2021-11-10 55 瀏覽
餐廳裝修幾有feel,用霓虹燈做裝飾,果然全院滿座。💛焗多汁豬仔骨配薯條🐷🍟豬仔骨肉質鬆軟,醃得夠入味,食落多汁唔會乾身。薯條幼身,炸得特別脆口,令人食唔停。墨西哥風味蕃茄海鮮意粉🦐🦑🍝辣辣地嘅蕃茄汁煮意粉特別惹味開胃,配有多款海鮮,有大蝦、鮑魚、青口、魷魚同蜆,好豐富。水牛城雞翼5隻🐥水牛城雞翼味道香辣,帶有少少甜同酸,好刺激味蕾,雖然我唔係成日食辣,都食到停唔到。😋曲奇馬上瘋🍪正!全杯都係曲奇奶昔,啖啖曲奇味,鐘意食甜野嘅人,一定好滿足。
餐廳裝修幾有feel,用霓虹燈做裝飾,果然全院滿座。💛

焗多汁豬仔骨配薯條🐷🍟

墨西哥風味蕃茄海鮮意粉🦐🦑🍝

水牛城雞翼5隻🐥
曲奇馬上瘋🍪
2021-11-09 2340 瀏覽
是日尖沙咀山林道搵食,馬路兩旁都好多餐廳,沿途經過呢間Just’er ,地方細細裏面幾多人食,環境好Chill 餐廳兩邊有啲霓虹光管嘅燈牌好得意好靚,再睇吓門口嘅餐牌,幾抵食同埋幾啱食,當時大約8:30好彩啱啱有人埋單唔使等位仲唔使等位,是日晚餐二人前👯‍♀️▪️🍹青檸柚子梳打 $ 45一嚟到見到杯野裏面咁多葉嘅以為係芫荽😂原來係好多嘅青檸葉,未飲先聞已經好清香,飲落去更加不得了,青檸味超濃,加上淡淡柚子香,少少甜,超級清新好飲▪️🧉曲奇馬上瘋 $ 47呢個就即係曲奇奶昔,叫嗰陣時都好擔心會唔會好漏,但係又好想飲😂,原來一啲都唔似好杰身嗰啲奶昔,質感有啲似奶昔加冰沙,飲落去咬到少少曲奇脆脆,面頭加上幾塊Oreo正正,而且都係一啲都唔甜,最後我係一滴不留清晒😂😂▪🐷️🍟焗多汁豬仔骨配薯條 $138豬仔骨好入味,外層充滿炭燒香味,加上熟悉嘅BBQ醬汁,肉質係爽脆有咬口,我好鍾意呢個口感,因為我唔鍾意焗到淋晒Ribs,友人叫我一定要講呢個薯條點解咁好味,薯條外層有少少炸粉,令到薯條更加香脆,但係裏面保持淋身,另外薯條已經調咗味,點少少茄汁已經超級好味▪️🍝黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 $112鍾意煤氣味嘅朋

▪️🍹青檸柚子梳打 $ 45

▪️🧉曲奇馬上瘋 $ 47

▪🐷️🍟焗多汁豬仔骨配薯條 $138

▪️🍝黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 $112
鍾意煤氣味嘅朋友不能錯過😂😂,黑松露嘅味道濃烈得很,再加埋牛肝菌同埋卡邦尼醬汁,少少火腿同埋洋蔥,超濃嘅醬汁包住每一條意粉,真係好食到癲。

▪️🌮特色一口帶子手卷 $88
呢個帶有日式風味嘅小食,底部脆脆嘅紫菜,中間係唔知係咪日本珍珠米帶微暖嘅米飯,總之啲飯就係好好食,面有少少沙律菜再加上鮮味嘅帶子刺身,醬汁係日本燒汁,紫菜包住晒所有餡料一啖拍落口度,好味有驚喜💛

▪️🐔水牛城雞翼 $52
傳統水牛城雞翼嘅風味,濃濃嘅醬帶大少少微辣,雞翼皮仍然保持脆身,肉質鮮嫩,正

📍整體來講雖然呢間係小店,但每道菜你都食到廚師嘅用心製作,今日點嘢食全部都好好食,而且價錢非常合理,下次必定會頭嘅餐廳💛
2021-11-08
  • 黑松露牛肝菌卡邦尼意粉
  • 曲奇馬上瘋
2021-11-08 31 瀏覽
尖沙咀山林道食肆越開越多,種類都特別多,今次就去左一間玩味十足又好味的西餐小店餐廳裝修相當特別,牆身掛上霓虹燈同時鐘,非常有Cyber Punk style 非常有型格的小店,影相打卡一流講到玩味十足就一定非菜名莫屬,如果唔中英對照去睇,有時真係估唔到係什麼菜式,店心好有心思食物方面:屬性 真龍系 奇異花 : 只看菜名一定想不到這個食物是什麼,其實係鮮茄醬龍蝦虎蝦意粉,名字同賣相一樣霸氣,原隻開邊龍蝦爽口彈牙,味道濃郁,而目爆曬龍蝦膏,配上兩隻一樣惹味的虎蝦及開胃的鮮茄醬意粉,份量十足黑松露牛肝菌卡邦尼意粉: 黑松露香氣同牛肝菌味道濃郁,配上卡邦尼醬汁,再選用上扁意粉更加掛汁,非常美味炸軟殼蟹兩隻 : 軟殼蟹炸得香脆可口,內裡蟹肉連埋蟹膏多汁鮮味牛油果奶昔 : 牛油果奶昔香滑,奶味比較重,冰凍美味Ours Tips : 小店座位數量有限,及用時為90分鐘,記住提早預約

食物方面:

牛油果奶昔 : 牛油果奶昔香滑,奶味比較重,冰凍美味

2021-11-03
2021-11-07 46 瀏覽
小編今日經過📍佐敦山林道,咁啱見到呢間長期全院滿座嘅餐廳(JUST'er Bar & Restaurant)唔洗等位😛,諗都唔諗就入咗去,霓虹燈光嘅裝飾好有年代感,ᎷᎬNU📖同菜名都好得意,好吸引🤣,有啲玩味風又帶點本地特色,而且仲好好食😋,勁適合朋友聚會同傾計😚。不過佢座位比較小,建議大家都係book好咗枱先過嚟食會好啲😳。我地兩個人首先叫咗個水牛城雞翼,炸雞翼粉漿好薄,炸得啱啱好👍🏼,雞翼裏面好嫩滑,雖然冇咩肉汁😽,但係炸得好好食,個汁酸酸甜甜咁🥴,少少開胃咁做前菜啱啱好🤡,但我覺得好抵食$50有六隻 😝。Main course 小編就叫咗MK 鰻魚蛋包飯🥰,食落一啲都唔MK😃,燒汁同蛋包飯好夾,蛋唔會太熟,仲有角切嘅玉子燒😹,鰻魚大概得半條,但食落去唔會好差👍🏼,好多骨👍🏼,份量share食啱啱好。重頭戲就係🦞❤️,正到一定要試「屬性 真龍系 奇異花」😂😂,個名勁好笑🤣,其實係龍蝦係底,再加一啲意粉係個龍蝦尾上面,當係花咁🤣,好似寵物小精靈嘅奇異花咁😂,勁搞鬼。龍蝦🦞同埋虎蝦🦐勁大隻,肉質好彈牙,而且好新鮮,基本上個龍蝦殼可以好容易剝出嚟,啖啖肉咁🤤🤤,正到傻,意粉方面🍝,係一個蕃

重頭戲就係🦞❤️,正到一定要試「屬性 真龍系 奇異花」😂😂,個名勁好笑🤣,其實係龍蝦係底,再加一啲意粉係個龍蝦尾上面,當係花咁🤣,好似寵物小精靈嘅奇異花咁😂,勁搞鬼。龍蝦🦞同埋虎蝦🦐勁大隻,肉質好彈牙,而且好新鮮,基本上個龍蝦殼可以好容易剝出嚟,啖啖肉咁🤤🤤,正到傻,意粉方面🍝,係一個蕃茄意粉,唔會話好差。不過有遺憾嘅係,小編冇機會食到呢到餐廳嘅特色,多汁淫蝦🤣,因為嗰日食得太飽。下次會再試!!

另外野飲方面,小編叫咗個[曲奇馬上瘋]🥤,一聽個名就係曲奇奶昔,而且飲得出粒粒嘅曲奇🍪,份量中中等等咁,飲落去唔會好甜😆。

總括而言,呢間餐廳極之推介大家去試👍🏼👍🏼,地點都好近地鐵站,因為真係好好食😽,而且可以俾人打卡📸。

整體:🌟🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
食物:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟

人均消費:~200
2021-10-25
  • 龍蝦
2021-11-07 29 瀏覽
🍴西餐🍴 JUST'er Bar & Restauran(尖沙咀)#尖沙咀山林道食肆林立,而且種類越來越多,今次去左都幾受歡迎嘅餐廳試下。#餐廳座位不多,但裝修佈置很有特色,牆上有很多霓虹燈的裝飾,配上不同時間的時鐘,燈光昏暗,非常有情調。#今次叫咗餐廳嘅特色美食--門西淋豬牛vs蝦兵蟹將$345:包括美國安格斯西冷、龍虾、蜜糖雞翼、炸軟殼蟹和特濃茄汁意粉。*西冷牛扒够大件,厚度適中,切開時中間一片粉紅色,可見肉質新鮮。廚師功夫了得,把牛扒煎得剛熟,吃起來充滿牛味,而且鬆化嫩滑,非常美味。*龍虾:非常大隻,而且蟹膏,啖啖肉,肉質結實彈牙,味道鮮甜可口,一啲雪味都沒有,仲要係成隻龍蝦,單吃龍蝦已值回票價了,燒得非常香口,全程不用鉗。*軟殼蟹炸得非常香脆而鬆化,外脆內軟充滿juicy。即叫即炸,完全沒有油膩的味道。*雞翼炸到金黃色,非常香脆,但廚師卻能把肉汁鎖住,肉質非常嫩滑。*蕃茄意粉有濃郁的香甜番茄味,而且吃起來醬汁充足,不會太乾身,意粉彈牙,顯見廚師的用心烹調。
2021-11-06 31 瀏覽
啲間餐廳bookmark左段時間 雖然吾知仲有幾多人會簡黃店食 不過啲間無得輸 無論裝修定食物都落左好多心機 而且裝修都好特別 牆上掛左好多霓虹燈同埋時鐘 一間細細既餐廳盛載左老闆既心血 無論想支持黃店 定為食物質素 啲間都值得一試❤️-🧏🏻‍♀️溫馨提示:佢嘅位置唔多 有機會要搭枱 另外老闆都精益求精 選擇未必好多 不過食物質素好高質 另外服務都好好 現間疫情下都放左消毒酒精比大家 仲要有幾款選擇好貼心-▪️ 炸軟殼蟹兩隻 $68▪️ 渣渣鹿兒島A5和牛(西冷)配薯條 $2/g▪️ 邪王炎殺黑龍意粉(無火) $138▪️曲奇馬上瘋 $47▪️ 海鹽櫻花奶昔 $47# 炸軟殼蟹兩隻本來我覺得好少少貴,因為平時出面果啲都偏細,不過上枱時幾有驚喜,好大隻而且切開食時好多汁,食落去吾會淨係食到炸粉,都明顯食到蟹肉,而且蟹膏都好多。#渣渣鹿兒島A5和牛(西冷)配薯條果時見到都好想食,我地都有問侍應$2/g,即係點樣計,佢都解釋得好仔細,廚師會直接拎和牛係你面前,由你決定切幾多,然後會係你面前磅重,吾洗怕比人呃🤣廚師好值得讚,介紹得好仔細,而且講野好好笑🤪食落口好淋身,和牛香味都好重,不過要留意返橫切面比較大

▪️ 炸軟殼蟹兩隻 $68
▪️ 渣渣鹿兒島A5和牛(西冷)配薯條 $2/g
▪️ 邪王炎殺黑龍意粉(無火) $138
▪️曲奇馬上瘋 $47
▪️ 海鹽櫻花奶昔 $47

# 炸軟殼蟹兩隻

#渣渣鹿兒島A5和牛(西冷)配薯條
果時見到都好想食,我地都有問侍應$2/g,即係點樣計,佢都解釋得好仔細,廚師會直接拎和牛係你面前,由你決定切幾多,然後會係你面前磅重,吾洗怕比人呃🤣廚師好值得讚,介紹得好仔細,而且講野好好笑🤪食落口好淋身,和牛香味都好重,不過要留意返橫切面比較大,所以切得薄就好夠,已經份量十足,我地都正常薄度已經有182磅重🥳

#邪王炎殺黑龍意粉(無火)
佢用左幽遊白書房既動漫招式名😂佢就係黑醋雞球配天使麵,雞球炸到好脆身,炸雞好滑身,醬汁配埋好開胃,份量都好足夠。

#曲奇馬上瘋
我啲個曲奇迷又嚟啦,曲奇味好濃,每啖都會飲到曲奇碎,而且飲落去口感好creamy ,不過啲杯野真係好肥😝

# 海鹽櫻花奶昔
奶昔飲落去口感好順滑,佢啲款奶味偏重,櫻花香味淡淡散發,飲完海鹽味同櫻花味仍然殘餘係口腔,味道淡淡地吾會太甜,出面比較少飲到。
—————————————-——————-—————-
📍Location
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

🕙Business hours
星期一至日 12:00-23:00
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻
2021-11-06 42 瀏覽
🖤 JUST'er Bar & Restaurant (尖沙咀)🤍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖依間餐廳好多好評,同埋餐牌啲嘢食好特別,所以經過佐敦都試吓。裏面麻雀雖小,但係啲燈牌佈置好有氣氛,好似去咗間新式餐廳咁樣~垃圾八爪魚🐙呢樣超級抵食,分量十足,炸粉唔算多,食落好鬆脆。主要係本身八爪魚都好彈好韌,簡直係送酒一流嘅小食~就算冇酒飲,齋食都唔會dry!邪王炎殺黑龍意粉🍝呢一度真係睇過菜名完全想像唔到係咩,為咗驚喜所以試一試佢,送到黎原來係炸雞意粉,中間仲問咗啲沙律菜。完全想像唔到嘅配搭,食落去有幾好味,創意分100分!焗多骨豬仔骨🐖配薯條🍟送到黎見到分量十足,薯條啱啱炸起好脆!豬仔骨都好多汁,只係略嫌有少少煎燶咗,同埋豬仔骨脂肪比較多,如果少啲脂肪嘅話會鍾意啲,但係依道都唔錯,主要係薯條絕對加分!菠蘿熱情果沙冰🍍超級開胃嘅嘢飲,冰冰地超級爽,配埋啲龍尾嘅菜式絕對燒滯止渴總括而言呢間餐廳所有嘅菜式都好新穎,想試新野嘅話絕對唔會失望,下次來會再叫一啲特別嘅菜式,好好奇又會有啲咩新體驗!
🤍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

垃圾八爪魚🐙

邪王炎殺黑龍意粉🍝

焗多骨豬仔骨🐖配薯條🍟
送到黎見到分量十足,薯條啱啱炸起好脆!

菠蘿熱情果沙冰🍍
超級開胃嘅嘢飲,冰冰地超級爽,配埋啲龍尾嘅菜式絕對燒滯止渴

2021-11-05
  • 垃圾八爪魚
  • 邪王炎殺黑龍意粉
2021-11-05 41 瀏覽
放工帶媽咪去山林道食好野 餐廳唔係好大 去到都差唔多full哂 好彩岩岩好仲有張二人枱 即刻入得餐廳牆身都裝左充滿玩味嘅霓虹燈飾 等野食來嘅時候 我地都瘋狂影相Menu選擇唔算太多 唔怕選擇困難 而且食物名稱都好得意 最後我地揀左一人一杯野飲 一個小食 二個主食share炸軟殼蟹兩隻又抵又好味 $68有兩隻 上到枱好熱好脆 配個沙律醬 幾開胃焗多汁豬仔骨配薯條開頭以為係濃左 原來係個BQQ醬 切開肉質好嫩 夠哂入味 即得一贊嘅係個薯條 係好最鍾意嘅幼薯條 食到尾都仲係好似岩岩炸起咁脆黑松露牛肝菌卡邦尼意粉隔離枱都叫左卡邦尼 見到呢個擺盤 本來冇乜期望 但聞到個陣濃濃嘅黑松露香味 又變得好期待 果然冇令我地失望 卡邦尼汁唔太多 食落岩岩好唔太膩 之前幾驚佢偏淡 點知好夠味!曲奇馬上瘋Order嘅時候純粹係覺得個名得意 其實呢杯係曲奇加奶 打到好smooth 飲嘅時候仲保留微微嘅曲奇脆脆 芒果熱情果沙冰想飲refreshing啲嘅野 呢個沙冰就岩哂啦 酸酸甜甜 開胃又清新

炸軟殼蟹兩隻

焗多汁豬仔骨配薯條

黑松露牛肝菌卡邦尼意粉

曲奇馬上瘋

芒果熱情果沙冰

2021-11-05 31 瀏覽
當日八號風球落咗波,因為唔想係屋企食公仔麵咁Dry, 就即刻衝左落街搵嘢食黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 $98黑松露唔會太濃gas味,唔鍾意gas 味既我都接受到🤪,味道不錯垃圾八爪魚 $48八爪魚新鮮無怪味,外脆內軟,又唔會成口炸粉。超多八爪魚,多到我食唔晒,淨左一半就唯有打包,第二日整返熱嚟食,啲炸粉已經淋晒,冇當日咁好食🥺凍檸茶 $28飲到底先知原來個檸檬係底,仲以為幫我榨埋檸檬汁所以無俾檸檬我😅,唔怪之得無咩檸檬味🥲留意番⚠️, 廁所得一格,男女共用

黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 $98

垃圾八爪魚 $48

凍檸茶 $28

留意番⚠️, 廁所得一格,男女共用
2021-10-13
10 分鐘 (堂食)
  • 垃圾八爪魚
  • 黑松露牛肝菌卡邦尼意粉
我哋嗌咗黑松露牛肝菌卡邦尼意粉($98)、焗多汁豬仔骨配薯條($128)同埋黑松露糖揚雞($98)咁首先講咗嗰個卡邦尼意粉先啦第一個值得讚嘅係聞落去同食落去都真係好濃郁黑松露香味❤️❤️而且口感勁Creamy但係又唔會太油膩👍👍之後就係嗰個焗多汁豬仔骨配薯條啦我覺得佢哋嘅Ribs係真係勁大嚿☺️☺️肉質食落去都幾煙韌、有咬口不過味道就比較重口味🤔🤔而薯條就係新鮮滾熱辣炸起嘅所以真係好脆口💕💕跟住黑松露糖揚雞同嗰個Carbonara一樣都係好香黑松露味😋😋(鍾意食黑松露嘅我表示好開心😆😆)佢哋嘅雞肉食落去都好嫩滑不過我最鍾意嘅係雞肉底下嗰啲黑松露醬💖💖因為真係好正😘😘最後嘢飲方面我就揀咗要曲奇馬上瘋($47)我自己幾鍾意呢杯嘢飲有配Cream係上面❣️❣️做到一個畫龍點睛嘅效果🤪🤪而飲落去都幾Creamy

咁首先講咗嗰個卡邦尼意粉先啦
而且口感勁Creamy
但係又唔會太油膩👍👍

之後就係嗰個焗多汁豬仔骨配薯條啦
我覺得佢哋嘅Ribs係真係勁大嚿☺️☺️
肉質食落去都幾煙韌、有咬口
不過味道就比較重口味🤔🤔
而薯條就係新鮮滾熱辣炸起嘅
所以真係好脆口💕💕

跟住黑松露糖揚雞同嗰個Carbonara一樣
都係好香黑松露味😋😋
(鍾意食黑松露嘅我表示好開心😆😆)
佢哋嘅雞肉食落去都好嫩滑
不過我最鍾意嘅係雞肉底下嗰啲黑松露醬💖💖
因為真係好正😘😘

最後嘢飲方面我就揀咗要曲奇馬上瘋($47)
我自己幾鍾意呢杯嘢飲有配Cream係上面❣️❣️
做到一個畫龍點睛嘅效果🤪🤪
而飲落去都幾Creamy
  • 曲奇馬上瘋
  • 黑松露唐揚雞
2021-11-04 134 瀏覽
今日行開尖沙咀,發現原來山林道都幾多嘢食,行完一次之後就揀咗呢間JUST’er,一黎佢係食西餐,二黎上網睇到好似幾多人推介,就入去試下啦😆我地兩個人叫左:垃圾八爪魚 $48見個名幾有趣就叫咗黎試下。一嚟到埋上有驚喜,好似花咁,八爪魚仔咋得鬆脆可口,而肉質亦夠彈牙,配上沙律醬都幾好食😋水牛城雞翼五隻 $52雞翼醬汁甜酸辣度都適中,略嫌雞皮唔夠脆。不過雞翼大大隻都幾抵食😊英國國菜1997 $113其實就係炸魚薯條,整體來講炸魚同薯條都揸得好脆,尤其係薯條,勁香口😋而炸魚肉質唔會散晒,亦有陣陣嘅魚香,證明幾新鮮👍🏻醬油風白汁三文魚扁意粉 $112呢個值得推介!食落去白汁甜甜地有驚喜,而且亦好creamy!三文魚粒都好多,抵食👍🏻最後叫咗杯岩鹽櫻花奶昔,甜度適中,少少岩鹽帶出櫻花嘅香味,好適合女仔飲😉整體來講性價比偏高,食物質素高得來價錢又大眾化,如果座位闊啲會更好,就可以坐耐啲慢慢享受美食。
我地兩個人叫左:
垃圾八爪魚
英國國菜1997
水牛城雞翼五隻
2021-11-03 43 瀏覽
完全冇book位,8點去到話要等一個鐘,9點先可以入座。座位唔多,我目測大約只有五枱。所以你要預計等一個相當長嘅時間。我餐廳嘅設計主要都係用霓虹燈去裝飾,好適合打卡。依間餐廳最出名嘅其實係佢菜式名,充滿濃厚嘅MK同埋中二病,玩味十足。好似有道菜叫門西淋牛豬vs蝦兵蟹將,驟眼睇根本唔會知係咩,其實就係龍蝦,軟殼蟹, 然後可以自選肉類,安格斯牛扒/豬仔骨,加上薯菜或者意粉。好似我叫左個小食叫垃圾八爪魚。餐牌不乏其他動漫名,奇異花,邪王殺,完全唔知係咩。除咗食物之外,我仲叫咗一jar花茶, 個待應話凍飲得一杯,但係熱飲會有一jar. 所以最後叫左個肉桂花蘋果紅茶. 食物質素OK同埋分量比較細。而且如果唔叫野飲就係熱水😂

2021-11-03 28 瀏覽
餐廳牆上掛了不少霓虹燈,充滿了香港的味道,餐牌上都有不少令香港人感到快樂的字句和公仔💛。門西淋牛豬vs蝦兵蟹將($329)這個main包括了很多出名的菜式,有烤豬仔骨/炸魚薯條/美國安格斯+龍蝦🦞+全麻雞翼🐥+炸軟殼蟹🦀+啤酒薯條🍟/特濃茄汁意粉🍝。份量都不少,2個女仕我話,可能已經夠飽。烤豬仔骨🐖豬肉骨肉質較為結實,是有做運動的豬🏋️‍♀️,但都不會「鞋」口👍🏻。可惜有d位置較焦,有點苦味。烤龍蝦🦞有驚喜😗龍蝦肉質鮮嫩,又多汁,感覺似新鮮龍蝦。沒有太多的調味,食到龍蝦的鮮味!烤過的龍蝦很香~推介👍🏻炸雞翼🐥當天的全麻雞翼售罄,所以換上了帶點蜜糖味的炸雞翼。味道不錯!炸軟殼蟹🦀十分之熱辣辣,真心炸物最緊要熱!炸粉都算幾薄,是偏大隻的軟殼蟹,可以食到蟹肉和蟹膏。雖然不是什麼特別的菜式,但每樣都是水準以上,真心感到廚師的用心。啤酒薯條🍟另一驚喜😽,雖然叫啤酒薯條,但啤酒味其實來自於茄汁。應該是將啤酒放在茄汁內,茄汁沒有半點苦味,但有超香的啤酒花味道!超推介👍🏻醬油風白汁三文魚扁意($108)醬油加白汁原來可以咁夾,本來是用冒險家精神來叫這道菜,估唔到變咗另一樣會想再叫的菜式!其實白汁是主要的基

西門淋牛豬vs蝦兵蟹將

門西淋牛豬vs蝦兵蟹將($329)
烤豬仔骨🐖
烤龍蝦🦞
炸雞翼🐥
炸軟殼蟹🦀
啤酒薯條🍟
醬油風白汁三文魚扁意

醬油風白汁三文魚扁意($108)
醬油加白汁原來可以咁夾,本來是用冒險家精神來叫這道菜,估唔到變咗另一樣會想再叫的菜式!其實白汁是主要的基調,再加上醬油鹹甜的味道。味道新鮮又好味!

⚠️每人最低消費要$200。
西門淋牛豬vs蝦兵蟹將
醬油風白汁三文魚扁意
2021-11-01 44 瀏覽
🥸近排係佐敦一帶發現山林道都幾多餐廳,而just’er 店面雖小,但玻璃門面透光,所以日頭黎到無開燈都夠光既,而且店裡好多裝飾,連餐具都幾有質感。🍱原條醬鰻魚飯 $88 呢個份量夠曬,原條鰻魚奉上,醬汁撈飯唔錯,仲有玉子伴碟,夠曬日式。.🍝黑松露牛肝醬卡邦尼意粉 $68 賣相比較普通,但係要讚好香好creamy ,內裡有唔少煙肉同甜洋蔥,香到bf 係我食完後話聞到陣黑松露味😂😂😂🍍菠蘿熱情果沙冰 $45 酸酸甜甜既菠蘿熱情果,整做沙冰消暑一流

🍱原條醬鰻魚飯 $88
🍝黑松露牛肝醬卡邦尼意粉 $68

🍍菠蘿熱情果沙冰 $45
酸酸甜甜既菠蘿熱情果,整做沙冰消暑一流
午餐
📍JUST'er Bar & Restaurant📮尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖.終於捱到Happy Friday當然要對自己好啲啦😙黎到佐敦其中一條最多餐廳既街道「山林道」支持一下黃店.餐廳食物係serve西式item, 飯類, 意粉, 扒類, 海鮮等等😌酒精類飲品以手工啤同紅白酒為主, 非酒精飲品有奶昔同茶類選擇.門西淋牛豬vs蝦兵蟹將 HKD329美國安格斯西冷 9oz +HKD50, 多汁龍蝦, 全麻皆雞3隻, 炸軟殼蟹, 啤酒薯條主食可以揀焗多汁豬仔骨/ 脆炸魚柳/ 美國安格斯西冷, 因為🙎🏽‍♂️想食牛, 所以加錢都在所不惜說時遲那時快, 一大個門盤就送到我地面前, 感覺好似去左外國🤭大大隻龍蝦, 4隻單骨雞翼(當日無全麻皆雞), 2件炸軟殼蟹同大大量啤酒薯條龍蝦好大隻好新鮮好爽口, 一啲雪味都無, 仲好多膏添😛 軟殼蟹好大件, 炸到好鬆化🤟🏻 啤酒薯條形狀好似扭扭薯條咁, 即叫即炸, 完全無油益味😗最驚喜既係西冷, medium rare, 切開呈現粉紅色, 咬落唔韌, 好有肉味好juicy, 絕對值得加錢試下🤫Blanche de Bruxelles Style:
📍JUST'er Bar & Restaurant
📮尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
門西淋牛豬vs蝦兵蟹將 HKD329

門西淋牛豬vs蝦兵蟹將

Blanche de Bruxelles Style: Wheat Beer Alc. HKD42
酒精濃度4.5%, 麥味香濃, 帶橙皮同煙熏味, 入口順滑

Wunder Lager Style: India Pale Lager Alc. HKD45
帶西柚柑橘香味, 酒精濃度3.8%, 比起一般啤酒light, 而且配肉好夾🙃

食物選擇貴精不貴多, 擺盤吸引, 味道唔錯, 餐廳佈置有心思, 而且價錢合理, 最緊要係良心小店✅
整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食物味道:🤤🤤🤤🤤