到底Green Common幾時先肯轉餐牌?我本身係一個素食者一個禮拜都食一兩次Green Common 平時最常食嘅係雞肉星洲喇沙但自從佢變咗做魚柳喇沙之後我不以為意食過一次魚柳浸咗喺米粉入面林晒成舊粉咁我第一次食,唔知佢扮緊乜肉我心諗呢舊嘢個質感好嘔心之後我有比多一次機會佢食咗次Fish N‘ Chips 但個魚柳都係成舊粉咁 仲要佢個Menu 一用魚柳,吞拿魚就成個Menu都係等咗成半年都冇轉餐牌我 之後 就 冇 再 點過mains 淨係食snacks 請考慮更頻密轉餐牌(魚柳真係唔好食!)
到底Green Common幾時先肯轉餐牌?
我本身係一個素食者
一個禮拜都食一兩次Green Common
平時最常食嘅係雞肉星洲喇沙
但自從佢變咗做魚柳喇沙之後
我不以為意食過一次
魚柳浸咗喺米粉入面
林晒成舊粉咁
我第一次食,唔知佢扮緊乜肉
我心諗呢舊嘢個質感好嘔心
等咗成半年都冇轉餐牌
我 之後 就 冇 再 點過mains
淨係食snacks
請考慮更頻密轉餐牌
(魚柳真係唔好食!)
2022-11-08 427 瀏覽
Recently, the service level has been continuously degrading. Staff looking like they’d rather be anywhere else, acting like customers are so beneath them, answering any question like they’re offended you even sat down. I’m so, so sorry I asked what the soup was. That’s sarcasm, in case you couldn’t tell. I’ve been a VIP member for 4 years now, and it’s starting to feel like you’re getting a bit too big for your boots.One staff in particular seemed to be having the worst day of his life, slamming

One staff in particular seemed to be having the worst day of his life, slamming menus down on the table, rolling his eyes, even ignoring questions. I tried to order a dish that was unavailable - instead of just telling me normally, he went “didn’t you see the sign outside?” Let’s be clear here: the only place where this information was written was on a 14pt font size A4 printout on the first table of the restaurant area. Nowhere on the menu did it say this, although when I came 2 weeks ago it was crossed off on the menu. So I’m sorry I assumed it was back in stock, and I’m clearly in the wrong for not reading your tiny paper.

He then decided to speak in slow, mocking Mandarin, although none of the other staff had any problem with my Cantonese. Yes, my Cantonese is accented, but my first language is English. Surprise, not all your customers are HKers! Be more open minded. Isn’t the whole brand about being progressive, kind, and caring?

TL;DR: food is fine, but don’t let your staff act out like children at work and degrade the brand. Super, super disappointed.
2022-11-01 368 瀏覽
今次第二次嚟幫襯,上一次食黑椒新牛堡,今次選食套餐:芝焗膳良肉醬意粉,蒜香炒雜菜,凍美式咖啡碟意粉芝士味也不錯,肉醬是素肉口感也不錯,在餐前食碟炒雜菜也相當不錯,多些纖維😋 再配搭杯凍美式咖啡,可自由加奶😋間中食素也不錯😃

間中食素也不錯😃
芝焗膳良肉醬意粉,蒜香炒雜菜,凍美式咖啡
2022-11-01
芝焗膳良肉醬意粉,蒜香炒雜菜,凍美式咖啡
2022-10-22 276 瀏覽
一直以來都覺得Green Common好犀利🤣一間主打全素食材嘅餐廳竟然做到「肉食」出嚟,家傳戶曉嘅焗蕃茄芝士豬扒飯、經典嘅牛肉漢堡都一一還原😳最近食得太多好野,但又唔想食得太清淡,咁Green Common就正正合乎我要求喇🤣🤣🤣坐低發現有一個Self-Select Set Combo,一個套餐包小食+主菜+湯/飲品都只係$95!。。🔘葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米 | $95/set評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: 睇下睇個Menu,發現其實種類都幾多,就好似呢款「葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米」就係佢哋近期新推出嘅產品之一。藜麥蒟蒻米軟綿綿,吸收左葡汁之後好濃味!炸魚柳”肉質”較實,真係帶有少少魚味😳。。🔘芝脆焗豬扒意粉 | $95/set評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 齋睇賣相幾可亂真😳🤣真係一模一樣!而”豬扒”食落口感同真實嘅豬肉有8成以上相似,豬肉味唔算重,但口感就幾似㗎!唔怪之得而家咁多人轉食素菜🤣。。🔘Omni新蟹餅評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: “蟹餅”配料落得較重手,一咬落去有好濃郁嘅香茅味,係越南同泰國嘅口味🤣蟹餅炸到外脆內軟,口感不錯!。。🔘新餐肉脆脆條•配煙燻蜜糖芥末醬(含蔥蒜)評分: 🌕🌕

葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米

🔘葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米 | $95/set
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗

芝脆焗豬扒意粉

🔘芝脆焗豬扒意粉 | $95/set

Omni新蟹餅

🔘Omni新蟹餅
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

新餐肉脆脆條•配煙燻蜜糖芥末醬(含蔥蒜)

🔘新餐肉脆脆條•配煙燻蜜糖芥末醬(含蔥蒜)
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 新餐肉應該唔多需要點介紹🤣因為而家周圍都食到!Green Common將新午餐肉切條再用熱油炸過,食落好似薯條咁樣😳點埋帶蒜香嘅蜜糖芥末醬食味道不錯!

🔘焙茶拿鐵
🔘香芋拿鐵
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 焙茶味濃厚,Latte有厚厚嘅奶香味。而香芋拿鐵加入左勁多芋泥,口感味道都十分不錯之餘仲好飽肚🫢🤣

流心香芋西多士

🔘 流心香芋西多士 | $46
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗
評語: Green Common又一嘅新出產品,切開多士有軟心香芋醬流出🤤如果唔夠仲可以自行灑上香芋醬,睇見都流口水❤️

🔻主打素食餐廳
🔻未來漢堡用100%植物製造,不含抗生素及膽固醇!
🔻新品不定期推出,食得健康又唔悶啦😛
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
2022-10-20 206 瀏覽
今晚同媽媽食飯,平時都會買新餐肉返屋企煎黎食,呢度嘅新餐肉都幾似真嘅牛餐肉!Green Common主打素食,又有好多蔬菜,啱哂成日都話要減肥嘅我😅 見到佢個未來漢堡,話100%植物製造,不含抗生素同膽固醇,最怕膽固醇嘅我見到即刻想食。不過今日同媽媽一齊,留返遲啲先食burger。自選套餐 包括:迷你小食+主菜/漢堡+餐湯/咖啡/茶 (💰95)🔸 葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米(7.5/10)新炸魚柳都幾似真嘅魚柳。葡汁蒟蒻米好似西米嘅口感,葡汁味都幾濃烈。佢係比較濕嘅質地,好似意大利飯咁。仲有好多切到細細粒嘅意大利青瓜同藜麥,呢個配搭都唔錯。🔸 新肌肉能量碗(8/10)呢個能量碗真係超大碗!未食已經feel到好有能量😂能量碗包括新餐肉、豆腐、羽衣甘藍、藜麥、牛油果、紅腰豆、花生醬。好多好多蔬菜,真係好!花生醬建議落少少就夠了,都幾濃味。🔸 omni 新蟹餅(7.5/10)一條條新蟹肉,真係有蟹嘅味道。點埋泰式辣醬,唔錯。🔸 樂樂雞 配 純素蜜糖芥末醬(7/10)素雞雖然無真正嘅雞肉咁彈牙,但口感都可以,好似麥樂雞咁😂🔸香芋拿鐵(7/10)好香好多芋泥芋頭粒!可以叫少甜更好。🔸意大利雜菜湯(

🔸 葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米(7.5/10)

🔸 新肌肉能量碗(8/10)

🔸 omni 新蟹餅(7.5/10)
一條條新蟹肉,真係有蟹嘅味道。點埋泰式辣醬,唔錯。

🔸 樂樂雞 配 純素蜜糖芥末醬(7/10)
素雞雖然無真正嘅雞肉咁彈牙,但口感都可以,好似麥樂雞咁😂

🔸香芋拿鐵(7/10)
好香好多芋泥芋頭粒!可以叫少甜更好。

🔸意大利雜菜湯(7/10)
好多蔬菜!味道尚可。

🔸流心香芋西多士(💰46)(8/10)
呢個好味呀!西多士炸得熱烘烘,芋泥同芋頭粒夾喺中間,幾香甜味適中👍🏻

呢度嘅服務不錯,店員都好有禮貌。上菜速度都好快。食又健康又大份,環境寧靜。

Overall 評分: 7.5/10
2022-10-20 61 瀏覽
相信大家對Green common呢間餐廳一啲都唔陌生🙈呢間餐廳主打健康及純素食品,見佢最近出咗新Menu,專登嚟試下佢🤣❛ Self-Select Set Combo 自選套餐 ❜ ($95)⥖ 迷你小食+ 主菜/漢堡+餐湯/咖啡/茶 ⥗迷你小食:> Omni新蟹餅 4pcs 呢款素蟹餅食落口感幾得意,味道都同真嘅一樣🤣同埋食落有小小辣,幾惹味😋> 樂樂雞 5pcs 雞塊炸得幾乾身脆口,食落口感唔錯,配埋純素蜜糖芥末醬一齊食好正🙈想再encore呀!主菜:> 葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米魚柳表面炸得好香脆,食落口感唔錯,一啲都唔油膩👍🏻咬落裏面亦唔會好粉,搭配藜麥蒟蒻飯一齊食,好有西式risotto嘅感覺😋> 芝脆焗豬扒意粉呢個意粉係用咗純素芝士去焗,食落唔會太重口味,吉列豬扒咬落幾有肉感🙈茄汁同意粉一齊食好開胃😆餐飲:> 手調朱古力飲品朱古力味香濃,味道唔太甜,唔錯😍> 香芋拿鐵香芋味濃郁,牛奶比例剛好🥛見到新品芋頭Menu好吸引,最後嗌咗個甜品:> 流心香芋西多士 ($46)多士炸得金黃香脆,咬落入面芋頭餡料滿瀉😍再淋埋香芋醬落

⥖ 迷你小食+ 主菜/漢堡+餐湯/咖啡/茶 ⥗

> 葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米

> 芝脆焗豬扒意粉

餐飲:
> 手調朱古力飲品
朱古力味香濃,味道唔太甜,唔錯😍

> 香芋拿鐵
香芋味濃郁,牛奶比例剛好🥛

見到新品芋頭Menu好吸引,最後嗌咗個甜品
> 流心香芋西多士 ($46)
多士炸得金黃香脆,咬落入面芋頭餡料滿瀉😍再淋埋香芋醬落多士一齊食,芋頭味道倍增🤩

總結:呢個自選套餐可以一次過試到咁多款健康純素食品,性價比超級高呀👍🏻
2022-10-19 53 瀏覽
Green Common係主打素食既餐廳,之前食過半自助早午餐都幾有驚喜。而未來漢堡係以100%植物製造,不含抗生素及膽固醇,配上新鮮蔬菜,味道同真漢堡都有幾分相似今次試下呢個 秋冬 Self-Select Set Combo $95,包咗迷你小食+主菜/ 漢堡+咖啡/茶🌟omni新蟹餅 🦀炸到外脆內軟,裹面仲有絲絲蟹肉,配埋泰式甜辣醬食,會更滋味🌟新餐肉趣趣條 就咁睇落幾似餐肉,但冇餐肉咁咸🌟葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米 🐟🌾用咗藜麥蒟蒻米代替意大利飯,更低卡高纖,香脆既新炸魚柳配上幼滑葡汁,葡汁味道唔算好重,新炸魚柳口感係幾似真魚,仲含豐富蛋白質。份量好多🌟芝脆焗豬扒意粉🐷🍝意粉醬係蕃茄🍅,仲有啲蔬菜粒,蕃茄味好濃。加咗啲芝士去焗,豬扒既口感都有啲似,即食都幾脆,味道都唔錯🌟香芋拿鐵☕️🌟焙茶拿鐵 ☕️新推出系列,焙茶可以再濃啲香芋都唔錯,幾香香芋味,減少少甜會更好🌟流心香芋西多士 🍞係兩片多士中間仲夾住香芋去炸,同平時既西多士都似。外面金黃鬆脆,中間既香芋流沙,淡淡香芋奶香,甜度已經夠。但另外都附有香芋醬,可以按自己口味加📍Green Common (將軍澳中心) 將軍澳唐德街9號將軍澳

🌟omni新蟹餅 🦀
炸到外脆內軟,裹面仲有絲絲蟹肉,配埋泰式甜辣醬食,會更滋味

🌟新餐肉趣趣條
就咁睇落幾似餐肉,但冇餐肉咁咸

🌟葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米 🐟🌾

🌟芝脆焗豬扒意粉🐷🍝

🌟香芋拿鐵☕️
🌟焙茶拿鐵 ☕️
新推出系列,焙茶可以再濃啲
香芋都唔錯,幾香香芋味,減少少甜會更好

🌟流心香芋西多士 🍞

📍Green Common (將軍澳中心)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G05號舖

2022-10-19 52 瀏覽
《Green Monday健康低碳之選🌳》平時食得肉多,今日黎個 Green Monday💚同朋友去左主打素食的Green Common,叫左兩個自選套餐 $95,包主菜,小食,湯或飲品,幾抵食! 🔸葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米以藜麥蒟蒻米代替意大利飯,粒粒飽滿蒟蒻米,低卡高纖非常健康。葡汁椰香味道香濃幼滑,配搭金黃香脆的新炸魚柳,以純植物食材製造出魚肉口感,低卡又飽肚!🔸脆炸新蟹餅 蟹餅外脆內軟,滿滿蟹肉,鮮味十足,配埋泰式甜辣醬,特別滋味!🔸黑椒新牛堡烘得香脆的麵包,OMNI @omnifood.hk新漢堡排充滿肉汁,不含抗生素和膽固醇,配料有炒蘑菇和椰菜絲,配埋特濃黑椒醬,份量十足,口感豐富!🔸蒜香炒雜菜雜菜有秋葵,雜菌,甜椒,西蘭花,甘荀和椰菜。用蒜蓉炒充滿蒜香味道,又健康又惹味!🔸焙茶拿鐵充滿濃郁焙茶茶香、口感滑順,飲完立即暖入心窩。🔸養生桂圓紅棗茶桂圓紅棗都係女仕恩物,補血補氣,美容養顏。好香紅棗味道,桂圓少甜,大大杯好好飲!💜流心香芋西多士飯後要食個甜品,試左佢地既新品流心香芋西多士❣️ 流心香芋西多士,中間夾住香芋流沙,香芋香甜綿密,淡淡香芋奶香,芋頭控仲可以加埋香芋醬,千祈
《Green Monday健康低碳之選🌳》

平時食得肉多,今日黎個 Green Monday💚

🔸葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米

🔸脆炸新蟹餅

🔸黑椒新牛堡
烘得香脆的麵包,OMNI @omnifood.hk

🔸蒜香炒雜菜

🔸焙茶拿鐵
充滿濃郁焙茶茶香、口感滑順,飲完立即暖入心窩。

🔸養生桂圓紅棗茶

💜流心香芋西多士
飯後要食個甜品,試左佢地既新品流心香芋西多士❣️ 流心香芋西多士,中間夾住香芋流沙,香芋香甜綿密,淡淡香芋奶香,芋頭控仲可以加埋香芋醬,千祈唔好錯過啦!
屋企有素食人士,所以有時都會搵啲好食嘅素食料理一齊嘆下😋 Green Common就係一個好選擇,又好味又特別,尤其多款植物肉食落同真肉真係冇分別,仲要健康添!好似未來漢堡咁,就係用100%植物製造,不含抗生素及膽固醇,配上新鮮蔬菜,好好味🤤最近推出嘅秋冬𝗦𝗲𝗹𝗳-𝘀𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁 𝗦𝗲𝘁 𝗖𝗼𝗺𝗯𝗼就有多款期間限定嘅菜式,好吸引😋𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 𝗢𝗺𝗻𝗶新蟹餅 𝗢𝗺𝗻𝗶𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗖𝗮𝗸𝗲素蟹肉系列🦀蟹餅炸得香脆,真係有一絲絲蟹肉㗎 !👍 新餐肉脆脆條 𝗢𝗺𝗻𝗶𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵𝗲𝗼𝗻 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀張素午餐肉切成條形去炸,香口惹味,味道同午餐肉接近一樣🐖👍 葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米 𝗣𝗼𝗿𝘁𝘂𝗴𝘂𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗻𝘂𝘁 𝗢𝗺𝗻𝗶 𝗚𝗼𝗹𝗱𝗲𝗻 𝗙𝗶𝗹𝗹𝗲𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗞𝗼𝗻𝗷𝗮𝗰 𝗥𝗶𝗰𝗲感覺似risotto,炸素魚柳香口,雖然係植物肉但肉質嫩滑。用上䈮蒻米代替米飯,啱哂想減少澱粉吸收嘅我。👍 芝脆焗豬扒意粉 𝗛𝗞 𝗢𝗺𝗻𝗶𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗖𝘂𝘁𝗹𝗲𝘁 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶芝士用上素芝士,非常貼心。焗素豬扒都炸過,肉質有咬口又唔會散。蕃茄味意粉有咬口,煮得啱啱好。👍 流心香芋西多士 𝗛𝗞 𝗦𝘁𝘆

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 𝗢𝗺𝗻𝗶新蟹餅 𝗢𝗺𝗻𝗶𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗖𝗮𝗸𝗲
素蟹肉系列🦀蟹餅炸得香脆,真係有一絲絲蟹肉㗎 !

張素午餐肉切成條形去炸,香口惹味,味道同午餐肉接近一樣🐖

👍 流心香芋西多士 𝗛𝗞 𝗦𝘁𝘆𝗹𝗲 𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗧𝗮𝗿𝗼 𝗙𝗶𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀
超推介甜品🍮煎到金黃色嘅西多士包住香芋內餡,再配上芋泥自己倒上,貼度恰到好處。

👍 香芋拿鐵 𝗧𝗮𝗿𝗼 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲
除咗本身濃濃嘅芋頭味,底部仲有芋泥,記得撈埋嚟飲呀🥰
👍 焙茶拿鐵 𝗛𝗼𝗷𝗶𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲
焙茶味濃,茶同奶比例啱啱好,唔會太甜。

📍Green Common
將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G05號舖
2022-10-18 48 瀏覽
平時素食一定唔係我首選,就算知道Green Common開到周圍都係,但一直都未試過,但今日經過被佢哋個新menu吸引!餐廳除咗有堂食位,仲有grocery shop。自選套餐($95)- 包小食、主菜同飲品,如果外賣仲有8折,好掋食。Omni新蟹餅 - 完全食唔岀係素食,外表炸到金黃香脆,而入裡個口感同蟹肉極之相似,仲有好香嘅胡椒味,一定要試。葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米 - 蒟蒻米高纖低熱量,低升糖,減肥人士必食!撈埋葡汁真係好似飯。而舊炸魚柳一啲都唔輸真魚柳,雖然無魚嘅鮮味,但勝在口感相似。焙茶拿鐵(+$15)- 用嘅係Minor Figures oat milk沖,用植物奶就更健康喇。焙茶味好濃郁,最好嘅杯嘢飲整唔甜。流心香芋西多士($46)- 好似好邪惡咁😂 但熱辣辣嘅西多真係好難抗拒!個西多即叫即整,好軟熟又有咬口,而入面嘅流心香芋唔會好甜,但就好香,味道同口感都好夾。驚你唔夠香芋,仲另外俾個香芋蓉你淋落好,作為糖漿嘅substitution真係非常好。

餐廳除咗有堂食位,仲有grocery shop。

2022-10-17 582 瀏覽
Green common 係我一向間唔中會去食的素食餐廳,一向欣賞佢既高質之作。我唔係vegan,不過偶然都想身體detox下,所以會去吓素食餐廳食得健康啲今日去咗嘆下午茶,三點呢段時間餐廳冇咁迫Menu如下: 👆🏻之前餐廳都仲未有呢個港式餐,特別同滿足到香港人嘅需求👍🏻👍🏻內部環境如下,相片外仲有其他枱我叫左👉🏻Omni 新蟹餅蟹餅係第一道上菜嘅,新鮮炸,又脆又熱,同真嘅蟹肉好似,問咗職員其實係用咩整,佢話係用植物嘅蛋白質,夠晒健康👍🏻配埋泰式甜醬,我自己覺得冇加都夠味👉🏻葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米驟眼一睇有啲似咖喱飯。材料有魚柳、意大利青瓜、藜麥同埋蒟蒻米,用左蒟蒻米代替意大利飯,口感濕潤。蒟蒻米低醣低卡高纖維,個葡汁嘅椰香味都好重,香甜順滑,加埋魚柳好飽肚。魚柳個樣做得好似,味道同真正嘅魚柳就有少少分別,魚味唔算話好重。👉🏻流心香芋西多士呢個我真係非常推薦。難得Green Common加入返啲香港地道風味,哩個流心香芋西多士,中間夾住香芋流沙,每咬一啖啲香芋流晒出嚟😎香芋香甜綿密,配埋香芋醬,不過本身嘅流心香芋,鍾意香芋嘅朋友可以勁加😂😝👉🏻焙茶拿鐵焙茶即係煎烘咗嘅綠茶,好香嘅焙茶

今日去咗嘆下午茶,三點呢段時間餐廳冇咁迫

Menu如下:

內部環境如下,相片外仲有其他枱

我叫左
👉🏻Omni 新蟹餅

👉🏻葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米

👉🏻流心香芋西多士

👉🏻焙茶拿鐵
焙茶即係煎烘咗嘅綠茶,好香嘅焙茶味,如果有埋拉花就好啦👍🏻

Overall 其實如果下午茶嘅時間去食真係好抵,我見外賣自取仲有七折優惠,個級真係好飽,可以兩個人share!環境舒服,重點係食物健康👍🏻下次再encore
  • 流心香芋西多士
  • Omni  新蟹餅
  • 葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米
2022-10-12 70 瀏覽
住喺將軍澳一直都未食過素食餐廳,朋友介紹味道都唔錯,價錢又唔貴,所以試吓,真係長見識,原來好多食物都可以係素食,用植物製造。秋冬combo set $95Omni新蟹餅味道似足蟹餅,炸得金黃鬆脆,有蟹肉香味。葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米第一次試蒟蒻米,口感好特別,但係夠飽肚,減肥岩哂。焙茶拿鐵樂樂雞味道好似麥當勞嘅麥樂雞,一樣有肉肉口感。新炸魚薯條炸魚像真度非常高,健康又美味。美式咖啡戀暖香芋推介!流心香芋西多士香芋西多士超好味,煙煙韌韌,唔會太甜。呢間餐廳主打素食,仲有未來漢堡以100%植物製造,不含抗生素及膽固醇,下次有機會會試吓,健康餐食。

秋冬combo set $95
Omni新蟹餅
味道似足蟹餅,炸得金黃鬆脆,有蟹肉香味。

葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米
第一次試蒟蒻米,口感好特別,但係夠飽肚,減肥岩哂。

焙茶拿鐵

樂樂雞
味道好似麥當勞嘅麥樂雞,一樣有肉肉口感。

新炸魚薯條
炸魚像真度非常高,健康又美味。

美式咖啡

戀暖香芋
推介!流心香芋西多士
香芋西多士超好味,煙煙韌韌,唔會太甜。

呢間Green Common我食過好多次,每次都係自取外賣。之前每次外賣奶茶,就算佢係無裝滿,但都只係低個杯2cm 左右但係今日杯奶茶超級細杯,好過分!😡😡😡
但係今日杯奶茶超級細杯,好過分!😡😡😡
2022-09-15
15 分鐘 (外賣自取)
2022-04-02 683 瀏覽
食得太多好西, 有時要食下沙律清腸胃🤣Green Common大家應該唔陌生~佢最近出左個抗疫快取套餐, 超抵😍😍🔹新肌肉藜麥沙律 ($58)🍀👍🏻而個餐超級超級豐富‼️‼️‼️有一個雜菜湯, 一大盒新鮮沙律菜, 同一大盒「肌肉」💪🏻「肌肉」有新餐肉, 新豆腐, 藜麥, 牛油果, 蕃茄同粟米😮新餐肉其實係素既餐肉, 估唔到同真既餐肉一樣味😍份量仲要超足, 我分左兩次食先食得完🙈🙈又平又健康又好味😋無得彈呀 💯‼️評分: 🍀🍀🍀🍀🍀
食得太多好西, 有時要食下沙律清腸胃🤣
Green Common大家應該唔陌生~
佢最近出左個抗疫快取套餐, 超抵😍😍

🔹新肌肉藜麥沙律 ($58)🍀👍🏻
而個餐超級超級豐富‼️‼️‼️
有一個雜菜湯, 一大盒新鮮沙律菜,
同一大盒「肌肉」💪🏻
「肌肉」有新餐肉, 新豆腐, 藜麥,
牛油果, 蕃茄同粟米😮
新餐肉其實係素既餐肉,
估唔到同真既餐肉一樣味😍
份量仲要超足, 我分左兩次食先食得完🙈🙈
新肌肉藜麥沙律

又平又健康又好味😋
無得彈呀 💯‼️
評分: 🍀🍀🍀🍀🍀
新肌肉藜麥沙律
2022-03-28 414 瀏覽
是日中午同同事一齊嗌外賣今日想食得健康啲所以我就提議Green Common而同事都想食牛油果所以我哋都嗌左哩間今次係用app嗌嘅午市其實有好多選擇個人覺得最抵嘅係呢個Menu:👇🏻$46.4 包一款主菜同素湯我揀咗新肌肉藜麥沙律 🥗加素湯同事反而帶咗正餐(未來漢堡)再另外加個正價湯(一個湯另外加大約$28)點知嚟到原來正價湯嘅size同我個湯嘅size一樣嘅所以真係嗌呢個set 餐會比較抵黎到個賣相唔差喎素湯係羅宋湯!我覺得好好味呀!不過同事就覺得有啲淡,對我來講覺得幾好,仲有少少辣辣地嘅感覺😽牛油果好好味,不過我最鍾意都係嗰個素午餐肉,整得好真,好味過真嘅午餐肉而藜麥有助腸胃消化,一路食都有種好Fresh好健康嘅感覺!另外其實仲有一盒好大盒嘅菜,不過唔記得咗影!呢個價錢有一盒菜,一盒沙律同一個湯,又健康飽肚,可以再encore
是日中午同同事一齊嗌外賣

我揀咗新肌肉藜麥沙律 🥗加素湯
點知嚟到原來正價湯嘅size同我個湯嘅size一樣嘅
所以真係嗌呢個set 餐會比較抵

黎到個賣相唔差喎
而藜麥有助腸胃消化,一路食都有種好Fresh好健康嘅感覺!
另外其實仲有一盒好大盒嘅菜,不過唔記得咗影!

外賣送餐