2023-07-30 31 瀏覽
日前黎到💖北角匯 Harbourview grill 一邊享受海景一邊享用午餐。🍴假日餐廳好受歡迎,不少一家大細前來,呢度菜式既份量幾多,幾適合家庭聚餐或一班朋友前來。🐔雞肉牛油果沙律 $148新鮮既沙律菜🥗加上我最愛既牛油果🥑,還有香烤過既雞肉,十分健康。🐟吞拿魚金塊配芒果辣醬$148厚身嫩滑既吞拿魚,好鐘意芒果🥭辣醬,甜甜辣辣,非常惹味。🥄新西蘭青口 $158青口新鮮彈牙,醬汁香濃,連墊底既沙律菜食哂。🤣🍳煙燻三文魚水波蛋 138Brunch Set的三文魚水波蛋🍳好精緻,煙肉香脆,水波蛋流心,,超正。跟餐叫一杯菠蘿汁,幾天然,唔會太甜。🐟挪威三文魚扒$ 218魚扒勁厚juicy,配芒果蓉清新😋。朱古力🍫心太軟$ 98一切開入面既朱古力流心好似熔岩咁湧出黎,焗得剛剛好。👍

🐔雞肉牛油果沙律 $148

🐟吞拿魚金塊配芒果辣醬$148

厚身嫩滑既吞拿魚,好鐘意芒果🥭辣醬,甜甜辣辣,非常惹味。

🥄新西蘭青口 $158

青口新鮮彈牙,醬汁香濃,連墊底既沙律菜食哂。🤣

🍳煙燻三文魚水波蛋 138

🐟挪威三文魚扒$ 218

魚扒勁厚juicy,配芒果蓉清新😋。

朱古力🍫心太軟$ 98

一切開入面既朱古力流心好似熔岩咁湧出黎,焗得剛剛好。👍

2023-07-29
2023-07-28 56 瀏覽
🌼 肉眼扒8安士套餐配上南瓜湯和凍咖啡這份肉眼扒非常美味。肉質鮮嫩多汁,外層烤得恰到好處,口感非常棒。南瓜湯也很好吃,口感濃郁,十分適合這個季節。凍咖啡也非常清爽,是午餐後的完美結尾。🌼 燜燉牛肉飯套餐配上南瓜湯和lemonade燜燉牛肉十分軟嫩,入口即化,味道濃郁。這道菜的配菜也非常到位。🌼 Coconut和TiramisuCoconut非常好喝Tiramisu也非常美味,非常濃郁,但不會太甜。Harbourview Grill 📍北角渣華道123號北角匯二期1樓108號舖

🌼 肉眼扒8安士套餐

配上南瓜湯和凍咖啡

🌼 燜燉牛肉飯套餐

配上南瓜湯和lemonade

🌼 Coconut和Tiramisu

Coconut非常好喝
Tiramisu也非常美味,非常濃郁,但不會太甜。

Harbourview Grill

📍北角渣華道123號北角匯二期1樓108號舖
2023-07-28 36 瀏覽
收工近近地黎北角食✨Rib Eye 12oz $298叫左五成熟 塊扒都煎得幾juicy 肉質唔錯 有咬口 肉味唔算特別香濃 🤔 啲沙律冇汁 乾爭爭咁🤣 薯條過得去啦 唔算炸得好脆😂✨Grilled Lamb Wrap $168沙律同薯條同上面一樣啦🙈 個wrap 一咬落去好香啲香料味嘅 羊肉都有幾舊幾香羊味 但就唔夠嫩🤔總括黎講味道正常 環境舒適 坐得舒服 個view 都幾靚 我7點左右去到望到出面嘅晚霞 侍應見到冇水會keep 住斟味道❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️❤️
收工近近地黎北角食

抵食❤️❤️❤️
服務❤️❤️❤️💔
環境❤️❤️❤️❤️

2023-07-28 49 瀏覽
Harbourview grill價錢💲: $158/ $148/ $168/ $158/ $178/ $48好味程度😋: 4/5服務🍴: 4.5/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 4/5-近北角碼頭的商場有間pet-friendly餐廳,對住海景,有outdoor位置。當日都見到有小朋友係indoor開party,同侍應傾開佢地接受包場booking等,因為食物大碟,party food size好啱一大班人來😜 侍應服務唔錯,仲talk duc😂餐牌都幾多選擇,基本上西餐大部分菜式都有。-✅✅新西蘭青口。12隻大青口估唔到係暖食。鮮甜的青口用蒜、香料、橄欖油、車厘茄等調味,好有西西里的feel😬好似係海邊食住青口咁。調味開胃,車厘茄同彩椒已經軟曬,好味😎-✅✅英式吞拿魚沙律。黑醋汁混和mixed greens、火箭菜、青瓜等,好豐富。大碟而無負擔。最好食係半熟吞拿魚‼️沾左芝麻煎到表皮香脆,香口。呑拿魚啖啖肉,味道唔腥,好有蛋白質咁🥳-✅經典薄餅。熱辣辣的pizza超多芝士!餅底類似餅乾個隻,硬脆硬脆,個人一般。不過多芝士搭救同埋上面有辣肉腸、腸、菠蘿、洋蔥青椒
Harbourview grill
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 4.5/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4.3/5
回頭率😚: 4/5

✅經典薄餅。熱辣辣的pizza超多芝士!餅底類似餅乾個隻,硬脆硬脆,個人一般。不過多芝士搭救同埋上面有辣肉腸、腸、菠蘿、洋蔥青椒等好多料。

✅香草番茄海鮮意大利飯。意大利飯味道唔錯,微酸的🍅味幾開胃,加埋大量芝士粉,matchy matchy😛 要讚的係入面好多海鮮!唔係一般的急凍海鮮,而真係有魷魚、青口、帶子,魚塊等,好足料!可惜d係飯粒比較碎,有d斷米咁,令risotto口感可以再好D🤔

✅✅炭燒豬肋骨。半分豬肋骨都有大約8條骨,相當多。同埋每舊的肉都好大,好多,唔會感覺只有骨👍🏻 燒烤醬搽得夠,夠味得來又juicy。旁邊的🍟正常,係幼薯。

🆗Mango/ Lychee smoothies. 🥭的比較好,芒果味道唔人工。荔枝雖然叫左小甜但都偏甜🥹
整體幾有驚喜,比想像中好。碟頭份量真係好大,適合多人share!餐廳仲有多種cocktail/酒類,約埋frd子來開party就啱晒!
2023-07-26 21 瀏覽
🉐室外室內座位選擇🉐數十款特調雞尾酒一路都好鍾意北角匯依個地方,近地鐵站得黎又好多餐廳都可以望到海,今次就揀咗Harbourview Grill。〈濃汁牛柳10安士〉🥩牛柳我哋嗌咗三成熟,三成熟其實好考廚師功夫,唔可以煎到仲有好多血水而且要煎到有足夠嘅質感,而今次牛柳既生熟程度就掌握得啱啱好,仲要塊牛柳係好大塊好厚身,犀利!不得不提配菜嘅薯條亦都好出色,係經調味味嘅幼薯條,熱辣辣夠晒香脆!〈澳洲烤羊扒〉🍖羊扒其中係用咗孜然粉去醃製,所以煎完出嚟係超香超惹味。羊架嘅肉份量亦都比想像多,每舊都大大啖肉。配菜亦都有多款蔬菜,包括西蘭花、紅蘿蔔、紅黄椒、薯仔等。〈Margherita 〉🍸呢杯酒好fresh,唔會太甜,而且可以就返自己口味選擇吱幾多青檸汁。〈Lemengrass & Ginger 〉🍹呢款係其中一款gin & tonic,酒味唔算太濃,用原樽tonic water夠哂氣,啱晒唔係好飲得酒嘅朋友。〈紅蘿蔔奶糕〉🥕🍰紅蘿蔔奶糕係自家製既,口感濕潤鬆軟,雖然用咗紅蘿蔔整,但唔會食到任何蔬菜嘅味道,味道都幾特別。而且蛋糕唔算太甜,好味又相對比較健康。

🉐室外室內座位選擇
🉐數十款特調雞尾酒

〈濃汁牛柳10安士〉🥩

〈澳洲烤羊扒〉🍖

〈Margherita 〉🍸

〈Lemengrass & Ginger 〉🍹

〈紅蘿蔔奶糕〉🥕🍰
今日出席完一個朋友的婚禮行左去北角匯搵野食發現到有間餐廳個view好唔錯就入左去入到餐廳發現景觀一流,而且非常開揚有室內同室外位置值得一提是室外有特強吹風機即使炎炎夏日的下午仍有不少人選擇坐戶外坐得舒服之餘,嘆返杯特色雞尾酒又真係幾chill //Pinky $98//Pinky 是一款以金酒、艾佩洛酒、白香艾酒、檸檬汁、蛋白和菠蘿糖漿調製而成酸中帶甜的果味口感清新,好適合炎炎夏日飲 //The Truth $98//The Truth 是由菲奈特·布蘭卡酒、洋甘菊蜂蜜、檸檬汁、新鮮的橙片和姜汁汽水混合而成入口有陣姜味,但同時又有清新的水果味甜甜地又有D苦再帶點酸味道非常特別,整體口感清新易入口飲完一啖又會想即刻飲多啖 //吞拿魚金塊配芒果辣醬 $148//夏日前菜之首選吞拿魚經煙燻過半生熟口感嫩滑外層黑椒惹味上面舖上了芒果粒,果肉鮮甜多汁令整個前菜變得清新是夏日佳品 //肉眼扒12安士 $298//呈格仔的肉眼扒賣相好吸引上桌時熱辣辣我個人比較鐘意食炭燒味的扒香噴噴好惹味12oz塊扒好厚,二人份剛剛好我地叫左medium肉質粉嫩軟淋,肉味好濃郁如果食得比較生既朋友可以試下medium
今日出席完一個朋友的婚禮行左去北角匯搵野食
發現到有間餐廳個view好唔錯就入左去
入到餐廳發現景觀一流,而且非常開揚
有室內同室外位置

值得一提是室外有特強吹風機
即使炎炎夏日的下午仍有不少人選擇坐戶外
坐得舒服之餘,嘆返杯特色雞尾酒
又真係幾chill

//Pinky $98//
酸中帶甜的果味
口感清新,好適合炎炎夏日飲

//The Truth $98//
入口有陣姜味,但同時又有清新的水果味
甜甜地又有D苦再帶點酸
味道非常特別,整體口感清新易入口
飲完一啖又會想即刻飲多啖

//吞拿魚金塊配芒果辣醬 $148//
夏日前菜之首選
吞拿魚經煙燻過半生熟口感嫩滑
外層黑椒惹味
上面舖上了芒果粒,果肉鮮甜多汁
令整個前菜變得清新是夏日佳品

//肉眼扒12安士 $298//
呈格仔的肉眼扒賣相好吸引
上桌時熱辣辣
我個人比較鐘意食炭燒味的扒
香噴噴好惹味
12oz塊扒好厚,二人份剛剛好
我地叫左medium
肉質粉嫩軟淋,肉味好濃郁
如果食得比較生既朋友可以試下medium rare
相信會更粉嫩
旁邊仲有沙律菜可以中和肉眼扒的飽膩感

//House Special Pizza $168//
薄批,餅皮夠脆
火腿, 肉腸, 煙肉, 菠蘿, 辣肉腸同勁多芝士好足料
因為薄批唔會飽膩

呢個上桌之後影完相再切開
一切之下朱古力湧流出來
朱古力味好香好濃
再配一個雲呢拿雪糕
雪糕連朱古力蛋糕及朱古力岩漿一起吃好正!
  • 肉眼扒12安士
2023-07-26 25 瀏覽
今次同朋友嚟咗呢間北角嘅西餐廳食晚餐,呢到環境非常闊落同埋除咗室內仲有個室外位置可以曬吓太陽或者日落嘅時候可以望到日落添嫁。招牌忌廉青口藍青口份量非常之多而且肉嫩清甜配上忌廉汁,令人食到停唔到口。肉眼扒12安士肉眼扒十二安士果然分量十足,脂肪比例平均,味道甘香,口感軟腍入口鮮嫩多汁,另外更加配上咗新鮮,即炸嘅薯條非常新鮮脆口。秘製辣汁雞翼雞翼炸至金黃色,肉質嫩滑配上秘製辣汁非常惹味。龍蝦大蝦意大利飯意大利飯吸收晒醬汁嘅精華,入口非常濃郁,配上大蝦同埋啖啖肉嘅龍蝦非常滋味,絕對係必食之一。Coco candy & apple cooler最後叫咗兩杯冇酒精嘅mocktails 酸酸甜甜非常開胃。

招牌忌廉青口

肉眼扒12安士

秘製辣汁雞翼
雞翼炸至金黃色,肉質嫩滑配上秘製辣汁非常惹味。

龍蝦大蝦意大利飯

Coco candy & apple cooler
最後叫咗兩杯冇酒精嘅mocktails 酸酸甜甜非常開胃。
2023-07-26 38 瀏覽
🍽呢排天氣咁熱最啱就係行商場,今次嚟到北角滙搵食,見呢間西餐廳個view有海景咁正,就响呢度開餐啦!Brunch Menu 我哋叫咗 English Breakfast $168🔹️平時食開English Breakfast 多數用沙律菜,呢度比較特別用西蘭花,我反而幾鐘意🥦西蘭花,仲有雜菇、煙肉、煎蛋、腸、蕃茄、茄汁豆同麵包。份量好足,一個人食超飽。炭燒牛肉漢堡 $188睇仔仔張相同個漢堡合照都睇得出個漢堡有幾咁巨大,直頭同仔仔個頭部有得比,內𥚃塊牛肉厚過我手掌,漢堡入面配料仲有煎蛋、芝士、蕃茄、生菜同煙肉。配菜薯角炸得出色,又香又脆。龍蝦及大蝦意大利飯 $198我最推薦呢款Signature dishes,龍蝦肉到大蝦多到食極都食唔完,個意大利飯充滿海鮮濃湯好惹味。Vanilla Milkshake 夏日冰涼之選,唔太甜,大大杯,食完熱辣辣食品飲一啖,爽!Mango Smoothies冰涼解渴,啖啖真芒果肉,加上足料芒果打成蓉,飲完成個人都涼爽晒。甜品 • 心太軟外脆內軟嘅香濃朱古力,切開後流心朱古力醬湧出,配埋雪糕食一冷一熱口感一流。🐶寵物友善餐廳值得一提,餐廳設有戶外座位可以帶埋

炭燒牛肉漢堡 $188

龍蝦及大蝦意大利飯 $198

Vanilla Milkshake
夏日冰涼之選,唔太甜,大大杯,食完熱辣辣食品飲一啖,爽!

Mango Smoothies

甜品 • 心太軟

🐶寵物友善餐廳

值得一提,餐廳設有戶外座位可以帶埋愛犬一同用餐。

📍Harbourview Grill
2023-07-22 62 瀏覽
呢間Harbourview既菜份量驚人,好似去左美國家庭餐廳咁😂😂環境都好舒適,可以見到海🔶Burger NightBurger night可以用唔洗三百蚊點兩款Burger類主菜,仲可以用優惠價加餐湯、餐酒、side dish,非常抵!!🔹 烤雞牛油果手卷手卷外皮又脆又煙韌,Juicy多汁既烤雞和濃郁牛油果醬同清爽既沙拉醬,好好食!! 🔹 炭燒牛肉漢堡肉餅唔似其他餐廳,只用純牛肉整成,所以可以選擇要幾成熟。肉餅炭燒的香味很濃,仲有脆口薯條,超正🔹 雞肉牛油果沙律非常令人驚艷!雞肉炭烤味超級香,又唔會dry!沙律菜好新鮮好大份,沙律醬酸酸地勁開胃,加埋軟糯既牛油果,完全可以飽肚🔹 濃汁牛柳10安士最期待既主菜,牛肉烤得啱啱好,份量都幾大,軟淋,而且薯條都好好食另外加既生啤同sparking都好睇飲,超大杯

🔶Burger Night

🔹 烤雞牛油果手卷

🔹 炭燒牛肉漢堡

🔹 雞肉牛油果沙律

🔹 濃汁牛柳10安士

另外加既生啤同sparking都好睇飲,超大杯
2023-07-19 104 瀏覽
這間西餐廳位於北角的北角匯商場內,店內環境寬敞舒適,裝修充滿外國格調,窗邊位置能欣賞北角碼頭一帶的風景,室外座位更可帶同寵物用餐。菜式均即叫即製,主打份量十足的意大利及美國菜式,性價比非常高。西冷扒10安士 - $268嚴選紐西蘭特級草飼厚切西冷牛扒,切開粉嫩的牛肉流出濃濃肉汁,草飼牛的肉質和油花更細緻,濃厚的牛味更有層次,軟嫩帶微微嚼勁,蘸上辛香的黑椒汁更顯鮮味,配金黃酥脆的幼薯條,連著薯皮更香口,更有沙律菜平衡膩感。蟹肉扁意粉 - $158煙韌彈牙的扁意粉富蛋香,鋪滿一絲絲甘甜多汁的蟹肉,掛著清新順滑的初榨橄欖油,帶微微酒香,更有蒜蓉和辣椒等調味。新西蘭青口 - $158鮮嫩飽滿的青口鮮甜多汁,蒜蓉、辣椒和酒香提鮮。秘製香辣雞翼 - $118金黃酥脆的炸雞翼,咬開雪白的雞肉嫩滑多汁,毫不油膩,蘸上辛辣的秘製醬汁超惹味。朱古力心太軟 - $98新鮮焗起的心太軟外脆內軟,切開流出濃濃溶化的朱古力醬,有著濃郁的可可豆香,配冰凍的雲呢拿雪糕球,明顯的溫差感口感更強烈,更有少許新鮮水果粒。Coco Candy - $58七點前Happy Hour超划算,這杯無酒精的Mocktails有著鹽味

西冷扒10安士

蟹肉扁意粉 - $158
新西蘭青口
新西蘭青口

新西蘭青口 - $158
鮮嫩飽滿的青口鮮甜多汁,蒜蓉、辣椒和酒香提鮮。
秘製香辣雞翼
秘製香辣雞翼

秘製香辣雞翼 - $118
朱古力心太軟
朱古力心太軟

朱古力心太軟 - $98
Coco Candy

Coco Candy - $58
七點前Happy Hour超划算,這杯無酒精的Mocktails有著鹽味椰汁、百香果、酸橙汁及菠蘿汁酸酸甜甜,更有檸檬葉好清新。
Earl Grey Tea

Earl Grey Tea - $40
高貴的伯爵茶,隱隱泛出佛手柑香氣,更另配鮮奶。
2023-07-18
性價比高Chill 爆海景西餐廳🌸龍蝦手卷 $198🌟🌟🌟🌟🌟用香脆法包放入龍蝦及雜菇芝士,超好味,仲有沙律菜拌碟。🌸牛油果吐司 $118🌟🌟🌟🌟🌟 +$20 三文魚超新鮮的牛油果切片放在吐司上配搭煙三文魚食已經好滿足,另一片吐司上有牛油果醬同墨西哥醬再放厚切煙肉配搭一齊食,口感味蕾十分豐富。🌸肉眼扒12安士 $298🌟🌟🌟🌟🌟大大塊超有肉汁嘅肉眼扒,肉質非常鮮嫩,而且爆汁。好多帶皮又新薯條,炸得非常香脆呀🌸英式炸魚薯條 $178🌟🌟🌟🌟🌟大大塊脆卜卜嘅炸魚,魚肉非常Juice,粉漿比例啱啱好,非常鬆化,仲有好多小編最鍾意嘅薯條添🌸 cappuccino 跟餐+$28🌟🌟🌟🌟🌟超多泡沫呀,成朵雲朵咁,打卡一流。飲落Cappuccino超濃味,勁正呀!🌸蘋果汁 跟餐🌟🌟🌟🌟🌟香醇嘅蘋果汁,杯邊仲掛住蘋果乾做裝飾🌸 意大利芝士蛋糕 $78🌟🌟🌟🌟🌟大大份嘅意大利芝士蛋糕,忌廉芝士打得夠香滑,咖啡味又突出,一啖放入口好Creamy呀!======詳情======Harbourview Grill (北角匯二期) (北角)北角渣華道123號北角匯二期1樓108號舖=======
性價比高Chill 爆海景西餐廳

🌸龍蝦手卷 $198🌟🌟🌟🌟🌟
用香脆法包放入龍蝦及雜菇芝士,超好味,仲有沙律菜拌碟。

🌸牛油果吐司 $118🌟🌟🌟🌟🌟
+$20 三文魚

🌸肉眼扒12安士 $298🌟🌟🌟🌟🌟

🌸英式炸魚薯條 $178🌟🌟🌟🌟🌟

🌸 cappuccino 跟餐+$28🌟🌟🌟🌟🌟

🌸蘋果汁 跟餐🌟🌟🌟🌟🌟
香醇嘅蘋果汁,杯邊仲掛住蘋果乾做裝飾

🌸 意大利芝士蛋糕 $78🌟🌟🌟🌟🌟

======詳情======
北角渣華道123號北角匯二期1樓108號舖
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #北角美食 #北角好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #Chill #海景 #北角探店 #北角匯 #HarbourviewGrill
2023-07-15
午餐
  • 肉眼扒12安士
  • 龍蝦手卷
  • 牛油果吐司
  • 英式炸魚薯條
2023-07-18 75 瀏覽
終於試到依間,今次星期一晚上黎有優惠做緊$268/2人餐 ,叫左個”Beef”and “chicken”set 好在無+$28 叫白飯因為佢一份烤雞有埋烤餅4 件依份烤雞味道又幾好味,唔會太乾身,仲有大量配菜,紅椒,黃椒同青椒🫑,一上碟係熱辣辣的👍👍出奇好味😋唔會太乾我哋有+錢$48 一杯紅同一杯白酒 🍶餐廳環境又幾舒服😌下次等好天會再黎飲嘢😊😊不過叫完野食 等成20分鐘先上盤有啲遲😈😈原來多人推介佢其他款點食
終於試到依間,今次星期一晚上黎有優惠做緊
好在無+$28 叫白飯

因為佢一份烤雞有埋烤餅4 件
我哋有+錢$48 一杯紅同一杯白酒 🍶

餐廳環境又幾舒服😌下次等好天會再黎飲嘢😊😊
不過叫完野食 等成20分鐘先上盤有啲遲😈😈
原來多人推介佢其他款點食
2023-07-17
2023-07-17 51 瀏覽
喺北角嘅harbourview grill分店做嘅海鮮菜式做得十分出色。餐廳嘅環境適合同朋友聚會慶生, 不會過於嘈吵。 食物方面, 青口配上特別嘅調味醬汁非常開位先甜。吞拿魚扒生熟剛剛好, 好有質感, 配上酸酸地嘅芒果粒, 令人食完一啖又一啖。 seafood risotto 煮度剛剛好al dente 唔會過硬或者一pat pat, 海鮮嘅味道完全融入米粒, 令人食完一啖又一啖。最後嗌咗個心太軟嚟做甜品, 配埋好creamy嘅雪糕一齊食簡直係絕配。
2023-07-17 44 瀏覽
北角匯雖然面積唔算好大 但都開左好多食肆其中呢間西餐廳 環境舒服 亦都有望海位置嘅落地大玻璃第一次黎食 食物質素亦都幾好朋友聚會、情侶慶祝都好有feel🍴招牌忌廉青口👉🏻其中一樣推介嘅前菜 藍青口份量好多 鮮味爽嫰 👉🏻個醬汁亦都好味 後悔無叫條麵包沾埋啲汁食🍴龍蝦大蝦意大利飯👉🏻大推呢款意大利飯 裡而有5-6隻厚肉嘅大蝦和拆好嘅龍蝦肉 淨係睇到個鉗都已經流哂口水 👉🏻意大利飯好creamy 醬汁甜甜地帶有海鮮味 無咩會覺得漏嘅味道🍴濃汁牛柳10oz👉🏻叫左Medium 上檯似係medium well 不過呢份牛柳都烹調得算唔錯 因為啲牛汁依然仲鎖住係牛扒內 食落口感唔會乾韌👉🏻薯條亦都係我鍾意嘅幼薯條 份量超多 完全係薯條吃到飽🍴朱古力心太軟👉🏻甜品選擇都唔少 但一見到心太軟就好想食了 亦都覺得選擇得好岩 雖然要啲時間等待 但佢嘅流心做得好好 澎湃地流出嘅香濃朱古力醬 配埋朱古力蛋糕 真係超滿足 完全唔想同人分享🫢🍹Mango Grog👉🏻平日3-7pm都係Happy hour 多款Cocktail 都係呢個價 好抵飲 亦都有其他紅/白/啤酒和Mocktail選擇 好值得飲番杯

北角匯雖然面積唔算好大 但都開左好多食肆
其中呢間西餐廳 環境舒服
亦都有望海位置嘅落地大玻璃
第一次黎食 食物質素亦都幾好
朋友聚會、情侶慶祝都好有feel

🍴招牌忌廉青口
👉🏻其中一樣推介嘅前菜 藍青口份量好多 鮮味爽嫰
👉🏻個醬汁亦都好味 後悔無叫條麵包沾埋啲汁食

🍴龍蝦大蝦意大利飯

🍴濃汁牛柳10oz
👉🏻薯條亦都係我鍾意嘅幼薯條 份量超多 完全係薯條吃到飽

🍴朱古力心太軟

🍹Mango Grog
Typhoon signal no. 1 is hoisted and the weather is hot and stuffy. We decide to chill out and enjoy lunch at Harbourview Grill Bar and Restaurant at Harbour North Phase II.The bar and restaurant provides good vibes and ambience as well as nice harbour view. Service is efficient and customer-friendly. It is comfortable to enjoy good food and drinks here with friends or family. Price is reasonable.During Saturday, Sunday and public holidays, value for money brunch menu ranging from $88 to $198

During Saturday, Sunday and public holidays, value for money brunch menu ranging from $88 to $198 is offered from noon to 3 pm.

We ordered NZ steak (7 oz) and egg from the brunch menu. The grilled steak is large. Quality and taste is good. The fries are delicious. The set includes a regular tea/coffee/juice. Sweet sour pineapple juice is appetising.

The a la carte menu offers a lot of good choices. We ordered an ultimate beef burger, a catch of the day (fish) and US baby back ribs.

Ultimate beef burger with prime beef, fresh salad, grilled cheese, bacon and egg is satisfying. The beef patty is of good quality and texture, juicy but not fat. The potato wedges are tasty.

Catch of the day is snapper. This freshly prepared seasonal fish with vegetables on the side is fresh and tastier than expected.

US baby back ribs is generous in portion. The racks with BBQ sauce are tender and rich in taste. It is best to enjoy them with a beer.

Desserts and strawberry smoothie are nice, too. We enjoy apple crumble and homemade carrot cake very much. The apple crumble with warm sour sweet apples and strawberry ice cream offer good flavour. Homemade carrot cake is delicious but not too sweet.

• NZ steak with egg
  • homemade carrot cake