下午5點鐘左右 同朋友係海港城行街行到攰 又未到Dinner time ~ 平時人山人海排晒長龍嘅Lady M,可能因為過咗最繁忙嘅時間 見到唔使排隊,我哋就決定坐低食件蛋糕🍰 飲杯茶🍹 順便抖下🤣🤣我揀咗玫瑰千層蛋糕🌹 而朋友就揀咗焙茶千層蛋糕🍵 飲品就要左Iced🧊伯爵紅茶🍹🌹🍰玫瑰千層蛋糕比較清新,無論係聞到 還是食落口都有淡淡的玫瑰花香味,2重享受😋🍵🍰焙茶千層蛋糕真係有濃既焙茶味,但同時都偏甜,可能想掩蓋好濃茶既甘味,話哂始終都係一件甜品🤭

2022-10-09
5 分鐘 (堂食)
2022-10-21 464 瀏覽
Shopping 完後,經過Lady M,冇咩人排隊,先發現依家coupon 係300-100,所以冇咩人,想食青蘋果慕絲蛋糕,所以外賣咗青蘋果慕絲蛋糕有啲酸,比想像中
,所以冇咩人,想食青蘋果慕絲蛋糕,所以外賣咗
青蘋果慕絲蛋糕有啲酸,比想像中

2022-10-19 412 瀏覽
🐾Lady M# A man thought too much, will lose the fun of life.- William Shakespeare🐈今日心緒不寧,於是就忙裏偷閑去左Lady M補充下糖份,可能係平日唔係好多人,店舖以白色為主調,坐得幾舒服🐾原味千層蛋糕 $68個蛋糕皮整得夠薄所以一咬會feel到好多cream咇出嚟,唔會太甜,好評🐾士多啤梨拿破崙 $66吉士醬調得好好味,而且夠多餡!個餅皮勁鬆脆,一切落去果下已經聽到好香脆的聲音,最推薦係呢個❣️Overall體驗: 工作好多煩惱但呢排體會到諗黎都冇用,食個千層蛋糕連同千個煩惱食落肚仲實際。Lady M係小貴但好食
🐾Lady M

- William Shakespeare

🐾原味千層蛋糕 $68

🐾士多啤梨拿破崙 $66

2022-10-16 619 瀏覽
由於有海港城200-100優惠券嘅關係所以嗱嗱聲約frd黎海港城食飯食完飯就梗係要食返啲甜品Lady M 就係其中不二之選每次黎親都一定要食伯爵茶千層蛋糕餅皮的口感十分軟 而且非常香 甜而不膩每次嚟都一定要食另外仲叫咗個紫薯千層蛋糕紫薯味好濃,但係相比起伯爵茶 呢款蛋糕就有啲失色我覺得lady m 真係除咗千層蛋糕之外,其他都一般般呢個棋盤蛋糕冇乜特別去第二度應該可以食到更好食叫咗杯400 次咖啡 口感軟滑下次單飲佢會比較好食完蛋糕之後再飲佢超級滯
由於有海港城200-100優惠券嘅關係

每次嚟都一定要食
Earl grey千層

另外仲叫咗個紫薯千層蛋糕
紫薯千層蛋糕

紫薯味好濃,但係相比起伯爵茶 呢款蛋糕就有啲失色

朱古力棋盤蛋糕

我覺得lady m 真係除咗千層蛋糕之外,其他都一般般
呢個棋盤蛋糕冇乜特別

2022-05-22
Earl grey千層
Dalgona  coffee
2022-10-15 415 瀏覽
幾乎把菜單吃了個遍!新品焙茶口味的茶香味很濃,略膩~但還是很正的焙茶味最愛的還是玫瑰的那款~芝士蛋糕依舊是經典,很creamy(喜歡餅底的肉桂味)栗子蛋糕好像給我切的比較小塊(哭泣…)棋格巧克力蛋糕也不錯,好吃的!
幾乎把菜單吃了個遍!
新品焙茶口味的茶香味很濃,略膩~
但還是很正的焙茶味
最愛的還是玫瑰的那款~
芝士蛋糕依舊是經典,很creamy(喜歡餅底的肉桂味)
栗子蛋糕好像給我切的比較小塊(哭泣…)
棋格巧克力蛋糕也不錯,好吃的!
2022-10-15 340 瀏覽
最近推出期間限定焙茶千層蛋糕,經過黎試一試,又難得堂食有位坐可能佢嘅Earl grey 千層蛋糕太出色,所以我對佢嘅焙茶千層蛋糕都好高期望,叫左一件黎試下:焙茶千層蛋糕:味道偏甜、焙茶味好淡,淡到我食唔出有焙茶味,只食到好甜嘅甜味⋯ 講返先,同一日黎食Lady M前我無食過甜品⋯蛋糕上有兩粒黑糖,都係得個甜字,同焙茶格格不入,我認為係多此一舉⋯完全參透唔到啲人講嘅好食位喺邊,由頭到尾都係得個甜字⋯ 以後我都揀返Earl grey千層蛋糕好了⋯ 大家唔好中伏。

焙茶千層蛋糕:

2022-10-09
2022-09-07 1042 瀏覽
最近海港城優惠變左$300減$100,Lady M 都少左人排隊。今次食左3款 cakes: 1. Earl Grey Mille Crepes $78不敗之選,伯爵茶味很香,cream 和每層crepes 都好滑,千層蛋糕入面,最推介嘅係依隻。2. Strawberry Mille Feuille $66個人認為係,Lady M 除左千層蛋糕外,最好食蛋糕,好脆,士多啤梨很新鮮,整體高質。3. Gateau Nuage $72正正常常的芝士蛋糕,但不太特別。

1. Earl Grey Mille Crepes $78

3. Gateau Nuage $72
正正常常的芝士蛋糕,但不太特別。

2022-08-30 805 瀏覽
唔使多講香港人都知呢間嘢又貴又多人排隊,朋友醒咗我幾張優惠券,所以就過嚟呢度買蛋糕氹老婆開心老婆開心我就開心買咗玫瑰蛋糕、綠茶千層蛋糕、芝士蛋糕、士多啤梨拿破崙整體上都唔錯嘅,只不過工人姐姐就話玫瑰蛋糕有少少苦嘅面嗰度,跟住芝士蛋糕就太甜喇,綠茶蛋糕同埋嗰個士多啤梨拿破崙都好甜老婆減肥,係咁依每樣食少少,佢話已經好滿足啦人一世物一世,你氹下我,我氹下你,咁就幾十年喇等我再攞啲coupon同老婆食好嘢先

老婆開心我就開心

買咗玫瑰蛋糕、綠茶千層蛋糕、芝士蛋糕、士多啤梨拿破崙

老婆減肥,係咁依每樣食少少,佢話已經好滿足啦

人一世物一世,你氹下我,我氹下你,咁就幾十年喇

等我再攞啲coupon同老婆食好嘢先
2022-08-23 785 瀏覽
有冇人好似我咁 雖然唔鍾意食咁甜嘅嘢,但其實又好鍾意食甜品,女人就係咁矛盾㗎啦🤭🤭🤭Lady M蛋糕 我覺得喺千層蛋糕方面來講,真係冇得輸。Lady M除咗平時買嘅款式之外,有時都會推出一啲seasonal 嘅款,今個夏天佢就推出咗呢一款焙茶千層蛋糕。如果鍾意焙茶味嘅朋友,咁就好啱食呢一個蛋糕,焙茶味都幾香濃,加埋佢本身做千層蛋糕已經好出色,啲cream唔算太甜,係真係好好食。😋大推👍🏻👍🏻👍🏻
有冇人好似我咁 雖然唔鍾意食咁甜嘅嘢,
但其實又好鍾意食甜品,女人就係咁矛盾㗎啦🤭🤭🤭

焙茶千層蛋糕

2022-08-03
外賣自取
慶祝紀念
生日
焙茶千層蛋糕
  • 原味千層蛋糕
2022-08-07 830 瀏覽
⭐️焙茶千層蛋糕⭐️黑糖焙茶啫喱球 香甜彈牙千層蛋糕 層次一如以往好焙茶黑糖忌廉 幼滑焙茶味香濃 帶淡淡黑糖香味道唔太甜 唔錯⭐️法式士多啤梨千層酥⭐️千層酥 口感酥脆鬆化 有淡淡牛油香忌廉 偏稀身 香滑 有奶香 士多啤梨酸甜 蛋糕鬆軟⭐️彩虹牛奶雪糕蜜桃梳打⭐️賣相好吸引粉紅色好靚牛奶雪糕 奶味香濃 偏重冰感蜜桃梳打 蜜桃味香甜 幾清新⭐️凍蝶豆花乳酸梳打⭐️紫色好靚 每次都忍唔住會點蝶豆花冇乜味 乳酸梳打酸甜清爽總結💫今期焙茶口味唔錯 環境普通 服務正常 價錢可以
⭐️焙茶千層蛋糕⭐️

蝶豆花冇乜味 乳酸梳打酸甜清爽

總結💫今期焙茶口味唔錯
環境普通 服務正常 價錢可以
2022-08-04 794 瀏覽
𓌉◯𓇋【 ✨港女摰愛既蛋糕店🍰】星期六日吾建議去海港城食 太多人排隊😵‍💫🥲我排左五個字先入得 好彩食左午飯先去🤣🤣享受午後時光🥳🥳▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀ 原味千層蛋糕🌟 ($72)基本上每款味道都食勻晒🤣今次還原基本步🥳原味相對無甘甜 奶香味會出啲 口感好smooth 不敗之選😌😌❀朱古力棋盤蛋糕🍰($72)大人細路都會喜歡既口味 吾太甜😙蛋糕濕潤軟綿 棋盤look好特別 成日都好想知係點整😂❀有機伯爵茶($55)清茶配甜品就最好 可以解膩😉一壺甘上幾保温 又可以慢慢嘆 伯爵茶味香濃😚like it😍❀法國玫瑰鮮奶茶($68)之前係銅鑼灣店飲過覺得幾好飲又靚 但今次呢杯好淡 玫瑰味靠底下果少少既糖漿支撐 奶味又吾香濃 同埋係無茶味架 下次都係叫番其他算🤢🤢68蚊加多幾蚊食多件🍰仲好😞

𓌉◯𓇋
【 ✨港女摰愛既蛋糕店🍰】

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀ 原味千層蛋糕🌟 ($72)

❀朱古力棋盤蛋糕🍰($72)

❀有機伯爵茶($55)

❀法國玫瑰鮮奶茶($68)
68蚊加多幾蚊食多件🍰仲好😞
25 分鐘 (堂食)
下午茶
2022-08-02 599 瀏覽
海港城半價coupon最後2日,間間餐廳都好多人,Lady M 既外賣蛋糕,5點3左右就已經賣哂,好誇張喔~原味千層蛋糕幼滑既cream再加薄薄既千層皮太好味,食幾多次都唔厭喔~培茶千層蛋糕新口味,未試過既真係要黎試下,又香又滑喔400次咖啡我本身就係400次咖啡既粉絲,好多餐廳既呢款咖啡我都飲過,Lady M 呢杯,香濃幼滑,比好多cafe都好飲好多~今日環境好嘈,太多人排隊買外賣,所以我地食完就走,無好似平時咁hea下,感覺就同食快餐差不多,下次見人多,都係唔好去堂食啦!

原味千層蛋糕
幼滑既cream再加薄薄既千層皮
太好味,食幾多次都唔厭喔~

培茶千層蛋糕
新口味,未試過既真係要黎試下,又香又滑喔

400次咖啡

2022-08-02
下午茶
2022-07-24 791 瀏覽
本身對Lady M冇乜fantasy,食過冇番尋味,唔會主動話要食但係發覺咁多年都仲有好多人排隊今次又係友人話要去,亦都誤打誤撞喺人哋剛開鋪做第一枱客入座知道佢新出咗Hojicha味,所以諗都唔洗諗就決定到Hojicha味濃,creamy得泥成件事好輕,唔會覺得好滯,頭頂戈兩粒黑糖焙茶jelly好清新栗子蛋糕嘅栗味都幾出,蛋糕位都幾少,仲有好大層cream,食落口好滑,個人覺得甜度適中Lady MHojicha Mille Crěpes 焙茶千層蛋糕 $78Gâteau Aux Marrons 栗子蛋糕 $66📍尖沙咀
但係發覺咁多年都仲有好多人排隊
今次又係友人話要去,亦都誤打誤撞喺人哋剛開鋪做第一枱客入座
知道佢新出咗Hojicha味,所以諗都唔洗諗就決定到

Lady M

Gâteau Aux Marrons 栗子蛋糕 $66

📍尖沙咀
2022-07-23 791 瀏覽
呢排天氣真係好熱🌞見到有個🍰蛋糕配雪糕🍨套餐未試過Lady M既雪糕梗係去試試!🍫🍰朱古力棋盤蛋糕格格分明🟫⬜️濃郁朱古力味,入口鬆軟,唔會太甜🍰☕️伯爵茶千層蛋糕食落口非常有層次感皮同cream既比例岩岩好cream好幼滑濃郁伯爵茶既茶香味暫時係我最愛既口味❤️🍨彩虹牛奶雪糕雪糕顏色好colorful 🌈消下暑之餘又可以打下卡雪糕好幼滑,帶有牛奶味味道唔會太甜,但就溶得幾快所以快手影完相好食啦😂下次有機會再試下菊花味既雪糕🌼🍨$98自選一件千層蛋糕+一球雪糕$88自選一件其他蛋糕+一球雪糕+$38配飲品+$46配鮮奶茶
呢排天氣真係好熱🌞
見到有個🍰蛋糕配雪糕🍨套餐
未試過Lady M既雪糕
梗係去試試!

🍫🍰朱古力棋盤蛋糕
格格分明🟫⬜️
濃郁朱古力味,入口鬆軟,唔會太甜

🍰☕️伯爵茶千層蛋糕
暫時係我最愛既口味❤️

🍨彩虹牛奶雪糕
雪糕顏色好colorful 🌈
消下暑之餘又可以打下卡
雪糕好幼滑,帶有牛奶味
味道唔會太甜,但就溶得幾快
所以快手影完相好食啦😂

下次有機會再試下菊花味既雪糕🌼🍨

$98自選一件千層蛋糕+一球雪糕
$88自選一件其他蛋糕+一球雪糕
+$38配飲品
+$46配鮮奶茶
  • 伯爵茶千層蛋糕
2022-07-16 794 瀏覽
兩個人食夠$200 有coupon 可以減$100,所以去海港城食真係抵,如果想試lady m 極建議去。叫左兩件cakes同一杯野飲。玫瑰千層第一次去的話建議試左先,最signature。