2023-09-08
朋友之前嚟過見環境都好靚,今日我就同媽咪過嚟食個Lunch~呢度係商場19樓,所以望出去望到高樓大廈都好靚藍天白雲咁~好chill🥰-我哋叫咗兩個Lunch set $298/per餐包岩岩焗好熱騰外脆內軟❤️🍽️AppetizersCalamari Ballontine with Spicy & Garlic Chilli Sauce佢地整左啲魷魚圈好似包住啲肉卷咁做到岩岩好熟好爽彈又唔會暗配埋辣蒜辣椒醬好香-Chilled Seafood, Mint & Cucumber Soup, Scallop & Tzatziki Foam店員介紹個黃瓜湯飲左先之後再同希臘乳酪薄荷味一齊飲黃瓜湯有少少酸酸地幾清配埋薄荷味乳酪一齊飲好清新佢既帶子輕輕煎過好鮮嫩 調味都好夠~🥩Main CoursesCajun Flat Iron Steak, Foie Gras de Canard Terrine & Lobster Reduction佢係龍蝦醬汁仲有塊薄薄嘅鵝肝入口即溶牛排又嫩又多汁,調味岩岩好仲有塊入口即溶嘅鵝肝薯蓉都一樣好幼滑~.Roasted Lobster Tail with Dill
我哋叫咗兩個Lunch set $298/per
調味都好夠~
🥩
Main Courses
佢係龍蝦醬汁仲有塊薄薄嘅鵝肝入口即溶
牛排又嫩又多汁,調味岩岩好
仲有塊入口即溶嘅鵝肝
薯蓉都一樣好幼滑~
Roasted Lobster Tail with Dill Pesto, (Linguine)
佢嘅龍蝦尾做到岩岩好熟
裡面仲有啲軟滑既感覺👅
外層就爽彈
扁意粉份量啱啱好
仲有啲蕃茄粒好清新
🍉
Desserts
Summer Season Fruit Plate with Mint & Lime Sorbet
青檸雪芭薄荷葉醬解膩
生果切到一粒粒方塊咁好考心思
菠蘿片風乾左好香甜
Harlan's Truffle Porcini Cappuccino
White Truffle Oil $168
牛肝菌泡沫忌廉湯好濃郁綿密
松露食到一粒粒配埋白松露油好香
超級好飲!超足料~
Gillerdeau*6 Free Sauvignon Blanc
蠔偏爽口好肥美
鮮甜爽脆海水味不算太重