2023-01-21
一份好的西班牙海鮮飯係西班牙飲食文化必備🥘🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊西營盤🐠—————————————————Tapas 開胃菜🔹和牛及鵝肝配長法包 $35 🔹煙燻三文魚配墨西哥酸忌廉及三文魚子 $35🐮和牛即場燒🔥滿滿油香,法包好薄脆,🥖包裹住濃郁綿滑鵝肝醬,成件事好rich 三文魚嗰款真係超級普通😂又細粒,可以不用點🔹Empanadillas $118西班牙牛頰肉餡餅配阿根廷青醬,好似平時的炸餃子🥟外脆內有肉汁,調味比較淡,主要食到牛肉獨有羶味,青醬減低🥟的油膩/熱氣感覺🔹Arroz Negro La Parella $388必點❗️墨汁西班牙海鮮飯🖤入面有魷魚、蜆肉、青口、蝦,充滿海鮮咸鮮香,灑上檸檬汁🍋分外開胃,米粒軟硬適中又入味,唯一缺點食完牙齒變黑🤭不適合約會食😂🔹Tarta De Queso $78 巴斯克焦香芝士蛋糕好creamy,帶有vanilla香,正常發揮,加分位係酸酸甜甜雜莓雪芭,唔會好甜膩🥰🔹Rose & Roses Sangria $98 🔹White Sangria $98 賣相比較遜色,Rose比White好飲,因為white酒味
🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂
#小胖遊西營盤🐠
—————————————————
Tapas 開胃菜
🔹和牛及鵝肝配長法包 $35
🔹煙燻三文魚配墨西哥酸忌廉及三文魚子 $35
三文魚嗰款真係超級普通😂又細粒,可以不用點
🔹Empanadillas $118
🔹Arroz Negro La Parella $388
🔹Tarta De Queso $78
🔹Rose & Roses Sangria $98
🔹White Sangria $98
賣相比較遜色,Rose比White好飲,因為white酒味較重,有點似啤酒🍻唔算好特別
—————————————————
🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌗🌑
🤑性價比:🌕🌕🌕🌑🌑
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌘🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌑
🤤回頭率:🌕🌕🌗🌑🌑
♟Overall♟
海鮮飯🥘最推薦,餐廳環境舒服,十分啱同朋友傾偈💬
人均消費大約$400偏貴,如一班人食比較划算