2021-06-10 552 瀏覽
自從海港城出咗購物折扣劵之後, LADY M 就長期排隊。尤其是外賣條隊長到兜幾個圈。我哋行完街, 諗住去食件CAKE 做晚餐先再去睇演唱會。當時5 點幾, 堂食都已經多人排, 由於仲有限聚令嘅關係, LADY M 只安排入座一半左右, 我哋排咗大約30 分鐘先有位。好啦! 一坐低就即刻睇有食咩! 不過由於都晏啦, 有D 款已經賣晒。出去點餐, 等咗陣就上CAKE 啦! 我哋點咗3 件CAKES 同一杯凍咖啡。凍咖啡幾岩我口味, 唔係酸果種, 不錯! 朱古力棋盤蛋糕老公至愛嘅朱古力蛋糕, 蛋糕本身厚實得嚟都鬆軟, 蛋糕上面有朱古力粉, 一口食落去係濃濃嘅朱古力味,  正! 香檳千層蛋糕見到呢個限定香檳千層蛋糕即刻想試! 雖然價錢略貴, 但係食落口, 上面由香檳做成嘅啫哩好重香檳味, 但由於係啫哩, 所以食落好清新! 加埋千層蛋糕, 唔膩 ! 正! 上網搵到資料, 原來蛋糕以高貴的 Perrier-Jouët 「巴黎之花特級乾型香檳」製作而成。唔怪得比其他款貴D 啦! 值得呀! 原味千層蛋糕食完香檳千層蛋糕, 再食返個原味, 比咗下去! 加上已經食咗2 件CAKES, 呢個原味變得膩咗!

我哋行完街, 諗住去食件CAKE 做晚餐先再去睇演唱會。

出去點餐, 等咗陣就上CAKE 啦!

我哋點咗3 件CAKES 同一杯凍咖啡。

凍咖啡幾岩我口味, 唔係酸果種, 不錯!

香檳千層蛋糕

唔怪得比其他款貴D 啦! 值得呀!

原味千層蛋糕

埋單扣埋卷每人都唔駛$100 就可以食到3 件CAKES, 真係勁抵!

2021-03-28
$125 (其他)
  • 香檳茶千層蛋糕
2021-04-11 5447 瀏覽
一直都想試Lady M嘅蛋糕🍰,但真係好貴閒閒地一件都要$70、$80😓😓適逢有隻味要下架、又有隻味新上架,咁兩隻都試吓啦😜😜~~~香檳🍾️千層蛋糕🍰~~~$82蛋糕🍰面上會有半透明啫喱,係香檳🍾️甜甜地、少少酸,真係似飲緊香檳🍾️咁😙😙!cream方面好柔滑,比起其他$3-40件嘅有明顯分別,好味好多🤩🤩~~~黑糖豆乳千層蛋糕🍰~~~$75面層係黑糖味啫喱,中間cream係帶有豆乳味,滑度唔夠香檳🍾️千層,但都係合格之上😘😘,建議要連同黑糖啫喱一齊食,那黑糖同豆乳會互相支持,中和返大家嘅味道!🥰🥰坐低左會有隻暖暖地嘅叉提供,另外會用礦泉水招待客人,咁收咁貴係連埋呢D啦🥳🥳
適逢有隻味要下架、又有隻味新上架,咁兩隻都試吓啦😜😜
~~~香檳🍾️千層蛋糕🍰~~~$82
香檳🍾️千層蛋糕🍰

~~~黑糖豆乳千層蛋糕🍰~~~$75
黑糖豆乳千層蛋糕🍰

2021-04-06
$78.5 (其他)
香檳🍾️千層蛋糕🍰
黑糖豆乳千層蛋糕🍰
2021-09-13 0 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑Lady M有幾出名相信大家都知啦,佢嘅特色就係出邊條人龍😂而佢嘅蛋糕亦相當有水準,除咗最出名嘅千層蛋糕,其他蛋糕例如彩虹蛋糕同棋盤蛋糕都又靚又好食。不過想試嘅朋友一定要早啲去,因為佢哋嘅蛋糕都係即日新鮮製造,賣完就要等第日啦✅玫瑰千層蛋糕每塊千層pancake都薄透如紙,均勻咁搽上玫瑰味道嘅忌廉令口感柔滑細緻,面層係味道香甜嘅玫瑰味啫喱,仲撒上食用玫瑰花瓣,賣相好靚又洋溢玫瑰花香味

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑

✅玫瑰千層蛋糕
外賣自取
2021-09-11 20 瀏覽
有張100蚊coupon 咪買黎試下囉,個個都講到飛天咁好食,真係好鬼期待。去海港城分店買,堂食起碼等五十人,無誇張,條人龍轉幾個圈。外賣條隊都排五、六個人,個個都咁富貴㗎咩?買左兩件原味千層同一件全素朱古力撻,包裝係靚嘅,店員態度都好好,名店果然受過training呀。件蛋糕綿滑濕潤好香口,微甜食完一件都唔會漏,係好食喎。全素朱古力撻都好好味,朱古力味濃,可能係全素嘅關係,同平時食開嘅撻皮唔同,個皮較脆同硬,咬落會粉碎嘅。整體黎講係好食但貴啲囉,試過就夠了。

件蛋糕綿滑濕潤好香口,微甜食完一件都唔會漏,係好食喎。

整體黎講係好食但貴啲囉,試過就夠了。

2021-05-14
2021-09-06 25 瀏覽
無論出幾多新味 依然鍾意玫瑰味🌹比起原味特別,玫瑰千層蛋糕,有玫瑰味cream,啫喱,味道香甜清清地仲有可食用花瓣,又靚又好食依家用海港城coupon,每滿$200減$100,掋食
無論出幾多新味 依然鍾意玫瑰味🌹

比起原味特別,
玫瑰千層蛋糕,有玫瑰味cream,啫喱,
味道香甜清清地

仲有可食用花瓣,又靚又好食

依家用海港城coupon,每滿$200減$100,掋食
  • 玫瑰千層蛋糕
2021-09-04 0 瀏覽
Lady m唔係一定女仔食嘅,男仔一樣得!今次叫咗3個口味,分別係玫瑰原味,綠茶,同伯爵茶口味,3件之中最鍾意綠茶! 香濃茶味,而且又唔會太甜;伯爵茶味依然出色,食幾多之次都依然有水準;而玫瑰味面層係jelly,食落好似食緊香精咁😂 不過佢地個cream真係好食!食極都唔厭!
Lady m唔係一定女仔食嘅,男仔一樣得!

今次叫咗3個口味,分別係玫瑰原味,綠茶,同伯爵茶口味,

2021-09-03
2021-08-17 212 瀏覽
本來想試吓佢個新出品- 柑桔洋甘菊撻 可惜已經賣晒啦可能臨近收工啦(我哋去到都8:00) 剩返嘅款式都唔係太多,所以唯有揀返之前食過好食嘅爆谷焦糖千層,又因為賣晒栗子千層,朋友就揀咗玫瑰味。我另外再嗌左杯嘢飲=柚子梳打。因為朋友有coupon,所以半價就食到啦,抵咗好多😊我哋好好彩去到唔駛等位就直入,我哋坐低咗冇耐條龍又出現番😌我仲見到佢而家有蛋糕配雪糕set (有菊花味雪糕幾特別)不過今次冇試,就留返下次試佢個洋甘菊tart 嘅時候試啦。試咗朋友一啖玫瑰🌹味,都係我個焦糖味好啲,好鍾意焦糖爆谷,今次嗰啲仲有少少脆,對上一次因為冇位外賣走啲爆谷已經淋晒😞同埋由於呢期自己啲味覺好似有啲問題,好怕聞到啲特別嘅味道,連香水我而家都好少噴,好有反胃🤢感覺! 不過唔好誤會佢唔係唔好食,只不過我prefer焦糖多啲,甜品都係要甜啲先好食😋杯嘢飲都好清新㗎,因為之前餐飯我都特別叫咩嘢飲,所以個口有啲口「行行」嘅感覺,飲完舒服曬價錢真係有啲貴嘅~$60-$70一件cake

因為朋友有coupon,所以半價就食到啦,抵咗好多😊

我哋好好彩去到唔駛等位就直入,我哋坐低咗冇耐條龍又出現番😌

價錢真係有啲貴嘅~$60-$70一件cake
爆谷千層vs玫瑰千層
爆谷千層vs栗子千層
2021-08-16 331 瀏覽
✨伯爵茶千層蛋糕​喺我最喜歡嘅蛋糕🥰 伯爵茶味香濃,呢款甜度適中(其他好甜🙊)千層蛋糕皮同Cream都一樣咁軟滑,食落融為一體😋​茶味控必點‼️​​味道👅👅👅👅​抵食🤑🤑🤑​環璄⭐️⭐️⭐️​服務👍🏻👍🏻​番兜🍉🍉🍉​(最高分x5)​​

✨伯爵茶千層蛋糕​

番兜🍉🍉🍉​
(最高分x5)​
  • 伯爵茶千層蛋糕
2021-08-05 504 瀏覽
嗰日同fd過來海港城shopping,然後送左一沓coupon,立刻過來排隊食蛋糕。仲以為星期日條隊會好長,但都唔使一個鐘。.🌼抹茶千層蛋糕 $75抹茶味勁濃郁,d抹茶粉唔會好厚。層層都好細膩,絲滑口感!甜度好啱我口味!.🌼玫瑰千層蛋糕 $75個look好睇啱打卡,上面有層類似啫喱咁嘅。味道比較甜,但未至於甜到漏。玫瑰味都幾濃。.🌼法國玫瑰鮮牛奶 $68意外地好飲!以為佢玫瑰蛋糕較甜,牛奶都會甜d tim。但其實唔會,玫瑰味都幾濃。
仲以為星期日條隊會好長,但都唔使一個鐘。

🌼抹茶千層蛋糕 $75
抹茶味勁濃郁,d抹茶粉唔會好厚。
層層都好細膩,絲滑口感!
甜度好啱我口味!

🌼玫瑰千層蛋糕 $75
玫瑰味都幾濃。

🌼法國玫瑰鮮牛奶 $68
意外地好飲!
以為佢玫瑰蛋糕較甜,牛奶都會甜d tim。
但其實唔會,玫瑰味都幾濃。

2021-07-25
2021-07-30 570 瀏覽
吃了三款蛋糕 因為 叫完一個唔好食 再叫另一個再唔好食再叫另一個。 有些膩,1.Whisky Dark Chocolate Mous, 2. Earl Grey Miller Crepes, 3. Ice French Rose Tea Latte. 兩杯飲品一般。
2021-07-28 434 瀏覽
今日同朋友去左海港城濕平,行到攰攰地,想揾個地方坐下😂見Lady M堂食唔多人排隊,決定食佢啦😝睇完個menu,有好幾款蛋糕都好想食,我哋決定叫三款share食😋😋原味千層蛋糕🍰- - 依款唔使多介紹,人氣之選,甜度適中,皮薄之餘d Cream夠滑溜,好味道🥰伯爵茶千層蛋糕🍰- - d cream比原味較甜,但充滿伯爵茶香氣,鐘意茶味甜品的朋友不妨一試🤣朱古力棋盤海棉蛋糕🍰- -我見好多枱客人都有叫依款蛋糕,所以心思思想試,但覺得一般,蛋糕較乾身,如果唔係朋友助力,應該食唔曬🤣🤣雖然Lady m蛋糕定價較貴,但千層蛋糕系列確實出色🤣🤣偶然食下也是不錯👍

原味千層蛋糕🍰

伯爵茶千層蛋糕🍰

朱古力棋盤海棉蛋糕🍰

2021-07-20 428 瀏覽
講到食千層蛋糕,一定要去lady m,今日去海港城買嘢,行到攰攰地,一定要去幫襯呢間千層蛋糕店,一試難忘今次食左幾隻味,主要推介都係伯爵茶味,首先佢每一層嘅皮都做得非常好,非常薄,而d Cream同皮既比例啱啱好,食落口有種入口即溶嘅感覺,人生食過咁多間千層蛋糕,我覺得佢係做得最出色,平衡感非常好,伯爵茶嘅香味真係非常香總結唯一一個好大缺點,就係好多人,如果撞正海港城現金券,食到嘅機會就更加微乎其微,試過下午3:00去,好多未到已經搶購一空,所以如果真係要食,真係要好早去。

2021-07-02
2021-07-20 408 瀏覽
小編上星期六在,海港城購物🤭👚👗👠🥿🧣換來大量商場餐飲現金優惠券,可以半價嘆港女蛋糕,更係立即約朋友一起去lady M high tea 啦!平時次次來到Lady M 一定會食佢地最出名嘅千層蛋糕,今次決定試吓佢其他款式蛋糕比較一下🍰。🍰法式芝士蛋糕$68 ❤️❤️❤️❤️/5芝士味好濃,好creamy,味道都不錯,不過就唔算好特別。🍰法式士多啤梨千層酥$62 ❤️❤️❤️❤️/5外面酥皮夠鬆化不會覺得油膩,忌廉香滑不太甜,夾住士多啤梨🍓果肉,好好味好fresh 。

🍰法式芝士蛋糕$68 ❤️❤️❤️❤️/5
芝士味好濃,好creamy,味道都不錯,不過就唔算好特別。

🍰法式士多啤梨千層酥$62 ❤️❤️❤️❤️/5
法式士多啤梨千層酥
法式芝士蛋糕
2021-07-18
優惠券
法式士多啤梨千層酥
法式芝士蛋糕
2021-07-18 372 瀏覽
今日嚟咗海港城lady m食,排左半個鐘先入到,真係好多人啊。✨👍🏽玫瑰千層蛋糕:面頭嗰啲玫瑰花瓣加埋粉紅色嘅玫瑰啫喱,又靚又好味,淡淡的玫瑰味十分清香。蛋糕清甜,食落有淡淡玫瑰味又唔會太濃。👍🏽爆谷千層蛋糕:上面有層焦糖味嘅cream,甜甜焦焦嘅味,食落似焦糖味多啲,兩粒裝飾嘅爆谷仲係脆嘅,感覺很好。蛋糕食落去比其他味道相對較甜,甜得來食到好香嘅焦糖味。👍🏽Iced cappuccino:咖啡味香濃,泡沫好幼滑。另外仲外賣左幾件返屋企食😋😋👍🏽紐約芝士蛋糕:係軟身的芝士蛋糕,芝士香濃幼滑,食落口好smoothie。✨👍🏽伯爵茶千層蛋糕:上面嗰層伯爵茶奶凍好味。蛋糕嘅茶味好香,食落去十分之幼滑唔會有一粒粒嘅茶葉碎。👍🏽栗子蛋糕:栗子蓉打得十分之幼滑。蛋糕食落口感覺好似有少少太甜,而且栗子味唔算香濃,相對比較普通。

玫瑰千層蛋糕

✨👍🏽玫瑰千層蛋糕:

爆谷千層蛋糕

👍🏽爆谷千層蛋糕:

凍意大利泡沫咖啡

👍🏽Iced cappuccino:
咖啡味香濃,泡沫好幼滑。

另外仲外賣左幾件返屋企食😋😋

👍🏽紐約芝士蛋糕:
係軟身的芝士蛋糕,芝士香濃幼滑,食落口好smoothie。

✨👍🏽伯爵茶千層蛋糕:

👍🏽栗子蛋糕:

玫瑰千層蛋糕
爆谷千層蛋糕
凍意大利泡沫咖啡
2021-07-18 159 瀏覽
Lady m之前錯過了Lady m香檳味,今次來試另一個新味道千層蛋糕,爆谷焦糖味!。平日6點半左右只需等2個人就有3張枱可以坐。吃完有大幾7點15分,外面就有10人左右在排了。。。甜品當晚餐,為左要食飽另外選了2種愛吃的定番的千層蛋糕。玫瑰花味和伯爵茶味。。因為預計是爆谷焦糖味是3個之中最濃味,所以最後才吃爆谷焦糖味。。😆安排妥當,就沒有膩感。。。另外要提一提。雖然店員有噴野消毒抹枱,不過桌上有上手番落既蛋糕碎所以環境其實唔乾淨。肺炎時期,大家自己小心。
Lady m
之前錯過了Lady m香檳味,
今次來試另一個新味道千層蛋糕,
爆谷焦糖味!

平日6點半左右
只需等2個人就有3張枱可以坐。
吃完有大幾7點15分,
外面就有10人左右在排了。

甜品當晚餐,為左要食飽
另外選了2種愛吃的定番的千層蛋糕。
玫瑰花味和伯爵茶味。

因為預計是爆谷焦糖味是3個之中最濃味,
所以最後才吃爆谷焦糖味。

😆安排妥當,就沒有膩感。

另外要提一提。
雖然店員有噴野消毒抹枱,
不過桌上有上手番落既蛋糕碎
所以環境其實唔乾淨。
肺炎時期,
大家自己小心。
2021-07-02
$112.5 (晚餐)
  • 伯爵茶千層蛋糕
  • 玫瑰千層蛋糕