2021-10-07 359 瀏覽
Who doesn’t like fluffy pancakes? It’s light, airy and tasty but not too sweet. The issues is between savory or sweet so we went for both. Had this savory, salmon, avo, blood orange thin pancakes and also the signature sweet fluffy thick pancake with strawberries and bananas. Both are very good but we queued for an hour. I don’t like to queue but would do it for the pancakes. To avoid wasting time, its better to go on a weekdays and avoid busy peak mealtime. The staff is warm and attentive and kept pouring water for us. Will definitely go back.
2021-10-06 487 瀏覽
🥞意式芝士蛋糕黑班戟 $129班戟口感厚實有存在感比較似蛋糕雖然係深啡色但朱古力味並唔突出感覺俾咖啡味蓋過咗😢班戟中間夾著芝士忌廉面頭仲放咗球雲尼拿雪糕做到冷熱交融嘅效果!碟邊亦灑咗好多可可粉同埋朱古力碎片令口感更加豐富旁邊附上一個小兜入面裝著濃縮咖啡糖漿食客可以按喜好加~🍟酸忌廉黑松露薯條 $69薯條相信係即叫即炸嚟到時熱辣辣而且炸至金黃色好吸引🤤雖然唔係我最愛嘅粗薯但都好重薯仔味酸忌廉味道啱啱好解咗炸嘢嘅油膩感黑松露醬份量雖然唔多但絕對係點睛之筆!
意式芝士蛋糕黑班戟

但朱古力味並唔突出
感覺俾咖啡味蓋過咗😢

班戟中間夾著芝士忌廉
面頭仲放咗球雲尼拿雪糕
做到冷熱交融嘅效果!
碟邊亦灑咗好多可可粉同埋朱古力碎片
令口感更加豐富
旁邊附上一個小兜
入面裝著濃縮咖啡糖漿
食客可以按喜好加~

酸忌廉黑松露薯條

但都好重薯仔味
酸忌廉味道啱啱好
解咗炸嘢嘅油膩感
黑松露醬份量雖然唔多
但絕對係點睛之筆!
2021-02-27
25 分鐘 (堂食)
下午茶
意式芝士蛋糕黑班戟
酸忌廉黑松露薯條
2021-10-05 263 瀏覽
超出名pancake 質素可以🍓士多啤梨香蕉pancake $119Pancake好大份,雖然價錢唔係特別平,不過賣相擺盤同份量都可以非常加分👍🏻唯獨pancake唔算好有份量感,偏向濕潤嗰種廠但係亦都唔係入口即溶嗰種空氣感,覺得pancake水準來講就正常啦,冇傳聞中咁誇張好食~~但係其他配料生果呢啲份量都多,配搭起pancake上嚟都唔錯😋忌廉偏甜😋😆👍🏻但我幾鍾意亦都好滑,整體來講都食得幾開心💖酸忌廉黑松露薯條 $69黑松露醬同忌廉味道非常配合,好好食,醬汁都幾多,薯條好香脆,薯條份量亦都得幾多,㗎價錢唔算好貴,呢一個好滿意😆
超出名pancake 質素可以

🍓士多啤梨香蕉pancake $119
忌廉偏甜😋😆👍🏻但我幾鍾意亦都好滑,整體來講都食得幾開心💖

酸忌廉黑松露薯條 $69
士多啤梨香蕉pancake
15 分鐘 (堂食)
午餐
士多啤梨香蕉pancake
  • 酸忌廉黑松露薯條
2021-10-04 372 瀏覽
🔖主打食美式漢堡🍔及日式班戟🥞🔖無得訂座,過半數可入座🍽法式焦糖班戟$129每層班戟面都Cover左一層焦糖,好特別。食落班戟鬆軟帶蛋香,加上cream同面層既焦糖脆脆,食落好有層次感。🍽原味班戟$99一啖食落去,明顯食到蛋既香味,正!質感非常柔軟,佢連舊Cream都特別好味!(覺得同幸福Pancake有得比)🍽黑松露忌廉意粉$129其實一入到餐廳就已經聞到黑松露味,個意粉一嚟到更加強烈😂意粉好creamy,雜菌嘅份量都非常多,唔會覺得食兩舊就冇晒。🍽酸忌廉黑松露薯條$69薯條新鮮真係好緊要,食落去仲係熱辣辣,配酸忌廉醬食梗係正啦😊🍽蕃茄海鮮意粉$197酸酸甜甜嘅蕃茄汁識落好開胃,唔會覺得佢特別酸。不過價錢好似貴咗少少🤨💡由於制作需時記得預早少少叫甜品😋食物:️8/10 (甜品9/10)🤵🏽‍♂️服務:8/10🍴環境:9/10💰消費:$200🤩性價比:8/10

🔖主打食美式漢堡🍔及日式班戟🥞
🔖無得訂座,過半數可入座

🍽法式焦糖班戟$129

🍽原味班戟$99

🍽黑松露忌廉意粉$129

🍽酸忌廉黑松露薯條$69

🍽蕃茄海鮮意粉$197

💡由於制作需時記得預早少少叫甜品

😋食物:️8/10 (甜品9/10)
🤵🏽‍♂️服務:8/10
🍴環境:9/10
💰消費:$200
🤩性價比:8/10
2021-10-03
2021-10-03 289 瀏覽
位於九龍站又一城嘅J.S. FOODIES,每次掛住日本好想去食梳乎厘班戟時候,我哋就會嚟呢間,座位寬躺舒適,不過記得要預時間等位。我哋兩人,平日晚上都等了45分鐘。朱古力班戟;因為餐牌廣告吸引好邪惡,所以就叫咗一份,班戟鬆軟又好味,不過朱古力味唔夠香濃,同相片有分別感覺完全唔夠邪惡,賣相有點失望。經典漢堡包;好味,漢堡肉有肉汁不太乾 ,份量大碟。黑松露忌廉意粉;份量不少,黑松露香濃、忌廉香滑,好味。

經典漢堡包;好味,漢堡肉有肉汁不太乾 ,份量大碟。

黑松露忌廉意粉;份量不少,黑松露香濃、忌廉香滑,好味。
2021-10-01 422 瀏覽
有時番工辛苦過後,都想食下甜嘢嚟慰勞自己。難得請咗半日假,可以喺出面食完飯先番工司,特登嚟咗又一城食。 因為係日本過江龍嘅鋪頭,所以鋪頭都好多人排,記得初開個陣,同朋友嚟排,差唔多等咗成個鐘先有位。今次雖然係平日,但人流都唔算少,不過一個人食嘅關係,即刻就有位坐。 見到menu有special menu, melty chocolate,無論係相定描述都非常吸引,望到已經流哂口水,而且pancake咁出名,無理由唔試,所以滿心歡喜叫咗。 製作都需時,大概等咗成20分鐘先上,等咗咁耐當然好期待,但好可惜上到嚟侍應幫手倒朱古力醬,朱古力醬竟然喺凝固咗,與其話係倒不如話係「等」啲朱古力醬出嚟,啲朱古力醬係一pat pat咁撻喺個pancake上面。當然知道實物唔會同圖片相符,但係描述係寫熱朱古力醬,冇諗到啲朱古力醬竟然未融,完全同佢所講嘅朱古力熔岩效果扯唔上關係,更失望喺個pancake係痴底,同之前食嘅比完全失色。 今次嘅經驗真係令人失望,希望只係個別經驗,如果唔係都好難再令人支持。
有時番工辛苦過後,都想食下甜嘢嚟慰勞自己

Kisei Pancake Melty Chocolate
2021-09-29 616 瀏覽
每次經過又一城都見到餐廳大排長龍,知道餐廳冇得訂位,於是一放工就同朋友衝去拎位!去到餐廳大約6:30pm,門口唔多人等,等左15分鐘就已經入得去。經朋友推薦一定要食pancake,我地就決定嗌兩個主食,再嗌多個梳乎厘share食經典漢堡 $119漢堡包非常大個,點餐時可以請員工幫忙將包切開一半上,漢堡包用左美國頂級安格斯牛肩肉,的確咬落去牛肉都充滿肉汁,都算不錯!薯條都係熱辣辣,如果自己一個食真係會好飽松葉蟹忌廉意粉 $198好好食!好好食!好好食!雖然得兩條蟹肉,但每條都係啖啖肉!我與友人一致十分喜愛,蟹肉、蟹籽、蟹膏加埋忌廉汁好夾好creamy既意粉,大家一定要試依個!必食之選原味班戟 $99食完主食,終於輪到食甜品既時間!Pancake咬落去好有空氣感,好鬆軟,甜度剛剛好,每啖都充滿幸福既感覺雖然係原味,但都好好食!

經典漢堡 $119
漢堡包非常大個,點餐時可以請員工幫忙將包切開一半上,
薯條都係熱辣辣,如果自己一個食真係會好飽

經典漢堡

松葉蟹忌廉意粉 $198
好好食!好好食!好好食!
雖然得兩條蟹肉,但每條都係啖啖肉!
大家一定要試依個!必食之選

松葉蟹忌廉意粉

原味班戟 $99
食完主食,終於輪到食甜品既時間!

雖然係原味,但都好好食!
原味班戟
2021-09-07
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
經典漢堡
松葉蟹忌廉意粉
原味班戟
2021-09-28 349 瀏覽
第二次黎既一間餐廳今次黎食小小野,食個下午茶黑松露薯條薯條點茄汁比較好食,因為個黑松露有dd假,又冇乜味咁🤣🤣另外加左d唔知咩粉(啡色)?成個賣相比較差。檸檬芝士班戟比想像中好食,又fresh又香,咁大pat cream但食落唔會覺得漏,亦唔會太甜👍🏻👍🏻塊檸檬乾都食埋,輕微酸味又有d咬口🤭熱朱古力賣相已經超加分,打卡一流👍🏻👍🏻味道唔錯,夠濃👌🏻 除左朱古力醬,朱古力粉,棉花糖,仲有朱古力碎片🧡🧡🧡
第二次黎既一間餐廳
今次黎食小小野,食個下午茶

黑松露薯條
黑松露薯條

2021-09-26 325 瀏覽
J.S. Foodies Tokyo📍位於又一城LG2,一邊係cafe,隔黎賣衫,某d位食野既時候會望到隔離睇衫既人😂😂🔸黑松露忌廉意粉 $129意粉較幼,夠味,配粉料有好多菇,汁都夠🔸奇蹟の熔岩朱古力梳乎厘班戟 $139以為pancake都係朱古力味但原來係原味😂朱古力醬係店員即時落完再收走朱古力醬係黑朱古力味,好濃帶少少苦另外有紅桑子醬比你自己落,不過偏酸,但係夾埋朱古力醬食都OKPancake入邊都有一球朱古力雪糕,好好味😋🔸酸忌廉黑松露薯條 $69份量好多👀食到好飽🔹Green tea frappe $42面頭既cream 好好味,綠茶沙冰都ok,但偏奶味🔹Mint mocha frappe $42朋友點的,mint味較少不過可能因為係沙冰所以都可接受~
J.S. Foodies Tokyo

🔸黑松露忌廉意粉 $129
意粉較幼,夠味,配粉料有好多菇,汁都夠

🔸奇蹟の熔岩朱古力梳乎厘班戟 $139
以為pancake都係朱古力味但原來係原味😂
朱古力醬係店員即時落完再收走
朱古力醬係黑朱古力味,好濃帶少少苦
Pancake入邊都有一球朱古力雪糕,好好味😋

🔸酸忌廉黑松露薯條 $69
份量好多👀食到好飽

🔹Green tea frappe $42
面頭既cream 好好味,綠茶沙冰都ok,但偏奶味
🔹Mint mocha frappe $42
朋友點的,mint味較少不過可能因為係沙冰所以都可接受~

2021-09-25
30 分鐘 (堂食)
2021-09-24 573 瀏覽
朋友生日,因冇得訂位,一早六點到去攞位,等咗一個鐘,下一張就到,滿心歡喜,點知女士應比咗其他人(佢哋冇攞飛),我問女士應,為何不是下張飛到我,佢回應因為係老闆朋友,好,我算,再等,之後又比另一人,我再問,佢回應態度非常惡劣,話又係老闆嘅朋友,你要再等。吹脹😒
2021-09-24
70 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
用餐優惠
現金券
⋆⁺₊⋆.𝙅.𝙎.𝙁𝙊𝙊𝘿𝙄𝙀𝙎….𝙆𝙞𝙨𝙚𝙠𝙞 𝙋𝙡𝙖𝙞𝙣 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚/ $99 / 🥨🥨🥨班戟好鬆軟~有空氣感ㅋ連埋啲cream食都唔會話好甜!食曬成份都唔會話好漏✨.𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝙎𝙩𝙮𝙡𝙚 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝘽𝙖𝙣𝙖𝙣𝙖 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚/ $129 / 🥨🥨🥨🥨呢個個樣好少女心ㅎㅎㅎ班戟個面係燒過嘅焦糖~咬落去個面脆脆地幾好食!而且個班戟唔會話好乾!個人覺得呢個好食過原味🤣加埋啲cream同水果一齊食,層次感ᴜᴘ!!!.𝙂𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙏𝙚𝙖 𝙁𝙧𝙖𝙥𝙥𝙚/ $42 / 🥨個抹茶沙冰加個條好似kitkat嘅朱古力係面到裝飾~外表算ok 但係成杯野幾乎冇乜抹茶味~底嘅沙冰一粒粒會飲唔到🥲不過整體都唔算好甜..[滿分5個🥨]...⌫ J.S. FOODIES (又一城) (九龍塘)九龍塘達之路80號又一城LG2樓30號舖i.t blue block.#九龍塘咔嚓#甜品咔嚓.

⋆⁺₊⋆

𝙂𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙏𝙚𝙖 𝙁𝙧𝙖𝙥𝙥𝙚
/ $42 / 🥨

[滿分5個🥨]
...
⌫ J.S. FOODIES (又一城) (九龍塘)
#九龍塘咔嚓
#甜品咔嚓
次次行過J.S. FOODIES都見到大排長龍,特登揾左一日午餐時間過來試試。午餐時間不用排隊,即刻有得入。今次揀咗法式焦糖pancake同士多啤梨Milkshake,兩樣都不算平,埋單一起160HKD。午餐時間因為食得人少,等左15分鐘,嘢食已經上左來。做得都幾靚,Pancake上面cover左一層焦糖脆脆,食落都幾特別。cream不會太甜,但是就少左啲,最後幾啖Pancake冇左cream可以點。士多啤梨Milkshake都幾幼滑,雖然feel到喺落左啲香精,但又未至於好cheap啲感覺,都算OK。哩間鋪頭味道都算好味,如果不用排隊,應該都會再幫襯。如果要排隊個半鐘,都會有其他更好的選擇。
2021-08-11
2021-09-12 319 瀏覽
覓食在又一城,其實我係想溜冰,但封左場比人做曲棍球比賽,於是就買公仔同埋食下午茶😂來吃下午茶☕️ 原本飲杯Mint Mocha以為會係綠色😂我真係孤陋寡聞😅但又幾好飲,唔係伏味薄荷朱古力🍫(8/10)對於cheese burger 個皮好有好感,鬆軟😊岩我箍緊牙食,又唔會油膩同濕,塊牛冇得簡幾成但係好夠肉汁嘅,薯條就正常野啦(7.5/10)但係個疏乎厘對我黎講就覺得唔係話好出色,隱約冇少少嘅蛋腥味,亦唔係好空氣,但係有個cream配搭係okay嘅,個cream唔係重甜,我覺得對我嚟講係可以,因為我唔好cream同甜野,所以感覺係合適 (6.5/10)埋單加一298$抵食黎講係3/5分
來吃下午茶☕️
原本飲杯Mint Mocha以為會係綠色😂我真係孤陋寡聞😅
但又幾好飲,唔係伏味薄荷朱古力🍫(8/10)
Mint  mocha

Cheese  burger

原味疏乎厘

埋單加一298$
抵食黎講係3/5分
Mint  mocha
Cheese  burger
2021-09-10 380 瀏覽
Happy friday和男友吃晚飯想坐得舒服一點就來到九龍塘站沒料到五時已經開始等位大概等了半個小時才能入座座位非常舒適服務也非常貼心🍴招牌沙律配柚子醬沙律菜新鮮柚子醬令味道更豐富🍴松葉蟹忌廉意粉這個我和男朋友一致十分欣賞配料有蟹肉、蟹籽和蟹膏意粉是天使麵吸滿了忌廉汁滿滿的配料每一啖意粉都有超級好味🍴煙肉蛋漢堡麵包鬆軟煙肉和牛肉味道濃郁加上雞蛋令漢堡多一番滋味個人覺得如果蛋唔係全熟係流心的話會更好🍴法式焦糖班戟一共有三塊每一塊表面都有香脆甜蜜的焦糖班戟鬆軟帶蛋香加埋解膩既水果雖然好飽但都食曬
Happy friday和男友吃晚飯

沙律菜新鮮
柚子醬令味道更豐富

🍴松葉蟹忌廉意粉
這個我和男朋友一致十分欣賞
配料有蟹肉、蟹籽和蟹膏
意粉是天使麵

班戟鬆軟帶蛋香
加埋解膩既水果
雖然好飽但都食曬

2021-09-10 211 瀏覽
我地叫左:士多啤梨香蕉藍莓疏乎厘朱古力沙冰海鮮蕃茄意粉士多啤梨香蕉藍莓疏乎厘 好鬆軟好好味呀超級軟林林!依個係唔錯既!朱古力沙冰都幾好味,佢塊朱古力餅唔錯海鮮蕃茄意粉,個意粉好好味,蕃茄汁口感豐富,鮮蝦超大隻,不過啲肉就實咗少少,可能煮耐左,但個蝦頭係新鮮既,帶子都係煮耐左,太熟啦,唔算好好味花蜆得3隻 以$198既意粉黎講係叫好味但性價比唔高,個人認為值130-150左右環境就普普通通,我地坐左邊邊位,由於下午茶都好多人,d職員都唔得閒,一開始叫完杯野飲都漏咗幫我地落order。
我地叫左:
士多啤梨香蕉藍莓疏乎厘
朱古力沙冰
海鮮蕃茄意粉

士多啤梨香蕉藍莓疏乎厘 好鬆軟好好味呀
超級軟林林!依個係唔錯既!

朱古力沙冰都幾好味,佢塊朱古力餅唔錯