2025-06-05 10 瀏覽
見網上寫呢間野係前文華大廚主理,就去試下,個位置原來唔太顯眼,係啟德零售館去體育館場地中間條通道既一邊,去到一望menu,驚喜發展原來應該係HeysoNuts既姊妹店! 如果睇番我寫過既食評,都知我係佢地Waffle soufflé既fans黎!自家製焗牛肉意大利飯呢個Risotto好出色!個蕃茄肉醬味好香濃,加試面頭層拉絲芝士,同埋微微起飯焦既risotto,絕對唔係快餐店既肉醬飯層次!另外就倒牌叫個甜品食,今次叫左個黑芝麻Waffle,食 黑芝麻醬好香,Waffle一樣咁脆!因為今次趕時間,無乜叫其他野食,如果下次有多d時間,一定會叫下佢個豬腩肉火山pizza試,店員介紹個芝士溶岩山真係必試!

自家製焗牛肉意大利飯

2025-06-04 80 瀏覽
啟德體育園愈黎愈興旺,位於零售館2既「GoNuts」主打一系列特色fusion打卡菜,更位處啟德體藝館隔離,睇SHOW前後去醫肚都好方便! 店內有以一千個網球佈置的特色牆,配合體育園運動主題👍👍🌼 和風蒜香牛柳粒比薩羅馬白底批薩厚底脆邊鐵板上保證令你食到熱辣辣既Pizza和風蒜香醬汁幾惹味。Pizza配料有牛柳粒同三色椒, 偏食既朋友要留意啦~另外加$42追加熔岩火山芝士,將成件Pizza蘸落去食真係勁邪惡!牛柳粒惹味但有少少UN,如果份量多D就更加happy🌼番茄牛肉醬意大利飯 米飯煮到「彈牙」(al dente)的程度, 咬感帶有嚼勁, 飯粒吸晒番茄牛肉醬,超級香濃,鋪上焗到半溶嘅芝士撈起有拉絲效果。估唔到係到都食到正宗既意大利燉飯🌼小食拼盤 (+邪惡芝士醬 $25)一個拼盤可以食到五款炸物超滿足:招牌川椒麻辣生炸口水雞/脆炸水牛城雞鎚/炸雞軟骨配蒜蓉蛋黃醬/炸薯條/脆炸洋蔥圈。個人最推介生炸口水雞🌼黑糖焙茶麻糬窩夫配香草雪糕 窩夫面頭淋上黑糖醬超級香, 焗到外脆內軟,入面既麻糬超Q彈~🍹熱情果菠蘿梳打 / 藍檸檬梳打 / 白桃冰茶

🌼 和風蒜香牛柳粒比薩
羅馬白底批薩厚底脆邊
鐵板上保證令你食到熱辣辣既Pizza
牛柳粒惹味但有少少UN,如果份量多D就更加happy

🌼番茄牛肉醬意大利飯

🌼小食拼盤 (+邪惡芝士醬 $25)

🌼黑糖焙茶麻糬窩夫配香草雪糕

🍹熱情果菠蘿梳打 / 藍檸檬梳打 / 白桃冰茶
2025-06-04 88 瀏覽
由米芝蓮廚師主理,位於啟德既GoNuts,店內有用1000個網球做嘅打卡位,價錢唔算太貴,有啟德員工卡仲有九折✨🔵芝士BBQ汁焗肉丸配佛卡夏大推!BBQ醬帶煙燻味,重芝士,仲有拉絲效果,配佛卡夏麵包,唔會太膩👍🏻🔵凱撒沙律+香煎牛油雞扒香煎雞扒好香口,香草味濃郁,配沙律可中和油膩感🥰🔵白松露油忌廉野菌意大利粉白松露都幾香,意大利粉有咬口,意粉超掛汁😊🔵自家製冬陰功醬雞肉比薩+熔岩火山芝士 大推!餅底薄脆,平時唔食餅底嘅我都可以食曬👍🏻一定要加熔岩火山芝士,仲要係流心芝士,份量十足,拉絲好治癒,冬陰功加芝士醬都幾惹味🥰*凡叫pizza可加$42升級熔岩火山芝士,一定要試嚇👍🏻🔵辣味柚子朱古力醬千層塔配朱古力雪糕有驚喜嘅甜品,食落口都幾辣,要即刻食返啖雪糕解辣,估唔到朱古力加辣椒都幾夾,千層塔好酥脆😋🔵士多啤梨奶昔新推出嘅飲品,即刻叫嚟試嚇,草莓味濃郁,有新鮮果肉,口感creamy唔算太甜👍🏻

🔵芝士BBQ汁焗肉丸配佛卡夏

🔵凱撒沙律+香煎牛油雞扒
香煎雞扒好香口,香草味濃郁,配沙律可中和油膩感🥰

🔵白松露油忌廉野菌意大利粉
白松露都幾香,意大利粉有咬口,意粉超掛汁😊

🔵自家製冬陰功醬雞肉比薩+熔岩火山芝士

*凡叫pizza可加$42升級熔岩火山芝士,一定要試嚇👍🏻

🔵辣味柚子朱古力醬千層塔配朱古力雪糕

🔵士多啤梨奶昔

啟德零售館開幕後第一次去~餐廳數量比想像中多欸挑了一間空間感大 坐得舒服的西餐廳吃晚餐持啟德園區員工證有9折優惠▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂☞ 是拉差海鮮比薩 $178 (熔岩火山芝士+$40)$40加得超值得 火山芝士切開勁爆漿件件pizza都拉絲表面鋪滿了硯肉和大蝦雖然有是拉差辣醬 但竟然不辣(✪ω✪)☞ 泰式椰汁雞肉意大利粉 $88很特別的泰意fusion菜椰汁味很重 注意醬汁帶點微辣!☞ 手打牛肉漢堡配薯條 $118這個價錢這個份量 性價比超高薯條份量多 新鮮熱辣辣手打牛肉 肉汁濃 多汁juicy☞ 巴馬臣芝士薯條 $68點的時候沒有留意到漢堡有送薯條又點了一份不過這份有巴馬臣芝士鋪在表面另有一番芝味~☞ 曲奇忌廉千層塔配朱古力雪糕 $72整晚最令人眼前一亮的一道菜! (✪ω✪)千層塔是由幾塊拿破崙酥疊成超級超級超級鬆脆 一咬就碎配上朱古力雪糕 吉士醬和忌廉 超級甜入心糖分注意!▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂📍GoNuts九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館2 G樓M2-016號舖
啟德零售館開幕後第一次去~
餐廳數量比想像中多欸
挑了一間空間感大 坐得舒服的西餐廳吃晚餐
持啟德園區員工證有9折優惠
☞ 是拉差海鮮比薩 $178 (熔岩火山芝士+$40)
$40加得超值得 火山芝士切開勁爆漿
件件pizza都拉絲
表面鋪滿了硯肉和大蝦
雖然有是拉差辣醬 但竟然不辣(✪ω✪)

☞ 泰式椰汁雞肉意大利粉 $88
很特別的泰意fusion菜
椰汁味很重 注意醬汁帶點微辣!

☞ 手打牛肉漢堡配薯條 $118

點的時候沒有留意到漢堡有送薯條又點了一份
不過這份有巴馬臣芝士鋪在表面
另有一番芝味~

☞ 曲奇忌廉千層塔配朱古力雪糕 $72
整晚最令人眼前一亮的一道菜! (✪ω✪)
千層塔是由幾塊拿破崙酥疊成
超級超級超級鬆脆 一咬就碎
配上朱古力雪糕 吉士醬和忌廉 超級甜入心
糖分注意!
📍GoNuts
啟德體育園米芝蓮廚師主理Cafe✨啟德零售館嚟就嚟過幾次,今次去一間比較近停車場嘅西餐,超方便!餐廳由米之蓮廚師主理,食物質素有保證!店內裝修以網球🎾佈置牆身,食野之餘又可以打卡📸⭐️明太子海鮮大蝦意大利飯🦐 $132 海鮮種類都算多,青口、蜆同大蝦,意大利飯有咬口,吸收明太子嘅濃濃醬汁!再加上海鮮嘅鮮甜味道,層次感十足👍🏻⭐️小食拼盤配邪惡芝士醬 🧀 $183分別有招牌川椒麻辣生炸口水雞、脆炸水牛城雞鎚、炸雞軟骨配蒜蓉蛋黃醬、炸薯條同脆炸洋蔥圈,每一款嚟到都係熱辣辣香噴噴,我地就加左$25邪惡芝士醬🧀好邪惡🤤🤤⭐️炸日式雞皮餃子配柚子胡椒醬 🥟$68每逢見到餐廳有都會必點試試,雞皮口感微脆又保留到雞皮嘅彈牙,餡料足配埋柚子胡椒醬清新得嚟又有dd辣,有驚喜😍⭐️龍蝦汁海鮮直通粉龍蝦🦞 $118海鮮種類同意大利飯一樣,個人私心喜愛龍蝦汁,加上直通粉掛汁食落更滋味🤤⭐️鑊煎慢煮牛柳🥩🐮 $198賣相好夠份量,牛柳熟度剛剛好,而且肉味香濃,加上慢煮方式令到口感好軟嫩,連埋鐵板上儀式感滿滿😎⭐️火山熔岩芝士自家製冬陰公醬雞肉比薩 🍕$170加左$42升級火山熔岩芝士🧀拉絲力十足!呢到嘅pizza餅底好煙韌
啟德體育園米芝蓮廚師主理Cafe✨

⭐️明太子海鮮大蝦意大利飯🦐 $132

⭐️小食拼盤配邪惡芝士醬 🧀 $183

⭐️炸日式雞皮餃子配柚子胡椒醬 🥟$68

⭐️龍蝦汁海鮮直通粉龍蝦🦞 $118

⭐️鑊煎慢煮牛柳🥩🐮 $198

⭐️火山熔岩芝士自家製冬陰公醬雞肉比薩 🍕$170
加左$42升級火山熔岩芝士🧀拉絲力十足!呢到嘅pizza餅底好煙韌,有別於傳統pizza!雞肉嫩滑,冬陰公醬味道夠濃郁好醒神,最開心仲有茄子減低油膩感,好滿意🤗
2025-05-14
試食活動
📍 GoNuts呢間餐廳位於啟德體育館,地理位置極佳,餐廳位於停車場隔離,泊車方便!先入正題,餐廳由米之蓮廚師主理,食物質素有保證!最特別係個裝修,牆身有一千個網球佈置,用黎打卡一流🫶🍝紅酒汁燒牛肉意大利粉 $98牛肉既肉質同味道都好唔錯,有五大件而且好厚身,食落有咬口,牛肉味濃~意粉好掛汁,每一啖都吸收曬紅酒汁,比較重味!🍕是拉差海鮮比薩 (+ 熔岩火山芝士 $42) $190長方形嘅Pizza又真係第一次食😆放咗喺鐵板上,唔使驚放得耐會凍啊👍🏻海鮮嘅份量算多,有大蝦、蜆肉、魷魚圈等等,鋪滿曬每個角落!味道唔錯,較酸酸甜甜;仲特登加咗熔岩火山芝士🫕真係勁澎湃,不過真係要多人share食先食得曬🥟炸日式雞皮餃子配柚子胡椒醬 $68呢個值得一試!餃子新鮮炸起,唔係放左好耐既!食落好脆口,雞皮再加上肉餡,咬落有滿滿既肉汁!沾埋柚子胡椒醬仲好解膩添🍴小食拼盤 $148 (+邪惡芝士醬 $25)呢個拼盤絕對滿足到乜都想試吓嘅大家!足足有成五款炸物: 分別有招牌川椒麻辣生炸口水雞、脆炸水牛城雞鎚、炸雞軟骨配蒜蓉蛋黃醬、炸薯條同脆炸洋蔥圈🤩試晒咁多樣之後比較特別嘅係炸口水雞,越食個口越麻,好過癮!
📍 GoNuts

紅酒汁燒牛肉意大利粉

🍝紅酒汁燒牛肉意大利粉 $98

🍕是拉差海鮮比薩 (+ 熔岩火山芝士 $42) $190
炸日式雞皮餃子配柚子胡椒醬

🥟炸日式雞皮餃子配柚子胡椒醬 $68
小食拼盤

🍴小食拼盤 $148 (+邪惡芝士醬 $25)
呢個拼盤絕對滿足到乜都想試吓嘅大家!足足有成五款炸物: 分別有招牌川椒麻辣生炸口水雞、脆炸水牛城雞鎚、炸雞軟骨配蒜蓉蛋黃醬、炸薯條同脆炸洋蔥圈🤩試晒咁多樣之後比較特別嘅係炸口水雞,越食個口越麻,好過癮!而水牛城雞鎚就偏酸,勁開胃😘
朱古力鮮奶咖啡

🥤香蕉朱古力奶昔 $58
最愛奶昔🫶 朱古力味濃郁,奶味亦較重,而香蕉味更加重😻口感順滑且濃稠~最頂仲落咗一pat cream! 雖然好邪惡😈但好好飲!

☕️朱古力鮮奶咖啡(熱) $38
結合咗朱古力甜味、咖啡嘅香味同絲滑嘅鮮奶,入口勁順滑,不過苦味比較重,比較適合鍾意飲咖啡嘅大家飲

📌 提提你:
•⁠ ⁠惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$40升級火山熔岩芝士
•⁠ ⁠凡惠顧Lunch set送餐湯或沙律
•⁠ ⁠生日有甜品畫碟 [Happy birthday]
•⁠ ⁠啟德園區員工證有優惠 9折
紅酒汁燒牛肉意大利粉
炸日式雞皮餃子配柚子胡椒醬
朱古力鮮奶咖啡
2025-06-01 162 瀏覽
啟德體育園開了一間新的咖啡館,裝修風格偏向橙色和咖啡色,有些像運動場地的線條,還有兩幅由一千個網球組成的牆面。店內設有多部電視播放各種運動片段,整體氛圍充滿活力。其實Gonutshk是「HeySoNuts」的姊妹店,餐廳由前文華酒店的主廚掌廚,主打西式融合菜。今天試了幾款菜式!🍽️【自家製冬陰公醬雞肉比薩】🇭🇰 HKD128 ➕【另加火山熔岩芝士】🇭🇰 HKD42
這款比薩我覺得一定要試。比起一般市場上的比薩,這款比薩更加鬆軟,容易消化,所以不會覺得口乾。我喜歡這款「冬陰公味」,微微香辣,上面配有雞肉和茄子,口感十分豐富。強烈建議大家加上「火山熔岩芝士🧀」,芝士拉起來會變成絲,味道非常濃郁。配上比薩的芝士,更加香濃美味。
「意大利燴飯」的份量相當豐富,番茄的鮮味十足,搭配牛肉和芝士,味道非常開胃。還點了一個小食拼盤,內含炸雞鎚、炸雞軟骨、薯條、洋蔥圈,並配有蛋黃醬、番茄醬和芝士醬,炸物種類很多,口感豐富。

來到這裡,甜品一定要試試。如果你點了熱食,可以額外以38港元加一份「紫薯麻糬窩夫配香草雪糕」。這道甜品的表面是一層松軟的窩夫,內夾紫薯麻糬,口感非常特別,味道也相當搭配。旁邊附有一球香草雪糕和紫薯蓉,一口紫薯,一口窩夫,味道層次分明。

我們選了兩款冷飲,藍色梳打飲料色澤鮮豔,非常適合打卡,還有檸檬片增添清新感。熱情果冰茶我選了少甜版本,十分適合解渴。如果有機會,也可以嘗試他們的新推出的士多啤梨奶昔和花生拿鐵,都很有特色。
總體來說,我覺得這裡的食物不僅美味,還帶有獨特特色,價格也不算昂貴,強烈推薦大家來嘗嘗他們的比薩!

自家製冬陰公醬雞肉比薩
番茄牛肉醬意大利飯
紫薯麻糬窩夫配香草雪糕
2025-04-07
自家製冬陰公醬雞肉比薩
番茄牛肉醬意大利飯
紫薯麻糬窩夫配香草雪糕
2025-05-31 71 瀏覽
今日去啟德玩,晩餐去咗啟德零售館食飯! GO NUTS 餐廳好大,員工有禮貌,食物款式新穎! 比薩有不同配料可供選擇, 韓風甜麵醬煙豬腩肉比薩火山好有特色!可另加$40升級熔岩火山芝士, 拉絲力十足,份量好大! 番茄牛肉醬意大利飯係新品推介,番茄牛肉醬味道濃郁,飯粒粒分明, 非常美味! 秘製沙嗲醬雞串窩夫三文治賣相吸引! 沙嗲醬雞串惹味香濃,配脆卜卜嘅窩夫好有層次感。 炸日式雞皮餃子外脆內軟配柚子胡椒醬鹹鹹甜點好夾! 黑糖焙茶麻糬窩夫配香草雪糕麻糬窩夫煙煙韌韌好有咬口,加上雪糕係絕配。另外而家可以以優惠價 $38追加一份「紫薯麻糬窩夫配香草雪糕,好抵食 熱黑糖焙茶鮮奶味道濃厚, 不會太甜,拉花好有心機! 藍檸檬梳打非常解渴去膩! 原來啟德園區員工證仲有9折優惠! 生日有甜品畫碟,好適合同家人朋友一起聚餐!

炸日式雞皮餃子外脆內軟配柚子胡椒醬鹹鹹甜點好夾!

黑糖焙茶麻糬窩夫配香草雪糕

熱黑糖焙茶鮮奶味道濃厚, 不會太甜,拉花好有心機!

藍檸檬梳打非常解渴去膩!

我家太太係名副其實”芝士控”,今年你生日就嚟過震撼式食法。餐廳係前文華東方廚坐鎮完全係米芝蓮餐廳,完全係高質食物✨”GoNuts” 喺啟徳體育園零售館,咁啱今日又係揸車嚟(停車場喺格離)超方便. 門口已望到裏面一幅牆超啱”打卡”, 原本用1000個網球砌成, 極有心思嘅餐廳。真係好特別~ ✨最最最想叫一定係…..自家製煙燻豬腩肉Pizza忍唔住加咗$42 熔岩火山芝士,配韓式甜麵醬。味配得啱啱好完全唔會蓋過豬腩肉,圓餅芝士自然融為一體。Pizza應係薄脆地方好香口,芝士切開拎起完全”瀑布風琴式拉絲” ~邪惡總要嚟一次~再配濃濃芝士香味,,完成做唔倒太太食左成個Pizza 九成( 認真😨) ✨第二樣大家都係有期待…”自家製煙燻豬腩窩夫三文治” 分兩味食~咸食: 整爆蛋漿夾埋煙燻豬腩食爆蛋汁之餘仲有燻後豬腩咸香十足。甜食:另一面落糖漿十足傳統食法呢,窩夫蛋香味十足外脆內軟. ✨甜品超有特色~辣味柚子朱古力千層塔配朱古力雪糕: 千層酥好酥脆吉士tiramisu cream 辣柚了令成個甜品更獨突✨君度咖啡通寧水✨熱情果梳打✨小食拼盤
~邪惡總要嚟一次~再配濃濃芝士香味,,完成做唔倒
太太食左成個Pizza 九成( 認真😨)
甜品超有特色~
辣味柚子朱古力千層塔配朱古力雪糕: 千層酥好酥脆
吉士tiramisu cream 辣柚了令成個甜品更獨突
✨君度咖啡通寧水
✨熱情果梳打
✨小食拼盤
Receipt
2025-05-29 62 瀏覽
呢間去演唱會前打底最正!我試過幾間,首先呢間係地面,唔洗花時間等電梯,而且食物都快同飽肚,西餐又比較容易點菜食完再睇食評先知,原來係由米之蓮廚師主理,唔怪得幾款都好食無伏裝修仲好有意大利bistro feel 🇮🇹 牆身由好多網球🎾砌成,仲有電視播住體育賽事,睇波食嘢一流~⚽️🏀 🍓 士多啤梨奶昔 ($60) 少女心爆發!💖 士多啤梨味好天然,唔會太甜,仲有好濃郁嘅奶香~ 啱晒打卡同解膩! 🌽 自家製忌廉粟米湯 ($68) 超creamy!粟米嘅甜味好出,飲落去好暖胃~ 仲有啲粒粒粟米,口感滿分! 🍕 和風蒜香牛柳粒比薩 ($190) 熔岩火山芝士🧀超邪惡👿,拉絲力十足‼️大大粒牛柳粒好嫩,蒜香味好香🧅,餅底仲好脆~ 芝士控必試! 🍔 芝士熔岩雙層手製牛肉漢堡配薯條 ($158) 漢堡肉juicy到爆!🧅 雙層牛肉加熔岩芝士,真係食到停唔到口~ 薯條仲要脆卜卜,好正! 🍨 黑糖焙茶麻糬窩夫配香草雪糕 (+芒果雪糕 $99) 甜品時間!窩夫外脆內軟,麻糬超Q彈~ 焙茶味好濃,配埋香草同芒果雪糕,冰火兩重天!🔥❄️ 成個晚餐都好高質,環境又舒服,下次睇演唱會再嚟!💯 大家有
呢間去演唱會前打底最正!

🍓 士多啤梨奶昔 ($60)

🌽 自家製忌廉粟米湯 ($68)

🍕 和風蒜香牛柳粒比薩 ($190)

🍔 芝士熔岩雙層手製牛肉漢堡配薯條 ($158)

🍨 黑糖焙茶麻糬窩夫配香草雪糕 (+芒果雪糕 $99)

成個晚餐都好高質,環境又舒服,下次睇演唱會再嚟!💯 大家有機會都試下啦~

見佢餐牌寫住凡惠顧任何熱食,仲可以優惠價 $38追加一份「紫薯麻糬窩夫配香草雪糕」

2025-04-24
2025-05-29 45 瀏覽
🍊 橙香汽泡咖啡 $48.0 清新橙香撞咖啡,氣泡感爆燈,夏天飲超爽!☀️ 🍓 士多啤梨奶昔 $60.0 粉紅少女心爆發!濃郁奶香加草莓🍓甜,打卡必點📸 🍝 紅酒汁燒牛肉意大利粉 $98.0 牛肉嫩到冇朋友,紅酒汁掛滿每條彈牙意粉,食完想Encore! 🍕 自家製冬陰功醬雞肉比薩 $128.0 泰式酸辣香x拉絲芝士,方型披薩夠特別!酸辣過癮,有鐵板烘住,熱辣辣勁正🌶️ 🍔 芝士熔岩雙層手製牛肉漢堡 $158.0 邪惡芝士瀑布!雙層牛肉啖啖肉,芝士控必試🧀 🖤 黑芝麻窩夫配香草雪糕 $94.0 窩夫外脆內軟,黑芝麻味超濃,配雪糕冰火交融~ 🌶️🍫 辣味柚子朱古力醬千層塔配朱古力雪糕 $78.0 辣x甜x柚子香!層次複雜到似迷宮,挑戰味蕾👅 🍌 香蕉朱古力奶昔 $58.0 香蕉+朱古力完美CP!綿滑到似飲緊甜品,飽肚又滿足💛

🍊 橙香汽泡咖啡 $48.0
清新橙香撞咖啡,氣泡感爆燈,夏天飲超爽!☀️

🍓 士多啤梨奶昔 $60.0
粉紅少女心爆發!濃郁奶香加草莓🍓甜,打卡必點📸

🍝 紅酒汁燒牛肉意大利粉 $98.0

🍕 自家製冬陰功醬雞肉比薩 $128.0

🍔 芝士熔岩雙層手製牛肉漢堡 $158.0
邪惡芝士瀑布!雙層牛肉啖啖肉,芝士控必試🧀

🖤 黑芝麻窩夫配香草雪糕 $94.0
窩夫外脆內軟,黑芝麻味超濃,配雪糕冰火交融~

🌶️🍫 辣味柚子朱古力醬千層塔配朱古力雪糕 $78.0
辣x甜x柚子香!層次複雜到似迷宮,挑戰味蕾👅

🍌 香蕉朱古力奶昔 $58.0
香蕉+朱古力完美CP!綿滑到似飲緊甜品,飽肚又滿足💛
2025-05-28 59 瀏覽
相約在職於啟德體育館零售館的老友聚餐,佢推薦到GoNuts餐廳晚餐,話滋味好食又有特式,而有⁠啟德園區員工證仲有9折優惠😗。原來係前東方文華的廚師主理,咁質素一定有保證啊!地點就在零售館停車場🅿️的旁邊,揸車🚗過嚟食泊車都唔使四圍搵位。裝修特別的有成仟個網球🎾,在卡座位後的牆身上,很別致☺️。秘製沙嗲醬青芒大蝦沙律🥗,食飯前要先食菜,呢款青芒、大蝦🍤美味,醬汁味道度惹味,疏菜新鮮又健康,唔錯架。惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$42升級火山熔岩芝士🧀,我哋就點左~是拉差海鮮pizza,是拉差的辣椒醬與醬汁混合,甜與鹹的正宗泰國辣椒醬,夾集了東南亞的辛辣🌶️香味,海鮮食材豐富,充滿泰式風味!鑊煎慢煮牛柳, 慢煮的肉質比一般煎烤,更加柔軟幼嫩,入口濕潤多汁,牛味重有韌性,真係食完番尋味!配搭嘅蕃茄同薯仔🥔亦唔錯。🍺Hoegarden, 叫返兩杯啤🍻嘆下,完美滿足的晚上🌃。老友話若生日🎂 嚟慶祝嘅話,會有甜品畫碟 😍,凡惠顧Lunch set,均會奉送餐湯或沙律,下次中午去就更抵食啦☺️。
裝修特別的有成仟個網球🎾,在卡座位後的牆身上,很別致☺️。

老友話若生日🎂 嚟慶祝嘅話,會有甜品畫碟 [Happy birthday]😍,凡惠顧Lunch set,均會奉送餐湯或沙律,下次中午去就更抵食啦☺️。

2025-05-21
試食活動
位於啟德零售館嘅🌟GoNuts🌟,由👨🏻‍🍳米芝蓮廚師主理,主打咖啡☕、精釀啤酒🍺、Pizza🍕、同埋窩夫🧇!餐廳最近推出咗多款新品🆕!Signature Wall由數以千計嘅🎾網球砌成,好睇又夠打卡📸!🧇秘製沙嗲醬雞串窩夫三文治 $118新品之一,沙嗲醬香郁美味,雞串好香口!沙嗲醬同伴碟嘅蔬菜都好夾!窩夫濕潤重蛋香!🐚手工啤酒汁煮青口配佛卡夏包 $168青口粒粒水嫩飽滿,手工啤酒汁都幾香,用嚟Dip包都幾正!🧅脆炸洋蔥圈配海苔芥末醬 $72洋蔥圈炸得夠脆,落咗好多味粉,好惹味!🥗凱撒沙律 $68菜葉新鮮爽口,配搭嘅煙肉粒,帶濃香嘅煙燻味!🧇草莓窩夫配草莓雪糕 $92草莓雪糕加埋吉士醬同埋Cream,更見甜美!🍺House IPA $48星期一至五3pm打後都係Happy Hour,呢款GoNuts自家生啤帶清新果香,勁抵飲!🍓士多啤梨奶昔 $60新品之一,香滑甜美!💥嚟GoNuts食嘢,可享多項優惠:- 惠顧任何一款羅馬白Pizza,可另加$42升級火山熔岩芝士🧀🧀🧀- 凡惠顧任何熱食,即可以超級優惠價,追加一份"紫薯麻糬窩夫配香草雪糕"🧇- 生日有靚靚甜品畫碟服務🎂- 啟德園區員工

🧇秘製沙嗲醬雞串窩夫三文治 $118

🐚手工啤酒汁煮青口配佛卡夏包 $168

青口粒粒水嫩飽滿,手工啤酒汁都幾香,用嚟Dip包都幾正!

🧅脆炸洋蔥圈配海苔芥末醬 $72

洋蔥圈炸得夠脆,落咗好多味粉,好惹味!

🥗凱撒沙律 $68

菜葉新鮮爽口,配搭嘅煙肉粒,帶濃香嘅煙燻味!

🧇草莓窩夫配草莓雪糕 $92

草莓雪糕加埋吉士醬同埋Cream,更見甜美!

🍺House IPA $48

🍓士多啤梨奶昔 $60

新品之一,香滑甜美!

💥嚟GoNuts食嘢,可享多項優惠:
- 生日有靚靚甜品畫碟服務🎂
- 啟德園區員工證有優惠9折💥

🅿️泊車資訊
泊體藝館停車場,扶手電梯上一層就到,可享免費泊車優惠!

2025-05-26 96 瀏覽
網上預約咗,星期六午飯,一點鐘到達, 我哋被安排坐最入嘅梳化圓形枱位置,背脊牆壁係用網球砌出嚟嘅網球牆,用嚟打卡幾得意🤩我們八個人 (7個大人1個小朋友),用QR code點餐,嗌咗:1️⃣龍蝦汁海鮮直通粉$118.0 (😑 冇乜記憶點)2️⃣招牌川椒麻辣生炸口水雞(6件)$104.0(不太油,肉juicy, nice!😋)3️⃣自家製冬陰功醬雞肉比薩$128.0 (唔係好辣,啱一般大眾香港人口味🥰)4️⃣水牛芝士比薩$128.0 (一般,芝士厚啲更理想😅)5️⃣芝士熔岩雙層手製手肉漢堡配薯條$158.0 (芝士夠多, 漢堡夠厚肉🤩 點薯條一流💯)6️⃣藍檸檬梳打$45.0 (除了靚,冇特別🤭)7️⃣白松露油忌廉野菌意大利粉 $88.( 食唔出白松露味道🤨)8️⃣熱情果波蘿梳打$46.0(ok🤭)9️⃣ 紫薯麻薯窩夫配香草雪糕$74.0(質感煙煙韌韌幾得意😋)1️⃣0️⃣辣味柚子朱古力醬千層塔配朱古力雪糕$78( 辣辣地,冇咩特別🤫)埋單around 一千蚊, cp值不錯😜。
1️⃣龍蝦汁海鮮直通粉$118.0 (😑 冇乜記憶點)
4️⃣水牛芝士比薩$128.0 (一般,芝士厚啲更理想😅)
6️⃣藍檸檬梳打$45.0 (除了靚,冇特別🤭)
8️⃣熱情果波蘿梳打$46.0(ok🤭)
埋單around 一千蚊, cp值不錯😜。

2025-05-25 58 瀏覽
今天朋友帶我去了一間聽說是由米之蓮廚師主理的餐廳「GoNuts」,餐廳的設計簡約,環境寬敞,店內還有以一千個網球,佈置了牆身。而餐廳位於停車場旁,需要泊車,亦很方便。😋餐廳使用QR code落單,是日選擇:1️⃣手工啤酒汁煮青口配佛卡夏包🍽青口鮮嫩,佛卡夏包吸附了湯汁的精華,更添風味。2️⃣招牌BBQ豬排骨🍽份量多,醬汁的調味,提升了整體的味道。3️⃣紫薯麻糬窩夫配香草雪糕🍽窩夫外脆,內裡有煙靭的麻糬,十分吸引。4️⃣雜莓醬千層搭配草莓雪糕🍽千層酥皮很酥脆,雜莓醬及草莓雪糕,增添了不少視覺效果。5️⃣殼物奶奶昔🍽奶香濃郁,奶昔滑順、細膩,帶點甜。6️⃣黑糖焙茶鮮奶🍽焙茶的香氣,黑糖的甜,感覺柔和。

😋餐廳使用QR code落單,是日選擇:
1️⃣手工啤酒汁煮青口配佛卡夏包
🍽青口鮮嫩,佛卡夏包吸附了湯汁的精華,更添風味。
2️⃣招牌BBQ豬排骨
🍽份量多,醬汁的調味,提升了整體的味道。
3️⃣紫薯麻糬窩夫配香草雪糕
🍽窩夫外脆,內裡有煙靭的麻糬,十分吸引。
4️⃣雜莓醬千層搭配草莓雪糕
🍽千層酥皮很酥脆,雜莓醬及草莓雪糕,增添了不少視覺效果。
5️⃣殼物奶奶昔
🍽奶香濃郁,奶昔滑順、細膩,帶點甜。
6️⃣黑糖焙茶鮮奶
🍽焙茶的香氣,黑糖的甜,感覺柔和。
2025-05-25
3 分鐘 (堂食)
午餐