2022-01-11 67 瀏覽
今次第三次購買甜酸無骨醬雞,吾知係未廚房吾同人煮,首次食好好味辣度微有雞味,雞肉滑咬口吾un,係醬汁蓋住雞件林哂 ,第二次買脆口微辣份量少左仲由47加價至56,那因為好吃再回頭,貴貴地都接受,今日第三次買,仍然脆口,但醬汁太辣完全只食到辣醬味及炸醬脆面,雖然雞件多左拎上手重左但係辣到飞天。完全要改名吾係甜酸。食左一兩啖就冇食 。廚房煮野的人時好時壞 食物不能保持水準。
但係辣到飞天
泡菜煎餅
外賣自取
2021-12-13 74 瀏覽
先北角滙見到呢間店,個日打針想和媽媽去,可惜在商場揾吾到,在此網站見到原來有分店在住的地點附近,見到門面吾同名都吾知也是gopizzahk。 前天去買外賣,一份甜辣炸雞,一串炸年糕,一份泡菜煎餅。 先講甜辣炸雞,個醬沾滿炸雞球,我買冇骨的,仲以為好辣,辣度我覺得佢形合香港有改良好食,雞肉炸了被醬蓋上也保留到脆口及雞肉不乾好嫩啖啖肉。一份細的47元都有7~8件。第二叫左串炸年糕,呢個真係麻麻地,本身年糕冇味,佢成串炸左只淋上甜辣醬在面,醬汁太少而且口感太乾冇乜味道廿幾蚊串吾抵食。第三份 叫左泡菜煎餅,一份35蚊有兩大塊,煎餅好脆边少少辣裡面有好多泡菜有九菜絲一樣好食。下次真係要試下堂食,佢個度整得都好靚個環境在uny裡佔多空間,又有梳化位坐下一次試下pizza.

下一次試下pizza.
2021-12-09
10 分鐘 (外賣自取)
  • 甜辣無骨炸雞