2025-07-05
今日去開中環,突然想食餐好嘅🥹!最近有YouTuber 介紹呢一間中環酒店嘅西餐廳,見到半價優惠,所以立刻試吓!😸間餐廳喺中環石板街樓梯附近,自己都幾方便😽!去到餐廳服務員有禮地帶位,雖然間餐廳唔算好大,但係環境同座位都頗舒適🫶🏼!呢度最好就係可以12點坐到3點,所以我地可以慢慢食慢慢傾,而家香港都唔係好多地方咁😼。Menu 包括一個6種不同既前菜👍🏼,當中有個小前菜,係侍應即場開魚子醬serve ,好有儀式感😽。主食我地分別揀咗一個燒雞(要另外加$98),同埋油封鴨腿!侍應亦都好細心介紹餐牌,提及三黃雞係比較大隻!驚我地食唔哂。我地同時加左Freeflow Prosecco 🥂!真係可以邊食邊飲🥂。至於食物質素,燒雞無佢講咁大隻,但肉質都算嫩滑,但食食吓先發現原來有意大利飯墊底,難怪侍應話呢一個煮食係咁多份主食當中最大份😅🤭! 另外一份係油封鴨腿,本人都幾鍾意食慢煮既嘢,鴨腿保持到嫩滑仲有口感😛,都幾難得🤟!如果第日想再食好啲獎勵自己,我會再嚟😅!不過都要有半價先可以😽
Appetizer with Caiver
Daily soup - Carrot soup