2024-03-11
Ho-ah Cafe👋🏼係一間慢活隱世咖啡店☕️。位於隱藏住好多特色咖啡店既太平山街小巷入面。 以木系裝修為主🪵,店舖位置唔大,但周圍環境比人一種好舒服,好幽靜嘅感覺☺️🍑本地有機豆腐配牛油果酸種麵包🥑🍞係一個非常健康嘅組合~最頂頂喺一粒溏心蛋🥚,中間喺本地有機豆腐,下面喺牛油果🥑,配搭酸種麵包🍞。佢 主角用咗本地有機豆腐,喺出面比較少見,口感同韓式豆腐好相似,比較結實,吾似嫩豆腐咁滑捋捋,豆腐煎左表面,食落去好香豆味,仲食到陣鮑汁味🤣。而豆腐+牛油果,兩個唔太夾既食材,放埋一齊又幾好食,吾錯。🍑Ho-ah Tiramisu ☕️佢係正方形一塊,最上面放咗朱古力粉🍫,而裡面用咗好濃郁咖啡☕️,咖啡味偏苦,忌廉唔會好甜幾滑🍑士多啤梨抹茶🍓🍵最底有士多啤梨果醬🍓,上面就喺抹茶Latte🍵,士多啤梨醬飲落去酸酸地,有果肉喺入面,但配埋抹茶就唔係好夾🫣。🍑金萱烏龍🍵佢可以比你揀要熱定凍。今次就叫咗凍飲,所以就額外提供咗冰塊。一上枱就放咗一壺沖好金萱烏龍, 店員會叫我哋泡一陣先飲,茶味會更加出,飲落去烏龍好清新,唔會特別濃或者苦澀。而且可以比我地加熱水一直飲,幾抵🤭
本地有機豆腐配牛油果酸種麵包🥑🍞
🍑Ho-ah Tiramisu ☕️