2023-06-13 30 瀏覽
INN. I’m not nothing位於荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖 地鐵站行1、2分鐘就到 交通非常方便 依間餐廳用了歐式宮廷的設計 餐廳裏面有很多綠色植物 感覺很舒適 我一入到去就叫了他們的香煎虎蝦蕃茄意粉、香辣蒜香鯛魚柳扁意粉及香蕉榛子朱古力忌廉班戟🥞 味道都很正👍 他們的蕃茄意粉好夠蕃茄味道 還食到少少香草味 意粉好彈牙😋 他們的香辣蒜香鯛魚柳扁意粉 辣味剛剛好 魚柳味道很香 意粉也是彈牙的😝 至於他們的香蕉榛子朱古力忌廉班戟🥞 都超級好食 朱古力好入味 加埋個雲呢拿雪糕都好正🥰 另外 我還叫咗兩杯朱古力香蕉奶昔💕 佢哋嘅朱古力香蕉奶昔嘅味道都好香 朱古力味及香蕉味夠濃郁 奶味都好香好濃郁👍 加上 他們兩杯奶昔嘅份量都不細 強烈推介這間餐廳 我下次一定會再來💕

強烈推介這間餐廳 我下次一定會再來💕
之前元朗分店已經去過👍🏻最具特色就係宮廷式既裝潢同器具🤍 今次係D2 place買完野順路去荔枝角分店食dinner😋▫️牛油香煎帶子伴忌廉菠菜配香脆酸種麵包多士煎烤過既帶子伴隨濃郁既牛油香氣,食慾大增。忌廉菠菜相當creamy濃郁,配酸種麵包中和帶子同忌廉既油膩感,好好味!▫️燒三文魚柳芥末籽意大利飯三文魚柳烤製後肉質鮮嫩多汁,帶有淡淡既烤香味。幾驚喜佢搭配左芥末籽醬汁,芥末籽醬汁既辛辣味道同三文魚柳既鮮美相得益彰,味道幾有特色,平時少食到既味道,飯粒口感軟糯,同醬汁融合得好入味🤍▫️芒果熱情果班戟配雲尼拿雪糕芒果粒同熱情果都好鮮甜,班戟口感酥脆,搭配香草雪糕既冰涼感同班戟熱辣辣咁一齊食,口感好豐富~▪️Mixed berry smoothie混合莓果甜酸適中,非常開胃,smoothie都好滑細膩,口感豐富▪️Grapefruit soda熱天飲非常解暑,仲有柚肉係入面,微酸既口感解膩一流~

▫️牛油香煎帶子伴忌廉菠菜配香脆酸種麵包多士

▫️燒三文魚柳芥末籽意大利飯

▫️芒果熱情果班戟配雲尼拿雪糕

▪️Mixed berry smoothie
混合莓果甜酸適中,非常開胃,
smoothie都好滑細膩,口感豐富
▪️Grapefruit soda
熱天飲非常解暑,仲有柚肉係入面,微酸既口感解膩一流~

2023-06-08 26 瀏覽
荔枝角好多工廈都有隱藏美食,但裝修咁靚嘅就好少見。👉🏻巴馬芝士黑松露薯條 $78好正呀,即叫即炸好熱好脆,好乾身唔油膩。面頭有小小芝士碎,黑松露醬汁係靈魂,真係好好食😋👉🏻牛肝菌黑松露意大利飯 $139黑松露意大利飯食得多,但呢碟牛肝菌先係主角。首先見到顏色已經知真材實料,食落果然係勁濃菌香,而且飯粒煮得剛好,冇肉都好好食。👉🏻香煎盲曹魚柳伴牛油忌廉汁 $178兩大塊魚柳足夠二人分享,魚皮香脆👍🏻配菜都高質,薯蓉creamy。仲用食用花裝飾得好靚。👉🏻Mixed berry smoothie $48berries打得好幼滑,飲唔到有冰粒。甜味適中味道自然。成杯飲品整得好靚好打卡able。
荔枝角好多工廈都有隱藏美食,但裝修咁靚嘅就好少見。

👉🏻巴馬芝士黑松露薯條 $78

👉🏻牛肝菌黑松露意大利飯 $139

👉🏻香煎盲曹魚柳伴牛油忌廉汁 $178

👉🏻Mixed berry smoothie $48
2023-06-07 34 瀏覽
生日搵咗間打卡靚靚Cafe食生日飯,位於工業區估唔到6:30已滿座,要食打卡Cafe記得book位慢煮西班牙黑毛豬安配香桃醬黑毛豬大概有五塊,厚切肉質爽口香桃醬味道酸酸甜甜,豬肉沾上味道襯香辣蒜香鯛魚柳扁意粉唔食得辣嘅朋友唔好叫,食到底真係好辣魚柳有兩大塊,搭配超級辣嘅意粉,係惹味Chocolate Bannana Smoothie 朱古力味同香蕉味一半一半唔會太搶Mixed Berry Smoothie 呢隻味清新過朱古力味,加埋cream 啱啱好

慢煮西班牙黑毛豬安配香桃醬
黑毛豬大概有五塊,厚切肉質爽口
香桃醬味道酸酸甜甜,豬肉沾上味道襯

香辣蒜香鯛魚柳扁意粉
唔食得辣嘅朋友唔好叫,食到底真係好辣
魚柳有兩大塊,搭配超級辣嘅意粉,係惹味

Chocolate Bannana Smoothie
朱古力味同香蕉味一半一半唔會太搶

Mixed Berry Smoothie
呢隻味清新過朱古力味,加埋cream 啱啱好
2023-06-02 62 瀏覽
今日行完D2諗住食埋晚飯先返屋企,之前去過觀塘INN覺得幾好食,記得荔枝角都好似有分店,於是我哋就直接去睇吓walk-in 有冇位喇!!首先叫咗兩杯飲品,分別係熱情果梳打同牛油果沙冰,估唔到牛油果沙冰嘅味道好香濃好滑,而熱情果係正常水準同味道😋再嚟叫咗燒安格斯肉眼牛扒10安士伴紅酒燒汁,我哋叫咗五成熟,肉眼食落好juicy,而且肉質都好淋身又好香牛味,有跟薯條但會分開上,應該係怕如果放埋一齊會影響脆度(但因為太脆熱辣辣太好食😋無影到相🤭)最後叫咗個牛肝菌黑松露意大利飯,本身男朋友唔太好食意大利飯,怕做得飯太硬!但今晚餐廳煮得剛剛好又香,改變咗佢對意大利飯嘅印象🤭

店鋪地址位於𝐃𝟐 𝐏𝐥𝐚𝐜𝐞的附近,裝潢門面舒適走宮廷風,從雲石圓桌、大型盆栽🎍到白色歐式建築設計,超級𝐢𝐠𝐚𝐛𝐥𝐞,也同時超級適合談心聊天 ! ——— ✤ 青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士|$𝟖𝟖 𝟑大件厚切𝐭𝐨𝐚𝐬𝐭上面鋪滿海量的𝐦𝐚𝐲𝐨𝐧蟹肉醬,嗆鼻的𝐰𝐚𝐬𝐚𝐛𝐢跟香甜可口的蛋黃醬完美融合,整體𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡,很是滿足🍞 ✤ 巴馬火腿牛肝菌飯|$𝟏𝟑𝟖 牛肝菌𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞帶有濃郁的煙燻肉香味,完美包裹住每一顆飯粒,咀嚼時還能感受到其漸漸釋放出的清香。面頭鋪𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐡𝐚𝐦可帶出的絲絲鹹香🥓 ✤ 燒肉眼扒𝟏𝟎安士|$𝟐𝟓𝟖 肉點了𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐦 𝐫𝐚𝐫𝐞,切開依舊看到粉嫩的顏色,肉質柔軟,建議灑上少許鹽巴調味。風味更佳🥩 ✤ 肉桂蘋果班戟|$𝟕𝟖 軟乎乎的超薄𝐩𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞質感軟糯,聞上去蛋香味濃郁,混合以玉桂調味的蘋果粒爽脆之餘同時香甜可口,抹上少許綿密的𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦為今晚畫上完美句號😆
———
✤ 青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士|$𝟖𝟖

✤ 巴馬火腿牛肝菌飯|$𝟏𝟑𝟖

✤ 燒肉眼扒𝟏𝟎安士|$𝟐𝟓𝟖

✤ 肉桂蘋果班戟|$𝟕𝟖
  • 青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士
2023-05-29 37 瀏覽
呢間餐廳係係荔枝角返工既朋友介紹既,朋友仔話呢度環境好chill, 性價比幾高,最啱同好朋友or另一半黎食飯傾下偈餐湯:龍蝦湯香濃龍蝦味,仲有龍蝦肉襯托,好creamy, 一啖一幸福主菜:美國豬鞍架配蜜挑芥茉醬&香蒜辣味馬拉蜆意粉前者既豬鞍分量大大件,啖啖肉,有濃濃既肉香味,配上蜜桃既果香中和豬肉既油脂感,味道不錯,而我更愛後者既意大利粉,有肥美既蜆肉,加上彈牙既意粉,仲有我最鍾意既香蒜同olive ,食落清新唔油膩,好味因為想同朋友吹多陣水,再點左黑松露薯條,炸到脆卜卜,邊食邊傾偈,加上環境舒適,呢個dinner 令我放低晒平日工作既壓力

餐湯:龍蝦湯
香濃龍蝦味,仲有龍蝦肉襯托,好creamy, 一啖一幸福

主菜:美國豬鞍架配蜜挑芥茉醬&香蒜辣味馬拉蜆意粉

• 香蒜辣味鮮馬拉蜆扁意粉
  • 龍蝦湯
2023-05-29 46 瀏覽
明天是假期,同事話lunch要食好嘢慶祝下,所以帶我嚟工廠大厦入面呢間精緻嘅西餐廳試新嘢。一入門口已經見坐到滿晒,同事話唔訂位都幾難有位坐。環境都算整潔,就是枱有啲密。食物方便,都係一般西餐嘅lunch set,價錢唔係特別平。3餐湯:比較淡,唔算濃味,不過還可以。牛油果蕃茄和牛漢堡:我冇試,同事話牛肉多汁,薯條非常香脆。澳洲草飼 西冷牛扒:五成熟煎得剛剛好,值得一鑽,牛味不算重,肉汁多環境味道也不差,不過百七蚊食lunch,只能偶一為之

餐湯:比較淡,唔算濃味,不過還可以。

牛油果蕃茄和牛漢堡:我冇試,同事話牛肉多汁,薯條非常香脆。

環境味道也不差,不過百七蚊食lunch,只能偶一為之
🎪 INN - I’m Not Nothing (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖店舖名很有意思🌸「I’m Not Nothing」要學習多多欣賞自己💁🏻‍♀️餐廳係工廈內,走法式宮廷風,牆掛上古典風扇和吊燈,用上雲石枱和黑白藤椅,適合姊妺們去聚聚👭🌟香煎北海道刺身帶子羅勒意粉 $148青醬充滿羅勒香氣,清爽而不膩☺️北海道刺身帶子大大隻,煎完夠香口。意粉質地硬身小小,掛滿晒青醬🫶🏻🌟美國豬鞍蜜桃芥末籽 $188厚切豬鞍表層好香脆,肉質較厚實,配蜜桃芥末籽醬,甜甜辣辣好合襯。薯菜都幾豐富,仲配埋薯蓉,好飽滿🤓🌟芒果熱情果班戟 $78據聞法式甜品岀色☝️見擺碟用心,用料豐富,有芒果、士多啤梨、熱情果、風乾橙片,仲有好多杏仁片‼️班戟上碟仲熱熱地,質感柔軟,小編再加配了雲呢拿雪糕$10,係好食😋
🎪 INN - I’m Not Nothing (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖

🌟香煎北海道刺身帶子羅勒意粉 $148

🌟美國豬鞍蜜桃芥末籽 $188

🌟芒果熱情果班戟 $78
2023-05-28 35 瀏覽
好似好耐冇同男朋友食西餐,今次就喺荔枝角呢個工廈度揀咗呢一間西餐廳,大家都知億利係好多嘢食嘅,所以應該都會唔錯。餐湯+餐茶 ($38/位)珍寶虎蝦伴燒焗澳洲牛柳八安士配紅酒燒汁 ($258)虎蝦都勉強算爽口,不過牛柳就有少少韌,但係味道都算唔錯嘅香蒜辣味馬拉蜆扁意粉🍝 ($128)意粉偏辣,原隻辣椒上,啲蜆都新鮮,冇沙香草牛油焗田螺 呢個係食滿$500有得送嘅,個薯蓉幾滑,田螺就正正常常下面襯左一舊蘑菇,蒜蓉包考得非常之香脆芒果熱情果忌廉班戟配雲呢拿雪糕 ($88)嗰班戟原來係捲埋一舊,同啲配料係分開,不過上菜嘅時候夠熱,點啲雪糕凍凍地都幾好食整體嚟講我覺得普普通通啦,價錢都有少少貴,最後兩個人食咗六百幾蚊,不過環境都幾有情調。

餐湯+餐茶 ($38/位)

珍寶虎蝦伴燒焗澳洲牛柳八安士配紅酒燒汁 ($258)
虎蝦都勉強算爽口,不過牛柳就有少少韌,但係味道都算唔錯嘅

香蒜辣味馬拉蜆扁意粉🍝 ($128)
意粉偏辣,原隻辣椒上,啲蜆都新鮮,冇沙

香草牛油焗田螺

芒果熱情果忌廉班戟配雲呢拿雪糕 ($88)

2023-05-25 30 瀏覽
荔枝角一帶有唔少工業大廈,億利工業大廈裡面都有好多食肆同商店,呢度嘅食物都好好味同價錢都實惠~今次去嘅cafe 環境好靚而且食物都幾多款式🤤1️⃣香燒紐西蘭肉眼扒10安士個肉眼扒好大件,叫咗7成熟煎得啱啱好,肉質好嫩好juicy而且表面燒得好香~配菜新鮮爽甜,仲有薯條都好好食,炸到外脆內軟🍟2️⃣香煎北海道刺身帶子羅勒醬意粉帶子好新鮮,質地彈牙,表面焦香~意粉同羅勒醬好夾,羅勒醬嘅香味唔會太搶太濃,幾推介3️⃣🥑Avocado Smoothie好濃郁,好足料~奶嘅份量唔多,牛油果好多超級飽肚,糖嘅份量落得好少,飲到落半杯左右先飲到少少甜,飲曬成杯都唔怕🤭4️⃣🍓Mixedberry Smoothie好新鮮,飲落酸酸甜甜,仲有啲微微嘅果粒,口感好豐富

1️⃣香燒紐西蘭肉眼扒10安士

2️⃣香煎北海道刺身帶子羅勒醬意粉

3️⃣🥑Avocado Smoothie

4️⃣🍓Mixedberry Smoothie
好新鮮,飲落酸酸甜甜,仲有啲微微嘅果粒,口感好豐富
5 分鐘 (堂食)
  • 香煎北海道刺身帶子羅勒意粉
返工返到懷疑人生覺得自己係nothing嘅時候 到呢一間INN小清新嘅工廈 近地鐵站之餘一出𨋢就係呢間餐廳 非常方便就腳 有半島酒店嘅級數 但係就係cafe嘅價錢 真係係可以呢洗滌下心靈 做嘢做到好辛苦 食下啲精緻美食當自己叉下電今晚同朋友嚟講下公事點咗個香煎北海道刺身帶子羅勒意粉帶子好大粒好鮮甜 羅勒意粉好清新 好入味不嬲都係好鍾意食意粉嘅我覺得好滿意主菜點咗個 美國豬鞍架蜜桃芥末籽本身有少少驚好似普通豬扒咁 食落真係好出色㗎 係厚切嘅份量非常大 好juicy一啲都唔硬 加上啲配菜沙律 薯蓉 等等真係 有酒店嘅級數Matcha latte🍵拉花拉得好靚 飲落好舒服甜品點咗嗰朱古力班戟加雲呢拿雪糕樣子好精美感覺去咗歐洲咁樣 有好多生果喺上面感覺健康 加上呢度價錢唔貴 同朋友慶祝生日或者放工呢叉下電啱曬 食完真係唔會覺得自己係nothing美食真係可以令人開心返

今晚同朋友嚟講下公事點咗個

matcha latte
  • 香蕉榛子朱古力忌廉班戟
  • 香煎北海道刺身帶子羅勒意粉
2023-05-22 24 瀏覽
呢間之前已經食過,因為好食,又再番黎! 今日叫左青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士,呢個超好食!! 超足料,而且牛油果同蟹肉好夾,青芥末有少少辣辣地酸酸地,配埋脆多士,真係好開胃,呢個下次黎都一定要食! 黑松露醬薯條,薯條上台時熱辣辣,好正! 另外,叫左2個意粉,香蒜蜆肉意粉,蒜味好足夠,咸味岩岩好,蜆肉仲大大粒,呢到仲好貼心,會比定個碗仔你裝蜆殼,而且意粉唔會乾,辣辣地,好食! 香煎北海道帶子羅勒意粉,帶子係好大粒,羅勒醬幾好食,呢款比起蜆肉意粉乾身少少,但底意都幾多蟹籽,撈埋一齊食好正。順帶一提係呢到D staff既態度都好好,好加分,而且環境幾好,同男女朋友黎都好岩。
2023-05-21 35 瀏覽
今日和朋友慶祝生日,挑選了氣氛和食物也不錯的餐廳🥰✅ 意大利水牛芝士蕃茄簡單卻美味的開胃菜。水牛芝士非常鮮美,有著濃郁的奶香味道,而且很容易被切開。蕃茄也非常新鮮,口感清爽,加上一點點的羅勒和橄欖油,整道菜的味道豐富✅黑松露醬薯條炸得酥脆的薯條配搭濃郁的黑松露醬汁,香氣十足😋黑松露的味道非常濃郁,但不會過於強烈,而是和薯條完美地融合在一起✅巴馬火腿牛肝菌飯米飯的口感煙煙韌韌,加上牛肝菌和巴馬火腿的香味,很惹味🥰牛肝菌非常新鮮,巴馬火腿的鹹味也很好地平衡了整道菜的味道✅虎蝦牛柳8安士配紅酒燒汁五成熟的牛柳的質地非常柔軟,口感極佳,而且非常入味。紅酒燒汁是整道菜的亮點,它的味道非常濃郁,和牛柳的味道完美地融合在一起。虎蝦也非常新鮮,口感彈牙🤤✅榛子朱古力斑戟酥脆的餅底配上甜美的榛子朱古力餡,口感非常豐富。榛子的味道很濃郁,但不會過於甜膩,而且和朱古力的味道完美地融合在一起。整道菜的外觀也非常漂亮,讓人一看就垂涎欲滴🤩
今日和朋友慶祝生日,挑選了氣氛和食物也不錯的餐廳🥰

✅ 意大利水牛芝士蕃茄

✅黑松露醬薯條

✅巴馬火腿牛肝菌飯

✅虎蝦牛柳8安士配紅酒燒汁

✅榛子朱古力斑戟

🌟喺荔枝角D1出口行,唔使1分鐘就到🌟建議可以喺D2 Place行完街之後,過嚟食個高質Cafe🌟餐廳行歐陸宮廷風風格,打卡位好多,點影都好靚📸📸📸😋青芥末牛油果三文魚子蟹肉多士 ($88)-牛油果同青芥末醬,好夾,好fresh-多士焗到香脆-三文魚子同蟹肉份量好多,鮮味十足-推薦嘅前菜😋美國蘆筍黑松露野菌飯 ($138)-蘆筍好大支🤣,不過好鮮嫩-黑松露味,香氣好夠-餐廳有做到正宗意大利飯嘅做法,外表軟滑但中心仍保留些微硬度,有驚喜😋美國豬鞍架蜜桃芥末籽 ($188)-醬汁好味,同豬鞍好夾-豬鞍好厚身,煎到啱啱好,一啲都唔鞋口,好淋,香豬肉味-配菜有焗薯粒,薯蓉,同埋沙律菜,好豐富😋濃縮咖啡+雪糕 (Affogato)($52)-超級推薦嘅意式飯後甜品-擺盤已經好靚,打卡一流-濃縮咖啡,果味香濃,加入去香滑嘅雲呢拿雪糕同忌廉,完全升華到去甜品介既天堂👼🏻
🌟喺荔枝角D1出口行,唔使1分鐘就到

🌟餐廳行歐陸宮廷風風格,打卡位好多,點影都好靚📸📸📸

😋青芥末牛油果三文魚子蟹肉多士 ($88)

-牛油果同青芥末醬,好夾,好fresh
-多士焗到香脆
-三文魚子同蟹肉份量好多,鮮味十足
-推薦嘅前菜

😋美國蘆筍黑松露野菌飯 ($138)

-蘆筍好大支🤣,不過好鮮嫩
-黑松露味,香氣好夠

😋美國豬鞍架蜜桃芥末籽 ($188)

-醬汁好味,同豬鞍好夾
-豬鞍好厚身,煎到啱啱好,一啲都唔鞋口,好淋,香豬肉味
-配菜有焗薯粒,薯蓉,同埋沙律菜,好豐富

😋濃縮咖啡+雪糕 (Affogato)($52)

-超級推薦嘅意式飯後甜品
-擺盤已經好靚,打卡一流