2025-06-26 172 瀏覽
父親節一個每年只有一次的節日,亦由於是每年只得一次當日相信每一間餐廳都會很旺場,中餐廳更是一間難求,故此我找上了吃西餐,幸好我們的爸爸只要不嚐辣麼都可以吃。。。不過屬於一個不太熟悉搵食的地方,今次選址由妹妹負責,看見全間餐廳職員全部都是外籍人士,幸好餐牌屬於有中文爸爸絕對看得明~叫了好幾款套餐,跟上沙律大大碟份量已經贏了,今次有牛扒/豬扒/漢堡包/意大利粉/肉丸波。。。由於大部份都是套餐形式,所以分別跟上湯及沙律牛扒方面叫了七成熟,熟度恰好⭐️⭐️⭐️至於豬扒,我就沒有試是細佬的訂單,所以不能給予評價至於跟餐的(咖啡)我就覺得大為失望,要我去形容倒不如自己親身去試試自己就要了一個海鮮意大利飯是套餐以外單點,有(咬口)的意大利飯沒有遷就香港人的胃口這是值得一讚,因為做出應有的水準(咬口)肉丸波波也没有試,留給父親大人,聽聞不俗~這個意大利粉自己應該可以辨得到,不過都算不俗!所有上枱的食物以自己的標準尚算合格,唯獨咖啡有點失色~此店有另加一服務費!
由於大部份都是套餐形式,所以分別跟上湯及沙律
粟米湯

套餐沙律
牛扒方面叫了七成熟,熟度恰好⭐️⭐️⭐️
至於豬扒,我就沒有試是細佬的訂單,所以不能給予評價
肉丸波波也没有試,留給父親大人,聽聞不俗~
這個意大利粉自己應該可以辨得到,不過都算不俗!

所有上枱的食物以自己的標準尚算合格,唯獨咖啡有點失色~

此店有另加一服務費!
午餐
呢到主打Fusion菜式,西式同印度風味都有,味道同擺盤都好有驚喜,而且可以望到港景,仲仲室外用餐,仲係pet friendly㗎!ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ🍴 椰香蝦咖喱配飯 (Coconut Shrimp Curry w/ Rice)咖喱濃郁得黎唔會太辣,椰香同蝦嘅鮮甜好match,仲有勁多大蝦,蝦肉彈牙多汁。啲飯好特別,用咗印度米,啖啖都係熱帶風情,食完好暖胃!🍴 印度烤比目魚 (Tandoori Halibut)比目魚烤得外脆內嫩,Tandoori香料入味得啱啱好,帶點微辣同炭烤香,魚肉鮮嫩唔腥,仲有少少酸香嘅調味,食落好開胃!🍴 夏威夷薄餅 (Hawaiian Pizza)薄餅底脆卜卜,上面嘅菠蘿同火腿甜鹹交錯,芝士拉絲香濃,食落好似去咗夏威夷咁chill,份量夠大,share黎食啱晒!🍴 芒果冰沙 (Mango Smoothie)芒果冰沙清新又濃郁,芒果味好天然,甜度啱啱好,冰涼涼嘅口感同Fusion菜好match,飲完即刻醒神!🍴 Hoegaarden啤酒 (Hoegaarden, Half)Hoegaarden半杯冰凍上枱,帶點柑橘嘅清香,微甜唔苦,配Fusion菜

ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ

🍴 印度烤比目魚 (Tandoori Halibut)

🍴 夏威夷薄餅 (Hawaiian Pizza)

🍴 芒果冰沙 (Mango Smoothie)

Hoegaarden半杯冰凍上枱,帶點柑橘嘅清香,微甜唔苦,配Fusion菜真係一流,chill到不得了!

🍴 心太軟 (Lava Cake)
熔岩蛋糕一刀切開,朱古力漿即刻流出,濃郁得黎唔會太甜,蛋糕外層鬆軟,熱辣辣嘅口感同濃香朱古力一齊爆發,甜品控必試!
  • 心太軟
  • 椰香蝦咖喱配飯
2025-05-30 1060 瀏覽
北角的Harbourview Grill餐廳擁有迷人的戶外環境,提供舒適的用餐區域,讓客人可以享受美麗的海景和柔和的海風。這裡歡迎帶狗狗一起來,讓您和毛小孩都能享受愉快的用餐時光。餐廳的菜單多樣,適合各種口味,讓人流連忘返,公司聚餐、朋友眾會及情侶拍拖都非常適合。星期四是餐廳Steak Night, 今晚就跟朋友點了這份抵食晚餐。❤️ Steak Night- 是日餐湯餐湯清淡鮮美,湯底恰到好處,搭配新鮮蔬菜,口感滑順,令人一口接一口,十分滿意!- 雞翼炸雞翼外皮酥脆,肉質鮮嫩多汁,香料調味恰到好處,搭配醬汁更添風味。- 肉眼扒肉眼扒烤至五成熟,外焦內嫩,肉質鮮美多汁,搭配海鹽以及黑椒令人垂涎。薯條外脆內軟,搭配兩款醬汁更添風味,整體搭配相得益彰,讓人回味無窮,絕對是肉食愛好者的理想選擇。- 豬仔骨豬仔骨肉質嫩滑鮮美,燒烤醬汁香甜,令人垂涎。每一口都充滿肉汁,搭配脆口的配菜,增添清新感,口感層次分明,讓人回味無窮,是肉食愛好者的理想美味!- 炸番薯條炸番薯條外脆內軟,金黃色澤誘人,香甜味濃,搭配醬料更添風味,是口感與味覺的完美享受。❤️意大利芝士薄餅薄餅薄脆可口,奶香四溢,搭配新鮮番茄和香

❤️ Steak Night
- 是日餐湯

- 雞翼

- 肉眼扒

- 豬仔骨

- 炸番薯條

❤️意大利芝士薄餅
薄餅薄脆可口,奶香四溢,搭配新鮮番茄和香草,口感層次豐富,每一口都是意大利風情的極致體驗。
2025-05-22
  • 肉眼扒12安士
  • 炭燒豬肋骨
Sizzling Night❤️ Pet friendly 海景露天西餐廳🍽🥂..係北角想食飯舒服一點,不妨來到北角匯~今次黎到一間海景露天西餐廳🍽🌊,仲有戶外環境,望住窗外風景真係好舒服🍃。係Community Concept旗下餐廳之一,鄰近北角碼頭,座位寬敞舒適,仲可以帶同寵物🐶 一起用餐。主打分量十足的意大利🇮🇹 及美國🇺🇸 菜式,環境浪漫帶格調,亦可欣賞日落美景🌅,不妨來跟朋友聚聚吧🍸。【EVERY MONDAY . Sizzling Night .】 $268 for 2🔸GRILLED CHICKEN FAJITAS 烤雞捲餅🔸BEEF FAJITAS 烤牛捲🔸HOEGAARDEN +$38每Day 都會有不同推廣優惠~逢星期一就有各種鐵板菜式,配上墨西哥餅皮🌯,再來一杯好chillll。🔸NZ GRAIN-FED STRIPLOIN STEAK 10oz $270(招牌推介) 西冷扒10安士 Medium 肉質呈粉嫩🔸PEPPERONI 辣肉腸薄餅 $150With oregano and mozzarella 薄餅底不會膩。..×××××ש北角渣華道123號北角匯二期

🔸GRILLED CHICKEN FAJITAS 烤雞捲餅

🔸BEEF FAJITAS 烤牛捲

🔸HOEGAARDEN +$38

(招牌推介) 西冷扒10安士 Medium 肉質呈粉嫩

🔸PEPPERONI 辣肉腸薄餅 $150

×××[Harbourview Grill]×××
©北角渣華道123號北角匯二期1樓108號舖
2025-05-15 755 瀏覽
可帶寵物嘅餐廳選擇不多, 北角匯這間朋友極力推薦,果然名不虛傳,除可帶寵物之餘,餐廳環境既舒服又高格調,有室內和室外位置選擇,亦可欣賞維港日落美景,簡直是一流的享受。我們兩個人選擇了最受歡迎的 Seafood Platter,十分豐富:Grilled Halibut (烤比目魚)魚肉鮮嫩,烤得恰到好處,搭配的醬汁更是提味。Norwegian Salmon Steak (挪威三文魚扒)入口即化,脂肪適中,美味無比。NZ Green Mussels (紐西蘭綠青口)和 Blue Mussels (藍青口)新鮮的海味,配上香蒜醬,十分開胃。Clams (香蒜蜆)鮮甜的蜆肉,加上香蒜的香氣,讓人一口接一口。Prawn (香蒜蝦)蝦肉彈牙,醬汁也讓人讚不絕口。Unlimited Fries (任添薯條)脆口的薯條,當然我們不客氣地點了兩次,哈哈!😆套餐還包兩杯飲品,可以選擇有酒精或無酒精的,非常周到。總之,這次的用餐體驗不僅美味,還能與寵物共享,實在是完美的日落晚餐選擇!

Grilled Halibut (烤比目魚)
魚肉鮮嫩,烤得恰到好處,搭配的醬汁更是提味。

入口即化,脂肪適中,美味無比。

新鮮的海味,配上香蒜醬,十分開胃。

Clams (香蒜蜆)
鮮甜的蜆肉,加上香蒜的香氣,讓人一口接一口。

Prawn (香蒜蝦)
蝦肉彈牙,醬汁也讓人讚不絕口。

Unlimited Fries (任添薯條)
脆口的薯條,當然我們不客氣地點了兩次,哈哈!😆

套餐還包兩杯飲品,可以選擇有酒精或無酒精的,非常周到。

Harbourview Grill今晚嚟到北角Harbourview Grill, 星期四晚佢哋做緊Steak Night,咁就嚟一個Steak Thursday Night 啦!餐廳露天嘅部份非常有氣氛,甚至可以帶寵物,一齊用餐。Soup of the Day - 雜菜湯雜菜湯擺盤精緻,蔬菜新鮮,湯底濃郁。Mixed Vegetables 份外繽紛甜美,加上麵包糠,更添心思。秘製香辣雞翼 Chicken wings 炸雞翼外皮酥脆,入面肉質鮮嫩,有咩人會唔中意?甜番薯條 甜番薯條甜味健康,餐廳配搭嘅醬料係mayonnaise ,兩者味道溫和,作為小食同前菜係絕佳選擇。烤雜菜 - 青豆,西蘭花,紅蘿蔔烤雜菜保留咗蔬菜嘅原汁原味,青豆鮮甜、西蘭花脆口感,紅蘿蔔自然甜味,雜菜色彩繽紛,營養豐富。紐西蘭羊上臀肉 配薯角羊上臀肉熟度掌握得當,肉質軟嫩,搭配香料羅勒醬,再加啲檸檬汁,更加有風味,令人陶醉。薯角外脆內軟,粉粉嘅質感,金黃嘅外皮,同樣令人滿足。肉眼牛扒 配薯條肉眼牛排質量優質,肉質鮮嫩,搭配燒汁。薯條金黃酥脆,增添咗簡樸嘅感覺。係肉食愛好者嘅fine cut。Homemade Tir
Harbourview Grill

Soup of the Day - 雜菜湯

秘製香辣雞翼 Chicken wings

炸雞翼外皮酥脆,入面肉質鮮嫩,有咩人會唔中意?

甜番薯條

烤雜菜 - 青豆,西蘭花,紅蘿蔔

紐西蘭羊上臀肉 配薯角

肉眼牛扒 配薯條

Homemade Tiramisu 自家提拉米蘇

甜品係自家Tiramisù,口感輕盈。濃郁cream同espresso完美融合,非常正宗嘅意大利甜品,每一啖都令人心情愉悅。

Apple Crumble 蘋果金寶

蘋果金寶係一道香氣份外吸引嘅甜品,焦糖化嘅蘋果同酥脆嘅crumble 令人留晒口水,更搭配香滑嘅雲呢拿雪糕,即刻搵返英倫嘅感覺。
放工想relax下 Harbourview Grill係唔錯嘅選擇可以望到北角海景 環境非常寬敞舒適 🥥 Coconut 天氣熱辣辣 飲椰青就啱曬啦要兩個仲有優惠添🥩 NZ Grain Fed Rib Eye Steak肉眼扒肉質粉嫩 牛味香濃燒烤過後更香口 點少少海鹽已經夠曬味Side dish加咗Creamy Spinach真係好Creamy夠曬邪惡🍤 Prawn Al Funghi 意粉醬汁非常Creamy 加上松露油同蘑菇味道濃郁大蝦份量好多 夠曬鮮味彈牙 🍮 Chocolate Lava Cake 心太軟中間流心 朱古力味香濃 蛋糕熱辣辣加埋雲呢拿雪糕一齊食 又凍又熱好好食下次放工會再嚟過

放工想relax下

心太軟中間流心 朱古力味香濃 蛋糕熱辣辣
加埋雲呢拿雪糕一齊食 又凍又熱好好食

下次放工會再嚟過
2025-07-07 0 瀏覽
叫左Mix grill platter ,有成六種烤肉,highlight 特別的幾款-Sirloin: 牛味濃,夠淋滑,餸紅酒岩哂-Pork loin: 偏瘦冇肥位,十分厚切-Tandoori Chicken: 個色好似好濃調味但食落好香雞味,食到雞的juicy -BBQ rib: 醬汁好出色,rib 位好嫩滑-Seekh kebab: minced 豬肉腸的感覺,肉仲可以保持肉汁,有驚喜Unlimited fries -幼薯條正!脆口Ceaser salad -好大的一盤,鋪滿芝士

-Sirloin: 牛味濃,夠淋滑,餸紅酒岩哂

-Pork loin: 偏瘦冇肥位,十分厚切

-BBQ rib: 醬汁好出色,rib 位好嫩滑

Unlimited fries
-幼薯條正!脆口

Ceaser salad
-好大的一盤,鋪滿芝士

2025-07-06 0 瀏覽
早排放大假仲走咗去北角食牛扒,Harbourview Grill真係望住海景食嘢都幾chill🥩Mix Grill Platter $688 有晒Sirloin, Pork Loin, Tandoori Chicken, BBQ Ribs, Seekh Kebab, Unlimited Fries,仲有兩杯飲品🍟Unlimited Fries幼身,炸得香脆,唔錯~一開始見到成盤Mix Grill Platter都嚇一嚇,實在太多肉類啦,都怕食唔晒,點知食吓食吓都食到🥗Platter下面好多沙律菜,邊食肉邊食沙律菜冇咁膩,更可點埋醬汁一齊食都好好食啲咁多款最鐘意Sirloin,牛味香濃不太韌;BBQ Ribs就好多醬汁,啲肉超易拆出嚟好腍😋Add on埋Creamy Spinach,真係好creamy好好食🚩Harbourview Grill (北角) @harboursidegrillhk 📍北角渣華道123號北角匯二期1樓108號舖

🍟Unlimited Fries幼身,炸得香脆,唔錯~

📍北角渣華道123號北角匯二期1樓108號舖
2025-07-03 0 瀏覽
Weekend一定要chill吓今次去北角滙II食西餐好好彩有窗邊位 而且個日去到唔多人 感覺更加寧靜叫咗幾款食物發覺份量都幾大👍🏻而且好食尤其係青醬雞肉意粉 好香好味 大推!!🔸洋蔥圈($88)即炸,熱辣香脆,附有泰式甜酸醬不過我覺得就咁食都夠味。🔸青醬雞肉意粉($140)❇️勁香!蒜味、羅勒味都好突出,帶有堅果香個汁好creamy而且意粉好彈牙掛汁重點係個雞柳好嫩滑!💯🔸Baby back ribs($180/半份)原來半份都好大件!肉煮得夠淋,好易就拎到條骨出嚟BBQ醬惹味,配埋脆薯條就好滿足。🔸Brewdog Black Heart($88)哩款黑啤口感豐富綿密,其獨特風味源於以烘焙麥芽作為釀酒材料,有咖啡、可可的烘烤香氣,尾韻帶有一絲焦糖甜香,味道豐富。🔸Dragon fruit dream($78)用咗火龍果、熱情果、奇異果加冰打成,非常清新!少甜!好適合喺咁熱嘅天氣下飲。
Weekend一定要chill吓
今次去北角滙II食西餐
好好彩有窗邊位
而且個日去到唔多人 感覺更加寧靜
叫咗幾款食物
發覺份量都幾大👍🏻而且好食
尤其係青醬雞肉意粉 好香好味
大推!!

🔸洋蔥圈($88)
即炸,熱辣香脆,附有泰式甜酸醬
不過我覺得就咁食都夠味。

🔸青醬雞肉意粉($140)❇️
勁香!蒜味、羅勒味都好突出,帶有堅果香
個汁好creamy
而且意粉好彈牙掛汁
重點係個雞柳好嫩滑!💯

🔸Baby back ribs($180/半份)
原來半份都好大件!
肉煮得夠淋,好易就拎到條骨出嚟
BBQ醬惹味,配埋脆薯條就好滿足。

🔸Brewdog Black Heart($88)

🔸Dragon fruit dream($78)
用餐優惠
信用卡優惠
餐廳設有室內、室外位置可以望住北角碼頭一帶景色座位寬敞舒適確實幾寫意傾下傾下我地坐左一個晏晝🙊𝙌𝙪𝙚𝙨𝙖𝙙𝙞𝙡𝙡𝙖𝙨 $𝟭𝟮𝟴墨西哥餡餅𝙏𝙤𝙧𝙩𝙞𝙡𝙖𝙨 𝙛𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙜𝙧𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣, 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚, 𝙖𝙣𝙙 𝙥𝙚𝙥𝙥𝙚𝙧𝙨, 𝙨𝙚𝙧𝙫𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙨𝙖𝙡𝙨𝙖 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙤𝙪𝙧 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙉𝙚𝙬 墨西哥芝士烤雞餡餅,帶點咸香味。可以沾上牛油果、蕃茄莎莎、酸忌廉醬一齊食,各有特式,帶點異國風味。𝙊𝙧𝙡𝙚𝙖𝙣𝙨 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 🍕 $𝟭𝟳𝟬新奧爾良薄餅𝘾𝙖𝙟𝙪𝙣 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣, 𝙨𝙥𝙞𝙣𝙖𝙘𝙝, 𝙢𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢𝙨, 𝙥𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨, 𝙩𝙤𝙥𝙥𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙨𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙘𝙝𝙞𝙡𝙡𝙞 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚, 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙤𝙪𝙧 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢餡料十分豐富,有蕃茄醬、辣雞、蘑菇、薯仔粒、酸奶油、甜辣椒汁等,薄餅底帶微脆,仲有🧀芝士拉絲!!層次感滿滿。𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙇𝙤𝙞𝙣 $𝟭𝟴𝟬豬背扒𝙨𝙚𝙧𝙫𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙘𝙤𝙡𝙚𝙨𝙡𝙖𝙬 𝙖𝙣𝙙 𝙥𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝙬𝙚𝙙𝙜𝙚𝙨豬背扒即係豬里肌,口感嫩滑且帶有嚼勁,豬肉味都幾濃,但又唔會有豬騷味,沾上燒汁食就更加惹味。另外,配菜仲有脆卜卜薯角,好邪惡😝!
餐廳設有室內、室外位置
可以望住北角碼頭一帶景色

𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙇𝙤𝙞𝙣 $𝟭𝟴𝟬
豬背扒

𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝘼𝙡 𝙁𝙪𝙣𝙜𝙝𝙞 $𝟭𝟳𝟬
香濃芝士大蝦意粉
𝙍𝙞𝙘𝙝, 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙨𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙥𝙧𝙖𝙬𝙣𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙖 𝙝𝙞𝙣𝙩 𝙤𝙛 𝙩𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙤𝙞𝙡
意粉賣相好靚!口感煙韌彈牙,啖啖都充滿住松露既香氣,相信無人不歡😂。

𝘿𝙧𝙖𝙜𝙤𝙣𝙛𝙧𝙪𝙞𝙩 𝘿𝙧𝙚𝙖𝙢 $𝟳𝟴
𝘿𝙧𝙖𝙜𝙤𝙣 𝙁𝙧𝙪𝙞𝙩, 𝙋𝙖𝙨𝙨𝙞𝙤𝙣𝙛𝙧𝙪𝙞𝙩, 𝙆𝙞𝙬𝙞
顏色好鮮艷,味道唔會太甜,真材實料,夏天飲好消暑!
2025-06-20 174 瀏覽
今晚同爹D晚飯,來到北角呢個商場食西餐,呢間餐廳除咗室內,仲有戶外用餐位置,感覺幾chill可以帶狗狗。餐廳每晚都做唔同嘅主題,今晚係星期四,係steak night。我哋點了一個牛扒之夜二人套餐再加咗一個 pizza share牛排之夜二人套餐包括咗兩個starters,兩個小菜及兩杯嘢飲。Salad of the Day沙律菜幾新鮮,有沙律菜,青瓜,紫洋蔥同埋蕃茄,以凱撒沙律醬調味。除咗沙律可以揀餐湯或者雞翼。主菜方面我哋分別叫咗豬裡肌 Pork Loin同埋沙朗牛扒 Beef sirloin 。Pork Loin炭燒得幾香,豬扒口感不錯,波雪藏味,配上特製嘅黑椒醬汁,惹味。配菜係炸薯條,金黃香脆,放涼了也不會變軟。Beef sirloin我哋點了五成熟,火候控制得不錯,切開牛扒,肉色粉嫩,肉汁標出來。牛肉味香,配黑椒醬汁,好夾。配菜同樣是香脆可口的薯條,食不停口。千島海鮮pizza $160Pizza爆多芝士,勁拉絲,配料有好多爽口嘅八爪魚粒同埋啲粟米。批底係薄批,好香脆。個二人餐配兩款飲品,我哋分別叫了凍檸檬茶及熱檸檬茶。另外,我哋點了夏日飲品Menu,呢個Menu係新嘅。我哋

Salad of the Day

Pork Loin

Beef sirloin

千島海鮮pizza $160

個二人餐配兩款飲品,我哋分別叫了凍檸檬茶及熱檸檬茶。另外,我哋點了夏日飲品Menu,呢個Menu係新嘅。我哋揀了顏色非常鮮艷的Dragon fruit dream ,佢係由火龍果,熱情果加奇異果造成的沙冰,味道清甜,口感順滑,最適合夏天飲。

2025-06-15 197 瀏覽
是夜跟好友到北角的Harborview Grill 用餐,嘆一頓美味的烤肉🍖大餐。餐廳室內佈置滿有海洋氣息,配合幽暗燈光,甚有氣氛。有半露天戶外座位,可享優美海景,氣氛浪漫。Mix Grill Platter $688,二人份量,有多款烤肉及任食薯條,超值抵食!西冷扒,西冷扒肉味濃郁,外層是烤得靚靚的格仔炆,內裏是五成熟的粉紅色,好睇又好食😋豬背扒,沒有豬羶味,純瘦肉,熟透不嚡口,抵讚!印度香料烤雞,用了印度特色香料醃至橙紅色,烤得剛剛好,雞肉保留點點肉汁 👍👍炭燒豬肋骨(2pcs),醬汁滿滿,豬肋骨肉質鬆軟,輕輕一推,即可離骨 😋😋土耳其烤肉串燒,有特色!無限量薯條🍟,薯條熱烘烘的,夠香脆,令人吃得不亦樂乎。House wine & Ice Lemon tea

餐廳室內佈置滿有海洋氣息,配合幽暗燈光,甚有氣氛。

有半露天戶外座位,可享優美海景,氣氛浪漫。

豬背扒,沒有豬羶味,純瘦肉,熟透不嚡口,抵讚!

土耳其烤肉串燒,有特色!

無限量薯條🍟,薯條熱烘烘的,夠香脆,令人吃得不亦樂乎。

House wine & Ice Lemon tea

2025-06-09 291 瀏覽
北角一間位於商場內嘅西餐廳,最大特色係有超大落地玻璃,加埋戶外露台,夜晚坐住室外望住海景,微風輕拂,感覺寫意又放鬆🦞 *海鮮盛宴* - *Seafood Platter* :拼盤選用最新鮮食材,包括紐西蘭綠青口、藍青口、香蒜蜆、大蝦等,貝類肉質飽滿,醬汁滲透海鮮味道,香蒜風味提升鮮甜度,每口都充滿海洋風味。 - *Grilled Halibut 烤比目魚* :比目魚肉質細嫩,經炭火烤製後表面微脆,魚肉鮮美,搭配簡單的調味已足夠突顯食材本身的鮮甜。 - *Norwegian Salmon Steak 挪威三文魚扒* :三文魚煎至表面微焦,魚油香氣四溢,肉質鮮嫩細緻,外層帶輕微煙燻香,口感極為豐富。 - *NZ Green Mussels 紐西蘭綠青口 & Blue Mussels 藍青口* :貝類飽滿肉厚,醬汁滲入後鮮甜突出,食落鮮美又帶點回甘,令人一試愛上! - *Clams 香蒜蜆 & Prawn 香蒜蝦* :香蒜味濃厚,蜆肉爽口鮮甜,蝦肉彈牙入味,搭配蒜香更加開胃! 🍟 *Unlimited Fries 任添薯條* :薯條炸至金黃酥脆,外脆內軟,配搭海鮮同扒類完全唔會膩

🦞 *海鮮盛宴*

🍟 *Unlimited Fries 任添薯條* :薯條炸至金黃酥脆,外脆內軟,配搭海鮮同扒類完全唔會膩,仲可以無限添食,絕對係薯條愛好者的福音!

2025-06-08 276 瀏覽
今日發現咗間隱世海景Cafe$200有找食到海鮮Risotto+Rosé🍷仲有開揚戶外位望住個海食, 🌊 環境|海景位打卡一流✅ 戶外雅座:微風+海浪聲做BGM ✅ 開揚不逼狹:同同事傾機密事都唔怕 ✅ 建議12:30前到:霸到舒服座位🍫流心心太軟Super lava cake!!! 超流心!味道唔太甜,朱古力味超濃郁!配埋雪糕食好正!必定早20分鐘下單!🍗 秘制香辣雞翼➤ 微辣帶蜜糖香,咬開肉汁爆出! 🥗 是日沙律➤ 超大碟!黑醋汁開胃醒神:火箭菜+堅果+芝士片 🍅香草番茄海鮮意大利飯粒粒分明又蕃茄味香濃金大蝦帶子全部新鮮 🍖豬背扒配薯條厚切豬扒juicy,薯條即炸脆卜卜 🍷 Rose紅酒配肉一流,淡淡果香易入口 ☕️ Mocha朱古力味濃但不膩 ☕️【打工仔偷閒指南】海景Cafe嘆高CP值午餐!
今日發現咗間隱世海景Cafe
$200有找食到海鮮Risotto+Rosé🍷
仲有開揚戶外位望住個海食,

🌊 環境|海景位打卡一流
✅ 戶外雅座:微風+海浪聲做BGM
✅ 開揚不逼狹:同同事傾機密事都唔怕
✅ 建議12:30前到:霸到舒服座位

🍫流心心太軟

🍗 秘制香辣雞翼
➤ 微辣帶蜜糖香,咬開肉汁爆出!

🥗 是日沙律
➤ 超大碟!黑醋汁開胃醒神:火箭菜+堅果+芝士片

🍅香草番茄海鮮意大利飯
粒粒分明又蕃茄味香濃金大蝦帶子全部新鮮

🍖豬背扒配薯條
厚切豬扒juicy,薯條即炸脆卜卜

🍷 Rose紅酒配肉一流,淡淡果香易入口

午餐