2007-05-01 159 瀏覽
啲麵又凍又少,墨魚有雪味,奶茶淡而無味,蛋糕又無味,一啲cheese味都冇,不知所謂,服務差食物超差..
2007-03-07 108 瀏覽
是次與朋友同行四人到餐廳晚膳,惠顧4個set,轉餐飲欠缺彈性,同價錢的不可以轉,最滾的就是聽到落單的服務員「禮貌地」回答﹕「我地LI度D餐係咁架喇...」食物質素﹕羅宋湯,我見到湯的顏色較沉,不似一般的羅宋湯,因本人不好羅宋湯,餐湯亦沒有其他選擇,遂見狀索性不喝。同行朋友表示似用清水開淡了,味道帶酸,3人喝了兩啖就不喝了。蟹肉意粉,淡而無味,對比其他食物尚可。PIZZA 不錯。雞胸沙津,最簡單及安全的食物,生菜幾好食。蛋糕,SIZE偏大,味道尚可,但因機製,欠HOMEMAKE感覺。芝士焗飯,味道帶酸「叔」,服務員表示是「調味料問題」,本人就半信半疑,信不信由你。蝦+蜆肉意粉,蜆肉帶有腥,蝦似浸過死水,吃下感噁心。朋友向經理投訴,餐廳立即處理更換有問題的食物,並承諾暫不會再賣出有問題的食物。可以不稍一回,同樣的食物又見到在鄰座出現,我見對方也投訴食物,表示魷魚也有問題......
食物質素﹕
蟹肉意粉,淡而無味,對比其他食物尚可。
PIZZA 不錯。
雞胸沙津,最簡單及安全的食物,生菜幾好食。
蝦+蜆肉意粉,蜆肉帶有腥,蝦似浸過死水,吃下感噁心。
2007-03-05 47 瀏覽
italian tomato都食過好幾間,呢間好有問題,無樣野好食,最過份係用唔新鮮的食物,無肚疴算你好彩!
2007-03-05 33 瀏覽
今晚同朋友去左廣東道Italian Tomato食dinner,食到臭蝦、稀紅湯、怪味飯。仲差啲搞到call食環署嚟掃場添!一入到去,七點半左右,竟然有好多位,以為地點問題,所以少啲客,不過後來估計到點解喇!叫左四個set dinner(三個意粉,一個飯)加一個salad。大家share食,首先飲湯,只提供雜菜湯,味道稀稀,餐包又凍。跟住嚟pizza,都ok無乜野,之後開始食pasta,朋友食左其中一碟海鮮意粉o既一隻蝦,話有啲霉,另一朋友食另一碟意粉則形容為無味。我食果隻蝦亦有臭味並吐了出來。話口未完,隔離果枱客搵經理投訴,(1)啲蝦唔新鮮;(2)飯味古怪;(3)蕃茄怪味;(4)意粉唔好食。經理轉頭返番嚟話廚師食過無問題,果枱客更加興。呢個時間,我地亦加入,向經理投訴啲蝦霉,投訴的聲音更加大。同時,我地個飯亦啱啱嚟到,我地即刻每人食一啖,大家都覺得難食,說不出的怪味。跟住經理全部換晒第二樣野比我地。隔離枱客鬧左一陣搞左一陣最後亦走了,而經理亦說是晚不會再賣蝦。之後來了一對情侶,佢地又order了那碟意粉,竟然仲有蝦!我地靜觀其變,無幾耐個女仔話覺得啲蝦唔好食,我地跟住同佢講之前發生o

之後來了一對情侶,佢地又order了那碟意粉,竟然仲有蝦!我地靜觀其變,無幾耐個女仔話覺得啲蝦唔好食,我地跟住同佢講之前發生o既事,佢地勁忟,最後又叫經理換左。

但激氣的是,果間野仲賣比客食。我地講講下,開始研究需唔需要call食環署嚟掃場。但因為證據已被攞走,我地就搵下有冇其他客食同一樣野,見到有一枱六個女仔,其中一個食淨一隻蝦。轉頭諗住問下佢啲蝦有冇事,去到發現她已食晒,她亦表示有腥味。

我地繼續傾偈食飯。隔左一陣,隔離枱對情侶走左,職員即刻執枱及放左個reserve牌(那時都己經九點幾,但直到10:30間野收擋都冇人坐過果張枱,好明顯想將啲客同我地隔離,以免我地搞事!) 無耐隔離遠少少果張枱嚟左5個客,有兩個又食蝦,我地諗住,如果今次都仲有古怪,就即刻call食環署。

當那兩個客食完蝦之後,都表示爽及沒有問題。至此,我們亦無話可說!不過,這間餐廳如何,大家都心裏有數!
2007-01-29 17 瀏覽
前兩日去尖沙咀, 七點幾行到附近諗住去食italian tomato啦, 點知一推門行入去, 個waiter見到我乜都無講, 淨係話"無位勒". 當堂打左個突, 佢既意思即係叫我走唔expect d客等位?? 我問返佢, "無位咁係咪唔可以等?" 跟住佢就話"我地唔會幫客留位如果想等可以o係另一邊自己等."聽完我咪走囉, 咁大間餐廳都唔知係咪做生意既, 請埋d咁既人o係度趕客. 一d禮貌都無. 同我講野果陣無表情架. 請我都唔會食!

2007-01-25 19 瀏覽
難得又同best fd行街,行到6點鐘大家已覺肚餓。幸好早一點到達,到6時半已滿座,可能大部份人都食buffet關係。我同fd只食一般的意粉再另加$32,就有湯、餐包、甜品及飲品,雜菜湯算不錯,起碼不會是罐頭湯。我要了蕃茄蟹肉意粉,味道清清地,蟹肉不是普通的假蟹柳,而意粉夠爽,但不彈牙的。Fd每次都會食忌廉煙肉雞蛋意粉,今次亦不例外,佢講得咁好食,我就試了少少,忌廉汁味道香濃。終於到食蛋榚時間,有大約10款蛋糕任揀,最後要了藍梅批及意大利蛋糕批,真係好失望。兩個蛋糕的批底都是腍腍的,中間的蛋糕是無味的,而且質地好鬆散,我o地兩個人只食了三份一就放棄了。如果下次真的再o黎,我不會加錢食蛋榚了。
難得又同best fd行街,行到6點鐘大家已覺肚餓。
雜菜湯算不錯,起碼不會是罐頭湯。
如果下次真的再o黎,我不會加錢食蛋榚了。
2006-12-06 11 瀏覽
d 飯又林, 意粉又冇咪味pizza ok , cake 正( 雖然我唔鐘意食)去食set 就唔得喇, buffet 就食得過廿幾蚊一件, 食返10 件8 件都回本喇
d 飯又林, 意粉又冇咪味

pizza ok , cake 正( 雖然我唔鐘意食)

去食set 就唔得喇, buffet 就食得過
廿幾蚊一件, 食返10 件8 件都回本喇
2006-09-30 28 瀏覽
已去過好多次~我感覺中又唔似網評講得咁差丫?次次個姐姐都會問我食過未..知唔知邊Order..Ok Nice.係CAKE櫃個小姐差D..見親佢都係黑起個樣既= =雖然佢會留起部份Cake比8:30pm果批,但都建議食6:30pm果一餐..Cake會多少少的!同埋最好唔好食咁飽Lunch/Tea囉!!唔係一定食唔落咁多野..Buffet係預左係咁食先抵架嘛~我同我男友都唔係大胃王之人但次次都有數得計咁食4個意粉,1個Pizza,4杯飲品,5-6件Cake已經回晒本~除左餐紙果d意粉之後仲可以出收銀睇睇是日晚餐d意粉/焗飯..果d都可以叫架!上次白老鼠一試馬德里芝士意粉,白汁忌廉雞蛋焗飯呢2樣勁難食!!由其係個飯佢d白汁唔係淋上面而係一早撈o係d飯到...變相唔夠味之餘仲勁滯....好難食!但其他意粉都好好味Cake直頭係我頭號愛最鍾意食呢一家的Cream唔會太甜亦好滑..對我來說一點都唔會覺得漏食多多都唔會話好飽$120食到呢d Cake(幾多件睇返能力)我覺得好抵!!
已去過好多次~我感覺中又唔似網評講得咁差丫?

我同我男友都唔係大胃王之人
但次次都有數得計咁食
4個意粉,1個Pizza,4杯飲品,5-6件Cake
已經回晒本~

上次白老鼠一試
馬德里芝士意粉,白汁忌廉雞蛋焗飯
呢2樣勁難食!!由其係個飯
但其他意粉都好好味

Cake直頭係我頭號愛
最鍾意食呢一家的Cream
唔會太甜亦好滑..對我來說一點都唔會覺得漏
食多多都唔會話好飽

$120食到呢d Cake(幾多件睇返能力)
我覺得好抵!!
2006-09-08 59 瀏覽
收到email,以為可以用經濟既價錢試下唔同的意粉同cake。當然$120既價錢,我地唔能夠要求酒店既水準。服務差都算,畢竟無明碼實價收加一(暗地加入價錢就唔知)。可以選擇既食品:8款意粉、2款飯、2款簿餅、8款飲品、任何cake、2款沙律。算係咁。我同友人食8:30果場。各自先點一個湯、一個意粉。好抵架,意粉份量好多,當然d料要平衡番,少d囉。食完意粉,都飽咗7成,可想然之d意粉有幾多(如果你唔想浪費食物,全部食曬既話)。仲有d鹽的份量都幾多,所以實夠味。可以飲多兩杯飲品,抵返。最奇特是沙律,我朋友要點沙律,佢地話9點先有,我9點去點,賣曬。可能好食到1秒就賣曬。其實其中一款沙律的材料同整意粉果d都一樣(吞拿魚、蝦),用吞拿魚同蝦做既意粉有得賣,我唔明點解唔可以再整多少少沙律,可能佢地無菜整,我都係想食翻少少菜者。另一款煙雞胸可能真係無辦法再整到。唯有食多2件cake算。d cake都幾大件。水準確實可以。其實唔係抵唔抵既問題,呢個buffet係正常黎講,似係一個120既self-service set dinner。意粉分量實在太多,根本最多食到1個,加埋湯、加飲品、加1件cake

其實唔係抵唔抵既問題,呢個buffet係正常黎講,似係一個120既self-service set dinner。意粉分量實在太多,根本最多食到1個,加埋湯、加飲品、加1件cake,剛好一個set dinner既組合,爭一個包者。唔係真係似buffet。就算比你食,你都係試到好少野。120蚊1位唔係貴,但係可以同朋友食過第2間,會食得開心d,起碼可以揀一間真係有service既食,開心好多。

當然服務水準,都有好多評語,不再詳述。
2006-09-07 9 瀏覽
醫飽個肚先去行街街, 又想坐得好D, 上咗去食個TEA~價錢中價啦, 不過真係比想像中細份!我要咗份三明治TEA, MY BRO. 要咗份磨菇雞多士。磨菇雞多士真係好好味, 值得一讚!個多士底有少少蘇皮^^ 新鮮熱辣, 我份係煙肉三明治, 略嫌沙律醬少D, 不過可以自己再加。同埋料都少咗少少, 得一片煙肉, 兩三片番咖, 同生菜。係個熱辣辣包包令我再三回味~飲品我哋兩個都加錢要ICED MOCHA, 唔錯, 好滑, 不過咖啡味淡咗少少。最好都係坐得舒舒服服, 可能加上係星期一啦, 真係無乜人, 真係一個優閒TEA^^
醫飽個肚先去行街街, 又想坐得好D, 上咗去食個TEA~

2006-09-03 25 瀏覽
我地去食dinner buffet, 第一次去, 咩都唔識, 唔知係邊度order和程序係點, 走去問待應, 點知佢見到有人黎就走去招呼佢地, 當我地無到。之後佢都有答我地問題, 但有答等於無答囉。不過佢收碟都ok 快, 食物都唔錯, 都值得去既

不過佢收碟都ok 快, 食物都唔錯, 都值得去既
2006-08-25 9 瀏覽
同3 個fds去食左dinner buffet.不過有少少失望. 沙津9點到就無晒, d意粉普通, cake有十幾隻, 最ng得係綠茶chocolate and Coffee Cake.d pizza 就ok.最bad 係我個fd想去order 2個意粉, 個waiter話我地會食ng晒, ng比我地order。
同3 個fds去食左dinner buffet.
d pizza 就ok.

2006-08-24 7 瀏覽
我同朋友行完街就到左這間Tomato食Dinner....都冇O黎成年........一入門口見到dSetDinner賣相o.k.就order左一個叫拿破崙意粉同一個什麼牛肉飯.....出奇地好食??????意粉口感o.k.汁架味導吾錯........牛肉都好滑!出到來賣相而然保持有進步.....有進步!!!!不過D服務就......
2006-08-01 18 瀏覽
2星期前, 朋友請食Italian tomato, 不過真係食到一肚氣, 應該唔會再去食架啦以後..話說我地約左7點諗住食Italian Tomato既Buffet, 點知佢\出面寫住二段時間, 分別係6:30-8:00, 8:30-10:00, 咁我地當時以為7點去食都係食到8點半, 先以就係附近行下街先, 行到咁上下去果度, 點知個supervisor話果度係self-service, 所以係唔會同我地預留位或者搵個位俾我地, 話要我地自己企係人地後面等人地食完... 我都已經好無奈架啦... 因為我無諗過呢間野會要人企係人地後尾等位, 好似去左麥記咁...好彩最尾俾我地搵到個位, 不過張椅係藤既, 所以唔好坐, 後尾見到有張桌果三個人走, 拿拿林想走過去, 點知果個死人supervisor (果個四眼佬!!)竟然唔俾我坐, 仲留位, 原來話有7個人, 要group埋2張桌, 咁我就好無奈囉, 我朋友話, 人地大班人就大晒咩, 佢\地俾錢, 我地夠俾咁多咯, 人地7個就可以留座, 我地就要自己搵...後尾我個朋友拎cake, 佢\話個supervisor d態度真係有問題架, 將d

後尾我個朋友拎cake, 佢\話個supervisor d態度真係有問題架, 將d cake放落隻碟後, 好似飛隻碟咁俾佢\架... 好衰呀...

仲有, 我朋友係cashier前排緊隊, 我又見到個位喎, 點知我放左一個紙袋後, 想行番之前個位放另一個紙袋時, 見到新果個位, 已經俾個waiter拎走左無放袋果張椅, 仲將另一張椅上既紙袋放上桌上, 即係佢\明知有人霸左都拎走囉, 我就拿拿林行番去果度, 問佢\你呢個位咁左拿, 佢\望下個supervisor, 就好難為咁話係呀, 個位cancel左, 我果時其實已經好不滿, 我就講話, 如果你無呢個位就唔好擺\出黎啦, 又叫人自己搵位, 搵左個位又要搬走, 玩咩!

d野食就好普通囉, 果日無cheesecake, 其他cake 唔好食既... 不過個d意粉就ok, 好重芝士味..

唔知佢\地幾時先會改下d服務態度呢?

2006-07-24 14 瀏覽
幾年無幫襯過,buffet形式都改變了少少侍應同以前一樣,遊魂狀態,得一個較為正常(還有一個正常人係負責蛋糕櫃的四眼哥哥)完全無人解釋buffet形式係點,問又無反應好似奉旨人人都知咁食物方面,pizza同意粉一般沙律好麻麻cake得個樣靚,味道唔得唔值得幫襯!!
幾年無幫襯過,buffet形式都改變了少少

侍應同以前一樣,遊魂狀態,得一個較為正常
(還有一個正常人係負責蛋糕櫃的四眼哥哥)
完全無人解釋buffet形式係點,問又無反應
好似奉旨人人都知咁

食物方面,pizza同意粉一般
沙律好麻麻
cake得個樣靚,味道唔得

唔值得幫襯!!