裡不夠流心, 實得如New York Cheesecake一樣. 至於伯爵茶戚風蛋糕, 如比薩斜塔的蛋糕, 斜得上面的忌廉要倒下來的樣子, 看起來真的不吸引, 吃起來還可以, 但不比星級餅店便宜的蛋糕, 這樣的賣相不夠合格吧!Lagom Koffee has been established in the

Lagom Koffee has been established in the new CBD at Kwun Tung and Kowloon Bay. It is less crowded in the weekend and have a chill time with my beloved at weekend. The cuisine is so called Taiwanese and Western fusion cuisine. However, the dishes such as Huadiao wine chicken with Spaghetti and cream sauce is not tasteful and the deep fried chicken tasted like Korean instead of Taiwanese. The desserts are also “so so” and the quality is dropped compared to its opening. Need work hard to improve.
餐廳大部分以落地玻璃為主,環境十分空曠 給人一種舒適休閑的感覺🌿 🐚奶油羅勒干貝意粉意粉軟硬適中 十分掛汁 每一條都帶有濃郁的香草及橄欖油香味🌱 羅勒的味道平衡了忌廉的油膩感 香煎後的帶子 更香口鮮甜 加上蟹籽的點綴 口感提升 💫💫🅁🄰🅃🄸🄽🄶: 4.1/5🧇朱古力、麻糬、牛油餅乾、海鹽焦糖雪糕 窩夫朱古力味香濃🍫 整體口感外脆內軟✨麻糬煙韌 海鹽焦糖雪糕🍦的配搭 口感豐富 十分滿足😋 由於拍攝時間關係,窩夫入口微暖建議大家上碟後立即享用,口感更佳😆 值得推薦🌟🌟🅁🄰🅃🄸🄽🄶: 4.2/5🍵抹茶tiramisu 甜品舖滿綠茶粉 以綠茶海綿蛋糕作底層 綠茶味道非常濃 帶有苦澀回甘 蛋糕鬆軟 甜度偏低 適合喜歡抹茶苦澀味重的朋友🅁🄰🅃🄸🄽🄶: 3.4/5𝙾𝚟𝚎𝚛𝚊𝚕𝚕 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟹.𝟿/𝟻𝙵𝚘𝚘𝚍: 𝟹.𝟿/𝟻𝙴𝚗𝚟𝚒𝚛𝚘𝚗𝚖𝚎𝚗𝚝: 𝟺.𝟸/𝟻𝚂𝚎𝚛𝚟𝚒𝚌𝚎: 𝟺/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝: 𝚈𝚎𝚜 𝚏𝚘𝚛 𝚠𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎

🐚奶油羅勒干貝意粉

香煎後的帶子 更香口鮮甜 加上蟹籽的點綴 口感提升 💫💫

🅁🄰🅃🄸🄽🄶: 4.1/5

🧇朱古力、麻糬、牛油餅乾、海鹽焦糖雪糕 窩夫

由於拍攝時間關係,窩夫入口微暖
建議大家上碟後立即享用,口感更佳😆 值得推薦🌟🌟

🅁🄰🅃🄸🄽🄶: 4.2/5

𝚂𝚎𝚛𝚟𝚒𝚌𝚎: 𝟺/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝: 𝚈𝚎𝚜 𝚏𝚘𝚛 𝚠𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎
2022-02-19
  • 奶油羅勒干貝意粉
  • 朱古力、麻糬、牛油餅乾、海鹽焦糖雪糕窩夫
2022-05-17 116 瀏覽
今日收工同d舊同事約左聚下,想搵個舒適又坐得耐嘅餐廳,就簡左依度。可能地方偏小小,人真係唔多,加上落地玻璃環境係唔錯。不過美中不足嘅係食物選擇都幾少,雖然總括黎講都係好食嘅。
又係我最鍾意嘅Cafe之一,lagom Kaffe! 佢哋嘅menu選擇多,而且配搭新鮮,食物質素高,而且價錢適中。我成日叫嘅all day Breakfast好抵食,非常豐富,應該有嘅早餐食物都有齊,好似有香腸,煎雙蛋,麵包,蘑菇,沙律菜等等,每樣食物都好用心,好有水準,即叫即做,而且超級大份,食到捧住個肚走😂 另外,佢哋嘅飲品都好出色,除咗一貫有水準嘅咖啡之外,尤其推薦燕麥奶milk shake,好飲得嚟又健康!平時都係去開佢哋嘅牛頭角分店,今次去咗觀塘,反而唔駛等咁耐位,仲要見到佢哋嘅室外座位好chill,下次一定會試吓坐外面☀️
又係我最鍾意嘅Cafe之一,lagom Kaffe!
2022-05-11 4307 瀏覽
週末跟屋企人諗住去觀塘行街,行街前食個早餐,發現原來這間餐廳現在推出了早餐時段,有多款不同的早餐供客人選擇,而每份早餐都會配上飲品一杯!餐廳環境好大好闊落,而且光猛,有卡位、bar枱、普通座位等,而且門口仲佈置到有少少似露營的感覺,很舒服!B1 蕃茄洋蔥湯雞肉螺絲粉拼太陽蛋腿牛角包 ,早餐有時都會想食個熱辣辣的湯粉,而這個早餐就滿足到我!蕃茄湯底酸酸味味,有意式瓜和蘿蔔在湯入面,還配有雞胸,感覺好健康!牛角包好鬆脆,而火腿和蛋都不錯!B8 特級早餐配豬扒,這個早餐包括有大大塊豬扒、雞蛋、火腿、炒雜菌、腸仔、火腿、茄汁豆、薯餅和沙律菜,份量很多,豬扒不會太乾身,喜歡早餐食得比較豐富的朋友就最適合了!B10 歐陸早餐,這個早餐份量較輕盈,適合細食的朋友!有火腿、炒蛋、沙律菜、牛角包和午餐肉,份量不算很多,但都可以很飽了!每個早餐都包有咖啡或茶,咖啡還可以選擇latte這些,選擇也不少!
2022-05-02
早餐
之前係新假期介紹過嘅 #柑桔姊妹店 @lagom_kaffe 除咗觀塘之外依家係 #牛頭角 都開咗分店位於 #宏利廣場 係觀塘道門口入去 就有扶手電梯係星巴克門口上一層咖啡店地方好大 所以環境闊落一入去有四人sofa 卡位 行入啲落地大玻璃L位都係高枱座位 可欣賞窗外環境 中間主要都係二至八人嘅坐位 間隔唔會好迫今日weekday lunch hour 雖然係busy period 1315咁上下時間 興幸剛好有位✌🏽入到去真係坐滿 之後keep 著都有客人坐底後店員會俾QR code 全部自助電子落單💁🏻‍♀️Lunch Set 都around 有6個options #台北燉牛肉意粉 (辛)$118好在呢個係朋友揀😅原來唔止係辣佢係 #麻辣 (有睇開我post 都會知我唔食得辣😅😅所以我完全冇試)上菜好快 兩三分鐘就有 份量就。。。女士都ok燉牛肉ok 不過隻蛋就。。。冇流心🤦🏻‍♀️對於$118 呢個價錢 真係爭咗啲#奶油花雕燉雞意粉 $108個奶油ok 配有啲杞子&磨菇 而且個汁比較稀 所以食落唔會好膩 但相對唔夠掛汁😅至於個花雕燉雞🤔外表雖然係平凡嘅煎雞扒不過食落口呢🤔🤔個餘韻係有
依家係 #牛頭角 都開咗分店

咖啡店地方好大 所以環境闊落
可欣賞窗外環境
中間主要都係二至八人嘅坐位 間隔唔會好迫

坐底後店員會俾QR code 全部自助電子落單💁🏻‍♀️

Lunch Set 都around 有6個options

#台北燉牛肉意粉 (辛)$118
好在呢個係朋友揀😅原來唔止係辣
上菜好快 兩三分鐘就有 份量就。。。女士都ok
燉牛肉ok 不過隻蛋就。。。冇流心🤦🏻‍♀️
對於$118 呢個價錢 真係爭咗啲
台北燉牛肉意粉(辛)

#奶油花雕燉雞意粉 $108
個奶油ok 配有啲杞子&磨菇 而且個汁比較稀
所以食落唔會好膩 但相對唔夠掛汁😅

至於個花雕燉雞🤔外表雖然係平凡嘅煎雞扒
不過食落口呢🤔🤔個餘韻係有點點花雕酒味
由於最後煎雞扒上碟 佢又真係煎得幾香口👍🏻但可惜蓋過咗個花雕😅
唔係為咗寫食評認真啲感受個味蕾 真係會唔記得咗係花雕😅😅

而且個意粉配奶油 的確掩蓋咗「花雕」嘅餘諳
真心呢個有啲失望🥺而且收緊$108架
奶油花雕燉雕意粉

#flatwhite 午餐優惠 +$20
仲可以🆓升級 #doubleshot or +$5 轉 #oatmilk
用 #nutty #houseblend 咖啡味都ok
不過佢會入口有點苦味 未必果個鐘意 我就絕對ok 😉奶泡嘅比例都👍🏻
Flat  white

總結 相信嚟食 #早晨套餐 會吸鄧好多😆😆
$75 #AllDayBreakfast 仲有11款俾你揀🤩

同埋留意返~
佢地係有 #加一服務費 架😜

=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #yellow牛頭角 #yellowcafe #yellow咖啡店
#hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter

OP: Ms.Ng
Google Local Guide

Pls follow🙇🏻‍♀️
Flat  White
2022-05-10
2 分鐘 (堂食)
$146.5 (午餐)
Flat  white
Flat  White
🤑 All Day Breakfast $128🤑 培茶巴斯克芝士蛋糕 $52🤑 Dirty $42———————————————以為牛頭角得茶餐廳?其實牛頭角有好多好質Cafe,適合大家品嚐美食/靚靚打卡📸💕 今次介紹呢間,環境雅致,光線舒適嘅Cafe,食物高質,食過番尋味😆🌟 All Day Breakfast $128 🌟滿滿嘅食物,所有食材都煮得「不多不少剛剛好」。太陽蛋應該係唔錯食材,蛋味香濃,流心太陽蛋🍳 德國腸外型100分,會先戒開外層,顯出滿滿嘅心意❤️ 薯餅炸到啱啱好,非常香脆,唔會太硬。另外配上大量沙律菜同菇,食落清新啲🥰🌟 培茶巴斯克芝士蛋糕 $52 🌟巴斯克芝士蛋糕係必點❣️ 超超超好食😋 培茶味極濃,芝士味勁重,蛋糕焗得啱啱好,表面有焦黑,但內裏超軟滑💓🌟 Dirty $42 🌟咖啡非常甘香,加埋香滑牛奶,係完美組合😚延伸一下,今次體驗前,試過叫外賣,體驗一般,因為外賣份量超少,造型麻麻。同一價錢,要堂食先感受到最準確體驗🤓 ———————————————評分🔖 (5⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️回購?會😋✅———
🤑 All Day Breakfast $128
🤑 培茶巴斯克芝士蛋糕 $52
🤑 Dirty $42

🌟 All Day Breakfast $128 🌟
🌟 培茶巴斯克芝士蛋糕 $52 🌟

🌟 Dirty $42 🌟
咖啡非常甘香,加埋香滑牛奶,係完美組合😚
———————————————
評分🔖 (5⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

🕵🏻‍♀️ #youngcfood_cafe
📍Lagom Kaffe
📍牛頭角觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖
👣 港鐵牛頭角站 B5 出口, 步行約4分鐘
#hkfoodblogger #hkig #discoverhongkong #hkfoodie #instafollow #foodstagram #bestfoodhongkong #bestfoodfeed #foodphotography #foodporn #topcitybiteshk #openricehk #吃貨 #支持小店 #香港美食 #hkcouple #hk #852 #hkiger #香港人 #香港 #相機食先 #hkfood #hkfoodstagram #牛頭角 #牛頭角美食
2021-08-19
2022-05-06 110 瀏覽
位於牛頭角嘅呢間@lagom.kaffee🌿☕️ 走清新休閒風格 佔地面積廣 樓底又夠高 重點係佢有一排180度落地大玻璃窗🪟 景觀開揚 採光度十足 餐廳嘅淺木色調裝潢🪵 配合窗外綠色植物嘅景緻🌳 感覺非常舒適🎐無論選擇坐卡位抑或高枱位置 都能夠望著呢個綠色景觀🍀 感受室外透射入黎嘅自然光 慢慢享用餐廳炮製嘅豐富早餐🍴 真係格外美味有朝氣☀️🌈˜”*°•特級早餐配牛扒🐮•°*”˜牛扒非常之大塊🥩 仲好厚身㖭 煎得非常之香✨ 仲配有太陽蛋🍳 香腸 炒雜菌🍄 茄汁豆🫘 薯餅🥔 同沙律菜🥗 炒雜菌有驚喜 非常爽口juicy👍🏻 好有質素啊˜”*°•特級早餐配豬扒🐷•°*”˜豬扒亦都煎得好香口 配有火腿🍖 太陽蛋🍳 炒雜菌🍄 茄汁豆🫘 同沙律菜🥗 同樣豐富 食得好飽飲品方面推介呢度嘅咖啡呢 款式選擇都幾多 我就點左flat white 咖啡非常香濃順滑 拉花亦非常精美☕️餐廳入面細心留意仲會發現一部送餐機械人喺店內穿梭 感覺都幾有趣 另外呢度亦冇用餐時間限制 推介大家有時間都可以黎慢活一下 食個靚早餐 嘆返杯靚咖啡☕️ have a good morning🌞⭕️ Lagom Kaffe (牛頭角)牛

˜”*°•特級早餐配牛扒🐮•°*”˜

˜”*°•特級早餐配豬扒🐷•°*”˜

⭕️ Lagom Kaffe (牛頭角)
牛頭角觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖
"Lagom" 源自瑞典語,意思為「不多不少 剛剛好」正是瑞典人對生活態度的詮釋, 亦是餐廳的理念。餐廳格局十分闊落近8700呎🤩, 近270°環繞玻璃窗, 引入自然日光🌞, 如茵綠樹🌲, 加上木系格調🪵, 設有布藝沙發位, 搖椅矮桌, 靠窗吧枱, 仿佛身處與世無爭的平行時空✨~ 主打西式cafe餐點及輕食,如意粉、窩夫及全日早餐等菜式。搭配健康得來, 又有美感🌹🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸 (~ hk$75pp)𝓑𝓻𝓮𝓪𝓴𝓯𝓪𝓼𝓽♦️B4 - 樂感公司三文治🥪搽上蜜糖牛油烘得金黃的多士,夾住鷄, 番茄, 沙律菜同溏心煎蛋~伴碟亦有沙律菜~香口得黎不失健康。 厚度分量都好Lagom, 女士亦可一口咬到底, 一啖有齊所有滋味~♦️B5 - 鷄肉花園沙律🥗微微煎過的鷄胸肉, 搭配色彩繽紛的沙律菜, 仲有藜麥, 富含膳食纖維, 少分量就可以帶來飽足感, 更可抑制碳水化合物和卡路里的攝取~餐廳以清爽的酸甜醋汁取代油膩的沙律醬, 亦襯托出蔬菜的新鮮原汁原味!♦️B10 - 歐陸早餐🥐有牛角包, 雜菇, 滑蛋, 午餐肉, 粟米, 車厘茄, 沙律菜。咸甜搭配適宜, 軟脆分配均匀~值得一讚的是牛角包, 外皮酥脆,

🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸 (~ hk$75pp)
𝓑𝓻𝓮𝓪𝓴𝓯𝓪𝓼𝓽
♦️B4 - 樂感公司三文治🥪

♦️B5 - 鷄肉花園沙律🥗

♦️B10 - 歐陸早餐🥐
有牛角包, 雜菇, 滑蛋, 午餐肉, 粟米, 車厘茄, 沙律菜。咸甜搭配適宜, 軟脆分配均匀~值得一讚的是牛角包, 外皮酥脆, 内裏鬆軟, 空氣感十足, 可以裝入粒粒🌽, 再放上小小滑蛋, 搭配住食, 口感超豐富juicy~

𝓒𝓸𝓯𝓯𝓮𝓮 𝓣𝓮𝓪 (跟餐)

♦️ 純粹拿鐵鮮奶咖啡☕
心心拉花夠igable~奶泡適中, 放左好耐仍keep住靚樣!入口有微微咖啡烘焙味, 口感柔順~

♦️ 比利時朱古力奶 (凍)🍫
挂壁的一圈朱古力即刻提升賣相質感!濃鬱的朱古力香味, 但不會死甜/過甜, 順滑可口~

💁 🅢🅔🅡🅥🅘🅒🅔 🛎

❣️點餐方便: 餐廳闊到有送餐機器人,可以透過apps/QR code落單
❣️貼心充電: 唔少枱櫈位都安裝了電制,供人插電腦用
❣️不設用餐時間限制, 真係好難得🤟
鷄肉花園沙律
歐陸早餐
比利時朱古力奶(凍)
樂感公司三文治
歐陸早餐
樂感公司三文治
2022-05-04 79 瀏覽
過去週末落雨濕濕,只能夠室內活動,好在一早收藏咗呢間Lagom kaffe ,一於過嚟食返個靚早餐🥣餐廳樓底好高,而且佔地面積勁大,空間感十足,尤其靠窗梳化位同埋窗口高櫈位置,風景開揚。裝潢以淺木色調為主,感覺好relax!仲冇限定用餐時間,可以慢慢坐~而且交通都好方便,距離牛頭角地鐵站都只係行幾分鐘路程。食物方面,主打輕食,有All Day Breakfast、三文治、意粉、沙律、炸薯條等等。早上仲有11款早餐任你揀,大大份主菜+飲品抗疫價都只係$75。特級早餐拼雞扒有雞扒、太陽蛋、煙肉腸、炒蘑菇、焗豆、薯餅同埋沙律,大大碟好豐富呀!雞扒啖啖肉都好好食😋特級早餐拼魚柳有魚柳、太陽蛋、粟米粒、炒蘑菇同埋沙律,炸魚柳好香脆,點埋沙律醬真係絕配呀~飲品都好唔錯,叫咗一杯抹茶牛奶🥛同埋熱mocha,拉花都整得好靚呀,咖啡師夠晒專業~都幾好飲唔會太甜!非常值得再次回訪,下次等我去埋觀塘分店試吓先~

特級早餐拼雞扒

特級早餐拼魚柳

非常值得再次回訪,下次等我去埋觀塘分店試吓先~

2022-05-02 94 瀏覽
早前我經朋友介紹去咗牛頭角嘅Lagom Kaffe試過之後實在太高質了😆首先要講嘅就係舖入面勁大 超寬躺❗️食物方面我就叫咗3樣嘢1️⃣全日早餐其實我去親Cafe都係一定食All Day😂點解?因為選擇困難症嘅關係👉🏻👈🏻次次都揀唔到食乜🤦🏻‍♀️而呢一間餐廳嘅All Day都好高質然後條腸仲有少少辣辣地🤤之後對我來講最重要最重要嘅All Day有薯餅對我來講真係大加分💯2️⃣奶油花雕燉雞意粉呢個意粉真係有令我驚喜到因為我平時去Cafe10間我諗有一半 既意粉都係唔好食嘅🥲但係呢間嘅意粉出奇地好食👍🏻雖然佢嘅花雕味唔重但係就有好濃郁嘅奶油味好似食緊高質嘅白汁意粉咁🍝啲雞肉都好嫩😙3️⃣台北燉牛肉意粉 (辛)呢一款意大利就係由我朋友口中評價嘅因為我本身唔食牛肉😳但係講真呢碟餸一上枱嘅時候我已經聞到好香好香🥰而我朋友食完嘅評價就係佢話超好味❗️牛肉好嫩 而且意粉有少少辣辣地整體嘅評價都係高上嘅💯有興趣嘅朋友真係可以去試吓👍🏻
早前我經朋友介紹

雖然佢嘅花雕味唔重
但係就有好濃郁嘅奶油味
好似食緊高質嘅白汁意粉咁🍝
啲雞肉都好嫩😙

3️⃣台北燉牛肉意粉 (辛)
呢一款意大利就係由我朋友口中評價嘅

2022-04-26
午餐
  • 奶油花雕燉雞意粉
2022-05-01 2066 瀏覽
位於牛頭角觀塘道348號宏利廣場一樓101號舖的Lagom Kaffe,是一間相當有格調的咖啡店。店內面積廣闊,日光充足。筆者則選了一張靠窗的四人卡位吃早餐。。店內掛著可愛貓咪的壁畫,令人感覺溫暖輕鬆。只要用手機掃描二維碼下單,約十分鐘後,早餐便上桌了。各款早餐的價錢均一,包一杯指定咖啡。。B6 - 特級早餐拼雞扒 - $75Premium Choice Breakfast with Chicken~雞扒、太陽蛋、煙肉腸、鮮蘑菇、焗豆、薯餅、沙律(Chicken, Sunny side up egg, Bacon Sausage, Fresh mushrooms, Baked Beans, hash brown, served with mixed vegetables salad)。早餐即點即製,上桌時還是熱騰騰的,賣相精緻。雞扒頗為大件,煎得香口,而且還會聞到香草清新的味道。。除了太陽蛋,還可以選擇炒蛋。太陽蛋的邊邊煎得微脆,蛋白和蛋黃則口感滑溜,不會煎得過老。。其他的配料也是新鮮熱辣地製作。筆者最喜愛的配料為鮮蘑菇,用料頗新鮮,令整份早餐感覺更清新,平衡了雞扒的油膩感。早餐的份

B6 - 特級早餐拼雞扒 - $75
~雞扒、太陽蛋、煙肉腸、鮮蘑菇、焗豆、薯餅、沙律

其他的配料也是新鮮熱辣地製作。筆者最喜愛的配料為鮮蘑菇,用料頗新鮮,令整份早餐感覺更清新,平衡了雞扒的油膩感。早餐的份量也是大份的,男士也能吃飽。

咖啡則點了熱莫卡咖啡 (Mocha),咖啡豆味香濃回甘,感覺令人為之一振。用膳當天,也有不少附近上班的打工仔外賣早餐回公司吃。

咖啡店內還有送餐機械人,在店內穿梭,為客人送上餐點,頗為有趣。

抹茶迷你蛋糕

迷你蛋糕造型精緻,面頭還有兩朵小玫瑰。抹茶忌廉口感幼滑,而且抹茶味濃厚。蛋糕底層還有一塊小巧克力片,豐富了蛋糕的口感。

2022-04-25
$75 (早餐)
2022-04-30 105 瀏覽
ᴸᵃᵍᵒᵐ 早餐系列☀️-好耐之前就有朋友介紹過呢間,話呢間環境好舒適~好啱同朋友gathering。相比其他cafe呢間空曠好多(圖二就係一入到去望到嘅環境¨̮♡︎~)被店員安排坐卡位,採光度十足,好適合打卡😗 依家早餐均一價$75💞同fd就嗌左三款早餐&兩杯野飲~-·《蕃茄洋蔥湯雞肉螺絲粉ෆ̈拼牛角包、太陽蛋、火腿》$75味道普通,湯底偏杰,都幾重蕃茄味~不過無話好特別,但呢款相對會飽肚啲😋·《特級早餐拼魚柳》$75有炸魚柳、太陽蛋、鮮蘑菇、粟米、沙律。炸魚柳脆度適中,唔會乾爭爭~配芥末沙律醬😋·《特級早餐拼雞扒》$75雞扒、茄汁豆、太陽蛋、煙肉腸、沙律、鮮蘑菇。個雞扒肉質鮮嫩,好juicy~而且煎到個皮略微香脆。醬汁方面係黑椒汁,做得唔錯。·《莫卡咖啡》·《抺茶拿鐵》跟餐$free想健康啲可以轉燕麥奶💞味道:🌕🌕🌕🌘🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌕服務:🌕🌕🌖🌑🌑衛生:🌕🌕🌕🌕🌑整體:🌕🌕🌕🌖🌑價錢;🌕🌕🌕🌑🌑人均$80-$150推介指數:7/10 主要都係環境拉高左個評分🥹個人認為食物質素普通~不過環境就真係好好,好令人放鬆夠曬chill。坐耐啲都唔怕,因為呢度夠大又多位🥰嗌杯咖啡/甜品喺度溫書都係
ᴸᵃᵍᵒᵐ 早餐系列☀️

價錢;🌕🌕🌕🌑🌑
人均$80-$150
推介指數:7/10
主要都係環境拉高左個評分🥹
個人認為食物質素普通~不過環境就真係好好,好令人放鬆夠曬chill。坐耐啲都唔怕,因為呢度夠大又多位🥰嗌杯咖啡/甜品喺度溫書都係個唔錯嘅選擇~想同朋友聚一聚嚟呢度就啱晒💞

(以上純粹個人意見,可作參考😛,之後會分享多啲食評出嚟~😋💕)
2022-04-29 84 瀏覽
今日黎到牛頭角工業區都搵到間好舒服既Cafe😄星期五Lunch time 好多人,地方好大有分高枱同餐枱 , 我揀左坐高枱,今日陽光好☀️等位既位置都好舒服😌Mocha coffee ☕️拉花都幾靚👍🏻👍🏻食物揀左 : 雞肉凱撒沙律🥗溫泉蛋擺盤好靚 配菜都有好多 溫泉蛋 車里茄 青瓜 雞肉 羅馬生菜麵包碎 芝士粉 ⋯⋯好好味😋😋餐廳用手機點餐見到早餐都有好多選擇,好似都好正咁整體來講 環境同食物都好😋如果係附近返工lunch time想簡單啲食個沙律飲杯咖啡放空下係好選擇👍🏻回頭率80分

等位既位置都好舒服😌

擺盤好靚 配菜都有好多
溫泉蛋 車里茄 青瓜 雞肉 羅馬生菜
麵包碎 芝士粉 ⋯⋯好好味😋😋
餐廳用手機點餐

見到早餐都有好多選擇,好似都好正咁

整體來講 環境同食物都好😋
如果係附近返工lunch time