一入餐廳,就被用咗近千個網球堆砌而成嘅特色牆吸引,網球完美呼應啟德體育園嘅運動主題,打卡一流!🥨脆炸洋蔥圈配海苔芥末醬 $72洋蔥圈外皮金黃酥脆,咬開係軟嫩嘅洋蔥,食到停唔到口~ 🥗凱撒沙律 $68 +🥓煙三文魚 $42生菜新鮮爽脆,凱撒醬濃郁creamy,加埋煙三文魚嘅鹹香軟嫩,口感豐富~ 🍕是拉差海鮮比薩 $148 + 🧀火山熔岩芝士$42有特色嘅長方形pizza,上面鋪滿蝦仁、魷魚等豐富海鮮,配上少辣嘅是拉差辣醬,香辣惹味!我地仲額外加咗火山熔岩芝士,滿瀉嘅芝士,拉絲力十足!宜家喺餐廳叫任何一款羅馬白pizza,都可加$40升級 🧀火山熔岩芝士 ~甜品方面,呢間餐廳嘅甜品都好吸引,生日仲有甜品畫碟寫Happy birthday嘅服務,我地叫咗:🍰經典提拉米蘇 $68好正宗嘅提拉米蘇!手指餅吸滿咖啡酒香,芝士軟綿細膩,可可粉微苦中和甜味,好好味! 🧇曲奇忌廉窩夫配朱古力雪糕 $94窩夫外皮酥脆,內裡口感鬆軟,配上oreo曲奇、忌廉同埋朱古力雪糕,冰火交融嘅口感,非常滿足!🍓士多啤梨奶昔 $60賣相好靚,望落去好治癒!入口酸甜清新,裡面仲有唔少一塊塊嘅士多啤梨,飲冰涼又開胃。 🍹白桃

🥨脆炸洋蔥圈配海苔芥末醬 $72

洋蔥圈外皮金黃酥脆,咬開係軟嫩嘅洋蔥,食到停唔到口~

🥗凱撒沙律 $68 +🥓煙三文魚 $42

🍕是拉差海鮮比薩 $148 + 🧀火山熔岩芝士$42

🍰經典提拉米蘇 $68

🧇曲奇忌廉窩夫配朱古力雪糕 $94

🍓士多啤梨奶昔 $60

🍹白桃冰茶 $42

茶味同桃香平衡得啱啱好,白桃好香,甜度適中~

埋單時,店員話如果有啟德園區員工證會有9折優惠~
2025-06-25
2025-06-10 989 瀏覽
.由HeySoNuts與Once You Go Craft聯手打造靚靚cafe 🥰主打西式fusion菜、咖啡☕️ 、薄餅🍕 and 窩夫 🧇 多款選擇 總有一款岩你最特別係餐廳內有兩大片由1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣個網球🎾砌成的牆對於對🎾passionate既我聞住網球🎾食飯真係特別有feel😌😌.🌟是拉差海鮮pizza 🍕+ 熔岩火山芝士🫕 $190拉差醬(Sriracha)帶來泰式辣味🌶️ 與海鮮的鮮甜結合🦐 配上濃郁的熔岩火山芝士🫕 口感豐富又刺激😜芝士真係特別多 多得有啲誇張 啖啖都拉絲芝士愛好者一定唔可以錯過這款Pizza 🍕P.S. 熔岩火山芝士可以加在不同的pizza上 架🤗🤗.🌟 秘製沙嗲醬雞串窩夫三文治🍢🧇🥪 $118好有創意fusion菜結合東南亞風味與西式窩夫🧇口感新穎特別重點係 我以為雞串會好乾好硬 🍢但surprisingly 係好嫩滑沙嗲醬的濃郁花生🥜香與雞串🐔 的嫩滑口感結合外加窩夫的酥脆 層次分明 正 🤍.🌟 招牌BBQ豬排骨 $198份量驚人 好似有成八大條甘多🤩 肉質軟嫩多汁 搭配濃郁的BBQ醬汁醬料是自家調配 帶輕微煙燻同微辣口感🌶️ Yummy 😋 .🌟 泰式椰汁雞肉
[GoNuts 🎾]
椰汁帶來泰式料理的香甜滑順 🥥
搭配雞肉和意大利粉🍝
輕辣中帶清新 個人覺得呢個幾特別
真正嘅中西合璧🤗🤗
🌟 花生拿鐵🥜☕️ $46 (跟餐可以半價order)
花生醬融入拿鐵 香濃順滑
打卡 📸 一流
做完運動食返d snacks
成件事好match
點多幾樣野都唔guilty 🤭🤭
📍:九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館2 G樓M2-016號舖
2025-06-03
  • 秘製沙嗲醬雞串窩夫三文治
  • 花生latte
2025-05-21 1399 瀏覽
GoNuts真係一間好正嘅餐廳🍽️,位於啟德體育園🏢。呢度由米之蓮廚師主理👨‍🍳,食物質素有保證👍。店內仲有用成千個網球佈置嘅牆身🎾,打卡一流📸,真係好吸引,食完過隔離睇波或者睇演唱會都好方便!我哋簡咗幾款菜式,真係每樣都好好味😋。首先係番茄牛肉醬意大利飯🍛,可以選擇口感,鍾意有咬口啲又得,腍啲嘅都得,真係好貼心😊韓風甜麵醬煙豬腩肉pizza🍕真係好正!豬腩肉煙韌香口,配上甜麵醬,味道一流😋。加多$42升級熔岩火山芝士,芝士溶化得啱啱好,拉絲效果超靚😍。每一啖都充滿濃郁芝士香味,真係食到停唔到口🤤。呢個pizza真係值得一試,無論係朋友聚會定係家庭晚餐都啱曬👍手打牛肉漢堡配薯條🍔🍟,牛肉漢堡肉質鮮嫩多汁,配埋香脆嘅薯條,真係一流👍。甜品方面,我哋叫咗曲奇忌廉千層塔配香草雪糕🍰🍦真係一流!每一層都好鬆脆,入口即化😋。曲奇忌廉嘅香味同口感都好出色,唔會太甜,啱啱好👍。配埋香草雪糕,真係絕配,雪糕嘅香草味濃郁,仲有少少奶香味🍨。每一啖都好滿足,真係食過返尋味😋。比起傳統嘅拿破崙,呢個千層塔更加有層次感,口感豐富,絕對值得一試!👏飲品方面,我哋簡咗士多啤梨奶昔🍓🥤同香蕉朱古力奶昔🍌🍫🥤,兩款都好

飲品方面,我哋簡咗士多啤梨奶昔🍓🥤同香蕉朱古力奶昔🍌🍫🥤,兩款都好香濃,甜度適中,飲完真係好開心😊
2025-05-19 1229 瀏覽
啟德人氣打卡餐廳 GoNuts|芝士控、甜品控必試!放工同朋友相約到啟德行街,順道搵間特色餐廳嘆返餐好嘢。經朋友推介,由米芝蓮級別團隊主理 嘅GoNuts餐廳位於啟德體育園旁,設有泊車位,而且距離港鐵啟德站只需步行幾分鐘,地點方便之餘環境又新淨,絕對適合聚餐放鬆一吓踏入店內,首先吸引目光嘅係牆上用 1000個網球打造嘅裝置牆,配合簡約又活潑的運動風設計,極具特色🧊 白桃冰茶  $40淡淡白桃香混合清新茶味,少冰更能突顯果味,飲落唔會太甜,作為開場飲品,簡單又舒服。🍍 熱檸果波蘿檸打 $45清香熱檸搭配熱情果與菠蘿,酸酸甜甜夠晒醒神。少甜版飲落更突出果味層次,值得推薦。🍟 小食拼盤 $158炸物控絕對不能錯過!有炸雞鎚、洋蔥圈、雞軟骨、薯條等,每款都炸得外脆內嫩,啱晒一邊傾偈一邊食。份量唔細,幾個人Share完全無問題。🍅 茄汁牛肉醬意大利飯 $190牛肉醬濃郁惹味,飯粒軟滑,唔會過乾或太稀,食落有層次又充滿溫暖感覺,好有「家嘅味道」。🧄 和風蒜香牛柳粒比薩 $138香蒜味濃郁但唔嗆喉,牛柳粒肉質嫩滑,配上薄底比薩,唔會太飽滯,香氣與口感兼備,水準超出預期!🌋 熔岩火山芝士 $42今餐最
啟德人氣打卡餐廳 GoNuts|芝士控、甜品控必試!

🧊 白桃冰茶  $40

🍍 熱檸果波蘿檸打 $45

🍟 小食拼盤 $158

🍅 茄汁牛肉醬意大利飯 $190
🧄 和風蒜香牛柳粒比薩 $138

🌋 熔岩火山芝士 $42
今餐最大驚喜!火山芝士一切開即流,超誇張拉絲效果,仲要芝士唔係得個樣——夠濃、夠滑、夠香!芝士控會尖叫
💥

🍪 曲奇忌廉窩夫配朱古力蛋糕 $94
作為甜品控,我一定要讚呢個!窩夫熱辣辣,外脆內鬆,入面仲有濃郁曲奇忌廉,配埋香滑朱古力蛋糕,啖啖驚喜。「後上」安排令質感保持最佳狀態,好貼心!

依家重有優惠價:
凡點選任何羅馬白比薩 ➕ $40 升級成「熔岩火山芝士」
 點任何熱食即可 ➕ $38 加購紫薯麻糬窩夫配香草雪糕
生日客人可獲贈「Happy Birthday」畫碟甜品
啟德園區員工持證享有 9 折優惠
  • 蕃茄牛肉醬意大利飯
📢 啟德必試新餐廳!由前東方文華廚師主理嘅GoNuts,食完真係要講句「掂呀!」🤩📍 餐廳就喺啟德體育園啟德零售館2 G樓,停車場旁邊,泊車超方便!一入去就見到勁吸睛嘅打卡牆——由一千個網球佈置而成,隨便影都靚到爆!📸今次試咗佢哋嘅午市餐,真係每樣都冇伏!首先講下是拉差海鮮比薩,海鮮超足料,配上是拉差醬嘅微辣,香氣撲鼻!當然想食得更邪惡👿所以用埋推廣優惠加$40就可以升級熔岩火山芝士!🧀 啲芝士多到黐線㗎😱芝士控必試,拉絲拉到你手軟😍✨ 再配黑醋橄欖油沙律(午市),新鮮蔬菜配埋香濃黑醋同橄欖油,開胃一流!🥗配埋杯有飛馬圖案嘅熱抹茶鮮奶‼️番茄牛肉醬意大利飯,飯粒軟硬度啱啱好,可以自己選擇硬啲定定腍啲‼️牛肉醬濃郁,上面嘅芝士又係多到黐線!真係邪惡到瘋癲😍✨配埋蘋果汁,解膩又refresh!🍹脆炸水牛城雞鎚(8件),外皮酥脆,雞肉嫩滑,水牛城醬辣得過癮,一啲都唔會乾🫶🏻真心‼️我食過同出面嘅真係有分別!勁好食😍一定要叫👍🏻👍🏻健康之選有能量蛋白牛油果醬沙律🥗食咗咁多邪惡嘅嘢,一定要食返啲蔬菜🥬牛油果夠creamy🌟雞扒勁大塊又Juicy💦配埋其他新鮮蔬果,食完先唔會有負擔!🥑最後壓軸甜品紫薯麻

最後壓軸甜品紫薯麻糬窩夫配香草雪糕🍦窩夫外脆內軟,紫薯麻糬煙韌香甜,再加上香草雪糕嘅涼爽,簡直係完美ending!🍨係我近期食過最正嘅甜品👍🏻真係必試‼️‼️‼️

仲有超多優惠!凡惠顧Lunch set就送餐湯或沙律;生日仲有專屬甜品畫碟寫住「Happy birthday」,超有儀式感!而啟德園區員工憑證仲有9折優惠,真係抵到爛!
  • 紫薯麻糬窩夫配香草雪糕
2025-07-01 0 瀏覽
最近常常去啟德睇show、約咗朋友逛街😆,佢哋推介我搵食嘅話要試試呢間Cafe,佢嘅大廚係米芝蓮廚師👨🏻‍🍳,食物味道唔錯!.我哋揀咗幾款嘢食,全部味道都非常之good水牛芝士pizza - 簡簡單單芝士、車釐茄、加埋個外脆內軟批底,非常滋味了~ 推介大家🌟加$42轉埋熔岩火山芝士🧀係超好味😍!攞一塊pizza點落去,芝士拉絲效果超出,每一啖pizza都沾滿濃郁嘅芝士!.主菜叫咗 鑊煎慢煮牛柳8-9成熟,入面仲保持小小粉嫩,入口嫩滑!而 番茄牛肉醬意大利飯~就酸酸甜甜,幾開胃😋.兩個人出街食飯無小朋友😂胃口特別大叫埋人氣大熱 🌟黑芝麻窩夫配香草雪糕份量好大😆(好彩我食甜品喺第二個胃),窩夫好濃郁嘅芝麻味配以雪糕不能不一口接一口! 後尾職員話我聽,如果生日嚟甜品仲有畫碟Happy Birthday服務添!.最後配上☕️橙香氣泡咖啡 、🥜花生咖啡拿鐵特別得來又飲到咖啡,層次豐富!.餐廳內有一面以1000+網球🎾佈置的牆身,配合返啟德體育園theme~ 打卡都好出片!

我哋揀咗幾款嘢食,全部味道都非常之good

兩個人出街食飯無小朋友😂胃口特別大

叫埋人氣大熱 🌟黑芝麻窩夫配香草雪糕

最後配上☕️橙香氣泡咖啡 、🥜花生咖啡拿鐵
特別得來又飲到咖啡,層次豐富!

2025-06-19
2025-06-29 0 瀏覽
呢日出城🙈有嘢做過海嚟到啟德,可能係平日,所以唔算多人,周圍行吓再食嘢,見到呢度有超邪惡版pizza,決定嚟試吓😝入到去見到網球佈置嘅牆身,staff話係用咗一千個網球砌成,打卡一流👍🏼同埋對我哋揸車嘅人嚟講,餐廳喺停車場旁邊,泊車好方便👍🏼食物:🥣黑醋橄欖油沙律 / 餐湯(跟餐)今次係紅菜頭湯,不嬲好驚呢隻湯因為好易有草青味,但呢度完全冇,咸咸地幾好飲,第一次飲晒😝🥗能量蛋白牛油果醬沙律配慢煮雞扒雞扒煎到好嫩,皮仲係微微脆口,加埋烚蛋同牛油果醬,沙律菜仲加埋石榴籽,酸酸甜甜,健康之選🍅蕃茄牛肉醬意大利飯意大利飯滿滿蕃茄同芝士,唔會太酸又食到蕃茄味,飯嘅口感可以揀正常(偏硬)或者軟身啲🍕🧀和風蒜香牛柳粒比薩 + 熔岩火山芝士Pizza加左熔岩芝士,拉絲力十足,邪惡感加倍,餅底比較脆口硬身,牛柳粒唔會焗到乾晒仲好juicy😍🍟巴馬臣芝士薯條薯條加左芝士好惹味,仲有自家製蛋黃醬,有啲蒜蓉香但又唔會太咸太漏,必試呀!🍨紫薯麻糬窩天配香草雪糕窩夫中間夾住麻糬,煙煙韌韌,仲有紫薯蓉、紫薯奶醬、雲呢拿雪糕,食甜品有第2個胃真係無講錯,9成都係我KO嘅,好滿足☺️🍓士多啤梨奶昔酸酸甜甜無一般奶昔咁漏,

食物:
🥣黑醋橄欖油沙律 / 餐湯(跟餐)

🥗能量蛋白牛油果醬沙律配慢煮雞扒

🍅蕃茄牛肉醬意大利飯

🍕🧀和風蒜香牛柳粒比薩 + 熔岩火山芝士

🍟巴馬臣芝士薯條

🍨紫薯麻糬窩天配香草雪糕

🍓士多啤梨奶昔
酸酸甜甜無一般奶昔咁漏,仲有好多士多啤梨肉,呢杯都係必試

🍫榛子朱古力
榛子味唔太濃,朱古力味就好夠,跟餐可以半價加購👍🏼
2025-06-29 0 瀏覽
岩岩食完 想打返個評價比「火山熔岩芝士比薩」因為好中意食芝士所以升級左個pizza 我哋點咗 和風蒜香牛柳粒pizza 牛柳粒好淋 加上熔岩咁既芝士 成個日感勁滿足我哋仲點咗炸雞軟骨配蒜蓉蛋黃醬 雞軟骨好脆口 同個蛋黃醬好夾明太子海鮮大蝦意大利飯,海鮮份量適量,都算新鮮,唔鞋 飲品我哋揀咗士多啤梨奶昔 同埋凍黑糖焙茶鮮奶士多啤梨奶昔,真係有士多啤梨🍓 仲要唔少 值得點黎飲 凍黑糖焙茶鮮奶 我點左正常冰量同甜味正常,但係飲落味道唔會太甜 甜品仲食咗曲奇忌廉窩夫配朱古力雪糕窩夫真係好鬆脆 推薦大家食店入邊有個用1000個網球佈置嘅牆身 真係好特別 可能黎打返張咭
岩岩食完 想打返個評價比「火山熔岩芝士比薩」
因為好中意食芝士
所以升級左個pizza
我哋點咗 和風蒜香牛柳粒pizza
牛柳粒好淋 加上熔岩咁既芝士 成個日感勁滿足

我哋仲點咗炸雞軟骨配蒜蓉蛋黃醬 雞軟骨好脆口
同個蛋黃醬好夾

明太子海鮮大蝦意大利飯,海鮮份量適量,都算新鮮,唔鞋

飲品我哋揀咗士多啤梨奶昔 同埋凍黑糖焙茶鮮奶
士多啤梨奶昔,真係有士多啤梨🍓 仲要唔少 值得點黎飲

甜品仲食咗曲奇忌廉窩夫配朱古力雪糕
窩夫真係好鬆脆 推薦大家食

店入邊有個用1000個網球佈置嘅牆身
真係好特別 可能黎打返張咭
2025-06-21
2025-06-29 0 瀏覽
位於啟德體育園內,出示啟德園區員工證即享9折優惠😚 店內有以一千個網球佈置而成的牆身,打卡一流📸📸🎾🎾✂︎❥$𝟭𝟲𝟴 手工啤酒汁煮青口配佛卡夏包:幼嫩的青口滲著啤油香,惹味十足🦪 烤得金黃酥脆的佛卡夏包浸泡在湯汁中,變得美味無比,不可錯過呀🍞😘✂︎❥$𝟭𝟭𝟴 龍蝦汁海鮮直通粉:
爽口帶Q彈的通粉裹上濃郁的龍蝦汁,鮮味滿滿🦞🍝 通粉中還有大蝦、蜆、青口🦐✂︎❥$𝟭𝟰𝟴 是拉差海鮮比薩:Pizza有著微微的辣度🌶️ 餅底烤得香脆,表面鋪上滿滿的海鮮(大蝦、蜆肉、魷魚)、青紅椒顆粒和滿滿的芝士,熱乎乎很美味🍕🤤 如惠顧羅馬白比薩,另+$𝟰𝟬可升級火山熔岩芝士🧀🫕✂︎❥$𝟵𝟮 秘製口水辣醬雞扒窩夫三文治配薯條:厚實的雞扒肉質嫩滑,秘製口水辣醬令雞扒變得更加滋味迷人🐥😻 窩夫夾雜著雞扒、蕃茄、生菜,份量十足🍅 伴碟的薯條外脆內軟🍟✂︎❥$𝟳𝟰 紫薯麻糬窩夫配香草雪糕:紫薯窩夫中間藏著QQ軟軟的麻糬,令人驚喜💜😍 窩夫塗抹上細滑的ᴄʀᴇᴀᴍ、冰凍的雪糕,無法抗拒的美味🧇👍🏻 生日的話甜品有畫碟服務🎨✏️✂︎❥$𝟰𝟮 白桃冰茶:冰冰涼涼,充滿白桃香🍑

❥$𝟭𝟲𝟴 手工啤酒汁煮青口配佛卡夏包:

❥$𝟭𝟭𝟴 龍蝦汁海鮮直通粉:

❥$𝟭𝟰𝟴 是拉差海鮮比薩:

❥$𝟵𝟮 秘製口水辣醬雞扒窩夫三文治配薯條:

❥$𝟳𝟰 紫薯麻糬窩夫配香草雪糕:

❥$𝟰𝟮 白桃冰茶:
冰冰涼涼,充滿白桃香🍑

各大體育賽事和音樂會相繼於啟德體育園 啟德體育園舉行,啟德零售館成為美食集中地,今次就來到由人氣cafe Heysonuts 、手工啤酒吧 Once You Go Craft 打造的新姊妹支線 GoNuts. ,餐廳位於停車場旁,泊車方便,店內有以一千個網球佈置的牆身,打卡一流,樓底夠高,面積寬敞,以悠閒清新風格裝潢為主,Lunch set 送餐湯或沙律,生日有甜品畫碟 Happy birthday,啟德園區員工證可享用9折優惠。普羅旺斯比薩 $134 加$45火山熔岩芝士Pinsa 是一種源自羅馬的輕盈餅皮,口感比傳統Pizza更輕薄,外層酥脆,餅芯柔韌略帶嚼勁,惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$45升級火山熔岩芝士,不同配料可供選擇,當超濃厚的芝士融化後,澎湃拉絲效果衝擊眼球,芝味無窮,鋪滿茄子、翠玉瓜、車厘茄、櫻桃番茄、水牛芝士和巴馬臣芝士,並以番茄醬作為基底,正好可以中和芝士的膩感。手打牛肉漢堡配薯條 $118麵包佈滿芝麻粒,包身烘焙出外層輕脆的口感,內裡鬆軟有彈性,夾著芝士、牛肉、蕃茄、生菜、醬汁,厚切漢堡扒口感扎實爽彈,鎖緊肉汁。秘製口水辣醬雞扒窩夫三文治 $98以格仔窩夫

普羅旺斯比薩 $134 加$45火山熔岩芝士
普羅旺斯比薩

手打牛肉漢堡配薯條 $118
手打牛肉漢堡配薯條

秘製口水辣醬雞扒窩夫三文治 $98
以格仔窩夫代替麵包,重量級餡料層層疊起後確實是一口無法掌握,無骨雞扒啖啖肉,嫩滑多汁,口水辣醬帶來層層疊疊的椒麻韻味,讓人食慾大增,窩夫餅底夠厚身,厚切薯條炸得金黃酥脆,肉心軟綿細密。

秘製口水辣醬雞扒窩夫三文治

黑糖焙茶麻糬窩夫配香草雪糕 $74
窩夫烘得外脆內軟,內藏煙韌黏軟的麻糬餡,完美融合雪糕的冷和窩夫的熱,讓層次感更趨多元化。
黑糖焙茶麻糬窩夫配香草雪糕

經典提拉米蘇 $68
Tiramisu將滿滿忌廉包裹著浸滿咖啡香的手指餅,融合了苦香可可和濃縮咖啡粉,保持細緻濕潤的質感,入口即化。
經典提拉米蘇

士多啤梨奶昔 $62 打得幼細,真材實料,綻放酸甜清新的果香,熱白咖啡$34 精緻拉花令人眼前一亮,以輕度烘焙的咖啡豆沖製,入口柔和順滑。
2025-06-28
普羅旺斯比薩
手打牛肉漢堡配薯條
2025-06-27 0 瀏覽
今日朋友生日, 專登搵咗一間餐廳,可以畀我哋打卡嘅,佢喺啟德零售館二期地下, 地鐵站行過去大約幾分鐘。店內有以一千個網球佈置的牆身,打卡一流。食物以意大利菜為主。韓風煙豬腩肉pizza(惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$40升級火山熔岩芝士)酸酸甜甜嘅韓風醬,加上豬腩肉,別具一番風味,仲有面頭厚厚嘅芝士, 啱晒我呢啲芝士控。BBQ豬排骨份量夠晒大, 一共有八至十條,每舊都鮮嫩多汁。非常抵食。蕃茄肉醬意大利飯佢勝在可以揀得飯身硬或軟, 蕃茄肉醬就似一般嘅肉醬意粉, 食落好惹味。沙嗲醬雞串窩夫三明治兩串嘅雞肉, 好鮮嫩,一啲都唔乾。窩夫鬆脆美味。配搭起來出奇地襯。花生咖啡拿鐵第一啖就已經覺得花生味相當濃郁。一試難忘。*生日有甜品畫碟 **啟德園區員工證有優惠 9折*

店內有以一千個網球佈置的牆身,打卡一流。

食物以意大利菜為主。

韓風煙豬腩肉pizza
(惠顧任何一款羅馬白比薩,可另加$40升級火山熔岩芝士)

BBQ豬排骨
份量夠晒大, 一共有八至十條,每舊都鮮嫩多汁。非常抵食。

蕃茄肉醬意大利飯

沙嗲醬雞串窩夫三明治

花生咖啡拿鐵
第一啖就已經覺得花生味相當濃郁。一試難忘。

*生日有甜品畫碟 *
*啟德園區員工證有優惠 9折*

2025-06-26 0 瀏覽
最近啟德體育園有好多唔同show睇,開show前食嘢其實喺零售館都有好多選擇。喺零售館1同2中間有一間打卡餐廳,舖頭入面有成幢用棒球砌成嘅打卡牆,而且店舖入邊有好多電視,有咩運動比賽嘅時候都可以同朋友一齊睇live。馬來ABC湯 $68其實就係羅宋湯嘅感覺,有紅蘿蔔、洋蔥等等嘅材料,而佢地好特別咁加咗隻雞鎚喺入面😹,不過呢方面本人就麻麻地。冬陰功湯焗原隻法國春雞 $188佢哋焗雞嘅時候用咗唔少泰式嘅香料,所以整體上都好有泰式嘅味道,而且肉質尚算軟腍。不過我覺得如果隔離有多少少,例如薯蓉等等嘅配菜,就會令到成道菜更加豐富,不過味道上都唔錯😽。龍蝦汁海鮮意粉$118佢哋用咗龍蝦汁作為主要味道,而佢嘅龍蝦汁好濃稠,所以味道都好濃郁。而材料方面都非常豐富,有蜆肉、蝦肉、青口等等。榛子鮮奶朱古力 $44黑糖焙茶鮮奶 $44飲品方面味道都好出,而且叫咗少甜就真係唔係好甜😽✨。黑糖焙茶麻糬窩夫配朱古力雪糕 $74最後叫多一個甜品,好欣賞佢個窩夫超級濃茶味,而且每一啖都食到麻糬嘅口感,再加上唔會落太過多糖太甜,甜味主要係上面嘅忌廉同朱古力雪糕度黎💞。

馬來ABC湯 $68

冬陰功湯焗原隻法國春雞 $188

龍蝦汁海鮮意粉$118

榛子鮮奶朱古力 $44
黑糖焙茶鮮奶 $44
飲品方面味道都好出,而且叫咗少甜就真係唔係好甜😽✨。

黑糖焙茶麻糬窩夫配朱古力雪糕 $74
2025-06-25 0 瀏覽
服務很差!侍應10問9唔知!枱很細,三個人都係坐二人枱,要求換大啲都唔肯,而且態度好敷衍!因為枱面細唔夠位放食物,要求收起一啲碟,侍應表現好唔高興,仲要拖碟,不是拿起隻碟,刮到枱面發出聲音!以後都唔會去這間垃圾餐廳!仲要收+1服務費,我唔知有乜嘢服務!
2025-06-25
5 分鐘 (堂食)
2025-06-24 0 瀏覽
意外發現這間不錯的餐廳,慶幸自己在如此匆忙的午餐時間內,仍堅持要食飯後甜品(≧◡≦) ♡。紫薯麻糬窩夫配香草雪糕 $74打開menu,已經被餐廳的甜品深深吸引住一定要叫這個麻糬窩夫~ 即上\(^ヮ^)/窩夫表面香脆,內裡麻糬軟糯煙靭紫薯味香香甜甜,配埋冰涼雪糕口感更多層次!必食!。士多啤梨奶昔 $60奶昔順滑,配上酸甜嘅士多啤梨味讓奶昔口感變得清爽不膩滯好適合炎炎夏日飲用( ˘ ³˘)♥︎加上相賣好igable. 加分!另外,朱古力咖啡亦不錯~。是拉差海鮮比薩 $190(+熔岩火山芝士 +$42)泰式辣醬口味的海鮮pizza相當惹味開胃絕對可以配搭埋邪惡的熔岩火山芝士!香辣滋味讓澎湃的芝士口感變得輕盈不膩蝦肉彈牙,沒有雪味值得一試~。紅酒汁燒牛肉意大利粉 $98這意粉賣相比較低調( ´ ▽ ` )意粉掛滿醬汁而且有咬口牛肉帶少少酒香,有嚼勁對比pizza, 意粉比較遜色少少。炸日式雞皮餃子配柚子胡椒醬 $68。脆炸水牛城雞鎚 $84yo是貪心小狗 ●’◡’●)ノ見小食吸引,就叫多了2份小食其中有yo很喜歡的雞皮餃子配柚子胡椒醬,更香而不膩。

。紫薯麻糬窩夫配香草雪糕 $74
打開menu,已經被餐廳的甜品深深吸引住
一定要叫這個麻糬窩夫~ 即上\(^ヮ^)/
窩夫表面香脆,內裡麻糬軟糯煙靭
紫薯味香香甜甜,配埋冰涼雪糕
口感更多層次!必食!

。士多啤梨奶昔 $60
奶昔順滑,配上酸甜嘅士多啤梨味
讓奶昔口感變得清爽不膩滯
好適合炎炎夏日飲用( ˘ ³˘)♥︎
加上相賣好igable. 加分!
另外,朱古力咖啡亦不錯~

。是拉差海鮮比薩 $190(+熔岩火山芝士 +$42)
泰式辣醬口味的海鮮pizza相當惹味開胃
絕對可以配搭埋邪惡的熔岩火山芝士!
香辣滋味讓澎湃的芝士口感變得輕盈不膩
蝦肉彈牙,沒有雪味
值得一試~

。紅酒汁燒牛肉意大利粉 $98
這意粉賣相比較低調( ´ ▽ ` )
意粉掛滿醬汁而且有咬口
牛肉帶少少酒香,有嚼勁
對比pizza, 意粉比較遜色少少

。炸日式雞皮餃子配柚子胡椒醬 $68
。脆炸水牛城雞鎚 $84
yo是貪心小狗 ●’◡’●)ノ
見小食吸引,就叫多了2份小食
其中有yo很喜歡的雞皮餃子
配柚子胡椒醬,更香而不膩。
朱古力鮮奶咖啡
朱古力鮮奶咖啡
是拉差海鮮比薩(+熔岩火山芝士)
啟德零售館新開咗,大家都話要去行個圈睇吓有咩新搞作。成個零售館都好多嘢行 同好多餐廳,其中「GoNuts」最吸引我哋注意。餐廳位置夠便利,就喺停車場旁邊,泊車無難度。入到去,首先見到一幅用一千個網球砌成嘅牆,真係令人眼前一亮,打卡影相絕對唔會失手。食物方面,今次點咗幾款新品,每款都好有驚喜「火山熔岩芝士比薩」係芝士控必試,拉絲力十足,芝士濃厚但唔會膩,仲可以自選配料。如果揀羅馬白比薩,更可以加$40升級火山熔岩芝士,真心抵試。「番茄牛肉醬意大利飯」牛肉醬香濃,番茄味道鮮甜,飯粒軟硬適中,食落口感一流「秘製沙嗲醬雞串窩夫三文治」入面沙嗲醬惹味,雞串嫩滑,窩夫香脆,組合得意又夠飽肚。飲品方面,「士多啤梨奶昔」清甜順滑,果味濃郁,飲落真係幾爽口。問一問餐廳先知,佢哋有甜品畫碟服務。如果生日過嚟食可以提前打電話預約服務,佢哋就可以喺甜品上面畫上Happy birthday嘅字樣,下次可以同朋友過嚟慶祝生日 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!

食物方面,今次點咗幾款新品,每款都好有驚喜

• 番茄牛肉醬意大利飯
  • 自家製冬陰功醬雞肉比薩