2016-08-15 413 瀏覽
買完嘢行過,見晚市餐牌一份鐵板西冷牛扒配沙律、湯同白飯,價錢未計加一為$158,倘可。點餐,至食物上桌時,只係不停聽到三個鉄板燒師傅大大聲並夾雜大量粗口高談闊論,其實佢地知唔知自己開緊工!沙律裡面的西生菜好明顯係原個一開四就上碟,每片菜葉都仲係疊到實一實,大件到食唔到。其實,切多刀,將啲菜葉分番開真係咁難咩?牛扒上桌,味道其實不差,雖然比較多根同肥膏,但咁嘅價錢,預咗。味噌湯都夠熱。白飯份量正常,但比較乾。唯一讚賞的是樓面員工有禮貌。
唯一讚賞的是樓面員工有禮貌。
2016-08-15
2016-08-06 385 瀏覽
價錢不值。無味,鐵板凍既,雞像紙皮,羊勁不新鮮。太差。價錢又貴,俾內地人食多,揾笨,唯一服務不錢。 ..............................
2016-08-06
2016-06-08 967 瀏覽
同情人慶祝生日, 途經此店;嘗試一下。不用等候,因時間尚早。見有卡座位,欲二人對座;但被一女侍應拒絕。理由是三人或四人才可。剛剛坐下,另一女侍應卻帶了兩位女仕入座卡座位;似乎有些不公平。食物可以說是物有所值,但廚師的上枱擺設;有點兒馬虎。另外,一男侍應文放食物上枱;弄掉食物,竟然用客人的筷子執回。隨後再上枱,卻說已經重新燒。但食物是冷,後由一侍應處理;本人亦感滿意。本來不打算給小費,但整體算好;亦給小費。
2016-06-07
生日
2016-05-28 925 瀏覽
今日難得尼到沙田 梗系搵間正野食個lunch啦見到d lunch set好似幾抵 $100吾洗就有個餐 就入左去lu~入到去要一個鐘內還枱 沙律同味噌湯都吾錯但主菜尼到 d牛太熟D羊凍既 個三文魚就ok份量都幾少最離譜系鐵板都吾熱D飯好少 想加一碗要$20吾會再尼兩個人埋單仲要$240
今日難得尼到沙田 梗系搵間正野食個lunch啦

D飯好少 想加一碗要$20

吾會再尼

兩個人埋單仲要$240
2016-05-28
30 分鐘 (堂食)
  • 沙律
2016-05-01 1664 瀏覽
沙田友對食一向好捨得,新城市好多食店都屬中至高價而且一到食飯時間就勁多人等位😅😅😅今日工作到6點先食杯飯前甜品綠茶雪糕就諗住去等位食飯。。。經過覺得好香停低望下。。。老公就叫我拎左飛再考慮,反正都要等點知一話兩位,就問我地吧枱坐唔坐😁😁😁反正又行到攰就唔洗等入左去了因為老公唔食蝦,我又勁愛所以龍蝦就無我份lu😔😔😔一人點左一個一人餐 選自己喜歡的❤️點完菜就睇d c父表演見到好多人點龍蝦呀。。。很想吃的說幾個c父忙到爆。。。無敵手好快由於我坐吧枱,所以等我地d野食黎都無咁悶所有餐都有附上沙律同麵豉湯有生菜粟米同蕃茄,汁就係日本酸酸地嘅沙律汁,都幾開胃👍🏻👍🏻👍🏻食食下c父又係表演快刀手。。。點知最後一下彈左滴黑色汁落我隻手到😅勁熱囉,我當日仲要著白色衫好彩中嘅係隻手。。(女人就是衫重要過一切)😂😂😂主菜到了我們點了兩個一人b餐可以自選兩樣b餐食物我就梗係選澳洲大蝦同牛柳啦😍😍澳洲無加拿大咁大隻,但都好多肉即燒好香呀😋😋😋牛柳就有d咬不開,其實西冷同價我老公點嘅西冷同帆立貝好味d你要識揀呢😏😏😏仲有白飯一大碗另外可能坐吧台覺得好熱氣所以點左一個飲品$48一大支,兩個人飲剛好有四隻味,都係鮮
沙田友對食一向好捨得,新城市好多食店都屬中至高價
而且一到食飯時間就勁多人等位😅😅😅
今日工作到6點先食杯飯前甜品綠茶雪糕就諗住去等位食飯。。。
經過覺得好香停低望下。。。
老公就叫我拎左飛再考慮,反正都要等
點知一話兩位,就問我地吧枱坐唔坐
😁😁😁反正又行到攰就唔洗等入左去了
因為老公唔食蝦,我又勁愛
所以龍蝦就無我份lu😔😔😔
一人點左一個一人餐 選自己喜歡的❤️
點完菜就睇d c父表演
見到好多人點龍蝦呀。。。很想吃的說
幾個c父忙到爆。。。無敵手好快
由於我坐吧枱,所以等我地d野食黎都無咁悶
所有餐都有附上沙律同麵豉湯
食食下c父又係表演快刀手。。。
點知最後一下彈左滴黑色汁落我隻手到😅
勁熱囉,我當日仲要著白色衫
好彩中嘅係隻手。。(女人就是衫重要過一切)😂😂😂
主菜到了
我們點了兩個一人b餐
可以自選兩樣b餐食物
我就梗係選澳洲大蝦同牛柳啦😍😍
澳洲無加拿大咁大隻,但都好多肉
即燒好香呀😋😋😋
牛柳就有d咬不開,其實西冷同價
我老公點嘅西冷同帆立貝好味d
你要識揀呢😏😏😏
仲有白飯一大碗
另外可能坐吧台覺得好熱氣所以點左一個飲品
$48一大支,兩個人飲剛好
有四隻味,都係鮮果梳打
我點左蘋果😍😍😍好好味呀!
仲要有粒粒蘋果,有咬口好爽脆👍🏻😁
如果下次去想試埋士多啤梨😍

星期六人好多呀,食完外邊都仲有一大班人等
我們真好運
其實唔怕比c父彈汁坐吧枱都ok😂
油煙味控制得幾好👍🏻
2016-04-30
  • $48  蘋果梳打
2016-04-20 447 瀏覽
第一次黎試,見佢有2人套餐,價錢唔算好貴,就入去試下我地揀左坐Bar枱,睇住師傅燒,幾得意個餐先黎沙律,係芝麻醬的,食落幾fresh跟住主菜海鮮黎啦個龍蝦係活龍蝦,食落好新鮮,好彈牙鮑魚好爽口,一d都唔韌魷魚都好爽口,好新鮮牛排我地揀左5成熟,但黎到好似生左少少,不過食落都好好味好有肉味咬落仲有好多肉汁
第一次黎試,見佢有2人套餐,價錢唔算好貴,就入去試下
我地揀左坐Bar枱,睇住師傅燒,幾得意
個餐先黎沙律,係芝麻醬的,食落幾fresh
跟住主菜海鮮黎啦

個龍蝦係活龍蝦,食落好新鮮,好彈牙
鮑魚好爽口,一d都唔韌
魷魚都好爽口,好新鮮
牛排我地揀左5成熟,但黎到好似生左少少,不過食落都好好味
好有肉味
咬落仲有好多肉汁
2016-04-17
2016-04-18 455 瀏覽
沙田雖然多食店但比較少鐵板燒, 朋友食過話ok就即管試試, 價錢算中等, 龍蝦比目魚套餐 $398, 一於試試食鐵板燒就梗係要坐吧枱, 見住師傳一路燒一路食先過隱架嘛 ^^上碟唔係分開一碟碟, 好似一大碟炒埋一碟, 賣相就麻麻地但食落龍蝦都幾彈牙, 比目魚都幾鮮, 鮑魚就燒得耐左d有少少un牛柳7成熟, 唔算太un都ok, 但部份有少少根位要吐出來, 其實總括都算合格, 沙田友可以一試 ^^
上碟唔係分開一碟碟, 好似一大碟炒埋一碟, 賣相就麻麻地
題外話/補充資料: weekend幾多人排隊, 要食就最好訂枱或者6pm前啦
2016-03-01
30 分鐘 (堂食)
紀念日
  • 龍蝦
2016-03-12 891 瀏覽
終於過完一星期,又到星期五,去完沙田旅行社搞掂d野就搵野食,本來想試下新野,但一諗起佢既鐵板既味,又番黎食,唔知幾時開始呢間餐廳成為我係沙田既首選佢有得散叫or叫佢今日推介既餐,我就次次都叫佢個餐,今日星期五有牛,蝦,蠔鮑魚配麵豉湯同白飯 $368我再加左炒菜$28同加左鮑魚 $68同酒 響+soda 水 $92佢每樣野都可以配唔同醬汁,蝦佢會俾番海鮮汁,醬汁味道香濃,令食物味道更鮮沙律係送既生菜 栗米 蕃茄 配 日式芝麻海鮮醬 令本身肚餓既我更加胃口大開酒味略為淡,冰塊過多麵豉湯同平時自己沖既味道差不多第一味黎炒雜菜,菜切成條狀,有椰菜,洋蔥,紅羅白同木魚,鍾意食菜既我完全對佢愛不釋手,俾多碟我都食得哂主菜黎啦蝦今次有d過熟,但都好鮮甜,肉質好實鮑魚熟道岩岩好,好淋同鮮甜,但比加錢果個會細隻d呢個係加$68,味道一樣好味,但大隻好多,好正最後黎到牛扒,我地揀左4成熟,因為鐵板上,好快就會變得好熟牛肉質鮮嫩,一咬肉汁就出哂口入面,肥同瘦既部位都均勻整體上都好滿意,呢間餐廳既既職員都好醒木,就算見到佢地好忙,你一舉手就已經有人應,就算食完都唔會急住叫人走

我再加左炒菜$28
同加左鮑魚 $68
同酒 響+soda 水 $92
沙律係送既
生菜 栗米 蕃茄 配 日式芝麻海鮮醬
令本身肚餓既我更加胃口大開
酒味略為淡,冰塊過多
麵豉湯同平時自己沖既味道差不多
主菜黎啦

蝦今次有d過熟,但都好鮮甜,肉質好實
鮑魚熟道岩岩好,好淋同鮮甜,但比加錢果個會細隻d
呢個係加$68,味道一樣好味,但大隻好多,好正
最後黎到牛扒,我地揀左4成熟,因為鐵板上,好快就會變得好熟

牛肉質鮮嫩,一咬肉汁就出哂口入面,肥同瘦既部位都均勻

2016-03-11
  • 鮑魚
2016-01-28 790 瀏覽
月中带個東歐客落廠,中午我就带左佢去IKI午膳,我就叫左份安格斯牛柳,賣相挺不錯,牛柳相當軟腍,七成熟,唔會太熟而令肉汁流失,牛味重,無渣,確實有水準,再加埋杯Zero,完美配搭,大家可以一試
2015-12-26 801 瀏覽
夜晚同朋友2個去左食,係門口已經聽到鐵板既jar jar 聲,都幾吸引。入到去坐左係bar 枱,睇住師傅即場煮都幾得意蝦同帶子都幾好味,可惜西冷牛就太韌蘋果梳打幾好飲
。入到去坐左係bar 枱,睇住師傅即場煮都幾得意
蝦同帶子都幾好味
,可惜西冷牛就太韌
蘋果梳打幾好飲
2015-12-25
20 分鐘 (堂食)
聖誕節
2015-12-24 854 瀏覽
同男朋友提早慶祝聖誕節 一入到去就見到師傅整緊鐵板燒已經聞到好香好吸引可惜坐唔到bar位 我地叫左二人餐前菜有沙律同湯 睇落個沙律好似冇咩特別咁 但估唔到都幾好食 個汁少少辣 蔬菜好新鮮整體不錯! 我地叫左雞扒加牛肉 牛肉好肥美 一食落口勁香 不過太熟了 有點難咬雞扒皮脆肉嫩 好食!而且非常之香 點少少辣醬同燒汁一齊食好正
同男朋友提早慶祝聖誕節

整體不錯!

我地叫左雞扒加牛肉

牛肉好肥美 一食落口勁香

不過太熟了 有點難咬

雞扒皮脆肉嫩 好食!

而且非常之香 點少少辣醬同燒汁一齊食好正

2015-12-23
15 分鐘 (堂食)
聖誕節
2015-11-10 863 瀏覽
係沙田新城巿食飯邊度都貴, 但呢一間既性價比算係唔錯, 兩個人食, 四個餸, 有前菜都係400蚊到超鍾意食比目魚, 真係好好飯, 好滑, 叫左個肉眼5 成熟, 等左一陣食, 剛剛好, D 前菜都好正特別要講講無影到既荔枝梳打, 一JAR 夠4 個人飲, 但真係用荔枝架, 唔係罐裝果D荔枝香精, 好好飲, 40蚊到, 比SCHOOL FOOD抵飲好多, 沙律都好大份, 所以計番算抵食又好食
題外話/補充資料: 用新城巿個APP 訂位就唔洗等位
2015-10-31
10 分鐘 (堂食)
  • 荔枝梳打
2015-11-08 725 瀏覽
今日去左非常多人既新城市廣場,因為已經過左用餐時間,所以唔使等位。之前已經食過依間既晚市,印象唔錯,見lunch價錢唔貴,都幾抵食!叫左2個餐,牛肉漢堡($68)同安格斯牛柳($98),我地都轉左香菇飯,牛柳味道唔錯,份量都幾多,牛肉漢堡有2塊,味道一般,牛肉味唔夠!跟餐有個麻醬沙律,個沙律好好食,菜夠新鮮,無咩雪味!依餐唯一唔滿意既係香菇飯唔夠熱!
2015-11-08
2015-08-23 1202 瀏覽
每次去沙田行街,都好鍾意嚟呢度食飯。唔知點解,次次都會叫番呢個2人餐,真係情有獨鍾!叫餐完,侍應生好快便放來1大盤沙律菜,d蔬菜好新鮮,好爽脆,可惜品種唔多,只有生菜。海鮮經燒烤後,好香。烤海鮮是我的至愛,所以每次都會叫這個,好味味唷! 這個套餐是包括牛柳,牛柳質地還可以,不過全部都係肉,感覺有d heavy.呢餐飯食到好飽飽,大滿足! 不過每次飯後都會好口渴,要飲好多水。

2015-06-27
20 分鐘 (堂食)
2015-05-24 1600 瀏覽
星期六來到新城市, 想試新嘢, 經過見日式鐵板燒幾正, 價錢又不多貴, 於是拎飛等位, 等了十多分鐘就有位。這店格局似快餐店, 坐位都很窄, 幸好每張枱旁邊都有個方形布籃, 可以將手袋, 遮都放晒入去。我倆二人同行, 點了個三文魚+肉眼扒鐵板燒 (二人前)。二人前的份量都OK, 差不多都係兩個一人前的總和, 不會在頭盆之類的地方減份量。先來是一大盆沙律, 2碗麪豉湯和2份腌菜, 沙律都係一般的日式芝麻醬沙律, 味道OK且份量多; 麪豉湯則是一般的麪豉湯, 豆腐都沒有, 只有海帶和蔥花; 每份腌菜都只有兩片黃蘿蔔, 兩粒青瓜和兩條牛蒡..(好大盆沙律)(腌菜, 份量好少...)主菜鐵板燒! 牛扒叫了七成熟, 但最後出來是過熟了一點, 可能鐵板的熱力令牛扒煮過熟吧...而三文魚則要襯熱食, 因為塊三文魚俾塊鐵板再煮一煮, D魚油被迫晒出來, 最後會成塊魚都被油浸住...整個套餐還跟兩大碗白飯, 沒有餐飲和甜品, 好像缺了什麼的.. 但以這個價錢食到日式鐵板燒, 都算OK了! 感覺似食快餐, 如果要求不太高的, 這裡都算是相宜的選擇。

沙律
(好大盆沙律)
(腌菜, 份量好少...)

三文魚+肉眼扒
三文魚+肉眼扒鐵板燒(二人前)
2015-05-23
15 分鐘 (堂食)