2023-04-08 541 瀏覽
之前食過幾次Lady M都係堂食,今次屋企人喺尖沙咀嘅Lady M外賣咗件伯爵茶千層蛋糕😋Lady M除咗千層蛋糕之外都有其他款式嘅蛋糕😋而且佢嘅千層蛋糕都有好多口味,鍾意茶味甜品嘅人行街經過不妨試吓,除咗伯爵茶之外之前試過抹茶同埋焙茶口味🫶🏻都唔錯的!Lady M嘅千層蛋糕皮好薄,而且cream唔會太膩,即使唔鍾意食甜嘢/cream嘅人都可以冇咩負擔咁食完一舊,因為佢嘅份量唔係太大🫡雖然價錢有少少貴($78 )但絕對物有所值🍽

2023-04-05 422 瀏覽
海港城本來就係一個充滿遊客嘅地方,開關之後更加多人過嚟。去開購物諗住搵個甜品食,遇上有人想插隊,服務員好好,知道我同埋朋友係過咗嚟先,優先處理我哋,反而唔理插隊嗰幾個人。不過蛋糕質素建議係呢間都係食返佢哋嘅傳統千層蛋糕,上次試咗Tiramisu 感覺佢哋仲未好擅長做呢款,出邊有更加多選擇佢哋有套餐可以加個雪糕,推薦伯爵茶雪糕,茶味非常香濃。但係雪糕溶得非常快😂😂😂建議上菜嗰一刻就要立即食咗個雪糕先,想飲啖茶先食都已經溶咗一半haha
海港城本來就係一個充滿遊客嘅地方,開關之後更加多人過嚟。

2023-04-03 332 瀏覽
最近心情唔太好,聽講食甜品心情會好d~其實邊會啊…只係比個藉口自己食下甜品。不過人大左太甜既野都唔太食到😂😂😂依家唯一依然愛食既就只有lady m既千層蛋糕😎.原味千層蛋糕 食過伯爵茶同綠茶味但我都係最愛原味,細滑既cream再加上薄薄既班戟皮,奶香味較重唔會太甜,食極都唔厭.Tiramisu 千層蛋糕呢款係期間限定,香濃咖啡味但唔太食到有酒味,口感依然creamy亦唔會太甜.我一直想試佢既朱古力棋盤蛋糕,但係每次去都一定係點左原味千層😂😂😂

Tiramisu 千層蛋糕
  • 原味千層蛋糕
2023-03-16 619 瀏覽
Lady M® 一直被譽為紐約最頂級、最著名的法式蛋糕品牌,以原味千層蛋糕聞名。相信鍾意食甜品既foodie,都一定對Lady M依個品牌唔陌生!我點咗1件玫瑰千層蛋糕$78(Rose Mille crepes )和1杯冰法式泡沫奶玫瑰茶$68(Ice french rose tea) latte。先講蛋糕確是順滑,但玫瑰味有d香精香油,味道比較似食香水,而且徧甜而rose tea就多奶泡,但唔特別,整體味道唔太啱我口味,我偏向鍾意cheesecake factory嗰種厚實無香油的味道(個人口味!!)環境在商場中開放式的,純白簡潔,但就不夠私隱度和裝潢。如果有人請我會食既,但就唔值自費買嚟食,性價比唔高😆

2023-03-06 465 瀏覽
Lady M 一講到千層蛋糕不得不提美國開過嚟現在遍佈港九新界嘅 Lady M 通常買呢度嘅蛋糕我都係因為鍾意佢夠晒濃味切得又大件外賣買返嚟嘅時候佢係用一個白色長方形包裝依一個小型白色盒目測可裝四塊蛋糕首先係介紹小編覺得最好食嘅玫瑰千層蛋糕千層蛋糕上面鋪咗輕輕一層識落似玫瑰花味嘅啫喱以及幾塊玫瑰花瓣做裝飾食落去味道真係好濃郁喺千層蛋糕嘅不二之選呢度第二個嘅抹茶千層蛋糕佢上面鋪咗一層抹茶粉下邊每一塊薄餅中間都會有濃郁抹茶忌廉對於抹茶控來講會係一種滿足其實買咗兩件蛋糕返嚟睇返張單都覺得好貴通常一塊蛋糕都在$50左右不過依件係將近$80價錢真係可以改善一下👏Takeaway overall:8.5/10💰Price:玫瑰千層蛋糕 $78抹茶千層蛋糕 $78📍Address:Lady M Cake Boutique (Tsim Sha Tsui), Harbour City, Shop OT215K, 2/F, Ocean Terminal, 3-27 Canton Rd, Tsim Sha Tsui
Lady M

玫瑰千層蛋糕 $78
抹茶千層蛋糕 $78

📍Address:
2023-02-18
5 分鐘 (堂食)
2023-03-05 467 瀏覽
媽媽平時好少出城🤭話說前排同佢經過海港城⋯👩🏻:點解呢間嘢成日咁多人排隊?好好食㗎?👧🏻:買兩件返去試吓,你自己評價吓啦~最後👩🏻揀咗兩隻味,我哋返屋企一齊食(左)Tiramisu (右) Earl Grey ☕️Tiramisu 推薦程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻————————————————————————拎出嚟嘅時候見到有少少濕潤應該係舊cake中間浸過酒嘅緣故側面睇Lady M嘅蛋糕先係最治療可麗餅一層層非常分明食落仍然有層層口感,唔會全部「醬」埋一齊酒香同咖啡香都恰到好處🫖Earl Grey 推薦程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻————————————————————————同tiramisu比較,睇落層次更多更密集食落好creamy,伯爵茶味道濃厚雖然好似好多cream,但唔會有好漏嘅感覺總結💭💭兩隻味道都好好食媽媽食完都話👩🏻:唔怪之得咁多人排隊啦!不過$78一件,真係會唔捨得食呢
媽媽平時好少出城🤭
話說前排同佢經過海港城⋯
👩🏻:點解呢間嘢成日咁多人排隊?好好食㗎?
👧🏻:買兩件返去試吓,你自己評價吓啦~
最後👩🏻揀咗兩隻味,我哋返屋企一齊食
(左)Tiramisu (右) Earl Grey

☕️Tiramisu
推薦程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
————————————————————————
拎出嚟嘅時候見到有少少濕潤
應該係舊cake中間浸過酒嘅緣故
側面睇Lady M嘅蛋糕先係最治療
可麗餅一層層非常分明
食落仍然有層層口感,唔會全部「醬」埋一齊
酒香同咖啡香都恰到好處

🫖Earl Grey
推薦程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
————————————————————————
同tiramisu比較,睇落層次更多更密集
食落好creamy,伯爵茶味道濃厚
雖然好似好多cream,但唔會有好漏嘅感覺

總結💭💭
兩隻味道都好好食
媽媽食完都話👩🏻:唔怪之得咁多人排隊啦!
不過$78一件,真係會唔捨得食呢

2023-03-04
外賣自取
用餐優惠
優惠券
2023-02-14 448 瀏覽
Lady m係每個港女必食既蛋糕而且有非常多口味!-爆谷味千層蛋糕係限定版黎.比想像中好食本身覺得爆谷一定會好甜但出奇既係微甜再帶啲焦糖味同千層蛋糕非常夾-抹茶千層蛋糕有淡淡既茶味唔會太濃搶左個蛋糕既味-伯爵茶千層蛋糕大愛大愛伯爵茶味係我既favourite 濃濃既伯爵茶香入口奶油味好滑又唔會太甜伯爵茶+千層蛋糕係最好既組合-玫瑰味千層蛋糕其實同原味差唔多有奶油香但蛋糕面頭有小量玫瑰花食落有微微既花香味
Lady m係每個港女必食既蛋糕
而且有非常多口味!

-爆谷味千層蛋糕

有奶油香
但蛋糕面頭有小量玫瑰花
食落有微微既花香味

2023-02-02 501 瀏覽
啱啱過咗農曆新年,公司為咗搭正我哋呢班小員工呢特登去lady M買咗cake請我哋食,我就同幾個同事share咗三隻味道,首先講朱古力咖啡,食落口好香,跟住係伯爵茶,有濃濃伯爵茶味,最後原味當然係最好食㗎嘛又唔算太甜!
2023-02-02
10 分鐘 (堂食)
2023-01-31 409 瀏覽
Lady m 期間限定1️⃣Tiramisu 千層蛋糕好香濃咖啡味,酒味就唔多覺,味道偏苦,唔會好甜,cream幼滑👍🏻👍🏻可試💰HKD$782️⃣red velvet cakeCream較小,蛋糕比例都ok,味道都正常,顏色好靚💰HKD$75經常都有唔同新款蛋糕推出,十分欣賞👍🏻👍🏻佢嘅原味千層蛋糕都幾好食,但係士多啤梨同伯爵茶就差咁d.但呢個價錢食到咁靚嘅千層蛋糕,確實係幾抵。堂食的話需要排隊
Lady m 期間限定
1️⃣Tiramisu 千層蛋糕
💰HKD$78

2️⃣red velvet cake
Cream較小,蛋糕比例都ok,味道都正常,顏色好靚
💰HKD$75

經常都有唔同新款蛋糕推出,十分欣賞👍🏻👍🏻
2023-01-24 417 瀏覽
期間限定嘅Tiramisu 千層蛋糕,見佢出左已經好想食好吸引😍終於有日個肚有位可以食🤣每層中間係mascarpone cheese, 所以食到好香好滑芝士味,中間仲有一層咖啡海綿蛋糕夾心,浸左咖啡同榛果甜酒,食到酒味,真係好似tiramisu 😍 如果酒味同咖啡味再濃啲就仲好
終於有日個肚有位可以食🤣
如果酒味同咖啡味再濃啲就仲好

2023-01-01 1062 瀏覽
這尖沙咀大商場消費優惠, 購物送折扣店券, 因買了新手機及電視, 拿到一大疊不知何用之際,見到這下午茶名勝,決定探店👏點了飲品:熱朱古力桂花香茶餅點:原味千層蛋糕法式芝士蛋糕粟子蛋糕300多元消費折扣了100, 一般的服務, 沒太大驚喜, 亦算來過吧😋

點了飲品:

桂花香茶
桂花香茶

餅點:

粟子蛋糕
栗子蛋糕

2022-12-29
10 分鐘 (堂食)
2022-11-11 1265 瀏覽
Lady M 可以多年來一直保持人氣高企不無原因,除了憑藉皇牌千層蛋糕🍰及特色咖啡及西茶綁住一班忠實粉絲的心外,時不時亦會推出季節限定甜點及套餐優惠,吸引生力軍或年輕新一代。今次推出了$100有找,包括飲品配蛋糕再加彩虹雪糕球,吸引了我這個最愛着數的小師奶和鍾意夢幻色彩的小女。點了400次咖啡,超多泡泡,鮮奶滑溜溜流過味蕾。另除了具有多款口味的千層蛋糕外,法國士多啤梨千層酥都好出色,脆卜卜鬆化口感,愉悅感爆燈。

法國士多啤梨千層酥配幻彩雪糕球
400次咖啡
2022-10-22
法國士多啤梨千層酥配幻彩雪糕球
400次咖啡
  • 法式士多啤梨千層酥
2022-11-01 1106 瀏覽
Lady M呢個名就聽得多但係咁多年都無食過趁而家有海港城coupon就即刻試先不過星期六條隊有啲長如果要食就要有心理準備玫瑰千層蛋糕 $78蛋糕上面有少少玫瑰花瓣聞落去有淡淡玫瑰花香cream好綿密有落去有種入口即溶既感覺千層蛋糕餅皮亦非常軟即刻明白點解經常人山人海法國玫瑰鮮奶茶 $68因為唔飲咖啡既我而又非常熱愛玫瑰既我都照嗌左玫瑰奶茶配合埋蛋糕一齊打卡非常夾味道就不過不失 奶茶香仲帶點玫瑰香味不過略嫌有少少甜同埋性價比不太高 $68但味道不算太出眾總括黎講去Lady m都係買返蛋糕好啲雖然貴但係好值得!
Lady M呢個名就聽得多

味道就不過不失 奶茶香仲帶點玫瑰香味
不過略嫌有少少甜
同埋性價比不太高 $68但味道不算太出眾

總括黎講去Lady m都係買返蛋糕好啲
雖然貴但係好值得!

2022-10-31 805 瀏覽
與友人在尖沙咀逛商場,見到Lady M,友人心血來潮想食原味千層蛋糕,因平日時間,無人排隊,便入去Lady M來個tea time ,兩個小小的胃,竟叫了三個蛋糕加兩球雪糕,仲有兩杯飲品😆。叫了一個原味千層蛋糕、伯爵茶千層蛋糕、粟子千層蛋糕,而雪糕就係伯爵口味同彩虹牛奶口味;吃了三個千層蛋糕,原味依舊好味,相比之下,粟子千層蛋糕內有粒粒粟子,十分有口感,所以粟子千層蛋糕比伯爵茶千層蛋糕更好味😋。

2022-10-29 693 瀏覽
終於帶男朋友去食千層界既no.1,Lady M男朋友未食之前仲唔信佢真係好好食,食完之前終於明啦,今次叫左兩款千層蛋糕,番左成工食完真係充滿番活力,好開心,仲拉埋男朋友入坑,遲下再試埋其他味。玫瑰千層蛋糕🍰呢個係我最愛,淡淡既花香味,食落甜而不膩,又食到一層層分明,啲奶油仲好香好滑,蛋糕上仲有幾塊花瓣作點綴,賣相好優雅,又有樣又有內涵。伯爵茶千層蛋糕🍰濃濃既伯爵茶味,中意食伯爵既人一定唔可以放過,不過有對比下,個人覺得玫瑰千層蛋糕較為出色。
終於帶男朋友去食千層界既no.1,Lady M

仲拉埋男朋友入坑,遲下再試埋其他味。

玫瑰千層蛋糕🍰

伯爵茶千層蛋糕🍰