2024-08-05 431 瀏覽
位於銅鑼灣的 Hungry Monkey,是一家以鐵板燒為主打的特色餐廳。今天我們一行2人來到這裏,享受這裡的鐵板燒美饌。用餐開始,我們先品嘗了套餐中的前菜。清新爽脆的沙律,佐以爽口的醬汁,為味蕾帶來清新的開端 。香氣四溢的炒飯,飯粒分明,口感Q彈,是鐵板燒的絕佳配角。漬物酸甜適中,為整體增添層次。我們選擇飲用清新怡人的桃梳打,完美搭配鐵板燒的滋味。接下來,我們品嘗了兩道主菜。首先是厚燒牛舌,外焦里嫩的肉質,配上清新的香葱,口感柔軟鮮嫩,讓人回味無窮。另一道是香葱牛肉薄燒,入味十足的牛肉,外層略帶焦香,內裡卻依然多汁鮮美。除了主菜,我們還點了兩款創意小食。花魚一夜干外酥內軟,不似一般居酒屋的乾澀口感。明太子奄列蓬鬆柔滑,鹹香與蛋香完美融合,別具匠心。整體來說,Hungry Monkey 成功將鐵板燒的精髓展現得淋漓盡致,同時又注入了創意和創新,為食客呈現了一場嶄新的鐵板燒饗宴。
我們選擇飲用清新怡人的桃梳打,完美搭配鐵板燒的滋味。
接下來,我們品嘗了兩道主菜。

明太子奄列蓬鬆柔滑,鹹香與蛋香完美融合,別具匠心。

2024-08-03
午餐
2024-07-29 354 瀏覽
優惠2人餐($508)*含兩杯飲料🥢青蘋果蟹籽沙律🥢南國鳳尾🥢辣酒凍風螺🥢牛舌薄燒🥢章魚御好燒🥢松葉蟹肉甲羅燒🥢A5和牛坑腩炒飯🥢朱古力炸彈🥃檸檬威士忌割水🥃梅干威士忌割水餐廳設吧枱和梳化位,略帶昏暗燈光配搭霓虹燈有置身日本居酒屋的感覺,舒適環境適合下班與朋友小酌。小食配菜偏香口濃味,非常適合配搭酒類飲品,人均$254即可享有沙律前菜小食主食至甜品,真係好滿足。環境又非常適合傾偈飲酒一定會回頭~

優惠2人餐($508)
*含兩杯飲料

🥃梅干威士忌割水

環境又非常適合傾偈飲酒
一定會回頭~

2024-07-29 353 瀏覽
行過銅鑼灣見到呢間舖頭好吸引,同埋而家有個二人餐推介$508 睇落幾抵,所以都試一試。前菜青蘋果蟹籽沙律,蘋果清甜加上蟹籽口感豐富,好開胃!唐揚南國鳳尾,即係炸雞尾,油脂豐富,越咀嚼越香,佐酒不錯。辣酒凍風螺,辣度剛好,酒味香濃,加上彈牙螺肉好惹味。牛舌薄燒,肉質嫩滑,加上炸蒜同埋青蔥,好夠味!章魚御好燒,表皮焦香,醬汁味道突出,足料章魚,口感彈牙,再加埋啲海苔絲或者紅薑絲,味道更鮮明突出。松葉望肉甲羅燒,蟹膏上面好多蟹肉配,味道幾濃郁,夾埋清甜爽脆嘅青瓜一齊食,剛剛好。A5和牛坑腩炒飯,鐵板燒嘅炒飯永遠最吸引,炒到粒粒米都焦香,配上和牛腩肉,肉味道香濃。甜品都有心思,朱古力炸彈,中間有流心嘅朱古力,不太甜。套餐份量足夠,銅鑼灣地舖價錢好合理呢,仲有啲里數嘅優惠,正!
唐揚南國鳳尾,即係炸雞尾,油脂豐富,越咀嚼越香,佐酒不錯。
辣酒凍風螺,辣度剛好,酒味香濃,加上彈牙螺肉好惹味。

牛舌薄燒,肉質嫩滑,加上炸蒜同埋青蔥,好夠味!
甜品都有心思,朱古力炸彈,中間有流心嘅朱古力,不太甜。
2024-07-26 332 瀏覽
餐廳於登龍街內, 牆上酒樽與霓虹燈佈置下非常搶眼.主打創意鐵板料理及風味酒肴.更有吧檯座位可讓食客們看到廚師們即席烹調.環境不算大,但氣氛很不錯~🔸檸檬威士忌割水($58)🔸梅干威士忌割水($68)🔸OpenRice 訂位優惠2人餐($508)✨▫️青蘋果蟹籽沙律▫️唐揚南國鳳尾▫️辣酒凍風螺▫️牛舌薄燒▫️章魚御好燒▫️松葉蟹肉甲羅燒▫️A5和牛坑腩炒飯 ▫️朱古力炸彈坐於吧枱位置大部份食物都由廚師即席烹煮,新鮮熱辣.每款小食偏向香口又惹味,都非常好送酒. 【辣酒凍風螺】香香辣辣,咬落肉質有彈性.最愛【牛舌薄燒】上枱已飄來蔥蒜香氣,有咬口又爽彈,加上香濃醬汁格外出色! 【 A5和牛坑腩炒飯】飯粒分明又香口,A5和牛軟稔有油香,與飽滿米飯融合. 【 朱古力炸彈】即叫即炸,內餡湧出,甜甜地脆卜卜~吃著吃著兩個多小時,似乎同場客人都不願離開.暗黑氛圍加上貼地套餐又可賺里數,跟朋友傾談小酌一番也很不錯~

🔸檸檬威士忌割水($58)
🔸梅干威士忌割水($68)

🔸OpenRice 訂位優惠2人餐($508)✨

▫️松葉蟹肉甲羅燒
▫️A5和牛坑腩炒飯
▫️朱古力炸彈

2024-07-26 284 瀏覽
位於銅鑼灣登龍街人氣鐵板居酒屋「Hungry Monkey」,最有名氣的是大阪名物御好燒,坐吧枱的就會睇到師傅席前炮製,餐廳另有多款特色日式美食,例如辣酒凍風螺、A5和牛坑腩、酥炸雞心、A5和牛脂炒飯、朱古力炸彈等等,都是店家推介的,而且價錢相當相宜👍👍▪️蕃茄蒜子沙律 $ 28先嚟個清新前菜,蕃茄清甜配合蒜子醋汁,味蕾瞬間打開▪️辣酒凍風螺 $ 68凍風螺冰冰涼,夏日炎炎凍食非常開胃,東風螺肉爽口彈牙,配上辣酒汁香香辣辣,相當惹味▪️豆芽韭菜花炒砂肝筋 $ 78芽菜配上各式各樣食材,亦是御好燒最佳拍檔,芽菜韭菜花好爽口配上爽脆的砂肝筋,炒得好香口▪️A5和牛坑腩 $ 168牛肉質素高質,牛坑腩肉半肥瘦,師傅燒紙七成熟,軟腍可口,入口油脂滿滿,沾上燒汁更加美味▪️吉列多春魚 $ 58送酒佳品,吉列脆厚薄適中,配合多春魚炸至酥脆,點埋他他醬汁,更加滋味▪️酥炸雞心 $ 68第一次食酥炸雞心,爽口得來又帶一點軟腍,幾特別味道唔錯▪️A5和牛脂炒飯 $ 128必食推介,炒飯炒得非常香口,飯粒粒粒分明,吸收了牛油脂,配合香蔥及其他配菜,非常好食的一個炒飯▪️明太子御好燒 $ 178正宗關西風御好燒(又稱大阪燒

▪️蕃茄蒜子沙律 $ 28
先嚟個清新前菜,蕃茄清甜配合蒜子醋汁,味蕾瞬間打開

▪️辣酒凍風螺 $ 68

▪️豆芽韭菜花炒砂肝筋 $ 78

▪️A5和牛坑腩 $ 168

▪️吉列多春魚 $ 58

▪️酥炸雞心 $ 68
第一次食酥炸雞心,爽口得來又帶一點軟腍,幾特別味道唔錯

▪️A5和牛脂炒飯 $ 128

▪️明太子御好燒 $ 178
正宗關西風御好燒(又稱大阪燒),將高麗菜、肉類、蔥段等材料加入日式高湯製成的麵糊,在客人面前用鐵板烤成御好燒,這款添加了明太子和芝士醬,口感鬆軟,味道甜甜香香

▪️朱古力炸彈 $ 38
香脆嘅外皮包住朱古力熔岩,有點像心太軟,超級美味,作為飯後甜品一流

▪️三得利啤酒 $ 58
這裏的氣氛人人皆舉杯,酒精飲品就是融合御好燒的最佳飲品

• 辣酒凍風螺
  • A5和牛脂炒飯
  • A5和牛坑腩
有酒吧枱同圓枱,播嘅音樂多元化氣氛好好,有客人會專登想對住鐵板前面食嘢,坐得幾舒服😌🪄厚燒牛舌lunch set新鮮牛脷只需要加少少鹽同胡椒,成塊牛扒咁厚🤣食落唔會韌容易咬,牛味亦都好濃,隨餐附上沙律,炒飯,積物,湯,汽水🪄 章魚御好燒 lunch set 日式鐵板燒其中一個最想食就係呢個御好燒,其實同平日吃的大阪燒沒大分別,內餡都是章魚🐙菜絲為主,混埋沙拉醬燒汁,重點仲落埋啲木魚乾同紫菜,燒到邊邊有嘅脆口,飽肚又好食,隨餐附上沙律,積物,湯,汽水🪄香煎羊架羊架脂肪比例不錯,燒嘅時間處理得好好,僅僅熟唔會老好多肉汁,配埋個芥末好惹味,佐酒一流🪄磯煮鮑魚鮑魚煮好後急凍將肉汁鎖住,食嘅時候都依然多汁鮮嫩😛唔使蘸醬汁都好夠味,鮑魚嘅原味道係最好🪄 鐵板活北寄貝 舒次做法將北寄貝配上葱同蒜香燒,新鮮彈牙完全唔韌,切成一小塊好貼心,易入口又鮮甜,果然配咗舊新鮮就乜都好食😎🪄梅子HighBall威士忌再加梅酒嘅味道都好夾,食咗咁多惹味嘅嘢要飲番啖酒好爽🚩 Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown) (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown地下B號舖

🪄厚燒牛舌lunch set

🪄 章魚御好燒 lunch set

🪄香煎羊架

🪄磯煮鮑魚

🪄 鐵板活北寄貝

🪄梅子HighBall
威士忌再加梅酒嘅味道都好夾,食咗咁多惹味嘅嘢要飲番啖酒好爽

#addifoodie #addifoodie銅鑼灣
#foodie #hongkongfood #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #情侶美食 #HKcouple #foodiecouple #美食 #香港美食 #香港餐廳推介 #香港好去處 #香港餐廳 #香港餐廳指南 #銅鑼灣餐廳 #香港打卡 #打卡 #銅鑼灣美食 #香港打卡好去處 #hkfoodie #香港探店 #hungrymonkey #銅鑼灣鐵板燒
2024-07-06
午餐
呢間係銅鑼灣登龍街嘅Hungry Monkey走型格風~大大個🐒霓虹招牌遠遠都見到🌈😆吧枱位可以望住廚師以鐵板製作唔同菜式✨ Lunch Set 最平HKD58起(例如雞扒) Set已經包埋沙律、炒飯、漬物、湯 同 汽水~性價比超高!!估唔到銅鑼灣星期六仲有咁抵嘅Lunch Set✨❤️✻ 章魚御好燒 Lunch Set HKD108御好燒賣相吸引 幾厚身而且口感鬆軟~有章魚🐙菜絲 木魚乾 紫菜等等 配上佢秘製嘅醬汁好好食😋❤️✻厚燒牛舌Lunch Set HKD128厚燒牛舌果然好厚身!!口感一啲都唔韌好易咬😋 份量都好多仲好juicy~~yumyum✨我哋另外散叫咗:✻香煎羊架HKD98香煎羊架煎得好香🥰肥瘦適中‼️ 配埋個芥末非常惹味~ ✻南非鮑魚 HKD98鮑魚彈牙仲好多汁~ 賣相吸引 師傅已經幫我哋切件好方便食💕✻ 鐵板活北寄貝 HKD108北寄貝配上葱同蒜好match~北寄貝非常新鮮彈牙仲好鮮甜!✻梅子HighBall HKD68Lunch set包咗汔水 不過去到居酒屋都係忍唔住另外叫杯酒😆威士忌加梅酒嘅味道酸酸甜甜~酒味唔算好濃易入口 都啱女仔飲😽

✻ 章魚御好燒 Lunch Set HKD108

✻厚燒牛舌Lunch Set HKD128

我哋另外散叫咗:

✻香煎羊架HKD98
香煎羊架煎得好香🥰肥瘦適中‼️ 配埋個芥末非常惹味~
香煎羊架

✻南非鮑魚 HKD98
鮑魚彈牙仲好多汁~ 賣相吸引 師傅已經幫我哋切件好方便食💕
南非鮑魚

✻ 鐵板活北寄貝 HKD108
北寄貝配上葱同蒜好match~北寄貝非常新鮮彈牙仲好鮮甜!
鐵板活北寄貝

✻梅子HighBall HKD68

香煎羊架
南非鮑魚
鐵板活北寄貝
2024-07-22 205 瀏覽
香港食到大阪燒嘅地方唔多,有時想食就會去銅鑼灣 Hungry Monkey今次去見到佢哋有二人餐,抵食之餘又可以儲 Asia Miles,即刻 order一份本身套餐冇包嘢飲,但嚟呢啲居酒屋feel嘅餐廳,點都要叫返杯辣酒東風螺-好中式嘅前菜,東風螺煮到好入味,辣度唔算勁,一般人都接受到,辣嘅食物真係越食越過癮青蘋果蟹籽沙律-食蟹籽沙律就勾起食日本菜嘅回憶,但佢唔係用青瓜絲,改用青蘋果絲,一樣咁爽口,但就多咗一份酸甜,開胃好食唐陽南國鳳尾-亦即係炸雞尾,用炸嘅方式好處係可以逼走雞尾嘅油粉,食落油膩感冇咁重,炸漿都好薄,咬落好脆口,送酒一流牛舌薄燒-用高溫嘅鐵板煎香薄切牛舌,再灑上蔥花同炸蒜,雖然係薄切牛舌,但脂肪感一樣爆燈,而且一啲都唔韌,應該係選用最靚嘅牛舌芯部份松葉蟹肉甲羅燒-甲羅燒通常都只係有蟹膏,今次混合埋蟹肉,口感更加豐富,而且配青瓜片一齊食,感覺更清新主角大阪燒上枱,裏面混合咗章魚粒,睇住師傅慢慢煎脆兩邊,再配上燒汁沙律醬木魚絲等,視覺享受已經滿分。入口表面嘅香脆同入邊嘅濕潤都做得非常平衡,可以自由加啲紅薑絲或者紫菜絲,變化出唔同嘅食法A5和牛坑腩炒飯-首先將和牛坑腩薄切,

A5和牛坑腩炒飯-首先將和牛坑腩薄切,煎到好脆,將逼出嚟嘅油攞嚟炒飯,所以成碟飯都充滿牛油香。鐵板炒飯嘅好處係飯都炒到好乾身,粒粒分明,加蔥花炸蒜一齊食又香又有口感

甜品係炸朱古力彈,炸彈係而家好流行嘅麻糬外皮,但入邊係流心古力醬,食嘅時候要小心,因為好熱,但就非常好食,兩粒有啲唔夠喉
2024-07-21 161 瀏覽
Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown) (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown地下B號舖事先透過OpenRice預訂,可以享用$508的二人套餐,既物超所值又能品嘗到豐富多樣的日式料理。首先上的是「青蘋果蟹籽沙律」,新鮮的蟹籽和酸甜的青蘋果碎相互映襯,再加上清脆的生菜葉,整個前菜既爽口又滋味十足。接著是「南國鳳尾」,酥脆的雞尾配上香辣醬汁,開胃又帶點小辣,令人食指大動。接下來的「辣酒凍風螺」,酒香與辣味完美融合,肉質鮮嫩彈牙,是一道不可多得的絕品。「牛舌薄燒」以薄薄的牛舌肉片製作,口感柔軟細膩,加上獨特的醬汁調味,讓簡單的牛舌菜餚變得格外出色。「草魚御好燒」是一道創意十足的日式煎餅,外酥內軟,配上各式配料令人忍不住一口接一口。「松葉蟹肉甲羅燒」則是以整隻螃蟹殼烹調,蟹肉鮮美多汁,與微鹹的味噌醬汁相得益彰。最後的主菜「A5和牛坑腩炒飯」,用料十足,和牛肉質鮮嫩多汁,與飽滿的米飯完美融合。甜品「朱古力炸彈」外酥內軟,充滿濃郁的朱古力餡料,為整頓豐富的日式料理劃上完美句號。另外,套餐還包括兩隻「日本原隻活帆立貝」,新鮮彈牙,以及一杯清爽

另外,套餐還包括兩隻「日本原隻活帆立貝」,新鮮彈牙,以及一杯清爽開胃的「檸檬威士忌割水」,以及一杯醇厚可口的「悠久之梅雲 十年熟成梅酒」,為整頓餐點增添了更多層次。

2024-07-17 201 瀏覽
沙律、炒飯、漬物、湯:沙律菜,非常新鮮配搭胡麻豆腐非常適合依家天氣。伊比利亞豬:師傅把豬肉煎到表面金黃裏面保持肉汁,然後切條方便一口食用。A5和牛脂炒飯:師傅先把和牛脂肪出油,再把飯放入去炒香,炒飯充分吸收和牛油脂,入口滿滿和牛脂香。唐揚豆池魚:池魚大細適中,剛好一口食用,加上師傅炸到外脆內嫩,可惜是中間有骨,否則就可以一口一條吃得更加爽快。芝士蛋奄列:這比較像芝士玉子燒,外層蛋皮師傅煮得剛剛好好,口感中間芝士流心拉絲,入口滿滿蛋香及芝士香,完全食到停唔到口。
沙律、炒飯、漬物、湯:

沙律菜,非常新鮮配搭胡麻豆腐非常適合依家天氣。

伊比利亞豬:
師傅把豬肉煎到表面金黃裏面保持肉汁,然後切條方便一口食用。

A5和牛脂炒飯:

唐揚豆池魚:

芝士蛋奄列:
2024-06-29
  • 伊比利亞豬
  • 厚燒牛舌
2024-07-14 650 瀏覽
差,差,差,2方面講,第一野食方面,叫左牛舌,白鱔,炒麵,港島燒加酒4樣野食2樣炒車, 白鱔有骨麵唔是重點,重點知一入口腥到呢,完全無處理過,第2樣港島燒,我想食廣島燒,日本野啊,你搞到蘿蔔糕既口感😂真心難食另一方面要講既是服務,是好似無收加1,但大佬無收加1你啲店員就可以企係到玩手機?叫一個人最少要叫4次先會抬起頭😂難搞wow,叫到過黎落完單,然後等左半個鐘追單,問你有無落單,都好,好誠實咁講話落左,但廚房唔見左單😂真係要讚啦誠實啊,但成場得3枱客,6個人,都可以唔見單,我真係祝你生意興隆啦,但我就唔會再幫襯下次
2024-07-14
價錢親民既銅鑼灣 Teppanyaki Lunch😍🥢🍶✨ ..銅鑼灣燈龍街食肆林立,呢間日式鐵板燒餐廳,以霓虹燈做裝飾,裝潢型格時尚,正正吸引了我目光😍!咸內返沙發位,額外放鬆舒服~午市選擇都唔少Set Lunch🥢,菜式選擇多又抵食 且選用高質新鮮食材❤️,如A5和牛、日本活帆立貝等,配搭清酒🍶 更加滋味無窮。午市套餐價 $1xx 就食到鐵板燒定食😳 真係好吸引啊!同朋友揀選左 🔸厚燒牛舌 $128,6大塊厚厚既牛舌👅,真係有驚喜!厚切滿有咬口又柔軟,燒到外脆內嫩又有肉汁,口感非常豐富🖤,充滿肉香啖啖肉。叻一款 🔸香蔥牛肉薄燒 $88,牛肉薄片鋪左滿滿既香蔥,燒得剛好又滿有蔥香💚,保持肉質鮮嫩不過火 蘸點醬汁同吃更惹味。香蔥 & 牛肉是薄燒中完美配搭喔!套餐附有:沙律、炒飯、漬物 (麻醬豆腐)、湯 & 汽水🥤。新鮮爽脆既沙律,配上秘製和風汁好開胃。而鐵板炒飯🍚 粒粒分明,炒得非常香口好出色😍!配埋主菜食更加滋味。漬物係。汽水我哋加錢揀咗桃味同蘋果梳打,果香濃郁,氣泡清爽,飲落去非常解渴。另外仲點選左 🔸鵝肝 $98,同樣大大件,煎得外脆內滑入口溶化,肝油香四溢十分邪惡誘人😳!配埋底下

價錢親民既銅鑼灣 Teppanyaki Lunch😍🥢🍶✨

咸內返沙發位,額外放鬆舒服~

另外仲點選左 🔸鵝肝 $98,同樣大大件,煎得外脆內滑入口溶化,肝油香四溢十分邪惡誘人😳!配埋底下蘋果片清新解膩,質素有驚喜~

🔸燒鱈魚乾 $48,乾燒香脆 好岩佐酒既小食!

下次再來~
×××[Hungry Monkey]×××
©銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown地下B號舖
週末逛完街,就喺銅鑼灣時代廣場附近搵啲嘢食,睇到呢間日式鐵板燒評分都好高,所以黎試試。weekend 都有lunch set,配有炒飯沙律湯等等,仲係好豐富嘅,抵食~✨厚燒牛舌 🥩牛舌超厚,表面烤至微黃金黃色。肉質鮮嫩多汁,口感柔軟~✨鐵板牛柳 🥩牛柳喺鐵板烤制,外表焦香,內裏鎖住咗豐富嘅汁水。口感柔軟,肉香濃郁~✨明太子奄列 🍣柔軟嘅蛋卷裡包裹住超多嘅明太子,鹹香鮮美,入口即化~✨辣酒凍風螺 🐚螺肉鮮嫩,超彈牙~調味微辣,有淡淡嘅酒香,好惹味!✨蟹盛御好燒 🦀以蝦蟹肉為餅底,肉質Q彈鮮美。上面鋪有一層蟹肉同魚籽,再加以一啲沙律醬調味,好好食✨唐揚豆池魚 🐟魚炸得外酥裡嫩,口感鮮美,份量都好大!✨朱古力炸彈 🍫軟糯嘅朱古力外皮包裹住流心嘅朱古力液內餡。當你咬落外皮時,內餡會喺口中溢出,朱古力味好濃,唔會好甜~

✨厚燒牛舌 🥩
牛舌超厚,表面烤至微黃金黃色。肉質鮮嫩多汁,口感柔軟~

✨鐵板牛柳 🥩

✨明太子奄列 🍣
柔軟嘅蛋卷裡包裹住超多嘅明太子,鹹香鮮美,入口即化~

✨辣酒凍風螺 🐚
螺肉鮮嫩,超彈牙~調味微辣,有淡淡嘅酒香,好惹味!

✨蟹盛御好燒 🦀

✨唐揚豆池魚 🐟
魚炸得外酥裡嫩,口感鮮美,份量都好大!

✨朱古力炸彈 🍫
2024-07-11 160 瀏覽
同同學一齊去左銅鑼灣行街經過見到有抵食嘅鐵板燒lunch set即刻嚟試下仲叫多左好多小食全部都好高質食到好滿足呀🫶🏻✨鐵板牛柳 $108鐵板牛柳既出品新鮮精緻牛柳的肉質細緻豐腴配以特製醬汁味道香濃誘人😍✨厚燒牛舌 $128厚燒牛舌質地鮮嫩口感豐富香氣扑鼻😋✨明太子奄列 $78軟滑的明太子應和蛋香交織在一起濃郁滑嫩🤤✨辣酒凍風螺 $68辣酒凍風螺帶點辛辣開胃十足🌶✨唐揚豆池魚 $68唐揚豆池魚外脆內嫩帶著美妙的金黃色澤👌✨朱古力炸彈 $38每一口都充滿了香醇的朱古力風味吃來回味無窮🍫✨蟹盛御好燒 $138✨桃味梳打 $28✨柚子梳打 $28🎶🎶🎶The teppanyaki lunch set in Causeway Bay is a fulfilling and high-quality dining experience, with a range of delectable offerings including the juicy Teppanyaki Beef Fillet and the tender Grilled Beef Tongue.🍴 Hungry Monkey📍
同同學一齊去左銅鑼灣行街

🍴 Hungry Monkey
📍 銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期
📞 54089580
2024-07-10 129 瀏覽
前幾日和朋友到銅鑼灣逛街,朋友帶我到Hungry Monkey 食鐵板燒, 經 OpenRice 訂位才可享用這個$508超值2人套餐, 享受美食兼賺到里數, 真心抵食!吧枱座位尚算舒適,天氣熱熱地,馬上order 2杯凍酒先🥂☺️,美酒佳餚+欣賞廚師手藝。青蘋果蟹籽沙律清涼妙品,青蘋果、蟹籽、蟹柳沙律,相當醒胃。南國鳳尾原產日本沖繩的雞屁股,金黃色酥皮脆彈,一點不油膩,因為從未吃過雞屁股, 最初吃時有點抗拒,點知吃完一個又一個🤭 送酒一流!辣酒凍風螺結實螺肉、醃製入味,配合廚師秘制的醬汁,無得輸。牛舌薄燒薄薄一塊牛舌,輕易咬開,嫩滑濃濃牛味。草魚御好燒食材新鮮,口感豐富。松葉蟹肉甲羅燒廚師用松葉蟹肉製成醬,可配合青瓜片一起食,一面爽脆一面品嘗蟹肉獨有的清香。A5和牛坑腩炒飯一碟滿滿的炒飯,粒粒充滿和牛味道,聞到口水流,非常吸引🤩,還有每件牛坑腩濃香惹味。朱古力炸彈炸彈般黑,酥脆外皮,裡面滿載溫馨的流心朱古力醬🤣🤣,真係好窩心。

青蘋果蟹籽沙律
清涼妙品,青蘋果、蟹籽、蟹柳沙律,相當醒胃。

南國鳳尾

辣酒凍風螺
結實螺肉、醃製入味,配合廚師秘制的醬汁,無得輸。

牛舌薄燒
薄薄一塊牛舌,輕易咬開,嫩滑濃濃牛味。

草魚御好燒
食材新鮮,口感豐富。

松葉蟹肉甲羅燒

A5和牛坑腩炒飯