2022-05-18 744 瀏覽
食反啲令少女心激活既野✨唔少得震下震下既pancakes,真係唔食就咁影張相都覺得後生左🤣等咗位好耐先入得去,入到去等叫嘢食都要啲運氣。因為職員都唔係好想理你🤣🥲★原味pancake$109即叫即整,等咗一陣先有😍一出嚟嗰陣仲熱辣辣😋甜多少少同cream多反少少會再正啲🤏★黑松露忌廉意粉 $129意粉加黑松露基本上唔會唔好食,如果連依樣都唔好食間嘢都執得🤣🤣面煮得剛剛好,彈牙既。★酸忌廉黑松露薯條 $69不過不失,但可以不用特別叫泥食🤣☝️本人用嚟同朋友攝牙罅Pancake係好食嘅,見到我影pancake影得比主食用心就知🤣一開始意粉嚟嘅時候真係相都唔多敢慢慢影,好多人啊。之後我們叫pancake同薯條食,等我哋食完薯條pancake就到啦🥰食完甜品,所有等待期間既唔耐煩都煙消雲散

★原味pancake$109

★黑松露忌廉意粉 $129

★酸忌廉黑松露薯條 $69
不過不失,但可以不用特別叫泥食🤣☝️本人用嚟同朋友攝牙罅

酸忌廉黑松露薯條
黑松露忌廉意粉
45 分鐘 (堂食)
  • 原味班戟
2022-04-24 993 瀏覽
J.S. Foodies (九龍塘)我絕對係一個甜品控講到梳乎厘pancake更加係無法抗拒因為我真係好鍾意嗰種空氣感而呢間日式西餐廳嘅pancake都做到呢一種口感今次試呢份係原味pancake($99)即叫即整所以要等一陣一份有三件入口好鬆軟亦都有陣陣蛋🥚香味甜度亦都適中忌廉都夠香滑松葉蟹忌廉意粉($198)份量好多而且落咗大量蟹籽仲有好豐富嘅忌廉汁夠晒Juicy而味道亦都好香濃但就得兩條蟹🦀腳整體嚟講呢間餐廳食物嘅味道同埋相都唔錯但價錢就略貴咗少少
J.S. Foodies (九龍塘)

我絕對係一個甜品
講到梳乎厘pancake更加係無法抗拒
因為我真係好鍾意嗰種空氣感
而呢間日式西餐廳嘅pancake都做到呢一種口感

今次試呢份係原味pancake($99)
即叫即整所以要等一陣
一份有三件
入口好鬆軟
亦都有陣陣蛋🥚香味
甜度亦都適中
忌廉都夠香滑

松葉蟹忌廉意粉($198)
份量好多

整體嚟講
呢間餐廳食物嘅味道同埋相都唔錯
但價錢就略貴咗少少
2022-04-23 650 瀏覽
疫情期間都無乜去食pancake …今日放寛四人去番j.s. Foodies回味下,試下唔係叫疏乎尼pancake …點知奶晒野!先唔講味道,點解可以同圖差久象遠,不嬲日本野咁唔係好執著呢點!味道一試,唉,pancake + brownie 勁乾,上面個雲糕球勁細,caramel 醬又勁小,果仁碎都小得過份,味道無乜感覺,覺得m記熱香餅仲好食d….$129….憑咩呢個價🥲🥲失望而回。之後再叫個炸魚薯條,個蛋黃醬係幾好食,魚都唔錯,不過咁既錢$149,加番小小沙律菜會開心好多
疫情期間都無乜去食pancake …

2022-04-17 597 瀏覽
坐底舉手叫左成10分鐘,出聲叫埋 d 店員都當聽唔到走左去。好啦 終於有個人由收銀既行過黎落單,點知再等左成20分鐘,隔離枱遲黎都出埋野食啦,我地枱都仲未有。咁我地忍唔住問其他店員其實有冇落到單,佢一check their system,發現原來單一開始就冇落到… 雖然佢一再幫我地落單,野食就5分鐘黎出到,不過已經浪費時間地由我地坐底到有野食搞左成半個鐘,唔知仲以為食緊法國餐。員工缺少培訓,野又唔係特別好食,不建議黎浪費保貴既生命時間去做人地既教材。
2022-04-12 775 瀏覽
🥞J.S. Foodies Tokyo🥞本身以為九龍塘冇乜好嘢食,搵完先發現原來都有~🤭🤓😙派咗消費券商場比以前多人咗好多,到要排一陣先入到去。❤️Kiseki Plain Pancake($109)餐牌寫25分鐘後整好,叫咗冇耐就出咗了😂結果食咗甜品先食飯。。Pancake 空氣感足同幾鬆軟,如果外皮脆啲就更加有層次,Cream嘅質感同味道都幾好,食一次就差唔多,性價比一般😂❤️Fried Chicken with Japanese curry rice ($102)份量都幾多,味道就係普通炸雞咖喱飯,完。❤️Strawberry Frappe 士多啤梨沙冰 ($50)外型幾靚😍飲落都唔會話太甜😌唔錯~❤️牛油果芝士漢堡🥑 ($149)❤️Virgin Mojito Lemonade ($35)酒味唔會太重,味道幾fresh~❤️Mint Mocha ($42).💚Service 漏單😅朋友第一個嗌嘅牛油果芝士漢堡,結果冇落到單。。朋友等咗超耐都冇嘢食😂慘!.❤️‍🔥睇完快啲Like我咁誠實嘅評價啦~💰人均:$200♟ 九龍塘達之路80號又一城LG2樓30號舖

❤️Kiseki Plain Pancake($109)
Pancake 空氣感足同幾鬆軟,
如果外皮脆啲就更加有層次,
Cream嘅質感同味道都幾好,
食一次就差唔多,性價比一般😂

份量都幾多,味道就係普通炸雞咖喱飯,完。

外型幾靚😍飲落都唔會話太甜😌唔錯~
Avocado Cheese Burger

❤️牛油果芝士漢堡🥑 ($149)

酒味唔會太重,味道幾fresh~
❤️Mint Mocha ($42)
💚Service
❤️‍🔥睇完快啲Like我咁誠實嘅評價啦~
💰人均:$200
♟ 九龍塘達之路80號又一城LG2樓30號舖
2022-04-09
15 分鐘 (堂食)
Avocado Cheese Burger
  • Strawberry Frappe 士多啤梨沙冰
呢間日本過江龍餐廳既菜單主打美國風西岸風格既經典漢堡及甜美班戟最吸引客人既就係多款人氣熱賣 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎班戟係採用日本國產的雞蛋及麵粉有品質保證👍🏻 一間有甜食有鹹食既高質餐廳要排隊是常識吧-🦀 松葉蟹忌廉意粉 $𝟷𝟿𝟾一上枱就聞到濃濃蟹味 同𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢忌廉味仲有豐富嘅配料 每一啖都食到蟹籽同蟹肉麵條浸住忌廉汁 每啖都都有奶香同鹹香味攪勻啲蟹膏 仲增添左唔少鮮味🍔 芝士漢堡 $𝟷𝟹𝟿超級 𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢 既漢堡包麵包脆脆的 肉質鮮嫩 配上芝士蕃茄生菜大大份 要口夠大先可以一啖食哂最後要叫店員幫手一開二🤭🥞 意式芝士蛋糕黑班戟 $𝟷𝟹𝟿呢款 𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 唔似其他款式咁空氣 𝚏𝚎𝚎𝚕食落比較實 有啲似𝚋𝚛𝚘𝚠𝚗𝚒𝚎加埋 𝚎𝚡𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 味道岩岩好 唔會太甜太膩🍫 雙重碎朱古力沙冰 $𝟺𝟻完全係邪惡魔鬼既化身 😈一杯包含朱古力餅、朱古力碎、朱古力醬既沙冰一個人飲有啲膩 都係開心𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎啲糖份啦#J.S.Foodies呢間餐廳每款食物 無論味道、賣相都絕對一流所以吸引唔少人排隊去食 或者回頭不過性價比嚟講 價錢屬於略貴當然材料品質高 一分錢一分貨 🫣佢地有兩間分店 另一間係海港城有一日心

呢間日本過江龍餐廳既菜單主打美國風

食落比較實 有啲似𝚋𝚛𝚘𝚠𝚗𝚒𝚎
加埋 𝚎𝚡𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 味道岩岩好 唔會太甜太膩

🍫 雙重碎朱古力沙冰 $𝟺𝟻
完全係邪惡魔鬼既化身 😈
一杯包含朱古力餅、朱古力碎、朱古力醬既沙冰
一個人飲有啲膩 都係開心𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎啲糖份啦

#J.S.Foodies
呢間餐廳每款食物 無論味道、賣相都絕對一流
所以吸引唔少人排隊去食 或者回頭
價錢 ❤️🧡💛
服務 ❤️🧡💛💚
環境 ❤️🧡💛💚
2022-04-08
15 分鐘 (堂食)
2022-04-08 369 瀏覽
琴晚買外賣,個男職員直接收正價,問佢:「外賣唔係八折咩?」佢直接講一個「係」字,就打一張新嘅單再叫我畀錢。全程木口木面無say sorry。呢d服務真係一絕。😅

呢d服務真係一絕。😅
2022-04-07
15 分鐘 (外賣自取)
  • 印度烤雞班戟
[九龍塘]J. S. FOODIES (又一城分店)士多啤梨藍莓香蕉班戟$ 119其實就係疏乎厘即叫即整所以都等咗好耐下..食晒個意粉都未到😂有藍莓粒、士多啤梨粒同香蕉片最後加上cream同糖粉賣相吸引 打卡一流不過就真係for打卡only..可能係我唔好彩..我嗰個入邊係完全未熟..一pat麵粉漿..食唔落口😮‍💨黑松露忌廉意粉 $129蕃茄海鮮意粉$198反而意粉有驚喜!麵質有少少彈牙,熟嘅程度啱啱好依兩種汁都夠濃郁,又夠多,所以好夠味蕃茄汁比較酸,要睇返個人口味所以我比較推介黑松露忌廉意粉~本身係為咗個pancake而去😮‍💨點知…如果想食好食嘅疏乎厘就睇返上上個post啦!正好多😂又抵食!推介指數🐻‍❄️ (又一城分店)食物:❀ ❀ ❀ 環境:❀ ❀ ❀ 服務:❀ ❀ ❀
[九龍塘]J. S. FOODIES (又一城分店)

士多啤梨藍莓香蕉班戟$ 119
其實就係疏乎厘
即叫即整所以都等咗好耐下..
食晒個意粉都未到😂
有藍莓粒、士多啤梨粒同香蕉片
最後加上cream同糖粉
賣相吸引 打卡一流
不過就真係for打卡only..

黑松露忌廉意粉 $129

蕃茄海鮮意粉$198
蕃茄海鮮意粉

反而意粉有驚喜!
麵質有少少彈牙,熟嘅程度啱啱好
依兩種汁都夠濃郁,又夠多,所以好夠味
蕃茄汁比較酸,要睇返個人口味
所以我比較推介黑松露忌廉意粉~

本身係為咗個pancake而去😮‍💨
點知…如果想食好食嘅疏乎厘就睇返上上個post啦!
正好多😂又抵食!

推介指數🐻‍❄️ (又一城分店)
食物:❀ ❀ ❀
環境:❀ ❀ ❀
服務:❀ ❀ ❀
2022-02-06 861 瀏覽
召喚班戟控📣今日去九龍塘拜年,拜完年同屋企人到又一城行下,見有啲餓入咗【J.S.Foodies】食返個tea。餐廳係由日本知名時裝品牌JOURNAL STANDARD開設,主打美式漢堡及班戟。原味梳乎厘班戟 🥞有「奇蹟的梳乎厘班戟」之稱,佢經過低溫烘焙,即點即整而成。每份有3件,明顯食到蛋香味、口感好鬆軟、入口即溶,配上自家制忌廉一同食,口感更加軟滑!法式焦糖班戟 🥞日本人氣熱賣嘅班戟!配料有士多啤梨🍓香蕉🍌及藍莓🫐由日本國產麵粉及雞蛋製作而成,質感鬆軟細密。班戟兩面都煎香過,而且沾有焦糖,外脆甜內香軟,口感又唔會太乾,超讚!

原味梳乎厘班戟 🥞

法式焦糖班戟 🥞
日本人氣熱賣嘅班戟!配料有士多啤梨🍓香蕉🍌及藍莓🫐
  • 原味pancake
2022-02-04 528 瀏覽
餐廳係I.T Blue Block 入面,所以範圍唔大,處於鋪頭門口一個角落,如果唔係坐bar 枱,感覺都舒服既,坐bar 枱就對住玻璃出面等位既人食飯了Kiseki Pancake賣相好靚好吸引!梳乎厘班戟入口即溶,配埋d 士多啤梨同cream,酸酸甜甜,開胃又好味!Strawberry custard pancake睇落真係好靚啊,忍唔住嗌來食,好邪惡但又好好味,切一舊鬆軟pancake,沾上吉士cream同果醬放落口,d乜嘢甜品癮都滿足曬我地都有試佢既pasta,呢個松葉蟹忌廉意粉都係餐廳signature dish,松葉蟹腳多肉又keep到鮮味,意粉索曬d 忌廉汁都好好味另外,我地嗌左個tandoori chicken with pancake,savoury 既pancake佢都整得ok㗎!班戟都係鬆軟既,d雞肉醃得都夠味,但我就覺得配飯會好食d啊

2022-02-02 469 瀏覽
以為新春甜甜蜜蜜食餐好嘅 點知佢嘅法式士多啤梨香蕉焦糖pancake由即叫即煎的鬆軟淺黃色pancake變成用現成的深黃色pancake,pancake唔熱唔鬆軟 士多啤梨同香蕉唔甜 焦糖苦苦地 令人失望失望再失望 浪費晒我啲quota 之前一個人食一個都嫌少 而家兩個人一個pancake都食唔晒 同我老公兩個推來推去 都食唔晒 點解退步成咁吖 個零月前先幫襯過 唔通生意唔好就要將貨就價 打爛招牌 希望老闆睇到呢個post會改進
多時不曾到訪這間自己頗為喜歡的日式西餐廳,這次終於和數位朋友一起來這裡吃午餐。闊別多時,這間日式西餐廳的食物水準仍然甚高,三位朋友都揀了美式經典漢堡,而我就點了班戟做午餐。吃的是「印度烤雞班戟」($119)。這充滿印度風味的班戟水準不錯,另上的烤雞肉嫩皮滑,配以少許蔬菜,在咖喱汁浸潤下味道挺好,加上飽肚的全麥班戟和健康的西柚沙律,是一道別有風味的午餐。午餐雖然好味,但這天的重點其實是期間限定的「奇蹟の雙重濃厚開心果班戟」($139)。其實這餐廳不時會推出期間限定的特別版班戟,而這一次推出的主角是開心果,果心果這「堅果女皇」不但我喜歡,同行的女朋友對它更是十分喜歡,所以根本不需力作考慮,便決定以它作為餐後的甜品。這「奇蹟の雙重濃厚開心果班戟」除了空氣感滿分的梳乎厘班戟外,還有軟滑可口的開心果雪糕和忌廉,再加上碎粒開心果仁和香脆的烤焗焦糖山核桃,味道與口感俱佳,讓我和朋友們都十分滿意。偶然和朋友們在忙碌中偷取片刻的閒暇,享受一頓令人滿意的午餐,實在不錯!

• 奇蹟の雙重濃厚開心果班戟
  • 印度烤雞班戟
2021-12-29 737 瀏覽
真係好耐無去過日本喇真係好耐無去過韓國喇第一次食依種梳乎Pancake今次係又一城依間排長龍店試下佢做得好唔好今次晚餐時間黎到直情正餐都點一個咸pancake煙三文魚沙津咸pancake之前食過一間用pancake代替漢堡包既野食其實都幾好味因為pancake 係都係甜,配埋咸三文魚幾好不過依個唔係梳乎里主角來了,熊本新鮮士多啤莉+果醬+雪糕價錢比普通梳乎里pancake(98)貴超過一倍第一啖新鮮士多啤莉係幾好食,但係因為果醬太甜,之後再食又失色了雪糕唔奶,都幾好味梳乎里pancake個質數係唔錯鬆軟軟的總結位置唔多,好多人想食pancake每晚都有人排隊食坐位闊落可以一試,不過重點記住,推介/特式菜唔值得試X_X食番普通梳乎里pancake最好
真係好耐無去過日本喇

直情正餐都點一個咸pancake
煙三文魚沙津咸pancake
之前食過一間用pancake代替漢堡包既野食
其實都幾好味
因為pancake 係都係甜,配埋咸三文魚幾好
不過依個唔係梳乎里

主角來了,熊本新鮮士多啤莉+果醬+雪糕
價錢比普通梳乎里pancake(98)貴超過一倍
第一啖新鮮士多啤莉係幾好食,
但係因為果醬太甜,之後再食又失色了
雪糕唔奶,都幾好味
梳乎里pancake個質數係唔錯
鬆軟軟的

總結
位置唔多,好多人想食pancake
每晚都有人排隊食
坐位闊落
可以一試,不過重點記住,推介/特式菜唔值得試X_X
食番普通梳乎里pancake最好
2021-12-27
2021-12-27 504 瀏覽
士多啤梨藍莓香蕉班戟~其實就係疏乎厘~即叫即整用新鮮雞蛋打成嘅蛋白~配以藍莓粒、切好嘅士多啤梨粒、香蕉片~最後加上cream同糖粉~賣相吸引意式芝士蛋糕黑班戟~個人唔太喜歡黑班戟感覺有D似燶咗嘅味~可能pancake比較熱上到枱cream都溶晒~上面有朱古力碎、朱古力粉裝飾~另外配咖啡糖漿~食嗰時先倒落去濃濃嘅咖啡味~唔會太甜幾特別Tapioca  Jasmine  Milk  Tea係即搖嘅茉莉珍珠奶茶所以好多泡~珍珠彈牙~茉莉奶茶同出邊嘅味就差唔多員工服務好好、好有禮貌~座位都好舒適

意式芝士蛋糕黑班戟
Tapioca  Jasmine  Milk  Tea
員工服務好好、好有禮貌~座位都好舒適
2021-12-09
2021-12-12 787 瀏覽
今日同朋友揀了這間餐廳做下午茶。我們也是為了其pancake而來,不過最後覺得餐廳的意粉十分出色,特別是黑松露醬意粉味道濃郁,很多蘑菇,與意粉味道十分配😍而且飲品也很有風格,我叫了玄米茶,又配埋小甜點,但略為甜了一些,我放棄了。另外,主角pancake也沒有失準,很鬆軟,正!薯條也是忍不住叫的,炸得十分香脆,熱辣辣。我朋友的抹茶牛奶也很美,上面有拉花。店內人不算多,感覺也是relax! 可以再來食意粉🍝!
玄米茶
抹茶牛奶