2021-11-16
相信鐘意食梳乎厘Pancake🥞嘅朋友仔都一定聽過呢間Gram,係日本超有人氣,而且因為招牌三層梳乎厘Pancake係每日分三個時段限量供應,所以幾乎日日都排哂長龍😣之前幾次去日本旅行寧願排一個鐘都要食到,因為個口感真係鬆軟無比🤤可惜今次係夜晚7點半鐘去食,已經賣哂招牌梳乎厘Pancake,不過唔緊要,一場嚟到都試下佢地其他pancake都係唔錯嘅選擇😋位於尖沙咀The One呢分店雖然鋪面唔係十分之大, 但店鋪裝潢一貫綠化風格設計🍀,座位都相當闊落,所以坐落都幾舒服👍🏻今次叫咗焦糖香蕉pancake ($98) 同雜果朱古力pancake ($108)焦糖香蕉pancake - 香蕉上面烤咗一層厚厚嘅焦糖,焦糖香氣好充足,咬落都好脆唔太痴牙,呢個配搭相當不錯; 底下有三塊pancake先係重點,pancake面頭有薄薄嘅糖霜,配上楓糖漿和鮮忌廉,口感軟滑,有種想食完一件再想一件嘅感覺。雜果朱古力pancake - 呢款都係另一款人氣菜式,鮮果配pancake呢個配搭都係無得輸嘅,因為雜果嘅爽口解咗本身pancake、鮮忌廉、朱古力醬嘅甜膩雖然今次食唔到招牌梳乎厘Pancake, 但以
雖然今次食唔到招牌梳乎厘Pancake, 但以上兩款Pancake都有水準, 值得一試🥳!