2017-12-17
食意大利麵意粉既餐廳四圍都有,但好少食到比較特別/回味既。見網上介紹呢間餐廳既大廚擁有超過15年高級餐廳經驗,餐廳主打新鮮意粉配合自家製醬汁及濃湯,就慕名而來餐廳細細間,裝修簡㓗。餐牌兩頁,我就選左燒雞胸車厘茄及香草配迷你意大利雲呑(芝士波菜)$88意大利雲呑之前只係英國食過一次,香港好少餐廳有整架。望落細細份,食落就好飽肚。雞胸有香草調味,個皮金黃香脆,雞肉十分滑嫩!雲吞細細粒,易人口,一啖啖芝士,好滿足,加上有波菜,會fresh d,無咁 “流”A先生就叫左香煎美國安格斯西冷配紅米飯$128塊扒都幾大塊,燒汁惹味,牛扒就略厭有少少乾身但味道都不錯既,紅米飯就係健康之選🤓野飲方面,我地分別叫左camomile 同earl grey$28原來係一壺上既,其實可以叫一個一齊share我見茶味香濃就好奇睇下用咩茶包既呢~原來係Twinings既最後叫了個chocolate tart 作甜品,朱古力味道濃郁,但甜度恰到好處,不錯
餐廳細細間,裝修簡㓗。
A先生就叫左香煎美國安格斯西冷配紅米飯$128
原來係Twinings既