2023-07-25 296 瀏覽
晚上六點來到餐廳⋯ 打算先吃個early dinner然後上堂。入到餐廳門口,已經無人理。我維有打斷職員嘅傾談,示意我1位入座。我點了一碗豬肉丸米粉,和一杯凍美色,強調我要糖奶onside。過了5分後,相信是餐廳Captain(黑恤衫)拿著咖啡前來,放下。「我哋啲奶用哂~」說道。我呆左。佢繼續話「係呀今朝用得太多,下晝無哂」我更加傻眼。回過神來,我跟他說,如果沒有奶,這杯我不要了。他說「等等⋯」去到吧枱,跟白色衫的經理說了幾句後,拿着奶回來。心想⋯什麼叫做沒有奶?不是說波有嗎?突然變出來?算了,有得飲就別想太多了。點知,我拎起一望!Dix! 勁污糟!不管是糖或者奶⋯都!勁!污!糟!很多漬!(相片可能看得不夠清)重點是!水吧的出品是來自餐廳經理。大傻眼!假假地都係Gaia group⋯怎麼衛生情況,和服務質素都比茶餐廳還要差⋯很失望!
泰色豬肉米
2023-07-08 347 瀏覽
本想消費幫襯,帶著2個小孩,連大人共4人,最細只有3歲,在下午茶4點時段,坐低後獲告知有每人最低消費$150,連3歲小童都計,共計4人,即是$600,得2個大成真係食唔到$600咁多,又或像我們這種窮人真消費不起。最看不過眼是侍應的反應,真吃不消那鄙視的咀臉,算數,像我這樣窮人到哪裡食都一樣,最重要係食得開心,這種嗟來之食不吃也罷。為何一開始選這間餐廳,就係因為周末不用等位,原來在香港不用等位就一定有其意思,真是難得。

2023-07-08
下午茶
2023-07-05 298 瀏覽
星期日中午Lunch time, 見餐廳客人很少, 都覺不妙, 但因已訂座, 以前又在其他分店食過印象不差, 所以照入座。一睇餐牌, 冇餐, 要散叫, 單價貴左好多, 都算啦, 我同朋友各有各叫, 我叫了一碟Pad Thai 鮮蝦炒河自己食, 結果, 好細碟,份量似下午茶迷你版, 食完完全唔飽, 因為同朋友有野傾開未走得住, 但真係仍然好餓, 我只好又再叫了一碗牛丸牛肉湯河, 又一個人食晒。即是, 我一個女仔, 叫左兩個main course, 先食得飽, 埋單(唔計朋友果份), 我要比270蚊一個人, 覺得餐廳係故意D野好細份等人食唔飽, 要再叫野食, 佢咪賺多D囉。270蚊食個LUNCH, 出面大把更好選擇啦, 呢間野我以後唔會幫襯囉。
2023-07-02
同一間餐廳集團的出品😠同一碟差咁遠!食咗一舊之後忍唔住問職員係咪賣晒啲菜葉,還是往後都再不會有菜葉,佢問完廚房之後話「放漏咗」😐 之後幫我加返😅這一碟餸,我每一次去Greyhound都會叫,多年來食過好多次,從未試過咁失望,賣相差太遠,口感當然亦有分別。我通常去尖沙咀海港城店,希望其他分店都可以保持返水準。杯龍眼冰好味😋朋友說好味,龍眼肉夠多,將來會再叫。我這碟牛肉就有陰影,下次要考慮吓仲叫唔叫博唔博。唉😮‍💨 我係下午茶時段來,大部份客都點三層下午茶。這一碟餸的價錢超過半個三層下午茶連兩杯飲品,我有幾鍾意這碟餸,才會叫佢而唔叫那個三層下午茶套餐呢😪愛之深責之切。

2023-05-06
用餐優惠
優惠券
  • 龍眼冰
2023-04-21 630 瀏覽
星期五夜晚繁忙時間,7:45pm左右入坐,眼見得2個staffs喺場,有個後生仔waiter落單,但疑似漏單,等咗20分鐘都未有嘢食,我哋先開始問係咪嚟緊,個waiter就話跟一跟(…即係依家先落單?),但等咗接近半個鐘都未有嘢食,剩返滿滿嘅餓感同一肚火🔥😠之後老公果碟羊架黃薑飯先到,我就仲係餓住睇佢食完,都未有嘢食,說好的海南雞飯呢?超過半個鐘都未有,想問隻雞係咪未孵出嚟?最後嬲到cancel order走人,我又嬲又餓咁即刻落咗樓下買外賣食。其實咁大間餐廳,人手同服務完全唔成比例,亦唔到位,非常唔掂同失望。

2023-04-21
2023-03-23 731 瀏覽
點了個下午茶套餐供2人享用,但發覺串燒的雞和牛肉就只有一串,乾到不得了。大部份都是炸物,好似街邊小食。炸丸類都不知是什麽肉,有2款,又是只有1粒。甜品有藍莓芝士蛋糕和綠茶蛋糕,味道普通。
點了個下午茶套餐供2
2023-03-20
今日食咗Greyhound Cafe嘅雞肉串燒同炸豬頸肉,哇,真係好好味啊!😎雞肉串燒燒得好啱,每一塊肉都好Juicy,啲燒汁又好香,真係好正味!呢個燒烤技術,真係高明得有啲,比啲路邊攤燒烤好遠好遠,真係值得一試!😍炸豬頸肉都好好食,啲肉炸得好香脆,好Juicy,配埋佢哋嘅醬汁,真係好開胃!而且,個豬頸肉唔會太肥膩,食落去唔會有啲人哋話嘅「好油」感覺。👍除咗食物之外,呢度嘅環境都好漂亮,好有style,真係好啱拍照!不過,啲裝潢有啲普通,缺乏啲驚喜。服務員都好有禮貌,不過啲態度有啲冷淡,有啲像係咁出餐,唔係好熱情。不過,呢度嘅衛生情況都好好,廚房設備整潔,食材新鮮,令人放心食用。總括而言,Greyhound Cafe係一個非常出色嘅餐廳,食物味道超級好,環境漂亮,衛生情況良好,抵食程度又高,值得一試!如果你想要一個高貴、有style、又好食嘅用餐體驗,呢度一定係你嘅首選!😏味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️
衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Greyhound Cafe一間裝飾優雅,十分舒適,適合一群家庭或朋友聚會的好地方餐廳主打做Fusion泰菜食物款式更多元化,更有自家甜點,特色下午茶薄切三文魚配泰式酸辣汁 : 意想不到非常合適配搭,帶到三文魚鮮味,酸酸辣辣,是非常出式既冷盤脆炸粟米蟹肉餅 :外脆內軟配泰式雞醬十分香口,比傳統魚餅蝦餅更特格龍蝦炒金邊粉 :金邊粉炒得乾身, 配上大大隻龍蝦肉,非普通泰菜館可試外觀:👍👍👍👍味道:👍👍👍👍*滿分=5👍

餐廳主打做Fusion泰菜
食物款式更多元化,更有自家甜點,特色下午茶

外觀:👍👍👍👍
味道:👍👍👍👍
*滿分=5👍

2023-02-04 679 瀏覽
朋友從外國返嚟,梗係同佢去食好野啦。第一時間諗到去MOKO 間Greyhound Cafe, 上次食過炸豬手,真係好回味。可惜今次無得食,唯有order 其他食物。真心推介青木瓜沙律,下次來都會繼續order. 今次食左沙爹同魚餅,好好味,朋友都話好食。下次會再encore 呢間餐廳!
2023-01-29 573 瀏覽
每次家庭聚會都會選擇呢間餐廳鍾意佢哋選擇夠多可以適合唔同年齡層嘅家人佢哋嘅豬手同埋有個煎餅都好食!每一次同家人都食得好開心而且飲品選擇範圍又多,已經無數次支持!
每次家庭聚會都會選擇呢間餐廳
鍾意佢哋選擇夠多可以適合唔同年齡層嘅家人
佢哋嘅豬手同埋有個煎餅都好食!每一次同家人都食得好開心
而且飲品選擇範圍又多,已經無數次支持!
2023-01-26 491 瀏覽
年初四約咗好友Gathering ,因為臨時改地方Book唔切位,喺間間都話要等1.5-2個鐘嘅情況下,呢間仲有吉枱唔使排隊,所以諗都冇諗就扑錘食呢間。一坐低已經知道要90分鐘交枱,所以我哋用咗5,6分鐘睇餐牌揀嘢食,落單嘅時候,嗰位男職員同我哋講今日比較忙,應該要等至少30分鐘先出到餐,咁我哋循例問一問交枱時間會唔會可以彈性處理,該名男職員表示唔得,然後就行開咗。之前為咗盡快落單,所以我哋未揀嘢飲,揀好後叫咗另一位嚟落單,目測似係經理,佢主動話今日得一位大廚喺度,所以出餐可能會比較慢,希望大家見諒,態度比之前嗰位好好多,抵讚。我哋叫咗一個小食拼盤,一份牛扒,一個青咖喱雞配薄餅(追加一份薄餅)同一碟泰式炒意粉。小食拼盤大部分係炸物,香口惹味,唔會過鹹,但2款腸仔中,波波腸較好,另一款腸仔食落口感較實偏鹹,個人不喜。牛扒冇問我哋要幾成熟,上枱感覺應該係medium well,而且係切好晒嘅,我唔知係因為佢覺得我哋會share所以幫我哋切埋,定佢一向都係咁上枱,不過就怪啲囉,因為預先切定啲牛扒啲肉汁會流失得快啲,可能佢諗住另外有個sauce做蘸醬,影響不大啩……好在味道都算ok,冇over
牛扒冇問我哋要幾成熟,上枱感覺應該係medium well,而且係切好晒嘅,我唔知係因為佢覺得我哋會share所以幫我哋切埋,定佢一向都係咁上枱,不過就怪啲囉,因為預先切定啲牛扒啲肉汁會流失得快啲,可能佢諗住另外有個sauce做蘸醬,影響不大啩……好在味道都算ok,冇over cook。
而個青咖喱雞配薄餅,個汁偏稀,以青咖喱嚟講,完全唔夠辣,個辣度感覺只係比白咖喱辣少少咁多。而且個薄餅唔夠熱又偏淋,失敗。

最差係個泰式炒意粉,勁多油,食落似中式豉油炒意粉,完全冇泰式感覺可言,唯一可取嘅係啲蝦都幾大隻同幾爽口,但個意粉真係不了。

飲品方面我揀咗杯椰汁冰嘅物體,叫Coconut Shake,椰汁味夠濃,飲到尾都仲係滿滿椰汁味,唔會水,幾好。
香煎和牛扒
小食拼盤
Coconut Shake
2023-01-25
小食拼盤
Coconut Shake
  • 脆炸單骨雞翼
侍應態度麻麻地🥲,我哋食完正餐後就立刻同樓面侍應叫兩件千層蛋糕,係即刻上,而唔係之後上,而我地同朋友分別去完洗手間之後都未上到兩件千層蛋糕🥲,喺期間,朋友間中有叫樓面侍應加水,叫左2次,最後都冇人黎🥲🥲,到到我去完洗手間返黎(由於我哋趕住去睇戲),所以我地係門口即刻話埋單先,因為都怕埋張單都等好耐🥲,但又立刻埋到單,收到錢(部機又冇慢到喎🙈),返埋位之後,兩件神聖既千層蛋糕仍然未出現🥲,再一次三催四請下,終於到了!!我諗我地下次唔會再黎呢間餐廳🥲🥲🥲
2023-01-24
2023-01-24 255 瀏覽
約了朋友去MOKO 食晚飯,立即上OPENRICE 睇下有咩好食啦。睇下睇下就見到呢間Greyhound cafe 食泰式fusion 菜,即刻訂枱。當晚去到果然沒有令我失望,餐廳很大間,裝修唔錯,食飯時很舒服。叫了炸豬手糯米飯,好好味,上菜時比相片更吸引。豬手炸得剛剛好,又唔油膩。肉碎生菜包都超級好食,生菜新鮮,肉碎炒得入味好香。只得2人,不能order 多D dishes, 唯有下次同朋友再來時試其他食物。已約了朋友再來食飯☺️
2022-11-24
2022-11-14 1049 瀏覽
想Hea Hea地食個下午茶,呢度真係唔錯。環境舒適,唔算多人。 閒日都有下午茶set,咸甜點比較向半,當埋lunch 都ok . 椰子蛋糕好食,不過今次冇貨,揀左水果千層,都唔錯咸點醬料好有特式,但略嫌串燒烤得太乾、食左幾次都係好乾好硬… 總括嚟講,三百幾蚊埋單。舒舒服服坐下傾下。算唔錯
想Hea Hea地食個下午茶,呢度真係唔錯。
環境舒適,唔算多人。 閒日都有下午茶set,
咸甜點比較向半,當埋lunch 都ok .
椰子蛋糕好食,不過今次冇貨,揀左水果千層,都唔錯
咸點醬料好
有特式,但略嫌串燒烤得太乾、食左幾次都係好乾好硬…
總括嚟講,三百幾蚊埋單。舒舒服服坐下傾下。算唔錯
2022-10-08 986 瀏覽
叫左2 人tea set! 3 層食物。沙律叫 正常!底層所有 炸野。串燒都係 極低質食物! 衰過去街邊掃街! 肉又硬又乾 ! 炸野 又乾 ! 甜品- 千層蛋糕! 又無左 椰子味! 重點係 呢款千層蛋糕 同之前食開既 兩回事! 好似食緊一疊紙皮。又係 又乾 又無cream 🥱🥱🥱結論:。我寧願食KFC 無咁嬲。
叫左2 人tea set! 3 層食物。

沙律叫 正常!

結論:。我寧願食KFC 無咁嬲。
下午茶set