2021-08-11 49 瀏覽
之前喺荔枝角返工都會間唔中去工廈食正嘢,價錢唔貴,又多選擇。咁啱去開荔枝角行街,就決定又去返工廈食嘢。揀咗呢間Cafe,環境好闊落,坐得夠舒服,園境般嘅裝修設計令你覺得自己唔係置身係工廈入面。我哋兩個人嗌左四樣嘢都只係四百幾蚊,而且質素不錯,性價比屬於高。頭盤嗌咗個炸魚薯條,炸魚柳有驚喜,炸粉同魚嘅比例啱啱好,切開嚟仲好多煙飛出嚟,好新鮮,魚肉好滑亦都唔會散晒,絕對做到外脆內軟。薯條正常發揮,冇乜特別。食完個炸魚薯條,黎番個主菜,奶油大蝦菠菜忌廉煙肉意粉,個意粉有別其他西餐廳,唔會太過多汁,而係恰到好處,所以食落去唔會覺得肥膩,而且好足料,有好多煙肉同埋四隻大蝦,每隻蝦都十分之爽口,味道亦都好重奶油味,唯一美中不足就係好似少左菠菜,不過整體味道都十分之好味。每次食西餐廳,都係叫牛排,咁啱又見到佢係用日式味增焗既豬鞍架,所以今次搞搞新意思試試佢,一上碟,嘩,好多木魚絲係塊豬鞍架上邊跳下跳下,好似叫我快啲食左佢咁,塊豬鞍扒永常之厚切,兩個人食可能會多得滯,因為佢有薯蓉伴碟,三個人食完全夠哂。值得一提,佢啲薯蓉絕不馬虎,食落去好軟綿綿同creamy,塊豬扒亦都好入味,見到佢好似無咩汁咁,但食

每次食西餐廳,都係叫牛排,咁啱又見到佢係用日式味增焗既豬鞍架,所以今次搞搞新意思試試佢,一上碟,嘩,好多木魚絲係塊豬鞍架上邊跳下跳下,好似叫我快啲食左佢咁,塊豬鞍扒永常之厚切,兩個人食可能會多得滯,因為佢有薯蓉伴碟,三個人食完全夠哂。值得一提,佢啲薯蓉絕不馬虎,食落去好軟綿綿同creamy,塊豬扒亦都好入味,見到佢好似無咩汁咁,但食落口就完全係好有日式既風味,未試過既值得一試,味道有少少似味僧湯咁,幾得意,不過塊豬扒就有少少焗得太耐,乾左啲,不過有啲汁搭救。

去Cafe又點少得甜品結尾,要咗個榛子朱古力法式crepe,好多配料,香蕉、士多啤梨、忌廉,加咗個雲呢拿雪糕,仲有啲椰子脆片鋪面,好豐富好夾。
2021-08-10