2018-06-18
星期一假期,見有新餐廳開張,仲要食泰式西餐,二話不說,心口掛住個勇字就衝左入去。可能時間還早而且又是假期,所以沒太多人等位。一係到餐廳,裝修都幾間格不錯,不會太迫,只係全程偏暗,而且全部野都係黑色,包括個Menu都係黑色打開個Menu, 見到既係好多 黑筆刪除既痕跡,跟著睇到價錢都係偏貴,一個水牛漢堡要 $138 加一,單骨雞翅都要 $68加一,已經算比較便宜,不過食物並不是單用價錢衡量,收得咁既價,點都有一定河準先對得住個價錢最後叫左 單骨雞翅,卤水鴨脾河粉和冬蔭公湯河粉,轉五分鐘左右,鴨脾河到了,見到賣相不錯,於是滿心歡起地試下個湯先嘩,點知一試由自河,試完把幾火,個湯水咁,仲要得味粉味個鴨脾直頭冇卤水味,好似煲湯渣咁即時要問店員攞調味,但只有魚露都算了,單骨雞翅都到了,數一數,竟然有十二支單骨即有齊隻雞翅,食落都幾好味添立時心情暢快左最後個冬蔭公差不多半個鐘先到,因見到店員都好忙,所以我地耐心地等,冇催促過佢地又係時候試一試個湯先唉~~咁酸既,又冇辣味湯底都係好差,轉為試下隻大頭蝦先,隻蝦勁大D肉都幾彈,算唔錯,為碗粉加返唔少分。全餐埋單承惠$301,就價錢而言係偏貴,但俾我再揀
可能時間還早而且又是假期,所以沒太多人等位。
全餐埋單承惠$301,就價錢而言係偏貴,但俾我再揀,就唔會再試了