2025-06-23 0 瀏覽
跟好友的每月相聚大多數選址油尖旺和港島一帶,打算來點新意的就上月去過火炭大排檔;今個月就來到最新發展的地方啟德來覓食去,特別是來到啟德體育園附近自家製忌廉粟米湯 $68黃金唐揚炸蟹配自家製佛卡夏包 $113先來吃兩款賣相很吸引的前菜~粟米湯入口香甜濃稠,好creamy每口都吃到粒粒粟米,加了忌廉更是香滑!至於另一款是黃金唐揚炸蟹配自家製佛卡夏包,蟹仔以日式唐揚手法炸到香口,再以中式烹調方式加入鹹蛋增加鹹香味,fusion做法非常有趣,再配以自家製佛卡夏包,這種配搭還真是第一次吃!愛酒人士應該會很愛這個番茄牛肉醬意大利飯 $98番茄牛肉醬配意粉就吃得多,但配意大利飯還是第一次!聽店員介紹這個是店家推介食品之一就來試試看~ 飯放在圓形的鐵板上令飯能夠維持溫暖狀態;牛肉醬濃郁惹味,適量的番茄酸甜味道令整體等得平衡,意大利飯飯粒軟滑軟中帶硬,而且芝士份量不少可以拉絲啊!招牌 BBQ 豬排骨(另加煙三文魚) $240來一份招牌美食!這個BBQ 豬排骨非常適合跟朋友一同分享呢~ 豬排骨份量十足多得如一座小山一樣,每條排骨也很多肉可以吃而且醬汁醃得非常入味,甜甜辣辣的很惹味,令人難以抗拒自家製煙燻豬
自家製忌廉粟米湯 $68
黃金唐揚炸蟹配自家製佛卡夏包 $113

番茄牛肉醬意大利飯 $98
招牌 BBQ 豬排骨(另加煙三文魚) $240
自家製煙燻豬腩窩夫三文治 $98
最後一個主食選了以窩夫為主角的美食,份量同樣富足,窩夫上放上店家自製的煙燻豬腩和太陽蛋,豬腩肉醃得會太鹹,脂肪跟肉的比例很好肥瘦均勻,淋上楓糖漿和蛋漿一起吃,鹹甜味道跟多重口感值得一試~
紫薯麻糬窩夫配香草雪糕 $38(追加優惠價) $74(單點)
姊妹店的窩夫早已聞名,來到這店當然不能錯過甜品啦;果然名不虛傳!窩夫吃起來很外脆內軟,加入麻糬製作變得煙韌有咬感,紫薯蓉非常香濃又幼滑,再搭配雲呢嗱雪糕,甜而不膩,多種體驗和口感實在好吃!加上店家推出追加優惠,只要點任何熱食就可以用優惠價吃到這個甜點,推薦大家一定要點來吃
鳳凰單叢烏龍茶 $42
花生咖啡拿鐵 $46
藍檸檬梳打 $45

三個女人各有喜愛的飲品類型:養生的朋友會選熱飲,很難得在餐廳/ cafe會找到鳳凰單叢烏龍茶,這款茶屬於烏龍茶中的名貴品種,既有綠茶的清香,又有紅茶的濃厚滋味,是集花香、蜜香、果香、茶香於一身,滋味醇厚柔甘~ 而想喝一點甜的朋友就選了藍檸檬梳打,酸酸的lemonade加上透藍色非常打卡,不會太甜又解膩剛剛好!而我就選來這裡的新品:花生咖啡拿鐵!不得了做gym的朋友一定很喜歡,入口是超濃郁又不過甜的花生味道,隨之而來的是奶香跟偏nutty的咖啡味,這個組合味道很好,而且也是滿滿的蛋百質!三款都名具特色!
餐廳位於啟德體育園旁邊的啟德零售館內,來過這邊幾次(看演唱會和取號碼布)已留意這店了!空間感很好地方很大坐得很舒服,裝潢也是配合了附近的園區發展,是偏向簡約活潑的運動風格,最吸引的莫過於是以千過網球打造的牆身,極具特色也非常打卡~
這裡的大廚聽說是米芝蓮餐廳出身,食物方面論份量、食物質素和價錢各方面都有很好的性價比,很適合跟朋友來聚餐,來慶祝生日的話可享甜品畫碟服務,寫上「Happy Birthday」字樣送給朋友一個驚喜啊!
店家距離港鐵站不足十分鐘路程,來這邊真的有夠便利;駕車的朋友也非常方便因餐廳附近就有停車場!店家最近更推出優惠包括點任何一款羅馬白比薩加$40就可以升級為火山熔岩芝士,是一眾芝士控的福音~ 如果有朋友在啟德園區工作的話,出示員工證更有優惠 9折啊!下次來啟德看演唱會可以先去這裡吃飽再入場呢
2025-05-28
We had a wonderful time at GoNuts @ Kai Tak! A nice dining place before concerts/ events! Crispy DrumetteThese drumettes were crispy on the outside, juicy inside, and absolutely delicious! The yogurt dipping sauce was creamy and tangy!Power Protein DishPacked with guacamole, tender chicken, and perfectly boiled eggs, this dish is not too heavy but super satisfying. Perfect for protein lovers! Grilled Seafood PlatterFresh seafood cooked just right, served with a rich, creamy butter sauce. Full of

Crispy Drumette

Power Protein Dish

Grilled Seafood Platter
Fresh seafood cooked just right, served with a rich, creamy butter sauce. Full of flavor and a real treat!

Signature Tiramisu
A heavenly dessert! Coffee-soaked ladyfingers and creamy mascarpone made for a rich, indulgent finish.
2025-06-22 0 瀏覽
今次前排老公生日週我地去咗啟德零售館嘅「GoNuts 🍕」,位於 2 地下 016 號舖,停車場一出就見到,泊車方便。今次我地仲坐咗喺一幅好多個網球佈置嘅牆身隔離嘅枱,打卡一流,氣氛好正!我哋食咗:🍴 韓風甜麵醬煙豬腩肉比薩 $176 🍕• 熔岩火山芝士 $42 (升級優惠)
推廣重點「火山熔岩芝士比薩」拉絲力十足,芝士熔化到似熔岩咁,煙豬腩肉同甜麵醬嘅韓風味道濃郁又特別,咬落香濃惹味。升級加 $40 嘅熔岩芝士多功能,點 pizza 食得,拎來配薯條食亦都抵玩!(惠顧任何一款羅馬白比薩可加 $40 升級火山熔岩芝士)🍝 番茄牛肉醬意大利飯 $98 (正常-有咬口) 🍝芝士夠邪惡濃郁,番茄醬香濃,牛肉粒嫩滑,飯粒有咬口,食落開胃又滿足。🥩 鑊煎慢煮牛柳 $198 🥩牛柳煎得外脆內嫩,慢煮嘅肉質軟滑多汁,配上黑椒醬嘅香氣,食落層次豐富同有滿足感。🥤 士多啤梨奶昔 $60 🥤用新鮮士多啤梨製成,濃厚滑溜,冰涼解渴,甜度啱啱好,份量足料。🥤 柚子烏龍茶 $42 🍵柚子嘅清香同烏龍茶嘅淡雅混在一起,飲落清新又有少少酸甜,係一個唔錯嘅飲品選擇。🍰 紫薯麻糬窩夫配香草雪糕 $74 (後上) 🍨窩

我哋食咗:
🍴 韓風甜麵醬煙豬腩肉比薩 $176 🍕
• 熔岩火山芝士 $42 (升級優惠)

🍝 番茄牛肉醬意大利飯 $98 (正常-有咬口) 🍝

🥩 鑊煎慢煮牛柳 $198 🥩

🥤 士多啤梨奶昔 $60 🥤

🥤 柚子烏龍茶 $42 🍵

🍰 紫薯麻糬窩夫配香草雪糕 $74 (後上) 🍨
窩夫外脆內軟,紫薯麻糬帶天然甜味,配上香草雪糕滑溜溫暖。

🎂 HBD (生日甜品畫碟) $20 🎂
生日有甜品畫碟 [Happy Birthday],畫得精緻,甜品份量適中,食落幸福感滿滿!(生日有甜品畫碟優惠)

總結
「GoNuts 🍕」嘅菜式真係好有心思,推廣重點「火山熔岩芝士比薩」 🍕 同「番茄牛肉醬意大利飯」 🍝 質素高得驚喜,店內仲會播放滑板比賽、跳舞比賽同埋足球比賽,非常有趣。餐廳位置泊車方便,服務員好有禮。有啟德園區員工證有 9 折優惠添。

10分滿分
• 味道 8.5/10:火山熔岩芝士比薩 🍕 同番茄牛肉醬意大利飯 🍝 好出色,甜品 🍨 亦都加分。
• 環境 8.5/10:一千個網球牆身同泊車方便,用餐氣氛一流。
• 價格 8/10:總共 $735(兩人,連 10% 服務費)。
📍 GoNuts 🍕
啟德零售館2地下016號鋪

2025-06-19 0 瀏覽
最近啟德終於起好晒啲場館 勁多新餐廳進駐 睇演唱會前可以食反餐好再enjoy the show😎 真係太正而我就被GoNuts吸引著左 餐廳內有個以一千個網球佈置嘅牆身 打卡一流 連餐廳嘅電視都一直播著唔同運動項目 太得意了 最緊要係佢就係停車場則面 泊車勁方便🔖紅酒汁燒牛肉意大利粉 HKD98我好鍾意呢個意粉!勁好食🥹 牛肉大大粒 好有咬口 份量亦都唔少 完全係誠意滿滿。意粉最驚喜 煮得恰到好處 軟硬適中 十分彈牙。呢個菜式勁推薦~~ 🔖水牛芝士pizza HKD128 (熔岩火山芝士 HKD+42)PIZZA嘅餅底好脆 焗得好好 而且PIZZA本來已經夠多芝士 好夠香 再加埋個熔岩火山芝士真係冇得頂 切開芝士嘅時候湧出嚟 好澎湃 但記住唔好掛住打卡 一定要襯熱!🔖雜莓醬千層塔配草莓雪糕 HKD72好味又解膩嘅甜品,雜莓酸酸甜甜配埋草莓雪糕,好match。千層塔焗得好鬆化,又香口,作為晚餐嘅結尾十分適合!🔖士多啤梨奶昔 HKD60新出嘅奶昔,要特別推薦~~ 真材實料,勁多士多啤梨係入面 係一杯又靚又好飲嘅奶昔 而且奶昔嘅稀杰度係我比較鍾意 佢偏杰 飲落去好扎實嘅一口 太爽了!🔖穀物奶

🔖紅酒汁燒牛肉意大利粉 HKD98

🔖雜莓醬千層塔配草莓雪糕 HKD72

🔖士多啤梨奶昔 HKD60

🔖穀物奶奶昔62
好得意嘅奶昔,飲落去味道比較似粟米片同好立克,唔會好甜,滿滿榖物早餐嘅味道,好特別㗎!
2025-06-19 0 瀏覽
朋友話帶我去香港六本木影相原來係啟德體育園附近嘅公園經過見到GoNuts 嘅芝士拉絲pizza好吸引 試吓先有以一千個網球佈置的牆身 啱晒打卡食物由米之蓮廚師主理 保證高質🍕 是拉差海鮮比薩 加 熔岩火山芝士🧀海鮮份量好多升級火山熔岩芝士 可以拉絲 非常滋味✨秘製沙嗲醬雞串窩夫三文治沙嗲雞肉串加上waffle 好特別嘅組合 味道出奇地夾沙嗲醬汁味道香濃 雞肉串肉質嫩滑賣相都非常吸引🍗小食拼盤有招牌川椒麻辣生炸口水雞、脆炸水牛城雞鎚、炸雞軟骨配蒜蓉蛋黃醬、炸薯條、脆炸洋蔥圈份量十足 雞肉外皮香脆 肉質嫩滑 🧇黑糖焙茶麻糬窩夫配香草雪糕窩夫表面焗到香脆 入面夾住黑糖焙茶麻糬 煙煙韌韌加上雪糕一齊食 口感豐富🍓士多啤梨奶昔非常足料嘅奶昔 有好多士多啤梨果肉☕️黑糖焙茶鮮奶味道香甜濃郁 入口又滑 拉花都好靚
朋友話帶我去香港六本木影相

🍓士多啤梨奶昔
非常足料嘅奶昔 有好多士多啤梨果肉

☕️黑糖焙茶鮮奶
味道香甜濃郁 入口又滑 拉花都好靚
•韓風甜麵醬煙豬腩肉Pizza $134身為芝士控🧀,當然要+$42 嘅火山熔岩芝士🌋🔥,一大嚿芝士放喺中間,仲有好多芝士醬,拉絲十足🥵!!好邪惡但好好食🥹值得食🤘🏻📌𝙙𝙞𝙨𝙘𝙤𝙪𝙣𝙩𝙨:而家惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加
$40升級火山熔岩芝士!!•蕃茄牛肉肉醬意大利飯 $98蕃茄肉醬好開胃配埋有少少咬口嘅risotto🤤🍅,意外地好夾,推介👍🏻•手工啤酒汁煮青口配Foccacia $168青口份量都算多🐚medium sized,啤酒汁記得點埋foccacia食好惹味👍🏻•自家製忌廉粟米湯 $68好creamy推介點埋青口隔離foccacia食,好食,如果有保留粟米粒仲好😂~•Blackccino $36 / Cereal Milkshake $62Milkshake好重vanilla味🥤,好creamy,texture好rich喔😗📌𝙙𝙞𝙨𝙘𝙤𝙪𝙣𝙩𝙨:•凡惠顧任何熱食,即可以優惠價
$38追加一份「紫薯麻糬窩夫配香
草雪糕」•生日有甜品畫碟(Happy birthday)•啟德園區員工證有優惠9折📍GoNuts九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館2 G樓M2-016
•韓風甜麵醬煙豬腩肉Pizza $134

📌𝙙𝙞𝙨𝙘𝙤𝙪𝙣𝙩𝙨:
而家惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加
$40升級火山熔岩芝士!!

•蕃茄牛肉肉醬意大利飯 $98

•手工啤酒汁煮青口配Foccacia $168

•自家製忌廉粟米湯 $68

📌𝙙𝙞𝙨𝙘𝙤𝙪𝙣𝙩𝙨:
•凡惠顧任何熱食,即可以優惠價
$38追加一份「紫薯麻糬窩夫配香
草雪糕」
•生日有甜品畫碟(Happy birthday)
•啟德園區員工證有優惠9折

📍GoNuts
今日終於同屋企人一齊去到位於啟德體育園啟德零售館嘅Gonuts,呢間餐廳之前喺網上見到好多推介,bookmark咗好耐,終於有機會親身去食!餐廳位置交通方便,無論搭車定渣車都好易到,環境寬敞舒適,仲有個標誌性「千顆網球牆」,真是一個型格又吸睛嘅打卡位,影相一流!自家製忌廉粟米湯濃濃粟米味道,入面仲有成舊粟米,味道濃郁Creamy 炸日式雞皮餃子配柚子胡椒醬雞皮餃子外脆內嫩,搭配柚子胡椒醬的酸甜微辣,開胃之選黃金唐揚炸蟹即點即炸嘅黃金唐揚炸蟹真是一個亮點!外層酥脆,咬落去蟹肉鮮甜,口感一流,食落完全唔覺得油膩,係一道令人滿足嘅小食。水牛芝士比薩呢個比薩絕對係今次嘅焦點!完美支撐住水牛芝士嘅濃郁風味,仲有熔岩火山芝士加持,賣相吸引之餘,每一口都充滿濃濃芝士香,芝士控真係會愛上!鑊煎慢煮牛柳牛柳份量十足,厚身得來肉質軟腍,慢煮工藝將肉汁完全鎖住,入口嫩滑多汁。外層鑊煎帶有微微焦香。香蕉朱古力奶昔奶昔濃濃嘅香蕉同朱古力味完美融合,質地順滑,甜度適中穀物奶奶昔奶味濃郁得來帶有穀物嘅獨特口感,層次豐富,飲落完全唔單調曲奇忌廉千層塔配朱古力雪糕千層酥酥脆可口,配上曲奇同朱古力雪糕,簡直係邪惡嘅完美組

自家製忌廉粟米湯
濃濃粟米味道,入面仲有成舊粟米,味道濃郁Creamy

炸日式雞皮餃子配柚子胡椒醬
雞皮餃子外脆內嫩,搭配柚子胡椒醬的酸甜微辣,開胃之選

黃金唐揚炸蟹

水牛芝士比薩

鑊煎慢煮牛柳

香蕉朱古力奶昔
奶昔濃濃嘅香蕉同朱古力味完美融合,質地順滑,甜度適中

穀物奶奶昔
奶味濃郁得來帶有穀物嘅獨特口感,層次豐富,飲落完全唔單調

曲奇忌廉千層塔配朱古力雪糕
千層酥酥脆可口,配上曲奇同朱古力雪糕,簡直係邪惡嘅完美組合。每一口都係酥脆、香甜同冰涼嘅享受,甜品控絕對唔可以錯過!

❤️ 惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$40升級火山熔岩芝士
❤️生日有甜品畫碟 [Happy birthday]
❤️啟德園區員工證有優惠 9折

2025-06-18 0 瀏覽
去開啟德零售館2玩playhouse,玩到又餓又攰唔想行咁遠搵食,睇水牌見GoNuts d食物幾吸引咁,就決定去試吓 入到餐廳見到入面有個用咗一千個網球佈置嘅牆身,勁打卡able呀🍕和風蒜香牛柳粒披薩 $148+火山熔岩芝士 $42Pizza係10”x8”都幾大個,蒜香牛柳粒披薩好足料,最正係我加咗嘅火山熔岩芝士,一切開流晒出嚟,仲要勁拉絲🍅蕃茄牛肉醬意大利飯 $98蕃茄牛肉醬味道濃郁,飯粒煙韌再加上面層大量芝士,食落口感豐富勁飽肚🍗小食拼盤 $158招牌川椒麻辣生炸口水雞|脆炸水牛城雞鎚|炸雞軟骨配蒜蓉蛋黃醬|炸薯條|脆炸洋蔥圈小食拼盤好大份,一共有5款,可以試到唔同嘅小食,炸口水雞辣得嚟幾惹味,炸水牛城雞鎚外脆內嫩,雞軟骨,炸薯條同洋蔥圈都炸得金黃香脆🧇草莓窩夫配草莓雪糕 $92窩夫送到嚟時仲係熱辣辣,外脆內軟熟,加埋凍冰冰嘅草莓雪糕一凍一熱非常正🍓士多啤梨奶昔 $60士多啤梨奶昔質感濃稠,味道酸甜🍌香蕉朱古力奶昔 $58好香朱古力奶味,配埋香蕉好夾🍎蘋果汁 $38小朋友最愛餐廳仲有好多唔同嘅推廣優惠✨Lunch set 送餐湯或沙律✨惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$40升級火山熔

🍕和風蒜香牛柳粒披薩 $148
+火山熔岩芝士 $42

🍅蕃茄牛肉醬意大利飯 $98

🍗小食拼盤 $158

🧇草莓窩夫配草莓雪糕 $92

🍓士多啤梨奶昔 $60
士多啤梨奶昔質感濃稠,味道酸甜

🍌香蕉朱古力奶昔 $58
好香朱古力奶味,配埋香蕉好夾

🍎蘋果汁 $38
小朋友最愛

餐廳仲有好多唔同嘅推廣優惠
✨Lunch set 送餐湯或沙律
✨惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$40升級火山熔岩芝士
✨生日有甜品畫碟 [Happy birthday]
✨啟德園區員工證有優惠 9折
2025-06-17 78 瀏覽
啟德體育園愈開愈多野,附近既設施愈黎愈完善,好多玩樂設施同購物中心🛍️無論係大人定小朋友都岩😍同小茉莉係附近放完電我地大人就順便食下野一入到去見到店內用左一千個網球佈置成牆身🎾超壯觀😵我叫左兩個主食一個小食加一個甜品🧇啲份量全部都好多,兩個成人都食唔哂😆自家製冬陰功醬雞肉pizza+熔岩火山芝士🧀上面有紅椒 青椒 茄子 雞肉同埋滿滿既芝士,拉絲力十足,中意芝士既你必定要加‼️芝士熔岩雙層手製漢堡包配薯條🍟鐵板熱辣辣咁落枱,成個鐵板都係滿滿既芝士,漢堡包搽左牛油同烤到微脆,中間兩層漢堡超厚身而且keep到啲肉汁,正呀🤤招牌川椒麻辣生炸口水雞既雞肉都幾嫩滑,炸粉唔厚,幾辣幾惹味🤩兒家做緊優惠叫熱食,可以優惠價$38換購 紫薯麻薯窩夫配香草雪糕🍦但因為我想食黑芝麻窩夫,所以散叫左黑芝麻窩夫🧇窩夫上面淋左好多黑芝麻醬&黑芝麻,黑芝麻味好濃郁,啖啖都好重黑芝麻味,我超中意‼️

2025-06-17 0 瀏覽
最近啟德體育園真係大家都會去,除咗近排嘅國際運動城市之外,更加好多人上網推薦附近嘅優美環境,於是我今日收工之後都過去,朋友就提議嚟呢間由米芝蓮廚師主理嘅餐廳,朋友開車去,話一出停車場就喺旁邊,勁方便,而我就係喺啟德站行過去,路上經過水池同草地,感覺好休閒。店內有打卡場,原來用上咗一千個網球佈置,完全配合好體育園嘅theme!一坐低店員已經好friendly,更加介紹話惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$40升級火山熔岩芝士,仲更加有問我哋有冇人生日,因為如果有,甜品可以免費寫生日祝福同畫碟。不過我今日就想食得冇咁heavy,主要因為我好想飲呢度嘅奶昔!於是最尾我就決定咗要香蕉朱古力奶昔同能量蛋白牛油果醬沙律。milkshake超級無敵creamy,朱古力同香蕉真係完美嘅配合,完全係由由細食到大嘅呢種味道!牛油果醬沙律都好清新,望落都好豐富,食落亦都覺得好健康,而且chicken breast都整得好滑!朋友反而就叫咗自家製忌廉粟米湯,超級濃郁,好好味!而個番茄牛肉醬意大利飯都做得好好,首先就係佢有得俾你揀想焗飯嘅硬度,我哋就叫咗正常有啲硬嘅飯,佢加埋啲蕃茄牛肉肉醬一齊食,唔會太鹹,整得好入

朋友反而就叫咗自家製忌廉粟米湯,超級濃郁,好好味!而個番茄牛肉醬意大利飯都做得好好,首先就係佢有得俾你揀想焗飯嘅硬度,我哋就叫咗正常有啲硬嘅飯,佢加埋啲蕃茄牛肉肉醬一齊食,唔會太鹹,整得好入味,真係幾推介!

到埋單嘅時候,店員都有問我哋係咪啟德園區員工,因為原來有員工證係會 9折。
試食活動
啟德體育園開幕之後一直都未去過今日趁平日 再同朋友去啟德行吓零售館入面都有好多唔同嘅食肆GoNuts 就係其中一間啦!對於啟德零售館唔係太熟悉 第一次嚟都唔易搵不過佢有大海報指示佢嘅位置 好快都搵得到店員安排咗我哋坐打卡位 有成千個綠色紅色網球嘅打卡場好型!嚟到呢度咁啱係午市時間 享有午市套餐優惠🧡泰式醃三文魚- 泰式醬汁真係好百搭 冇諗到同三文魚都咁夾🧡紅酒汁燒牛肉意大利粉- 牛肉味濃 令人忍唔住不斷食🧡鑊煎慢煮牛柳- 冇諗到牛柳size咁大- 將牛柳切細 在點上醬汁 都幾好味❣️以上沙律/熱食 喺呢個時間午市時間可以免費轉為套餐會有黑醋沙律/餐湯 仲有飲品 好抵!🧡小食拼盤- 四種唔同嘅炸物 每一樣都有佢嘅特色- 招牌川椒麻辣生炸口水雞 有陣陣川椒味 係以前未試過嘅- 雞皮餃子菜肉餃子- 脆炸水牛城雞鎚 微辣好惹味- 炸雞軟骨 軟骨脆口🧡雜莓醬千層塔配草莓雪糕- 呢個甜品做得好出色- 千層塔好鬆脆- 雜莓醬酸酸甜甜 配草莓蛋糕 吉士醬仲有千層塔好
啟德體育園開幕之後一直都未去過
今日趁平日 再同朋友去啟德行吓
零售館入面都有好多唔同嘅食肆
GoNuts 就係其中一間啦!
店員安排咗我哋坐打卡位 有成千個綠色紅色網球嘅打卡場好型!
嚟到呢度咁啱係午市時間 享有午市套餐優惠
- 雜莓醬酸酸甜甜 配草莓蛋糕 吉士醬仲有千層塔好
2025-02-17
午餐
試食活動
餐廳內牆看似平凡,睇真原來係由網球堆砌出嚟店員話係用咗成千個網球,啱晒打卡🥎知道佢係HeySoNuts同Once You Go Craft攜手合作即刻點返杯Tap Beer試試 🔅韓風甜麵醬煙豬腩肉比薩 $132🔅升級火山熔岩芝士 +$42大大粒嘅煙豬腩肉微微焦香,好香口最大特色係個熔岩火山芝士,加錢升級後就會係長方形嘅pizza上,得到多一個小山仔切開後,出現芝士大傾瀉,超越拉絲感覺🔅手工啤酒汁煮青口配佛卡夏包 $168青口鮮甜,份量都算多,佛卡夏包香脆點上湯汁,再加粒車厘茄,又係另一種味道🔅秘製沙嗲醬雞串窩夫三文治 $118雞串啖啖肉,少少辣,花生味道幾香濃至於窩夫,蛋香味再多啲啲就更好🔅Brewdog Hazy Jane (HH) $52🔅士多啤梨奶昔 $60前者花果味出,清新,苦澀味少後者成杯都係士多啤梨香味,賣相亦好吸引
餐廳內牆看似平凡,睇真原來係由網球堆砌出嚟
店員話係用咗成千個網球,啱晒打卡🥎
即刻點返杯Tap Beer試試

韓風甜麵醬煙豬腩肉比薩
韓風甜麵醬煙豬腩肉比薩

🔅韓風甜麵醬煙豬腩肉比薩 $132
🔅升級火山熔岩芝士 +$42
大大粒嘅煙豬腩肉微微焦香,好香口
最大特色係個熔岩火山芝士,加錢升級後
就會係長方形嘅pizza上,得到多一個小山仔
切開後,出現芝士大傾瀉,超越拉絲感覺

手工啤酒汁煮青口配佛卡夏包

🔅手工啤酒汁煮青口配佛卡夏包 $168
青口鮮甜,份量都算多,佛卡夏包香脆
點上湯汁,再加粒車厘茄,又係另一種味道

秘製沙嗲醬雞串窩夫三文治

🔅秘製沙嗲醬雞串窩夫三文治 $118
雞串啖啖肉,少少辣,花生味道幾香濃
至於窩夫,蛋香味再多啲啲就更好

🔅Brewdog Hazy Jane (HH) $52
🔅士多啤梨奶昔 $60
前者花果味出,清新,苦澀味少
後者成杯都係士多啤梨香味,賣相亦好吸引

2025-06-15 126 瀏覽
呢間餐廳由HeySoNuts與精釀啤酒店Once You Go Craft團隊開設,由前文華廚師主理,親民價錢品嚐酒店質素。👍🏻水牛芝士比薩(另加熔岩火山芝士+$40)超級值得𝒪𝓇𝒹ℯ𝓇,加埋個熔岩火山芝士!因為都幾膩,每人兩件已經夠啦建議應該三至四個人食😗龍蝦汁海鮮直通粉有青口,蜆肉,魷魚,基本上都好多海鮮!性價比好高!紅酒汁燒牛肉意大利粉牛肉好入味,意粉掛滿醬汁😊黃金唐揚炸蟹用嚟做前菜都幾唔錯,可以一路傾偈一路食!香汽泡咖啡 記住攪勻佢飲🥰藍檸檬梳打 超級清爽😉呢度嘅食物性價比都幾高!👍🏻𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶 必叫💕

水牛芝士比薩(另加熔岩火山芝士+$40)

龍蝦汁海鮮直通粉
有青口,蜆肉,魷魚,基本上都好多海鮮!性價比好高!

紅酒汁燒牛肉意大利粉
牛肉好入味,意粉掛滿醬汁😊

黃金唐揚炸蟹
用嚟做前菜都幾唔錯,可以一路傾偈一路食!

香汽泡咖啡 記住攪勻佢飲🥰

藍檸檬梳打 超級清爽😉

呢度嘅食物性價比都幾高!👍🏻𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶 必叫💕

人均港幣300起|啟德|西餐|GoNuts兩個人去啟德吃飯真的不貴!吃上熔岩火山芝士的披薩原來裡頭居然是泰式是拉差配海鮮再配上沙嗲醬雞串窩夫三文冶太香濃了吧這裡的番茄牛肉醬蔥大利飯也是好推薦誰能抵抗這起司的拉絲感再來上黑芝麻窩夫配香草雪糕上面的流心雪糕太纏人了配上這裡主打的士多啤梨奶昔還有花生咖啡拿鐵又是美好的一頓飯——————為食分界線——————📍 GoNuts九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館2 G樓M2-016號舖人均消費: 港幣300#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
人均港幣300起|啟德|西餐|GoNuts

兩個人去啟德吃飯真的不貴!
吃上熔岩火山芝士的披薩

——————為食分界線——————
📍 GoNuts

人均消費: 港幣300

2025-06-12 150 瀏覽
朋友話啟德體育園入面有好多餐廳,佢上次去食左間西餐都唔錯!有日去開啟德個邊就去左體育園覓食,就試下朋友講果間餐廳。藍檸檬梳打飲品底部有鮮艷既藍色同透明既梳打水形成好靚既視覺效果。飲品好夠氣飲落幾清新,有藍檸檬既酸味同微微甜味,酸酸甜甜幾好飲!黑糖焙茶鮮奶(熱)拉花好靚,影出尼都好好睇!鮮奶好順滑同焙茶好夾,飲落有黑糖甜味又有焙茶香味,層次好豐富,口感細膩。煙三文魚煙燻三文魚砌成玫瑰花形,賣相幾靚。煙燻三文魚肉質幾嫩滑,咬落去有濃郁三文魚香味。和風蒜香牛柳粒比薩配熔岩火山芝士羅馬白pizza加40蚊就可以升級火山熔岩芝士,鍾意食芝士嘅,我就梗係有升級啦!Pizza鋪滿溶咗嘅芝士同大大既牛柳粒,滿足到鍾意食芝士嘅我,賣相好吸引!Pizza底質感都唔會好硬,都幾鬆軟。牛柳粒份量都幾多,又大大粒,質感幾腍唔會好靭,熔岩芝士超級濃郁,所有野一齊食口感層次好豐富。番茄牛肉醬意大利飯意大利飯上面既芝士幾拉絲,每一粒飯都包滿番茄醬,味道酸甜好開胃!當中既牛肉碎令口感層次更加豐富。芝士熔岩雙屬手製手肉漢堡配薯條漢堡包浸係溶咗嘅芝士入面,賣相真係好邪惡但好吸引!雙層漢堡超厚身,咬落又好juicy!薯條口感

芝士熔岩雙屬手製手肉漢堡配薯條

漢堡包浸係溶咗嘅芝士入面,賣相真係好邪惡但好吸引!雙層漢堡超厚身,咬落又好juicy!薯條口感鬆脆可口。薯條上面已散上少許調味粉,幾好味唔會太鹹,鐘意食芝士既我緊係沾上旁邊嘅芝士一齊食啦!

辣味柚子朱古力醬千層塔配朱古力雪糕

甜品賣相幾靚,千層塔超鬆化,朱古力醬味道濃郁,依種口感味道都幾新穎,食落去又甜又辣好過癮!朋友之前生日尼食仲有甜品畫碟添!
  • 蕃茄牛肉醬意大利飯