2014-12-22 2281 瀏覽
新式泰國菜係幾特別幾得意ge!三文魚配泰式辣汁其實係泰式生蝦轉左三文魚都幾好味!青木瓜沙律我幾鐘意!清新蝦炒飯無咩特別 可以試其他雞翼 係幾惹味!個檸檬茶有d怪味(香料味)我個人不太喜歡好可惜無試到甜品!唯有等下次
新式泰國菜
係幾特別幾得意ge!

三文魚配泰式辣汁

蝦炒飯
無咩特別 可以試其他

雞翼
係幾惹味!

個檸檬茶有d怪味(香料味)
我個人不太喜歡

好可惜無試到甜品
唯有等下次
2014-12-22 2659 瀏覽
一直久仰大名,終於有機會試下佢嘅甜品!入左去先知道原來環境咁舒服,有大玻璃窗可以望旺角市景,有陽光透入個時好靚,當刻時間就好似停頓左,岩晒頭先睇完interstellar咁感覺。一口氣叫左兩個凍一個熱:最驚喜係crepe cake,層次分明,唔會壓得好實。我梗係覺得chocolate banana好食啲,不過mix berry就無咁膩,酸味味易入口啲。
一直久仰大名,終於有機會試下佢嘅甜品!

一口氣叫左兩個凍一個熱:
chocolate banana crepe cake
mixed berry crepe cake
apple crumble
2014-12-22 2148 瀏覽
天氣太凍,又落大雨 ,在工作一天之後!真係好想為自己打打氣! 入商場搵食,唔使再吹風!去到門口見到好多人,以為要等好耐!同門口店員攞位!居然即刻有位! 坐近門口一個靠牆雙人位!可以望晒餐廳格局,黑白簡約設計,店內有道好像工廠嘅鐵閘,因為無行到入去,唔知入面裝修!店員放低餐牌!餐牌麵幾特別,好像皮革筆記本,圖文並茂,落好單我再問店員攞埋甜品餐牌(好似相簿咁!)我主力想試墨汁麵!所以揀了:鮮蝦帶子墨汁麵:店員帶提我呢個麵會辣!上菜賣相好靚,七彩繽紛,有好多九層塔,帶子煎到金黃色,入面鮮嫩,蝦肉爽口,魷魚圈唔韌!墨汁麵有咬口,汁料先至驚喜,泰式辣味,都幾辣,但惹味!中間仲夾雜幾串鮮胡椒!十個好味!藍蘭豆甜菊花茶:用茶壺上(即刻高級咗)最特別係顏色,以為係黑色,倒出係藍色!夠熱,味道係菊花茶啖啖嘅味道,帶啲藍蘭豆嘅甘甜!要落蜜糖先好味啲!特別但未必會試下一次!榛子香蕉芝士餅:店員會食晒啲主食先上甜點!賣相好靚,香蕉新鮮,配上榛子朱古力面嘅芝士蛋糕,芝士蛋糕質地似紐約芝士餅,挺身但唔會硬!再加灑上朱古力粉,令整體味道一致,味道好夾!店員勤快,但唔太熟悉菜式,因為我問個好店員意粉裡面啲係唔係
天氣太凍,又落大雨
,在工作一天之後!真係好想為自己打打氣!

我主力想試墨汁麵!所以揀了:

藍蘭豆甜菊花茶:用茶壺上(即刻高級咗

店員勤快,但唔太熟悉菜式,因為我問個好店員意粉裡面啲係唔係胡椒,佢話唔清楚(我唔係要你識晒,亦唔係要主廚出來見我,但都唔係唔跟進,再問其他資深店員都得啩
)之後就收拾我隻碟(咁同快餐店收碟阿姐有乜分別?)其他店員都正常,尤其幫我落單嘅店員,又介紹熱飲,又睇住我食晒主菜先比甜點!唔錯!

一個好特別泰式方法煮意粉!
藍蘭豆甜菊花茶
聖誕節
藍蘭豆甜菊花茶
榛子香芝士餅
2014-12-18 2088 瀏覽
I have reserved a table for 5 the week before for a family dinner, upon arrival the receptionist claimed that they didnt have such record, so we need to wait as walkin, we dont really mind as we were not that hungry and we were willing to shop a bit in the mall, however, the receptionist was impolitely reminding us dont go too far away even I have left my phone number. Anyway, my sister wanted to try this so badly we still went back after a small shopping.Pasta and desserts were all delicious, u

Pasta and desserts were all delicious, up to standard on portion and taste, highly recommend Chocolate Lover to finish the meal!

But not this Complicated Noodles as starter:
Taste too salty for the sauce, and texture a bit weird and thick for the wrapping noodle sheet!

Overall speaking, food is good, will visit again, but not to this branch with such a reception and reservation system!
2014-12-09
45 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • Chocolate Lover
  • Calamari Fritti
  • Grilled Lamb Chop
  • Tenderloin Steak
2014-12-06 2141 瀏覽
Nov, 2014都唔知吃什麼好. 漫無目的, 就是但揀左哩間.1) 哩個我覺得好食呀. 一來佢地個汁整得好, 我好鐘意. 二來又暖暖地咁食. 2) 我個人第一次飲. 哩種奶茶味係同港式奶茶有點不一樣. 同港式奶茶相比, 淡味少少, 我自己幾鐘意. 3) 我唔記得左叫咩名. 我叫佢做"炭屎burger". 個肉味唔錯架, 不過, 個芝士味差左少少. 可惜, 佢地個包可能無咩點烘過, 個邊唔脆. 唔得著仔就幾香口, 好食. 4) 哩個牛肉唔得.好難o趙. . . . . 好失色.係得個汁好食. . . 但無用. . . 都食唔到d 牛. 5) 芒果甜, 糯米飯都唔錯. 不過, 無個種一試難忘o既感覺.總結:味道: 不過不失.環境: 唔錯, 舒服o既. 不過, 枱與枱之間隔得太近. 服務: 都幾好架. 有禮貌.
Nov, 2014

都唔知吃什麼好.
漫無目的, 就是但揀左哩間.
Fresh Vietnamese Spring Rolls
1) 哩個我覺得好食呀.
一來佢地個汁整得好, 我好鐘意.
二來又暖暖地咁食.
Thai Iced Tea with Milk
2) 我個人第一次飲.
哩種奶茶味係同港式奶茶有點不一樣.
同港式奶茶相比, 淡味少少, 我自己幾鐘意.
3) 我唔記得左叫咩名.
可惜, 佢地個包可能無咩點烘過, 個邊唔脆. 唔得

著仔就幾香口, 好食.
Yum Beef with Herbs and Spices
4) 哩個牛肉唔得.
好難o趙. . . . . 好失色.
係得個汁好食. . . 但無用. . . 都食唔到d 牛.
Mango with Sticky Rice
5) 芒果甜, 糯米飯都唔錯.
不過, 無個種一試難忘o既感覺.

總結:
味道: 不過不失.
環境: 唔錯, 舒服o既. 不過, 枱與枱之間隔得太近.
服務: 都幾好架. 有禮貌.

題外話/補充資料: 我地坐底係大約12:45, 之後我地坐到兩點幾都無被人催我地交枱. 雖然不斷收碟, 但無黑面, 已經好好. (出邊明明有好人等緊)
午餐
Fresh Vietnamese Spring Rolls
Thai Iced Tea with Milk
2014-11-25 2389 瀏覽
友人講到甘好味!自己又黎試下先  一早諗住打黎Book位,點知已經full曬,去到walk-in 唔知係唔係晚上7點正 太早的關係,唔洗等已經入得!食住野個時,空枱又幾多,但外面就排左一條唔長唔短的隊伍....先講野食,因為食物種類好混亂,餐牌的確唔係甘容易明白....友人跟我都不吃海鮮,所以更加少了許多選擇!好特別 有類似西餐款式,但呢到主打係泰國菜....忘了它的名字, 但會有 四款 醬汁給你再調味, 泰式辣醬等.....食物份量可以接受,肉味可以,粉底就不行會痴住曬,加太多醬汁就會變得好咸.生菜包,唔知係唔係新式泰菜,正常係配肉鬆,呢個係配肉碎,並且是濕的,食起上黎,非常狼狽! 但透明的配料及綠色的汁,配起上黎 又幾特別!非常辣的雞串,雞串味道可以,配醬汁非常好味阿,但菜比較多,似蔬菜串多點!最後呢個甜品,讚!如果鐘意食椰子的人必叫阿!因為都有較多椰子肉,千層餅又不太厚,配上不太甜又不太厚的忌廉!因為份量不大,價錢較貴!整體黎講,服務真係幾好,我全程都冇主動叫過加水,d staff 自動幫你加水,食物都幾好,新西式 有別於一般泰菜比較高級!當然價錢都比較高級!份量 比較少,但醬
友人講到甘好味!自己又黎試下先
 一早諗住打黎Book位,點知已經full曬,

先講野食,
因為食物種類好混亂,餐牌的確唔係甘容易明白....
友人跟我都不吃海鮮,所以更加少了許多選擇!
好特別 有類似西餐款式,但呢到主打係泰國菜....

生菜包
泰式雞肉串燒
最後呢個甜品,讚!如果鐘意食椰子的人必叫阿!
因為都有較多椰子肉,千層餅又不太厚,
配上不太甜又不太厚的忌廉!因為份量不大,價錢較貴!
椰子千層蛋糕
份量 比較少,但醬汁配襯得非常美味!

雖然聞說,檸檬茶好好飲,希望下次有機會再黎先試laaa!
生菜包
椰子千層蛋糕
2014-11-20 2327 瀏覽
好好,對椰子千層蛋糕非常有好感Y(^_^)Y佢入面有一條條既椰子條,軟棉棉的,有咬感,而且不太甜,味道配合出奇地好!!下次一定再試*^O^*海鮮墨汁意粉,有咬感,不過油左少少~>_<~下次可以試其他菜式⊙_⊙
心太軟
海鮮墨汁意粉
coconut crepe cakes

2014-11-20
心太軟
coconut crepe cakes
2014-10-29 3300 瀏覽
炸粟米蟹肉餅 OK 好味~意大利餡餅 LEE個係好致愛鮮蝦帶子墨魚汁麵 ~ 不過一定要撈埋香草入晒味先好味Mixed Berry Crepe Cake ~ 好正
2014-10-25
炸粟米蟹肉餅
意大利餡餅
Mixed Berry Crepe Cake
2014-10-12 4273 瀏覽
今日起新世紀廣場行街, 行完後見到GREYHOUND, 就入去試下同之前起曼谷食既有無分別, 食完後覺得幾好, 味道同起泰國食既一樣.見到個WINE LIST, 紅白酒好多都係二百幾蚊, 都算抵飲. 於是叫支意大利白酒飮下嘆下, 隻酒入口充滿果香, 飲落感覺清新.三文魚片配泰式辣醬‌, 三文魚好肥美, 個泰式醬汁酸而帶辣,醮上醬汁配上蒜頭, 口感清新, 不過食得多就覺得膩左少少製辣肉醬手包粉卷醬‌, 依個之前起泰國食過, 個味道完全一樣. 將粉皮片、泰式青醬、肉醬和生菜包住嚟食, 辣辣地非常滋味好食招牌脆炸單骨雞翼, 依間餐廳既招牌菜式, 香料腌得很好,炸完內裹啲肉重係好滑好淋, 用嚟送酒一流. 最後叫多個鸭腿湯河用來飽肚, 鸭腿大大隻勁多肉有咬口, 配合滑滑既河粉真係又夾又好食.
二百幾蚊既白酒,唔錯幾好飲
薄三文魚配泰國辣醬
秘製辣肉醬手包粉卷
單骨雞翼
鴨腿湯河
2014-10-11
2014-10-10 5737 瀏覽
相信很多去過泰國的旅遊達人都聽過Greyhound Café這個名字,因為它在泰國有很多的分店,加上名人的效應,他們推介了這間食店令這店在香港的名聲更加火熱。Greyhound Café是時裝品牌Greyhound的飲食路線,1997年創立於泰國,特式是行簡約路線,食物都是以泰國菜為根本,再配合一些外國食物風格的新派泰式菜。2011年登陸香港,在中環國際金融中心二期1樓開置第一間的分店,至今已經開了5間的分店。由於居住環境的關係,所以多數是去他們在旺角新世紀廣場三樓的分店,新世紀廣場的地點十分之方便,搭港鐵或在旺角行上去都十分之便利。和泰國店一樣,香港分店的設計都是以黑白作為主色,再配上一些的另類圖案例如塗鴉或顏色作會襯托。而伙計們的制服上也貫徹了這一種風格。牆上也掛上了很多黑白的畫作,和泰國的原裝店沒有太大的分別。餐廳的空間感也十分之好,不會有一種焗促的感覺,位與位的空間有足夠。令人舒服的進餐環境。食物的種類有十分之多,每一種泰式食物都會滲入了一些西菜的原素,當然西式的食物和會加入一些東南亞的口味,令人叫食物時雖然名字和普通的食物名沒有分別,但用了不同的煮食方法就令到食物不會有單調的
食物的種類有十分之多,每一種泰式食物都會滲入了一些西菜的原素,當然西式的食物和會加入一些東南亞的口味,令人叫食物時雖然名字和普通的食物名沒有分別,但用了不同的煮食方法就令到食物不會有單調的感覺。
鮮蝦炒金邊粉
鮮蝦炒金邊粉 $108

用了鮮蝦、蝦乾、雞蛋、芽菜、花生粒和乾辣椒伴著羅望子醬和金邊粉炒成,旁邊還有多一些的乾辣椒、芽菜和花生粒給予不同配料配搭讓食客來決定味道的濃度。食落金邊粉十分之彈牙,伴著羅望子醬來炒令到味道帶有一些的甜酸味。十分之開胃。這每一樣的材料都各施其職,鮮蝦非常鮮味,蝦乾帶給金邊粉濃香的味道,雞蛋和芽菜十分之清新,花生粒和乾辣椒當然令這個食物更加之香口,所有的材料也非常配合。不過份量就少了一些,女仕們食完也覺得不足夠。
鮮蝦辣椒膏炒飯 $108

材料是簡單的鮮蝦和辣椒膏炒成,但味道就相當之豐富,因為旁邊還有很多的配菜,例如蝦乾、辣椒粒、雞蛋和青檸來配味,伴萫一碟少少的豬味和一個咸菜的清湯,單食這個炒飯充滿了辣香味,當然鮮蝦也是十分鮮味,旁邊的配菜可以令這個食物更加豐富,例如想食辣一些可以加多一些辣椒,想多一些咸香就落多一些蝦乾,想整個食物味道更加豐富就將雞蛋或是加一些豬油來伴飯食,食完之後可以飲這一個清湯來消一消滯,不過單食這個份量少的食物不會有這個感覺。
鮮蝦帶子墨魚汁麵 $128

名字是西式食物但也有一些東南亞的原素,貫徹了這間餐廳的混合特式,主要食材有鮮蝦、帶子、魷魚和墨魚汁麵。配料有蟹籽、小蕃茄、羅勒、綠胡椒粒和辣椒。三種海鮮都十分鮮味,而大量的香草、綠胡椒粒和辣椒令這個食物多了很多的清新和辣感,充滿了東南亞的風味。當然墨魚汁麵十分爽口彈牙,又西又泰的感覺非常配合。
香草蜆肉意大利粉
香草蜆肉意大利粉
香草蜆肉意大利粉 $108

這一個是純正的西式意大利粉,意大利粉的旁邊放了大量的蜆,配料有羅勒而意大利粉上面放了一些意式的鯷魚,蜆令意大利粉充滿了海鮮的香味,當然伴著意式的鯷魚會大量增加咸香的味道,羅勒有清新的味道,簡單清香但不失濃香的食物。
脆炸粟米蟹肉餅配甜酸醬

小食方面就試過這個粟米蟹肉餅,當然炸物會出問題的機會不大,外表炸得十分之香脆,外表有很粘的感覺,內裡有大部的蟹肉和粟米,蟹肉的味不是太特出但也有淡淡的香味,粟米也很甜口,每一件都十分之大件,食這味食物都是一件起兩件止,食多幾件就有些滯感,不過旁邊的甜酸醬可以減少這種感覺。
特色炸薯皮配蒜香醬
特色炸薯皮配蒜香醬 $48

香口小食一碟,特式就欠奉因為這些大路的食物上很難有很大的突破,但勝在保持到水準,質量和份量都非常足夠,熱度十足,來了一段時間仍然保持到溫度,中間的薯肉也是軟身的狀態,點一些和它非常配合的蒜香醬來食非常惹味。
越式鮮蝦雞肉米紙卷

這些是一種很普遍的越南街頭小食,材料有蝦肉、雞肉、豬皮、和很多蔬菜在內例如生菜等,用一塊粘而薄的米紙包著,旁邊也有一大碟蔬菜和香草伴碟,由落不經油炸,食落非常清新,淡淡的味道但不失鮮味,和旁邊的蔬菜來食健康感十足,加一些旁邊的酸甜醬來食,充滿了身處於河內街頭的感覺。
Sticky rice and Mango

名字就是泰式甜品芒果糯米飯,通來的都是碟裝的,這一個是改良版用了杯裝,將糯米飯放在杯的底部,中間就是切成粒狀的芒果,最上就是圓形的椰子雪葩,椰子雪葩有很重的椰子味,冰涼的感覺十分適合夏天來食,中間的芒果也很甜,底部的糯米飯有淡淡的咸香,食這個食物當然要混合來食,不過用了杯來裝就沒有用碟時混合得這樣方便,也要一些時間來適應,不過也是水準之作。
泰式咖啡
泰式咖啡

特式不大的咖啡,勝在咖啡味濃和甜感不太重,適合喜歡健康的香港人。

試過這間餐廳的一些食物,水準也是十分之好,混合菜也能帶出兩種食物的優點,令平凡的食物也增加了不少的生氣,加上香港人對東南亞的喜愛和喜歡多變的性格,所以也能吸引很多香港人來光顧。

伙計們的態度也十分欣切,上菜的速度也很快,不消一會全部食物就來到,環境和氣氛都令人舒服,可以令人愉快進餐的氣氛。
新派混合的泰國菜,喜歡新穎食物的一定喜歡這間Greyhound Café。
2014-09-19
鮮蝦炒金邊粉
特色炸薯皮配蒜香醬
2014-10-09 2956 瀏覽
 最怕等位食飯... 所以慣左晚飯食得早. 6 點幾等位.差不多7 點入座, 等了不用半小時, 算幾快....而且仲係窗口位,kaka餐廳裝修都好fusion 好modern. 好似係半開放式廚房.餐牌有好多款式...... 好多選擇, 單是飲品跟甜品已讓我目不暇給.選擇困難症又出現喇~_~點餐後, 7 點半人龍開始愈來愈長@___@'''服務員態度無咩特別,不過不失.而食物方面呢?....前菜:  泰式汁配3 文魚''   酸酸地又幾開胃;) 吾錯牛油果蝦沙律睇到食評都話依個沙律好味. 真係要試試!!  果然係正, 食到D 好似蝦膏醬味.又一開胃前菜.^^ HAHA泰式生菜包* 淨係依一大個生菜都好吸引我眼球' 好味都5 錯ga.蝦炒飯都ok**最後,緊係要點反個甜品!好重椰香,但又吾流;怕肥既我, 都忍5 住食哂成件^0^基本上都好滿意 1定會encore...fusion thai 正

最怕等位食飯... 所以慣左晚飯食得早. 6 點幾等位.

選擇困難症又出現喇~_~
點餐後, 7 點半人龍開始愈來愈長@___@'''
服務員態度無咩特別,不過不失.

而食物方面呢?....
牛油果沙律師
牛油果蝦沙律

睇到食評都話依個沙律好味. 真係要試試!!
泰式生菜包*
淨係依一大個生菜都好吸引我眼球' 好味都5 錯ga.
蝦炒飯都ok**
最後,緊係要點反個甜品!

[椰子蛋糕]
好重椰香,但又吾流;怕肥既我, 都忍5 住食哂成件^0^

基本上都好滿意
1定會encore...
fusion thai 正

30 分鐘 (堂食)
  • 牛油果沙律
  • 椰子蛋糕
2014-09-24 2685 瀏覽
每次經過,總想來此餐廳一試~機緣巧合下,便與友人共聚晚餐,初時還以為這餐廳是吃泰式食物,打開餐牌一看,原來有些西餐,如意粉,可供選擇~泰式辣汁青木瓜沙律~ 這沙律頗辣, 酸酸的挺開胃呢~沙爹雞串, 好味,不過只有三串,份量未免太少了…大蝦炒金邊粉, 很惹味,正!這個炒飯也不錯呢~食物質素是幾好的,但是份量真的很少呢…而且價錢都幾貴…3個女仔食這個份量也不夠飽~縱然味道唔錯,但試過一次就夠了~
每次經過,總想來此餐廳一試~

泰式辣汁青木瓜沙律~ 這沙律頗辣, 酸酸的挺開胃呢~

沙爹雞串, 好味,不過只有三串,份量未免太少了…

大蝦炒金邊粉, 很惹味,正!

這個炒飯也不錯呢~

食物質素是幾好的,但是份量真的很少呢…
而且價錢都幾貴…
3個女仔食這個份量也不夠飽~
縱然味道唔錯,但試過一次就夠了~
2014-09-19
15 分鐘 (堂食)
2014-09-21 2729 瀏覽
已經唔係第一次嚟食,再嚟為嘅係甜品! 佢唔係正宗嘅泰菜, 之但係哩到嘅食物係幾好食同新穎,應該幾啱港人口味.頭盤叫左薄切三文魚配泰式辣汁. 三文魚好大片,加上蒜頭同綠色嘅泰式辣汁,酸酸辣辣,好開胃.個汁係成碟餸嘅靈魂,會越食越辣,好惹味.另一頭盤係青瓜牛柳粒. 牛柳粒有六七成熟,配上青瓜可以令牛柳多左份清新感,但略嫌味道有點單調,無咩驚喜.愛好東蔭功嘅我當然要叫返碗冬蔭功湯河粉啦. 可惜令我有d失望.個湯略稀左d,而且酸味太強,遮蓋左其他香味.河粉用左粗河粉,但成碗份量唔多,d料又少,唔推介.另一主菜係泰式鮮蝦炒金邊粉. 好彩哩碟好味姐!熱辣辣上枱,撈埋d辣椒粉食好香好惹味!雖然料唔算多,但個金邊粉好夠味,又唔太油,都值得一試嫁!最後終於等到我期待嘅甜品時間喇! 我就係為左哩個雜莓千層蛋糕而再嚟嫁!佢嘅感覺係介乎cheese cake 同mousse之間,唔會太實又唔會太軟.中間一層層cream同雜莓令到個蛋糕食落好有層次.而且個蛋糕甜度適中,唔會太膩,加埋酸微微嘅雜莓汁真係無敵地好食呀!
薄切三文魚配泰式辣汁
另一頭盤係青瓜牛柳粒.
青瓜牛柳粒
冬蔭功湯河粉
泰式鮮蝦炒金邊粉
好彩哩碟好味姐!熱辣辣上枱,撈埋d辣椒粉食好香好惹味!
雜莓千層蛋糕
薄切三文魚配泰式辣汁
泰式鮮蝦炒金邊粉
雜莓千層蛋糕
  • 鮮蝦炒金邊粉
2014-09-21 2187 瀏覽
新世紀是一個轉車必逛一逛的商場, 所以特別留意到它裝修得很久, 仍然末完成. 故此沒有太多心機去這裡Shopping. 不過, 有一次見到這間餐廳很多人排隊, 所以吸引了我的注意! 故此有一天又經過此地, 決定試一試! 末到6點已經有人排隊, 幸好, 等了很短時間就有位了.餐廳格局幾西式, 但絕對無泰式Feel可能是因為食Fusion菜. 但是音響聲音過大, 變得嘈吵, 難跟朋友暢談! 先說一說我們選的菜式:泰式蝦干豬柳燴河粉$78: 濕燴河粉, 加有蝦干豬肉銀牙東菇絲, 河粉是大塊的,有口感, 濕濕的, 味道不錯,而且不太濃, 適合喜歡清淡的人.泰式銀魚柳意大利麵$88: 濃厚的番茄醬底炒意大利麵, 加入炸銀魚柳, 開胃野味, 不過銀魚柳比較少. 這一個真的很有FUSION感覺, 但出來的效果廷好.炸越式蟹肉春卷$78: 這個沒什麼特別, 完全是普通越式菜式一樣, 唯一是多了辣醬汁給你點.不過是新鮮剛炸起上檯的, 所以我朋友給春卷燙傷了舌頭.這裡每一碟Portion太細, 2個人好像食不夠滿足, 所以覺得價錢偏貴! 不過, 菜式新穎,可以一試!

15 分鐘 (堂食)
2014-09-19 2312 瀏覽
呢間鋪頭出名多分店同埋好多fd都鍾意食!今日去開呢頭行街, 行左一陣就覺得好熱, 一飲新世紀就見到呢間野, 咁啱冇咩人就即興入黎坐同食野XD同女友叫左2個唔辣ge小菜同埋一杯特飲第一樣,鮮蝦金邊粉, 俾我ge感覺泰國野食幾有特色, D芽菜同蝦都好鮮, 加D青檸令到佢個味好鮮! D金邊粉個量都唔錯, 第二樣, 炸單骨雞翼, 第一次食單骨雞翼, 真係好正, 唔洗吐D骨吐得咁辛苦哈哈, 但係個份量變相好似小左...但係呢味都好食ge, 炸得黎油味唔重第三樣, 朱古力! 成杯野都係朱古力真係冇得頂!有得食又有得飲仲有口感! 女朋友超鍾意, 唯一可惜就係好似細杯左小小哈哈埋單個陣都OK飽, 同埋都唔太貴ge, 下次會再黎!
呢間鋪頭出名多分店同埋好多fd都鍾意食!

同女友叫左2個唔辣ge小菜同埋一杯特飲

埋單個陣都OK飽, 同埋都唔太貴ge, 下次會再黎!
2014-09-03