2016-08-23 206 瀏覽
三個女人一個墟,上次三個女人去Granville Island由晏晝傾到夜晚,食物好,環境好,服務好,留下非常好既印象,今日決定再encore,炸甘薯薯條($78)。上次食完一直心思思想再食,今日必點。番薯有天然甜味,外層加少少鹽炸,熱辣辣非常香口,今次再食都仍然係咁正!新鮮大蜆配牛油檸檬($168)。朋友鍾意食蜆,所以叫左呢款小食。蜆肉新鮮,調味帶有牛油香同檸檬既酸咪咪,夠醒胃。蟹肉沙律($168)。已經拆晒肉,啱晒我地呢班懶惰既蟹精,蟹肉鮮甜又啖啖肉,旁邊仲有我非常喜歡既牛油果,非常正,值得推介!炭燒澳洲頂級牛柳($158)。上次黎都食過,又係屬於encore系列。牛柳叫左五成熟,肉質鮮嫰有肉香,旁邊既薯仔粒用BBQ醬炒過,好惹味。炭燒智利鱸魚配大蜆(228)。魚柳面層香脆,入面嫰滑,加埋面頭既BB露筍,整個感覺好light,啱晒怕肥既女仔。
2016-08-13
2016-08-22 158 瀏覽
這裡不知不覺已成為另一個小蘇豪,這間店我很喜歡來,食物製作認真。今晚是平日,早了點來,未見太多人,我很欣賞這三幅海報,有些動物部位的名字確實是常吃,原來不知道確實的位置。接骨木花味cider,味道有點像Jolly Shandy,帶點微酸,不太甜。要on diet, 就食鮮橙沙律,菜夠爽脆,加上鮮甜橙肉及酸醋,味道清新。這裡食飯和朋友相聚一流呀!
這裡食飯和朋友相聚一流呀!
2016-08-16
2016-08-21 150 瀏覽
今晚我們決定開車到高街享用晚餐, 原因無他, 門口可以泊車, 十分方便這條街真的越來越多餐廳食肆, 但主要都是西式的為主, 走在街上感覺彷似去到國外, 讓人有一刻離開了香港休息出竅的感覺, 忘記了日間的工作煩惱。特別是門面的裝飾, 都各具特色, 所以都成為了我們的飯堂之街。今天他揀了這間食美國菜的 Granville Island Hong Kong 閒日的晚上, 坐了半小時幾近客滿了, 幸好我們早來呢 餐廳設計都幾型格的, 用了infographic介紹他們有用的雞牛豬各個部位 而且有很多不同類別的手工啤酒可供選擇, 而菜色是美國菜, 份量都比較大呢! Hot Wings 可以做雙併 Jumbo Hot Buffalo Wings特大水牛城火辣雞翼這個雞翼反而跟我想像中很不同, 不太辣反而有點微酸的味道。感覺真的很鬼佬雞翼, 他反而食得慣而我不太慣這味道 Jumbo Honey Mustard Wings 特大芥末蜜糖雞翼個人比較喜歡這個帶甜的芥末蜜糖雞翼, 這個mix 不會太辣, 反而芥末跟蜜糖的味道很夾, 很香口 Fresh Clams 新鮮大蜆配牛油檸檬 這個大蜆份量

閒日的晚上, 坐了半小時幾近客滿了, 幸好我們早來呢
餐廳設計都幾型格的, 用了infographic

介紹他們有用的雞牛豬各個部位

特大水牛城火辣雞翼&特大芥末蜜糖雞翼
Fresh Clams 新鮮大蜆配牛油檸檬
這個大蜆份量真的多, 而且很鮮甜大隻, 用上了檸檬去腥吊味, 加上很香的牛油炒熟, 令大蜆更香甜
新鮮大蜆配牛油檸檬

Roasted Portobello Stuffed 芝士忌廉車厘茄焗原隻燒烤菇
這隻大菇真的很巨型, 盛載著很豐富的材料呢

有很多的芝士, 香草, 蒜蓉, 車厘茄, 全部都帶有豐富的水份, 咬下去時很Juicy!
芝士忌廉車厘茄焗原隻燒烤菇
Wagyu Burger add cheese

這個用上了澳洲和牛做的漢堡包真的很 Juicy, 五成熟一口咬下去食得出只有自家手打才有的味道, 而且漢堡的口感不會很腍到令包都變糊狀, 明顯是真材實料沒有混入麵粉
Wagyu Burger add cheese
整頁 menu 都是啤酒, 餐廳經理很自豪的介紹著他們的手工啤酒及各款特色啤酒! 我最後揀了這個在黑板介紹的啤酒Holgate Little Heifar (Aus) 4.2%
這個的泡沫很多, 帶微甜清新的感覺! 很適合女士飲! 個人覺得很對口, 食美國菜很有 feel 呢~
2016-08-11
特大水牛城火辣雞翼&特大芥末蜜糖雞翼
新鮮大蜆配牛油檸檬
芝士忌廉車厘茄焗原隻燒烤菇
2016-08-20 133 瀏覽
今次第二次來光顧,終於可以坐裡面了,裝修很warm, 雖然位子不多,不過感覺舒服。士多啤梨cider,無藥水feel,味道較甜,適合我這些咁sweet的女孩子。Cocktail Shrimp,蝦肉爽口,雖則不是游水蝦,不過點上那個酸甜的茄醬後,也能帶出蝦的鮮味,適合作為夏天的餐前小食。蜆肉扁意粉,用了蕃茄醬汁,鮮蜆肉,夠大隻夠鮮味多汁,意粉軟硬適中,我鐘意!肉眼扒五成熟,肉味濃,很腍身,賣相又得,好味!再戰甜品,Apple crumble,很香肉桂味,滲透至蘋果裡,好好味,旁邊的脆餅又夠脆夠香口,好好味!如果上面個不是 cream是ice cream 就perfect!
肉眼扒五成熟,肉味濃,很腍身,賣相又得,好味!
2016-08-15
對意大利薄餅的熱烈推動下,是日往西環走一回。高街有點徒,過來下坡要小心斜度喔。不過餐牌選擇就唔係好多三重芝士pizza 158心儀多多芝士的陣容,當然就不得不試名物cheese pizza啦,厚薄度跟外國地道的相同,麵粉用得剛好,空氣打進麵團內,自然鬆軟滋味無窮。Cheese香四散整個大批內外,雖然焗得剛好,但沒從前能拉絲的邪惡了,不過仍是令芝士控失控的一道。唯是次芝士量感到不滿足,批邊位很多沒有滿佈芝士,跟當初吃的不一樣,可能是換了廚師或做法吧。不太記得以前好像沒有加上茄醬,如果沒蕃茄味,加更多的芝士會更美好。香橙什菜沙律98橙柳不錯已去核,什菜量許多呀,女生當正餐一定夠呢。唯菜略有少少黃。黑醋汁令人蠻開胃,今天吃多點菜,感覺健康不少呢。凱撒沙律98份量估唔到又幾大bor,沙律菜超爽脆新鮮,索索聲咁very fresh,芝士粉同煙肉干又香,包粒又脆真不錯。最正係個惹味沙律醬,唔太張口幾得bor...Homemade fresh lemonade45x2這個係我的至愛,雖然簡單但食pizza飲佢無得彈,皆因清新得黎唔甜,檸香酸酸地咁減膩首首首精選。食到一半中途店員把燈光較更暗了,只靠蠋
不過餐牌選擇就唔係好多
三重芝士pizza 158

香橙什菜沙律98

凱撒沙律98

Homemade fresh lemonade45x2

食到一半中途店員把燈光較更暗了,只靠蠋光配襯著外國風情的環境裝修,我又開始懷念西方的生活了。
2016-08-20 99 瀏覽
自從西環站開通後, 原本已經有不少美食的西環進駐了更多特色餐廳! 特別是高街一帶, 現已由多間 Bar & Resturants 形成了一個小蘇豪。是晚便來到了Granville Island Hong Kong, 一間有美式風格, 主打Carft Beer的西餐廳。 今次沒有點Craft beer, 反而點了cider, 酒精度較低, 帶有清新的青檸味, 很適合女士們。 前菜點了 Caesar salad, 份量適中, 羅馬生菜很新鮮。 之後點了一份 Shakshouka, 這款在餐牌內沒有的, 但看見桌上的推介牌, 好像該餐廳的精選食物, 所以便了。它是以碎蕃茄粒,肉碎, 磨菇 主再鋪上芝士,蛋和香草, 另外可選辣和不辣。我點的是辣味, 味道很惹味, 有點似蛋批, 單獨食有點味道過濃,但配上烘多士便剛剛好! 主菜是Free Range Chicken 烤焗走地雞, 定確口感比一般冰鮮雞有層次, 雞皮很脆, 醃料亦很足夠, 雞肉也十分入味。 另外, 配菜烘粟米也味道很出色, 粟米本身很甜, 外層被掃上少許醬油, 味道很特別。其實餐牌上還有很多食物想試, 下一定會大伙人來點多些特別的菜

其實餐牌上還有很多食物想試, 下一定會大伙人來點多些特別的菜式!!!!
2016-07-24
用餐優惠
試食活動
  • Shakshouka
  • Free Range Chicken
2016-08-15 823 瀏覽
整段路開滿佈置得甚有氣氛的西餐廳,走在西環這舊區,卻感受到外國小鎮的情懷。再一次來到Granville Island。週末的悠閒下午,坐在戶外的吧枱,喝啤酒,吃炸蕃薯條,望向車流不多的高街,享受難得的閒情逸致。午市餐牌試過一次,份量夠大,價錢相宜,都幾抵食。這次決定散叫。很想再吃炸蕃薯條,友人卻說作感冒,只好點得健康一點,跟可口的炸物說再見。Slow Baked Cherry Tomato 慢焗車厘茄第一次在餐廳吃這麼大盤的車厘茄,還要是間酒吧餐廳,實在健康。經過加熱,茄紅素更易被人體吸收,慢焗亦可防止高溫破壞當中的維他命C。焗過的車厘茄依然粒粒飽滿。咬破皺了的皮後,在口裡爆出又暖又清新的蕃茄汁。除了聞到香噴噴的羅勒,吃下去還有橄㰖油和輕輕的蒜香。沒想到簡單如車厘茄的食材,也可以做出多層次的味道。Crab Meat Salad 蟹肉沙律蟹肉份量慷慨,加點檸檬粒吊出鮮甜,味道更鮮。沙律新鮮爽脆,沙律醬以小碟子分開上,乎合現代人的健康飲食習慣。還有不少營養價值甚高的牛油果。熟得恰到好處,滑溜香濃,又未腍到爛,入口尚帶口感。不過,平實的沙律算是幾道菜中,最欠驚喜的一道。Flame Grill
Crab Meat Salad 蟹肉沙律
Flame Grilled Lamb Rack 炭燒羊架
一份有8支,兩個人點半份剛好。四支羊架精緻地排好,一支靠一支,再加上烤椰菜花、薯仔粒和沙律作伴碟。Medium rare的羊架紅得漂亮,怕羶的友人起初被它的顏色嚇怕,其實只要把其反過來,便會見到烤成漂亮的灰色,還有一格一格的深啡色烤紋。份量十足,肉十分厚身,連著少量脂肪。下刀切肉的一刻,便預計到入口一刻的軟嫩。
不出所料,肉質軟嫩無比,夠濕潤,邊咀嚼邊溢出清清的肉汁。沒有羊羶,而是很清的羊肉香,還有陣陣炭燒香。入口軟腍的脂肪,慢慢化成油脂,跟豐盈的肉汁混在一起。肉香和油香相互交織,簡直是無可挑剔的合奏。這是近來吃過最好吃的羊架。
配菜毫不馬虎。薯粒皮脆肉腍,調味惹味,跟內裡的薯香又夾。經調味的椰菜花烤成深橙色,既香口又不失本來的草青味。
Roasted Foot Long Carrot 烤焗原條甘荀
點這個甘荀,全因被名字中的"Foot Long"引起好奇。原條甘荀一分為二,加上Rosemary和thyme兩種香料,掃上橄㰖油去焗,焗至表面微乾,尾部微焦。從尾部吃起,外層微焦,咬下去腍中尚帶爽脆,滿口盡是甘荀的清甜,十分好吃。不過越吃越上,甘荀越粗,就開始硬。去到中間還可以稱作爽脆,吃到最後,太硬,加上已飽,把它放棄了。有點可惜,新鮮的甘荀其實十分好吃,尾部尤其難忘。
看著滿桌子的蔬菜,連店員都忍不住說我們點得健康。吃了如此多維他命、茄紅素、胡蘿蔔素,又有店員不俗的服務,吃了一頓輕鬆寫意的午餐,希望友人會不藥而愈。
2016-08-13
  • 炭燒羊架
2016-08-12 142 瀏覽
自從西環有左地鐵之後,呢個地段由一個舊社區,變左有好多新派靚裝食肆,同埋,呢度o既樓又再貴多d啦~ 中西區o既樓本身已經貴ga la,而家有埋地鐵加個靚校網,就算過30年樓都可以萬7、8蚊尺,香港人有無咁難做呀 唉! 講樓就真係o徒氣~ 都係食野最實際 高街而家原來都有唔少餐廳,呢間o既裝修都算數一數二,咁就俾佢吸引左入黎啦假日午市子左brunch menu,仲可以a la carte,menu都唔夠睇? 記得留意埋黑板上o既special menu啦先來一碗餐湯,雜菜湯入面有好多小鮮菇粒,係比較特別o既做法Crab Meat Salad ($168)蟹肉鋪滿係沙律上面,沙律醬另上,可以隨你自己個人口味加入沙律拌勻,最令我驚喜o既係有半舊我最愛的牛油果跟上,我將牛油果塗上脆包一齊食,yummy! Carbonara ($138)材料十足的CARBONARA,有大量芝士同煙肉,拌勻後的第一口,充滿蛋黃味道,意粉應是手工製作,比一般的更為有咬口,建議呢個意粉要快食,如果唔係意粉就會好快吸晒D汁ga la身處香港呢個病態城市,每個人都應該要搵個位俾自己去抖氣,而我呢? 每個周末同老公去唔同地
唉! 講樓就真係o徒氣~ 都係食野最實際

先來一碗餐湯,雜菜湯入面有好多小鮮菇粒,係比較特別o既做法
Crab Meat Salad ($168)

Carbonara ($138)

,意粉應是手工製作,比一般的更為有咬口

身處香港呢個病態城市,每個人都應該要搵個位俾自己去抖氣,而我呢? 每個周末同老公去唔同地方試新餐廳,好味食物已經令我放鬆不少了

2016-07-31
2016-08-12 1919 瀏覽
上回講到好友JJ邀請XO仔當其婚宴司儀,請飲雞尾酒報喜。翌日晚上就輪到準新娘YY請食晚飯再次道謝,雙份誠意,實難推卻 。新娘子家住半山,最愛於高街及正街周邊覓食,週四就帶咗小肥去一家佢常幫襯o既「Granville Island Hong Kong」。其實自己之前都去過「Granville」喺大坑間分店,不過嗰陣只係歡樂時光以小食送啤酒,同今次食正餐唔同。兩人八點入座,店子已八成滿,小肥就等到九點多離去時,先喺唔影響其他食客o既情況下四周拍照。酒牌所示,餐店主打手工啤酒 ,並陳列於右手邊o既鐵架內。單憑牆上三幅豬、牛、雞o既部位組織圖,個人會覺得食肉會最安全,無奈YY唔食紅肉,細佬亦順應其口味,整晚只食黑板上所推介o既幾味海鮮佳餚 。男主角請飲雞尾酒,女主角就請飲原枝白酒送海鮮,認真闊綽! YY每餐定必要食一大碟沙律,所以先叫咗客「蟹肉沙律」($168)。應主人家推介,XO仔就點食「炭燒智利鱸魚配大蜆」($228)。新鮮熱辣o既鱸魚幼嫩白滑,鮮味無窮,配角蜆隻亦肥美鮮甜 。因健美問題,兩人決定再分客「大蜆車厘茄意粉」($168),而棄選食飯後甜品 。大蜆同鱸魚主菜入面嗰
酒牌所示,餐店主打手工啤酒
,並陳列於右手邊o既鐵架內。
男主角請飲雞尾酒,女主角就請飲原枝白酒送海鮮,認真闊綽!
Milton Park Chardonnay South Australia 2015
蟹肉沙律($168)
蟹肉沙律
新鮮熱辣o既鱸魚幼嫩白滑,鮮味無窮,配角蜆隻亦肥美鮮甜
炭燒智利鱸魚配大蜆
大蜆鱸魚主菜入面嗰啲一樣咁甘香鮮美,意粉麵條則煙韌彈牙,煮製時間掌握得好好,實難挑剔。
大蜆車厘茄意粉
好友婚宴在即,小弟能為其擔當司儀一角其實已深感榮幸,男女主角各自請客以示謝意,真係搞到小肥有啲唔好意思。「Granville Island Hong Kong」格調輕鬆,海鮮菜餚美味可口,當真感激新娘子咁好介紹。請容許XO仔在此再度祝賀二人白頭到老,永浴愛河
2016-08-11
大蜆車厘茄意粉
2016-08-01 197 瀏覽
餐廳位於高街,在地鐵站C出口再向下行一個街口,正街雖然陡峭,但亦不算十分辛苦。想不到自從地鐵開通了西港島延線後,這條街竟然變成了另一個蘇豪,街道路兩旁餐廳林立,不時有老外在門外把酒談心,氣氛很好。特大水牛城火辣雞翼, 餐牌上註明了特大,果然比普通坊間的雞翼大一點,外皮炸得脆脆的,雞翼醃得入味,配上水牛雞翼的經典酸甜汁,十分惹味。卡宴辣椒蒜香鮮蝦意粉,由於餐廳以酒吧自居,所以意想不到這碟意粉的分量竟然如此巨大,足足有大大隻的鮮蝦四隻,蝦肉爽口彈牙,沒有半點的腥味,很明顯是上等貨色,意粉熟度剛剛好,是我最喜歡的 al dente,伴着蒜蓉辣椒汁,好味。下次一定要再約三五知己來這間餐廳一起把酒談心一番。

下次一定要再約三五知己來這間餐廳一起把酒談心一番。
2016-07-30 1534 瀏覽
近黎興起飲手工啤酒, 無論係本地定係外國嘅手工啤, 都被餐廳極力推介 。 西營盤嘅高街原來唔只得鬼屋出名, 喺近年開咗好多間感覺蘇豪嘅餐廳酒吧。由第一街第二街第三街行上去, 就會到達高街,係西營盤站通車之後, 去西環搵好野食就更加方便。今次介紹嘅餐廳叫《Granville Island》, 係外面望入去,已經好友離港嘅感覺。 門口嘅酒吧 , 聚集咗嚟happy hour嘅外國人, 真係唔講都以為去做外國。酒吧有好種craft beer, 美國,本地,日本, 比利時等等嘅手工啤酒都有。今日叫左一杯黎自美國 California 嘅Lost Coast Brewary Great White,酒精成份4.3%,啤酒顏色較為潔白, 味道較淡身,果味濃郁, 飲落相當清爽。 由於酒精成分唔高, 必然係女仔happy hour之選。餐廳除咗酒吧外,仲有餐廳提供各類型嘅小食同主菜。Hot buffalo wings果然係 GI signature$98,外面脆漿夠脆,而且hot sauce夠酸, 食落零舍開胃。配埋西芹同紅蘿蔔條, 一邊食雞翼一邊用蔬菜條點Sour cream食, 邪惡得呢都帶點健康
餐廳除咗酒吧外,仲有餐廳提供各類型嘅小食同主菜。Hot buffalo wings果然係 GI signature$98,外面脆漿夠脆,而且hot sauce夠酸, 食落零舍開胃。配埋西芹同紅蘿蔔條, 一邊食雞翼一邊用蔬菜條點Sour cream食, 邪惡得呢都帶點健康。
Fish and chips $148, 炸魚用左啤酒mix嘅脆漿包裹去炸, 脆漿從化, 唔會有成口粉嘅感覺, 而且魚柳新鮮, 唔洗點 tar tar sauce, 都可以食出魚嘅鮮味。 炸魚薯條配有自製coleslaw, 開胃醒神。
辣椒蒜香鮮蝦意粉$168, 新鮮嘅蝦大大隻, 蝦肉彈牙, 肉質爽甜,味道鮮美。 用辣椒配埋蒜蓉嚟炒意粉, 非常之香辣惹味, 意粉有Al Dente口感, 食落煙韌。
喺weekend約埋三五知己一齊吹水兼試下各種唔同既手工啤酒, 簡直係人生一大享受。
  • 特大水牛城火辣雞翼
  • Beer
2016-07-30 762 瀏覽
自港鐵西營盤缐開通後,高街進注了很多新食店。今天和朋友特地來訪尋美食。在芸芸食店中選擇了Granville Island。或許是被這裡心思別緻的裝修和笑容親切的待應所吸引吧!入門右邊放滿很多不同種類的手工啤酒,下次可以在Happy Hour時段再來盡—盡興吧!细看牆上兩個大黑板,午餐選擇很多,有牛扒、漢堡、沙律、焗飯...等。幾乎每樣也想試。幾經商議,最後選了—客沙律午餐和—個pizza。雜菜餐湯:蕃茄味濃,雜菜粒也多。配—片脆脆的蒜蓉包,正好開開胃口!烤大蝦凱薩沙律 $98: 大蝦不但爽彈,更烤至微微焦香,不會過熟。羅馬生菜新鲜翠綠。沙樂美腸芝士pizza $148: 餅底焗至卜卜脆,沙樂美腸鹹香惹味。焗玉桂蘋果: 個Pizza來遲了—點時間,是餐廳貼心地免費送上的甜品,忌廉泡沫很幼滑,蘋果粒香軟,味道剛好,不會太甜,很有驚喜!在悠悠的下午,在這裏進餐,真有點渡假中的感覺!
烤大蝦凱薩沙律 $98:
大蝦不但爽彈,更烤至微微焦香,不會過熟。羅馬生菜新鲜翠綠。
沙樂美腸芝士pizza $148:
餅底焗至卜卜脆,沙樂美腸鹹香惹味。
焗玉桂蘋果:
在悠悠的下午,在這裏進餐,真有點渡假中的感覺!

2016-07-21
外賣自取
2016-07-25 717 瀏覽
高街有好多好野食,聽聞呢度既ribs 岀哂名多肉,所以好想食!我地挑選了下午3點半的時間黎,呢度係無乜人,可以好靜咁同朋友傾下偈,品嚐食物,好好chill ar!!入到黎,裝修好有海軍船既味道。牆上有餐牌,吊燈亦好有格調。枱與枱之間既空位都好大,絕對舒服無壓逼感!對面就有一個啤酒櫃,呢度手工啤酒都好有名而且款式都好多,喜愛飲酒既朋友千其唔好錯過呀~頭盤叫左呢個蜆蜆肉好大,好有鮮味而且唔咸。加上烘到香脆既麵包點上底下既汁一齊食,好perfect !!走地雞雞皮好香脆同咸咸地,令我地咬左一啖就想再咬多啖既感覺,而雞殼內亦同時用上多種香油醃製,所以外內都好香,好入味!一定要試面旁邊既粟米都燒得好香甜,唔太重牛油味所以食起上黎無負擔,感覺唔油膩。到主角Rib, 真係好大塊,有粗身薯條襯托著。咬落去真係啖啖肉而且肉同骨都易分開,就算要斯文食既ladies 都唔怕食到好論盡啦 十分推薦點薯條既茄汁係偏酸,食前待應提醒過我地,原來係因為想開胃啲,令客人可以食到更多薯條,好有趣同好有心思!另外叫個黑松露意粉,記得意粉一定要襯熱食呀!好香黑松露味,意粉口感都好爽口,而且十分之大碟,好抵食!
頭盤叫左呢個蜆
走地雞
Free Range Chicken 烤焗走地雞
Granville Island Baby Back Ribs 招牌豬肋骨配薯條
Black Truffle Pasta 白汁黑松露意粉
另外叫個黑松露意粉,記得意粉一定要襯熱食呀!
好香黑松露味,意粉口感都好爽口,而且十分之大碟,好抵食!
2016-07-14
Black Truffle Pasta 白汁黑松露意粉
2016-07-24 748 瀏覽
早前唻過呢間GRANVILLE, 試過呢度既手工啤, 好掛住, 仲有呢度既HEA的氣氛, 今日好FREE同朋友可把酒狂歡一個下午, 所以再唻呢度, 見到門口有個All day breakfast好大份, 足料 ,就食呢個, 今日留意到餐廳內的掛畫, 可以長知識喎, 因為佢列出雞牛豬可食的部位, 好有意思的一幅畫,當然唔少得呢個酒櫃, 都係餐廳的焦點呀!先上蕃茄雜菜湯, 好多材料, 濃郁蕃茄香味, 不會太咸喎, 個GRANVILLE BREAKFAST, 果然好BIG, 炒蛋嫩滑, 叫了兩款BEER, 由老闆介紹, 淨係呢度先有得賣, 真係從加拿大GRANVILLE ISLAND帶番唻架, RASEBEERY ALE帶甜, 有RASEBERRY香甜味, 另一隻INFAMOUS IPA, 麥酒香味偏重, 酒精成份不重, 只有4.5%難得試到呢兩款CRAFT BEER, 好清涼呀! 夏天响呢度過一個RELAX LUNCH, Perfect!
當然唔少得呢個酒櫃, 都係餐廳的焦點呀!
先上蕃茄雜菜湯, 好多材料, 濃郁蕃茄香味, 不會太咸喎,
蕃茄雜菜湯
  • RASEBEERY ALE
  • INFAMOUS IPA
  • GRANVILLE BIG BREAKFAST
2016-07-10 989 瀏覽
今曰,阿妹同我去食Granvilke,佢話要食pizza.門口個招牌吸引人。餐廳的裝飾好別緻介有display 動物個圖。顯示每個動物的位置,又長知識。我地決定叫左Triple Cheese Maragarits, kopparberg Stawberry and Lime, onion rings,cescar salad.cescar sala,面頭放左好多芝士粉,食落去啲菜索索聲。煙肉脆卜卜。份量都幾大份。triple cheese maragarits,薄餅邊食落去似餅乾,芝士味好濃。一切八份,如果三五知己去食就最好啦。Shakshouka,蕃茄味好濃,我地蛋吉穿。令到蕃茄汁更濃。多士好脆onion Ring件件都大份,真實洋蔥炸成。而且夠熱。炸粉唔算太強。softdrink,飲落去都士多啤梨味好強。
今曰,阿妹同我去食Granvilke,佢話要食pizza.

門口個招牌吸引人。
餐廳的裝飾好別緻

Triple Cheese Margarita
softdrink,飲落去都士多啤梨味好強。
2016-07-05
  • shakshouka