2017-11-13 763 瀏覽
男朋友中意食Kebab,以往都係出尖沙咀食最近睇openrice發現荃灣都有,梗係要同男朋友黎試試啦我同男朋友都不約而同甘揀左羊肉Kebab,另外叫左個小食拼盤野飲就叫左個芒果奶昔卡巴可揀辣或者唔辣我揀左辣,不過食落去其實都唔算辣羊肉都幾多下,而且羊味都算濃,味道唔錯可惜唔係好夠熱...如果再熱d就好啦😋小食拼盤就麻麻地有咖喱角,炸鷹咀豆餅同埋中東卷咖哩角入面全部薯仔,炸鷹咀豆有d乾....中東卷,以為係炸春卷,不過味道都唔錯芒果奶昔味道唔錯見到門口有好多大大件pizza好吸引,不過食左個kebab之後已經好飽,唯有下次先試
男朋友中意食Kebab,以往都係出尖沙咀食
最近睇openrice發現荃灣都有,梗係要同男朋友黎試試啦

野飲就叫左個芒果奶昔

卡巴可揀辣或者唔辣
我揀左辣,不過食落去其實都唔算辣
羊肉都幾多下,而且羊味都算濃,味道唔錯
可惜唔係好夠熱...如果再熱d就好啦😋

小食拼盤就麻麻地
有咖喱角,炸鷹咀豆餅同埋中東卷
咖哩角入面全部薯仔,炸鷹咀豆有d乾....
中東卷,以為係炸春卷,不過味道都唔錯

芒果奶昔味道唔錯

2017-09-09 770 瀏覽
星期六中午去食,就無Luch set ,要點餐牌,我地叫了羊肉卷,沙律,咖喱串燒雞飯加一枝 檸檬水,食物oK夠正宗,好重 孜然味(勁正),服務都好有禮貌,埋单$193,相信一至五會低D
2017-09-09 498 瀏覽
一星期吃兩次是有原因的!這間真心好吃,最愛烤羊肉!這次點了烤羊肉薯條、烤羊肉沙律、烤雞卷、咖哩雞和一件烤餅。羊肉是主打要吃的,所以點了配薯條和配沙律的。薯條炸得很乾身,但也不會有太熱氣的感覺。沙律配蠻多蔬菜的,而且菜也很新鮮。另外初嘗烤雞卷,外賣回來隔了一陣,內裡依然很熱,外皮也挺爽脆的,肉也有一定份量,所以都很飽肚。最後加了一份咖哩雞,味道很濃,配烤餅食,口感不錯,咖哩本身配一件烤餅,不過上次吃的經驗,咖哩份量本身很足,所以覺得可以多加一塊烤餅。全部加起來就$270,有十足的飽!
一星期吃兩次是有原因的!這間真心好吃,最愛烤羊肉!

這次點了烤羊肉薯條、烤羊肉沙律、烤雞卷、咖哩雞和一件烤餅。

烤羊肉沙律
烤羊肉薯條

烤雞卷

咖哩雞
烤餅

全部加起來就$270,有十足的飽!
2017-08-29
外賣自取
2017-05-31 511 瀏覽
Lunch in Tsuen Wan, friend told me to try thisHawaiian pizza $35 – include Turkey, pineapple – the size is enough for lunch Fish kebab – so-soNot too bad, able to find suchs food in tsuen wan, fair price

Fish kebab – so-so

男友特意揾左呢間評價唔錯嘅中東餐廳食dinner慶祝紀念日😆感覺上中東美食味道香濃,都會幾啱我呢個鐘意食濃味野嘅人,所以都有一定期望🙆🏿去到鋪頭見到以為得自取外賣服務,原來啲枱喺曬入邊~餐廳一直都播住我地聽唔明嘅中東歌,更添地道氛圍👍🏿落單喇~我地點左一份串燒雞肉卡巴,一個12吋芝士pizza,一份雞翼,同埋一杯甜奶昔🙆🏿印象深刻亦都頗欣賞嘅係本來我想點鹹奶昔試試,女店員(/店主?)直率回應: 唔好飲㗎!!! 好搞笑😂😂卡巴先到,感覺上呢個卡巴都算係健康之選,因為好多菜😂🤦🏻‍♀️菜同雞肉似係分開兩邊放,味道mix唔埋一齊🤔如果再多啲雞肉會好啲~~跟住甜奶昔到,味道似乳酪,幾得意😛不過略嫌有少少細杯,野食未食完都飲完lu😕至於雞翼呢,雞翼少少嘅辣味可以吊到雞肉嘅香味,亦都夠香口夠熱,個人覺得唔點茄汁仲好食👅Pizza最後送到~仲記得未上pizza前,我地冇催單,但嗰位女店員都好細心請我地耐心等候,話pizza即叫即整,仲有10分鐘到,服務認真唔錯👍🏿👍🏿Pizza黎到先知原來喺三角形嘅😂唔擔心食唔曬喇~口感鬆軟,薄薄地,味道都唔錯,不過呢個size要$99好似有啲唔抵😕整體講,餐廳員工服
整體講,餐廳員工服務質素真係好緊要,最欣賞佢地嘅態度🙂食物方面平均都中上,下次有機會再試👅👅
2017-03-09
紀念日
2017-03-01 791 瀏覽
荃灣好少地方食到中東菜,通常要到尖沙咀先食到!來過呢間舖頭兩次,第一次試炒飯,第二次試Kebab,每次都keep到水準。佢哋啲芒果汁及檸檬汁好好飲,記得order來試下,店員亦好nice😊👍🏻
荃灣好少地方食到中東菜,通常要到尖沙咀先食到!

2017-01-09 1147 瀏覽
晚上7時多,去了光顧這間餐廳主要係比門口個大PIZZA吸引住左,起初點野食既時候都唔知原來有堂食店員仲好好咁帶左我地去入面坐卡位再嗌野食,由於店員唔識廣東話既關係,差D以為點餐都有困難,但係原來佢有中文MENU,即刻加分我地2人點了香濃咖哩雞配飯($55),至尊PIAZA($45),辣雞翼($40),荔枝汁($12)香濃咖哩雞配飯($55)食評:原本辛辣咖哩雞配飯,點既時候店員表示會好辣,所以就嗌左香濃咖哩雞配飯,辣度中等,咖哩汁好香濃又大碗,送飯一流,雞肉鮮嫩串燒雞肉卡巴($60)食評:呢個最大驚喜,原本都唔知咩叫卡巴,不過見佢MENU張圖好吸引所以嗌左個黎食,一黎到係用錫紙包住卡巴,材料係多到就跌出黎咁,因為岩岩食左個飯,原來個卡巴咁大份,所以我地2個人KO左一個,再帶走一個返屋企當宵夜,估唔到第一次食都冇中伏,睇落個樣係中東菜,食落幾岩胃口,有D似漢堡包但係用另一種包皮包住,因為材料豐富既關係,好野味!!至尊PIAZA($45)食評:估唔到一片都咁大塊,夠我地兩個SHARE食都夠飽,係薄批既PIZZA,材料好足下,味道唔錯,啖啖都係好多材料送入口辣雞翼($40)食評:一客三件雞翼
晚上7時多,去了光顧這間餐廳

店員仲好好咁帶左我地去入面坐卡位再嗌野食,

香濃咖哩雞配飯($55)

串燒雞肉卡巴($60)

至尊PIAZA($45)

辣雞翼($40)

食評:一客三件雞翼,係炸雞翼黎,但係又冇炸到全部都係炸粉,個名雖係叫辣雞翼,但係一點都唔辣,個醬好夾個雞翼!!一個人都食到2,3隻,因為實在太野味,但係味道比較淡,再辣點就更好
荔枝汁($12)

食評:原本想嗌橙汁,但店員就推薦我地飲荔枝汁,由於呢到既野飲價錢相比起其他食店黎講好平,所以我地都冇所謂當試新野,上台既時候係一枝咁上,好甜既荔枝味!!我同女朋友都好喜歡隻味,偷偷地影底個牌子第日買番黎飲哈哈
2016-08-05
  • 香濃咖哩雞配飯
  • 串燒雞肉卡巴
  • 辣雞翼
2016-12-05 1117 瀏覽
幾個月之前食過呢間,覺得好ok, 可以再嚟多次。之後聽講呢度轉左手,咁但係都唔理啦照去食。點知轉左手之後真係好唔掂。一打開menu, 價錢平均每碟菜比上次至少貴5蚊。我哋今次叫嘅餸同上次叫嘅都係差唔多一樣,但係味道就爭好遠。卡巴個外皮完全唔脆,入面沙律多過羊肉,沙律醬就太多,搞到成個卡巴都好酸。個炒飯就更加失望。首先講吓個醬啦,上次佢仲有三種醬,今次得返兩種,但係都算啦。個飯真係勁失望,個炒飯係淋嘅,而且完全唔似上次咁飯粒粒粒分明而且平均沾上咖喱汁。今次的飯勁淋勁油 !個飯的份量都比上次少好多 ! 個Fish N' Chips就更加係笑話。首先,個chips完全唔係英國嗰種大嘅薯條,而係同M記冇分別嘅普通炸薯條。或者係中東餐廳唔應該叫 fish and chips 啦!但真的好有人比人呃左的感覺 ! 呢個唔應該叫 fish and chips, 應該叫 fish and fries ! 同上次來的經驗差好遠,唔會再來 ! 枉我仲特登帶從日本返來的朋友來吃,點知帶她中伏 ! 激氣 !

一打開menu, 價錢平均每碟菜比上次至少貴5蚊。

我哋今次叫嘅餸同上次叫嘅都係差唔多一樣,但係味道就爭好遠。

2016-12-01
2016-11-13 904 瀏覽
咖哩雞肉炒飯味道不錯,飯不會太乾,有少少濕潤因爲加了蕃茄,旁邊是乳酪,同啲飯一齊食別有一番風味羊肉卡巴如果肉多點會更好,味道都不錯的,加埋頭先既飯,兩個人都夠哂飽了好好味既芒果乳酪😋😋酸甜剛好呢!
咖哩雞肉炒飯
羊肉卡巴
好好味既芒果乳酪😋😋酸甜剛好呢!
  • 芒果乳酪
  • 咖哩雞肉炒飯
2016-10-29 557 瀏覽
平時去荃灣主要吃西餐廳為主,早前和朋友在沙咀道見到-間中東餐廳,朋友提議試下這間中東餐廳,中東餐廳在香港少見,地方不是太大,座位亦坐得舒適,我和朋友分別叫了炸春卷/咖哩角/印度薄餅,飲品叫了芒果汁同奶茶,味道亦幾好春卷炸得好脆,薄餅亦都味道幾好,這間整體味道不錯味道春卷,口感好脆,味道幾好吃奶茶,奶味同茶味好夠,這個幾好飲咖哩角,咖哩味不太辣,幾好味服務我覺得還可以環境地方適中價錢平均80元,幾抵食

春卷,口感好脆,味道幾好吃

奶茶,奶味同茶味好夠,這個幾好飲

咖哩角,咖哩味不太辣,幾好味

我覺得還可以

地方適中

價錢
平均80元,幾抵食
2016-08-10
2016-10-14 413 瀏覽
店面像酒吧, 但走進去後, 發現右邊有一條通道, 可通往裡面。裡面的裝潢很有中東特色, 店員會說英文和中文。我們點了印式咖哩魚炒飯, 大蒜炸餅和炸羊肉卡巴; 飲品則點了芒果汁和荔枝汁。炒飯只需55蚊, 份量很足, 2人吃也夠, 但有點辣, 怕辣的人可以叫廚師不要弄太辣。烤魚柳很美味, 炒飯濕度剛剛好, 每粒飯也可以分開。大蒜炸餅要18蚊, 不太特別, 但不夠飽的話可以用來頂肚。炸羊肉卡巴分了2件, 很適合2個人去。價錢是65蚊, 吃完不會夠飽, 但很值得一試。飲品嘗起來糖分不算高, 很新鮮的感覺, 有機會是新鮮水果製成, 而不是糖漿加水。這間餐廳改變了我對中東食物的觀感, 原來味道可以很好, 與其他國家的美食相比毫不遜色。

裡面的裝潢很有中東特色, 店員會說英文和中文。

大蒜炸餅要18蚊, 不太特別, 但不夠飽的話可以用來頂肚。

大蒜烤餅
印式咖哩魚炒飯
2016-09-26
印式咖哩魚炒飯
2016-10-09 220 瀏覽
平時都係食亞洲菜多,今次同個frd食中東菜,一人叫咗個卡巴同一塊Pizza,嚟到先知佢啲卡巴係咁大舊,平時出邊食果啲細好多,早知叫一份兩人share la。炸魚柳卡巴,外皮厚薄適中,炸魚柳炸粉超薄,炸得好鬆脆,而且好足料,食到尾都仲食到魚柳,味道辣辣哋,而且啲菜好新鮮爽口,配埋沙律醬都幾開胃。串燒雞肉卡巴,大致上同炸魚柳卡巴差唔多,不過雞肉偏乾身。夏威夷Pizza味道同出邊差唔多,不過勝在大件夾抵食,而且Pizza皮又薄又脆!我個frd飲印度香料奶茶,我試咗少少,覺得味道好特別,真係有香料味,但味道又偏淡,總之就唔係平時飲嘅台式港式奶茶味。而我就飲芒果奶昔,杯嘢顏色超Sharp,好似螢光黃咁嘅色,味道同樣好特別,除咗芒果味,仲有一種唔識形容嘅味道,我認為兩杯飲品果種特別嘅味應該係出於用嘅奶度,用咗印度奶?去到不況可以試一試。

炸魚柳卡巴
串燒雞肉卡巴,大致上同炸魚柳卡巴差唔多,不過雞肉偏乾身。
串燒雞肉卡巴
夏威夷Pizza
印度香料拉茶,芒果奶昔
2016-09-29
炸魚柳卡巴
串燒雞肉卡巴
2016-10-04 1107 瀏覽
香港貴為美食之都,食物的種類多樣化,不同國家的餐廳林立滿城。不同文化醞釀出不同的美食。身處香港的我,剛巧在荃灣鬧市中找到了這間可以吃到中東美食的餐廳。還未踏進店內,已看到店鋪前立著一塊牌供客人看餐點。餐廳沒有門,是類似subway 般,開放式的擺放著玻璃櫃跟內裡食物,是供人外帶餐點的櫃臺。我跟友人走入內,看著餐牌上各種食物,每一樣也挺想一試,然後終於點餐了。我們所點的食物送來得頗快,故並沒有等太久。最先送到的是芝士薄餅,送來時差點嚇了我們一跳。不過是$30的薄餅,竟然會這麼大塊,第一時間浮現腦海的是抵食!吃上一口,芝士味濃度適中,配上好嚼口的薄餅皮,真的好吃。下一次光顧時想必是嘗試其他口味的薄餅了。再來,送到我們面前的是雞肉卡巴。第一次吃這名為卡巴的食品。撕開錫紙,內裡是薄皮包著內裡的菜、肉還有些醬汁。一口咬下,皮薄餡多,外皮鬆脆而餡料豐富,口感富有層次感。這個卡巴挺值得推介,吃過會想再吃。我們還有點到咖哩魚柳跟薯條。咖喱微辣,混著魚柳吃真是不錯,薯條的薯仔味很濃郁,不像某連鎖餐廳一般的口味。我試著沾些咖喱去吃薄餅⋯⋯嗯,我是覺得也還可以的😂然後,我們也有點了兩杯飲料。這是朋友點的甜奶

我們所點的食物送來得頗快,故並沒有等太久。
margarita  (cheese)

再來,送到我們面前的是雞肉卡巴。
chicken  kebab
fish  curry  with  chips

然後,我們也有點了兩杯飲料。
sweet  lassi
這是朋友點的甜奶昔,挺好飲,甜甜的,不太酸。
Indian  masala  tea
這是我點的印度奶茶,不是太甜,喝得出來奶味跟茶味同樣重,也挺不錯喔。
falafel
必須要說的相信是這個,名為法拉非的食物。
它是一個豆餅,味道不俗,但略硬了一點。這是一份中東食品,我個人就試試就好了,或許當地人更喜歡吃吧。對了,這個沾上醬汁吃比就這樣吃更好喔。
butter  naan
最後送來的是這個牛油烤餅,牛油被均勻地塗抹在烤餅上,每一口也有滿滿的牛油味。它的價格便宜,卻是份量大件數多,真的抵食而又好吃。

在這餐廳,我吃到了一頓中東餐,對於第一次吃這類食物的我來說是一個新體驗。而且,這餐廳真的很抵食,很值得一去再去。
2016-09-30
margarita  (cheese)
chicken  kebab
fish  curry  with  chips
sweet  lassi
Indian  masala  tea
butter  naan
2016-10-02 151 瀏覽
好少機會同好少食中東菜 今晚黎到呢間細細地既鋪頭 好期待有咩菜色諗住兩個人黎求其搵左個位坐低之後店員好窩心甘問我地坐唔坐卡位 舒服d首先嗌左個羊肉 d肉又嫩又多汁 d汁仲好惹味然後仲嗌左個印度海鮮炒飯 勁多海鮮 好足料 仲配左蔬菜同三款醬係飽同唔飽之間再嗌左隻燒雞脾 似係即叫即整 d肉啖啖都甘可口 亦都好入味 唔會得外面有味裡面無 十分喜出望外食飯點唔可以試埋野飲 嗌左芒果奶昔 唔酸之餘甜度適中 好飲!
諗住兩個人黎求其搵左個位坐低之後

芒果奶昔
印度海鮮炒飯
燒雞脾
2016-10-02 1769 瀏覽
平時食得多中西菜,想試下一d冷門少少既菜好耐,咁就一於試下中東菜。一入去舖頭要經過一個長長既走廓,行到入去最盡都有幾張枱,入面環境都尚算舒服,卡位都闊落。部份menu一坐低waitress都好快手就招呼左我地,因為侍應係本地人,所以溝通無問題,佢仲幾好人咁推介我地食某d菜式。經佢既推介下,我地就叫左個印式雜海鮮炒飯、雞肉卡巴、雜菜薄餅(單片)、芝士薄餅(單片)。印式雜海鮮炒飯($65)印式咖喱味道比較濃比較重,有少許微辣,平時唔食辣既我都可以食到,配上爽口既魷魚,味道十分夾。而米飯方面同我地平時食果d唔同,形狀比較長,但亦都會比較諧,不過d咖喱飯食落都唔會乾,值得一試。另外,亦配上3種醬汁,普通沙津醬、薄荷味醬、辣醬,配上新鮮既菜,可以淡化濃味既咖喱。芝士薄餅($30)芝士薄餅好大塊,好抵食,滿滿既芝士舖係面,食落有淡淡既芝士味,唔會太濃唔會太咸亦都唔會覺漏,而且唔會太乾,岩哂d無咁重口味既人食。雜菜薄餅($35)雜菜薄餅比我想像中好味,初頭會以為會好齋無乜味,但佢既味道係恰到好處,唔會覺得食雜菜而味道好淡,反而咸度適中,亦唔會因為焗得太耐令蔬菜太乾,做得唔錯雞肉卡巴($60)雞肉卡巴
部份menu

印式雜海鮮炒飯($65)

芝士薄餅($30)

雜菜薄餅($35)

雞肉卡巴($60)
雞肉卡巴係咁多樣菜式中我最欣賞既,之前係其他土耳其舖頭食都會覺得好乾,但呢間唔會。餅皮烤得唔錯,微焦但仍然有少許軟熟,仍有保持韌度。入面包住大量生菜絲,加埋燒烤過香而不乾既雞肉,同埋入面有唔少既沙律醬,令成個卡巴錦上添花

整體黎講呢間中東菜小店黎講算都得唔錯,價錢唔會好貴,但質素不錯,如果想試下異國風味菜式既朋友可以一試
2016-09-29