2025-08-19 0 瀏覽
由HeySoNuts開設的姊妹店GoNuts是前文華廚師主理西餐廳餐牌上的菜式混搭都很有創意店內有以一千個網球佈置的牆身餐廳位於停車場旁泊車方便火山熔岩芝士比薩好有特式我們選了自家製冬陰公醬雞肉比薩拉絲力十足, 還有不同配料可供選擇新品推介的花生拿鐵花生好濃郁辣味柚子朱古力的配搭夠晒創新同驚喜𖧷 白松露油忌廉野菌意大利粉𖧷 秘制沙嗲醬青芒大蝦沙律𖧷 自家製冬陰公醬雞肉比薩+火山熔岩芝士𖧷 紫薯麻糬窩夫配香草雪糕𖧷 辣味柚子朱古力醬千層塔配朱古力雪糕𖧷花生拿鐵𖧷 Blackccino
由HeySoNuts開設的姊妹店GoNuts
是前文華廚師主理西餐廳
餐牌上的菜式混搭都很有創意
店內有以一千個網球佈置的牆身
餐廳位於停車場旁泊車方便
火山熔岩芝士比薩好有特式
我們選了自家製冬陰公醬雞肉比薩
拉絲力十足, 還有不同配料可供選擇
新品推介的花生拿鐵花生好濃郁
𖧷 紫薯麻糬窩夫配香草雪糕
𖧷 辣味柚子朱古力醬千層塔配朱古力雪糕
𖧷花生拿鐵
𖧷 Blackccino
由兩大品牌 HeySoNuts 與 Once You Go Craft 攜手打造的餐飲空間🍽,主打咖啡☕️、精釀啤酒🍺、薄餅🍕 及窩夫🧇,結合高質美食與輕鬆氛圍,啟德店更以體育主題為氛圍,為顧客帶來獨特的用餐體驗。貴為Heysonuts 姊妹店,更由前文華東方酒店主廚主理👨🏻‍🍳 難怪食物質素保持一定水準❤️ 有驚喜呢!😍 記得去佢個1000個網球整嘅牆打卡📸,震撼又有創意~黎開呢邊記得要來試試喔! lunch 設有午市套餐,每份Set 都可以跟餐湯/沙律🥗,再以優惠價加配餐飲☕️,有時間來chill chill🌿🔸自家製野菌汁卷卷意大利粉 $169(加配香煎牛油雞扒)是日餐湯 & 檸檬薑黃茶第一次食卷卷意粉,口感煙韌有彈性,可以一試。濃郁野菌汁香🖤,而加配既煎滑雞扒大大塊🐥,餐廳是蔬菜忌廉湯濃濃蓉蓉💚。🔸自家製冬陰公醬雞肉比薩 $162冬蔭公醬汁開胃令意大利薄餅很惹味🍕,清新黑醋橄欖油沙律 & 熱榛子朱古力拉花美美的☕️。🔸芝士BBQ 汁肉丸配佛卡夏 $88 (一口一粒啖啖肉)🔸秘製沙嗲醬青芒大蝦沙律 $128 (醬汁好清新又特別😍 愛!)🔸雜莓奶昔 $62 (so rich)..×××××

再以優惠價加配餐飲☕️,有時間來chill chill🌿

🔸自家製野菌汁卷卷意大利粉 $169

(加配香煎牛油雞扒)是日餐湯 & 檸檬薑黃茶

🔸自家製冬陰公醬雞肉比薩 $162

🔸芝士BBQ 汁肉丸配佛卡夏 $88 (一口一粒啖啖肉)

🔸雜莓奶昔 $62 (so rich)
×××[GoNuts]×××
©九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館2 G樓M2-016號舖
2025-08-18 0 瀏覽
啟德一日遊晚餐玩咗一日呢個地方食飯揀咗一間有意粉有pizza有甜品嘅餐廳龍蝦汁海鮮卷意大利粉$138龍蝦汁香濃海鮮方面有青口有蝦有蜆唔太特別蕃茄牛肉意大利飯$108用鐵板上的有多芝士有飯焦這個配搭第一次試感覺幾好自家製冬陰功醬雞肉pizza $143都幾大份長方形,上枱嘅時候都覺得比想像中大抵食白挑冰茶$44普通唔太特別曲奇忌廉汁千層塔朱古力雪糕$72甜品極之滿意,千層搭焗得鬆脆忌廉忌廉朱古力雪糕非常好嘅配搭
啟德一日遊晚餐

用鐵板上的有多芝士
有飯焦這個配搭第一次試
感覺幾好

自家製冬陰功醬雞肉pizza $143
都幾大份長方形,上枱嘅時候都覺得比想像中大抵食

白挑冰茶$44
普通唔太特別

曲奇忌廉汁千層塔朱古力雪糕$72
甜品極之滿意,千層搭焗得鬆脆忌廉忌廉朱古力雪糕
非常好嘅配搭
2025-08-18
  • 曲奇忌廉千層搭配朱古力雪糕
2025-08-15 0 瀏覽
啟德多嘢食,今次搵咗呢間生日有得畫碟嘅fusion高級西餐同朋友慶生. 餐廳位於停車場旁,泊車方便.多芝士BBQ 汁焗肉丸配佛卡夏麵包自家製, 煙煙韌韌. 配合肉丸同BBQ汁超好食, 肉丸份量都非常多.泰式椰汁雞肉意大利粉好香冬陰功味, 少少辣非常惹味, 雞肉都好嫩滑.芝士熔岩雙層手製肉漢堡配薯條啱晒打卡,熔岩芝士用嚟點薯條食一流,雙層肉漢堡大大嚿, 食到好飽。自家製煙燻豬腩窩夫三文治配薯條duck and waffle 嘅變奏版. 煙燻豬腩Smokey味好重,不過就乾咗少少. 配合maple syrup一齊食, 鹹鹹甜甜幾特別~ 泡泡提拉米蘇原來畫碟要提早同餐廳預約, 結果就冇畫到. 不過都有寫咗Happy birthday. 咖啡酒味濃郁, 夠濕潤. 香蕉朱古力奶昔超級邪惡,香蕉味好濃好好飲!馬來ABC湯就似平時飲開嘅蔬菜湯。餐廳而家仲做緊以下優惠:👇🏻👍中銀信用卡商戶優惠:晚市堂食消費滿 HK$600可享9折優惠,優惠期至8月30日。👍惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$40升級火山熔岩芝士👍啟德園區員工證有優惠9 折

多芝士BBQ 汁焗肉丸配佛卡夏

泰式椰汁雞肉意大利粉
好香冬陰功味, 少少辣非常惹味, 雞肉都好嫩滑.

芝士熔岩雙層手製肉漢堡配薯條

自家製煙燻豬腩窩夫三文治配薯條

泡泡提拉米蘇

餐廳而家仲做緊以下優惠:👇🏻
👍惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$40升級火山熔岩芝士
👍啟德園區員工證有優惠9 折
2025-08-15 0 瀏覽
#啟德必去餐廳平時去啟德睇show🎶哩間餐廳都很多人等位,餐廳位於啟德體育園零售館2 GoNuts 店內環境光猛企理,另一邊卡位有一千個網球佈置的牆身📸很有特色打卡一流,仲有哩度店員都很友善,忙碌著都保持笑容餐廳仲好近停車場🚗係旁邊泊車好方便👍睇吓我地點咗乜?自家製忌廉粟米湯味道很濃郁🌽推薦秘製沙嗲醬青芒大蝦沙律份量十足,很多蝦,芒果肉及青瓜,配上秘製沙嗲醬 味道特別😋手工啤酒汁煮青口配自家製佛卡夏包用手工啤酒調教,味道剛剛好🍺是拉差海鮮PINSA 長身厚批比薩,海鮮同芝士很足料🍕最後甜品出場🍨辣味柚子朱古力醬千層塔配朱古力雪糕第一次食有辣味雪糕😂不過都喺少少刺激味蕾幾特別,不會太辣,反而千層塔很酥脆很好味。配上朱古力雪糕很滋味😋見到隔離枱有人生日,仲有生日甜品畫碟🎂下次一大班朋友都可以訂枱慶祝🎉
#啟德必去餐廳

餐廳仲好近停車場🚗係旁邊泊車好方便👍

睇吓我地點咗乜?

味道很濃郁🌽推薦

秘製沙嗲醬青芒大蝦沙律
份量十足,很多蝦,芒果肉及青瓜,配上秘製沙嗲醬 味道特別😋

手工啤酒汁煮青口配自家製佛卡夏包
用手工啤酒調教,味道剛剛好🍺

是拉差海鮮PINSA
長身厚批比薩,海鮮同芝士很足料🍕

最後甜品出場🍨
辣味柚子朱古力醬千層塔配朱古力雪糕

2025-08-14
自家製忌廉粟米湯
今日嚟到啟德體育園區既呢間餐廳真係好有特色位於停車場旁邊非常方便😍 最特別係用咗1000個網球佈置嘅牆身打卡度十足🎾 Lunch Set仲送餐湯或者沙律好抵食🥹 生日仲有畫碟圖案🍰無論係約會定係慶祝都係一個好選擇🤪⭐️ 手工啤酒汁煮青口配自家製佛卡夏包 🐚青口份量多好飽滿🌊 醬汁入口Creamy又帶一點啤酒香好特別🍺 佛卡夏包索曬海鮮既精華真係好正💙⭐️ 是拉差海鮮比薩 🍕長方形嘅羅馬Pizza好有特色🇮🇹薄底特別酥脆配上惹味既是拉差醬汁好濃郁🌶️ 原來仲可以加$40升級火山熔岩芝士下次要試試🌋⭐️ 秘製口水辣醬雞扒窩夫三文治配薯條 🍗係我最鍾意食嘅美式Chicken Waffle🇺🇸 雞扒好Juicy配上口水辣醬嘅刺激感好有Fusion既配搭🌍 用上Waffle代替麵包多咗一份鬆軟岩我口味🧡⭐️ 黑糖焙茶麻糬窩夫配香草雪糕 🧇窩夫真係好有驚喜🥹鬆軟嘅口感入面配上粒粒嘅麻糬🍡 咬落去有啲黏糯感好有特色🤩黑糖既味道唔會過分甜膩恰到好處🍭⭐️ 橙香氣泡咖啡 🍊黑咖啡配上橙味多咗一份清新☕️ 加上氣泡感好有夏日的感覺🌤️⭐️ Gweilo Stout 🖤濃郁嘅食物配返杯黑啤入口好清爽😚晏晝嚟一杯真係好好Chi
⭐️ 手工啤酒汁煮青口配自家製佛卡夏包 🐚
橙香氣泡咖啡
⭐️ 橙香氣泡咖啡 🍊
Gweilo Stout
⭐️ Gweilo Stout 🖤
濃郁嘅食物配返杯黑啤入口好清爽😚晏晝嚟一杯真係好好Chill

秘製口水辣醬雞扒窩夫三文治配薯條
黑糖焙茶麻糬窩夫配香草雪糕
橙香氣泡咖啡
Gweilo Stout
2025-08-14 0 瀏覽
#MC帶你去九龍城.啟德愈來愈多盛事活動,一定要bookmark定幾間餐廳食肆,入場之前先醫飽肚仔先~➖✨ 𝙂𝙤𝙉𝙪𝙩𝙨.餐廳由前文華酒店大廚及新加坡米之蓮1星Candlenut大廚主理,主打創意西式fusion菜,包括薄餅、意大利飯、漢堡包、窩夫三文治,以及多款自家製甜品;甜品更提供生日祝福畫碟服務。➖✨ 環境.店內裝潢採用鮮艷橙色搭配簡約白色,營造出活力溫暖又有層次嘅氛圍,而且有一道特色牆以一千個網球堆砌而成,非常切合啟德體育園主題。➖🥢 手工啤酒汁煮青口配自家製佛卡夏包|$168.一上枱已經香氣撲鼻,青口份量都算多,碟邊更有自家製佛卡夏包,蘸上啤酒醬汁,相當惹味。➖🥢 是拉差海鮮比薩|$158 (加配 火山熔岩芝士 🆙+$45) ✨推薦菜式✨.長方形薄餅以鐵板形式上,熱辣辣之餘,餅底超脆!上面鋪滿蝦仁、魷魚、蜆肉等海鮮材料,搭配是拉差辣醬,微辣惹味又過癮;額外加配火山熔岩芝士,芝士一切開即流,超誇張拉絲效果,拉絲力十足,超級邪惡!(芝士控不能錯過)➖🥢 龍蝦汁海鮮卷卷意大利粉|$138 ✨人氣之選✨.卷卷意粉口感煙韌彈牙,有嚼勁而且掛滿香濃醬汁,滋味十足;搭配青口、白蜆、大蝦等海

#MC帶你去九龍城

✨ 𝙂𝙤𝙉𝙪𝙩𝙨
餐廳由前文華酒店大廚及新加坡米之蓮1星Candlenut大廚主理,主打創意西式fusion菜,包括薄餅、意大利飯、漢堡包、窩夫三文治,以及多款自家製甜品甜品更提供生日祝福畫碟服務。

✨ 環境

🥢 手工啤酒汁煮青口配自家製佛卡夏包|$168

🥢 龍蝦汁海鮮卷卷意大利粉|$138 ✨人氣之選✨
卷卷意粉口感煙韌彈牙,有嚼勁而且掛滿香濃醬汁,滋味十足;搭配青口、白蜆、大蝦等海鮮,每一啖都好豐富!

Goose Island IPA

🥢 Goose Island IPA|$82 (Happy Hour|$52)
口感清爽帶淡淡柑橘味,酒後微甘,一個字「爽」!

香蕉朱古力奶昔

🥢 香蕉朱古力奶昔|$62 ✨人氣之選✨
奶昔入口幼滑好Creamy,朱古力味香甜濃厚,搭配數片香蕉作點綴,味道有層次感。

三重朱古力麻薯窩夫配朱古力雪糕

🥢 三重朱古力麻薯窩夫配朱古力雪糕|$78
即叫即製,窩夫烤得十分香脆,夾雜一層朱古力麻糬,口感煙煙韌韌,搭配朱古力雪糕,整體朱古力味非常濃郁,三重享受,口感味道都相當豐富。而且甜品有「後上」安排,十分貼心!
✨ 交通
餐廳位於啟德零售館2,位置鄰近停車場,特別方便駕駛人士,而距離港鐵啟德站只需步行幾分鐘。
⚠️ 生日免費畫碟服務
免費甜品畫碟寫字服務 [Happy birthday],超有儀式感!
⚠️ 限時優惠
🈹 中銀信用卡商戶優惠:晚市堂食消費滿 HK$600 可享 9 折優惠,優惠期至8月30日。
🈹 惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$40升級火山熔岩芝士
香蕉朱古力奶昔
三重朱古力麻薯窩夫配朱古力雪糕
火山熔岩芝士
  • 手工啤酒汁煮青口配佛卡夏包
週末去啟德,有咩好野食呢?Gonuts的新店位於零售館2樓,由前東方文華酒店主廚主理,提供多款特色的創意Fusion菜式!講到最受歡迎一定係羅馬白底薄餅,多款配料可供選擇~ 呢款和風蒜香牛柳薄餅,牛柳惹味軟腍冇筋($148),加$42可以選配火山熔岩芝士,拉絲效果滿分!新品推介:番茄牛肉醬意大利飯 ($98),飯粒濕潤,味道層次豐富飲品點了杯Dirty咖啡,經典又濃郁~ 新品士多啤梨奶昔 ($58),甜而不膩,草莓控必試!最後甜品來個味雷衝擊🤣 辣味柚子朱古力千層塔配朱古力雪糕,創意滿分!辣味與朱古力的微苦中和,再加柚子的酸甜,口感清新又帶驚喜!凡惠顧Lunch Set送餐湯或沙律~ 而生日驚喜係免費生日甜品畫碟 Happy Birthday~ 啟德園區員工證優惠更加有9折!店內設有以1,000個網球裝飾的打卡牆,超有特色,好岩打卡📸!餐廳位於停車場旁,泊車超方便~📍 🗺️ Gonuts九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館2 G樓M2-016號

📍 🗺️ Gonuts
📍 GoNuts (九龍城)啟德新開左體育園,入面開左各色各樣既舖頭,我好鍾意食多國菜,因為可以有唔同既配搭,再加入新穎元素,令食物提升一個層次。店內有以一千個網球佈置的牆身,打卡一流,仲餐廳位於停車場旁,泊車好方便。🎾手打牛肉漢堡配薯條 $118餐廳選料新鮮,最好食當然係手打牛肉漢堡,佢做到封煎牛肉表面,再用熱力令漢堡中心僅僅熟,咬落去係有好汁多好Juice,層次分明,再加上粗粗薯條,用呢個價值係啟德咁旺既地方,簡值超值。🥎鑊煎慢煮牛柳 $218呢個牛柳有10安士重量,佢係成塊肉卷住,上枱時會用鐵板裝住,牛肉切開係5成熟,切開牛柳用餘溫令佢熟,之後再加入調配好既牛肉汁,十分滿足。🎾蕃茄牛肉醬意大利飯 $108餐廳做呢個蕃落牛肉醬,係肉醬意粉以(飯)既形式推出,入面落勁多芝士,重芝士既朋友福音,白飯唔多,芝士肉醬多,岩曬鐘意食餸唔要飯既我。🎾曲奇忌廉千層塔配雪糕朱古力 $72千層塔很好味,慶祝生日,請朋友黎餐廳食,一d都唔失禮,加上餐廳有畫碟寫字服務,雪糕軟滑,入口即溶。🎾花生咖啡拿鐵 $46重花生,拿鐵較重咖啡味,如果鍾意新鮮感既你,一定要點呢杯新推介飲品。🎾黑糖焙茶鮮奶 $44黑糖

🎾手打牛肉漢堡配薯條 $118
🥎鑊煎慢煮牛柳 $218
🎾蕃茄牛肉醬意大利飯 $108
🎾曲奇忌廉千層塔配雪糕朱古力 $72
🎾花生咖啡拿鐵 $46

🎾黑糖焙茶鮮奶 $44
黑糖焙茶味濃厚,加上鮮奶,係炎熱既夏天,解暑一流。
🎾原來餐廳仲有好多優惠:
- 中銀信用卡商戶優惠:晚市堂食消費滿 HK$600 可享 9 折優惠,優惠期至8月30日。
- 惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$40升級火山熔岩芝士
- Lunch set 送餐湯或沙律
- 生日有甜品畫碟 [Happy birthday]
- 啟德園區員工證有優惠 9折
📍 GoNuts (九龍城)
🏠九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館2 G樓M2-016號舖
  • 番茄牛肉醬意大利飯
  • 花生咖啡拿鐵
2025-08-11 92 瀏覽
GoNuts有一個用一千個網球佈置的牆身,打卡一流!餐廳仲係停車場隔離,泊車好方便!1.香蕉朱古力奶昔 $62奶昔上面有一層厚厚嘅cream ,超邪惡,奶昔嘅朱古力味同香蕉味都好出,朱古力同香蕉呢個組合本身已經無得輸。🌟評分7.5/102. 花生咖啡拿鐵 $46超級香濃花生味,但係花生味並冇遮蓋到咖啡豆嘅味,同埋估唔到兩者都幾夾,加咗花生醬之後令到咖啡都好厚身,可以因個人要求選擇甜度。🌟評分7/103. 番茄牛肉醬意大利飯+ 煙三文魚($45) $153肉醬味道好濃烈,一上碟已經有好大陣香草味,肉醬意粉蕃茄味好香,偏酸少少,飯粉有彈口,如果鍾意食偏腍嘅飯可能要要求寫返,整體唔錯;我哋仲加咗煙三文魚,加咗煙三文魚同埋啲飯一齊食都好夾,增加咗煙三文魚嘅油香。🌟評分7/104. 紅酒汁燒牛肉意大利粉 $108意粉會食到淡淡嘅紅酒香,仲有好多舊大大嚿嘅燒牛肉,牛肉肉質都好腍,意粉食到好彈牙,表面上鋪滿咗醬汁。🌟評分7/105. 韓風甜麵醬煙豬腩肉比薩+ 熔岩火山芝士($45) $188呢個比蕯真係必食,同埋一定要加芝士,中間鋪滿左芝士,多到流晒出嚟,睇落已經超級邪惡,而且甜麵醬底正好中和咗芝士

1.香蕉朱古力奶昔 $62
🌟評分7.5/10

2. 花生咖啡拿鐵 $46

3. 番茄牛肉醬意大利飯+ 煙三文魚($45) $153

4. 紅酒汁燒牛肉意大利粉 $108
🌟評分7/10

呢個比蕯真係必食,同埋一定要加芝士,中間鋪滿左芝士,多到流晒出嚟,睇落已經超級邪惡,而且甜麵醬底正好中和咗芝士既鹹香,煙豬腩肉嘅油脂都好正,令個Pizza食落都好juicy,仲食到陣陣嘅煙燻香味,好好食,仲要估唔到份量咁。呢加買任何一款羅馬白比薩,可另加$40升級火山熔岩芝士!
🌟評分8.5/10

6. 三重朱古力麻薯窩夫配朱古力雪糕 $78
朱古力窩夫外脆內軟,入面仲有啲麻糬所以識落更加煙靭,朱古力味道香濃,仲要再加咗朱古力雪糕,窩夫既熱配上雪糕嘅凍,造成咗冰火既感覺,令成個晚餐畫上完滿既句號。
🌟評分7/10

呢加中銀信用卡商戶優惠:晚市堂食消費滿 HK$600 可享 9 折優惠,優惠期至8月30日。 憑啟德園區員工證都有優惠 9折!順帶一提,餐廳有生日甜品畫碟服務提供,打卡慶生都得!

🎖️整體評分🎖️
❤️味道:7/10
🧡環境:8/10
💛服務:8/10
💙性價比:7/10

2025-08-11 145 瀏覽
- 啟德|GoNuts -▪️小食拼盤可以一次過試到5款小食,分別係招牌川椒麻辣生炸口水雞🌶️🐔、脆炸水牛城雞鎚🍗、炸雞軟骨🐔配蒜蓉蛋黃醬🧄🥚、炸薯條🍟,同埋脆炸洋蔥圈🧅▪️龍蝦汁海鮮卷卷意大利粉🦞🍝有蝦🦐、青口、蜆、魷魚🦑等海鮮,好豐富,再加埋個龍蝦汁,鮮味十足。而卷卷意大利粉口感煙煙韌韌,亦都幾掛汁▪️韓風甜麵醬煙豬腩比薩🐷🍕Pizza有少少厚度,幾有咬口,面頭有唔少煙豬腩,煙燻味濃,配合韓風甜麵醬,鹹鹹甜甜。另外,所有羅馬白比薩仲可以加$45升級火山熔岩芝士🧀,啲芝士多到湧晒出嚟,好邪惡😈▪️紫薯麻薯窩夫🍠🧇配香草雪糕🍨麻薯窩夫外面酥脆,入面軟糯,帶有淡淡嘅紫薯味,再配上紫薯忌廉,同埋紫薯蓉,味道天然▪️黑咖啡☕️▪️花生咖啡拿鐵🥜☕️花生味道香濃,融入咖啡拿鐵,唔會太過甜膩,口感順滑p.s. 餐廳仲做緊唔同優惠• 8月30日前,憑中銀信用卡,於晚市堂食簽賬消費滿 HK$600,可享9折優惠• 啟德園區員工出示員工證有9折優惠• 生日有甜品畫碟服務GoNuts📍啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館2 G樓M2-016號舖
- 啟德|GoNuts -

▪️紫薯麻薯窩夫🍠🧇配香草雪糕🍨
紫薯麻薯窩夫配香草雪糕

▪️黑咖啡☕️
▪️花生咖啡拿鐵🥜☕️
花生味道香濃,融入咖啡拿鐵,唔會太過甜膩,口感順滑
黑咖啡
花生咖啡拿鐵

p.s. 餐廳仲做緊唔同優惠
• 啟德園區員工出示員工證有9折優惠
• 生日有甜品畫碟服務

GoNuts
#fatxkaitak ‼️ 啟德零售館𝐜𝐚𝐟𝐞‼️ ️·①[ 和風蒜香牛柳粒比薩🍕 ( 熔岩火山芝士 🧀🫕 ) // 白松露油忌廉野菌汁卷卷意大利粉 // 小食拼盤 // 三重朱古力麻薯窩夫配朱古力雪糕 // 白桃冰茶 // 芝士番茄牛肉醬意大利飯 // 紅酒汁燒牛肉意大利粉 ]| 「 和風蒜香牛柳粒比薩🍕 」 比想像中好多!強烈建議加 「 熔岩火山芝士 」 ,任何𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚味道都可以加$40升級。不過如果牛柳可以細粒啲就仲好,大粒有啲韌。正餐就比較推 「 芝士番茄牛肉醬意大利飯 / 紅酒汁燒牛肉意大利粉 ]! 「 白松露油忌廉野菌汁卷卷意大利粉 」 卷卷粉好煙韌,不過松露味就唔係好出。「小食拼盤」 超級豐富!有招牌川椒麻辣生炸口水雞,脆炸水牛城雞鎚,炸雞軟骨配蒜蓉蛋黃醬,炸薯條,脆炸洋蔥圈入面有三個醬可以揀,最好食係辣芝麻醬,等我可以再加錢要芝士醬,不過反而覺得佢冇乜特別。「 三重朱古力麻薯窩夫配朱古力雪糕 」勁有驚喜⎛˶’ᵕ’˶ ⎞超級濃🍫🍫仲要超爆麻薯!!「 白桃冰茶 」 完全唔會太甜,𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡 ʘ̵ ˤ̵̫ ʘ̵ ‼️中銀信用卡商戶優惠:晚市堂食消費滿 HK$600 可享
#fatxkaitak
‼️ 啟德零售館𝐜𝐚𝐟𝐞‼️ ️
| 「 和風蒜香牛柳粒比薩🍕 」 比想像中好多!
不過如果牛柳可以細粒啲就仲好,大粒有啲韌。
超級濃🍫🍫仲要超爆麻薯!!
‼️中銀信用卡商戶優惠:晚市堂食消費滿 HK$600 可享 9 折優惠,優惠期至8月30日 ‼️
‼️Lunch set 送餐湯或沙律‼️
‼️生日有甜品畫碟 [Happy birthday] ‼️
-‼️啟德園區員工證有優惠 9折‼️
𓋪7/10

GoNuts (九龍城)
:#GoNuts #HeySoNuts #OnceYouGoCraft #KaiTakSportsPark #KaiTakMall2 #啟德 #啟德美食 #啟德站 #宋皇臺站 #香港cafe #foodie #高質 #cafe關注組 #甜品關注組 #香港美食 #打卡
2025-08-10 128 瀏覽
朋友在啟德返工,員工證有優惠 9折,而且中銀卡$600 有9 折,都幾抵食。店內走工業風,以網球佈置的牆身,座位不多,建議先訂座。⭐️熱情果波蘿梳打金黃色的梳打在玻璃杯中閃耀,猶如夏日陽光般耀眼,熱情果的熱帶風情與菠蘿的清爽甜味在舌尖共舞。⭐️小食拼盤招牌川椒麻辣生炸口水雞皮脆肉嫩,麻辣滋味層層遞進,後勁十足卻不掩雞肉本身的鮮甜;脆炸水牛城雞鎚外皮酥脆,內裡多汁;炸雞軟骨配蒜蓉蛋黃醬則是口感愛好者的天堂;炸薯條金黃酥脆,內裡綿密;脆炸洋蔥圈甜而不嗆,外衣輕薄。⭐️龍蝦汁海鮮卷卷意大利粉彈牙的義大利麵完美裹附著龍蝦醬汁,每一根麵條都飽含鮮美。⭐️日式脆香雞扒漢堡配薯條厚實的雞扒表皮呈現完美的金褐色,咬下的瞬間能清晰聽到「咔哧」的脆響,而內裡的雞肉卻異常柔嫩多汁。與生菜和番茄的清爽形成絕配。⭐️秘制沙嗲醬青芒大蝦沙律青芒果的酸脆、大蝦的彈嫩、車厘茄的爆汁、青瓜的爽口和番石榴的香甜,口感頗特別。⭐️泡泡提拉米蘇賣相可愛,咖啡的苦、芝士的甜、酒香的醇在口中交織,而頂部的泡泡則帶來了意想不到的空氣感。

店內走工業風,以網球佈置的牆身,座位不多,建議先訂座。

⭐️熱情果波蘿梳打

⭐️小食拼盤

⭐️龍蝦汁海鮮卷卷意大利粉

彈牙的義大利麵完美裹附著龍蝦醬汁,每一根麵條都飽含鮮美。

⭐️日式脆香雞扒漢堡配薯條

⭐️秘制沙嗲醬青芒大蝦沙律

⭐️泡泡提拉米蘇

2025-08-09 101 瀏覽
啟德體育園嘅驚喜味覺冒險位於啟德體育園零售館2嘅GoNuts,以創意fusion菜驚艷味蕾,份量十足且價位合理,係年青朋友聚餐首選! //小食拼盤打頭陣,炸物酥脆不油膩,搭配特製醬汁開胃十足。//招牌川椒麻辣生炸口水雞係必點,雞皮炸得金黃脆口,肉質鮮嫩多汁,麻辣後勁讓人欲罷不能。//秘製沙嗲醬青芒大蝦沙律,充滿東南亞風情,大蝦彈牙,青芒酸甜爽脆,沙嗲醬香濃卻不膩口,層次感十足。 /加$45可以吃蒜蓉橄欖油意粉:蒜香撲鼻,簡單卻見功力.//主菜方面,拉差海鮮比薩餅底厚脆,微辣味海鮮配料鋪滿整張,美味丰盛必試。加壓軸嘅熔岩火山芝士$45芝士如熔岩般流淌,濃郁香滑,視覺與味覺的雙重衝擊。//泡泡提拉米蘇視覺震撼,以創意造型取勝,咖啡酒香平衡,為呢餐畫上完美句點。 每道菜份量誠意十足,人均$150左右就能飽足而歸。餐廳環境寬敞明亮,服務貼心
啟德體育園嘅驚喜味覺冒險

//小食拼盤打頭陣,炸物酥脆不油膩,搭配特製醬汁開胃十足。

/加$45可以吃蒜蓉橄欖油意粉:蒜香撲鼻,簡單卻見功力.

• 小食拼盤
2025-08-08 131 瀏覽
朋友成日話我周圍試食,不過呢間真係值得推介。佢哋嘅芝士熔岩Pizza好出名,但我最鍾意嘅就係佢哋嘅蕃茄肉醬意大利飯。一口咬落去,肉醬真係入味,唔好似一般嘅肉醬,成粒粒肉咬得出,口感唔會爛爛地。仲有新鮮嘅蕃茄粒,令整個味道更加豐富。再加埋煮得剛剛好嘅Risotto,軟硬適中,食落去真係好舒服。最正嘅係上面層黃金焗芝士,融化得剛剛好,食落去一口接一口,根本停唔到!除咗主菜,呢間Cafe嘅甜品同飲品都好出色,特別係啲擺盤,無論幾多相都好IG-able,非常適合打卡。下次約埋朋友一齊來試試,肯定唔會失望!如果你都鍾意肉醬或意大利飯,Gonuts絕對係個好選擇,唔好錯過啦!

用餐優惠
試食活動