轉角遇上韓式烘焙專門店好多款式選擇 特別吸引的是鮮果牛角包窩夫系列給結合croissant和waffle 亦即係croffle 將牛角包烙印上格仔坑紋外層金黃酥脆 內裏層次分明配上唔同嘅鮮果做出不同配搭即叫即整 保證新鮮出爐.《伯爵茶無花果牛角包窩夫》🫖$36用上新鮮希臘無花果 入口清甜日本忌廉混入Twinings伯爵茶唔單止幼滑 仲散發出陣陣茶香.《韓國草莓牛角包窩夫》🍓$36豐盈的日本忌廉上 佈滿士多啤梨士多啤梨一啲酸味都冇原來係特別選用韓國草莓 甜度十足 .《鮮芒果牛角包窩夫》🥭$36食芒果最怕酸 但呢度粒粒芒果都啱啱好熟所以味道鮮甜 肉質爽滑軟腍令濃厚的忌廉再增添一份香甜.《提子麻糬牛角包窩夫》🍇$36每粒青提都好似波子一樣大粒飽滿 份外清甜原來青色的唔單只係青提 仲有幾粒係日本直送麻糬煙煙韌韌 同牛角包的酥脆形成對比.《香蕉朱古力牛角包窩夫》🍌$36睇落以為呢個配搭好普通 食落就覺得香蕉非常甜其實係來自日本岡山縣 糖度達到24.8再加上100%榛子朱古力醬令呢個Perfect match 再到升溫

轉角遇上韓式烘焙專門店

其實係來自日本岡山縣 糖度達到24.8
再加上100%榛子朱古力醬
令呢個Perfect match 再到升溫
2022-05-21 15 瀏覽
Kuru Lab 韓式烘焙專門店✨💕|✨屯門 人氣鮮果牛角包窩夫 + 千層鮮果批|🤣尼排真係好hit 牛角包整嘅窩夫,所以今日行屯門見到尼間 Kuru Lab, 都好想試下,加上佢價錢又合理,所以都揀咗好幾款返屋企試下😋🥐牛角包窩夫系列伯爵茶無花果🌱牛角包窩夫系列全部都好啱打卡,佢個樣勁靚,好似去咗韓國Cafe食甜品嘅感覺。無花果都好新鮮,夠晒甜,佢啲cream都有淡淡嘅伯爵茶味,而我最鍾意佢嘅係唔會好膩,同埋都好香。窩夫就係用牛角包壓成,新鮮出爐,外面就好脆入面煙韌,都幾特別嘅口感,但唔會好油膩。韓國草莓🍓士多啤梨好甜,佢雖然外表細細粒,但上面就滲左糖粉,真係好有少女感。今次呢款,啲忌廉就係原味,好香嘅奶味。牛角包窩夫就依然好出色。鮮芒果🥭我自己個人就真係最鍾意係芒果啦。啲芒果雖然已經唔算係時令,但係依然好新鮮同埋好清甜,真係令人覺得好驚喜。🥞千層批系列蘋果吉士忌廉批🍎佢個樣已經勁吸引,成個都係金黃色同埋佢啲酥皮真係好似千層咁都數唔到有幾多層,紋絡仲好有牛油香真係非常之吸引。咬落去好鬆脆口感好正。味道方面蘋果少少酸但係偏甜配上佢濃郁嘅吉士,真係好夾。韓國草莓批🍓草莓批就真係第一次食啦
Kuru Lab 韓式烘焙專門店✨💕

鮮芒果🥭

🥞千層批系列
蘋果吉士忌廉批🍎

韓國草莓批🍓
草莓批就真係第一次食啦,佢啲酥皮真係做得好出色。而草莓醬都好好味,好香甜,但唔會太膩

濟洲柚子菠蘿批🍍
呢款就真係好推介啦,無論係有子定係菠蘿都係俾人感覺好熱帶同好清新嘅感覺,配上過千層酥,真係一流。菠蘿真係好甜特別係經過how焗之後佢個甜味就更加濃郁,配上柚子嘅清新,味道真係好平同埋唔會太甜。

👍🏻佢哋個千層酥真係做得好出色,見到佢哋係新鮮焗,焗嘅時候都聞到好香嘅味道。不過睇返啲資料,原來佢哋係一間攞過獎嘅千層酥嘅姊妹店,怪唔之得佢哋嘅酥皮係做得咁出色。其實佢哋嘅價錢都十分之親民,所以大家經過都可以試吓㗎✨💕
2022-05-19 21 瀏覽
每次經過屯市都見到啲批同牛角包窩夫好吸引🤤今次終於買嚟食( ´▽` )ノ✨蘋果吉士忌廉批係食到少少蘋果粒嘅, 但唔係話好多~不過酥皮夠酥脆嘅👍🏻焗翻熱佢嘅話都會唔錯✨榛子朱古力香蕉批啲餡唔係好多🥲唔係好食得出係咩餡✨提子麻薯牛角包窩夫大大粒提子🍇, 仲有麻薯~ 正!✨伯爵茶無花果牛角包窩夫無花果好好食😋, 個伯爵茶味好濃!✨韓國草莓牛角包窩夫個cream好香! 士多啤梨好香好好食👍🏻又唔係好漏!

✨蘋果吉士忌廉批

✨榛子朱古力香蕉批
啲餡唔係好多🥲唔係好食得出係咩餡

✨提子麻薯牛角包窩夫
大大粒提子🍇, 仲有麻薯~ 正!

✨伯爵茶無花果牛角包窩夫
無花果好好食😋, 個伯爵茶味好濃!

✨韓國草莓牛角包窩夫
個cream好香! 士多啤梨好香好好食👍🏻又唔係好漏!
2022-05-15 14 瀏覽
✨提子麻薯牛角包窩夫提子 用上波子青提 爽脆清甜麻糬 係日本直送 軟糯帶黏忌廉 香滑 質地偏輕身牛角包窩夫 酥脆 牛油香十足✨鮮芒果牛角包窩夫芒果香甜 忌廉香滑輕身牛角包窩夫 酥脆 帶牛油香✨蘋果吉士忌廉批外層批底鬆脆 內餡吉士忌廉香滑蘋果 用上青森蘋果 酸甜爽脆✨濟州柚子菠蘿批外層批底鬆脆 內餡唔算好多柚子味道清香 菠蘿香甜會食到一絲絲嘅菠蘿肉味道清新酸甜 配搭幾特別味道唔錯 建議牛角包窩夫購買後盡早食店內環境唔錯 內裏係餅房 可以確保係新鮮製造 服務唔錯價錢可以
✨提子麻薯牛角包窩夫

店內環境唔錯 內裏係餅房
可以確保係新鮮製造
服務唔錯價錢可以
2022-05-10 24 瀏覽
自從屯門有浩和街這個看日落碼頭,已經成為屯門居民必去的景點,一大片的草地很適合進行户外活動,今日趁天陰陰,不會曝曬,即興約朋友在草地野餐。我就比較懶,不想整,所以在屯門市中心買甜品,而之前在Neko Puff吃過獲奬拿破崙蛋糕,覺得好棒,當時已經想拿蛋糕去野餐,上網看到其姐妹店Kuru Lab推出韓國的牛角包🥐窩夫和鮮果批,就想到可以帶去野餐,真是打卡效果一流!位置:在鮮芋仙的對面,以前是賣日本蘋果批,現在是賣韓國批。環境:門口旁邊放置單車,給人悠閒寫意感覺, 堂食位置以假植物綠化環境,收銀櫃旁就是一個大玻璃櫃,展示不同款式的批、多士和熱狗,下單時便聞到很香的酥皮牛油味,所以都吸引很多人駐足看餐牌。服務:還未恢復堂食服務,以外賣為主,我是事先下單,到時取貨,方便又快捷。下午茶:牛角包窩夫和鮮果批都是每件$36🔸韓國草莓🧇牛角包🥐窩夫🧇其實三款牛角包都用一款的奶油,值得注意的是就算我外賣一段時間,奶油都不會變塌或溶化,反而保持堅挺,這點證明奶油打得很好👍🏻,夠實又夠綿,再點綴幾粒草莓,賣相可愛!🔸提子🍇麻薯牛角包🥐窩夫🧇我很喜歡吃麻薯,這款很適合我,提子大粒鮮甜,麻薯帶來軟韌的口感,而牛

位置:在鮮芋仙的對面,以前是賣日本蘋果批,現在是賣韓國批。

下午茶:牛角包窩夫和鮮果批都是每件$36

🔸韓國草莓🧇牛角包🥐窩夫🧇

🔸提子🍇麻薯牛角包🥐窩夫🧇
我很喜歡吃麻薯,這款很適合我,提子大粒鮮甜,麻薯帶來軟韌的口感,而牛角包壓得扁,質感好像法包,帶來軟韌的口感。

🔸伯爵茶🌿無花果牛角包🥐窩夫🧇
我覺得無花果跟奶油真是完美配搭,自從吃過一次無花果蛋糕,就愛上了。但不知道伯爵茶在哪裡出現😂,完全沒有吃到!

🔸韓國草莓🍓忌廉批 🫔
三款之中較為普通,中間是填了草莓醬,但沒有果肉,甜度剛好,主要吃酥皮批的口感,批皮是用了幾層來搭,一切開就散開少少,批皮是厚而鬆脆,不輸A1的蘋果批。

🔸榛子朱古力🍫香蕉🍌批 🫔
這款應該是將香蕉壓溶於榛子醬,看不到香蕉的身影,只是吃到味道,這款的榛子香味較突出。

🔸濟洲柚子 🍍 菠蘿批 🫔

這款批因為柚子和菠蘿而顯得清新解膩,三款之中必首推,內餡可以看到有菠蘿肉,想不到柚子都可以跟菠蘿吃,但又不會互相搶味,很特別!

總言之,要打卡就選擇牛角包窩夫,想追求口感就批,或者像我兩個要!

2022-05-09
5 分鐘 (外賣自取)
  • 伯爵茶無花果牛角包窩夫
  • 濟洲柚子 🍍 菠蘿批
2022-05-10 22 瀏覽
🌸屯門得獎甜品店🌸Kuru Lab🍰適逢母親節,除了蛋糕之外,今天還特意預定了主打得獎甜品店-「kuru Lab」購入了4款口味的鮮果牛角酥,與母親及家人歡渡母親節,慰勞媽媽的辛勞❗甜品店有精緻擺設,有小量座位,提供多款精美優質的甜品,甜品在現場焗制,非常新鮮❗而店員殷勤有禮,會細心替客人介紹甜品。我們共點了4款口味的牛角包窩夫 $36@1️⃣韓國士多啤梨2️⃣鮮芒果3️⃣伯爵茶無花果4️⃣提子麻薯牛角包窩夫賣相精美,窩夫為牛角包質地,以優質法國牛角包麵糰製作,窩夫帶亮麗焦香的格紋,口感香軟滋味,加上不同口味新鮮香甜的時令水果,來自韓國的士多啤梨香甜多汁,芒果熟成香甜,無花果清新香甜,而提子香脆多汁,還夾雜著日本直送香濃幼滑的鮮忌廉,是高水準的窩夫甜品❗️🧾總體評分美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️抵食指數:⭕⭕⭕⭕5⭕️為滿分總括而言,此甜品店的的窩夫質素高,有多款特色精緻的甜品,還提供多款口味❗餐廳鄰近屯門站,絕對是屯門的優質甜品之選❗ 📍Kuru Lab (屯門):屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓1268號舖
🌸屯門得獎甜品店🌸Kuru Lab🍰

甜品店有精緻擺設,有小量座位,提供多款精美優質的甜品甜品在現場焗制,非常新鮮❗而店員殷勤有禮,會細心替客人介紹甜品

我們共點了4款口味的牛角包窩夫 $36@

賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕
5⭕️為滿分

2022-05-08
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
母親節
鮮芒果牛角包窩夫
韓國士多啤梨牛角包窩夫
提子麻薯鮮牛角包窩夫
山長水遠入屯門🚉就係為咗買「Kuru Lab」嘅爆餡鮮果批😤.蘋果吉士忌廉批🍏批皮酥脆,入面包住特選青森蘋果粒🍎蘋果粒以低溫慢煮🔥食落清甜爽脆,配埋香濃吉士忌廉💛一食愛上.榛子朱古力香蕉批🍫特選糖度24.8之日本岡山縣香蕉🍌配以100%榛子朱古力醬製作🌰朱古力味醇厚,配上軟熟香蕉👍🏻兩者果然最佳配搭.濟州柚子菠蘿批🍍選用韓國濟州柚子及特選黃金菠蘿為餡料🍊味道酸甜清新💦多重口感.韓國草莓批🍓採用天然果甜韓國草莓及韓國草莓醬製作🇰🇷士多啤梨果肉香甜🤤加上外脆內軟,好味道😉
  • 蘋果吉士忌廉批
2022-05-07 41 瀏覽
✳️最近朋友仔介紹咗我食咗超人氣嘅牛角包窩夫Croffle🧇呢個用牛角包麵糰壓烘成窩夫嘅小食🍬加埋唔同新鮮生果同埋醬料🥫層次即時變得好豐富😋口感酥脆🥨而且仲🈶️好正嘅牛油香味🧈賣相又靚靚❤️一定啱晒鍾意打卡嘅你呀✔️ 牛角包窩夫Croffle口味偏向大眾化❤🈶️好多唔同嘅水果款色俾你選擇😋新鮮整好嘅牛角包味道🈶️焦糖甜美😋上面加埋日本直送香濃細滑嘅忌廉👍同埋新鮮嘅水果💜🈶️韓國草莓🍓秘魯無花果🥭🍇🍍整🉐️精精緻致🈵真係一個令人🈶️幸福感嘅一個甜品呢💝▪️韓國草莓牛角包窩夫🍓▪️伯爵茶無花果牛角包窩夫☕️▪️提子麻薯牛角包窩夫🍇▪️鮮芒果牛角包窩夫🥭▪️濟州友仔菠蘿批🍍▪️榛子朱古力香蕉批🍫

▪️韓國草莓牛角包窩夫🍓

• 鮮芒果牛角包窩夫
  • 榛子朱古力香蕉批
  • 濟州友仔菠蘿批
2022-05-05 18 瀏覽
路過口痕就買了一個 Croffle 回家三十零蚊一個牛角窩夫將牛角包同窩夫嘅優點融合埋一齊入口鬆脆又重牛油香味配唔同口味嘅生果我揀咗無花果估唔到清新爽甜會中和到油膩感
路過口痕就買了一個 Croffle 回家
三十零蚊一個牛角窩夫
將牛角包同窩夫嘅優點融合埋一齊
入口鬆脆又重牛油香味
配唔同口味嘅生果
我揀咗無花果
估唔到清新爽甜會中和到油膩感

2022-05-05 12 瀏覽
山長水遠去到屯門為左食CROFFLE為咗要食唔理幾遠都要去😤Kuru Lab係得獎拿破崙店Neko puff既姊妹店係CROFFLE專門店仲有唔同嘅批選擇三款牛角窩夫我自己最鍾意香蕉朱古力味窩夫充滿牛油香,亦非常酥脆見到咁多忌廉我就好開心🥳太鍾意食忌廉忌廉味道香濃質地幼滑配埋100%榛子朱古力醬加岡山縣香蕉🍌👍無得輸~超級好味伯爵茶無花果都好特別甜甜嘅忌廉加上陣陣嘅茶香味道平衡得好好唔會有甜膩嘅感覺三款批我最鍾意食濟州柚子菠蘿批😋用濟州柚子,特選黃金菠蘿清甜帶酸嘅柚子配上菠蘿餡酥皮批亦好脆口,好有層次我食嘅時候已經過咗三四個鐘頭但手制酥皮都仲新鮮鬆脆內層酥軟濃郁牛油香真係一食就愛上好想一啖接一啖咁食落去除咗好食仲可以打卡📸🥰D相點影都咁靚如果再有機會食好想食提子麻薯牛角包窩夫
山長水遠去到屯門為左食CROFFLE
為咗要食唔理幾遠都要去😤
Kuru Lab係得獎拿破崙店Neko puff既姊妹店
係CROFFLE專門店
仲有唔同嘅批選擇

三款牛角窩夫我自己最鍾意香蕉朱古力味
窩夫充滿牛油香,亦非常酥脆
見到咁多忌廉我就好開心🥳
甜甜嘅忌廉加上陣陣嘅茶香
味道平衡得好好
唔會有甜膩嘅感覺

三款批我最鍾意食濟州柚子菠蘿批😋
用濟州柚子,特選黃金菠蘿
清甜帶酸嘅柚子配上菠蘿餡
酥皮批亦好脆口,好有層次
我食嘅時候已經過咗三四個鐘頭

除咗好食仲可以打卡📸🥰
D相點影都咁靚
如果再有機會食好想食提子麻薯牛角包窩夫
2022-05-03 18 瀏覽
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:係拿破崙世界賽中取得冠軍既「ɴᴇᴋᴏ ᴘᴜғғ」原來係屯門市中心有間姐妹店٩(ˊᗜˋ*)و「ᴋᴜʀᴜ ʟᴀʙ」為韓式烘焙專門店主打各款至ʜɪᴛ至潮口韓式甜食最近推出「鮮果系列牛角包窩夫」及「爆餡鮮果批」兩系列嘅新ᴘʀᴏᴅᴜᴄᴛ❛‿˂̵✧.Kᴜʀᴜ ʟᴀʙ韓式烘焙專門店新美食【鮮果系列牛角包窩夫】和 【爆餡鮮果批】 選用法國優質牛角包麵團牛角包外層呈格仔坑紋,口感香脆⚗︎·̫⚗︎內層酥軟富濃郁牛油香.◈ 韓國草莓牛角包窩夫選用韓國天然果甜度嘅士多啤梨配以日本直送的忌廉集鬆脆軟化及清新清甜於一身˙Ⱉ˙ฅ.◈ 伯爵茶無花果牛角包窩夫以忌廉加入ᴛᴡɪɴɪɴɢs伯爵茶元素香甜帶陣陣茶香,ʙᴀʟᴀɴᴄᴇ甜膩感上層配以希臘無花果,清甜而微酸(ง •̀-•́)ง.◈ 鮮芒果牛角包窩夫夏天時份,係芒果當造季節選用特選芒果製作,配上日本忌廉鮮果味濃郁,口感香滑芒果愛好者必食呀(*´∀`)~♥.◈ 提子麻薯牛角包窩夫用上波子青提,粒粒飽滿特別之處係加入埋日本直送嘅麻薯酥脆+煙韌都幾ᴍᴀᴛᴄʜ❛‿˂̵✧.◈濟州柚子菠蘿批批餡係韓國濟洲柚子同黃金菠蘿千層酥般嘅酥皮୧⍤⃝咬落去清甜帶酸嘅柚子同菠蘿餡既有層次感
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
係拿破崙世界賽中取得冠軍既「ɴᴇᴋᴏ ᴘᴜғғ」
原來係屯門市中心有間姐妹店٩(ˊᗜˋ*)و
小量座位

Kᴜʀᴜ ʟᴀʙ韓式烘焙專門店新美食
【鮮果系列牛角包窩夫】和 【爆餡鮮果批】
選用法國優質牛角包麵團
牛角包外層呈格仔坑紋,口感香脆⚗︎·̫⚗︎
內層酥軟富濃郁牛油香
◈ 韓國草莓牛角包窩夫
選用韓國天然果甜度嘅士多啤梨
配以日本直送的忌廉
集鬆脆軟化及清新清甜於一身˙Ⱉ˙ฅ
鮮芒果牛角包窩夫/韓國草莓牛角包窩夫

◈ 伯爵茶無花果牛角包窩夫
以忌廉加入ᴛᴡɪɴɪɴɢs伯爵茶元素
香甜帶陣陣茶香,ʙᴀʟᴀɴᴄᴇ甜膩感
上層配以希臘無花果,清甜而微酸(ง •̀-•́)ง

◈ 鮮芒果牛角包窩夫
夏天時份,係芒果當造季節
選用特選芒果製作,配上日本忌廉
鮮果味濃郁,口感香滑
芒果愛好者必食呀(*´∀`)~♥
鮮芒果牛角包窩夫/韓國草莓牛角包窩夫

◈ 提子麻薯牛角包窩夫
用上波子青提,粒粒飽滿
特別之處係加入埋日本直送嘅麻薯
酥脆+煙韌都幾ᴍᴀᴛᴄʜ❛‿˂̵✧

◈濟州柚子菠蘿批
批餡係韓國濟洲柚子同黃金菠蘿
千層酥般嘅酥皮୧⍤⃝
咬落去清甜帶酸嘅柚子同菠蘿餡
既有層次感,又零捨開胃
◈蘋果吉士忌廉批
一食愛上(*´∀`)~♥
蘋果吉士忌廉批/濟州柚子菠蘿批

宵夜
2022-05-02 15 瀏覽
Neko Puff主打即叫即焗獲奬拿破崙蛋糕,而姐妹店Kuru Lab則主打韓國潮流大熱美食。最近Kuru Lab新推出咗一系列以鮮果製作嘅牛角包窩夫及爆餡鮮果批,但好可惜當日中午牛角包窩夫全數售罄,需要等1小時才再次新鮮出爐,今次只好先試爆餡鮮果批($36/件)😌🍎【 蘋果吉士忌廉批】 新鮮鬆脆酥皮包住特選日本青森蘋果,其低溫慢煮法令蘋果更清甜爽脆,配埋濃郁吉士忌廉,外脆內軟口感非常豐富😋.🍓【 韓國草莓批】 手製新鮮酥皮牛油味香濃,以天然果甜韓國草莓及韓國草莓醬製作,味道酸甜帶果香😋.🍫【 榛子朱古力香蕉批】 以特選糖度24.8之日本岡山縣香蕉,配以100%榛子朱古力醬製作,入口香濃醇厚,甜而不膩,絕對係perfect match😋.🍍【濟洲柚子菠蘿批】 以韓國濟州柚子及特選黃金菠蘿做餡料,牛油酥皮嘅濃香鬆化與味道清甜嘅柚子菠蘿結合,食落有多重口感😋

🍎【 蘋果吉士忌廉批】
🍓【 韓國草莓批】
🍫【 榛子朱古力香蕉批】
🍍【濟洲柚子菠蘿批】

下午茶
攞完 @neko.puff.hk 的得獎伯爵茶無花果拿破崙蛋糕之後,被 Neko Puff既姊妹店Kuru Lab的牛角包窩夫同埋鮮果批的賣相和香味吸引了,忍唔住又買左半打返去做下午茶🤭😋💕簡單介紹一下《牛角包窩夫,鮮果批》🔸牛角包窩夫 Croffle~ 意思係Croissant+Waffle,佢地選用法國優質牛角包麵團,將牛角包放入窩夫機內烘壓成外層金黃香脆的格仔坑紋,外層擁有窩夫香脆口感,內層保留牛角包層層酥軟濕潤🔸鮮果批~ 用咗日本、韓國的新鮮水果和自家手製酥皮製作,濃郁鬆脆的牛油酥皮香,混入各款滿滿的鮮果餡料,每日每小時新鮮製作,保證新鮮出爐🌸今次我試左佢地幾款人氣的牛角包窩夫同埋鮮果批😍🍇提子麻薯牛角包窩夫佢地用咗波子青提💚粒粒飽滿香甜,加入埋日本直送麻薯,爽口鮮甜,麻薯亦都增加咗唔同層次嘅口感,真係食到滿滿幸福嘅感覺🥰🥭鮮芒果牛角包窩夫特選熟成芒果製作,芒果非常新鮮香甜,仲加入咗日本直送濃厚忌廉,食落滑之餘又唔會感覺膩,鍾意食芒果嘅朋友仔唔好錯過啦😚🍓韓國草莓牛角包窩夫韓國大大粒好清甜的草莓,加上日本濃厚忌廉,味道幼滑香甜,口感非常豐富🥳☕️伯爵茶無花果牛角包窩夫 我最鍾意食

💕簡單介紹一下《牛角包窩夫,鮮果批》
🔸牛角包窩夫 Croffle
🔸鮮果批

🌸今次我試左佢地幾款人氣的牛角包窩夫同埋鮮果批😍

🍇提子麻薯牛角包窩夫

🥭鮮芒果牛角包窩夫

🍓韓國草莓牛角包窩夫

☕️伯爵茶無花果牛角包窩夫
我最鍾意食呢個,伯爵茶無花果都係我的最愛。用上秘魯鑽石無花果,將伯爵茶混入香滑嘅忌廉當中,散發出陣陣嘅茶香,再加埋新鮮香甜嘅無花果,真係無得輸🤩

🍓韓國草莓批
係手製新鮮牛油味香濃的酥皮,加入充滿天然果甜的韓國草莓和韓國草莓醬製作,啖啖香甜的果肉和果香,酸酸甜甜嘅感覺,外脆內軟好正😋

🍍濟洲柚子菠蘿批
係選用韓國濟州柚子和特選黃金菠蘿為餡料,釀入鬆脆的酥皮之中,牛油味的濃香鬆化與味道清新爽甜的柚子菠蘿,絕對是非常夾的組合🤤

🌸賣相又靚又好味的牛角包窩夫和鮮果批,怪不得能夠成為韓國SNS上的Igable人氣甜品,吸引眾多潮流達人打卡啦 📸

📍KURU LAB
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓1268號舖
外賣自取
-𝙆𝙪𝙧𝙪 𝙇𝘼𝘽 作為Croffle 愛好者係唔會錯過任何一個Croffle 既機會🥐平時行開屯市其實都有見過Kuru Lab但都冇為意原來有賣Croffle 以為得熱狗所以趁果日早收工 就買埋啲鮮果批for Late Tea Time 🍵🥐韓國草莓牛角包窩夫韓國天然果甜到滿分嘅士多啤梨加上由日本直送濃厚忌廉 勁creamy味道香甜🍓 仲有香濃既奶香味👍🥐提子麻薯牛角包窩夫呢個係用左波子青提為主角 💚粒粒都好大粒飽滿又香甜又爽口同時仲有煙煙靭靭麻薯 加埋滿滿既忌廉一個窩夫就有四重口感 不得了🤗🥐香蕉朱古力牛角包窩夫呢個係以榛子朱古力醬同香蕉為主外鬆脆內濕軟嘅牛油味牛角包窩夫連同味道香濃醇厚嘅榛子朱古力醬香蕉放埋一齊 呢個組合永遠唔會出錯~🥧韓國草莓批食開韓國士多啤梨都知佢果甜特別正!入面仲有爆出好多士多啤梨醬 🍓所以食落去除咗會有淡淡香甜果肉之外果香味都十足 酸甜酸甜既組合食完都唔會覺得膩~🥧濟州柚子菠蘿批呢個選用咗韓國濟州柚子同特選黃金菠蘿做餡料連同自家手製酥皮 特別質感鬆脆鬆脆成個組合清甜之餘仲有好香牛油味👍🥧榛子朱古力香蕉批聽講係用咗特選糖度24.8嘅日本岡山園香蕉再配合埋榛子
𝙆𝙪𝙧𝙪 𝙇𝘼𝘽

🥐香蕉朱古力牛角包窩夫
呢個係以榛子朱古力醬同香蕉為主
外鬆脆內濕軟嘅牛油味牛角包窩夫
連同味道香濃醇厚嘅榛子朱古力醬香蕉
放埋一齊 呢個組合永遠唔會出錯~

🥧韓國草莓批
食開韓國士多啤梨都知佢果甜特別正!
入面仲有爆出好多士多啤梨醬 🍓
所以食落去除咗會有淡淡香甜果肉之外
果香味都十足 酸甜酸甜既組合
食完都唔會覺得膩~

🥧濟州柚子菠蘿批

🥧榛子朱古力香蕉批
聽講係用咗特選糖度24.8嘅日本岡山園香蕉
再配合埋榛子朱古力醬 滿滿嘅餡料
味道甜甜的又香濃醇厚 食落覺得好幸福☺️

想講果日真係食到超飽...

2022-04-22
下午茶
2022-04-29 9 瀏覽
家姐聽日生日,除了準備了蛋糕,今次還買了KURU LAB韓式烘焙專門店新美食。鍾意酥皮的家姐,大讚好食😋KURU LAB主打兩款產品:鮮果系列牛角包窩夫和爆餡鮮果批🍓韓國草莓牛角包窩夫忌廉幼滑濃厚,加入韓國新鮮草莓,好似食緊一個蛋糕咁🥭鮮芒果牛角包窩夫芒果製作的甜品基本上是必定要食的,選用原熟特甜芒果,配上香滑忌廉,完美絕配🍌香蕉朱古力牛角包窩夫中間夾入香蕉,多重口感層次豐富🍇提子麻薯牛角包窩夫選用上等波子提子,麻薯口感煙韌,配上即製牛角包🥐窩夫🧇完美配合🍍濟州柚子菠蘿批餡料是韓國濟州柚子和特選黃金菠蘿,味道清新香甜🍓韓國草莓批咬下去啖啖香甜韓國草莓和韓國草莓醬,天然新鮮製作,新鮮熱辣焗起,香味十足批類即叫即製,酥皮鬆脆,牛油味香濃,一層層摺疊起來,多重口感😛售價$36/件Croffle 是Croissant和Waffle的混合版,完美地把兩種食品的優點混合😍香脆酥化

鍾意酥皮的家姐,大讚好食😋

🍓韓國草莓牛角包窩夫
忌廉幼滑濃厚,加入韓國新鮮草莓,好似食緊一個蛋糕咁

🥭鮮芒果牛角包窩夫

🍌香蕉朱古力牛角包窩夫
中間夾入香蕉,多重口感層次豐富

🍇提子麻薯牛角包窩夫

🍍濟州柚子菠蘿批
餡料是韓國濟州柚子和特選黃金菠蘿,味道清新香甜

🍓韓國草莓批

售價$36/件