餐廳: Jan Jan 串揚專門店 (鉅芝樓)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-11-08 384 瀏覽
暗黃嘅燈光喧鬧嘅傾計聲種類繁多嘅飲品高質素嘅食材功多藝熟嘅手藝絕住嘅烹調時間一切都係日本食店嘅特色亦都係引人入勝嘅地方.唐揚雞翼係是夜精選脆香嘅外皮再裹上一層香甜嘅醬汁肉質鮮美肉汁飽滿淡淡嘅山椒味唔該再嚟一碟❤️
暗黃嘅燈光

淡淡嘅山椒味
唔該再嚟一碟❤️
唐揚雞翼
2020-10-06 868 瀏覽
⭐️Jan Jan串揚專門店⭐️串揚即係炸嘅串燒香港好少地方有得食呢間餐廳就係專做串揚嘅專門店天使蝦串揚$39🦐係用咗紅蝦黎炸蝦味極重 而且口感彈牙 值得一叫半熟玉子串揚$23🥚簡稱炸蛋 炸到外表香脆咬入去啲糖心即刻流晒出嚟沙椎魚串揚$39🐟口感肥美 肉質鮮嫩 炸到連啲魚尾都脆卜卜除咗炸串燒呢度都有其他燒嘅串燒比較好食嘅有燒牛舌$27🐮一串有三粒 爽口彈牙 牛肉味濃雞肉丸串燒都好食$23🐥入面加入左雞軟骨紫蘇葉但係調味好濃 有啲過鹹我哋試埋呢度三款唔同嘅燒飯團$23@🍙最好食嘅我哋覺得係味噌鹹鹹地 燒得外脆內軟 簡單而實在比較特別嘅係豚肉燒飯團🐷用薄薄豬肉片包滿成個飯團再拎去燒啲豬肉片十分之濃味都幾特別最普通嘅係醬油味🍙前菜叫咗燒明太子$48 鹹鮮味十足 可以令人飲多幾杯啤酒相反Wasabi山芋嘅Wasabi味就唔夠重 有改善嘅空間
⭐️Jan Jan串揚專門店⭐️

最普通嘅係醬油味🍙

前菜叫咗燒明太子$48 鹹鮮味十足 可以令人飲多幾杯啤酒
相反Wasabi山芋嘅Wasabi味就唔夠重 有改善嘅空間
2020-10-02 804 瀏覽
🍴《Jan Jan 串揚專門店》家鄉🇯🇵暫時無得去,但突然好掛住家鄉嘅味道❗️難得星期五就黎左呢間係大阪當地人氣嘅串揚專門店❗️係香港分店有2️⃣間:尖沙咀/銅鑼灣❗️今次就嚟到銅鑼灣分店解解我思鄉之念😅🅘🅝🅣🅡🅞串揚專門店,當然唔少得炸物同燒物喇😍每款都相當吸引😋❗️❣️「海膽湯葉卷」真心👍🏻大力推介,大大塊海膽係面層,見到已經😍心心眼,試過真係流連忘返❗️❣️我去到邊如見到有「半熟🥚玉子」一定會點嘅人🙈,當然也相當出眾😋❗️❣️「👅牛舌」厚切的3大粒,燒得好好,咬落juicy🤤❗️❣️「燒飯團🍙」外脆內軟,不錯不錯❗️🅟🅡🅘🅒🅔串揚🔹半熟煮玉子 🔸HKD 23串燒🔹牛舌 🔸HKD 27特選🔹海膽湯葉卷 🔸HKD 39主菜🔹燒飯團🔸HKD 23飲品🔹凍柚子茶🔸HKD 25
🍴《Jan Jan 串揚專門店》

🅘🅝🅣🅡🅞
串揚專門店,當然唔少得炸物同燒物喇😍每款都相當吸引😋❗️
流連忘返❗️
❣️「👅牛舌」厚切的3大粒,燒得好好,咬落juicy🤤❗️
❣️「燒飯團🍙」外脆內軟,不錯不錯❗️

🅟🅡🅘🅒🅔
燒飯團
牛舌
半熟煮玉子   &  海膽湯葉卷
2020-10-01 600 瀏覽
服務態度非常好,串揚非常美味,炸帶子非常好食😋環境非常清潔,員工非常貼心,教導我們如何食,什麼的串揚要用什麼的醬料,非常推介,喜歡食串揚的朋友可以選擇這間日本店太美味。
炸帶子,天使蝦,年糕,飯團
2020-08-31 1130 瀏覽
灣仔皇后大道東那邊有非常多的食肆單是100號這座樓宇每層就有一間這間Jan Jan 串揚專門店午市有很多人光顧午市套餐大約$100以上現時外賣可享八五折優惠這張餐牌是八月份限定的米飯漢堡(炸雞) - $58 (原價$68)說起米飯漢堡,第一時間想起飯TASTIC底面兩層的飯餅煎得兩面金黃爽脆,更有些辣椒粉調味份量相當於一碗白飯,用上日本珍珠米口感更佳中間配料有醃蘿蔔片和生菜,中和炸雞的油膩感大大塊的炸雞扒鎖住入面鮮嫩的肉汁雞皮炸得一點油份也沒有配上秘製醬汁,味道很惹味
灣仔皇后大道東那邊有非常多的食肆
單是100號這座樓宇每層就有一間
這間Jan Jan 串揚專門店午市有很多人光顧

午市套餐大約$100以上
現時外賣可享八五折優惠
這張餐牌是八月份限定的
米飯漢堡(炸雞)

米飯漢堡(炸雞) - $58 (原價$68)
說起米飯漢堡,第一時間想起飯TASTIC
底面兩層的飯餅煎得兩面金黃爽脆,更有些辣椒粉調味
份量相當於一碗白飯,用上日本珍珠米口感更佳
中間配料有醃蘿蔔片和生菜,中和炸雞的油膩感
大大塊的炸雞扒鎖住入面鮮嫩的肉汁
雞皮炸得一點油份也沒有
配上秘製醬汁,味道很惹味
2020-08-31
15 分鐘 (外賣自取)
2020-07-10 858 瀏覽
受疫情影響睇黎有排都唔洗旨意去日本旅行突然今日好想食下炸串...然後朋友就同我講係灣仔有間食日本串揚專門店二話不說即刻約個朋友出黎試下先我地叫左差唔多二十串炸串同串燒....兩個女仔食咁多真係嚇死人無辦法啦, 鬼叫佢呢度既款式咁多咁吸引咩!!當中有幾款係特別深刻海膽湯葉卷、沙椎魚、天使蝦、黑松露芝士、北海道帶子、雞肉紫蘇卷等等沙椎魚食落好嫩滑, 估唔到炸完都可以保持咁滑咁好食天使蝦好大隻, 有我成隻手掌咁長, 炸得勁香脆!!蝦肉仲好彈牙爽口, 搞到我地唔夠喉要再叫多一串食完真係好滿足, 值得一試!!
受疫情影響睇黎有排都唔洗旨意去日本旅行
二話不說即刻約個朋友出黎試下先
無辦法啦, 鬼叫佢呢度既款式咁多咁吸引咩!!

當中有幾款係特別深刻
沙椎魚食落好嫩滑, 估唔到炸完都可以保持咁滑咁好食
食完真係好滿足, 值得一試!!
2020-07-02 788 瀏覽
香港少有嘅串揚店,每次去都一定會見到有日本客,證明整法正宗得黎味道都有返咁上下Lunch set 必揀特選串揚定食(6款),必有牛+海鮮(通常係海膽)+蔬菜+兩個飯團,其實都好夠飽。好鐘意佢炸皮夠薄,點埋佢秘製醬汁,食極都唔覺濟點左杯日本聖水calpis soda試下,超甜 x_x 唔係咁鐘意佢個味,有種藥水味😂 下次都係叫返烏龍茶算。店裡有部分位係tatami 位,要除鞋先坐得。(溫馨提示:唔好著啲咁難除嘅鞋/穿lon襪黎🤣)

店裡有部分位係tatami 位,要除鞋先坐得。
(溫馨提示:唔好著啲咁難除嘅鞋/穿lon襪黎🤣)
2020-06-27 656 瀏覽
服務態度一流,專業員工介紹清酒,但冷氣非常差!食物值得推介,特別鳴謝各位員工體貼嘅服務!串陽各有特色,非常好味,體貼嘅員工服務,專業介紹清酒,令我學識如何品酒!非常值得推介,必食之選!
2020-06-26
  • 天使蝦
  • 炸蓮藕
  • 手羽先唐揚
  • 半熟煮玉子
Jan Jan Kushikatsu📍: 灣仔皇后大道東100號2樓🔹如果没有提前定位,建议9点之后到店,不然等位1小时起,而且小哥哥是无法估计等位时间的,不然你只好留下电话,去利东街买杯奶茶慢慢等店家给你打电话通知🔹店内环境蛮日式的,吧台,小桌榻榻米,空间不大,但挺温馨,就喜欢在这种私密空间聊天🔹厨房由行政总厨猜山英树带领,他出生于大坂,曾于大坂总店工作十多年,务求带给本港食客正宗大坂地道串炸物🔹餐厅名Jan Jan取自著名串炸发源地,新世界地区最繁华的街道,而Kushikatsu在日语意思为肉串。店里有各种串炸物,包括肉类、海鲜、蔬菜、时令食品,以及日式串烧。也供应正宗的日本料理及前菜,日本啤酒、清酒、烧酒等🔸炸鸡:真的是太优秀了,答应我一定要点。外酥里嫩,超级入味,一口咬下去是真的会爆汁的🔸和牛:安排!七成熟的和牛块两个,入口慢慢感受它和唇齿之间的碰撞🔸海胆卷:吃!海胆超新鲜,一口一个太满足🔸鲭鱼刺身:入味,新鲜,大概6-7块,很划算了🔸还点了很多乱七八糟的,不太记得了,不建议的是店家推荐的生蚝和炸雪糕。💰:HKD 400-450,口味8/10,环境9/10,服务8/10
Jan Jan Kushikatsu
📍: 灣仔皇后大道東100號2樓
🔸海胆卷:吃!海胆超新鲜,一口一个太满足
🔸鲭鱼刺身:入味,新鲜,大概6-7块,很划算了
2020-06-12 756 瀏覽
之前係朋友約響度食飯。朋友係foodie,帶親去既餐廳質素都唔錯,又尤其鍾意日本餐廳/居酒屋。我地主要叫左一d串燒kushi,同埋炸物,野食decent,我地吹下水飲下酒咁就一晚喇。餐廳燈光幽暗,木質設計,環境舒服。上菜速度ok,服務態度良好。之前訂左位,入座時本來係坐高d既位,但想坐廚師前面既位,佢地後來有位都幫我地換位(未開始點餐),nice。
2020-06-04 662 瀏覽
而家因為疫情,有排都無得去旅行,想食D正宗日本菜都去唔到日本。掛住大阪食過嘅串揚,因為我特別鍾意食香口野。同朋友講開先知原來香港都有正宗嘅串揚店。咁佢就推介我去試下Jan Jan,話係日本過江龍,佢食過認為好好味。點咗好多嘢食,食到超飽先走。呢幾款係必食推介,天使蝦、半熟玉子、芝士、牛肉,全部都炸得好味道,天使蝦更加係好大隻,外面脆而入面蝦肉彈牙。半熟玉子炸完一樣係流心嘅,可以慢慢品嚐蛋黃好濃郁嘅蛋香。今次無乜點串燒,下次要再去試過。

點咗好多嘢食,食到超飽先走。

今次無乜點串燒,下次要再去試過。
2020-04-22 1150 瀏覽
從星期一等到星期五收工,期中煎熬只有打工仔能體會。長達五日的等待,等來的是晚上與朋友放鬆啤一啤。今日我地就揀咗呢間日式居酒屋,佢地主打串揚。初頭我仲唔知串揚係咩,都係朋友話比我聽先知,簡單嚟講,串燒係燒嘅,串揚就炸嘅。所以我地都點咗幾串串燒和串揚嚟配啤酒。重點介紹下啲串揚,佢啲炸皮仲薄過一塊薯片咁,有啲類似豬肉紙咁薄,食落你唔會覺得油膩,只會覺得香脆可口。半熟煮玉子,即係炸溏心蛋,脆炸流心蛋,好過癮。山藥,軟糯口感的用嚟炸嘅話會增添多一層口感。雞肉紫蘇卷,雖然係炸,但係雞肉仲可以保持到肉汁,食到嫩滑,不會乾柴。

所以我地都點咗幾串串燒和串揚嚟配啤酒。

半熟煮玉子,即係炸溏心蛋,脆炸流心蛋,好過癮。

山藥,軟糯口感的用嚟炸嘅話會增添多一層口感。

2020-04-17
2020-04-07 1320 瀏覽
最近因疫情關係暫時冇得去旅行由其係日本🇯🇵 可能因為咁搵食嘅時候都會偏向搵啲好食又正宗嘅日本菜⠀⠀位於灣仔呢間 Jan Jan 串揚專門店 原來係日本大阪串揚名牌 香港店裝修充滿日本居酒屋feel 我覺得我自己好似喺日本食緊嘢咁😂😂⠀⠀我叫咗份午市套餐 - 串揚定食 (HKD126) 話明係串揚當然係全部都係炸物啦 一共有五款 - 三文魚、洋蔥、香腸、半熟蛋、蔬菜 每一件串物炸粉皮薄 所以食落口一啲都唔會有油膩同埋覺得好熱氣 五款串揚裡面我最鍾意嘅係半熟蛋 外皮有脆口嘅感覺 但係裏面隻蛋簡直係完美 只要咬少少啲蛋黃汁就已經流晒出嚟啦😋⠀⠀我份午市定食仲有沙律、麵豉湯、飲品、飯團 喺灣仔區來講呢份午市定食定價真係唔算高呢
午餐
2020-04-07 849 瀏覽
之前同事介紹話公司附近有間食沖繩野嘅餐廳於是約埋日本同事去試下最初覺得得幾串炸野..飽唔飽架所以第一次去試嘅時間點左蛋包大阪炒麵穩打穩陣係幾好食嘅之後日本同事話佢啲串揚做得幾好而串揚都係沖繩名物即時攪到我心思思又想再去試下第二次要左特選串揚定食 (六款)但由於我唔食牛所以嘗試問下可唔可以轉半熟蛋職員問完廚房話ok~ 實在太好人喇 T^T定食有炸冬菇,蕃薯,紫蘇葉雞肉串,紫菜年糕,海膽年糕同埋特別要求嘅炸半熟蛋仲有味噌湯,沙律,中華沙律,漬物同飯糰炸漿好薄, 內裡好juicy飯糰入面有昆布調味整體黎講真係幾好食唔怪得知午餐時間成日都咁多人
之前同事介紹話公司附近有間食沖繩野嘅餐廳
於是約埋日本同事去試下
最初覺得得幾串炸野..飽唔飽架
所以第一次去試嘅時間點左蛋包大阪炒麵
穩打穩陣係幾好食嘅
之後日本同事話佢啲串揚做得幾好而串揚都係沖繩名物
即時攪到我心思思又想再去試下
第二次要左特選串揚定食 (六款)
但由於我唔食牛所以嘗試問下可唔可以轉半熟蛋
職員問完廚房話ok~ 實在太好人喇 T^T
仲有味噌湯,沙律,中華沙律,漬物同飯糰
炸漿好薄, 內裡好juicy
飯糰入面有昆布調味
整體黎講真係幾好食
唔怪得知午餐時間成日都咁多人
午餐
  • 半熟蛋串揚
2020-04-06 476 瀏覽
第一次去呢類居酒屋仲要係香港係門口就被個裝修吸引左 入去就覺得好有Feel對於上班族收工同FD黎食下野傾計的確唔錯 雖然我地唔好酒但對串揚就好有興趣 所以先黎試下 我地就叫兩個餐加3串串揚Share食-D野食一黎望住張枱擺滿晒已經🤤串揚炸得夠脆口.個粉漿唔厚 而且食落唔油膩同上次清真牛肉比食串揚唔覺得好熱氣🐷過完一晚第日乜事都冇🤣店員教落食半熟玉子要落少少鹽的確好食 其他串揚就點佢個汁 甜甜地好夾 個飯團有內餡醃製得好😋至於三文魚子海鮮球係蝦球黎 好多三文魚子配埋醬一啖食落口好滿足總結串揚黎講 我地最中意🍠串揚好食啊-另一個照燒雞飯個前菜辣蒜頭開胃 雞肉好嫩口雞皮都煎得脆 呢度白飯可以免費添一次 兩杯跟餐既野飲叫左烏龍茶同梳打 應該係乳酸梳打黎唔錯 用啤酒杯裝 雖然唔係飲酒但夾返食串揚🤣
第一次去呢類居酒屋仲要係香港
係門口就被個裝修吸引左 入去就覺得好有Feel