對意大利薄餅的熱烈推動下,是日往西環走一回。高街有點徒,過來下坡要小心斜度喔。不過餐牌選擇就唔係好多三重芝士pizza 158心儀多多芝士的陣容,當然就不得不試名物cheese pizza啦,厚薄度跟外國地道的相同,麵粉用得剛好,空氣打進麵團內,自然鬆軟滋味無窮。Cheese香四散整個大批內外,雖然焗得剛好,但沒從前能拉絲的邪惡了,不過仍是令芝士控失控的一道。唯是次芝士量感到不滿足,批邊位很多沒有滿佈芝士,跟當初吃的不一樣,可能是換了廚師或做法吧。不太記得以前好像沒有加上茄醬,如果沒蕃茄味,加更多的芝士會更美好。香橙什菜沙律98橙柳不錯已去核,什菜量許多呀,女生當正餐一定夠呢。唯菜略有少少黃。黑醋汁令人蠻開胃,今天吃多點菜,感覺健康不少呢。凱撒沙律98份量估唔到又幾大bor,沙律菜超爽脆新鮮,索索聲咁very fresh,芝士粉同煙肉干又香,包粒又脆真不錯。最正係個惹味沙律醬,唔太張口幾得bor...Homemade fresh lemonade45x2這個係我的至愛,雖然簡單但食pizza飲佢無得彈,皆因清新得黎唔甜,檸香酸酸地咁減膩首首首精選。食到一半中途店員把燈光較更暗了,只靠蠋
不過餐牌選擇就唔係好多
三重芝士pizza 158

香橙什菜沙律98

凱撒沙律98

Homemade fresh lemonade45x2

食到一半中途店員把燈光較更暗了,只靠蠋光配襯著外國風情的環境裝修,我又開始懷念西方的生活了。